Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5507

:) 

A tudomanyban azt szeretem, hogy kepes magat korrigalni! Itt most magara a tudomanyteruletre gondolok, hogy folyamatos a visszacsatolas evek alatt ellenorzi a sajat tudasat. Es korrigal. Sajnos a gyakorlo orvosok szintjere eleg nagy faziskesessel es "emberi torzitasokkal" kerul, de legalabb van vmi. A vajakosok, termeszetgyogyaszok ilyen teren suketek. Mindig van vmi divatos modszer v. elohuznak vmit 200 evrol ami mar reg ervenyet vesztette.. Meg hosszu lenne kifejteni, de a sajat magunkon "kiserletezes" is teljesen felrevezeto:) Na ezert irtam..

Az antireflux muteteknek statisztikailag tenyleg rossz a hosszutavu hatasfoka. De, hiaba kezelheto tunetileg a reflux ugy altalaban, arrol se tudjuk, hogy mi lesz 10-15 ev mulva. En mar amugy a 3.X kozepe utan:), 6-8 ev utan, csak azt latom, hogy a "tunetmentes" periodusok egyre rovidebbek. Azaz kezelheto, de nem javul sot romlik. Tehat vmit kell ezzel kezdeni. Mert most meg befekszem a kes ala, de 10 ev mulva, nem hiszem!!

(Ja orrmellekuregek es mikrosebeszeti endoszkopos technika.. Grazban van az egyik legnagyobb szaktekintely, azt hiszem vmi Windisch nevu, de lehet mar keverem a neveket! Nem 100%. Probalj nyomozni:) )

Előzmény: vicunye (5504)
mixi123 Creative Commons License 2012.04.09 0 0 5506

Kedves Fórumozók!Januárban reggel egyszer arra ébredtem, hogy morog a gyomrom. Sajnos egy válási folyamat közepén vagyok, lehet ez is számíthat. Étkezések után elkezd morogni, furcsa hangokat kiadni a gyomrom. Székletem lágyabb lett sokkal, de napi kettőnél nincs több. Fájdalmam nincs, de sajnos 88 kg-ról a két hónap alatt 81 kg-ra fogytam, 186 cm magassághoz. Nem vagyok felpuffadva, nem görcsölök, csak ezek a furcsa hangok a gyomorban, belekben. Égető érzést nem érzek. Fájdalmam nincs. Reggelente is sokszor arra ébredek hajnalban, hogy morog a gyomrom, de ez nem jelenti azt, hogy WC-re kell szaladjak. Napközben kevesebb hang hallható, ha lefekszek vagy étkezek erősödnek fel a gyomormorgások és hajnalban. Laborvizsgálat teljesen negatív lett, székletvizsgálat baktériumra szintén negatív. Korábban soha semmilyen gondom nem volt az emésztésemmel. Most napokig jobban voltam, de tegnap megint morogni kezdett a gyomrom, beleim és ma reggel már háromszor voltam WC-n, mely egyre lágyabb lett. Háziorvosm szerint majd megoldódik a válással, de a fogyás aggaszt. Szerintetek okozhatja reflux? Miért van az, hogy időnként jobb, és teljesen normális a széklet, nincsenek bélhangok, utána hirtelen rossz lesz megint.

És tudnátok ajánlani egy pécsi jó, emberséges, nem drága gasztroenterológust?

myrongoldman Creative Commons License 2012.04.07 0 0 5505

Kedves Topiclakók!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kivánok!

Reflux mentes ünnepeket!

Vicunye köszi a tippet, megpróbálom beszerezni.....amúgy azért kérdeztem, mert én is vérszegényke vagyok, de amit a doki felirt nem tudom szedni fáj a gyomrom tőle. Céklával próbálkozom jelenleg.  (Ja és örülök, hogy szent a béke közted és sogormail között).

Olajfalevél kapszulás társunk hogy van?

Tünetmentes vagy? Mizu?

Üdv mindenkinek!

Myron

vicunye Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5504

semmi gond, ma én kissé ideges voltam, eljött a hideg, állitolag telihold is van-bár én az ilyennel nem foglakozom:-)))))) nyilván a tudomány, az alap. A gond csak ott van, hogy az halad.......   ez most egy nöi dolog, de mikor legelöször voltam terhes a doki-klinikai, tehát total topon volt-  összevarratta a méhszáajmat-mert gyengének találta.  Akinek iylen volt, annak mind összevarrták....Aztán utána MASFEL  évre a szülés után a második gyereknél azt mondta, nem varratja össze..Kerdezem, miert megjavult a mehszajam talán?  Azt mondja, nem még gyengébb, de manapság már nem varrnak, mert rájöttek, hogy nem segit ugyse......

A gyomrodat mindenképp oylan helyen mütesd, ahol ezt majdnem futoszalagon csináljak.  Az az erzesem, hogy itt nalunk Grazban boldog-boldogtalant megmütenek, aki hagyja magat...Viszont tény -es való, hogy nem talalkoztam, nem beszeltem olyannal, aki azon kivül, hogy arra panaszkodna, hogy nem tud már annyit enni, barmi masra akár a kezdetektöl is panaszkodott volna.   Ebben a kicsi varosban-280.000 lakos van itt, évi 70-80 mütétet csinálnak, nagyon profi módon,. ugy tünik.....Egy kórházban. Arra viszont nem kaptam még választ, igaz nem is nagyon jártam még utána adolognak, hogy vajon ez a mütét mennyire tartós......Személyesen nem beszéltem még oylan emberrel, akinek a mütétet mondjuk 15 éve végezték el.......Szóval ez engem nagyon izgat, ez a kérdés.

Van egy magyar barátom, hasi sebész, gyomormütéteket is csinált régebben, ö azt mondta, tartós, és nem veszélyesebb mint barmi más közepes mütet, de a mütét elött mindent meg kell próbálni.  Aztán van egy nagyon jó ismerösöm, nem irom le melyik magyar korhaz gasztromokusa, budapesti-a következöket tartja:-A refluxmütetnek nagyon rossz a hatasfoka, es manapsag csak a nagyon hülye orvos vegzi el, es meg huylebb paciens csinaltatja meg"

Az osztrak gasztromokusok, beleertve  a sajat be´csi sogoromat, kb ugyanezt tartja......  Attól f´lek, talán azért, mert valóban nem tartós.......

Te ha jól sejtem a huszas eveid vegen jarhatsz, neked meg jobban meg kell gondolnod, vajon belevagsz-e es hol.......

és marhára erdemes azt körüljßárni, vajon tényleg menynire tartós, es mit tesznek a mütét során kvazi tönkre......

marhara erdemes körbejárni, hogy vajon nem jársz-e jó uton azzal, hogy idönként jó a refluxod, vagyis panaszmentes vagy.  Én azt tartom, nincsenek véletlenek-legalabbis iylen ertelemben-mindennek van oka-csak meg kell találnod-tehat figyeld magadat, hallgass a szervezetedre-a gasztromokusok itt egyebkent mind ezt mondjak-hallgass a  szervezetere-ez a reflux egy oylan dolog, ami befolyasolhato, ha nem is tokeletesen....  Amúgyis azt tartom, a kutya nem fog rajtad segiteni, neked magadnak kell a viszoynlagosan jarhato utat megtlalnod, es erdemes kiserletezgetned, oylan dolgokkal, amik neked nem artanak, ezekkel a teakkal en is szkeptikus vagyok, pld az a gyanum, hogy az egyik májertekem picit pont az egyik iylen antiteatol lett magasabb, a gyogynövenyek okoznak iylesmit....

Amúgy megmondom öszintén, most hog yigy kibékültünk:-))))-hogy a gyógyulasom utjara te is vittél, mikor elkezdtél irni az orrodrol.....Akkor hittem el igazan magamnak, mikor olvastam töled, hogy ezen az uton kell nekem is mennem, a paleo mellett, mert már korábban is sejtettem, csak nem léptem az ügyben. Aztán mikor irtál az orrodról, akkor kérdeztem rá a BM-nél, hogy mitöl lehet az hogy paleo ellenére se javult meg total tökeletesre a gégém-meg a picit fel volt a nyalkahartya lazulva. es akkor irta, hogy az orrlegzessel van baj....Itt indultam ela grazi dokinal ezügyben.....

Előzmény: sogormail (5503)
sogormail Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5503

Itt sem egyszeru megbizhato orvost talalni:) MOndjuk talaltam egy nem rosszat, de szerintem haza fogok menni Mo.-ra. De a refluxomat azt itt fogom megint megnezetni (valszeg mutetni is), csak lenne mar ra idom..

Visszaolvastam kicsit, lehet tul erosen fogalmaztam neha! Bocsanat a stilus miatt! Nem a szemelyednek szolt en csak ilyen megrogzott szkeptikus lettem es szova szoktam tenni az antiszkeptikussagot. Sajnos regen en is kiprobaltam minden sz@rt es nagyon sokszor megvezettek, megvezetodtem. De a tanulsag, hogy a tudomanyos alapelvek, azaz a szkeptikussag nem hulyeseg.:) Szerintem. 

Előzmény: vicunye (5502)
vicunye Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5502

Ja, ha ezt akartad irni, az más.........persze, aki keres talál, de aki nem is keres, az nem is talál:-)))))))  ùgy gondolom, abban a  nagy országban neked ilyen téren nehezebb dolgod van, pláne ha nem vagy teljesen odavalósi, de itt tényleg mindenki ismer mindenkit, mindenki mindent tud mindenkiröl:-)))  Az osztrak amugyis egy iylen nép:-)))))  Viszont ott Németországban nagyobb lehet a választék:-)   

Előzmény: sogormail (5501)
sogormail Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5501

Erto olvasas??

Azt mondtam, hogy ha nem keresed, ott se jutsz el jo esellyel egy mikrosebeszeti eszkozoket hasznalo fulorrgegeszhez. (Mintahogy a nemeteknel se sikerult nekem.) 

Hagyjuk! Kellemes Unnepeket! 

Előzmény: vicunye (5500)
vicunye Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5500

"Az, hogy te eljuss Ausztriaban egy ilyen orvoshoz ugy hogy nem ismered a technikat es azt keresed,eleg alacsony.
"  ez most csak ugy a nyilvánosság részére iródott, vagy ezt kifjezetten nekem irtad, kérdem az  általad irt "értö olvasás miatt"
 "Csak hogy nehogy rosszat irjak.....

Most nem gondolod komolyan, hogy ha valóban szükség van arra hogy az orromat mgoperáltassam, akkor nem vagyok arra képes, hogy megtaláljam azt aki a ma létezö legjobb technikát ismeri?????  Egy 8 milliós kis országban, egy nagyvárosból, ahol ráadásul pénzért mint ahogy másutt is, miden elérhetö, mindenki ismer mindenkit, és saját magam se bezárva élek a computerem mellett.....  Vicces lenne, és a foglalkozásomat is visszaadnám, ha nem lenne eredménye az esetleges keresésemnek.......  Melelsleg már megkérdeztem a 7.számu gégészt, aki azt az információt adta, hogy nem operálnak ma már a vésös-kalap´csos modszerrel itt nálunk.........  Ez persze leellenörzendö információ, de csak a 60 éves baratnömet kell megkerdezni, vele mit csinaltak 2 eve.....Na de azert lehet hogy nem is kell semmifele operacio az orromat illetöen.......

Előzmény: sogormail (5497)
vicunye Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5499

A nem eroziv reflux is reflux, es annyira hipochonder vagyok, hogy még ezt se akartam elhinni, hogy egyáltalán ez van......De azok a fránya orvosok, sebészek, gégészek-7-en:-)))gasztromókusok benéztek a lukakba, még be is röntgeneztek:-)))) - 2-ször-csak nehogy sugármergezesben haljak meg......és úgy találták, úgy számolták, úgy nézték a müszereikkel, hogy muszáj volt magamnak is elhinni, hogy bár valójában a savat mint olyat nem érzem, ez akkor is reflux........  A refluxnak van többek közt olyan furcsa tulajdonsaga, -senki se tudja hogy miert, hogy jelen lehet  akarcsak kicsit, mégis igen erös tüneteket tud produkalni.  Az én refluxom a garatig jön fel, ezt 2 darab röntgen bizonyitja, a gyomorszájamnál 5Hgmm-t mértek, 15 a normális, es 2,5 cm-es rekeszizomservem van, ezek után igen nehéz lenne azt mondani, hogy kitaláltam.   A 24 órás ph méres is patologiai, már meg is akartak rögvest müteni utána.....Azt sajna nem mondhatjuk, hogy a nyelöcsövem védve van azoktól a szövödményektöl, amelyek várnak mondjuk rád egy erozivnál...... Ennek a nem erozivnak eroziv tulajdonsaga volt a gegegyulladas okozasa, amiböl nem kizarhato, hogy gegerak produkálodik, produkálodhatott volna, mert ugye legyözetett.......  Hogy miért nem eroziv refluxom van, arra nekem az a magyarazatom, hogy sokkal idösebb vagyok nálad, szerintem legalabb 20 evvel, es az idö elörehaladtavaö altalaban egyre kevesebb gyomorsav termelödik, ha más nem is akkor ez legalabb a kor javara irhato:-)))  Igy aztán "csak" a savas gözök jönnek fel, meg a nem savas egyeb mas gözök, amelyeket nem érzek, de az érzékeny száraz nyálkahártyat a gégénél ezek bántották. Hát most nyálkahártya erösödik, a már korábban leirt orrászati kezelés miatt, mely orrászati problémák szintén nem kitalációk, hanem sajna bebizonyitott tények, allergia, orrsövenyferdülés, krónikus gyulladas.

nem hiszem, hogy el kéne árulnod, hogyan tudnék eroziv refluxot képezni magamnak:-))))  Elég lenne a húsvéti kenyeret együtt zabálnom a husveti sonkával, meg a gyerek husveti csokolade tojasaival, megfuszerezve egy kis voros borral:-))))

No, ennek jegyeben kivanok neked kellemes refluxmentes,- szkeptikus pont most ne legyel, latod a feltamadas is megvolt- Husveti ünnepeket!:-)

Előzmény: sogormail (5496)
sogormail Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5498

"Hát ez az, ezért nem bízunk sokan a hivatalos orvosi protokollban, pláne itt Magyarországon. Az osztrák orvosok legalább már elismerik ezt."

Mo.-rol mindig ugy tunik, hogy a Lajtan tul mar a Kanaan foldje van. Ausztriaban is hasonloan, de Nemetorszagban biztosan, a szakorvosi rendelesek nem SZTK szeru intezmenyekben zajlanak, hanem onallo rendelokben, kozpontokban. Az orvoso(ok) osszeallnak es privat praxisokat hoznak letre. Megvan szabva mennyit kerhetnek es mennyit fizetnek ki a biztositok. Az egesz inkabb egy maganorvosi rendszerre hasonlit, allam altal kontrollalva. Az orvos nem allami fizetest kap, hanem a praxisbol bejovo bevetelbol. Tehat piaci alapokon mukodnek. Ami elony, hogy tobb penzbol gazdalkodnak min MO.-on es kevesebb beteg jut egy orvosra. Lenyegesen felszereltebbek. DE!! MIvel piaci alapokon mukodnek, ezert ugyan torvenyes keretek kozott, de "arulnak" minden "sz@rt" szo szerint. A legtobb orvosnak van vmi akupunktura, homeopata, csodamasszazs esatobbi praxiskiegeszitese is, mert erre is van kereslet.

Ez nem azt jelenti, hogy itt (Nemeto.) pl. elismernek valamit vagy megvilagosodtak, hanem azt, hogy fenn kell tartsak a praxisukat es kielegitik a piaci igenyeket!! 

Altalaban az orvosi protokollok nem ternek el durvan egymastol az EU-n belul, de mondjuk itt nyugaton joval felszereltebbek az teny!

Emellett az orvostudomanynak megvan az az eonye, hogy onmagat vizsgalja, felulbiralja es csak es kizarolag igazolt hatasu modszereket, keszitmenyeket vezethetnek be! (PErsze a tevedes lehetosege benne van sajnos, nehany gyogyszer bevezetes halalozast novelo statisztikaja pl.) Nyilvan idovel sok minden valtozik, felul kell biralni a protokollokat! Ezert halnak ki modszerek es jonnek ujak. Azert alap biologiai fundamentumok nem valtoznak:) 

Emellett mirol szol az alternativ medicina? Arrol, hogy teljes visszacsatolas mentes vmi odivatu vagy teljesen altudomanyos modszereket adnak el es az emberek magukon kiserleteznek:) Nem merik a mellekhatasokat, nem merik a halalozast es semmi kontroll. Emellett az eredmenybe mindig beleszol a placebo es a kognitiv disszonancia. Ill. lehetetlen elkuloniteni a kulonbozo dolgok hatasait. 

Pl. a legtipikusabb a reflux hullamzasa. En most nem szedek PPI-t, de amugy eroziv refluxom van. Ha akkor amikor epp javul az allapotom es kozben kiprobalok 2-5 egyeb modszert teat, dietat akarmit, akkor siman hihetne azt az ember, hogy na ez attol van. MAjd fel ev utan hirtelen megint rossz es johet a kov. modszerek kiprobalasa, mig el nem jon a reflux termeszetes "jobb" periodusa. Ezeknek a kiserleteknek igy nincs ertelme!

Előzmény: sasa58 (5495)
sogormail Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5497

"ja, meg ahhez a vashoz, latod, c vitaminnal van kombinalva, azt elfelejtetted-netan nem tudod-hogy a növenyi vas felszivodasa 7szeresere emelkedik, ha C vitamin fogyasztasaval parosul, hoppa.....  "

MAr megint nem sikerult az egyenes kovetkezteteseket levonni. Tehat megegyszer: NEM HEM kotesu vas, novenyi vas az csak ilyen, felszivodasa kb. 3-8%. Ha C-vitamint eszel hozza, alacsony tanin,fitattartalmu etrend stb., akkor a felso hatar, ha nem igy akkor az alacsonyabb sav ervenyes. Nem lesz belole 56%:), csak max 8%. A HEM kotesu vas, allati eredetu (bar van benne NEM HEM is), felszivodasa kb. 15%. A HEM vas segiti a NEM HEM vas felszivodasat.

Te kaptal vmi tapkieget amit az okos patikusod radvert +5euroert:) (A patikusnak ez havi 1-2e euro tobbletbevetel, de sebaj)Nyilvan az orvos nem gyogyszert irt fel, tehat tul nagy vashianyban nem szenvedhetsz, mert a patikusnak tulnagy jogkore nincs annak felulbiralasara. Azaz ergo tok mindegy mit szedtel volna. HA neked oromet okoz ez a novenyi cucc, hajra! De te azt a kovetkeztetest vontad le, hogy a novenyi vas a jol felszivodo, ebbol keves is kell, mindenki ezt szedje.:) NA erre irtam, hogy EZ HULYESEG, tevedes! Kronikus vashianynal vmi hem vasat, esetleg injekciokat kapsz stb.. Ezzel kapcsolatban ott az info az elozo hozzaszolasban (nem az enyemben).

A vashiany etrendi kezelesenel, ha nincs tul nagy gond, akkor igen meg kell novelni mind a novenyi mind az allati erdetu magasabb vastartalmu eteleket. Pl. cekla!, spenot, de mindig vmi allati eredetu termekkel egyutt kell fogyasztani, mert a HEM kotesu vas segiti a NEM HEM felszivodasat es egyutt ok. Ellenben az, hogy ceklat javasolnak, NEM JELENTI azt, hogy a novenyi vas felszivodasa a legjobbb! Ezt hivjak hibas kovetkeztetesnek es hibas ervelesnek.

"Ez is kb olyan volt mint a 40 felett nem operalnak orrsovenyt"

Erto olvasas? En azt irtam, hogy 40 felett nem ajanlanak alapbol orrsovenymutetet mert az rizikofaktor! Dr. BM es Dr. SzE mast fog mondani, de ok mikrosebeszeti eszkozokkel operalnak orrsovenyt es nem veso-kalapaccsal. Mo.-on csak ok 2-en, de BM mar reg nem operal. Szoval csak 1 db orvos. Ausztriaban kicsit tobben, de hasonloan alacsony aranyban. Az, hogy te eljuss Ausztriaban egy ilyen orvoshoz ugy hogy nem ismered a technikat es azt keresed, eleg alacsony. 

A problema amugy az az orrban futo idegek "piszkalasanak" es annak hatasa a vernyomasra, sziv es errendszerre. IDE klikkelve elmeseli neked videon az orvos:) Szoval a kalapacsozas egy kicsit mas behatasokkal jar, mint a mikrosebeszeti eszkozok. De a tamponalasnak is van ilyen veszelye, mert "nyom" bizonyos idegeket.

"Az a patikus se lehettt hulye mert hasznalt,"

NYilvan barmi hasznalt volna ha ennyi tapkieg segitett:) O meg azt adja, ami neki jobban hasznal. MArmint a penztarcajanak. De az a hibas erveles es kovetkeztetes, hogy akkor a novenyi vas a jol felszivodo! Emellett folyamatosan hasonlo ervenyessegu kovetkezteteseket vonsz le magadon, ami a te dolgod, addig mig ezt nem hirdeted! Te magad irtad regebben, hogy hipochonder is vagy:), ez megint nem az en dolgom, semi kozom. De ugy tunik van itt mas is hasonlo cipoben:) Ez egy nyilt forum, ti ugyetek. En csak megszolaltam, mert boki a szkeptikus agyamat. De ugy tunik en vagyok a kisebbseg, szal tobbet nem ugatok bele. Megigerem!:)

Előzmény: vicunye (5494)
sogormail Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5496

"Az egy egészseges dolog......mikor szinte minden tünetem elmúlt, vas, refluxos gégyulladas,negyedannyi PPI......saját magam legyöztem a problémát,  ugyan akkor mit tettem rosszul?  "

Sajat magad altal kitalalt betegsegekbol, mindig konnyebb gyogyulni!:) NIncs eroziv refluxod.. Nekem eroziv refluxom van es most epp 0mg PPI-t szedek. Elmondjam a titkot, hogy kell elerni ezt?:)

Előzmény: vicunye (5493)
sasa58 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 5495

"Amit tegnap adtak a betegnek, azt ma nem adják........Mert halallos mereg.....Kb   Ez igy mükszik ma.... "

Hát ez az, ezért nem bízunk sokan a hivatalos orvosi protokollban, pláne itt Magyarországon. Az osztrák orvosok legalább már elismerik ezt.

Az ilyen információk és a saját tapasztalataink alapján vagyunk rákényszerítve sokan, hogy gyakorlatilag kísérletezzünk magunkon és ez más betegségtípusokra is igaz (ez  is tapasztalat).

Aztán hogy kinek hiszünk orvosnak, patikusnak, természetgyógyásznak, kuruzslónak, internetes fórumoknak, szomszédassszonynak - egyéni gusztus dolga. Sajnos ez van. Segíts magadon, az Isten is megsegít!

Előzmény: vicunye (5494)
vicunye Creative Commons License 2012.04.05 0 0 5494

ja, meg ahhez a vashoz, latod, c vitaminnal van kombinalva, azt elfelejtetted-netan nem tudod-hogy a növenyi vas felszivodasa 7szeresere emelkedik, ha C vitamin fogyasztasaval parosul, hoppa.....  Ez is kb olyan volt mint a 40 felett nem operalnak orrsovenyt......feligazsag.....   az se mindegy, milyen növeny, und und und......Èn meg azert reagalok, mert nem huyleseg amit leirtam, es nem röhögöm körbe a patikust, amiert megkimélt t a szintetikus mellekhatasaitol. Egyáltalan, nem poroszosan  gondolkodok, es nem egy gondolatmenetet igyekszek követni, ez ma már nem igy müködik.......Itt mindenki több dokihoz jar, dokik mondjak, kerdezzenek meg mast is, Zweitmeinungm stb......Senki se felisten.  Lehet hogy ami le volt irva 5 ve, az ma nem ugy van......Decemberben együtt vacsoratztam 3 kutatoorvossal, egy dietikussal, meg egy üzemiorvossal, pont ezt taglalták. Öszintén. Amit tegnap adtak a betegnek, azt ma nem adják........Mert halallos mereg.....Kb   Ez igy mükszik ma.... 

Az a patikus se lehettt hulye mert hasznalt, amit adott, kemeny 5 Euroval kerult többe, mint a receptes:-))))   Ez tudod itt mi, semmi.....ma meg is köszöntem neki.....  Különben csak ugy a figyelmedbe ajanlom, hogy az eredeti vas-kerdezönek-aki kerdezte tölem milyen vasat szedek-annaka sajat dokija azt mondta, egyen ceklat.......Nem azt hogy egyen több hust........Itt mondjuk bejönne, hogy a gabona se jo a vas felszivodasara-ezt még a nem paleosok is mondjak, und und und.........

Előzmény: sogormail (5491)
vicunye Creative Commons License 2012.04.05 0 0 5493

Á, hol érdekel ez engem, legyél szekeptikus, ha az neked jó:-))))) Az egy egészseges dolog......mikor szinte minden tünetem elmúlt, vas, refluxos gégyulladas,negyedannyi PPI......saját magam legyöztem a problémát,  ugyan akkor mit tettem rosszul?  De ez csak a költöi kérdes volt............A hipochondria fogalma kicsit mást takar:-))))   

Előzmény: sogormail (5491)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 5492

Bocsánat senkit nem áll szándékomban megbántani, de vashiány estében van egy-két dolog amit a gyógyszer, vagy altarnativ kiegészítő szedése előtt tisztáni kell.

A vashiányos anémia ( amit soha nem a vörös vértestek száma fejez ki) kialakulhat felszivódási, raktározási, lerakodási problémákból vagyis ha nem tudod mi okozza, akkor szedhet az ember fia akármennyit - de a ha  bevitt mennyiség nem nem tud felszivódni, vagy felszivódik de nem raktározódik vagy éppen lerakódik pl. a májban akkor fölösleges volt az egész. Tehát nem elég a Fe kimutatása a vérből meg kell nézni a teljes vaskötő kapacitást,  a B12 állapotát, a hemaglobin vaskötését stb.

Sajnos ami az orvosokat illeti, tisztelet a kivételnek,  Ők hajlamosak azonnal a receptkönyv után nyúlni ( a gyógyszeregyárrak támogatottsága is hozzájárul)

egyáltalán nem bizos, hogy mindig, minden esetben megnézik az adott betegre alkalmazható legjobb megoldást.

Előzmény: vicunye (5490)
sogormail Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5491

Ezt irtad:

"14mg vas es 6mg c vitamin van benne.  megviszgaltak, hogy ennek a legjobb afelszivodasa, latod, sokkal, se sokkal kevesebb vas van benne mint a szintetikusokban."

"mindenkepp probalj novenyi alapu, es nem szintetikus vasat szedni."

Erre reagaltam. Az, hogy te mit szedsz a te dolgod, de ajanlgatod a fals dolgot. A patikusod eladott neked egy nagyobb aresu termeket.Egy patikus ha felulbiral egy orvosi receptet, helybol kirohognem, mert kilog a lolab. Ennyi. A novenyi vas tok jo, alternativa a vegaknak, de a legrosszabb felszivodasu. ettol meg szedheto, de nem a szentgral. Ha valaki sulyos vashianyos a 14mg novenyi vas az boven keves. Ez csak egy tapkieg.

Nekem meg az az erzesem, hogy kisse hipohonder vagy es folytonos onkiserletekbol sajat megtapasztalasokbol vonsz le tobbnyire nem egyenes kovetkezteteseket. De igazad van a kerdes nem nekem szolt, meg tulkepp ez mar a nok lapja online. Elfeledtem.:) Igerem nem szolok bele tobbet. Itt az en szkeptikussagom a kivetel (bar regebben voltak itt masok is), tehat en vagyok a kakukktojas:) Nu mentem, jobbulast mindenkinek!

Előzmény: vicunye (5490)
vicunye Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5490

Már ne haragudj, de én nem saját magamtól kezdtem el vasat szedni, hanem kifjezetten megnézték a vasat a véremböl, nem csak a vörös vértesteket. Es mikor elmentem a patikába, a doki receptj´vel, a patikus azt mondta, az a vaskeszitmeny, nem lesz jó, mert nem fog ugy felszivodni, mint ez a növenyi, amit vegülis adott. Valahoyg az az erzesem, hogy te mindig mindenkinel többet tudsz, es jobban.....Ez a vashiany potlasara van, a te szerinted ferro ize........Meg nem hallotta´l oylanrol, hogy a tudomany halad????? Nem emlekszem, hogy ajanlottam volna valakinek is, hogy szedjen vasat..........Talán ha elolvasna´d, hogy ez egy kerdes volt, amit nekem iranyoztak, es nem neked......   Erröl ennyit........A refluxod se fog elmulni, ha ennyire szkeptikus vagy, ramegy a gyomrodra a dolog:-))))

Előzmény: sogormail (5487)
bonnie70 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5489

Köszönöm, hogy gondoltál Te is rám! Én is abban bizom, hogy egy életre le tudom tenni a gyógyszert. Hiába a 10 év, amig szedtem az 10 év. Bízni és hinni kell az egészben. 

Szia,Bonnie!

Előzmény: myrongoldman (5483)
bonnie70 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5488

Semmi gond nincs az evéssel, mindent tudok enni. Pedig a nyelési problémától féltem a legjobban. Jól is vagyok, remélem igy is marad, köszönöm az érdeklődést, neked is minden jót kívánok.

Előzmény: vavamama (5484)
sogormail Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5487

Azert van benne "csak" ennyi vas, mert ez taplalekkiegeszito es nem vashiany kezelesere alkalmas "gyogyszer", semi masert! A novenyi vasak un. nem hem kotesu vasak, melyek 3-8%-ban, mig az allati eredetu vas un. hem kotesu, ami kb.15%-ban szivodik fel. Allati eredetu taplalekban van nem hem es hem vas is igy kevesebb mint 15% lesz a felszivodas, azonban legalabb 3x jobb, mint a novenyi.A "szintetikus" keszitmeny meg ugy van kitalalva, hogy annak felszivodasa jo legyen.

VAs szedest se ajanlj senkinek vervetel nelkul, mert k. veszelyes a tuladagolas. BAr ettol a ferro izetol nem lesz baj:), mert egy majkremes kenyerben is tobb vas van mint ebben.

Amugy neked van hypochondriad?

Előzmény: vicunye (5486)
vicunye Creative Commons License 2012.04.04 0 0 5486

Patikaban kapható, legalabbi snalunk Ausztriaban.Ferroverde 14 ez a neve, és a currylevélböl van. osztrak gyartmany, 60 darab 20 euro. 14mg vas es 6mg c vitamin van benne.  megviszgaltak, hogy ennek a legjobb afelszivodasa, latod, sokkal, se sokkal kevesebb vas van benne mint a szintetikusokban.  A patikusnö mondta, hogy ezt szedjem, es igaza volt. 6 het utan, teljesen rendbe jöttem. Nem, nem fajt a hasam, gyomrom, nem festette meg a szekletet, hiszen jol szivodik fel, es nem annyira sok vas benne, ahogy irtam.  Murraya koenigii a latin neve enneka currylevelnek.  NICAPUR Vienna a gyarto.  probald meg beszerezni, de mindenkepp probalj novenyi alapu, es nem szintetikus vasat szedni.  mellette szedtem B vitamint is.

Előzmény: myrongoldman (5481)
noémi8888 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 5485

Szia! Köszi az érdeklődést, most úgy ahogy elvagyok max. adag gyógyszeren. Megpróbálok nem stresszelni, bizonyos mértékben megváltoztattam az étrendemet, talán így jobb is egy kicsit. Múltkor beleestem ebbe az influenzába és írtak rá antibogyót, így az lényegesen lecsökkentette a torokfájásomat. Így már azért sokkal jobb. Nagyon el voltak szaporodva a felmaródott nyálkahártyán a bacik. Most már a kedvem is jobb sokkal. csak ez a fránya rekeszsérv.....

Előzmény: myrongoldman (5473)
vavamama Creative Commons License 2012.04.03 0 0 5484

Örülök, hogy rendben vagy. Nagy megnyugvás lehet ez most neked.

Hogy állsz az evéssel? Minden megy, vagy kell valamit még figuráznod?

Előzmény: bonnie70 (5482)
myrongoldman Creative Commons License 2012.04.03 0 0 5483

Szia Bonnie!

Örülök, hogy jól vagy teljes szivből!

Kivánom a legjobbakat! Egyebek között én is hiányoltalak.

Reméljük mostmár jól leszel és nem kell gyógyszer sem!

:)  Szia, Myron

bonnie70 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 5482

Sziasztok!

Itt vagyok, látom néhányan hiányoltok, természetesen, ha  rám gondoltok. Most 2 hónappal a műtét után fellélegezhetek. Most érzem igazából. hogy jó volt a műtét. Nincs sav, nincs gégegyulladás stb. Eleinte ppi-t kellett még szednem napi 1-t, mostanára abszolút elhagytam, nem szedek semmit. Remélem ez így is marad. Összegzésül megérte a műtét, főleg olyannak, mint én, akinek ennyi gondja volt.

myrongoldman Creative Commons License 2012.04.02 0 0 5481

Vicunye!

Szeretném tőlede megkérdezni, hogy te milyen természetes vas készitményt ettél?

Nem fájt tőle a gyomrod?

Mi a neve ennek a vaskészitménynek?

Myron

vicunye Creative Commons License 2012.04.02 0 0 5480

Köszönöm kérdésedet, teljesen jól vagyok, ma telefonált a doki asszisztense, hogy már ne szedjem a vasat.  Az utóbbi napokban azt éreztem, hogy teljesen fel vagyok doppingolva, lefekszem este 10-kor, fel 11-kor, es hajnali 3.30-4-kor ebredek tisztara kipihenten:-))))  Hát ja, van vas, kapok levegöt, igy nem meglepö:-)))))  Ez a növényi alapu vas total jót tett, semmi mellékhatasa nem volt, elmult a feherjehianyom is, szoval minden ok.   lehet hogy nem is stresszelem magamat azzal tovább, hogy csak fel PPI-t tudjak szedni, ha kell beszedem az egeszet, most már latom, hogy ha a vashianyom a PPI-töl volt, akkor az könnyeden potolhato........Szoval napi fel PPi-nel tartok, es ez jo.......Most mindjart megyek az uszodaba, es este talan meg futni is, ugy 4-5 km-t:-)  A refluxra a rendszeres könnyu testmozgas nagyon jo........

Előzmény: myrongoldman (5479)
myrongoldman Creative Commons License 2012.04.02 0 0 5479

Szia Vicunye!

Én nem eszek nyugtató, nem is akarok.

Én csak azt mondtam, hogy van akinek ez segitett.

Én nem ennék soha nyugi tabit, ha rajtam múlik.

És amúgy hogy vagy?

Nekem most 1 jó nap, 1 nem jó.

Puszi, Myron

vicunye Creative Commons License 2012.04.02 0 0 5478

Ez a nyugtató dolog nálam nem jönne be.  A nyugtatók pont ellazitják a gyomorszájat, ami nekem amúgyis gyenge. elég ha szabadon kapható akármiylen nyugtató jellegü tablettát veszek be, nálam a reflux erösödik, vagyis a gombóc-smirglipapir.  ha fáj a gyomrod, az lehet az idegességtöl, arra jó lehet a nyugtató. De ha fáj a gyomrod, az nem biztos hogy a refluxtól fáj. Viszont inkább PPi akár dupla mennyiségben, meg paleo diéta, meg soha többet csoki, és egyéb, mint nyugtató..........na ne........Abból aztán nincs kiút......Szerintem inkább úgy leszedálod magad, hogy nem veszed észre........Ganz egal......

Előzmény: myrongoldman (5477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!