Keresés

Részletes keresés

Master Szaki Creative Commons License 2005.06.27 0 0 6801

GOTM17: Sikerült! :-)) Megcsináltam! :-))

Csak nem úgy ahogy kellene. :-((

B.C. 410  Domionation Victory. Úgyhogy ez játékon kívül sikerült. Terjeszkedtem, mint az őrült, és ez lett az eredménye.

mzprox Creative Commons License 2005.06.27 0 0 6800

Igéretemmel ellentétben mégis játszogattam még vele egy kicsit... :) sikerült egy olyan kezdést kikisérleteznem, hogy még korábban meglett a colossus és a republic. Kivételesen még a literature is meglett az ókorban, és megépült a colossus mellett a mauzóleum és a hanging gardens IS. 7-8 körrel álltam jobban mint az elsQ játékomban mégis ebbQl az elQnybQl hátrány lett az ipari kor kezdetére....okok:

-barbárok elsüllyesztették az oroszokhoz tartó hajómat

-a középkor és újkor eleji ajándék tech-ek kedvezQtlenül jöttek

-a mauzóleum és hangig g. túl hamar bekapcsolja az aranykort.

VS Creative Commons License 2005.06.27 0 0 6799

Sziasztok!

Hétvégén nem volt sok időm, de azért egy új kísérletben eljutottam, odáig, hogy 1 kör múlva kész az Evolution 1030-ban... megvan a Repl. Parts, remélem majd tudok cserélni a két ingyen tech-el...

Én Mzprox-ot követem: átváltani az ingyen Rep-be, oszt nyomás a tudománnyal, cserélgetni, korok elején felhozni az oroszokat és a németeket.

Sajnos nincs mindig szerencsém azzal, mit fejleszt az AI és mit én, illetve mit kapnak az AI-k a korok elején...

Én továbbra is a mérsékelt terjeszkedés mellett vagyok:

Ausztrália+Új Zéland+Óceánia = 3 saját luxus, összesen kb 10-12 város.

Kaptam SGL-eket, ez mázli.

Egyik megcsinálta a Kopernikuszt, és most még van kettő:

az egyik Hoovert fog felhúzni, a másik Seti-t...

Nem tudom mi lesz - nagyon szép volna 1700 előtt végezni,

de majd meglátjuk...

mzprox Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6798

Persze :)

Nálam minden civ játékban csak egyetlen egy anarchia van (demokráciára már nem váltok át, se semi másra)

Előzmény: Százbolha (6797)
Százbolha Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6797

Akkor kipróbálom.....

És egyből átváltani?

Előzmény: mzprox (6796)
mzprox Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6796
valószínűleg szerencse is kell hozzá.  Volt olyan próbálkozásom, ahol nem kaptam ajándék settlers-t mégis meglett az ingyen rep. Úgy vélem az a legfontosabb dolog ahhoz, hogy jó eredmény legyen.
Előzmény: Százbolha (6795)
Százbolha Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6795

Szerintem Settlers gyártással gyorsul a terjeszkedés.

A fővárosi settlers keletre megy és ott csinál settlers gyárat.

A GH-ból kapott Settlers megy tehénhez és katonát küld fővárosba, beköti a LUX-ot, majd 1 vagy 2 workerrel feltápolja a fővárost.

Setlers nélkül csont nélkül megvan a Colossus, de akkor meg a CodOfL + Philo vonal járhatatlan.

Nincs annyi erőforrás.

Szerintem

Előzmény: mzprox (6793)
Százbolha Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6794

A NO_RELOAD verzióról.

Ez elöző nyitólépés sort kb BC1000 ig már fejből tudom.

Nem kellett sokat kisérletezni, de legalább 6-8 helyen el lehet rontani és akkor nincs eredmény.

A Colossus kb 1-2 körrel a Philó 5-6 körrel elöbb készül el, mint a CIV-eknél.

És közben 2 hajó felderit, és a MAPm után a terjeszkedés is beindul.

Egyszersem RELOADOLTA, inkább újrakezdtem X-edszer is.....

Na de.....

Kaptam 1 SGL-t a Theory elött 10 körrel.

ELraktároztam fővárosban hogy majd csodát építek belőle.

A tech kifejlesztése elött 2 körrel jött a pestis a szigetekre.

Következő körben átterjedt a fővárosra és helyből kinyirta az SGL-t.

Na jó...  NINCS RELOAD

Már AD1300 környékén jártam és a STEEL-t kifejlesztése után azonnal el akartam adni.

Rosszul kattintva INDIA ajándékba kapta.

Ezt RELOAD-oltam. (atosave-ből)

Az Inka háborúval mgint pórul jártam.

Kell nekem az a szöllő!!!!!!!

India-Német-Amcsi nagy civekkel kereskedem  kb 500A/kör

Egymással szövetségben vannak

Amerika Incákkal háboruzik.

12 egységgel partraszálltam délamerikában.

Gondoltam amcsikkal együtt gyorsan végzünk az INKÁKKAL.

A biztonság kedvéért sok pénzért és techért szövetséget kötök Amcsikkal is.

1 körön belül elfoglalom a szöllős várost., de a következő körben az AMIK megtámatnak, pedig MUTUAL volt.

Elveszik a szöllöt.

De a nagyobb baj, hogy India-Német tengely is hadat üzen.

Ugyan továbbiakban nincs harci cselekmény (elég erős a hadseregem), de a kereskedelem leáll.

500 arany/kör!!!!

Ennek következtében a tech fejlesztés is.

Ez is RELOADOLTAm és nemszálltam partra, egységek vissza a kontinesre.

Ere mit tesz amarika??????

Békét köt az Inkákkal és minden megy tovább békésen.

A "jétékélmény" szerintem erősen romlik, ha billentyű vagy egérkatt hibák után nem lehet reloadolni, meg akkor is problémás ha az AI következetlenül dönt.

Pl. Amcsi miért köt békét Inkával?  Olyan erős hadserege van, hogy a szöllős várost sokkal könnyebben elvehette volna incatól mint Tőlem.

Mindez 2-3 körön belűl.

Ha kevés lenne a pénze (kereskedelem miatt), akkor mindenképp hadat üzenne.

Az előző játékomban ez gyakran előfordult.

Most hogy a hadsereg erős, senki sem rugta fel a kereskedelmet hadüzenettel.

Fizettek rendesen.

Csak ez az inka háború az amcsi MUT megszegéssel....

Százbolha

mzprox Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6793
Nálam 1500Bc előtt megvolt a colossus (a fővárosban nem gyártottam settlers-t, hanem egyből elkezdtem a csodát 2 warrior után). Az első városomat levittem a tehénhez így ott készült el a settlers gyár.
Előzmény: Százbolha (6792)
Százbolha Creative Commons License 2005.06.26 0 0 6792

A következő feladatot próbáltam megoldani az utóbbi 3 napban.

Nyitólépések (mint a sakkban)

1. GH-ból Settlers megszerzése

2. Főváros fejlesztése:  Varior + SETLERS + Colossus

3. Tudomány Alph -- WRI-- Philo  [Mapm ingyér] -- Lit.

A philo és a Colossus kb 1200-ra megvan.

Cserebere és Monarch fejlesztés

Ezután monarch.

Szerintem kezdetben a Monarch előnyösebb, de sajnos  30-40 körrel késöbb jön.

Lehet hogy nem túl jó stratégia, mert a TANK kb 1400-ra lett meg.

Alig volt tech előny, de nagy birodalom épült ki.

Szigetek + D.amerika. + Közelkelet

A REP-es verziót nem tudtam öszehozni.

Mire a CodOfL + Philo vobnal elkészült valaki beelőzőtt a sima philo-val.

Százbolha

Előzmény: mzprox (6789)
VS Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6791
(vessetek pillantást a civfanatics.com-ra: új Civ IV preview /IGN/)! :)
mzprox Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6790
lehet, hogy egyszerűen nem volt több pénzük. Egyébként egy tudomány annál többet ér minnél kevesebb civ-nek van meg-!!-csak azok a civ-ek számítanak, akivel az üzletfeled kapcsolatban van, tehát ezért (is) jó ha elszeparált civek között tudsz kereskedni
Előzmény: billy76 (6788)
mzprox Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6789

:)

Nálam a Newton kapcsolta be az aranykort (a Hanging Gardens-szel együtt). A literature nekem is későn lett meg, de szerencsére nem nekem kellett kifejleszteni.

az 1.-es pontban leírtakkal egyetértek, pont úgy csináltam :). megnéztem otthon. én is 1100-ban váltottam rep.-re és 900-ban a középkorra.

Előzmény: VS (6786)
billy76 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6788

a tudomány kereskedelemhez még annyit, h nekem volt egy időszakom a középkorban amikor az istennek nem akarták nekem a tudományokat eladni 1500 pézt meg 25 aranyat/kör kértek olyan tud-ért amit 10 kör mulva én is kifejlesztettem volna

ha pedig én akartam késöbb eladni tudományt akkor 100 arany + 18a/kör -nél többet nem voltak hajlandok fizetni semmiért

hogy is vanez?

nincs 1 táblázat h melyik tudomány mennyi "aranyba" kerül, egymáshoz képest melyik nagy és melyik kicsi... :-)

billy76 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6787

mzprox settleres leírása engem se hagyot békén, s tényleg megkaptam, most jobban haladok az elején jobb üzleteket kötök

az tényleg nagy kérdés h mindent eladni azonnal bármennyiért v csak a republic után eladni addig semmi?

VS Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6786

mzprox tegnapi ötletei nem hagytak nyugodni, na meg a korai goody hutos settler lehetősége - újra nekiestem...

1.

BC 1100-ben átváltottam Rep-re! :)

tanulság: haladni kell keményen az alpha-writing-code-philo vonalon, ÉS nem eladni őket! Majd, ha megvan a Rep... MINDENT meg lehet venni... :)

2.

Középkor

Kicsit elrontottam, mert

1. Senkinek nem volt Literature, én meg csak a Theology után csináltam meg. Ez hiba, hiszen akkor a többiek is, én is lassúak vagyunk... 

2. Nem jött össze a Newton, csak a Kopernikusz... :(

(tanulság, csak a fővárosra kell koncntrálni az erőforrásokat)

Így aztán el is vagyok maradva a "mintától", de azért 40 kört javítottam korábbi magamhoz képest, és most 750-ben kezdtem el az Electricityt...

iloz Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6785

A http://civ3.tar.hu/ oldalon fenn van.

Előzmény: FuZios (6784)
FuZios Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6784

Hi

Ven nektek a Conquests 1.22 patch-éhez crack-etek?

Létezik ilyen?

Master Szaki Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6783
A nősülés és az öröm? :-)) Majd kíváncsi leszek, mit mondasz erről 3-4 év múlva.... :-))
Előzmény: kólalump-úr (6760)
mzprox Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6782

:-DDD

Én is meglepődtem, amikor először összehasonlítottam az első játékommal: már az ókorban 15 körrel előrébb jártam. a különbség főleg abból adódott, hogy a republicot nem kellett kikutatnom, a többiek pedig hozták a többit.

republic BC.1000körül

középkor: BC. 800 körül

iparosodás AD. 460-tól

modern kor AD 1100-től

Előzmény: VS (6780)
mzprox Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6781
10 óra játékidőt írt ki a végén. Kb este 8 körül kezdtem el játszani hajnali 4-ig., majd reggel foytattam fél nyolctól 10-ig. :-) Most már tényleg pihentetem egy kicsit.....
VS Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6780

1475!?

atyaég...

Előzmény: mzprox (6779)
mzprox Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6779

Ja, master of orionos jelölés: "research points"

A dátum pedig: '75

XV. század !!! :-DDD

Előzmény: VS (6778)
VS Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6778
mijaza "rp", amit a város ad - tudomány?
Előzmény: mzprox (6774)
VS Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6777

Konkrétan mi lett a győzelmi dátum? :)

Ja, amúgy az egyik goody-t ki is szedtem a start közeléből... igaz, a másikat feljebb meghagytam... na, lehet leszedni a fejemet!

mzprox Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6776

Ez egy idézet a 6654-es hozzászólásomból:

A goody hut-okat azért nem javaslom, hogy csökkentsük a mázli faktort az elején (ha lenne akár egy goody hut is a kontinensen, akkor addig kezdeném újra, amíg nem adna egy tech-et vagy egy settlerst :) ). A szigeteken lehet sok, mire odáig eljutunk már tuti nem kezdem újra, ha barbárokat találok... :).

Én szóltam :-D

Előzmény: Arilian (6775)
Arilian Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6775
ezért mondom hogy nemkell goody hut a startloc közelébe......
mzprox Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6774

Ma reggel elkéstem a munkából csakhogy befejezzem a játékot :). sikerült is, ez volt az első space race győzelmem a CivIII-ban. Újra tuti nem állok neki mert a mostani eredményemnél jobbat már tényleg csak nagyobb mázlival lehetne elérni, minden úgy ment, ahogy elterveztem (egy-két apróságot kivéve).

A settlers-es dolog nekem is bejött, azaz 3650-ben a workerrel felszedve a goody hut-ot ajándék settlers mosolyog ránk :).

Kereskedni most kicsit később indultam és meglepett, mennyirre fejlettek voltak a többiek. Matek, lovaglás mysticizmus már mind megvolt nekik. Én az alphabet-writing-codeoflaws-philosophy vonalon haladtam, megis lett mind nekem elsőként és egy két körös anarchia után 1000bc-ben már a republicban voltam. Ezután már csak a currency-t kellett kifejleszteni és léptem is be a középkorba. ezzel az állásommal 3-400 évet hoztam az első nekifutásomhoz képest és ez az előny nem tűnt el, sőt..... :-D.

A középkort gyorsan végignyomtuk, az ipari kort pedig gyorsan végignyomtam- ott már minden korváltáshoz szükséges találmányt én fedeztem fel, a sallangot meghagytam a többieknek.

A gyors kutatást elsősorban az agyontápolt fővárosomnak köszönhettem: a gyártás kb így nézett ki benne: warrior-warrior-colossus-hanging gardens-....Itt épült meg a Kopernikusz, a Newton, és később a Seti program is-nomeg a Shakespierre-azonnal felpumpáltam workerekkel 19-esre. Az ipari korban már 400 rp-t adott csak a főváros ez a modern korban elérte az 517-et!. (a kb 20 városom adott 1600 körül összesen). Végül 12 csoda készült el. -két science leaderrel-

Pénzem most nem volt olyan sok, mert a középkorban összeomlott majdnem az összes nagy birodalom (Oroszok bementek kínába, Kínaiak a Németekhez Zuluk szétverték Egyiptomot (Ők kapták az ancient cavalryt és a crusadereket is) ) Usa pedig kivételesen nem kebelezte be az Aztékokat.

Mindenesetre elvoltam nagy riválisok nélkül is :) . a science-es civeket minden korváltáskor szintre hoztam és legtöbbször olyan techet kaptak, ami még nem volt meg nekem. azok se jöttek rosszul :)

A kezdeti terjeszkedés is jól sikerült: az amerikaiaknak sokáig nem volt még meg a mapmaking így nem kellett versenyezni a szigetek meghódításáért. 4 luxot kötöttem be (megszereztem egy egyiptomi incense-t is). Összesen kb 14 várost alapítottam és még elfoglaltam úgy kb. 5-öt. Ebből 4-et délamerikában és Cuczkoban egy leaderrel megépítettem a forbidden palace-t. Onnan is kaptam 60 rp körönként :)

Nagy hajtás volt és minden simán ment.  mondjuk amikor Japán meg sneak-attackolva elgolalta egy jól felépített városomat az nem volt szép, a Zuluk elleni háború sem volt sikeres, de ez úgyis csak a fölös energia levezetése volt.

Nekem nagyon tetszett ez a játék!

anddex2 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6773
Kozben letoltottem egy orosz oldalrol!Mondhatnak akarmit oda meg nem tort be a kapitalizmus! :D
anddex2 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 6772
Tudnátok mondani CIVIII 1.29f-hez no cd crack lelohelyet?Mer tegnap frissitettem a gamet most meg nem indul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!