Keresés

Részletes keresés

sagia Creative Commons License 2003.08.11 0 0 760
Szia Szalapala es mindenki!

Igen szerintunk is megeri ott aludni, most epp ugy gondoljuk, hogy megoldjuk 2 napba. Az elso nap lemegyunk Elafonissibe (berelt auto), majd este Sougiaban alszunk es onnan masnap elmegyunk a 7 orasi busszal a szurdokba. A szurdok utan meg visszamegyunk Maliaba. (Bar nem tudom mennyire leszunk faradtak) Szerintettek ez kivitelezheto?:)))

Ahogy kezdjuk osszeszedni, hogy mit is szeretnenek megnezni latjuk mar, hogy a ket het is keves a sziget megismeresere (es persze azert az anyagiak is szamitanak).

Tenyleg nem lehet az auto berlest kartyaval fizetni? Miert?

udv: Aniko

Előzmény: szalapala (755)
Vízálló Creative Commons License 2003.08.11 0 0 759
Ha Te vagy a webmaster, ITT töltsd ki a lenti űrlapot, és talán fel is kerülsz. :))
Előzmény: Vízálló (758)
Vízálló Creative Commons License 2003.08.11 0 0 758
Feljussunk? :))

Mindent meg lehet oldani...

Előzmény: Vad (752)
Vad Creative Commons License 2003.08.11 0 0 757
Ja, és ami lemrad, de télleg nem akarok keménykedni:

javaslom Hamburgot, vagy Nyujorkot halidéjre.
Vagy pedig tényleg az ember asztat mondja, hogy mos világot lát.

;-)

Előzmény: ke_p (754)
Vad Creative Commons License 2003.08.11 0 0 756
Valami hibádzik, viccelsz?
Ha már azt írtad, hogy innen jönnek a tutti infók, érdemes is azokat elolvasni.

Pl. a kreta.hu-ról kiderülhetett, ha nem is volt olyan egyértelmű, hogy pojénból tettem ide a címet, de a reflexióból mindenképp következni kellett volna.
leszögezem: a www.kreta.hu c lapot poénból írtam ide, mert úgy gondolom, a semmiért van lefoglalva ez a domain, sajnos.

Szerintem neked nem jön be Görögország.
Ezen sem idegenvezető, sem rafináltság nem tud változtatni. A görögök ráérősek, bizonyos szempontokból igénytelenek. Ezért megyek oda oly örömmel.

Télleg olyan furcsa, amit írsz:

"Nevetséges, hogy a heraklioni reptérről nincs közvetlen buszjárat a heraklioni buszpályaudvarra" emlékeim szerint van.

nem fogadtad el a 30 eurós szobát/3 fő, itt jött a gyanú, hogy provokálsz talán

minden taverna ételszagú, ez tény, mert ételt főznek ott.

"Három nap után - némi helyismeretre szert téve (Renault Mégane EUR 50/nap) átvonultunk a szomszédos Plataniasba, ott is a Hotel Mantenia nevű
szállodába (EUR 74 reggelivel)" - hát, lúzer, na

Rethymno nem olyan, mint Zamárdi, hééllo!

Köszönések:
Jaszu, jaszasz, kalimera, kaliszpera, kalinihta
a hello-t tényleg értik, de a jónapot-ot nem. Javaslom a szárazföldön Paraliát (partot jelent a szó, tehát a hasonló szöveggel ellátott nyíl nem biztos, hogy od a irányít), Thesszalonikitől nincs messze, ott köszönnek magyarul és gulyásleves is kapható.

Végül:
nem mondod, hogy görög légitársasággal utaztál?

Előzmény: ke_p (753)
szalapala Creative Commons License 2003.08.11 0 0 755
"Az ott alvassal annyi problemam van, hogy van mar szallasunk a ket hetre"
Igazad van, ez plusz szállásköltséget jelent. Én is így gondoltam, amikor javasoltam.
Megéri-e? Szerintem megéri.
Előzmény: sagia (748)
ke_p Creative Commons License 2003.08.10 0 0 754
pénzhasználat
sok helyen lehet kártyával fizetni, de van ahol megmondják, hogy akkor a komissióval megemelik a végösszeget.
Autóbérlést mindenütt készpénzzel kellett fizetni.
A bankjegyautomatákról érdemes tájékozódni, mert van ahol 100 méteren belül akad három, de van ahol többkilométeres körzetben nincs.

A Herkalioni buszpályaudvaron és a szomszédos kikötőben nincs. Van 300 méterre egy bank.
Ebben a bankban mindössze egy ember beszél angolul, arra várni kell.
Várakozás után közli, hogy az automata a hátsó kijárat melletti falon van, de csak VISA kártyát fogad el.
Nézem az automatát, nincs rajta semmilyen erre utaló jel. Beleteszem az ECMC-t, működik!

EZ is az európai unió! :)))))

ke_p Creative Commons License 2003.08.10 0 0 753
Most jöttünk meg Krétáról, tele vagyok élménnyel.
Csak röviden:

informálódás
- az első helyen áll ez a topik
- a másodikon a kreta.lap.hu
- nem volt szerencsém a www.kreta.hu-val, mert bárhányszor néztem, soha nem jött be semmi
- sok infót kaptam még ismerősöktől és egy könyvből, aminek Görög szigetek, vagy ilyesmi a címe, nem vettem meg, könyvesboltban böngésztem

odajutás
utazási-iroda-ellenes vagyok, ezért évek óta úgy nyaralunk, hogy repjegy megvesz, aztán a reptéren rent-a-car és nyomás.
Ezt most talán nem így kellett volna, mert pont a csúcsszezonban találtunk Krétára, így igen nehéz volt a szálláskérdés. Ami tetszett volna, ott teltház volt.

Nevetséges, hogy a heraklioni reptérről nincs közvetlen buszjárat a heraklioni buszpályaudvarra, a legközelebbi megállótól kutyagolni kell vagy 500 métert, ami csomagokkal elég macerás. Taxizni kellett volna, az elég olcsó, fix árakkal dolgoznak a nyelvet nem beszélő sofőrök (még a köszönést sem értik, ha az nem hello!).

Rethymnont választottuk az előzetes infók alapján, mert nem akartunk magyarok között nyaralni (honfitársaink inkább kelet felé mennek) és mert ez a város a sziget közepén van, innen jobban elérhető minden.
A buszpályaudvaron Lefteris szólított le minket, és fehér Alfa Romeoján elvitt a központban lévő saját szállodájába. Ez EUR 30 lett volna hármunknak minden nélkül, két tiszta és nagyon egyszerű, légkondis szobában. Nem tetszett, ezért továbbvitt minket, mert előre megígérte, hogy nem fog morogni, ha nem mellette döntünk.
A következő szálloda drága volt (EUR 130) proccos, viszont szűk és ételszagú, a harmadik, a Hotel The Artemis (EUR 112 reggelivel) megfelelőnek tűnt.
Nem volt ezzel a szállodával baj, csak egy órát kellett takarítanunk kicsomagolás előtt, mert minden koszos volt, a rejtett légkondiból olykor csöpögött a víz, a fürdő fala átázott, a zuhanygégéből több helyen spriccelt víz és olyan kopottas volt az egész.
Pazar volt viszont a reggelijük, néha már terhesen figyelmes személyzettel (ötször kérdezték meg 10 percen belül hogy kérünk-e még kávét, pedig tele voltak a csészék).
Három nap után - némi helyismeretre szert téve (Renault Mégane EUR 50/nap) átvonultunk a szomszédos Plataniasba, ott is a Hotel Mantenia nevű
szállodába (EUR 74 reggelivel)
Rethymnon és Platanias olyan, mint Siófok és Zamárdi, szinte egybenőttek, előbbi bícse olyan, mint Ciprus, tengerpart napágyakkal és ernyőkkel, járda, forgalmas út, szállodasor-üzletsor több kilométer hosszan. Utóbbi olyan, mint a Balaton volt 30 éve. Forgalmas út, kétoldalt üzletek és tavernák, beljebb szállodák, a bícs 200 méterre, helyenként kiépített aszfaltút üdülőkkel, másütt pedig nádas, szemétdomb, kecskék.

A Mantenia:

Egyszerű és kínosan tiszta, csendes, családias szálloda. A medence kábé 30 méter hosszú, az eleje egyméteres, a vége több mint kettő. Gyönyörű növényzet veszi körül.
A szoba kényelmes, a törölközők és az ágynemű nem tökúj, de előbbit naponta, utóbbit kétnaponta cserélik. (nincs ez a környezetvédelmi cicó, mint mindenütt a világon)
A bícs öt percre van, fizetős napágyakkal, de a szálloda ingyen biztosít napernyőt. Sőt, a tyúkanyós főnökasszony welcome drinkkel fogad, búcsúajándékkal köszön el és menet közben mindenben segít, amiért külön nem fogad el semmit.
Ritka jól éreztük magunkat nála.

étkezés
Hárman sörrel-borral általában 20 és 30 EUR között vacsoráltunk, jobbnál jobb helyeken. A legdrágább a Rethymnoni Giorgo volt, ami egy kicsit még lehúzós is, nagyon oda kellett figyelni, mert szerették félreérteni a rendelést, közben a füligvigyor svéd tulajnő simogatott, csicsergett, stb, a legolcsóbb a Platanias előtt lévő Zizisz, vagy miafene (így mondták, de a leírás nem is hasonlített erre) volt (18 EUR) ahova a helyiek küldtek, hogy az nem turistakajálda, ezért a legjobb a környéken.
Nos nem is az, de egyrészt nem főznek olyan jól, másrészt az esztétikumra semmi figyelmet nem fordítottak, tehát egy nyamvadt salátalevél sem került a tányérokra - szemben a néhány euróval drágább éttermek fotós étlapjain szereplő ételköltemények csicsáival. Meg aztán jobban szeretjük a sört hűtött krigliből inni, mint csorba vizespohárból.

kirándulások
Autót lehet bérelni EUR 30 és 100 között, előbbi egy fityfiritty dévu légkondi nélkül, utóbbi egy pözsó kabrió. Az átlag a napi 50, de érdemes több napra és alkudni, meg azt kikötni, hogy a reptéren hagyhatjuk.
Nagyon lazán kezelik az egészet, az autó állapotát és a benzint is. Bennük meg sem fordul, hogy miért kellene a szerződésre ráírni a végén, hogy "hiánytalanul visszavettem".
A szervezett utakra nem érdemes befizetni, kivéve a hajózásokat, mert ezek drágák viszont nem sokat érnek. Maszekben érdemes a környékbeli kolostorokat (Arkadi, Arsani) megnézni, továbbá meglátogatni a Maroulas nevű falut, ahol egyrészt megállt az idő, másrészt csodás panoráma nyílik vagy 15 kilométernyi partszakaszra.
Nem szabad kihagyni a déli parton lévő Prevelit, ahol egy hegyi kolostor az egyik látnivaló, a másik a Palm Beach, ahol százméteres kanyonból folyó ömlik a tengerbe, csodás sziklafalakkal övezve.
Ugyancsak kihagyhatatlan Knossos, a négyezer éves romváros, Heraklion mellett. Ez tipikus turistahely, hatalmas tömeggel, a kettes busszal kell menni, autóval nem szabad.

nációk
a környéken főleg francia, skandináv és holland turisták voltak, kevés olasz, néhány lengyel és elvétve németek. Szerencsére orosz egy sem volt és csak Prevelinél találkoztunk egy szimpi magyar családdal.
A világon mindenütt jelenlévő üdülőrém, az éjszaka részegen üvöltöző németek, nem jelentkezett.

hazajutás
Ez volt az utunk gyenge pontja. EU csatlakozás ide vagy oda, a görögök még mindig totál alkalmatlanok arra, hogy lekezeljék a reptéri turistahadat. Több mint két órát álltunk sorba, és az utolsó húsz perc alatt vették fel a népet, kapkodva, hibát hibára halmozva. Még a gépre is feljöttek kicserélni egy papírt, ellenőrizni, egy útlevelet. Sajnos az összes eddigi görög utam során ezt, illetve ennél rosszabb dolgokat tapasztaltam.
A gépen nem tudom, mi volt rosszabb. A reptéren a sorokat leelőző, a leüléskor azonnal sört követelő aranyláncos siserehad, a mellettem ülő bácsi, aki az orrát a kezébe fújta, a kezét meg az ülésbe kente, vagy a mögöttem hisztiző anyuka a kisfiával, aki kikövetelte a gyerekének az összes kispárnát és nem volt hajlandó egyet visszaadni egy elalvó kisgyereknek, holott az övé egy percet nem ült a székében. (anyuka sem :((( )

A legutóbbi görög nyaralásból hazatérve megfogadtuk, hogy építünk egy medencét és nyáron többet nem megyünk sehova.
Most talán már meg is csináljuk.

(bocs ha hosszú voltam)

Vad Creative Commons License 2003.08.09 0 0 752
Na, ha oda feljutunk a honlappal, nem éltünk hiába. :))
Előzmény: Vízálló (751)
Vízálló Creative Commons License 2003.08.08 0 0 751
:))))

Ettől letettem a hajam! Először tényleg azt hittem, valaki végre csinált egy igazán jó Krétás lapot. :)))

Én itt szoktam nézelődni, de még nem értem a végére.

V.

Előzmény: Vad (746)
ercsibe Creative Commons License 2003.08.08 0 0 750
Sziasztok!

Főként aki volt Chrissin, ahhoz lenne egy kérdésem. Egyik oka annak, hogy ráindultam Chrissire, hogy lehet kagylovakat gyűjteni, legalábbis tavaly sokat ezt mondták. Találtam egy honlapot (http://www.ierapetra.net/chrissi.html) ami viszont kifejezetten tiltja a kagylovazást. Most akkor lehet, vagy nem? Vagy csak magyarosan kagylovaztunk tiltás ellenére? :(

Vad Creative Commons License 2003.08.08 0 0 749
arrafelé 20-25 euro egy kétágyas szoba/nap.
ha viszel sátrat és megtalálod a naturista vadkempinget, akkor ingyér van
a naturistáktól nem köll félni, nem omszki tó
Előzmény: sagia (748)
sagia Creative Commons License 2003.08.08 0 0 748
Szia Vad es Szalapala, meg Mindenki!

Koszonom az infokat!
Bocs Szalapala en tenyleg az odavezeto utra ertettem, hogy hosszu lesz. A szurdokban a konyv szerint 4-5 ora alatt vegig lehet setalni. Azt talan kibirom.:)))
(Bar a kedves parom felvettete, hogy setaljunk is vissza a szurdokban, de errol gyorsan lebeszeltem!:))) )

Az ott alvassal annyi problemam van, hogy van mar szallasunk a ket hetre. De azert gondolkodoba ejtettek!:))))
Megtudjatok mondani, hogy korulbelul mennyi egy ejszakra a szallas, mert az a harom napos lehetoseg, amit Szalapala irt nagyon bejonne nekem.

Koszi megegyszer!
Udv: Aniko

Előzmény: Vad (741)
Vad Creative Commons License 2003.08.08 0 0 747
ez lemaradt:

:-))))

Vad Creative Commons License 2003.08.08 0 0 746
Addig is ajánlom mindenkinek ezt a professzionális honlapot:
www.kreta.hu
Előzmény: Vad (745)
Vad Creative Commons License 2003.08.08 0 0 745
Ha jól láttam, hajóval is el lehet menni Elafonnissi-ig, de lehet, hogy tévedek, ebben segiccsen valaki. Paleohoráig biztos.

Mellesleg télleg jól jönne már egy honlap.
Két verzió van erre:
- A kedves Index ad tárhelyet
- Lebeszélem valamelyik haverommal, hogy adjon, de akkor ez a fórum itt ingyenreglám lesz más irányokba is (nem szexoldal, hanem színház, vagy műegyetem).

Talán egy moderátor tud ilyesmire válaszolni.

A honlapkészíttést bevállalom.
Úgy fog kezdődni, hogy Gyakran Ismételt Kérdések :))))

Előzmény: szalapala (743)
Vad Creative Commons License 2003.08.08 0 0 744
A 125-öst 100-120 euróból meg kéne úszni 6 napra, főleg ha még később mész.
Kemping/fő:
délen ilyen kérdés nincs, néhol zavaró lenne sátrat verni, de ezt te is észreveszed.
Északon mi pl. ettünk meg ittunk egy tavernában (ez általában mindkét félnek fontos előtte), majd megkérdeztük, mit szólna a bácsi, ha a nyugágyain elfetrengenénk reggelig, és akkor működött ingyen, mer ilyenek a görögök.

(de azt is kérdezhettük volna, mennyi egy szoba, és akkor megmongya :))

Előzmény: levina (742)
szalapala Creative Commons License 2003.08.08 0 0 743
Helló, sagia!
Valamit félreérthettél a Samariával kapcsolatban.
Nem kell szervezett túra a Samariához, nem azért hosszú Maliából egy napra, hanem mert maga a szurdok hosszú és a bejárathoz még el is kell jutni. Az Omalosz-fennsíknál, Xiloskalonál lépsz be a szurdokba, onnan leügetsz, de nem tudsz visszamenni. (Elvileg ugyan lehet, de azt a Vasember-versenyek résztvevőitől se várja el senki:))) Agia Roumeliből(kijárat) csak hajóval tudsz menni vagy keletre Hora Sfakionba, vagy nyugatra Sougiába, és onnan még haza is kéne menni.
Ezért Vadnak tökéletesen igaza van, ott kéne megszállnotok a környéken. Hogy az Sougia,vagy Chania vagy más hely, az rajtatok múlik.

Ha szabadna egy javaslatot tenni, ha már Elafonissit se akarjátok kihagyni, akkor kössétek össze a Samariával egy háromnapos túrába.
Pl.egy tipp.
Elmentek reggel Maliából Chaniába, ott vagy befizettek egy irodában a másnapi Samariára, ami majd vissza is visz Chaniába, vagy sima ottani buszjáratra hagyatkoztok,az se rossz. Még aznap szétnéztek Chaniában, mert Chania amúgyis talán a legszebb város Krétán. (de pl.ott van egy híres piac is, ha már a krétai piacra kérdeztél, na oda érdemes bekukkantani.)
Másnap reggeltől megcsináljátok a Samaria-túrát, estére visszavisznek Chaniába, vagy a hajóút után önállóan sima helyi járattal mentek vissza, ott kipihenitek magatokat.( Egy tavernában vagy egymás közt, kinek mi kell, ez fakultatív program:)
Másnap szépen lezakatoltok Elafonissibe, - ott pihi, dagonyázás, közben fúj a szél, tényleg van rózsaszínű homok -, utána irány vissza.

A Malia-Chania út kb. 2 óra, az az út kb. autóút, lehet menni rendesen.
A Chania-Elafonissi út kb. 1.5 óra, az nem autóútjellegű, inkább tipikusan krétai. Ezzel lehet számolni.
De azzal is számoljatok, hogy időnként meg kell állni, mert annyira adja magát egy-egy taverna, - pl. Elafonissi felé Elos körül kiválló helyek vannak - , hogy nem bír az ember nem megállni. De erről kérdezd meg Vadot, asszem igazat fog adni, mit bír tenni egy-egy hívogató taverna, valamifajta mágnesként működnek ezek, hidd el:)

Amúgy a kártyás fizetés eléggé elterjedt mindenfelé, ahogy én észleltem. 8 €-t is fizettünk kártyával.
De ha úgy bérelsz kocsit, hogy a reptéren várnak a kocsival, akkor ott készpénzt kérnek, méltányolható okokból. (Nincs mindenkinél egy műholdas kártyaleolvasó állandó jelleggel.)

Előzmény: sagia (740)
levina Creative Commons License 2003.08.08 0 0 742
kérhetnék a tapasztaltaktól infót motor bérlési árról?6 nap 125 vagy 250 enduró esetleg nagytestű robogó érd.Arról tudtok árat kb mennyi a kemping/fő sátor nélkül?Előre is kösz ha jön i.
Vad Creative Commons License 2003.08.07 0 0 741
Samaria-hoz a legtutibb egyéni út szvsz:
Sougia busszal, vagy bérelt járművel
1 nap ott alvás
reggel 7 körül megy a busz Omaloshoz
Samaria végig
vissza hajóval Sougia
még egy nap ottalvás
a maradék idő eltöltése Sougiában
a következő évre legalább egy hét Sougiai dekkolás betervezése

Üdv:

Vad

Előzmény: sagia (740)
sagia Creative Commons License 2003.08.07 0 0 740
Szia Szalapala!

Koszi az osszeszedett infokat. Probalunk mi is minel tobbet utana olvasni, tanulmanyozni a terkepet.
A leprasok szigetere, Dikti barlangba mindenkeppen elszeretnenk menni (ezek nincsenek annyira messze). Szerintem megfogjuk Knosszoszt is nezni, a nagy kocsogokra en nagyon kivancsi vagyok.
A Szamaria szurdokkal kapcsolatban hezitalunk, mert nem szeretnenk szervezett utra menni, de nem tudjuk, hogy egyenileg hogyan tudjuk megoldani. A forumon volt szo errol regebben, de nem tudom meg mindig, hogy hogyan leheta legjobban megoldani. De nagyon szeretnenk itt is vegig maszni.
En nagyon szeretnem Elafonisszi-t megnezni, ezert ez szerintem nem fog kimaradni a kirandulasainkbol.
Tervezzuk meg ezeken kivul valamelyik aqua park meglatogatasat, piac megtekinteset.
Mikor es hova erdemes elmenni igazi kretai piacot megnezni? Van valamilyen tapasztalat?
Lehet kint bankkartyaval fizetni altalabban? (kisebb Supermarket-ekben, kocsi berleskor)??

Koszi: Aniko

Előzmény: szalapala (739)
szalapala Creative Commons License 2003.08.07 0 0 739
Neked ott Malián lakva a következőket ajánlanám: Chrisi-sziget Ierapetrából, Vai, Spinalonga, Lassithi,Dikti-barlang,Agios Nikolaos. Matalába is elmehetsz kb. másfél-két óra alatt. A déli partra mindenképp érdemes lekukkantani, teljesen más, mint északon.
Knosszos is közel van.(Megvan a különbejáratú véleményem, de attól még menjél el. Ha akarsz látni betonoszlopot, ami egy betonfödémet tart, annak másik oldalán egy betonfallal, akkor ott a helyed. Mert néhol kb. ilyen a minószi palota feltárása. Néhol rosszul voltam, ha ránéztem a "nagy műre".)
Ami nehézkes lesz Maliáról: Samaria-kirándulás, bár megoldható, csak k@rva korán kell kelni, ugyanígy Elafonisszi, vagy Gramvousa.
Santorini viszont belefér, bár az is koránkelős műsor.
Viszont egy kirándulást több napra is tervezhetsz, mert szállást mindig találsz. Akkor érdemes elmenni a nyugati fertályra is, az rendesen zöldebb.
Előzmény: sagia (736)
Vad Creative Commons License 2003.08.06 0 0 738
Hát, ha elférünk ott...
Előzmény: bogyó (737)
bogyó Creative Commons License 2003.08.05 0 0 737
És akkor a Belgrád rakparton talizunk, nem? :-)
Előzmény: Vad (735)
sagia Creative Commons License 2003.08.05 0 0 736
Sziasztok!

Lehet, hogy negativan ertettek a hozzaszolasomat, de nem annak szantam. Nehez osszeszedni a programokat, igy meg tavolrol. Nem voltunk meg Kretan es eleg nagynak tunik a sziget, igy elso ranezesre. Tavaly Korfuval nem volt gondunk, mert ott egyertelmu volt, hogy mit erdemes megnezni.
Szoval az a mondat, hogy 'Mit lehet ket hetig csinalni' ez arra vonatkozott, hogy miaz, amit mindenkepp erdemes megnezni, mert valasztek az tenyleg van boven. Gondolkozunk egy olyan variacion, hogy a kozelebbi helyeket motorral, mig tavolabbra autoval megyunk el.
A Kretas honlpa jo otlet! A forumrol eleg nehez osszeszedni az infokat, mert sok benne az enyemhez hasonlo, nem tul informativ hozzaszolas!
De persze sok az erdekes info es igazan segitokeszek vagytok!!!
Udv: Aniko

Előzmény: szalapala (732)
Vad Creative Commons License 2003.08.05 0 0 735
Hujuj, de igaz!
Egyébként lehet, hogy ideje lenne egy Krétás talinak mongyug szept közepén?
5-ten már tuti lennénk, meg a zorba (the grík)

(bocs, internetkafézóba ülök a szigeten, és persze ilyenkor nem józanul :))))

Kíváncsi lennék elsősorban idvezre, álmosdira, meg ewetre, ilyesmi. Esetleg Krétáról is szó eshet

Előzmény: szalapala (723)
Vad Creative Commons License 2003.08.05 0 0 734
javasolni fogom a fórumnak, hogy csináljanak témára kereshető fórumot, ha ez nem megy, csinálunk veblapot, persze a fórum támogatásával, mert különben ki látogatna oda? ;)
Előzmény: kéremszépen (721)
Vad Creative Commons License 2003.08.05 0 0 733
tepiszok :))

de úgyis valahogy majd októberbe valahogy megin megyek, és ha ott talállak, hazaküddelek!
vagy netán iszugg egy söröt

Előzmény: maczkohathy (727)
szalapala Creative Commons License 2003.08.05 0 0 732
"mit lehet 2 hetig csinalni a szigeten"
Idén két hétig voltuk ott, mentünk 1950 km-t, de kevés volt. Ha elmehetnék 3 hónapra, akkor se unatkoznék.
Ebben a topicban van kb. fél évre szóló tipp.
(Lassithi, Samaria, Imbrosz, Askifou, Santorini, Gramvousa, Chrissi, Elafonisszosz, Matala, Kournas-tó, Frangocastello, Rethymnion, Chania, Arkadi monostor, Spili, de akkor még nem is nagyon strandoltál.)
Menj Krétára, vegyél ki egy kocsit, vagy motort, és a két hét elhussan, mint két nap.
Előbbi kérdésedre: ha USD-d van, akkor azt ne itthon váltogasd HUF-ra, utána Eurora, akkor már jobb Krétán váltani egyből Eurora.
Előzmény: sagia (730)
zsanna Creative Commons License 2003.08.04 0 0 731
Mit lehet csinálni két hétig a szigeten???????? Ez csak azért lehet kérdéses, mert még nem voltál ott. Mi egyszer voltunk egy hetet, következő évben kettőt, és mindíg több mint a fele időt kirándulással töltöttük. Mégis úgy érzem, hogy még legalább 4 hétnyi látnivalóról lemaradunk.
Előzmény: sagia (730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!