Keresés

Részletes keresés

KerGe Creative Commons License 2004.08.05 0 0 6
Hali!

Nem tudjátok véletlenül hogy kell arckitakarást csinálni egy videón a vegasban? Csak egy sima blurt akarok rányomni, de nem az egész képre, hanem csak egy kis négyzetbe. Nem bírok rájönni a megoldásra, és nem hiszem, hogy nincs benne ilyen lehetőség...

Köszi előre is!
Tevemadár Creative Commons License 2004.07.22 0 0 5

OFF

javítás:

"Egy DVD író (LG) kb. 17e HUF... :-)

Asztali van már 10e HUF -tól..."

 

Mármint: Asztali DVD lejátszó, és nem felvevő, ami sztem úgy 60-70 körül lehet most.

Előzmény: Tevemadár (4)
Tevemadár Creative Commons License 2004.07.22 0 0 4

Egy DVD író (LG) kb. 17e HUF... :-)

Asztali van már 10e HUF -tól...

 

A videokártyánál viszont, hogy látható minőségromlás nélküli képet tudj VHS -re írni, nem az olcsó (15-25e) körüli daraboknál kell keresgélned!

 

Fekete csík:

Tavaly, egy festő művész barátom kiállítás megnyitójára készítettünk egy video klippet és - miért ne alapon - a DV kamerán a széles üzemmódot (hogy olyan "mozis", szélesvásznú hatása legyen) választottuk.

Kb.: 6 videokártyát teszteltünk, mire találtunk egy olyan ATI kártyát (ami jó drága vót), ami kiadta a képet VHS -re, elég jó minőségben és képlevágás nélkül.

Ha nem ilyen módban videozól, akkor elvileg nem vág le semmit...

 

De sztem jobban jársz egy íróval! (tapasztalat)

 

Előzmény: guaaa29 (3)
guaaa29 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 3

A probléma!!!

Az a helyzet hogy a nv60- as panasonic mini dv kamerámról azt derítették ki hogy nem lehet átalakítani úgy hogy a már a gépen renderelt ill, megvágott anyagot vissza lehessen rá írni. Nincs pénzem így dvd írót  vásárolni és hozzá asztali dvd-t sem fogok venni, viszont az összevágott anyagot több ismerősömnek is sokszorosítanám vhs-re. Ha éppen tudnám, hogy  hogyan. ....

Hallottam hogy lehetne 15-20 ezer forintért már videókártyát venni amin van videómagnóhoz kimenet. Van é ezzel kapcs, ban valakinek tapasztalata? Nem lesz e a tv-re ill. a videó magnóra kitett kép alul felül egy- egy sávban levágva, vagy valami hasonló?  Jó lenne ha valaki válaszolna, mert nem tudom hogy beleugorjak e most egy ilyen költségbe. Előrle is köszönöm Gábor31

Andreas Creative Commons License 2004.05.31 0 0 2
o0-0o:
Canon 10D RAW-ot tud importálni? Nem mintha használnám, de ha már a fotózás topicban vagyunk...
;o)

Igen, de csak ha előtte deinterlace-eled :)
Komolyra fordítva: nem hiszem.

guaaa29:
Renderelnie akkor kell a Vegas-nak a ha olyan műveletet jelöltél ki amelynek módosítania kell a képen (áttünések, szűrők stb.) Ha csak simán összevágtad az anyagot, akkor erre nincs szükség.
Ha neked ennek ellenére is nagyon lassan csinálja a program, akkor valószinüleg a projekt létrehozásánál NTSC-n hagytad a képnormát. Ilyenkor a felbontást és a frame rate-et módosítania kell az NTSC szabvány szerint 720*480/29.97 -re a PAL norma szerinti 720*576/25 -ről. Állítsd át PAL DV-re és fel fog gyorsulni a renderelés. Ne felejtsd el a hangot is 48kHz-re módosítani az alap 44,1 kHz-ről.

Előzmény: guaaa29 (1)
guaaa29 Creative Commons License 2004.05.31 0 0 1
Andreas! Nagyon köszönöm a válaszodat. Bajban leszek viszont, met nem túl jó az angolom. Azért megpróbálok elindulni a cd-n mellékelt leírásban. Nézd, nálam azért landolt ez a program, mert bár egy közepes erősségű képem van így több progit is megpróbálhattam volna, viszont egyik sem indult el ezt az egyet kivéve...
Nem tudom miért, de így alakult. Szóval semelyik pc-s könyvesboltban ne is keressem?? Szomorú. Akkor csak az marad hátra hogy próbálgatok és próbálgatok. Persze, ha van valami mentő ötleted akkor jöhet.
pc adatai: 2,40 ghz es celeron, 224mb ram, 40 giga vincs. tudom nem nagy durranás, de egy ismerősöm ezzel vágta meg az útifilmjét és azt látva nagyon megtetszett.
KÉrdésem: ha van egy mini dv kamerám amely képes a gépből pc -ről, tehát "visszafelé is ) a dv- szalagra rögzíteni akkor szükséges e renderelni minden alakalommal. Amaz ugyanis rettentően hosszú időt vesz igényb. Na ná, hisz lassú a gép. Válaszod köszönöm, üdvözöl Gábro
Előzmény: Andreas (-)
o0-0o Creative Commons License 2004.05.31 0 0 0
Canon 10D RAW-ot tud importálni? Nem mintha használnám, de ha már a fotózás topicban vagyunk...
;o)
Előzmény: Andreas (-)
Andreas Creative Commons License 2004.05.31 0 0 topiknyitó
A Sony Vegas nevezetü videóvágó szoftver talán nem olyan ismert mint mondjuk az Adobe Premiere, de úgy érzem megérdemel egy külön topic-ot.
Ha valaki most kezdi az ismerkedést a szoftverrel, feltétlenül ajánlott a kézikönyv átolvasása. Ha nincs meg a papírváltozat, akkor innen le lehet tölteni pdf formátumban.

Egyébként kinek mi a véleménye a nemrég megjelent 5-ös verzió újdonságairól?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!