Tehát 60/62 Ah-s akku kell neked, és fordított polarítású, másnéven bal-pozitívos. Nos ez utóbbi tény meglehetősen beszűkíti a vásárlási lehetőségeket, mert ugyan elméletben mindenféle méretben és minőségben van ilyen, azonban a gyakorlatban meglehetősen szűk a választék.
A Váci úton kifelé, az árpád-hídi felüljáró után közvetlenül baloldalon van a Varta mintabolt, a Szentendrei úton kifelé, a HÉV felüljáró alatt jobbra van egy akkumlátor diszkont, vagy esetleg valamelyik nagy alkatrészáruház - pl. Láng - de itt vigyázni kell, nehogy valami gyenge minőségű típust vegyél.
Kérdezz bátran...
Amerikában ugyanis, legalábbis ennek idejében, nem volt engedlyezett a több lámpából egyesített lámpafelület, magyarán, ez ugyanaz a lámpatest, csak nincs rajta a nagy üveglap, mer' az tilos.
Ez tehát az amerikai kivitel.
Van még kérdés? :))
kaptam a Saabtol egy meghivot a tegnap, hogy ma van az "uj" 9-5 bemutatása. ki fogom probálni az uj aero-t ami most 250LE-s lett 1,5 baros turbonyomással. majd leirom hogy tetszett az 1200 ponton modositott auto... :)
Hát, le lehetne rombolni az index szerverét azzal, ha belinkelnék minden olyan képet, ami nem az én véleményemnek megfelelő perspektívát tár fel a SAABokról *
Hát akkor facelift-es 95 Vector 3.0 TiD rövid teszt:
Először is a facelift élőben. Szerintem jobb lett mint volt. Sehol a képeken érezhető nissanos, passatos mellékíz. Igaz, hogy a Vector változat már azt jelenti, hogy többek között 17-os felni és körben spoiler, de kifejezetten jót tett az autónak a ráncfelvarrás. Kb. ilyen volt a kipróbált modell:
Csak a színe volt világosabb.
Szóval főleg előröl, de még hátulról is komolyabb kinézete lett, nagyobbnak látszik, mint az előző modell, mintha egy fél kategóriával feljebb került volna. Nekem ez határozottan tetszett.
Belülről lényegében maradt minden a régiben, ami nagyon új, az a fényes un. kevlár műszerfal. A sportosabb stílust kedvelőknek tetszeni fog.
A dízel viszont az én benines-turbós-Saabhoz szokott füleimnek nem volt megszokott élmény, de azért csalódást sem okozott. Nincs vele semmi baj, míg az autó megy, de alapjáraton csak dízelhez szokott júzeroknak ajánlott. Viszont a mikor megy, akkor már újra Saab lesz, húz mint a vaddisznó, és olyan szép a hangja, mint valami komoly sportos boxernak. Sportkipufogóra nem lesz szükségJ
Végeredményben azért élvezetem a tesztet, de kényes-kényelmes ízlésemnek ez a dízel még nem olyan, hogy egy benzinest lecseréljek rá. Csak a fogyasztását kellene valahogy az enyémmel felcserélniJ
Olajcsere 10e km-ként. Elsö prolong kezelés beletöltöm az egész cuccot. Következö olajcserénél már csak fél üveg, azután következönél megint csak fél...és így tovább legalább 500.000 km-en keresztül.
Sziasztok
Sajna Popovics nem készült el az autómmal, így nem tudok "Csehbe" menni. Igérete szerint jövő hét elején (hétfőn???!!) meglesz a járgány... Addigis reménykedem.
Csehbe pedig majd legközelebb megyek....
Aki megy, annak jó utat és sok élményt kívánok.
Ahogy mondod. Bleki a kákán is csomót keres. (Megveszi ócsón, 'oszt elaggya sokér' :-) Nem is értem miért nem vett még SAABot?! Lehet titokban egy megán szenik ikszer4gyel vagy egy pikaszóval jár :o))
igen is meg nem is... szoval az auto az enyem lehetett, csak nem en ültem benne hanem a Popovics vitte futomu=vet allittatni. ha osztrak rencamu, koszos szürke SAAB volt az, akkor tehat igen!
Szerintetek ennek a képnek a rajzolójával mit kéne csinálni?
Egy SAAB 900, aminek az indexét betöri vammi muff a kifótójával?
Röhögnöm kell!
(BTW: mit jelent maga a vicc? Aex, mint autentikus hang? :) )
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
vazze... megyek békés nyugodt 120-t belsöbe, eccer csak nézem, mi ez a végbéltükrözés... Hát nem egy 95 jön, mint vadállat? Ciki az, hogy elötte 1 mp-cel néztem a tükörbe, és senki... Mennek ezek, mint a barmok, hülye szábosok... ;)))))))
rendi voltam, takarodtam kifele, mint emésztett nokedli a kacsából.
mára ennyit a semmitmondó, unalmas történetekröl :)
Nagyon erdekes es tanulsagos volt a cikked a mu=szerfal faboritasanak az elkeszitesero=l. De miert elegedtel meg ennyivel?? Vagy nem lattad a full intarzias autot a SAABNET-en? (98 juliusi foto, http://www.saabnet.com/tsn/photo/jul98.html ) :))
A talin lattam masnak az autojaban is hasonlot, szerintem az gyari lehetett (vilagosabb szinu=)
Látom van egy pár új tettestárs! :) Nagyon helyes!
Az elöbb, amikor beírtam a nickemet véletlenül azt írtam, hogy ZölduBORA ( még a Caps Lockot is sikerült mostanáig is tisztázatlan módon bekapcsolnom pont ott, ahol kell) ! A frász kitört, még belegondolni is rossz!
Mivel mostanában egyre érzékenyebben érint egy-egy tankolás elgondolkodtam, hogy talán "elgázosítanám" a drágámat, ha lehet. Szerintetek turbot lehet?
Semmilyen szirszart ne önts az autoba :) A lenyeg az, hogy neked (mint a jobbaknak :) turbo-d van, ami mindenfele adalekok nelkül is porba döngöli az adalekos kartarsok verdait::) Örökke meg ugysem fog tartani, akarhogy vigyaznal ra. C`est la vie!
Yeah, egyebkent kesz lett tegnap este 9-re az auto, ugyhogy ejfelkor mar itt Becsben pakoltuk ki belo=le a cuccokat (költözködünk...) Popovics nelkül persze elkepzelhetetlen egy lejsztung volt, 2 nap alatt pl. vizpumpat es komplett kormanymu=vet cserelt, kuplunghegesztesro=l stb. most ne is beszeljünk. Hogy mindezt mennyiert, azt inkabb nem mondom el, mert aki hülye es nem hozza viszi az autot, az ugyse hiszi el, aki meg okos, az ugyis tudja :) Csak annyit: Most mar tudom, milyen volt a kisautom ujkoraban! Pont ilyen.
Ezeka kukorica táblák valóban gyönyörűek, de ami előtte van ;-) (fúj...)
BGC
Még arra válaszolj kérlek, hogy százezrenként vagy minden egyes olajcsere alkalmával prolongozol, valamint arra, milyen sűrűn cserélsz olajat.
Thom
Kösz a cimet utána keresek
Üdv!
Ha érdekel benneteket, hogy hogyan gyorsul 80-ról 180-ra egy tunningolt 9000 Aero, akkor töltsétek le ezt:80-180 Szerintem elég komoly, főleg ha nem fake...
Szerintem is használhatóbb a full autó. A 10/pénz per éjt én is sokkalom - ezért csodálkoztam a honlapon amikor 1pénzt olvastam szállásra! :-O
Még egyszer köszi a reagálást. Részemről még bizonytalan az egész.
A prolongnak is van kifutása, hogy ismételed, vagy csak a 100e km miatt kell ismételni mert az teljessen természetes, de ha minden olajcsere alkalmával az egy kicsi költséges.
Sziasztok!
én egy elég passzív tag vagyok, de néha feléledek, egy '86-os 9000CC-m van ...
A Cseh találkozóval kapcsolatban en csak a benzin költséget számolgattam az olyan 24,000Ft oda vissza kb, az én kocsimra számolva, de szerintem az átlagos fogyasztású. Én inkább valami campingben alvásra szavaznék a szálloda helyett, mert 10,000Ft/éj nekem kicsit sok volna.
Szerintem az nem volna egy rossz ötlet, hogy 4 ember/ autóval mennénk, akkor olyan 10e Ft körül szerintem ki lehetne jönni mindenestül.
Ekkora felbontásban nem látszik. Amúgy kb. akkora mint amit neked csináltam, csak nagyobb festékhiánnyal :-(
A zenéről meg annyit, hogy attól függ mit hallgatsz. Valamelyik nap, miközben Offspringet hallgattam, 8 perc alatt értam át a céghez, ami kb. 18 km :-)))
Idönként rángat, amikor alapjáraton csorognék pl. egy dugóban, vagy hirtelen gázadásnál alacsony fordulatról nagyon nehezen akar megindulni, aztán elkapja.
Mikor injektortisztítót tettem bele (valvoline) az auchanban vettem, akkor kifogástalanul muzsikált, de a következö tankolás után megint elöjött. (bocs de nincs hosszú ö-m)
Erre gondoltam, mivel már több mint 300.000 km van benne lehet, hogy elkoptak a injektorcsúcsok.
Ez drága muri???
A prolongról csak annyit, hogy én is belelocsoltam az elözö olajcserénél és kb. 2000. km. után a vezérmülánc (ü-m sincs) és fogaskerék enyhe morgó hangja, teljesen megszünt, söt sokkal finomabb járása lett a motornak. Úgyhogy most is bele lesz locsolva.
korzo:
Nem látom a horpadásokat !!!
Csak kamu volt mi???
Azt hiszed ettől jobban éreztem magamat?
Így is tél előtt meg kell javíttatnom és biztos tízezrekbe fog kerülni az ilyesfajta hibák javítása. :(
Én a száguldozás ellen kitaláltam magamnak egy gyógyszert csak még beszerzés alatt van.
Tehát ha zeneszerető ember vagy ,akkor itt az ideje valami csinos kis zenét belerakni az ótóba.
Így lassabban fox menni,hogy minnél több ideig élvezhesd a zenei örömöket. Én legalábbis ezt tenném.. :D
ismero=s a szindroma :)) erro=l az oldalrol egy kb. az en autommal egyido=s 1.3-as Opel Kadetthez van szokva a lady, ami persze az Opel es a SAAB termekek közötti mino=segkülönbsegek temajaban is sok erdekes megallapitast hozott ki belo=le :)
Eleinte en is szaguldoztam persze, csak mar nem latom az ertelmet. Vegül is, ugyanoda erek lassaban is, csak nem ugyanakkor :) Legalabb annal többet ülhetek a kisautoban :))
A csinkvecsentot (az autot, nem a korszakot ;) csak arrol az oldalarol ismerem, hogy nemreg beletolattam egybe parkolas közben. Addig nem is tudtam, hogy van olyan, hogy perforalt auto!! Made by TetraPak :))
tedd fel a maradek kepeket is, leccci. Igy meg tudom mutatni masoknak, milyen kocsim van 8-D.
aex (ha jol emlexem)
turbogirl... Hm. A 7vgen hagytam, hogy a baratnom vezesse a szemem fenyet (en enyhe alkoholmergezes tuneteivel az anyosulesen), hat... 2-3-4 fokozat vegig kihuzva turboba. Sebesseg rullla. Szinte sajnalta, hogy hazaertunk.
Mindjart felebredtem. Mondtam, semmi baj, de most egy hetig nem eszem, hogy a fogyasztast (84, ohne katalizator, kezivalto) valahogy kompenzaljam. Mentsegere legyen mondva, hogy fiatcsinkvecsentoban tanult vezetni, most egy vwventot nyuzogat.
Ne bántsatok, ez volt az első képem digitálissal (céges). Ezér' bosszúból nesztek mégegynagy! Csak azér', hogy véletlenül se tudjátok meg milyen felnim van. :o))
Van még négy kép ezeken kívül, úgyhogy vigyázzatok mit írtok! :-)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Axa
Sajna a tervezhető költségekről én sem kaptam semmi tájékoztatót, bár pár adatot találtam a honlapon :-(
HA valaki kiszámolta mán mennyiből lehet megúszni egy ilyet akkor érdekelne a végeredmény.
LG
Figyu, van valami érdekesem, majd mutatom. Kafa. :))
Végülis ezzel a cseh talival mi a kotta? Ha addigra sikerál valamilyen módon beváltani a vagyonomat, lehet, hogy csatlakozom (Blee! Ladával :))) )
Aztán készülget egy indekszes tali is, szerintem tegyük tiszteletünket :)
Aex!
Mostmár télleg vissza kéne adnom a könyveidet :)))
Egyébként meg jobbulást a kisótónak, láttam Popovics bácsinál
A rántópad egy olyan szerkezet, ami ha átmész rajta, akkor oldalra elrántja a hátsó kerekeket, ezzel előállítva a megcsúszást, segítve ezzel az autód viselkedésének megismerését veszélyhelyetben, de biztonságos körülmények között. Előfordulási hely: különböző vezetéstechnikai pályák pl. újpesti Autóklub pálya.
Ilyesmi járt nekem is a fejemben...
Én is más vagyok mint a többi autós. Thom is más. Aex is más. Mi mindannyian mások vagyunk a többihez képest, de akkor mások vagyunk-é egymáshoz képest?...
KorZo, aki már maga se érti mit írt ide... :o)
Aex, a turbo nem dísznek van az autón. a használatáról érdeklődj Lenkey kollegánknál! :-)))
Amúgy sose értettem az újságírókat. Miért olyan nagy baj az, hogy egy autóban a motor kétféleképpen viselkedik (turbósoknál, meg pl Honda VTI). Legalább eldönthetem, hogy takarékoskodom vagy haladok, mindezt csak a váltási pontok változtatásával. Persze, jó a vízszintes nyomatékgörbe (pl.: Saab 2,3 Aero), de ilyet elég nehéz csinálni. A baj akkor van ha hullámos (ezt az Opelek tudják produkálni, de azok egyébb aljasságra is képesek. Tudok példát is de az már nagyon OFF).
turbo alacsony fordulatszamon?? ammeg minek?? nem stoplight-racingre van kitalalva.
Ez a baj a tudatlanokkal (többek között). Azt hiszik, hogy a turbo azert van rajt, hogy szethajtsuk az autot.
Nem megy, rozsdasodik, nem baj, azert szeressük :))
Szeretlek, Thom, az ilyen idezetekert! Annyira mas vagy, mint a többiek!! :))))
orszaguton kevesebbet valamivel, de nem nagyon volt alkalmam merni. Autopalyan jön ki a 7,5 azt sokat mertem a Becs-Bp viszonylatban. 87-es (86 szeptemberi) K-Jetronicos 8szelepes intercooleres katalizatoros turbo, kezi valtoval es kb. 300ezer km-el. Tudomasom szerint minden eredeti rajta, ezert is lep meg a sok turbo stb. cseres "alkalmi vetel".
Hozzateszem, ugy szoktam menni, hogy a turbo a 300 km-es ut alatt be se kapcsol. "Realis SAABos" fogyasztasi adatokat inkabb a baratno=m produkal, aki autopalyan nem nagyon lassul le 180 ala :)) turbogirl :)) Majd megkerdem.
baas nen ért semmihez, mert szakbarbár de azért
érdekli őt az automobil.
Csak jók az információforrásai. :D
Hétvégén sikerült összebányászni nekem írd és mond.:
- 1 db visszapillantótükröt (a gömbcsukló már kikopott az előzőben és sosem arra állt amerre kellett volna.)
- 1 db gyári bontott tanksapkát (benzinszag eliminated !!!)
- 2 db ütköző gumibolhát (a tanksapka zárófedélhez ,mert nekem ott hiányzott és koppant a műanyagon :D )
in progress...
1 db bal oldali hátsó üléstámlasort tartó bizbaszt.(nekem letört)
1 pár hácsó(ezt hívják szóalkotásnak) sárvédőgumi.
Áááááá dehogy. Az én SAABom mindíg is injektoros volt, csak a családban nekünk csak kétféle auto van dízel, meg gázosított -innen a tapasztalat. Kb. 8 éve járunk gázzal. Az első autómba, egy '83 Mitsu Coltba '95 őszén került bele a gáz (ez karbis), akkor volt benne 110 ezer km. Őt 98 őszén 200 ezerrel az órájában cseréltem fel a SAABra (most a nővéremé és 240 ezer körül jár :-) Azóta SAABizom, szinte az elejétől fogva gázzal.
KorZo, aki csak környezetvédelem miatt jár gázzal (de ez nem igaz :o) ).
háhááá, mit találtam... Idézek egy '96-s Autópiacból (használt autók):
"Aki ilyen autóból száll ki, az már megjelenésével leteszi névjegyét. Ö olyan ember, aki más mint a többiek. Fogékony a müszaki dolgok iránt, nagy súlyt helyez a biztonságra és a tartósságra. Számára at ergonómia és a funkcionalitás határozza meg a formát. Nem néhány évre, hanem hosszabb idöre választ magának autót. Erre a kocsira fokozottan igaz: mutasd az autódat,megmondom ki vagy. ..."
ami azért aranyos volt, az az utsó mondat:
"Hála a jó korrózió-védelemnek, rozsdásodás ennél a kocsinál nemigen fordul elö" :))))))))
a turbósról annyit mondanak, hogy alacsony fordulaton kimondottan gyengusz.... Turbósok, hözöngjetek! :)
hali,
Ez a vacak oldal nem frissit én meg it várok a sűlt galambra várva, holott már rég reagáltatok csak ez a fránya oldal... :-(
Megnézem a linket amit írtál (prolong) Nektek már van?
Most olvastam a topicban, hogy ?klub meglátogatott egy vezetéstechnikai pályát, és csoportosan próbálták ki a rántópadot, meg társait. Szerintem ez egy ragyogó ötlet, nem kéne követni?
Köszönöm a kimerítő válaszokat!
A prolong áráról és beszerzési helyéről is tudtok bővebbet. Esetleg ha többen vennénk valami kedvezményt is ki lehetne csikarni???
Egér út: Black helyesen említette a nevét, kicsit közérthetöbben: a Tétényi utat és az ótótpályát (m1/m7 közös szakaz) köti össze.
Pillangó szelep: nem disznólkodunk, de erösen kézimunka :) De ismétlem, most classic 900-ról beszélünk! Sz'al van egy szépen lefelé haladó, fekete csö-szerü képzödmény. Abban benne van a légszürö, és az alatt van ez a pillangó szelep. Mivel ennek környékén van benne egy kanyar, ahol átmegy vízszintbe, ott megül a mocsok. És oda a szerelöbácsi benyúl, és kezét piszkítva eltávolítja a nem oda való dolgokat.
Szerintem hurkára nem érthetö, de nem érdekel :))))))) majd lefotózom, és akkor érthetöbb lesz.
az adalék neve meg Prolong (mondom én, hogy van haszna a Kavingtonnak...) És olyasmivel hírdetik, hogy egy kedves V8-s olaj nélkül, vízzel locsolva, esetleg egy kis homokot rászórva vígan elfutkározott valami szép magas fordulat számon, és nem adta be a kulcsot a házinéninek (ugyan csak olaj nélkül, de egy Dodge Vipert is megf*ngattak). Nomeg Baas, ki klubbunk mindentudója ilyen téren, a kemikáliák és egyéb fondorlatok (varázslatok) ismeröje, sz'al ö is pozitívan tett említést.