Keresés

Részletes keresés

gss Creative Commons License 2024.05.15 0 0 35608

Inkább gyakorold egy kicsit a pálca kezelését ,ház körül elég az, ha az awi megy akkor ez is menni fog.

...de legalább próbáld ki a porbelest valahol mielőtt megveszed. (pl alfaweldnél régebben lehetett ilyet)

Előzmény: F1DO (35605)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.15 -3 0 35607

A porbeles és a pálcás ( mma,gondolom erre gondoltál) egy és ugyanaz. Pálcás esetén kivül van a védelem,porbeles esetén belül van a védelem.......Az mma,jobhijjáj kevésbé fröcsköl,a porbeles esetén a takaritás egy őrület.......Ez utóbbi miatt van az,hogy többünk azt javasolja,hogy olyan gèp legyen,ami produkálja a védőgázt is. Szerintem , aki porbelesben gondolkodik,később mégis úgy dönt,hogy mègis jobb a védőgáz. Eladni gépet használtan nagy veszteséggel jár........ Venni új gépet könnyű,mert orjási a választék........

Szerintem porbeles szélviharban jó,főleg kis keresztmetszet,esetleg helyszini szabásokból eredő nagyob rések berakására minden bizonnyal optimálisab,mint 2.5mm- es elektróda.........Jó....létezik kettes is,de esetemben ennek már nagyon remeg a vége,és erre még rájön a szél lökdösése. Poros mig egyszerű mint egy faék.........

Kevés munkához biztos,hogy jó döntés.........

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.15 0 0 35606

"Úgy képzelném el hogy 'felkapom' a gépet, összecsatlakoztatom, fejemre húzok egy pajzsot és hajrá.."

Erre találták ki a porbelest. Ha nem hegesztesz sokat értsd 1-2 tekercs per év akkor jó.

Én 7 évig porbeleztem. Főként javitások. Volt kasznizás is.

Én sem szeretem a védőgázas vacakolást, mégis váltottam.

Gyorscsatlakozóval meg kis palackkal 2perc plusz a kitelepülés.

Ezért jó a kis hyundai gépe, ha váltanál.

F1DO Creative Commons License 2024.05.15 0 0 35605

Köszönöm a véleményeket, ugyanakkor az a helyzet hogy pont védőgázzal nem 'vacakolnék' szívem szerint. 

Abból indultam ki hogy háztáji barkácsoláshoz nyílván azért még mindig jobb lenne igényesség szempontjából mint a pálcás.

Van AWI hegesztő felszerelésem (nem túl nagy rutinnal), de pl ha a kertben hegesztenék valamit (a kerítés tartótól kezdve a különféle kisebb állványokig, sarokvasakig, stb.) - akkor az előkészület tovább tart mint maga a hegesztés.

Úgy képzelném el hogy 'felkapom' a gépet, összecsatlakoztatom, fejemre húzok egy pajzsot és hajrá..

És valahogy a pálcás hegesztés nehezebben megy mint pl az AWI...   Ezek után sem ajánlott? Vagy ki kellene próbálni aztán megtapasztalni beválik-e vagy sem az elképzeléseknek.. Végülis annyira nem drága már talán..

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.15 0 0 35604

A hyundai jelenleg 60 e ft.

A porbeles iweld gépek drágábbak.

Az iweld fogyós gépe ami védőgázas 83eft. Abba belemegy az 5kgos huzal is.

A parkside fogyósa is jó lenne de nem elérhető. Kábelhossz meg vicc.

Ennél lejjebb meni gépbe meg felesleges.

Lásd jófogás porbeles hegesztőgép 320A ral. :D

Előzmény: Törölt nick (35603)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.15 -1 0 35603

Tetszett az irásod,picit kiegészitem.

Esetemben a minimum A 27,de csak impulzus módnál,sima mig,vagy synmig esetén 45A.

Én is bevásásoltam poros tekhnikához,de csakis kinti,és viharos szél esetére.

A kinti védőgázas mód még működik kis lengedező szélben.

Bmrenahut is helyesen irja,csak porbeles funkciós kép nem igazán jó dőntés........

Előzmény: gss (35602)
gss Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35602

Porbél erre nem jó.(ronda,gyenge,nagy hőbevitel,sok salak)

Szép és finom munkához inkább rendes MIG gép, corgon gázzal. (co hoz képest szebb varrat, kevesebb hő, de jóval drágább)

Vékony anyaghoz 0,6os huzal, és olyan gép ami nem 50 hanem 30A-tól indul.

Szerintem

Előzmény: F1DO (35600)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35601

M ákos hozzászolásait olvasd.

https://zakanyszerszamhaz.hu/co-mig-mag-hegesztogepek/hyundai-mig-161-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto-50-160-a-230-v-p101005062

Ha esetleg inkább védögázzal is csinálnád.

Szépen nem lehet vele hegeszteni mert pikelyes. Folyamatosan vékony anyagot elég nehéz. Pontozva.

0,8 as huzallal az 1mm még megoldható. Alatta már trükközni kell.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166648478&t=9222005

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166518203&t=9222005

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166276798&t=9222005

Előzmény: F1DO (35600)
F1DO Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35600

Sziasztok!

Porbeles hegesztésről mi a véleményetek, van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Kérdésem lenne hogy lehet-e szépen hegeszteni vele akár finomabb dolgokat / keskenyebb, folyamatos varratokat, illetve hogy tudnátok-e ajánlani jó porbeles hegesztőgépet?

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35599

Van a weldi 1800ra 8%  gyártói kedvezmény, és úgy néz ki egy cégen keresztül vissza lehet igényelni a áfát. Ha összejön akkor egész jó ára lesz.

https://weldimpex.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35598

Én nem veszek ilyen szart, meg bőven túl van a kereten.

Egyre több ilyennel találkozom, mikor nézelödőm marketplacen ott találtam ezt is fél milláért.  1.5 év alatt a második generáció jött ki.

Maradok az occoo gépeknél.

Előzmény: (M)Ákos (35597)
(M)Ákos Creative Commons License 2024.05.14 0 0 35597

Majd meséld el, hogy milyen! 🙃

Előzmény: Törölt nick (35596)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.13 0 0 35596

https://www.amazon.co.uk/SSIMDER-Aluminum-Welding-Machine-SD4050Pro/dp/B0CRR13BGH

10 az 1 ben.

Van mig/1/ szinergikus mig/2/, pulse/3/ dp pulse/4/ awi/5/ arc/6/ flux/7/ tud vágni/8/ spoolgun/9/ Meg hogy alut is hegeszt/10/

Hmmmmmm. tiszta jó.

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.13 0 0 35595

Régen is volt szar gyártás. Tartóság is szar volt.

Új kocsikról meg ne is beszéljünk..

Inverteres tartóságra nem tudok mit mondani. Ritka eset ha sokáig van meg egy gép.

Nem is gyári felhasználás van.

Nagy gyártók is kurvulnak, viszont az olcsó gyártó is tud jót.

Hozza vissza az árát, a plusz meg az extra profit.

Én építőiparban voltam, nekem akkor se számitott  a tartóság mert gari időn belül volt. Más esetbe meg hamarabb lopták el, baszták tönkre amire nincs gari.

Cserébe mindig volt tartalék gép ha beszarik.

Most van az e rollerembe 301km 74 gyel vettem. Van egy tartalék alkatrésznek.

Új ára volt 200eft én meg vettem 45 ért a kettőt.

Acélvázas. Kicsit ráfeszülnék , törném a kormány nyak rögzitést.

Gyártótól/felhasználótól függően 100-1000km élettartam. Rengeteg megy tönkre 300 km es futásra. Egyik részegység sem újdonság csak annyira szar anyagból vagy hanyagul gyártják.  200eft/ 200km re 1000ft/km ami elég szar arány.

Előzmény: MrJones512 (35592)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.13 -1 0 35594

Azért merészeltem reagálni a tervedre,mert nekem volt tragós migem,invertert vettem helyette,a barátomé ugyanaz volt,amit most vennél,veszel,egy évig sem volt meg neki,pedig amikor megvette,még a gép belterével is dicsekedett,való igaz,gyári állapot volt látható. Műhelygépnek biztos,hogy jó,de kerités mentén,árok partján,terepre biztos,hogy fogsz venni invertert. Bár ahogy irod,te autókkal akarsz foglalkozni.......It azért megjegyezném,hogy az inverter áramszabályzása korrekteb,mint egy fokozatkapcsolós gépé,arról meg nem is beszélve,hogy az invertert akár 25A- ig is állithatjuk,a trafósat,nem hinném.....

Előzmény: Törölt nick (35593)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.13 0 0 35593

A trafós gép legdrágább része a transzformátor. Ott is előfordulhatnak hibák a tekercselésnél. Régen csak rézzel és gondosan úgy tekerték a vezetékeket, hogy szépen sorban fussanak, egymást ne keresztezzék. Soronként tettek szigetelőpapírt és utána az elkészült transzformátort kemencében vákuminpregnálták. Ma már van alumíniumból is, csak simán egymásra tekerik a vezetéket kvázi mint egy trehányul feltekert  hosszabbító, közte semmi szigetelő papír. Jobb esetben belemártják egy lakk kádba és hagyják megszáradni. Rosszabb esetben ecsettel kennek rá egy kis lakkot. Végül is az a lényeg a tekercs vezetékei ne lazuljanak fel, mert a rezgés hatására ledörzsölik a szigetelést és kész is a menetzárlat.

A többi már a felhasználón múlik, ne köszörüljön bele a tekercselésbe a szellőzzön keresztül. Rendszeresen fújja ki levegővel, nézzen rá a csatlakozókra nehogy valamelyik fellazuljon, ha igen húzza meg. Hegesztés közbe ne kapcsolja a fokozatkapcsolót.

MrJones512 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 35592

"A gariidőt bírja ki"

Pontosan. Vagyishogy minél pontosabban!

Asszem, még a szaktanárom mondta azt, hogy "az ideális autó a garanciaidő végén csavarjaira hullik". A 80-as évek végén ezt mi még viccnek vettük. Ma már tudjuk, hogy nem az.

A fogyasztói társadalom rákfenéje, hogy a gyártmányok a technikai fejlődés következtében újabban tartsság szempontjából nem egyre jobbak, hanem "csak" egyre pontosabban megközelítik az alsó határként megszabott garanciaidőt.

Vagyis a fogyasztói társadalom ma már nem arról van szó, hogy fogyaszthatsz. Hanem arról, hogy fogyasztanod KELL.
Tulajdonképpen el is jutottunk a tulajdonlástól a mesterségesen szított újra-újratulajdonláson át a bérletig. Mert hát túl sok különbség nincs aközött, hogy valamit időről-időre kénytelen vagy megvenni, vagy havidíjat fizetsz érte.

Előzmény: Törölt nick (35591)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35591

"A tervezett élettartamot a legtöbb helyen hétpecsétes titokként őrzik."

A gariidőt bírja ki :D

Előzmény: MrJones512 (35590)
MrJones512 Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35590

Jó, az 500-at speciel az ujjamból szoptam. ;)

A tervezett élettartamot a legtöbb helyen hétpecsétes titokként őrzik.

De nagyot csalódnék a Hyundai-ban, vagy az IWeld-ben, ha csak megközelítőleg olyan számok lapulnának a fiókban, mint a Weldinél.

Előzmény: Törölt nick (35589)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35589

A mastro meg az iweld se így hirdeti a gépeit :D

Honnét jött ez az 500? Iweldnél volt ugye olyan széria ami az első bekapcsolás se sikerült :D

Szerintem inkább a hány tekercset hegesztünk el velük a kérdés.

Aki megvette a foskinaimat az letolt vele 50kg/10 tekercs nyi drótot és most tartalékba van a gép.

Előzmény: MrJones512 (35588)
MrJones512 Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35588

Ne bazgassátok már... ő tudja, hogy mire akarja használni a gépet és mennyit.

Azzal nem lesz kisegítve, ha vesz egy 500 üzemórára tervezett inverteres hobbigépet, ami nála fél év alatt meg is lesz, oszt' dobhatja is el a picsába.

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35587

Az eleve gtk. Nem egyszer az új gép árával vetekszik szereléssel.

Az meg eleve rossz ha nem jön vissza az ára 1 éven belül.

Ha élettartam és olcsóbb szerelés akkor a trafós. Az inverteresek is 10+év jó esetben.

Ha szar a hálozat a trafós szar lesz. Az inverter jobban kezeli a dolgokat.

https://zakanyszerszamhaz.hu/co-mig-mag-hegesztogepek/hyundai-mig-200-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto-50-190-a-230-v-p101002766

Ez a legolcsóbb ajánlható inverteres gép. Ez 110 e ft, de ha még a 150 es gépet nézed a weldi árából kijön 2 db majdnem.

Az én véleményem azért más, mert nem vagyok oda a trafósokért.

Weldi még a jobban beállithatóakhoz tartozik.

Előzmény: Törölt nick (35586)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35586

Kitelepülni ha kell, akkor elektróda.

Műhely munkára lenne 90% ban.

Az is igaz, hogy megrángatja a hálózatot és nem egy energiatakarékos. Remélem a tartóssága ezt is kárpótolja.

Tényleg jónak tűnnek, pláne az iweld. De 5év múlva ha zárlatos lesz a panel és összeég, lesz hozzá alkatrész? 

Előzmény: Törölt nick (35584)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35585

Igazad van, dög nehéz.

Nem is lehet olyan precízen beállítani, de gondolom karosszériázni, kipufogózni, kisebb fémszerkezetekhez be lehet lőni.

Újabban már szoktak zacsit húzni a fokozatkapcsolókra a por miatt. Nem tudom a weldinél van-e, de remélem van.

Nagyon drága de remélem a tartóssága kárpótolja.

Előzmény: Törölt nick (35583)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35584

Hát ilyen tudású vagy jobb van inverteres gépből. Ocoon.

És nem 60kg.

Ha meló akkor oké mert berakod a műhelybe azt kész "örök" élet. Viszont ha kitelepülős akkor inverter könnyebb.

Inverteres tud pálcát is.

Én mondjuk nem szeretem a trafóst. Hálózatot is jobban terheli.

https://zakanyszerszamhaz.hu/co-mig-mag-hegesztogepek/mastroweld-mig-250-li-x-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto-50-250-a-230-v-p101007543

https://zakanyszerszamhaz.hu/co-mig-mag-hegesztogepek/iweld-gorilla-pocketmig-235-dp-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto-30-220-a-230-v-p101604593

Előzmény: Törölt nick (35581)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35583

A súlya a trafós gépeknek hátrány....

A fokozatkapcsoló nem ugyanaz,mint az inverterek pótméteres fokozatkapcsoló,vagy A állitás precizitása......amellett a trafós gépek fokozatkapcsolója csak igényesen porvédett kialakitás mellet tartós......

Ennyi ft- ból már komoj inverter kapható......

Előzmény: Törölt nick (35578)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35582

Ha lehet mindig megcsiszolom a fém felületet, szerintem ezzel nem lesz baj.

Amiket leírtál azok alapján ez a nekem való hegesztőgép :)  

Előzmény: MrJones512 (35580)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35581

Tudom kicsit húzós az ára.

A hobbitól kicsit több de közel sem ipari használat.

Azt nem ismerem, mivel jobb a weldi géptől?

Előzmény: Törölt nick (35579)
MrJones512 Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35580

"Lemez, zártszelvényekhez szeretném használni."

Arra bizonyosan meg fog felelni, talán egy esetet kivéve.

Az üresjárati feszültsége eléggé alacsony, szóval egyéb "cukor" (hot start) híján ezzel festett, vagy rozsdás vasnál adódhatnak majd nehézségek. Új vasaknál természetesen nincs ilyen probléma.

Szerintem mindegyikőnk találkozott már Mig-Weldi gépekkel (aki nem, az nem dolgozott még műhelyben): hosszú élettartamú, nehezen elromló, de szakember által könnyen és arányában olcsón javítható, robosztus gépek. Extraszolgáltatásokkal viszont nem igazán kényeztetik el a használójukat.
Kisipari műhelymunkákra kiválóak, hobbira viszont nem ez lenne a legjobb választás (súly, méret, szolgáltatások szűkössége).

Törölt nick Creative Commons License 2024.05.12 0 0 35579

280 e fté?

Hobbizol vagy nem? 

Iweld dp van ennyiért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!