Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.07.18 0 0 686
Út autóval Thessalonikiig az út, Vad sógorának :-) itt.
szkati Creative Commons License 2003.07.18 0 0 685
Bőven elég a robogó. Nagyon dimbes-dombos, de a robogó is felmegy röhögve és nagyon jó kis utak vannak.
Ami pedig a naplementét illeti, hát... Persze lehet, hogy csak rossz időt fogtunk ki, mert nagyon felhős volt a napnál az ég. Nagyobb a felhajtás körülötte, mint amit- szerintem- megér.
Mi csalódottak voltunk, mert egy balatoni naplemente ennél még szebb is, mint amit mi láttunk.
Előzmény: ercsibe (684)
ercsibe Creative Commons License 2003.07.18 0 0 684
Ebben benne volt 2éjszaka is valahol, az nem volt kiírva, hogy hol, csak az, hogy apartman. Nem nagyon jön be az általad elmondottak ellenére sem a buszos gyorsjárat, mert 4-5 óra Santorinire szerintem kevés. Jó én sem tudnék ott eltölteni (bocsi szkati) (egyenlőre) 2 sőt 1 hetet sem, ezért mennénk erre a többnaposra. A naplementét is látni akarom onnan is, meg az ásatásokat, meg szeretnék csak úgy sétálgatni a kék/sárga -fehér házak közt, szóval mindnet amit csak lehet bele szeretnék sűríteni ebbe a 3 napba.
Szakti! Milyen távolságok vannak ott? Elég csak robogót bérelni, és az is megy mindenfelé (azaz van normális út) vagy jobb egy kocsi?

Vairól esetleg valaki? Belépőrendszer? Rolóhúzás van 8-kor?

Előzmény: szalapala (682)
szkati Creative Commons License 2003.07.18 0 0 683
Sokmindent lehet csinálni Santorinin 2 hétig. Még tudtam volna én is maradni. Nem láttad a black beachet, ahová akár minden álló nap el tudtam volna menni, mert ritka alkalom, hogy magas hegyek által körbevett öbölben/ egyébként át kell mászni egy kisebb hegyen, kocsival nem lehet odamenni/,fekete homoknál, türkizkék vízben fürödj. Isteni kirándulásokat is lehet onnan szervezni/ pl. Ios/ és eleve, ha megpróbálsz úgy kicsit úgy élni, mint a görögök/önellátás: vásárlás, esetleg egy kis főzicskézés, siesta stb/észre sem veszed, hogy milyen gyorsan megy az idő. Oia, Fira, és egy fantasztikus ásatás a szigeten/ többemeletes házak maradtak épen a föld alatt stb/
Minden görög szigeten jól éreztem idáig magamat, de Santorinin a legjobban. Persze nem főszezonban, hanem szeptember végén, október elején. Csodás!
Előzmény: szalapala (682)
szalapala Creative Commons License 2003.07.18 0 0 682
".szemben az utazási irodák által kínált egynapos express Santorini tour-ral, ami 95€."
Ez így azért nem állja meg a helyét.
Az egynapos túrában kétféle variáció van:
1. A busszal kombinált túrások nem Fíránál, hanem előtte Athiniosnál szállnak ki, ott buszra pattannak, Pyrgosba mennek, ott nézegetés, onnan Ia-ba, nézegetés és onnan Firába, ahol együtt szállnak hajóra a többiekkel. Ezt magyar iroda 88€/főért kínálta most június végén.
2. Az alapban - amit a magyarok nem kínálnak, de ott helyben bárhol elérhető - csak áthajókázol Santorinire, de Fíránál szállsz ki és ott szállsz visza. Ezt változó áron, de kb. 55-68€ között lehet kapni, ahogy láttuk. (12 év alattiaknak ingyenes!)
Mi egyébként két fiunkból - 15 és 14 évesek - egy-egy évet letagadtunk ugyan, de arra nem számítottunk, hogy a fiúknak még így is ingyenjegyet ad az ügynök. Így voltunk négyen összesen 116€-ért. Rethymnonban az Ellotia (?) Toursnál vettünk jegyet a kikötőnél. (Érdekes, hogy az iroda kikötői bejáratánál, ahol vettük 58€/fő a jegy, míg a másik bejáratánál, ami a hátsó utcából nyílik, 55€-ért hirdetik ugyanazt!)
De azt is lehet, hogy sima jegyet veszel, mert a hajón is be lehet fizetni a buszos útra, úgy emlékszem 20€-ért.

Ezt a 3 napos utat én nem kerestem ugyan, de nem is láttam hirdetve. Meglehetősen alacsony árúnak tűnik. Nem lehet, hogy ebben a szállás nincs benne, és csak a hajójegy ennyi?
Egyébként őszintén csodálom a kéthetes Santorinis nyaralásokat, amiket hirdetnek nálunk. Mit lehet ott két hétig csinálni? Szépnek szép, de két hétig?

Az álmok szigete könyvet én is megvettem. Azért időnként óvatosan kezelném a szerző állításait, mert néha elkapja a hév, bár lehet hogy pont Vai-al kapcsolatban igaza lehet. Augusztusban nem sok eső szokott esni, a por az meg por és szürke. Tömeg meg télleg lehet.

Előzmény: ercsibe (678)
ercsibe Creative Commons License 2003.07.17 0 0 681
OK. Köszi. Tulképpen mi van Chrisin? Mert azt hallottuk, hogy szép homokos a partja, meg olyan mint a Balosi lagúna -tömve gyönyörű kagylovakkal, csak szebb, és láttunk is egy képet, de az tök sziklás volt, szóval pont az elmondottak ellentéte. Ezek szerint ti jártatok ott. Saját szervezésben voltatok, vagy irodával?
Előzmény: zsanna (680)
zsanna Creative Commons License 2003.07.17 0 0 680
Chrissire feltétlenül menjetek el! Valami csodálatos hely. Kaját meg innivalót vigyetek, mert a kikötőben levő tavernán kívül semmi más infrastruktúra nincs a szigeten - legalábbis 3-4 éve még nem volt, és úgy tudom, hogy direkt így is akarják hagyni a szigetet.
Előzmény: ercsibe (678)
roberto Creative Commons License 2003.07.17 0 0 679
Sziasztok!

Augusztusban megyünk Maliaba. Búvárkodott-e már valaki ezen a környéken? Milyen itt a vízalatti élet? Hol érdemes merülni a közelben?

Tudtok ajánlani valami jó kis éttermet a faluban?

Várom a tapasztalatokat.. Előre is köszi

Robi

ercsibe Creative Commons License 2003.07.17 0 0 678
Sziasztok!

Volt már valaki közületek október elején Krétán? Az utikönyvek szerint marha meleg van akkor is, a tenger is jó, de az utikönyvek sokmindent írrnak, és én inkább ebben a topicban bízom. Írtam már? Megkérdezte egy ismerősöm a 3nap/éj variációt Santorinire és az csak 69€ (Chaiai kis utazási irodák) szemben az utazási irodák által kínált egynapos express Santorini tour-ral, ami 95€. Arra volt már valaki?
Még valami. Most olvasom Az álmok szigete Kréta könyvet, amiben azt írják Vairól, hogy tök szürke és lehangoló, mert minden csupa por így augusztusban. (Eredetileg augusztusban terveztünk menni, de egyfelől az árak is barátságosabbak szeptemberben, no meg a nyüzsi hiánya is vonzó) Tényleg olyan szürke poros minden? És ez a belépős rendszer hogy műxik? 8-kor lehúzzák a rolót mint a Palatinuson, és no akkor innentől bezár a bazár, el kell hagyni Vai területét? Mert mi pont a nyüzsi elkerülése végett úgy terveztük, hogy először elmennénk Eloundára megnézni az elsüllyedt várost, majd LErapetra, és ott megnézni mikor mennek a hajók Crissire (másnap visszamenni oda indulásra) és csak eztán Vai, hogy a turistákat szállító buszok már eltűnjenek. (Mint Elafonissin. Ott is az volt a király, hogy az összes busz lelépett 4-5-kor és utána tökre kiürült minden)

Ezekről valakinek van tapasztalata?
Köszi: erika

Vad Creative Commons License 2003.07.17 0 0 677
Az idegenvezető nem ingyen dolgozik.

A sértegetéshez nem kellett volna új nicket nyitni. Csak tessék, "szemtől szemben" ;-)

Előzmény: ewet (672)
bogyó Creative Commons License 2003.07.17 0 0 676
Atyaisten, itt van id.vez és álmosdi remixelve.
Előzmény: ewet (672)
szalapala Creative Commons License 2003.07.17 0 0 675
Mi június 30-án, hétfőn fizettünk be a júl 4-i túrára - péntekre - Samariára, és akkor volt lezárva 3 napra a szurdok.
(Azt nem állítanám, hogy előtte egész nap a görög híradókat néztük vagy hallgattuk volna, hogy mi a helyzet:)
Felajánlották ott helyben reggel, hogy a lazy way - alulról felfelé egy darabig, utána vissza -az mehet.
Jut eszembe, létezik egy Crazy Way is a Samariában, azon volt már valaki? Ez alulról felfelé:Indulás Roumeliből, érkezés Xiloskalohoz! Nem semmi út lehet.
Előzmény: Vad (663)
szalapala Creative Commons License 2003.07.17 0 0 674
Az 5 Konti úgy adja el az útjait, hogy ottkint telepített idvez várja az utasokat. Tehát elvileg nem ingyen van ottan a hölgy, hanem ártényező. Az, hogy őt ezért nem fizeti az iroda, ahhoz mi köze az utasoknak? (Pláne, hogy az ott befizetett utakért se mindig dolgozik meg a hölgy.)

Egyéb megjegyzésedre meg: Vad kollega a jelen állapot szerint az egyik legjobb utazási topic létrehozója és aktív gazdája, de ezzel szemben te ki vagyol ?
Eme - Vad kolléga és mások által fenntartott - topic az idei nyaralásunkhoz többet tett hozzá, mint jópár utikönyv, ellenben rólad eddig nem nagyon hallottam.

Na akkor nem is neked szólóan folytatnám:

Kedves topic-lakók! Örömmel tapasztalom, hogy krétai nyaralásom alatt elintéztétek, hogy hazaértem után, ezen a héten egymást érjék a Krétáról szóló kisfilmek:))
Szerdán este Travel Channelen 7-kor Kréta. utána egyből egy Santorini-félóra ugyanott. 9-kor a National Geograficon Santorini-film,amelynek fele Krétáról szól - persze a híres kitörés kapcsán, amiben felvetődik, hogy mintha nem a Santorini-kitörés intézte volna el a minoszi kultúrát, hanem utána más.
És csütörtök este -17-én, asszem 7-kor a Travelen a Go Greece sorozatban Kréta megint!

Még egy fontos kérdés: van-é köze a taverna szónak a tivornyához? (Mármint szóetimológiailag.)

Előzmény: ewet (672)
szalapala Creative Commons License 2003.07.17 0 0 673
Akkor a konkrét tények részletesen:
Sógornőmék Gramvousát megelőzően már résztvettek egy csehekkel közös kiránduláson. A buszon a hangszóróból árad a cseh szöveg, ezt túl kell kiabálnia kell a magyar idveznek,hogy értsék a kliensei. Eredmény: a magyarok sem,de a környékükön ülő csehek se igazán értik a nekik szánt szöveget a hangzavar miatt. Kölcsönös frusztráció mindkét oldalon.
Egy ilyen kirándulás után fizettek be Gramvousára, kikötve, hogy akkor mennek, ha nem a cseh busszal mennek.
Reggel az induláskor Patricia közli, hogy van egy rossz híre: mégis a cseh busszal mennek. (Sokkal tisztességesebbnek tartanám, ha a befizetéskor közli, hogy nem tudják garantálni a magyar buszt, ha nincs meg a létszám, nem aznap reggel.(Persze akkor hogy lenne zsozsó?)
És ezek után ő Chaniában leszáll, mert reptéri dolga van.(Az 5 kontinensnek egyébként nincs érkező/induló gépe Chaniában.) Így a befizetett túra átminősül egy sima cseh nyelvű buszjáratra. De akkor mért drágább kb. 50%-al a helyi áraknál?? Azokon legalább angolul vagy németül beszélnek.

A másik: miért egy 311€/hét árú kocsibérlést reklámoz a Patricia idvez, amikor szemben a szállással ugyanazt a kocsit ugyanolyan feltételekkel 145€-ért ki lehetett bérelni? A környéken egyébként egyik rent-a-car sem volt 220€ felett abban a kategóriában.
Ezt mivel lehet magyarázni?

Előzmény: Norbaja (665)
ewet Creative Commons License 2003.07.16 0 0 672
Norbajanak teljesen igaza van, a Patricia kiteszi a lelkét is az utasokért. Azért pedig végképp nem lehet hibáztatni, hogy a többi utasért, akik nem fizetnek be nem törik le a keze.
TI DOLGOZNÁTOK INGYEN??!!

Vad: Te meg egy igen rosszindulatú egyed vagy, aki ilyen topikokban éli ki magát, mert az életben szemtől szemben egy nagy nulla...

Norbaja Creative Commons License 2003.07.15 0 0 671
Három alkalommal volt szerencsénk a Szamáriát végigmászni, és a farmer nadrágos turistától a papucsosig mindenkivel találkoztunk. Jó, nem mind magyar volt, de néha elgondolkodtató, hogy egyeseknek mit jelent 16 km gyalogtúra olyan helyen, ahol az első 3 km-en 800 m-t esik a szint.

Előzmény: Fabien (666)
bogyó Creative Commons License 2003.07.15 0 0 670
Szerintem engedik csak szarul vannak felfestve. Legalábbis az én Lonely Planet-em ezt mondja, idei kiadás (vagy tavalyi).
Előzmény: KovacsUr (668)
SHReK Creative Commons License 2003.07.15 0 0 669
>Pontosan! mi zsizsik-nek neveztük el...

mi is :)))) Énekes kabóca a hivatalos neve. Úgy vettem észre, hogy már ritkábbak, mint 15 évvel ezelőtt... Akkor tele volt vele a jugó tengerpart, Észak-Görögország. Olaszországban mostanában csak bentebb, a szárazföld felé hallottam őket. Nekem nagyon tetszenek, gyerekkori emlék :))) És most Krétán is csak ritkán hallottuk.

Előzmény: hoyle (652)
KovacsUr Creative Commons License 2003.07.15 0 0 668
Hali !

itt csak autos turistak irogatnak :), mondjatok valamit kretarol nekem aki inkabb "bakancsos" mennyire engedik a nemzeti parkokban a koszalast ?

kosz !

(igen tudom hogy a nagy tavolsagokat gepereju jarmuvel lehet athidalni , de a kocsiberlesrol volt mar eleg szo :)

Vad Creative Commons License 2003.07.15 0 0 667
"Nem sokat van Magyarországon, s a turistákért kiteszi a lelkét. Csak hozzáállás kérdése részünkről, turistáktól."

:))

Előzmény: Norbaja (665)
Fabien Creative Commons License 2003.07.15 0 0 666
Tényleg nem szaporítani akarom a rossz szót, meg volt már egy idvezes polémia lentebb, de én idén UTOLJÁRA próbálkoztam kislányoknál az tuti. Nagyon kedvesek, semmi gond, de kb. mintha nyugdíjasokra lennének felkészülve. "Hozzanak papucsot is az útra, mert hazafelé fájni fog a lábuk." "Elnézést a kellemetlenségért, de ez a szurdok nagyon hosszú séta lesz." Ha nem mondja, hülyén halok meg. Ne tanítson már meg nyaralni! Csak Samariára mentünk szervezetten, egyébként autóbérlés. Jó, ajánlott egy fickót, akitől béreltünk több napra, de arról nem szólt egy szót se, hogy jún. 16. ünnep és minden ingyen van. Írtam már, hogy nagyon sok EUR-t spóroltunk aznap, és ez nem rajta múlt. Volt már szerencsém pár idvezhez, de az ókor mindegyiknek kimaradt a felkészítéséből. Tudom én, hogy nem a régészeti tanszékről jönnek, de azért álljon már meg a menet...
Mi kifejezetten örültünk, hogy a szurdokból hazafelé hetünket lepasszolt egy angol-lengyel buszra, legalább csend volt.
Előzmény: Norbaja (665)
Norbaja Creative Commons License 2003.07.14 0 0 665
Patríciát védeném....

Nem mai motoros, s az embere egy Krétai muksó. Nem sokat van Magyarországon, s a turistákért kiteszi a lelkét. Csak hozzáállás kérdése részünkről, turistáktól.

Asszem sikerült egy két emberben mély benyomásokat kelteni az id. vezetőkkel szemben. Lehet hogy vannak esetek, amikor jogos, de pont a Patrícia az, aki talán nem ebbe a kategóriába tartozik. Azt meg, hogy a Gramvousa kirándulásra hozzácsapták a cseh csoporthoz a rokonaidat, más lehet az oka. Nem tudom pl., hogy ment-e párhuzamosan magyar busz erre a programra, de szinte Honvédségi vezénylésük van kint az idegenvezető lányoknak, amiket egy, max két napra előre tudnak csak meg. Ha nincs megfelelő számú magyar jelentkező egy adott programra - és sajnos sokunkkal megesik, hogy úgy megyünk Krétára, mintha az Adriára mennénk - akkor azt a pár embert hozzáteszik vagy egy lengyel, vagy egy cseh csoporthoz. Mi is jártunk, már így, de hál' Istennek, csak akkor, amikor Szamáriából jöttünk haza, és a New Road alatti hídnál a cserénél csak páran maradtunk a buszon magyarok id vez nélkül, mert abban az irányban egyszerűen hat magyar volt, a többi mind lengyel és cseh turista.

Szóval pls mindenkinek - bár nekünk is volt elég negatív élményünk - ne úgy álljatok ezekhez a lányokhoz, hogy ők azért vannak ott, hogy megkopasszanak minket (Meg gondoljatok bele, ha ti lennétek a helyükben ti mit csinálnátok) Tudjátok: Ne ítélj, hogy ne ítélhessenek!

Na üdv:

Norbaja

Előzmény: szalapala (661)
hoyle Creative Commons License 2003.07.14 0 0 664
Tényleg darabosra sikerült a leszállásunk, bár abban, azt hiszem egyetértünk,hogy jó lenne minél többször átélni ezt Krétáról hazafelé...:))
Vad Creative Commons License 2003.07.14 0 0 663
Mikor próbálkoztatok? Mi 10-én nyomtuk végig Samariát akadálytalanul, de Sougiában úgy láttam, előtte is érkeznek csoportok.

Alábbiak szerint Chaniába érkezhettetek.

Asszem, már írtam, de: csak bátran, mintha otthon lennétek, ha nem akartok egy szállodában lenni végig:
A repülőtéren mindig van bérelhető jármű, normális áron. Beljebb talán olcsóbb, nem kell a transzfer, sima helyi buszjárat bevisz rendes buszjeggyel, nem drága (idén nem buszoztunk, nemtom, mennyiért). Szállást, járművet bérelni mindig lehet helyben, utakat szervezni egyéni módon mindig lehet, a kioszkoknál, vagy kikötőkben.
Nekünk a legdrágább kétágyas szoba volt 30 euro per nap, a legolcsóbb 20 eu.
(persze volt drágább, de azt nem kértük, és olcsóbb lesz, ha több napra kell), és alkudni kicsit nem árt.

Sougiából ugyan kicsit megszívtuk a Samariát, mert a buszjegy valahogy 4 euro-ra sikeredett fejenként Omalosig, amivel szvsz átverhettek minket lyól, de sajnos a kioszkban aszonták, hogy a buszon vegyünk jegyet.
Sougiától Sougiáig tehát: Busz: 4.-, Samaria: 6.- (vagy 5?), hajó vissza: 3.-

Motor: 100 ccm félautomata + 125 ccm automata összesen 240 euro Heraklionban.

Taverna: sörök: 1.2-1.8 euro, főétel: 4.5-11 euro
Üdítő: 0.8-1.3 euro
Borokra nem emléxek, mert én mindig csak beleittam a máséba.

A lexebb: 3x fél liter raki + 1 sör + 1 kokakóla, meg 1 kiló dinnye tányérból: 6 euro. Aki ilyet tud csinálni, azt meghívom egy sörre, és elmondom, hogyan kell :))

Az a bogár igenis kabóca, vagy a rokona. Repülni csak úgy tud, mint a sáska: hatalmasat ugrik, és szárnycsapásokkal navigál. Majd lesz fotó is, de szerintem mire lefotóztuk, meghalt szegény, mert lámpába röppent. Emberre ártalmatlan :)

És egy kérdés:

Megvágott a rendőr tilos parkolásért és bukósisak nélküli motorozásért, csúnyán (65 + 78 eu) (persze még nem fizettük ki).
Fizetési határidő: szept. 12. Van valakinek erről tapasztalata? Kölcsönzős szerint a triplájára is emelkedhet a büntetés, és nem felejtenek, magyarul (ill. görögül) lazán lecsukhatnak, ha nem fizetek, és legközelebb belépek az országba, márpedig ez terveim közt van.
Egyéb vélemény?

Ja, tavaly októberben voltunk Cipruson (Kréta egy hajszállal van délebbre), és 30 fok volt + meleg tenger, az árak pedig kicsit lejjebb mennek, Krétáról azt tartják, október végéig OK, de eső már előfordulhat ritkán.
További üdv:

Vad

Előzmény: szalapala (661)
szalapala Creative Commons License 2003.07.14 0 0 662
Valószínűleg egy gépünk lehetett.
Kicsit darabos volt a leszállás, nem?
Előzmény: hoyle (659)
szalapala Creative Commons License 2003.07.14 0 0 661
Sajnálom is, hogy kihagytam a Samariát,de asszem érthető,hogy a nagyjából változatlan időjárás miatt kétségem volt, hogy nem járunk-e ugyanúgy két nap múlva.
Egyébként a félreértések elkerülése miatt, mi interneten rendeltük meg a kocsit a következő előzetes formállogikai feltételezésekkel élve:
1. 2 hétre kell a kocsi, mert mi akármikor akárhova el akarhatunk menni.
2. Az 5Kontinens, de akármelyik másik iroda is kb70€-nak megfelelő összegért transzferál a szállásra négy embert
3. Fogalmam sincs a prompt reptéri kocsitarifákról
4.A neten kaptunk egy 340€/két hét ajánlatot.

Ebből adódott, hogy vagy elfogadjuk a reptérre vonatkozó netes ajánlatot, vagy igénybevesszük a transzfert és utána helyben keresek kocsit. (Aminek 70€-val kevesebbnek kell lennie,hogy megérje.) Kevéssé hittem, hogy 270€/két hétre találunk helyben kocsit.

Mi egyébként egy AXOS nevű cégnél rendeltük a kocsit, és megvoltunk elégedve a kocsival. (Semmi letétet nem kértek,pedig készpénzesek voltunk, nem kártyások, sőt a kocsi átvételénél még nekem kellett szólni a végén, hogy pénzt nem akarnak-e esetleg. A manusz elment volna anélkül, hogy kifizettük volna a bérleti díjat!)

Egyébként meg 5Kontinens + helyi Patriciája:
Jól felkészült nő -bár még csak most tanult a szolnoki főiskolán idegenforgalmat-, sok rutindolgot tud és oszt meg a vendégekkel, DE:
úgy tűnt, hogy neki csak az számít, aki az általa szervezett kirándulásokra befizet, a többi 5Kontinenses kliens szinte nem is létezik. Mi nagyjából az első napon megszűntünk számára létezni, mivel látta, hogy első naptól kocsit béreltünk, tehát az ő pénztárcáját nem fogjuk gazdagítani. (Így is történt egyébként.) A velünk együtt utazó rokonaink, akik nem béreltek kocsit,hanem vagy 4 kirándulásra is befizettek nála, na, ők embereknek számítottak, és sokat mesélt is nekik a kirándulások alatt, kivéve az utolsó napot, - mikoris egy Gramvousa-i kirándulás volt -, egész egyszerűen lepasszolta őket a csehek buszába. A magyarázat egyszerű: ezek holnap utaznak haza, többet úgyse fizetnének nekem, mért foglalkozzak velük.
Ez csak a már itt is felbukkant, a helyi idegenvezetőkről szóló vitákhoz egy adalék.
De legalább addig kiszolgálta őket. Tőle tudunk közvetve pl. a belső falvak szétlőtt helységnévtábláiról. Nézzétek meg a helységnévtáblákat, télleg ki vannak kiluggatva, de hogy miért, azt is elmondta.

Előzmény: Norbaja (657)
ir6 Creative Commons License 2003.07.13 0 0 660
Nem mintha olyan lényeges kérdés lenne, de az énekes kabóca nagy számban él a mediterrán vidékeken, kb. 2,5 cm hosszú, és kiválóan repül. Azt hiszen pontosabban óriás énekes kabócának hívják, de erre nem esküszöm meg.
Előzmény: hoyle (659)
hoyle Creative Commons License 2003.07.13 0 0 659
A kabóca nem lehet, az nem repül.A tzitziki (vagy mi)az jó lehet, nekünk is valami hasonlót mondott az egyik bennszülött, azért kíváncsi lennék a magyar nevére is (ha van neki olyan). Érdekes,hogy sem májusban,sem június elején nem találkoztunk velük.

Mi is az 5konti-val voltunk most, és 10-én jöttünk haza. Lehet, hogy egy géppel jöttünk haza Szalapala?

ercsibe Creative Commons License 2003.07.13 0 0 658
Jó, hogy írjátok ezt a kölcsönzős árakat...
Elkezdtem nézegetni a neten, és azt hittem leforulok a székről... Nem híres-neves irodákra kerestem rá, hanem csak annyi, hogy Kréta és kocsibérlés, és a nagyon neveseket alapból kihagytam. Egy hétre a leggagyibb általában 180-210 körül van, és egy napra 30-39€ körül. Megnéztem a tavalyi számlát, és 3 napra volt teljes biztosítással 47€ (Fiat Panda)(Kalamaki,Team Nielsen & Palazzo). Namost ha azt felszorozzuk egy hétre, mindenképp drágábban jönnénk ki netes foglaláskor, vagy marhára megdrágult a kocsibérlés. Remélem nem ez utóbbi. Más (esetleg friss) tapasztalat etéren?

Bogár: Görögül (hát a leírásról gőzöm nincs, de így ejtik ki):tzitziki. Pár éve békésen shoppingoltam, mikor tőlem 2 centire leszállt egy kis husi példány. (Útálok minden élőlényt, aminek 4-nél több lába van) Hát nem kis hisztit sikerült levágnom, a tulaj meg ott nyugtatgatott, hogy ez csak egy tzitziki, és hogy milyen szép hangjuk van... Majd megfogta, és megmutatta, hogy mivel, és hogy adja ki a hangot, itt egyrészt egy kis nyelvi probléma lépett fel, másrészt majd elájultam, úgyhogy ezt csak párom figyelte. :(

Előzmény: Norbaja (657)
Norbaja Creative Commons License 2003.07.13 0 0 657
Sajnálhatod, hogy elfogyott a türelmed. Mi egymás után háromszor voltunk Krétán, s minden alkalommal megmásztuk (igaz irodával). Az Internetes rendelést jó hogy megosztottad velünk, mert Aug 12-én megyünk az 5 kontival, s játszottam a gondolattal egy internetes bérlésről. Méghogy 10% kedvezmény, ha internetetn rendelsz. Jó vicc. Náluk (akiknél kinéztem a bringát) 1 hétre 300 Eur egy Opel Corsa A/C. Fiat Punto A/C 318 Eur.

Na Hi

Előzmény: szalapala (655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!