Nem Neked írtam, csak ha már a kompresszornál tartottunk, akkor leírtam NEKI, hogy esetleg milyen pisztolyokat érdemes hozzá használnia. Ennyi... Arra akartam csak kilyukadni- hogy nem érdemes befektetnie drágább cuccba. Szerinted olyan profi, tapasztalat fényező lehet (nem, én sem vagyok az, mielőtt ez felvetődne) ha beír a fórumba hogy - hát az 50 literes kompresszor nem jó mert nem fúj eleget vagy mit írt- ez valszeg sok tapasztalatra vall... Lehet leszór egy elemet, megfolyik, narancsos lesz vagy szemetes, elmegy a kedve tőle- azt ott nézegeti élete végéig a százezeres profi cuccot. Ebben akartam a magam kis tapasztalatával segíteni NEKI.. Bocs, hogy élek. :))
szevasztok urak. Én most kerültem be ebbe a szuper társaságba. szeretnék tanulni töletek sok mindent,pedig én sem vagyok már gyerek de tanulni nem szégyen.
Kompresszorról kérdezett. Erre írsz egy rakás pisztoly analízist. Nekem? Nem én kérdeztem. - ..egy ilyen kis kompresszor is röhögve elbírja, leválasztóval, síppal, dobbal, nádi hegedűvel együtt. -LEHET mégis erre találták ki?
Az alant említett Schneider Mini- Vario levegő felvétele 20- 120 liter percenként 0,5- 3,5 bar az üzemi nyomása, vagy van még a Schenider Optimal 2001- 1,5 mm- es fúvókával- aminek 120- 150 liter a felvétele percenként 2- 4 bar- nál. Ezeket, de inkább az előzőt egy ilyen kis kompresszor is röhögve elbírja, leválasztóval, síppal, dobbal, nádi hegedűvel együtt. Kerékfújatás helyett- csináltam vele: Motor alkatrészek szórását 4 db lada kerék alapozása- és fényezése Lada bal első sárvédő- illetve fél eleje alapozása, és fényezése stb. apróbb melókat. Ex após Sata- ja anno 1 mm-es volt- már a stuki, és lazán jó volt teljes otók fényezésére, mondjuk erre is találták ki, de persze neki rendes nagy kompresszora volt- hisz fényező volt. Nos ez a kis stuki is létezik akár 1,2 mm- es fúvókával- ha sűrűbben is kell anyagot önteni bele, de szvsz EGYSZER kibírna egy teljes otót! A kompresszor tuti, mivel olajos, bírnia kell a terhelést!! Ha a kolléga EGYSZER meg akarja a kocsiját csinálni vele arra, ezzel a kis stukival jó lesz az is. Minek vegyen több tíz, ne adj isten százezerért kompresszort- nagyobbat- ha az elkövetkezendő 15- 20 évben majd ő is max kereket fog pumpálni vele?? Megéri????
Próbáld ki a pisztolyoddal folyamatosan tudja-e pl a 4 bart tartani. Legalább egy tartály folyamatos kifújása mellett. Ha igen, akkor végig szenvedhető vele. És ne feledkezz meg ezt a próbát leválasztóval és minden tervezett szerelvénnyel elvégezni. Esetleg vízzel, mert az üres tartály is félre vezető lehet, hiszen a levegő nem végez munkát. Véleményem szerint azok a kis kompresszorok kerékfújtatásra valók, nem fényezésre.
SZVSZ attól függ hogy mit akarsz hosszú távon?! HA csak egyszer a saját kocsidat akarod lefesteni vele akkor elég a 20 ezres 20 literes is- ha meg ebből akarsz megélni akkor vegyél egy csavarkompresszort! :) Kisebb javításokhoz, én anno a Metroban vettem ABAC kompreszort 120 literes talán 240 Lit/perc a szívó teljesítménye- ami ugye nem egyenlő a leadott teljesítménnyel. Ehhez van egy Schneider Mini- Vario stukkerem- többféle fúvókával- a legnagyobb ha jól emlékszem 1,2 mm- es fúvóka- azzal szoktam a töltő alapozót szórni. Mivel ez is elég kicsi elméletben a füllerhez- kissé hígabbra szoktam keverni, és inkább rámegyek 2 soron. Szerintem egyszeri melóhoz neked is elég lenne egy 20 literes 20 ezer ft- os kompresszor.
Nekem olyan segítségre lenne szükségem, hogy majd fényezni szeretném az autómat, és az lenne a kérdés, hogy ehhez kb. milyen kompresszot vegyek??? A légszállítása is érdekelne, meg hallottam olyat is, hogy 50 literes nem nagyon elég, mert nem lesz jó a festés. igaz ez?? Légyszi segítsetek, mert nem találtam sehol a neten ezekre a kérdéseimre választ.
Nem tudok semmit a neten!Végülis bétát vettem 8 rugóért ricniset!Ahol lett volna 6ezer valamennyiért ott elfogyott és nem is lessz!Felhívtam egy két helyet volt ahol nem is tudták mi az!A nóniuszban azt mondták nincs csak sima kalapácsuk!Én azt hittem hogy az egy komoly hely! Amúgy ahol vettem az a kerepesi úton van a cinkotai leágazótól vissza pest felé kb 50 m re !Kb egy ujság árusnyi bódé és fullon van szerszámokkal és sok béta is van!
Edző mennyiség adott. Azt mérni kell. Ha csak löttyintetted bele, akkor nincs min sopánkodni. Van saját hígítója. 10°C alatt nem javallott, főleg nem auto dekoratívként. Tedd ki a napra, nyílván ez az első elérhető meleg hely. Aztán idővel megszokod hogy ilyen produkáltál. Vagy újra fújod majd már melegben és akkor majd tele lesz bogárral, szösszel. JA és az 5fokban a vas hidegebb tulajdonsággal bír, mint a levegő.
Túl puha lett az akril festés, már száradni sem akart, mostanra meg olyan puha, hogy szinte körömmel megkarcolható. Felpoliroztam, de ennek nincs értelme...
Milyen hibát követtem el?
- Kevés volt az edző?
- Túl sok volt a higitó? Nitrohigítót használtam...
- Túl hideg volt? Sajna csak egy fűtetlen helységem volt, kb. 5 fok volt.
Mit csináljak a felvitt réteggel?
Csiszoljam le?
Ha ráfújok egy keményedő réteget az már nem segít?
Én is komolyan írtam. A forgófejes pl. összeszedi az anyagot a befelé koncentráló spirális metszés által. Egyengetéskor általában nyúlik az anyag, erre vannak ilyen szerszámok. Kalapácsból lemezes embernek soha nincs elég.....
Sziasztok!Szerintetek melyik jobb?A (pl ) beta egyengető kalapács ricnis kivitelű vagy ugyan ilyen csak aminek forog a közepe,vagy van névtelen aminek az egész lapja fordul + gumi ágyban van!Ez utóbbi kör alakú!És ezen gondolkozok!
Sziasztok.Ti a polírozás után mivel vagy hogyan szeditek le a felesleges pasztát ami a felületen maradt?(3Met használok)mert nekem rászárad ill csak kenődik rajta.Köszi a válaszokat