Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

B3K4 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 22240
Igen, jelenleg a garanciális javítás engedélyeztetése folyik (SO Red). Úgy tűnik, kezd előjönni egy apró (?) minőségi probléma a fényezésekkel. :(

Üdv,
Béka
Előzmény: poklon (22239)
poklon Creative Commons License 2008.08.23 0 0 22239

Sziasztok!

Ma autómosás közben kellemetlen meglepetésben volt részem. A motorháztetőn három helyen felpattogott a festés (Pyston Gray metál). Nem kő miatt mert az a formájából látszik.

Volt már hasonló problémája valakinek? Megoldás?

Előre is kösz a segitséget!

linszky Creative Commons License 2008.08.23 0 0 22238
Szia!

Én most kaptam meg az Ceed SW üléshuzatom. Nem volt olcsó, de minden passzolt.
Egyedül az első ülésen lévő zsebek zárodtak be. Az összes légzsák, osztott ülés és karfa oké. A címül www.uleshuzatshop.hu
Interneten minden elintéztem és még szín választást is el lehetet intézni.
Én meg vagyok elégve az üléshuzattal.
Reding Itell Creative Commons License 2008.08.23 0 0 22237
Ma reggel munkába menet elkezdett kóstolgatni egy Skoda Fabia 1.4 Mpi. Hát nem sok sikerrel járt az 1.6 CRDi Pro_Cee'd-el szemben. Vannak még önbizalommal telt emberek. :-))
ilias Creative Commons License 2008.08.22 0 0 22236
Én nem idegesítem fel magam és nem is mutogatok. Senki nem ér annyit. Csupán idomulok a környezetemhez :)).
És igyekszem én is eltávolodni tőlük.
Egyébként tényleg nem szokták érteni a ködlámpások.
Előzmény: vbandit (22235)
vbandit Creative Commons License 2008.08.22 0 0 22235
Én is igy tettem régebben,de mára már rájöttem teljesen fölösleges...
Pl.:Tegnap mentem haza egy auto 6km en keresztül indexelt,mögötte több km-es sor,senki nem merte megelőzni...
én megettem, mert siettem ,volt reflektor,kürt,mutogatás
és nem értette mi bajom van....a ködlámpások szintén nem értik mi baj...
És ez nem az első eset...szinte az összes ilyen,én már nem bosszantom magam az idiotákon,kikerülöm és kész.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 22234
pontosan! népet kell nevelni!
Előzmény: ilias (22233)
ilias Creative Commons License 2008.08.22 0 0 22233
Izzótípustól, beállítástól, leülésből és egyéb okokból adódó szemből érkező vakító autósok 1-2 villogás után megkapják tőlem a fix reflektort. Ugyan ez az előttem haladó ködzárófényesnek vagy az éppen engem megelőző vakítónak. Nem érdemelnek nagyobb toleranciát, mint ahogyan ők viselkednek, illetve ahogy nem veszik észre a környezetüket. Lehet, hogy gyerekes, de én már csak ilyen vagyok.
Előzmény: vbandit (22232)
vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22232
Amikor az astrám sima lámpája az eget világította mindenki villogott!
Előzmény: Brian63 (22231)
Brian63 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22231

Miért sütné ki bárkinek szemét...?
Nekem már jó fél éve megvan és még soha nem villogott senki hogy vakítok,igaz számítogépes fényszorobeállítás volt beszerelés után!

Én sem szoktam a vakítókra villogni, de szitkozódni igen.

Előzmény: vbandit (22223)
vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22230
igen,mondjuk én hetente lemosom az autot a lámpákat meg még tankoláskor is!
mert allergiás vagyok erre :))
De ez igaz,ha koszos akkor vakít!
Ha lesz időm rakok bele fényszoromosot,már fél éve tervezem!!
már ki van találva minden!
csak idő kellene :(
Előzmény: ceeee (22228)
ceeee Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22229
plusz 4 L betű, mert hülye azért nem vagyok! :DDD
Előzmény: ceeee (22228)
ceeee Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22228

Nem a tiszta esti időben süti ki a szemet, hiába a jó beálítás, ha nem nincs automata álító, vagy mosó, mert az köztudott, hogy esős elkoszolódott xenon az már nagyon szórja mindenfelé a fotonokat!

de persze ki hogy szereti, engem speciel nem szokott zavarni, mert messziről látni hogy vakít -e, és addig nem nézek arra amig el nem megy melettem ! :DD

vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22227
Sajtolt burás,projektoros lámpákba teszik a gyáriakat!
Ez azért is szórhatja fényt,mert nem a gyár által tervezett gyújtópontba rakod az utolagos xenon izzószálát, mivel ezek kinai meg egyéb gyártmányuak és eleve némelyik hosszabb mint egy sima izzó,ekkor van gond,h össze vissza szórja fényt csak az útra nem!Erre is nagyon kell figyelni a vásárlásnál!!!
Előzmény: Cibet (22225)
vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22226
Pesze,ez nem kérdés,csak nem szabad így általánosítani,én mostanában több hagyományos égős vakitosat látok,mint utolagos xenon os vakitosat.
Jellemzöen törött autot megcsinálnak,uj lámpa,kihuzzák az elejét,de a lámpabeállítás elmarad...az én régi astrammal is igy jártam,nem értettem miért villog mindenki,hát persze,h a szervizbe erre nem figyeltek mikor megcsinálták!!!
Előzmény: Törölt nick (22224)
Cibet Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22225
Nekem süti a szememet az utólagos xenon, de tudom, hogy ez sokakat nem érdekel. Még gyalogosként is egyből kiszúrom, mert gyárilag vékony, csőszerű vetítőlencsés fényszórókba szerelik, amik előrefelé sugároznak. A nagyméretű lámpatestek viszont jobban szórják a fényt minden irányba. Hagyományos izzónál a kisebb fényerő miatt ez nem zavaró, de a xenonnál igen. A legrosszabb, amikor gyalogosként állok a zebránál és a pirosban álló autó folyamatosan a szemembe világit.
Öcsém Avensisén próbálkoztunk az utólagos xenonnal, de a régi lámpatestek szórták a fényt. A fókuszon is próbált állítani, végül kidobta az egész cuccot, és vett új fényszórókat. Ezzel drasztikusan javult a fényerő.
Nekem Osram Silverstar izzók vannak benn, és teljesen meg vagyok elégedve a fényerővel. 4000 forint volt egy pár, már több, mint fél éve működik.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22224

mivel eleve erőseb a fénye! továbbá az automata magasság állítás és a fényszoró mosó sem véletlenül előfeltétele!?!!! ami meg ugye a ceed-ben nincs, tehát.....

neked szerencséd van a tied jól van beállítva....

egyébként inkább vakítson egy rosszul beállított gyertyafénye....mint egy fotonágyú ami kiégeti a retinámat......gondolom ez nemkérdés melyik zavaró jobban!

vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22223
Miért sütné ki bárkinek szemét...?
Nekem már jó fél éve megvan és még soha nem villogott senki hogy vakítok,igaz számítogépes fényszorobeállítás volt beszerelés után!
Sok nem xenonos is vakit mert a táblák tetejét célozzák meg a lámpabeállítsánál!
A vakítás nem xenon meg sima égő kérdése meg kellene végre jegyezni!!hanem a rosszul beállított lámpa következménye,mindegy milyen működési elvű fényforrás van benne.
még gyertyával is vakitana,ha rosszul van beállítva :)))
Előzmény: Törölt nick (22222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22222

egyébként mi ez a xenon őrület! én tökéletesen megvagyok elégedve a gyári izzók fényével! arról nem is beszélve, hogy nem hiányzik ez a fostorgás, a szabálytalanul használt xenon miatt! miért jó az ha kisüthetitek a szembejövő szemét?

mikor szokunk le erről "nem lehet, de okosban megcsináljuk" szemléletről?

vbandit Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22221
Szia
a 6000k az kékes már kicsit.
4500-5500k a nap szinhömérséklete,napszaktól függöen.
Az enyém nem can buszos,ha jól emlékszem!
A kupakokat meg kell furni mindenképp!
Nekem az egyik kiégett 2 hónap után,de cserélték gariba!
Rendörökröl,külföldről nem tudok nyilatkozni..szerencsére
Előzmény: tom7cat2 (22217)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22220

Egy érdekes NÉMET teszt :-)

http://www.autozeitung.de/online/render.php?render=142132

Kiderül, hogy a Cee'd nem csak ár-érték arányban jó! Na ezután, ha valaki azt mondja nekem, hogy a Cee'd sehol nincs a csodás német, japán, francia, olasz stb. gépekhez képest, akkor azt jól pofántörlöm :D (ááá nem vagyok elfogult)

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22219

illetve a kocsi vzsgajanal? ott gondolom vissza kell rakni regi izzokat.

can-bus nal, a fed comp bejelez vmi hibat?

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22218

illetve szervizben mennyire ugranak ra, hogy garnciavesztes stb?

valamint kulfoldon kekeckedes, rendorok altal, hogy nincs autom. mag all, ill moso?

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22217

Xenonos kollegak segitseget kernem

gondolkodom beszerelesen?

hogy milyen homersekletut erdemes, -ahogy nezegettem 6000K ami leginkabb kozel all a valodi fenyhez?

ki, hol vette mennyiert?

can-bus-os e?

mindenkepp meg kell furni a vizelzaro kupakot?

kieges milyen gyakori? ego bele mennyi?

ergo megeri-e hagyomanyos izzoval szemben?

Tudom mar volt rola szo, de az ismetles a tudas anyja:)

Koszonom

ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22216
Az viszint tény, a legnevetségesebb az, ahogy a méretadatokkal játszanak. Szánalom...
Előzmény: GregHozta (22207)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22215
dettó
Előzmény: G4b0 (22211)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22214

Na azért ez az összehasonlítás (easytronic) se kutya +esőérzékelő :-)

Amúgy meg:

A JATO mindent elkövet a pontos és teljeskörű adatszolgáltatás érdekében. Ugyanakkor fennáll a kockázata annak, hogy az információk megváltoznak az adatfeldolgozás és a felhasználás időpontja között. Ezért a JATO kizárja a felelősséget. Kérjük kellő elővigyázatossággal használja az itt szolgáltatott információkat.

if (document.getElementById('WorkingMessage')) { document.getElementById('WorkingMessage').innerHTML = ' ' }

ceeee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22213
Egy emailt megérne, a fogyasztóvédelemhez, és a versenyhivatalhoz, mert ez tényleg kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás, és a vásárlók megtévesztésének fogalmát!
Előzmény: Törölt nick (22210)
G4b0 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22212

Amúgy...

Opel Astra csomagtere 350l.

KIA Cee'd csomagtere 340l.

Ha a kettő különbségét nézem, akkor sehogy nem jön ki a 40l...

A méretadatokat meg jobb ha le se írom, mert nem hogy nagyobb lenne az astra, hanem még kisebb is...

G4b0 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22211

Hogy süllyedhet idáig egy márka...

Mindig is utáltam az opeleket, de asszem ez még egy ér ellene!

Előzmény: ProgiBee (22204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!