Keresés

Részletes keresés

lhakhang Creative Commons License 2004.12.15 0 0 938

Nem vagyok pesszimista, inkább mondjuk azt, h. nem vok bizakodó, mivel korábban nagyon vegyes dolgokat tapasztaltam. Megjegyzem az már pár éve volt, azóta elképzelhető, h. sokat változtak a dolgok...  Nem ez lesz az első kiállításom, már bírkóztam két kutyával is a ringben:)), de sok idő óta először veszek részt újra versenyen.

Teszem a dolgom, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Most már vmivel érettebb fejjel éldegélek, nem tudom ez hogy befolyásolja a kiállítás utáni hangulatomat. Gondolom ma már nem fog olyan rosszul esni a nem sikerült kiállítás, könnyen túlleszek rajta. Atyám, ez már megint olyan borongós!:) bevallom, van hajlamom elhagyni magam:)

bobbor: tudom, h. nem vittetek kutyát, de úgy tudtam voltatok a kiállításon nézőként. Akkor ez csak kacsa? (onnan veszem az előbbit, h. jocee engem is invitált, h. vigyem Zebut, de sajna nem tudtam jelen lenni.:(

Előzmény: Törölt nick (934)
Szilmaril Creative Commons License 2004.12.15 0 0 937

Szerintem is elgondolkodtató....

Mivel az az egy kutya, aki megjelent, már 4. éve a Champion kiállítás fajtagyőztese, jogosan félnek tőle.

Nem ő a hibás, hogy nevezett, hanem az, aki nem mert kiállni ellene!

Mert könnyű mondani, hogy persze, egyedül volt, így könnyű nyerni, de ha mások nme merik vinni a konkurenciát, akkor mire fel a szöveg?

És a tulaj legkevésbé fogja híresztelni, hogy nagy versenyben ismét championok championja, mert nagyon jól tudja, mit ér a cím...

Szóval igen, elgondolkodtató... miért nem mertek mások nevezni?...

Előzmény: bobbor (924)
Slica Creative Commons License 2004.12.14 0 0 936

Avril  testvérét is neveztem,baby-ben,de nem egy napra. Szép kisfiú Ő is nagyon, Ő inkább az anyja-apja vonala. Teljesen elfogult vagyok a kutyáimmal,miért is ne lennék

Ismerjék csak meg az uj kicsiket. Ezt a 2 vérvonalat eddig még senki sem rakta össze. Ők a tibeti Romeo és Julia történetet személyesitik meg, ország-világ megláthatja mi jött ki belőlük

Nagyon anya vagyok szerepemben,igy a látottakra, a birókra kell hagyatkozzam

Aztán már miért lennének leosztva a szerepek?,meg a cimek,   sőt Vicát is viszem,mintha nem is szült volna,szebb mint valaha

Előzmény: lhakhang (933)
bobbor Creative Commons License 2004.12.14 0 0 935

Februárban még nem találkozunk, mert a fiatal kan még nem nő bele a 15-be, a szukának meg nem telt még le az 1 év. Így legfeljebb nézőnek megyünk, főleg, ha ott lesz az egyik kicsi kutyánk baby-ben. Túlzott szerénységről szó sincs, tudom, hogy a kutyáink jók, az eredményekre sem panaszkodom, mindössze azt érzem, amit itt is többször leírtam, hogy egyre többen ábrándulnak ki a kiállításokból, és csak a "kötelező" champion címek megszerzéséig mennek (mint ahogy mi is).

lhakhang! Nem volt sem Jocee, sem bobbor. Egyedül Mao volt.

lhakhang Creative Commons License 2004.12.14 0 0 933

Nem tom mi lesz februárban, de az biztos, h. mi ott leszünk, meg Te is Avrillal...meg még egy jó páran, akik a tibet terriert azért szeretik amilyen, még akkor is, ha a fajta "jobban futtatott" érdekeltjei mindent elvisznek majd előlünk:)

Avril testvérei nem jönnek esetleg? Nagyon kíváncsi lennék már élőben a Vica-gyerekekre, elég izgalmas képeket láttam már róluk.

Visszatérve a nagy ászok kérdésére: szerintem többen azért nem mentek a Championra, mert úgy gondolták a tuti befutók neveztek, de ezek szerint mégsem tették, így aztán maradt szépen mindenki otthon... Tisztelet a kivételnek, mert ha jól tudom, bobborék, és jocee voltak.

Előzmény: Slica (927)
Slica Creative Commons License 2004.12.13 0 0 932

Mire ez a tulzott szerénység? legalább Te ne legyél elégedetlen,akinek ilyen kutyái vannak...

Nehogy már én soroljam fel......Elvek,azok valóban kellenek!!

Egyébként februárban találkozunk?

Válaszod, holnap olvasom,most olvasok,és kicsit még készülök ....

Előzmény: bobbor (931)
bobbor Creative Commons License 2004.12.13 0 0 931
Bocs, az általad leírt gondolat tényleg csak része egy folyamatnak...
Előzmény: Slica (930)
Slica Creative Commons License 2004.12.13 0 0 930
Kedves Bobbor ez nem azonos az általam leirtakkal.Tisztelettel kérem ne értelmezd át a mondanivalómat...legalább azt ne amit ébren irok!!!
Előzmény: bobbor (929)
bobbor Creative Commons License 2004.12.13 0 0 929
Ezek szerint a "nagy ászok" a pontversenyben hajtanak? Hát igen, mi sosem leszünk azok :-(
Előzmény: Slica (927)
gwendike Creative Commons License 2004.12.13 0 0 928

Sziasztok
Bemasolok nektek reszleteket egy masik topicbol, hatha valaki tud segiteni. Komolyan mondom raz a hideg.

Kérek mindenkit ,aki tud segítsen!

Ajándékba elvihető egy 22 hónapos fajrariszra Rottweiler kan kutyus a szívtelen gazdája halálra éhezteti,egy hetet tudtam kikönyörögni mert, ha addig nincs gazdi akkor kidobja az utcára.
Vácon van a kutyus aki tud segítsen légyszi, hagy kapjon ő is még egy esélyt....

Szia !
Én ettől az embertől hoztam el egy Német Juhász szukát tegnap,mert őt is halálra akarta éheztetni,de több kutyát nem tudok elhozni,és ez a szegény kutya nem tudom mikor evett utóljára,azt monta a gazdája az se érdekli ha ott szárad ki,a rotiban nincs 30 kg amugy szép lenne erős csontú kutyus,a többi kutyát nem tűri így egykének ajálanám.
A száma: 06 70 508-21-72
A "gazdának" Bocskai Miklos.
Nagyon sűrgösen el kellene hozni mert éhen fog halni!

Az a nagy baj, hogy most csak lány kutyát keres rajtunk mindenki, pedig fiúkból van vagy öt, aki gazdit keres, ebből kettő sürgősen. De jó lenne, ha tudnál fényképet készíteni a kutyáról, ha a námetjuhász is sovány, arról is kellene. ezzel lehetne feljelenteni. A Fehérkereszt szokott ilyesmivel foglalkozni. De lehet, hogy tényleg inkább menhelyre kellene vinni. Szintén a Fehérkeresztet tudnám javasolni, bár valszeg annyira televannak, hogy nem fogják vállalni. A Rexet nem ajánlom, mert ha valami tévedés folytán nem küldenek vele az Illatosra, akkor egy másikat altatnak el, hogy őt befogadják. Vagy őt, miután befogadták. Szóval inkább az utca mint ők. De ez már durva kijelentés egy kutyabaráttól, így igaz. megpróbálom hírdetni máshol is, hogy még az éhenhalás előtt kimeneküljön onnan.Hátha van, akinél nem számít, ha nincs fantasztikus pedigréje, csak sóvárgó tekintete...

Most beszéltem az állatkórházzal azt monták hogy idéglenesen náluk maradhat pár napig,a menhelyre nem vihetik mert verekszik és azt nem tudják megoldani ,hogy külön tegyék,vagy elviszi valaki vagy elaltassák.Ha minden sikerül holnap kimennek érte a menhelyesek.De így is sürgösen gazdi kell mert elaltassák.

Nem merem feljelenteni, mert engem ismer, tudja hol lakok és bosszút álna, az én kutyáimon,de remélem a menhelyesek feljelentik
Komolyan mondom neked alig tudtam magam tűrtöztetni,egyfolytában azt mondogatta hogy gyűlöli a kutyákat ha lenne fegyvere kinyirná mindet. ,annyira felidegesített,ha még pár percig halgatom nekimegyek.

Slica Creative Commons License 2004.12.13 0 0 927

Jó nagy verseny lehetett!

Nagyon kiváncsi vagyok,hogy hányan leszünk februárban a CACIB 1-2-ik napján. Én ma vittem be a nevezési lapokat,de nem volt sor ,egyedül tolongtam

Ezzel együtt az a véleményem, hogy a mi mezőnyünk népes lesz!

Az éjszakai gondolataimat melléütés nélkül kiegésziteném annyival,hogy miután nem számit a pont-versenyben,felesleges pénz-kidobásnak tartják legtöbben...valószinű!!!

Előzmény: lhakhang (926)
lhakhang Creative Commons License 2004.12.13 0 0 926
Egy tibeti?! Akkor talán jobb is, h. műszakiztattuk a kocsit, különben képes lettem volna részt venni az év leggyengébb kiállításán. És ilyenkor hol vannak a "nagy ászok", vagy azok a gazdák, akik nagy ásznak gondolják a kutyájukat. Szép kis slamasztika... Na, nem véletlen, h. a híradóban  nem a Ch. kiállítás tibet állományát mutatták a nagyérdeműnek:) Pedig vol tudósítás a híres Championról!
Slica Creative Commons License 2004.12.13 0 0 925

Elgondolkoztam

1 szültek a szukák

vemheseha szukák

vannak akik tönkrementek azülédben édszedik össze romjaikat

nenem mentek az esélxtejüiebbej kikiáltott félénkek

apasik

nem volt pénzük

innen szép nyernu

jöv9re leszübk még tööbben is minz kellenénk  álmos vagyok,mi a fenének szövegelek ugxse érdekel senkit

jóéjt

Előzmény: bobbor (924)
bobbor Creative Commons License 2004.12.12 0 0 924
Nos Slica, én csak a annyit tudok a kiállításokról, hogy a nagy Champion Show-n 1-azaz egy darab tibet terrier jelent meg. No ez kellene, hogy elgondolkoztasson embereket.
Előzmény: Slica (923)
Slica Creative Commons License 2004.12.12 0 0 923

Micsoda csend,és közöny??????

Leszoktak,átszoktak,vagy alusznak,vagy másfelé járnak!,tán nincs is már kutyéjuk,vagy nem is volt ma kiállitás,stb.......

Előzmény: Törölt nick (922)
Slica Creative Commons License 2004.12.10 0 0 921
A kuckó alapitójának,BOLDOG NÉVNAPOT kivánok
Slica Creative Commons License 2004.12.08 0 0 919
A Májad!!!
Előzmény: bobbor (918)
bobbor Creative Commons License 2004.12.08 0 0 918

Esőkabát a gazdára kell (azt hittem ezt is ajánlod), a kutyának van bundája.

Előzmény: rackett (917)
rackett Creative Commons License 2004.12.04 0 0 917

Nem pont Huskyra gondoltm, nekem pici kutyám van és hosszuszőrü /havanese/

Neki való  ő ugy is olyan kis  bohócka

Előzmény: Szilmaril (914)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.12.03 0 0 916
Igen, néha nyüg a kiállitás, főleg ha hosszúszőrü kutyával megy az ember. A sok fürdetés, száritás. másnap eső, aztán nem is úgy sikerül ahogy várjuk. Ritkán érzem ezt, de volt már ilyen. Akkor nem megyek egy ideig, csak nézőként, de mindig van egy kutya, aki a kennelhez tartozik és megkérnek, hogy vigyem be, és akkor elkap az az érzés, az a furcsa, érdekes érzés, hogy milyen jó, hogy ott lehetek, felvezethetek és esetleg nyerhetek is, vagy legalább reális birálatot kapok. Sokkal több a feltöltődés, mint a kudarc.
Előzmény: bobbor (913)
Haribo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 915

Van vagy 8-9 éve, hogy kitaláltuk, hogy legyen a huskyknak egy fedezőkan nyilvántartás, ahonnan a szukák válogathatnak.

Természetesen én voltam az őrült, aki begyűjtöttem részletes leírással, képekkel a kutyákat.

Aztán jöttek a "Mariska nénik", hogy ők fedeztetni szeretnék a szukájukat. Természetesen fogalmuk sem volt, ki illene hozzájuk, jobb esetben volt a szukának egy tenyésszemléje.

Én meg mindenkivel úgy kezdtem, hogy "minek?". És fél órás győzködés után az érdeklődők többségét sikerült lebeszélnem.

Nem is értem, miért fuccsolt be a kezdeményezés.:)))))

Az általad említett műsorral egyetlen gondom van: nincs odaírva, hogy ez egy fizetett hirdetés. A néző meg azt hiszi, hogy azért vannak ott, mert valami kiemelkedőt produkáltak. Pedig csak fizettek, hogy róluk szóljon a műsor.

Még nem számoltam össze, hány standard van, de a 9 elég közelítő szám lehet.

De ez sem mindenhol igaz, mert van olyan kutya, amelyik mindegyikbe belefér:)))

A championátus nálunk már egy kötelező ismérve a pedigrés kutyáknak, ha korábban nem is, de 6 éves korára a leghibásabb kutya is megszerzi.

Vagy fél éve már javasoltam a MEOE ügyvezetőjének egy más rendszert, ami talán jobban tükrözné a kutyák minősítését, de biztosan nem lesz belőle semmi.

Előzmény: Anzika (900)
Szilmaril Creative Commons License 2004.12.03 0 0 914
Elképzeltem a huskyt esőkabátban:)))))) Volna röhögés a környéken!:))))
Előzmény: rackett (912)
bobbor Creative Commons License 2004.12.03 0 0 913
Tudod van nekünk egy szukánk, akiról bíró hibát még nem írt le (egy kiállítás volt kivétel, ez sajátos helyzet volt). Igazi tipusos tibeti, mégsem tudott győzni, ha konkurencia volt, mert nem mutatós. Van egy másik kutya, (az nem a miénk!), amelyik rendelkezik néhány igen súlyos hibával és ich. , mert mutatós. Melyikünk hiheti okkal, hogy mégis csak a saját kutyájával kellene a tibeti állományt "szaporítani"? Nem mondhatom magunkat sikertelennek, mégis fölösleges nyűgnek érzem sokszor a kiállítást, mert nem valódi "szelekciós" hatása van.
Előzmény: Kanitkabir (911)
rackett Creative Commons License 2004.12.03 0 0 912
Ajánlok minden kutyásnak kapucnis, vizlepergetős esőkabátot. A Freschnapf boltokban lehet kapni.2000 ft. Kutyás vagyok én is - ez nem hitdetés csak ajánlat.
Kanitkabir Creative Commons License 2004.12.03 0 0 911
bobbor ! Köszi, hogy felfedted a titkot, kicsit későn olvastam. Én is igy gondolom, hogy más látszik kintről, mint amit mi magunk látunk bent. Szerintem ha egy kutya reális minősitést kap, legyen az sima kitünő, akkor nem lehet méltatlan. Inkább az a baj, hogy sokan többet gondolnak a kutyájukról, mint amennyit valójában ér. Hajlamosak vagyunk egy nagyon szeretett kutyát szebbnek látni, mint amilyen, mert a szivünkkel nézzük. Én mindig nagyon vigyázok erre. Természetesen nekem is vannak kevésbé "szép" és sikeres kutyáim is, de az is lehet, hogy ha eleget vittem volna és elégszer lett volna egyedül, akkor mára mindene megvan, de az úgy nekem nem az igazi. Szeretem a Bp.CACIB-okat, mert szinte magyar nevezés nincs is, egyszerüen nem mernek odaállni a magyarok a külföldiek mellé, pedig nem mindig jobbak a kutyáik. Nekem életem egyik legnagyobb élménye, amikor egy nyilt osztályos kannal, alig 2 évesen CACIB-ot kaptunk és HFGY-t, pedig minden osztályban voltak külföldiek. Soha nem szoktam azt érezni, hogy megszivattak. Persze az rossz érzés, ha nem én kapom a cimet, pedig én úgy itélem meg, hogy nekem kellett volna megkapni, de igazán rosszat még soha nem kaptam, bár van egy ICH szukám, akinek van 14 nagyon jója és a legtöbbet champion osztályban kapta, de akkor vagy sántitott, vagy rossz kedvű volt. Bár ez is hülyeség, mert egy gyengébb minőségü, de jó kedvű kutya mondjuk növendék osztályban, nem verhetne meg egy ICH szukát. Az biztos, hogy nagyon kell tudni, hogy melyik biróhoz milyen kutyát nevez az ember, akkor kevesebb csalódás történik. A másik dolog, hogy egy-egy kisebb kudarc után nem kell megfutamodni.
Előzmény: bobbor (865)
Slica Creative Commons License 2004.12.03 0 0 910
Kisvárdán kezdtem a zenetanári pályám,aztán elfajzottam máshová,ahol hasznosabb lehettem
Előzmény: Angyalkaaaaa (909)
Angyalkaaaaa Creative Commons License 2004.12.02 0 0 909

Sátoraljaújhelytől 25km-re Kisvárda felé.

Te is Borsodi vagy?

Előzmény: gwendike (908)
gwendike Creative Commons License 2004.12.02 0 0 908

szia!

és merre laktok?

Előzmény: Angyalkaaaaa (903)
Angyalkaaaaa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 907

köszi szépen :)

szétnézek, hátha valaki tud segíteni :)

jóéjt!

Előzmény: Törölt nick (906)
Angyalkaaaaa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 905

hát elvileg járt alapiskolába és két osztályon túl van..

én ezt nem tudom pontosan, mert ősz elején került hozzám a dögi.

de elég ügyike ha sétálni kell menni..

okosan jön mellettem, csak a kutyáktól parázik csöppet..

az ül, fexik stb. parancsokra hallgat, úgyhogy sztem nem sok tanítanivalóm van :)

de azért megkérdezek egy hozzá jobban értő embert mindenképp ha találok a környéken :)

nem lakik valaki véletlenül közületek B.-A.-Z. megyében aki ért ehhez? :)

Előzmény: bobbor (904)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!