melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
van a kincstárnál számlám, de még sosem használtam, a felület gyakorlati működésével nem ismerkedtem még meg... Az aktuális államkötvényhozamokat elnézve ezen akár változtathatnék is...
9,5% körüli hozamokról cikkeznek 3 éves MÁK tekintetében... Ennél feljebb már csak államcsőd esetén mehet a hozama, tehát árfolyamkockázatom nincs (mondjuk akkor érdemes lehet hosszabb lejáratút venni, de ez már ugye spekuláció lenne, azt meg ebben a topikban kerüljük).
Na a kérdés az lenne, hogy hogyan és milyen hozam mellett /hol látom a kicstári kereskedési rendszer aktuális hozamértékeit/ tudnék olcsón gyorsan államkötvényt venni. (itt most elsősorban nem lakosságira gondolok, azok kivételesen le vannak maradva hozamban).
Gyorsan kéne döntenem, épp ma kötöttem le egy kissebb adag pénzt 8%-on 2 hóra. Tehát még szinte bukó nélkül át tudnék nyergelni az állam keblére..
Van egy nulla Ft-os K&H zéró számlacsomago. 2 hónapja folyamatosan mentettem át az OTP-től mindenem. Decemberben meg is szüntetem majd az OTP-t, de egy Aranygól esetleges Dec 16-os osztalékfizetést még megvárok hátha ad valamit...
Viszont a K&H-ba átvitt pénz 2 hóra volt 7,5%-on, melyek most majd sorban járnak le december elejétől január végégig. Viszont most már nem új pénz lesz, tehát a K&H-tól vinni/átutalni kell egy újabb bankba, ahol szintén kell egy nulla Ft-os számlát nyitni. A Raiffeisent néztem ki, de ott akkor ad 7,5%-ot, ha lekötöd egy évre. De most úgy érzem menni fognak felfelé a kamatok, tehát nem szabad 1 évre lekötni. Mit ajánlotok rövidebb távon egy nullás bankszámlával?
azért annyit hozzátennék, hogy igaz, hogy 100000 ft a limit, de csoportosan is alá lehet írni, egy kódszóval, én is úgy utaltam el kb 700.000 ft-ot, hogy egy kódszót kellett begépelnem
Mindenki tudja, hogy az első "Magyar közösségi bank" elég jó kamatokat kínál, főleg új pénzre (8% körül), de a régit sem vetik meg (6,5-7% körül), nos ezzel kapcsolatban némi tapsztalat:
-Betétlekötés akciós feltételek mellett csak személyesen lehetséges
-A betétszerződés hossza 1 év. Az akciós kamat az első kamatperiódusra értendő (2/4 hónap tipikusan), amelynek végén böntetlenül felmondható a betétszerződés, ha nem mondod fel, nem akciós kamatokkal megy tovább.
-Internetbankon a kapott papíron meg tudod nézni a betétidet, de csak a lekötés dátuma (L), illetve a lejárat dátuma ( L+1év) szerepel rajta, az első kamatperiódus vége nem.
Magyarul mindenképpen fel kell írnod naptárba a lejárataidat, mert nem fogod észrevenni, ha valami nem kamatozik megfelelően.
Tudom ez nem nagy dolog, mindenki felírja naptárba, de a lényeg az, hogy könnyű alacsony kamatban felejteni a pénzt, és ennek semmi nyoma nem lessz
-Súlyosbítja a helyzetet, hogy kell havi 50E beérkező utalás, különben a nem akciós kamatot kapod. Erre nagyon oda kell figyelni, mert nem lessz látható nyoma, hogy buktad az akciós kamatot
-Az első kamatperiódus után fel szeretnéd mondani a betétszerződést (hogy elutald, avgy újra lekösd akciósan), de a felmondáshoz személyesen kell bemenni, telebank, netbank nem jó. Nos az ember simán lehet akadályoztatva 1-2 hétre, aztán ha elfelejted, akkor kamatozik alacsony kamattal tovább, semmi figyelmeztetés
-Ha el akarod utalni a pénzt (miután személyesen a bankban jártál, mert fel kellett mondanod a betétszerződést) akkor erre internetbankon keresztül van lehetőséged, 100E-es tételekben (ha ingyenesen akarod megoldani). Nem lenne ez probléma, ha nem kéne minden tételhez külön beírni egy papírról valami 8-jegyű kódszót. Nekem most egy kissebb összeg elutalásához (szerencsére "csak" ennyit kellett) fél óra és 7 kódszó kellett, összessen 20 kódszó van a lapon, ez 2M forintra lenne elég.
Állítólag többet is lehet utalni egy kódszóval, mikor rákérdeztem, hogy mennyit, azt mondták 4-et vagy 5-t, attól függően, hogy milyen gyors vagy, mert egy bizonyos timer lejárta után kidob a rendszer... Tehát 20 kódszó max 8-10M forint elutalására elég, attól függően, hogy ki mennyire ügyes.
Szóval jók a kamatok, de szerintem az az üzleti modell, hogy az emberek ottfelejtik a pénzüket és akkor alacsony kamatot kapnak..
mindegyik bank belőled akar megélni. Ami neked 1000Ft-al több az nekik 1000 Ft-al kevesebb és fordítva. A pénzpiac már csak így működik, ha valaki azt mondja, hogy nem, azt jó messzire kerüld el...
Mindegyik belőled próbál megélni, na meg az eladósodott félnótásokból :)
Megbízható bank nincs, a szabályok és az apróbetűk folymatosan változnak, elég a WC falára kifüggeszteniük egy papírfecnit és következő hónaptól 0-ról 499Ft-ra változik a számlavezetési díj, 0-ról 0,2%/1500Ft-ra az utalási díj, stb..
Semelyik banknál nem vagy felmentve az alól, hogy minden komolyabb művelet előtt telebankon rákérdezz/a szerződési feltételekben/kondíciós listában utánanézz a részleteknek.
A megtakarítás egy háború, és mi megtakarítók vesztésre állunk, a hiéna bankok, az infláció, ilyen olyan politikai csomagok stb ellen.
Egy szó mint száz, csak az aktuális kamatok/aktuális kondíciók, garanciák kell, hogy számítsanak Neked, a többi semmit nem jelent.
Vannak bankok, amelyekkel általában nincsenek annyira rossz tapasztalataik a megtakarítóknak, illetve vannak olyanok amelyekkel vannak negatív tapasztalatok. Én nem reklámozok itt semmit.
Megerősítem, az FHB-nál nem nézik az utalás jogcímét. A lényeg, hogy bankon kívülről érkezzék a pénz. Utána azonnal tovább/vissza is lehet utalni. Én csak kényelemből irányítottam ide a fizumat, hogy csak egyszer kelljen utalni.
Szerintem a nagyobb megkötés a kártyás vásárlások megléte.
megnéztem, ezt tasllátam: A kamatprémium további feltétele, hogy a betét futamideje alatt a futamidőtől függően, 2, 8, illetve 16 db, legalább egyenként 4.000 Ft értékű sikeres bankkártyás vásárlás ellenértéke a betéthez kapcsolódó bankszámlán sikeresen terhelésre kerüljön :-)))) magyarul vásároljak?
ajánlj már nekem légy szíves, ha tudsz - meg mások is - olyan bankot, számlát, aminél a legjobb a kamat, de nem kell havonta rá érkezzen a munkabér (mivel nekem olyan nincs). Most AXA VIP számlám van, amikor megkötöttem, csaknem 8% volt, mára ez lecsökkent 6,35%ra, innen akarom átteni máshová.
Igazad van. De én úgy láttam, hogy csak ezt a számlát érdemes nyitni, mert ez ingyenes*, persze a 120/hó jóváírás esetén. Én ilyet nyitottam, a fizumat ide utaltatom. Viszont nem hat, hanem csak három hónapra kötöttem le a pénzt. A 0,25%-ot feláldoztam arra számítva, hogy fél év túl hosszú idő, addig nagy valószínűséggel tovább emelkednek majd a kamatok.
* Számlavezetés, netbank, netbankos utalások (eseti, állandó), első éves kártyadíj (Maestro, csak hogy a lekötés feltételeit teljesíteni tudjam:-) ). Nekem ennél több nem kell.
Az Aktív folyószámla csak lehetőség, nem kötelező feltétel. Bármilyen típusú folyószámláról leköthető ilyen betét. 4*58 és 8*4 elég a 6 hónap alatt. De a honlapjukon jobb utánanézni a részleteknek, már amikor éppen elérhetők a hirdetményeik.
Nagy esély van rá, hogy januárig 1-1,5%-os kamatemelés jön. Ilyen helyzetben jobb választás a 2 havi lekötés (hacsak nem pont 6 hónap múlva kell a pénz).
Egyébként az FHB-nál van 6 hóra 8%, igaz némi macera jár vele, de nem vészes. És a hirdetményüket nézd meg, ne a reklámjukat.
Rövid távon (3 éven belül) az inflációtól illetve a reálhozam megszünésétől kell tartanunk.
Egyetértek. Az inflációnál hangsúlyosan nem a hivatalos értéket kell nézni, pl. lakást nem vettem idén és jövőre sem valószínű, de pl. energiával (benzinnel) dugig van az én fogyasztói kosaram. Ha így nézzük, már most sem olyan szép ez a reálhozam.