Ez hatalmas... LOL Opel Astra 1,4 Enjoy Easytronic vs. Cee'd 1,4 EX 4.300.000 vs. 4.100.000
és a különbségek az Astra javára... Pohártartók a hátsó üléseknél (érdekes... az enyémben van... kettő is) Kanyar stabilitás vezérlés (Az enyémben ESP... őőő) 0,2 literrel kisebb fogyasztás (mikorra jön vissza a 200ezer különbség?) 20 mm-rel alacsonyabb karosszéria (ez fontos, ha kamionnal találkozol! :) ) 677 mm-rel nagyobb lábtér elöl (??? :-o ) 437 mm-rel nagyobb lábtér hátul (Mi ez b*meg, egy Maybach?) 40 literrel nagyobb csomagtér alaphelyzetben (persze... Tetőbox-al)
ezekután... vagy nem láttak még Cee'd-et, vagy úgy hazudnak, mint állat.
a másik fórumon folyamatosan anyázok az ilyenek miatt......van még egykét gyöngyszerm ezenkívül bőven!
a. meg sem vettem az autóm
b. már megrendeltem a kocsim
c. épp most hoztam el az autóm
d. már mentem az autómmal
az összes variációra van már népítélet! persze mind mind csillagos 5-ös az értékelés, mert b,c,d - nél már akkora hihetetlen tapasztalatokat ( többek között szervíz) gyüjtöttek össze, hogy rögtön 9,9-re emeli a ceed pontszámokat! aztán persze ezek elfelejtődnek frissülni ( vagy bosszúból vagy feledékenységből) de gondolom ez az összes többi másik márka népítéletében is hasonlóan van....
De ha tényleg röhögni akartok menjetek fel az opel.hu-ra, ott van lehetőség, hogy az opel szemszögéből hasonlítgatást végezz más márkákkal, na ott vannak érdekes dolgok, hogy az egyes opel modellek miben jobbak a más gépeknél, szóval miért érdemes pl. astrát venni a cee'd-el szemben :D
Ha erre az ítéletre gondoltál: Szerintem a Peugeot-os nem fikázza, csak azt magyarázza, hogy a 2.0-ás HDI 90 Le-vel jobban megy és csendesebb mint a 1.4-es Kia moci. Ami igaz is, HDI nyomatékos motor, nem kell forgatni és úgy is megy. A kisebb fordulat miatt meg eleve, hogy csendesebb. De nektek ezt úgysem kell magyarázni. Az ilyen hasonlítgatásoknak nem sok értelme van, de véleménynek jó! De akárhogy is bizonygatják nekem az írók, akkor is a Kia motorja (1.4 turbó és kompresszor nélkül) a legerősebb és ez megy a legjobban is a kategóriában, még ha pörgetni is kell, mert ezeket a motorokat mind pörgetni kell kivétel nélkül!!! De ez legalább megy is és lelkesen pörög, nem mint a többi. Barátom :D!
hát nem semmi az biztos, szerintem igen kezdő internethasználó írhatta. Vagy valaki, aki 0% önrésszel, használt szart beszámítva akart valamilyen autót venni (...Érdekes elöte EGY ÓRÁVAL ELÖTTE az OPELnál voltunk...) De a csávó se kutya, aki a pözsőja után fikázza a kiát...:-)))) Mind1, vannak ostoba egyének is.
Egy chip-tuning csak egy fajta típushoz jó, mert más a hengerűrtartalom, és más a teljesítmény is. :-) Felmész a netre bruttó 50.500 Fr-ért már kapsz ami minőségre is jó.
Köszi az infót, de szerintem ez 2 okból sem az. Az egyik hogy nem nyöszörgés, hanem zörgés, rezgés, a másik meg hogy már volt leszedve a középkonzol és a hang jóval mögüle jött. Amúgy a dög meleg stimmel, csak kell hozzá a dőlésszög is. :) Mivel holnap amúgy is megyek cseréltetni a szélvédő alatti légbeömlő nyílásnál lévő műanyagot, mert mind2 oldalon felhajlott, így majd rákérdezek. De megpróbáljuk megint megtalálni a hibát, hátha most sikerül.
Sziasztok, van egy chptuningom kia dízelmotorokhoz, cee'd, rio, sportage, sorrento modellekhez tuti jó. Küberl, tehát jó gyártmány. 20%-kal növeli a motor teljesítményét káros hatás nélkül. Beszerelése ne migényel szaktudást. Szűz új készülék, a kia kereskedésben "feleslegessé vált" ;) 70E-ért bárki viheti. jagshemashilikeyou@gmail.com
"Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez? Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km."
Az enyém gyakran csinálta, szerviz nem talált hibát!
Utoljára azt próbáltam ki sikeresen, mikor meleg motor nem indult, hogy a gázpedált LENYOMVA tartva indítottam, így beindult!!
Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez? Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km.
-Tudja valaki, hogy mennyibe kerül /db? -Vajon melyik típussal lehet azonos? ( tudva, hogy sok alkatrésze a verdának európai beszállító. Tippelek a Skoada VW - Audi beszállítókra.
"néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött"
amikor hetfon a kiaszabonal keresgeltek a sipolasom (bizonyos homerseklet, bizonyos sebesseg) okat, akkor mondtak, hogy van egy hasonlo tipushibaja a ceed-nek, ugymint hogy bizonyos homerseklet (dogmeleg) eseten hajlamos nyikorogni a kozepkonzol hatso felfuggesztese, es azt ugy szoktak gyogyitani, hogy kiveszik, majd a hatul tarto hatos csavarok ala tesznek valami gumialatetet. lehet, hogy a tied is ezt csinalja...
Bocs hogy most válaszolok, de nyaralni voltam külföldön.
Jah erről jut eszembe, Bp - Rábafüzes - Tarvisio - Bibione - 1500km - 5,36l/100km - 2 személy + csomagok + klíma. Kifele Bp-en megtankolva (MOL EVO NEO DIESEL + Spuri - most raktam bele előszőr ilyen dieselt, de gondoltam kipróbálom :)), majd utána legközelebb osztrák - olasz határnál 560km után 26 liter fért bele, lehet számolni, de segítek: 4,64l/100km... Azért lett több az össz, mert Bibionéban is mászkáltunk napi szinten pár km-t meg hazafele 1 órát dugóztunk mire ki tudtunk jönni a városból a turnusváltás miatt. Szóval elégedett vagyok maximálisan, főleg hogy 90%-ban Bp-en közlekedem az autóval, ahol 5.8 alá nem igen tudom vinni...
Visszatérve:
Valami néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött. Erre próbáltunk rájönni, de nem sikerült mi lehet. Nagyon ritkán jelentkezik, de olyankor elég csúnya hangot ad. Nem a motor, hanem olyan mintha valami műanyag hozzáérne egy másikhoz és a rezonanciából adódóan hangot adnának.
Amúgy azóta "járok" ide, mióta Érdről elment Géza + mikor hátulról belémjöttek csak ők voltak hozzám közel egyedül MÁV partnerek, így nem nekem kellett álnom a javítás költségeit, majd várni mikor kapok pénzt a biztosítótól. Az más kérdés hogy aztán kiderült a ellenfélnek nem is volt biztosítása, hiába volt róla csekkje, így ment az egész a MABISZ-hoz...
Meg vagyok elégedve velük, úgy érzem becsületesen végzik a munkájukat, ott lehetek a szerelésnél, ha akarok még elvileg olajat is vihetnék, bár nem szeretik (:P).
Bocs a hosszú írásért, de ritkán jutok ide, így gondoltam most bepótolom... :D
Szabóékat én is ajánlom, eddig 2 ceed és egy sportage volt náluk 2000-es olajcserén a családból és hamarosan a két ceed ismét megy az első kötelezőre. A 2000-es szervizt mindegyik kocsinál nagyon lelkiismeretesen végezték el, teljes átnézés, csavarok ellenőrzése, esetleges meghúzása stb. és mindehhez az akciós szervizdíj, ami csak az olaj árából és az olajszűrőből (ha kéred) áll, meg még párszáz ft segédanyag,alátét. Megjegyzem az olajáraik is a földön járnak.
Akkor ezekszerint váltottak. Eddig az 5ajtósoknál volt a (=) és (A), a többinél pedig csak (=). Igaz, arra még nem jöttem rá, hogy működik az automata szabályozás.
Hát az a viszkózítás külömbség, ami a két általad említett olaj között van, és a külömbség csak nagyon alacsony és nagyon magas hőmérsékleten jelentősebb- na hát nem igazán van hatással a jelenségre. Jocó