Megnéztem az itthoni Betadine-t (recept nélkül kapható sebfertőtlenítő), azt írja rajta, hogy: 100 mg Polyvidonum iodatum komplex 1 ml egyéb adjuvánsokat is tartalmazó vizes oldatban. Ja jól számoltam, ez pont 10%-os. Az a jód viszont, amit irrigáláshoz lehet kapni, tabletta formájú (azt hiszem pezsgőtabletta) és receptköteles. Ezek szerint a jódtablettát tökéletesen lehet helyettesíteni a sebfertőtlenítő oldattal?
Nem tudom mik az "egyeb adjuvansok". Az itteni, patikaban megveheto, recept nelkuli huvelyoblito, ami koncentralt formaban van eladva, 10%-os povidone iodine, amibol egy evokanalnyit javasolnak 1 quart (kb 9 deci) vizbe. Mivel tudom hogy minden ilyesmi tul ovatosra van beallitva, nyugodtan lehet ket evokanalnyit is hasznalni. Na most hogy az a povidone iodine tartalmaz-e "egyeb adjuvansokat", nem tudom, nincs semmi ilyen rairva. A jozan esz szerint akarmi ami sebre mehet, eros higitasban a huvelybe is mehet. Tehat enszerintem nyugodtan hasznalhato.
most nem mukodik valamiert ez az atok kereso, de igen, jo a Betadine, Gabor es Thor eppen a heten sakkoztak le. ha visszalapozol 1-2 oldalt, biztosan megtalalod.
"27 év, 1. terhesség, 33. hét + 1 nap Kis magas vérnyomás, de az egy minimális gyógyszerszedéssel most normalizálódott. 30 hetesen voltunk ultrahangon, ahol a méhlepényemnek I-es volt az érettségi foka. Egy hete voltam flowmetrián - 32 hét + 1 naposan - és ott megállapították, hogy I-II. érettségű a méhlepényem, míg ma, egy héttel később már II-es szerepelt a leletemen. (Igaz ugyan, hogy más volt a szonográfus...) Az áramlás normális, a magzatvíz mennyisége szintén.
Van okom aggodalomra? Nekem úgy tűnik, mintha elég gyorsan öregedne a méhlepényem - bár nem tudom a terhesség ebben a stádiumában mi tekinthető normálisnak.
A védőnőmet faggattam, Ő azt mondta még korai a dolog..."
I es II kozott eleg szubjektiv a kulonbseg. Ha minden mas rendben van, nincs okod az aggodalomra.
Gabor ----------------------- Kedves kicsiplusz,
rövid történetem a következo: 30 éves múltam, kb. 6 évig szedtem fog.gátlót, azt kb. 4 éve hagytam abba. Két éve próbálkozunk babával. Már akkor -2 éve- kiderült, hogy a prolactin szintem egyhén magas, de van peteérésem és a ciklusom rendszeres. Férjemnél jók az eredmények. Petevezetékeim átjárhatóak (HSG vizsgálat szerint), más hormonjaim rendben vannak. Tavaly év elején fél évig stimuláltak Closti-val és akkor a prolactinra is kaptam Bromocriptint, de az sem hozott eredményt. Úgy hallottam, hogy laparoszkópiás műtét után nagyobb a teherbeesés esélye. Mi erről a véleménye?
Attol fugg hogy mit csinalnak a laparoszkopon keresztul. Az maga nem egy mutet, hanem csak egy szerszám. Azon keresztul sokfajta mutetet lehet vegrehajtani.
Gabor -------------------- Kedves Gaalek,
28 éves vagyok, 0 terhesség, 0 vetélés. Nőgyógyászati problémám soha nem volt, 16 éves korom óta rendszeresen járok orvoshoz. Közel 10 évig szedtem fogamzásgátlót. 10 hónapja - 3 hónap óvszerrel történő védekezést követően - nem védekezünk a férjemmel, mert babát szeretnénk. A ciklusaim a gyógyszer abbahagyását követően rendszesek voltak, előbb 31-32 naposak, majd 28-30 napra állt be. 2005. január óta minden ciklusom a következőképpen zajlik: a 28. napon apró barnás pecsételés kezdődik, ami lassan erősödik, de vérzésnek nem nevezhető, kb 6 napon át. Ezután enyhe görcsökkel 1-2 napig gyengén vérzem, majd 2-3 napig ismét csak pecsételgetek. Jelenleg 4 ilyen cikluson vagyok túl.
A férjemmel igyekszünk normális mederben tartani a gyermek utáni vágyat, tudom, hogy nem gombnyomásra működik a teherbeesés, de most kételkedni kezdtem, hogy minden rendben zajlik-e bennem. Beszéltem az orvosommal, ő kérdezte a stresszt, a hízást-fogyást - egyik sincs jelen az életemben, úgy érzem kiegyensúlyozottan, jól élünk, a súlyomat évek óta tartom (155 cm, 49 kg) - manuálisan megvizsgált, aztán azt mondta ne törődjek ezzel, nincs probléma.
Általában véve bízom az orvosomban, de most kicsit elbizonytalanodtam. A kérdésem annyi lenne, hogy a ciklusom lefolyása utalhat-e olyan problémára, ami akadályozhatja a gyermek mefoganását, és megtartását? Felkeressem-e újra az orvosomat, szükség van-e vizsgálatokra?
Nekem mindig gyanus amikor ELOSZOR elhatarozas szuletik hogy "na most gyereket akarunk" es UTANA "hirtelen" menstruacios problemak keletkeznek, tobbnyire ugy hogy vagy elmarad, vagy barnazas megy. Pszichologia kerdesek kepesek befolyasolni a menstruaciot, az orvosod is azert kerdezte. Ha minden honapban gorcsosen varod hogy elmaradjon, akkor bizony kepes pusztan attol elmaradni. Senki nem tudja hogy miert, de igy van. Probalj lenyugodni, termeszetesen venni az egeszet, varj nehany honapot, es ha nem jon ossze menj vissza az orvoshoz. Aki termeszetesen hormonvizsgalatokat meg minden mast kepes csinalni hogy diagnosztizalja hogy van-e egy igazi problema. Ami persze lehetseges, de mondom, nekem gyanus amikor az elso lepes a "na most legyen gyerek" es problemak utana.
Igyekeztem átnézni jól a topicot, hátha találok hasonló problémát, mint az enyém, de vagy elkerülte a figyelmemet, vagy így még nem tették fel a kérdést. Nagyon kéne a jótanács...
28 éves vagyok, 0 terhesség, 0 vetélés. Nőgyógyászati problémám soha nem volt, 16 éves korom óta rendszeresen járok orvoshoz. Közel 10 évig szedtem fogamzásgátlót. 10 hónapja - 3 hónap óvszerrel történő védekezést követően - nem védekezünk a férjemmel, mert babát szeretnénk. A ciklusaim a gyógyszer abbahagyását követően rendszesek voltak, előbb 31-32 naposak, majd 28-30 napra állt be. 2005. január óta minden ciklusom a következőképpen zajlik: a 28. napon apró barnás pecsételés kezdődik, ami lassan erősödik, de vérzésnek nem nevezhető, kb 6 napon át. Ezután enyhe görcsökkel 1-2 napig gyengén vérzem, majd 2-3 napig ismét csak pecsételgetek. Jelenleg 4 ilyen cikluson vagyok túl.
A férjemmel igyekszünk normális mederben tartani a gyermek utáni vágyat, tudom, hogy nem gombnyomásra működik a teherbeesés, de most kételkedni kezdtem, hogy minden rendben zajlik-e bennem. Beszéltem az orvosommal, ő kérdezte a stresszt, a hízást-fogyást - egyik sincs jelen az életemben, úgy érzem kiegyensúlyozottan, jól élünk, a súlyomat évek óta tartom (155 cm, 49 kg) - manuálisan megvizsgált, aztán azt mondta ne törődjek ezzel, nincs probléma.
Általában véve bízom az orvosomban, de most kicsit elbizonytalanodtam. A kérdésem annyi lenne, hogy a ciklusom lefolyása utalhat-e olyan problémára, ami akadályozhatja a gyermek mefoganását, és megtartását? Felkeressem-e újra az orvosomat, szükség van-e vizsgálatokra?
Kedves Gábor!
rövid történetem a következo: 30 éves múltam, kb. 6 évig szedtem fog.gátlót, azt kb. 4 éve hagytam abba. Két éve próbálkozunk babával. Már akkor -2 éve- kiderült, hogy a prolactin szintem egyhén magas, de van peteérésem és a ciklusom rendszeres. Férjemnél jók az eredmények. Petevezetékeim átjárhatóak (HSG vizsgálat szerint), más hormonjaim rendben vannak. Tavaly év elején fél évig stimuláltak Closti-val és akkor a prolactinra is kaptam Bromocriptint, de az sem hozott eredményt.
Úgy hallottam, hogy laparoszkópiás műtét után nagyobb a teherbeesés esélye. Mi erről a véleménye?
Köszönöm,
Kicsiplussz
gyógyszerösszetétellel, gyógyszerek használati utasításával, mellékhatásaival, sőt gyógyszerek interakciójával kapcsolatosan érdemes megnézni a Dr.Info oldalát (http://drinfo.eszcsm.hu), ami magyar nyelvű és szerintem nagyon hasznos.
szigoruan maganvelemeny: lehet, hogy korai, lehet hogy nem, de mar a 34. heten vagy, kit erdekel mar? en a 35. heten szultem makkegeszseges, erett ujszulottet 51 centivel es 2900 grammal. semmi baja nem lenne annak a koloknek akkor sem, ha most jonne ki. szigoru maganvelemeny vege.
"27 év, 1. terhesség, 33. hét + 1 nap Kis magas vérnyomás, de az egy minimális gyógyszerszedéssel most normalizálódott. 30 hetesen voltunk ultrahangon, ahol a méhlepényemnek I-es volt az érettségi foka. Egy hete voltam flowmetrián - 32 hét + 1 naposan - és ott megállapították, hogy I-II. érettségű a méhlepényem, míg ma, egy héttel később már II-es szerepelt a leletemen. (Igaz ugyan, hogy más volt a szonográfus...) Az áramlás normális, a magzatvíz mennyisége szintén.
Van okom aggodalomra? Nekem úgy tűnik, mintha elég gyorsan öregedne a méhlepényem - bár nem tudom a terhesség ebben a stádiumában mi tekinthető normálisnak.
A védőnőmet faggattam, Ő azt mondta még korai a dolog..."
Terhes nok, szedhetik-e a Daedalon nevu utazasi gyogyszert, a hatodik honapban vagyok, utazashoz terhessegem elott is mindig hasznaltam, most elbizonytalanodtam, koszonom ha Barki segit a valaszban igazabol SOS kellene.
Daedalon Magyarorszagi gyogyszer, ezen a neven nem ismerem (illetve ismerem a nevet, de nem tudom az osszetetelet). Sorry.
Gabor -------------------- Kedves gombaszlany,
Teljesen kétségbe vagyok esve. Az elmúlt 4 hónap 3. alkalommal van orvos által diagnosztizált hüvelygombám. 30 éves vagyok, 0 terhesség, 7 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, 2 hónapja határoztuk el, hogy ideje lenne gyermeket vállalni.
Orvosom az első 2 alkalommal Klion - D 100(metronidazolum,miconazolium nitricum) írt fel, majd másodszorra Batrafen hüvelykrémet (cyclopiroxolaminum, macrogol ).
Hétvége óta sárgás, fehéres folyásom és viszketésem van, ezért tegnap ugyanez az orvos gynazol-t (butaconazolum nitricum ) írt fel.
Mivel a peteéréses időszakban nem védekeztünk, lehetséges, hogy állapotos vagyok ezért a doki szerint meg kell várnom hogy megjön-e vagy sem (jővő hétre várom), ha megjön akkor rögtön utánna kezelném magam. Ha nem, akkor valószínüsíthető a terhesség és azt mondta, hogy akkor újra találkozunk egyébként is.
A kérdésem az, hogy lehet-e egy állapotos nőt hüvelygombára kezelni gyógyszerrel? Lehet-e gond, ha én már most kikezelem magam, és nem várok vele (már nagyon nagy a diszkomfort érzetem a viszketés és odour miatt). Már kamillával gőzőltem magam ott, hónapok óta kifőzőm az ott használt türülkőzőimet, reggel, este mosakszom stb.
Plussz - Május első napjaiban egy hétre elmennénk pihenni a házassági évfordulónk alkalmából, de ha kiderül, hogy semmiféleképpen nem kezelhetem magam egy valószinü terhesség miatt, akkor nem mennénk el - viszont a szállást 2 héttel elötte le kell mondani.
Egyszerűen napok óta ideges és feszült vagyok ez miatt, kérem adjon tanácsot.
Egesz korai terhessegben semmi nem 100%-osan biztonsagos, ugyanakkor az ilyen huvelykremekkel nem szokott problema lenni. Ezen felul ez tekozotted es a nogyogyaszod kozott dol el. Tudom hogy konkretabbat vartal, dehat sajnos ez van.
A kamillas gozoles elvesztegetett ido.
Mikolt-tol kerdezed:"A hüvelyi irrigálás nem okoz fertőzést a méhnyakon keresztül a méhben?"
Ha nagyon ovatosan es lassan (tehat nem nagy nyomassal) csinalod, akkor maga az irrigalas nem okoz problemat (most. Kesobbi terhessegben mas a helyzet).
Mikolt tovabbi tanacsait is vedd figyelembe.
Gabor ------------------------ Kedves valaki5,
A véleményére volnék kíváncsi. A férjemmel gyermeket szeretnénk. Azt hallottuk hogy az agnus castus hatóanyagot tartalmazó cseppek serkentik a peteérést és ezáltal megnő a mielőbbi teherbeesés esélye . Önnek mi erről a véleménye?
Milyen cseppeket tudna ajánlani, amiben megtalálható ez a hatóanyag?
Termeszetgyogyaszati cuccokrol nem adok tanacsot. Kerdezd meg Dr. Felicitasz Ü.B.-től
Gabor --------------------- Kedves Cseppke75,
Ma voltunk ultrahangon és igen elekeserdtem. Kiderült, hogy a baba normálisan növekszik. Most azt mondták 5 hetes vagyok és a Bence már kerek 1 cm :) De sajnos azt is hozzátették, hogy van melette egy kicsi vérömleny :(( Majd amikor megkérdezgettük, hogy ez bővebben mit jelent, puszta közönnyel kijelentette, hogy röviden, vagy megmarad, vagy nem. Megkérdeztük menjünk el-e egy délutáni magánrendelésre, gondoltuk ott majd résztletesebb felvilágosítást kapunk, de semmi. Két hét múlva kontrol. Ennyi.
Aki volt már ilyen helyzetben az tudja jól, hogy ilyenkor egy két három órás tájékoztatás is kevés lenne, ezért természetesen a kijövetelünk után, vad telefonálásba kezdtünk. Végül egy újabb orvosnál kötöttünk ki, aki bemutatta a másik végletet. Kedvesen tájékoztatott minket, táppénzre vett, és kaptam egy terhesség megtartó gyógyszert is (duphaston), a görcsölésemre pedig nospát. Illetve még hozzá tette, hogy sokat pihenjek, és imádkozzak. Azt is hozzátette, hogy 70% hogy megmarad, kérlek nyugtassatok meg, hogy igaza van
Annyiban igaza van, hogy ha a "vagy megmarad, vagy nem"-et 50-50 szazaleknak fogom fel, akkor annal tenyleg jobb az esely hogy megmarad. A duphaston nem befolyasolja a mehlepeny-beverzest (nem art, nem hasznal). A sok pihenes jo otlet. Szex nuku amig fel nem szivodik a beverzes. Ez a realitas. Szerencse hogy nem vagy a paciensem, mert ezzel engem is otthagynal (:-).
Gabor ------------------- Kedves akrob,
Tanácsot kérnék Öntől. Babát tervezünk a közeljövőben. Viszont a napokban röntgenen voltam a gyerekemmel. Nem engem röntgengeztek és kaptam deréktájékra védőt is, de bent voltam a felvétel alatt kb. 20-30 cmre a felvételtől.
Tudom, hogy terhesség alatt, különösen az első időben nagyon veszélyes lehet a röntgen.
Kérdésem, hogy a megtermékenyítés előtt közvetlenül (tegyük fel az aktuális hónapban) mennyire jelent veszélyforrást? illetve mennyi időt érdemes várni?
(A Röntgen idején még biztos nem volt útban a baba.)
Akkor semmi gond, nyugodtan hozza lehet fogni, mert a rontgen hatasa nem marad meg (illetve nincs olyan utohatasa ami befolyasolhatja a terhesseget). Ad absurdum, ha pont azt a petet eltalalta egy sugar ami megtermekenyulne, akkor sehova nem megy a terhesseg, eszre sem fogod venni hogy "elment", normalis ciklusod lesz. De ennek a valoszinusege kevesebb mint a lotto 5-ose.
Szinten: Mikolt es Dr. ANA tanacsa
Gabor ---------------- Kedves syfy,
Nagy gondban vagyok 03 27-én szültem már a második lányomat ,akkor semmi gondom nem volt,de most szülés után nem vált le a lepény igy altalásban kivették,azt hittem akkor ,hogy innentől minden rendben lesz ,de tegnap elöntött a vér ,mentő ,hórház műtő ......és 3 óra mulva itthon is voltam. A kérdésem viszont a következő lenne ,én B -neg vagyok a kis "pocok" A-pos.,igy adtak anti-D-t szülés után,de mikor tegnap bevittek az ottani orvos azt mondta ,hogy megint kell kapnom ,viszont a műtősők szerint nem kell ,igy nem is kaptam. Most meg itt ülök a gép elött ,és kétségbeesve próbálom kideríteni ,még időben ,hogy kinek van igaza .Tudnál nekem segíteni ebben?
Elmeletileg az orvosnak, gyakorlatilag a mutosoknek. A baba mar nincs benned, ugyhogy ebbol a szempontbol nem szamit. A kovetkezo terhessegnel amugyis fogsz anti-D-t kapni. Ugyhogy nyugodtan "ennyiben hagyhatod". Ha minden elmeletnek megfeleloen akarsz cselekedni, akkor adasd be. Artani nem art (:-).
Gabor ------------------- Kedves barbidu,
28 éves vagyok, egy négy éves gyerekem van más terhességem nem volt. Gyereket szeretnénk négy hónapja, most legutóbb két nappal ezelőtt hétfőn jött meg a menstruációm. Ma mentem UH vizsgálatra, hogy az orvos megnézze rendben van-e a méh, petefészkek stb., ennek során petezsákot látott a méhben. A laborban a béta-hcg-szintet megnézték és délutánra meglett az eredménye: negatív. A férjemnek aki a leletért ment (mert nekem azt mondta az orvos feküdjek, hiszen petezsákot látott és vérzés van három napja) tehát az orvos a férjemnek azt mondta, hogy mivel a béta-hcg negatív, nem lehetett petezsák amit látott, tévedett. Pénteken megnézi újból UH-al és akkor kiderül mi volt az.
Kérdésem az lenne, hogy véleményed szerint elméletileg mi lehet az amit az orvos petezsáknak lát, de nem az: mióma? daganat? polip? Esetleg elképzelhető hogy petezsák volt, de nem tapadt meg és épp leszakadt, ezért negatív a béta-hcg? Tudom így távolról semmi konkrétat nem lehet mondani, viszont nagyon aggódom hogy valami komolyabb baj (amiket felsoroltam, mióma vagy ilyesmi) van és péntekig olyan nagyon hosszú az idő!
Mioma, daganat, polip, de legnagyobb valoszinuseg szerint SEMMI. Az ultrahang egy nagyszeru talalmany, en nagyon szeretem, minden nap hasznalom, de vannak limitacioi. Volt mar olyan esetem is, ahol a rontgenes eskudott mehenkivuli terhessegre, meg allitolag a magzat szivvereset is latta a petevezetekbe, oszt nem volt igaza. Olyan is volt, hogy szepen leirtak a méh hosszusagat, szelesseget, vastagsagat egy olyannal akibol mar kivettek. Ezzel nem akarom lehuzni az ultrahangot, de tisztaba kell lenni a limitacioival. Egy ilyen esetben abszolut nem erdemes izgulni, csak meg kell varni a kovetkezo ultrahang eredmenyt. Mert olyan is van hogy egy béldarab arnyeka odavetul, vagy mas. Az is lehet hogy egyszeruen tevedett, de miutan a hcg negativ volt, ciki lett volna bejelenteni hogy "megsem latok semmit". De fogadni mernek hogy ez lesz a vege (:-).
Amatőr kérdéssel fordulok hozzátok: épp folyamatban van a kezelgetésem Batrafen hüvelykrémmel és háát ... sűrűnek meg ragaszkodónak tűnik a krém szóval nem folyós. Hogy fog eltűnni belőlem a kúra végeztével? Csak úgy magától természetes úton (és ha igen mennyi idő)? Vagy máshogy? A kúra után hasznos-e valami tejsava-jódos-irrigálás? Vagy hagyjam békén inkább?
Még valami: Gábor azt írta, hogy "A legjobb megelőzés a makulátlan tisztaság OTT." (gombás fertőzésre gondolt). Ez mit jelent? Úgy érzem eddig is kellően figyeltem a higiéniámra a téren és mégsem működött; és most nem szeretnék túlzásokba esni és a túl nagy tisztasággal baj okozni.
Ha a petesejt károsodott, nagy valószínűséggel nem következik be a megtermékenyítés. De az a legvalószínűbb, hogy nem károsodott, úgyhogy nincs aggódnivalód, hidd el!
es ha az anyamnak kereke lenne, o lenne a villamos:) mit teszel, ha azt mondom, sulyosan karosodott a petesejt? olyan amugy sincs, hogy rontgentol csak 1 petesejt karosodik kulon.
a petefeszkeid nagyon picik, 8 db is beferne egy ujsagnyi olom moge.
nyugodj meg, mert kb annyi kockazatot vallalsz, mint a fonokom, aki Londonba repul. lehet, hogy tuszul ejtik, de ezen raer akkor gondolkodni, ha bejon az egy ezreleknyi esely:)
28 éves vagyok, egy négy éves gyerekem van más terhességem nem volt. Gyereket szeretnénk négy hónapja, most legutóbb két nappal ezelőtt hétfőn jött meg a menstruációm. Ma mentem UH vizsgálatra, hogy az orvos megnézze rendben van-e a méh, petefészkek stb., ennek során petezsákot látott a méhben. A laborban a béta-hcg-szintet megnézték és délutánra meglett az eredménye: negatív. A férjemnek aki a leletért ment (mert nekem azt mondta az orvos feküdjek, hiszen petezsákot látott és vérzés van három napja) tehát az orvos a férjemnek azt mondta, hogy mivel a béta-hcg negatív, nem lehetett petezsák amit látott, tévedett. Pénteken megnézi újból UH-al és akkor kiderül mi volt az.
Kérdésem az lenne, hogy véleményed szerint elméletileg mi lehet az amit az orvos petezsáknak lát, de nem az: mióma? daganat? polip? Esetleg elképzelhető hogy petezsák volt, de nem tapadt meg és épp leszakadt, ezért negatív a béta-hcg? Tudom így távolról semmi konkrétat nem lehet mondani, viszont nagyon aggódom hogy valami komolyabb baj (amiket felsoroltam, mióma vagy ilyesmi) van és péntekig olyan nagyon hosszú az idő!
na jo, kicsit bovebben: a rontgen nem egy misztikus valami. az olomkotenyt azert kapod, mert azon nem hatol at a sugarzas, tehat ha kint vagy, meg jo, hogy nem kell viselned. akar a rontgen alatt is fekhetsz, ha rajtad van a koteny, nem er sugardozis a cucc alatt. amugy engem 21 es 27 hetes terhesen is tobbszor rontgeneztek es semmi baja nem lett a gyereknek, ugyhogy ez sem igaz igy ebben a formaban, hogy a rontgen tilos terhesseg alatt. szvsz lazits, es gyartsatok az utodot.
Kedves Gábor! Nagy gondban vagyok 03 27-én szültem már a második lányomat ,akkor semmi gondom nem volt,de most szülés után nem vált le a lepény igy altalásban kivették,azt hittem akkor ,hogy innentől minden rendben lesz ,de tegnap elöntött a vér ,mentő ,hórház műtő ......és 3 óra mulva itthon is voltam. A kérdésem viszont a következő lenne ,én B -neg vagyok a kis "pocok" A-pos.,igy adtak anti-D-t szülés után,de mikor tegnap bevittek az ottani orvos azt mondta ,hogy megint kell kapnom ,viszont a műtősők szerint nem kell ,igy nem is kaptam. Most meg itt ülök a gép elött ,és kétségbeesve próbálom kideríteni ,még időben ,hogy kinek van igaza .Tudnál nekem segíteni ebben? Előre is köszönöm! Aniko
Tanácsot kérnék Öntől. Babát tervezünk a közeljövőben. Viszont a napokban röntgenen voltam a gyerekemmel. Nem engem röntgengeztek és kaptam deréktájékra védőt is, de bent voltam a felvétel alatt kb. 20-30 cmre a felvételtől.
Tudom, hogy terhesség alatt, különösen az első időben nagyon veszélyes lehet a röntgen.
Kérdésem, hogy a megtermékenyítés előtt közvetlenül (tegyük fel az aktuális hónapban) mennyire jelent veszélyforrást? illetve mennyi időt érdemes várni?
(A Röntgen idején még biztos nem volt útban a baba.)
nekem is volt ilyen vérömlenyem de felszívódott 2 hét alatt és egészséges babám szuletett. Szedd a Duphastont, maradj ágyban (ne emelj, ne szexeljetek) Még Rutascorbin tablettát szoktak adni 3x2-ot, (recept nélkul kapható) én azt is szedtem.
Ma voltunk ultrahangon és igen elekeserdtem. Kiderült, hogy a baba normálisan növekszik. Most azt mondták 5 hetes vagyok és a Bence már kerek 1 cm :) De sajnos azt is hozzátették, hogy van melette egy kicsi vérömleny :(( Majd amikor megkérdezgettük, hogy ez bővebben mit jelent, puszta közönnyel kijelentette, hogy röviden, vagy megmarad, vagy nem. Megkérdeztük menjünk el-e egy délutáni magánrendelésre, gondoltuk ott majd résztletesebb felvilágosítást kapunk, de semmi. Két hét múlva kontrol. Ennyi.
Aki volt már ilyen helyzetben az tudja jól, hogy ilyenkor egy két három órás tájékoztatás is kevés lenne, ezért természetesen a kijövetelünk után, vad telefonálásba kezdtünk. Végül egy újabb orvosnál kötöttünk ki, aki bemutatta a másik végletet. Kedvesen tájékoztatott minket, táppénzre vett, és kaptam egy terhesség megtartó gyógyszert is (duphaston), a görcsölésemre pedig nospát. Illetve még hozzá tette, hogy sokat pihenjek, és imádkozzak. Azt is hozzátette, hogy 70% hogy megmarad, kérlek nyugtassatok meg, hogy igaza van
ja hogy teged a problema visszatero mivolta idegesit? hat ezt elhiszem, de ehhez az oldalahoz nem tudok hozzaszolni.
a huvelykremmel kapcsolatban most azonnal fel tudod hivni a kismama segelyvonalat, az osszetevo alapjan megmondjak, hasznalhatod-e. itt van par hozzaszolassal lejjebb a szamuk.
az irrigalashoz nagyon nem tudok hozzaszolni, soha nem csinaltam, talan Thor segithet. Thor bebi, velemeny?
(maganvelemeny, hogy nem hiszek abban, hogy ilyesfele problemakat agyonsterilizalassal meg lehet oldani. gondolom azt mar neztek, hogy nem a ferjed fertoz-e vissza)
A véleményére volnék kíváncsi. A férjemmel gyermeket szeretnénk. Azt hallottuk hogy az agnus castus hatóanyagot tartalmazó cseppek serkentik a peteérést és ezáltal megnő a mielőbbi teherbeesés esélye . Önnek mi erről a véleménye?
Milyen cseppeket tudna ajánlani, amiben megtalálható ez a hatóanyag?
Lehet, hogy nem voltam világos, ez valoszinűsíthető a ténnyel, hogy már tényleg jó lenne kikurálni ezt a valamit és nagyon idegesít, hogy 2 szerintem nagyon erős kúra után megint előjött. Tehát elnézést.
Végülis a kérdés az volt, hogy azt a gyógyszert amit az orvos felírt, Gynazol-hüvelykrém, használhatom-e akkor is ha terhes vagyok, végülis ez is felszívodik a hüvelyfalon keresztül.
A hüvelyi irrigálás nem okoz fertőzést a méhnyakon keresztül a méhben?
Tényleg gyakori irrigálás megszüntetheti a gombást panaszt? (természetesen az applikátor megfelelő kifőzése melett?)