Sziasztok! Segítség kellene, regisztráltam az új ceedclub.hu-n. Azóta nem tudok belépni a felh.nevem és jelszavam segítségével. Lehet, hogy a lap felejtette el a jelszavamat. Előre is köszi :)
Én Bp-re küldtem e-mail-eket. Aki nem válaszolt, oda nem is mentem el: Pappas, Autóváros. Ahol vettük, ott elégedettek voltunk a kocsi árával, a szervízével már nem.
A kedvezmények mértéke nagyban függ a felszereltségtől. Minél drágább autót nézel, annál nagyobb kedvezményt fognak adni. Ha neked az ár a legfontosabb, keress szalonautót. Azok ugyanolyan null-kilométeresek, mint a trélerről leszedett, csak a kilállítóteremben már beleültek egy páran. Nem reklámként, de pl a KIA Szabó nyitóoldalán van néhány.
Szerintem, ha kinézel egy konkrét autót, akkor könnyebben lehet alkudozni. (látják, mióta áll benne a pénzük, nekik mennyibe van... stb.)
Az ajánlat kérés megtörtént.De szinte ugyanazt az ajánlatot kaptam,mindenhol. Korrekt ajánlatot várok,hozzá értő szervizzel aki úgy érzi,hogy így vásárolt Írjon! (1.4 ceed 5 ajtós)
Én 9 hónap alatt ~25ezer kilométert tettem az 1.4-es 5ajtósba. Azt kell mondjam, vezettem párat a kategóriájából, de messze felülmúlja azokat (Citroen Xsara, Peugeot 307, Opel Astra, Ford Focus). Alapjárat környékén (vagy pl. 5ösben 60-70km/h) nem hallod a motor hangját, de, ha visszakapcsolsz hármasba, 3000rpm környékén -egy személlyel- nagyon megindul. Autópályán 130-nál nem kell vacilálni, hogy ki merj-e előzni. Csak vissza kell tenni négyesbe, és 160-170-ig megy, mint a golyó. Belül hatalmas a helykínálat. A 192centis magasságomhoz beállított vezetőülés mögé, zárt térdekkel be tudok ülni. Emellett a csomagtartó is azonos a kategóriatársakéval. A fogyasztása szerintem baromi jó. Ha nem taposod, akkor városban simán 7,5-8liter környékén tartható. Tartós 100-115ös tempónál pedig megelégszik 6,2-6,5 literrel.
Hámlás nekem sem jelentkezett. Egyedül a kormányburkolat nyikorgás, és fejegység lefagyás volt, amiket már orvosoltak. Ha most kéne autót vennem, szerintem megint Cee'd-et vennék.
De amíg eljutottam idáig én is kipróbáltam egy két márkát.
Kezdtem a skodáéknál. Skoda Roomster 1.4 Dual, mivel mindig gázosban gondolkodtam. Előzésnél majd a padlólemezt nyomtam ki. A formája: háááát barátkozni kéne vele. A számok is igen durvák a megfelelő felszereltség mellett. Egyébkén nagy a hely benn hátul. Skoda Octavia Dual 1.4: Gyenge, hátul kényelmetlen.
Fiat Linea 1.4: gyenge, lenyomsz egy rugóra kasztott pedált aszt' nem történik semmi. Pedig a formája... A csomagtartó jó nagy, de hiába, ha kicsi az ajtaja.
A 1.4 Tjet-et már nem sikerült kipróbálni, pedig azt még megpróbáltam volna. Ekkor olvastam a népítéletet. Nézem: Mia, Kia? Na nézzük meg!
Kia Rio: nekem kicsit nagyobb csomagtartó kell!
Kia Ceed 1.4: Kissé jobb mint a skoda, de nem annyira meggyőző számomra az erő. Ekkor jött az ötlet, próbáljam meg a 1.6 CRDI-t, mondja a kereskedő. Azt hittem leszakad a fejem mikor a pedált lenyomtam. NYERT!
Erő:10
Forma :10
Csomagtartó:8 még elmegy (bár kombim volt előtte.)
Javaslom próbálj ki egy pár 1,4-est, és akkor lesz összehasonlítási alapod! Mi írhatunk itt bármit, elfogultságnak tűnhet. A személyes tapasztalat az igazi! Egyébként nagyon jó az 1,4-es a Cee'd-ben, már az első tesztek egyikében azt írták, hogy "simán letáncol az aszfaltról" egy hasonló opel motort. A diesellel meg nem érdemes összehasonlítgatni, az egy más világ. Azért azt hiszem elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy a Cee'd erőforrásai kategóriáik legjobbjai között vannak!
Pláne, hogy a fabia, és a swift nem is cee'd kategória!
Amúgy semmi sem tökéletes, egy két gyári hibás biztos van, a nagy számok törvénye alapján, akár zörgésileg, akár festékhámlásra.
Én csak az enyémről tudok véleményt mondani, beleraktam egy év alatt 26 ezer kilométert, semmi hiba, semmi zörgés, még kavicsnyom sincs rajta, nemhogy hámlás..
Van néhány hiba ami többeknél előjött, szellőző zörgés, zizegés, rádió lefagyás, ezek orvosolható apróságok(szerintem)
Az egyest szokni kellett nekem is, de a váltó nagyon jó, és ha pörgetjük se hangos, kifejezetten halk,(alapjárat közelében abszolut nincs is se motorhang, se rezonancia!) viszont megindul. Viszonylag kicsi, de nagyon erős a motor. 50km/h-nál már 5 ösben is gyorsul(!)
De izlés dolga, aki szeret diselt vezetni, vegye azt.
Nekem az 1,4 nagyon tetszik! (Pedig én elfogult vagyok a tulmotorizált nagyköbcentik mellett.)
Én , ha annyit nem is, de néhány tesztkört mentem a többi lehetséges autóval, mielőtt a Ceed-et vettem. Akkoriban még a Ceedet sem vezettem sokat, csak pár km-es teszteket, de - 1.4-es 80lovas Focust ki sem próbáltam, 1200 kilóhoz az vicc. - 1.6-os 100lovas Focus kiábrándító volt, annak szó szerint ki kell taposni a belét, hogy menjen. elindultam, aztán beraktam kettesbe, majd lenyomtam olyan félig a gázpedált. Semmi sem történt. Szó szerint semmi. Az 1-el korábbi, már új műszerfalas Focusról van szó. - Fabia 1.4 86 ló. Ez jól használhatóm városi körülmények között nem kell nagyon pörgetni, sokkal rugalmasabb, mint a fennt említett Focus, persze, mivel könnyebb, de valószínű a nyomatékgörbéje is barátságosabb. Viszont sokkal kisebb, és nem sokkal olcsóbb, mint a Ceed. Rádió nem jár a 3.2millás árhoz. Vicc. - Swift 1.3 Motorikusan ez tetszett a legjobban. De ugyanaz, mint a Fabia. Egy olyan felszereltség, amibe már érdemes beülni, 3milla felett van. Ha ákciós beszámítással veszed, akkor meg a THM10% feletti. - Lacetti. Bevallom, nem vezettem, de az, hogy az 1.4-es városi fogyasztására a gyári adat 10L körüli, elriasztott. - Opel. Ebből az 1.4-es kiesik, egy ekkora kasztnihoz kevés a 90ló. Tippem szerint hasonló lehet a Focushoz. - Új Megane. Két dolog miatt esett ki. Az 5 ajtós használhatatlan, el van b*va a csomagtere, 4 ajtóst nem akartam, a kombi meg túl nagy. A másik ok pedig, mert kritikán aluli az itteni Renault szalon. Korábban régi Megane-m volt, sajnos ismerem őket. - Peugeot, Citroen. Nem számoltam velük. Ezek alapján még vagy kétszer visszamentem a KIA szalonba, és jó érzés volt ezek után az autók után a Ceedbe beülni, ráadásul a kocsimat is jó áron számították be. Majdnem annyiért, mint az ááákkkciós!!! Szutyuki.
1,4 EX, 5 ajtós Cee'd-em van, 18 ezer km van benne.
Nem nyomatékos, de: - nagyon jól gyorsul,
-130-as tempónál nem zajos,
-vegyes fogyasztása legutóbb, Nagybánya-Szolnok távon, a megengedett sebességet csak kis mértékben túllépve 5,8 liter/100 km. Általában 6,2 - 6,6 liter /100km szokott lenni.
Ez nyilván attól is függ, hogy milyen érdekel. 5 ajtós vagy SW, esetleg pro. A dieselhez nem lehet hasonlítani az 1.4-est, nyomatékilag. Én diesel SW-vel járok, megy mint a meszes. Vezettem 1600 km-t egy 5 ajtós 1.4-est. Nem volt zajos, a többi 1.4-es kocsinál szerintem jobb. A fogyasztása pedig rendkívül alacson 6-7, de a 7 már igen tempós stílus esetén érvényes. Több infót a valódi 1.4-es tulajoktól. :-))))
Ha érdekel használt 1.4-es is, akkor egyet tudok ajánlani, jól felszereltet.
Szia! Gyárit utólag én is szerettem volna, de azt mondták, hogy nem lehet. Engem is érdekelne, de ki tudja, hogy befolyásolná a garit egy idegen test. Valószínüleg szarul....
Sajnos ez a fórum már elég kihalt. Ha érdekel a Cee'd, akkor várunk a ceedclub.hu oldalon. Nem konkurencia oldal, csak másabb, mert tematizálva van a fóruma. Azok a felhasználók hozták létre, akik anno itt beszélgettek.
SO Red-del nekem is van hámlási problémám. Az első lökhárító aljánál egy féltenyérnyi, meg egy másik, húszforintos nagyságú helyen a felső lakkréteg levált, mintha csak valami ráragasztott, nagyon vékony, átlátszó fólia lenne. Gariban leveszik az egesz lökhárítót, lecsiszolják és újrafényezik. Remélem, máshol nem fog jelentkezni ez a "kis szépséghiba".
Xenon: Volt nekem is óóóócccóóó kínai, 7mm-el !!! volt eltolódva a gyújtópontja. Mikor visszavittem másnap, tolómérővel megmérve válogattam össze magamnak egy pár jót. A java hibás volt, pontatlan, és szór de ne kicsit. Mindenesetre veszi a nép.
Éppen pénteken égett ki az egyik, most egy év után idiglenesen a gyárit tettem vissza. Hát, ez katasztrófa, pedig 100%-os volt a szemtesztem a német jogsihoz, ami nem volt egyszerű.
Tudja vki, hogy hol kapok kedvező áron H7 4300k égőt? ( jót:)