Keresés

Részletes keresés

metzsca Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1306
http://forum.topwebmaster.net/extern/de/super8ter/   Ezt átnézted már? Ide írhatsz is kérdést.....
Előzmény: Szaki83 (1305)
Szaki83 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1305

Ki tudna segíteni? Már napok óta böngészem a netet, de nem találok választ a kérdésemre. /Biztos bennem van a hiba..../

Szóval, a Bauer T 600 vetítő, vajon a fényhangot is lejátssza, vagy csak a mágnescsíkot?

q4 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1304

Pár kép a legutóbbi akcióról. Sima háttérvetítés csak úgy nyugisan a Belvárosi mozi aulájában Szegeden. :

+ Legközelebb Zentán a Zetna fesztivál keretében novemeber 17-én!

(Mojo klub 21.00)

Performansz: Koór-Kép (szegedi super8-as akrobatacsoport)

Buli: Pop-Csajok-Stb.(Szeged)

látvány: super 8 vision by Sziszi

apepee_ Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1303

Üdv!

Szerintetek egy 18 kockát tudó RevueLux 220-as nem hangos gépet fel tudok pumpálni ugy, hogy 30 kockát tudjon? (duplaméretű hajtótengely pl.) Nem töri el a spiccét? (vagy micsodát=tű)

metzsca Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1302
Ha van interneted, meg tudod nézni....:-) (nem a filmet,  hanem, hogy lejátssza-e...)
Előzmény: Szaki83 (1301)
Szaki83 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1301

Most már biztos, hogy nem lesz felesleges hangos filmem, mert időközben bővült az állomány egy Bauer T600 stereosound ! ! !-al. :-)

A 24kocka/sec-et is tudja, ez nem lehet akadály, bár azt nem tudom, hogy a normal8 jó-e neki.

Előzmény: metzsca (1300)
metzsca Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1300
Egy Nupagagyi 10. műanyag dobozos, keveset játszott,nagyon jó álapotban egy hangos super8-ért...:-) Bár rossz hír annak, akinek csak egy EUMIG 624D jutott, hogy eza a normal8 Nupagagyi 24kocka/sec, a vetítő meg mintha csak 18-at tudna max.....:-(
Előzmény: Szaki83 (1298)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1299

vatera.

de nekem is van pár felesleges nu pagagyim. De a fele normál, és kicsit meg vannak vagdalva. (Ki van véve belőlük a stáblista, és össze vannak fűzve 120m-es orsókra.)

Előzmény: Szaki83 (1298)
Szaki83 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1298

Super 8-as rajzfilmeket keresek, minél olcsóbban :-)

Tud valaki tippet adni?

D94A Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1297
A fordítófürdő ezüstoldását kalkuláld bele! Minden féle képpen megmarja a negádat! Én a helyedben nem erőltetném a Foma R negázást. Ruházz be egy tekercs Plus-X filmecskére! Azt hívhatod negának is a gyár is ajánlja.
Előzmény: apepee_ (1295)
Free Bird Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1296

Freebird! Irtam mailt, megkaptad?

Nem voltam itthon, két hétig Egyiptomban jártam, most jöttem haza. Iszonyatos mennyiségű (több ezer) mél jött, persze a zöme salak, most szitálom az anyagot, amint meglelem a méledet, reagálok.

De ha elküldöd újból, akkor gyorsabban megy a válasz. :)))

Előzmény: apepee_ (1286)
apepee_ Creative Commons License 2006.11.05 0 0 1295
De hüje vagyok! Ma jutott eszembe, hogy hogy is müködne legjobban ez a negativba hivás. Ez még elmélet, de az első dolgom lesz kipróbálni, ha hazamegyek (1 hét, grrrr...)
Tehát:
-REV (1+5 higitásban) 1 perc
-Deritő 3 perc
-Hívás
-Fixálás
és boldogság :)
Mivel igy a rev nem marhat bele a képbe, viszont a háttérfátylat elvileg szépen megeszi.
Bocs hogy ilyenekkel untatlak titeket, de hadd beszéljem ki magamból a bulldogságom :)
apepee_ Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1293

Mindenen felbuzdula meghivnálak titeket Pécsre, november 22-re, ahol is a III.Pécsi rövidfilmest keretein belül élőzenével levetitésre kerül Romet c. némaburlesk filmünk Super8-ról.

Utána egy héttel (csak aki épp pont itt marad) pedig koncertezünk megen' :)

apepee_ Creative Commons License 2006.11.03 0 0 1292
Kikisérleteztem :) Nos, a következő a method, persze ha van jobb, akkor javitsatok ki. Tehát Rev 1+5-os vizes oldatábam, azaz 5x-ös higitásban kell 45 mp-ig áztatni a hivott filmet előhivás és fixir után. Vigyázni kell, mert 5 mp késésnél már belemar a képbe! (mondjuk én száraz filmet tettem bele, nedvesnél lehet, hogy 5-10-el kevesebb kell, de ez már egy másik kisérlet) Ezután azonnal mosás, nem elég az, hogy leöntjuk a tankból a Rev-oldatot, rögtön mellette legyen egy második tálba viz. A biztonság kedvéért meg is szappanoztam, hogy lugosabb legyen, nem tudom ér-e valamit, mindenesetre a lelkem nyugodtabb lett. Ezután nagyon bő mosás kell, még a 3. csereviz is narancsos árnyalatú volt, szóval a 15 perc, vagy még több is igényelt szerintem. Ezen elven még azt lehetne csinálni, hogy exponálás előtt Rev-elnénk meg a filmet, majd kiszáritva, ujratekercselve ellőnénk, de aki evvel képes macerálni, annak a én a Széchenyi téren, katonazene mellett... Ja ha nem lettem volna olyan álmos, hogy azt a filmet emu-val kifele tekerem a tankba, még egyenletes is maradt volna...de hát aki hüje...igy bukik el két nap munka egy nem odafigyelésen... Mindenesetre minden jót, lehet nálam inzerteket rendelni negativba :) (amugy azt csináltam még, mint tesztábra, lenagyitottam 35mm-es mozibol kivágott Kodak etalont fotopapirra, igy negativ lett, aztán ezt lereproztam, szóval van egy egész használható önellenőrző szürkeskálám szép nénikkel :)) Pá!
apepee_ Creative Commons License 2006.11.03 0 0 1291
Segitség, segitség! Szilárd, légy a mesterem! FomaR21-et próbálok negativba hivni. Inzerteket kellene csinálnom, viszont nem tudom hogyan távolitsam el a hátsó réteget, amitől igy barna és nagy alapfátylas lesz a film. Ha hivás, fixálás után próbálok egy rev fürdőt az oldja, vagy az mindent old...vagy akkor hogy a fenébe? Felejtsem el? Pedig olyan szép igy fekete háttéren fehér betükkel. Üdv! Pepe
Superb_ Creative Commons License 2006.11.02 0 0 1290

Olyan felvevőd van amely kezeli az új filmtípust (ha az elemkérdésen túljutottál), de azért nézd meg te magad is:

http://www.film.project-consultant.net/html/table__asa_-cameras.html

Jó filmezést!

Előzmény: Szaki83 (1288)
Szaki83 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 1288

Üdv Mindenkinek!

Örököltem egy super 8-as filmfelvevőt /Cosina SSl-7410 Macro/ és szeretném kipróbálni, ehhez kérnék segítséget.

Úgy látom már előttem is érdeklődtek a super 8-as filmezés mikéntjéről.

Ha valaki tudna segíteni,néhány tanácsra nekem is szükségem lenne!

Persze már próbáltam előzetesen informálódni erről-arról. Ismerőstöl könyvet kértem és a net előtt is mostanában órákat töltök, hátha valami hasznos infohoz jutok.

Tehát ha valaki tud segíteni kezdőként, kérdéseim a következők lennének:

Magyarországon hol lehet nyersanyagot beszerezni? A Soós kereskedést már megtaláltam, ezenkívül más lehetőség?

Tudomásom szerint a film ára tartalmazza az előhívás költségét, vagy ez már nem így van?

Illetve, a felvevőmben automatikus fénymérő van, de a hozzá tartozó elem le van merülve.

Ez egy PX14 tipusú 3V-os elem. Magyarországon valahol be lehet szerezni? Vagy helyettesíteni lehet mássikkal?

Külföldön már megtaláltam, de mégis egyszerűbb lenne itthonról...

Itt, a fórumon olvastam egy listát, hogy nem mindegyik felvevő tudja kezelni az Ektachrome 64T filmet. A Cosina 7610 macro például szerepel felsorolásban azok között amelyiknek megfelelő ez a film is. Vajon az én gépembe is merjek ilyen filmet venni?

Ha esetleg valaki egy-két magyar linkre is felhívná a figyelmemet megköszönném!

Előre is köszönöm a segítséget!

stabilka Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1287

Tudom, hogy kicsit lassan reagálok, bocsi, de a pápai ócskapiacot is pont a lengyelpiac területén van. :) Szegedet még nem ismerem annyira, hogy ezt így megtaláljam. Pápán a Teveli úton van, a Veszprémi út felőli végén. Valami ilyesmi megközelítést tudnál adni Szegedre?

Köszi!

Előzmény: q4 (1263)
apepee_ Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1286
Freebird! Irtam mailt, megkaptad?
Előzmény: Free Bird (1266)
sevox Creative Commons License 2006.10.29 0 0 1285
infó:
http://www.super8ireland.com/listofitems/1014.html
http://www.mondofoto.com/encyclopedia/encyclopedia-46.html
sevox Creative Commons License 2006.10.29 0 0 1284
Sziasztok!
Talán nem a legmegfelelőbb helyen hirdetek, ezért elnézést, ha valakit zavar!
Canon 1014-es super8-as gép 12.000 Ft-ért eladó somogyban, esetleg Bp-n.
Jó állapotban, bőrtokkal, angol-, német leírással.
Érdeklődni telefonon: 30/2133918
BugFix Creative Commons License 2006.10.28 0 0 1283

Hello!

Köszönöm a választ! Szerintem érdekel a dolog. Küldök 1 mailt ha aktuálissá vált a hívás (ha megvan az ára). Üdv.

Előzmény: D94A (1272)
Superb_ Creative Commons License 2006.10.26 0 0 1282

Y/C bajonettes, jó kis masina!

Előzmény: apepee_ (1280)
apepee_ Creative Commons License 2006.10.26 0 0 1281
meg sem merném kérdőjelezni a legjótékonyabb cél mivoltát kérem, de olyanom már van :) De azt sem használom, barkácsoltam egy 20x20-as softboxos elővilágitós vakut (riportervakuból), aztán pikk és pukk, és a széphangú PentaconSixemet is megugrattam :) Na az ám egy nöm sömmi masina, 1/15-ös vakuszink :) Meg a többi nyomora (béna filmtovábbitás, szar számláló, egyik ismerősömnek pl. egymásracsúsznak rajt a kockák, de hát takarékos, 12 felvétel helyett, 15-öt tud vele csinálni :)), de pl. rögzithető rajta a vakuszinkronkábel, ami már annyiból is jó, ha kicsúszik, nyultam már utána és biza a 10e volt nem túl kellemes ha könyékig belédfúr...
Előzmény: Törölt nick (1278)
apepee_ Creative Commons License 2006.10.26 0 0 1280

Menetes vagy YC bayos? Tegnap lőttem egy teki hipermakrót a harmonikámmal, meg a takumar lencsével...hát igen, nem egy makrólencse, de 11-16 rekeszen azért szépeket csinál. Ma lehet kilépek virágokat meg ilyesmit elkapkodni...meglássunk mindent.

Előzmény: Superb_ (1279)
Superb_ Creative Commons License 2006.10.25 0 0 1279
Nagyon olcsó volt! Igaz én már megszoktam a tükörreflexes yashicámat, ami egészen kicsi, kisebb mint a távmérős electro 35-öm... :))) szval lehet, hogy egy spotmatic csak a gyűjteménymet hízlalná.
Előzmény: apepee_ (1277)
apepee_ Creative Commons License 2006.10.25 0 0 1277

Hát ütni üt, de harmadakkorát. Nagyon jó rajt a vázon lévő mélységélesség teszt-gomb is. Gyárilag nincs rajt vakupapucs...ez is tetszik :) Ja, igen 7e volt obival együtt, 5 lett volna a váz magában, a fazonnak még volt ES-1 meg egy K-bayonettes cucc is. Érdekes volt, mert motorokat mentem nézni, az alig volt, fényképezőgépből meg 5x annyi mint szokott és mind fele-harmada áron. Ebayen nagyon zsiros objektivek vannak hozzá. Pl. 1.8/85-öst nagyon szeretnék. Vagy egy Zeiss 2.8/200 is nagyon jó lenne...ráadásul most épp telik is rá :)

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (1275)
Superb_ Creative Commons License 2006.10.24 0 0 1276

Én itt olvastam http://hhsystem.hu/foto/foto.html  róla és a zenit topicban is esett néhány  szó erről a típusról. Meg különben is tele van a net a spotmatic kultusszal...

Előzmény: Törölt nick (1275)
Superb_ Creative Commons License 2006.10.24 0 0 1274
Megkérdezhetem mennyi volt? Az nekem is egy régi álmom, bár most a távmérős gépeimmell elég jól elvagyok.
Előzmény: apepee_ (1273)
apepee_ Creative Commons License 2006.10.24 0 0 1273

Hejhó! A Pécsi bolhán megtaláltam egy régi álmom: Asahi Pentax Spotmatic. Fekete. Szép. 1.4/50-es Super-Takumar obival, ami sajnos karcos, de turistalencsének jó lesz :) Öröm. Hát nálatok folyik munka?

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!