Keresés

Részletes keresés

TyggeR Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8247

vagyis hát pontosabban úgy van (legalábbis mi a covid előtti utolsó időkben ezzel találkoztunk legtöbbször), hogy mittomén, a letét 1200 euró, a bérlés meg amúgy 400, ezért csak 1200-at zárolnak, visszaadás után meg 800-at feloldanak, és csak 400-ra küldenek terhelési kérést

ez az új szívatós árfolyammal elég nagy bukta. nyilván a kaució visszajár, de amikor ez a megoldás van, a +14 huf-os erstés árfolyammal nagy pofára esés

Előzmény: edkedk (8245)
JeeEm Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8246

Én a 2.-ba sosem futottam bele. Lehet valami pici cég volt?

Szerintem elég mondani, hogy a depositot másik kártyával biztosítod.

(fun fact, bizonyos bankoknál maximalizálva van, mennyi ideig lehet zárolásban a pénzed (2 hét), és ha hosszabb időre bérelsz autót, akkor lehet hamarabb feloldódik, minthogy visszavinnéd a járgányt :)

Előzmény: edkedk (8245)
edkedk Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8245

Emlékeim szerint nekem kétféleképpen is volt.

1. Befoglalják a kauciót és a bérlés végén vagy feloldják ők vagy meg kell várni, míg magától feloldódik

2. Beterhelik a kauciót és a bérleti díjat együtt, a bérlés végén visszatérítik a kauciót

Az 1. esetben nincs bukta, a 2. esetben viszont az árfolyamkülönbözet miatt van, ha jól gondolom.

Előzmény: JeeEm (8244)
JeeEm Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8244

Depositot általában visszakapod (én eddig mindig visszakaptam), szóval mindegy milyen árfolyamon megy, vagy rosszul gondolom?

Előzmény: edkedk (8241)
TyggeR Creative Commons License 2021.05.31 -1 0 8243

én erre annyit tudtam egyelőre kitalálni, hogy a bérlésnél majd elkezdek alkudozni. odaadom a curve-öt, hogy lécci erről most vonjátok le a bérlési díjat, de csak azt, aztán odaadom a maxot, hogy erről meg menjen a kaució. korábban már csináltam ilyet, mondtam, hogy hitelkeret így meg úgy, nem lenne elég, csináljuk már így rugalmasan

aztán biztos lesz, ahol hajlandóak erre, és olyan is, ahol nem

joc_ Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8242

Ha jól dekódoltam (majd kijavít valaki, ha máshogy gondolja) hitelkártyánál augusztus 1, debit kártyánál július 1. Gondolom, más a kötelező előzetes közzétételi határidő, ezért különbözik.

edkedk Creative Commons License 2021.05.31 0 0 8241

Most akkor mikortól szívatós az árfolyam régi MAX Visa esetén? Július vagy augusztus elejétől?

Autóbérlésnél a kaució (amennyiben nem csak zárolják, majd feloldják, hanem terhelik, majd visszatérítik) mindeképp szívás. A Curve-öt eséllyel el se fogadják, de ha mégis, akkor a havi váltási limitet szinte biztos meghaladja a kaució.

blueye Creative Commons License 2021.05.21 0 0 8240

OFF
Lehet h az erste beszall a mobilversenybe?
Van hely egy kis ceg (LG) most szallt ki :)

Előzmény: joc_ (8239)
joc_ Creative Commons License 2021.05.20 0 0 8239

George azt mondja, hogy júliustól csak 6-os vagy annál nagyobb verziójú Androidon fog futni.

TyggeR Creative Commons License 2021.05.20 0 0 8238

- ERSTE LAKOSSÁGI BANKI SZOLGÁLTATÁSOK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI
Jelen Általános Szerződés Feltételek
Közzététele: 2021. május 17.
Hatályba lépés: 2021. május 18.

2.) A Bank a 3.8.5.2.1 pontban módosítja a VISA nemzetiközi kártyaszervezet elszámolási szabályát a Külföldön végzett
(kártya-) Tranzakciók esetén. A módosítás oka: Az elszámolás szabályait a továbbiakban a Lakossági Bankszámla és
Betéti kamat Hirdetmény 3. sz. melléklete tartalmazza

- Bankkártya Szolgáltatások díjai
Közzététel: 2021. április 30. napján
Hatályos: 2021.május 01. napjától

A módosítás oka:
a Visa nemzetközi kártyaszervezet a Tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi
árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Bank a Visa nemzetközi kártyaszervezet által
elszámolt devizaösszeget a kártyaszervezettől a feldolgozás napján utolsóként jegyzett érvényes
számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon váltja át a bankszámla devizanemére és terheli a
Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).

Előzmény: TyggeR (8237)
TyggeR Creative Commons License 2021.05.20 0 0 8237

egyébként most megnéztem, átvariálták a hirdetményeket a visás kavarás miatt, és ahogy közzé vannak téve, azok alapján már május 1-től hatályos a változtatás. legalább figyeltek a 60 napra mégis...

Előzmény: joc_ (8222)
HoncaCivic Creative Commons License 2021.05.18 0 0 8236

Nagyon hasonló a tapasztalat, mi új lakáshoz vesszük igénybe. 4 hét után kitalálták, hogy módosítani kell az adás vételi szerződést, mert van benne egy pont, hogy az eladó a számlára érkezett befizetések után 8 napon belül számlát állít ki (számviteli törvény ahogy utána olvastam, és ez így nem jó a döntéshozónak, de azt sem mondják meg mire kell módosítani?!). Most várjuk a jogi osztály tájékoztatását, hogy erre tényleg szükség van-e, mert nem kis utánajárást és költséget jelent nekünk. Amúgy kb. naponta írok már lassan az ügyintézőnek. Már nagyon bánom, hogy Erste-t választottam. Egy másik ismerősnek simán elfelejtették megrendelni az értékbecslést, nekik ezen 8 napot csúszott, mire egyáltalán elindult (nem tudom melyik fiók mondjuk...). 8 hét után én mondjuk panaszt tennék MNB-nél, vagy legalábbis megérdeklődném, hogy lehet-e panaszt tenni.

Előzmény: 89Berry89 (8235)
89Berry89 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 8235

Ez engem is érdekelne.... Már 8 hete bent van a kérelem az Erste banknál és még mindig nem kerestek a szerződéskötéssel kapcsolatban....

Már minden önerőnk beépítésre került a házépítés során, sőt a kivitelező már túl is teljesített, de hiába, a bank még nem küldött sms-t a szerződéskötéssel kapcsolatban...

Az ügyintéző, meg gyakorlatilag elérhetetlen... :/

Előzmény: HoncaCivic (8221)
edkedk Creative Commons License 2021.05.17 0 0 8234

Szerintem ez ennek a szabálynak a megfelelője NFC esetében: a POS terminál 5 PIN-kód nélküli vásárlás után a hatodik vásárlásnál értékhatártól függetlenül ezután is kérni fogja a kódot, vagy akkor, ha PIN kód nélkül annyit vásároltunk egymás után, hogy annak értéke elérte a 150 eurónak megfelelő összeget.

Előzmény: sxr85 (8232)
edkedk Creative Commons License 2021.05.17 0 1 8233

Ezt időnként nekem is kiírja. Nem csinálok vele semmit, nem csökken nullára, tudok fizetni bármennyiszer.

Előzmény: mov (8229)
sxr85 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 8232

Sziasztok,

megosztanék egy hibajelenséget az Erste MobilePay kapcsán, hátha nem csak én vagyok ezzel egyedül. Pár hete az alkalmazás NFC turbófizetéskor - azaz feloldott kijelzővel - első próbálkozásnál hibát jelez és a fizetést elutasítja, arra kér, hogy az ujjlenyomatommal hitelesítsek, majd ezután második próbálkozásnál elfogadja a fizetést. A kasszánál állva ez elég kellemetlen, ezért szeretném ha lenne megoldása. A készülék Samsung Galaxy S21, a legfrissebb operációs rendszerrel. Nagyjából 3 hete még biztosan gond nélkül üzemelt...

A Google Pay bevezetés egyébként az egész problémát megoldaná, mikor vezetik be vajon? Azt olvastam idén év közepe felé, de ettől konkrétabbat nem találtam...

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.15 0 1 8231

Általában a bankkártya újra digitalizálása megoldja a problémát.

Ez tavaly nekem is többször volt az erstés bankkártyáimmal.

Előzmény: mov (8229)
tucsok13 Creative Commons License 2021.05.15 0 0 8230

Köszi, ez nagyon hasznos.. akkor a Visa kártyát visszaadjuk lendületesen, marad a Revolut és a Curve külföldi vásárlásokra.

Előzmény: TyggeR (8213)
mov Creative Commons License 2021.05.15 0 0 8229

Help please :)

A mobilomon a fizetős app elkedzte kiírni, hogy már csak X alkalommal fizethetek vele míg be nem lépek. Minden ilyen alkalommal belépek a mobilappba(ezt is nyitja meg ha az értesítésre klikkelek), de a szám egyre csak csökken, most tartok 1-nél. Mit kell tennem, hogy ne jussak el a nulláig? Azon kívül, hogy felhívom az ügyfélszolgálatot.

mov Creative Commons License 2021.05.15 0 0 8228

Magyarul így is, úgy is le fognak húzni a Magyaroroszágon is példátlan mértékű pofátlan devizaárfolyammal, akkor is, ha a kártyatársaság(pl. VISA) normális lenne veled.

Ezért menekültem már rég a Revolut/Wise irányba. Persze nyilván a tömeg továbbra is fizet mint a katonatiszt, szóval pont nem érdekli őket én mit csinálok.

Előzmény: TyggeR (8219)
halilali1 Creative Commons License 2021.05.14 -2 0 8227

Off

RAIFFEISEN

Ha valaki június 30-ig tervez számlát nyitni a Raiffeisen-nél, írjon rám, mindketten jól járunk :-)

Amennyiben az Ön ajánlására ismerőse lakossági bankszámlát nyit új ügyfélként 2021. június 30-ig, és használja azt a jövőben mindennapi pénzügyeinek intézésére, úgy Ön és az ajánlott ismerőse is az alábbi táblázatban szereplő jóváírási összegekre lehetnek jogosultak.

Ügyfélajánló Programban résztvevő számlák:

Díjnyertes Számla és Aktivitás 3.0 Számla
15 000 Ft   Neked és  nekem is

Premium Gold 2.0 és Premium Select számlacsomag
20 000 Ft   Neked és nekem is

blueye Creative Commons License 2021.05.14 0 0 8226
Előzmény: erstebankegyfos (8225)
erstebankegyfos Creative Commons License 2021.05.14 -1 0 8225

hali, miért nem tudok mastercarddal vásárolni?

ez a moslék szar erste folyamat ezt írja ki:

"Sajnos nem tudja megerősíteni a tranzakciót. Kérjük, további információért hívja ügyfélszolgálatunkat!"

gambl-R Creative Commons License 2021.05.14 0 0 8224

Egyedi adminisztációs hiba... 

Előzmény: gambl-R (8214)
TyggeR Creative Commons License 2021.05.11 0 0 8223

nekünk már nincs sima erstés bankszámlánk, csak hitelkártyák, így erről lemaradtam

nagyon szomorú módosítás mindenesetre

Előzmény: joc_ (8222)
joc_ Creative Commons License 2021.05.11 0 0 8222

A 04.30. zárású havi bankszámlakivonaton ott szerepel, hogy 07.01-től könyvelt tranzakciókra ugyanez vonatkozik.

Előzmény: TyggeR (8218)
HoncaCivic Creative Commons License 2021.05.09 0 0 8221

Sziasztok!

Mennyi idő mostanság lakáshitel bírálat fogyasztóbarát lakáshitel esetén? 04/21-én fogadták be az igényt, Februárban sikeres előbírálatot csináltattam magasabb összegre. Az értékbecslést 05/04-én kapta meg a bank (minimálisan de magasabbra értékelték, új lakás Budapesten). Fogyasztóbarát lakáshitel (így 15 munkanap van a bírálatra), CSOK+CSOK kedvezményes hitel és ÁFA visszatérítést is igénybe veszünk. Gyerekek már megvannak, nem megelőlegezett, minden papírt benyújtottam még az értékbecslés előtt.

giornalista Creative Commons License 2021.05.09 0 0 8220

én hétfőn megyek megszüntetni a Wizzair hitelkártyámat és gondolkoztam rajta, hogy a Max-ra váltsak-e vagy az OTP BonusGold-ra, de ez akkor most el is dőlt. majd számolok egyet, hogy milyen költség bankokon keresztül hitelkártya-törleszteni, de ha vészes, akkor majd viszem utána a betéti számlámat is, ha előtörlesztettem a hitelemet.

Előzmény: TyggeR (8213)
TyggeR Creative Commons License 2021.05.08 0 0 8219

van ilyen is. vagyis ez ugy lesz majd, hogy szamlakonverzios arfolyam miatt fizet az ember +14 huf-ot, es meg ket szazalekot azon felul is, mert valtas tortenik? :)

- 2021.04.01-től befogadott hitelkártya szerződések esetén Bank deviza konverziós jutalékot számít fel. A jutalék mértéke 2%. A felszámolt jutalék százalékos értékének számítási alapja a nemzetközi kártyaszervezet által alkalmazott, a tranzakció napján érvényes árfolyam. A jutalék mértéke akciós jelleggel 2021. december 31-ig 0%

TyggeR Creative Commons License 2021.05.08 0 0 8218

mas hirdetmeny meg nem tartalmazza ezt a szoveget, de azokban eleg junius 1-jen kozzetenni (60 nap, a hitelkartya hirdetmennyel eloreszaladtak)

nehezen tudom elkepzelni, hogy csak visa kartyakra kulon elszamolas legyen hitel- es beteti kartyakra. a mastercardos szar arfolyam is fuggetlen attol, hogy milyen kartya

Előzmény: joc_ (8217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!