Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

LvFord Creative Commons License 2012.12.05 0 0 20653
Annyira azért nem gáz, 18285-ös hozzászólásban vannak róla képek is.
A rádió kiszedése szokott a legnagyobb probléma lenni, na meg a csavarok meglazítása.
Marokcsavarhúzó szükséges!
Előzmény: marceMPi (20650)
Pitecus Creative Commons License 2012.12.05 0 0 20652

Köszönöm. :-)

Tegnap, ahogy hoztam haza a gépet a szervízből, megsimiztem többször a kormányát, beszéltem hozzá.

Gondolatomban kívántam, hogy a HÉV-nél kapjak pirosat és az összes lámpánál kapjak pirosat.

Persze zöldhullámban kellett közlekednem. Ezért az összes gyalogátkelő helyen elengedtem az arrafele kószáló gyalogokat és előzékeny voltam minden buszossal szemben.
A tempomatot most direkt nem használtam.
(Maaaaagit!!! nóóóóó'mális???) :-)

Asszonynak mondtam, hogy már nem hiányzik a diesel.

Ha melóhelyet vált és majd kell neki egy "szolgálati" nőies jármű, valószínüleg az is benzines lesz.

Előzmény: uhuhu (20648)
Sezlonyrugó Creative Commons License 2012.12.05 0 0 20651

Halihó!

Nem akarlak elkeseríteni, de a Zafinál piszok kemény meló kiszedni a műszeregységet! :-( Amikor tavaly megvettem, nekem sem éget egyetlen egy lámpa se a műszerfalban. Elvittem egy áramos csapathoz, akik ugyan egy nap alatt kicseréltek 6 darab izzót,de megszenvedtek vele ők is. Mutattak fényképeket, hát mint ahol egy bomba robbant! Az egész műszerfal egység (de mindenestül) ki volt hajva oldalra. Komolyan ki volt belezve az autó.

Előzmény: marceMPi (20650)
marceMPi Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20650

Sziasztok!
A Zafiránál hogyan kell kiszedni a műszeregységet? Kiégett egy izzó, és nem jövök rá, miként kéne megbontani. F és G Astránál könnyű menet, mivel ott csak egy kis keret van az óra előtt, de Zafinál a fél műszerfalat magába foglalja az óra előtti "keret".

Más kérdés: Hiányzik a bal hátsó ajtóban a kis "kuka", és elpattant a műszerfalon a jobb oldali szellőzőrács. Ilyeneket nem tudjátok, hogy hol lehetne szerezni/ esetleg nincs valakinek?

Köszönöm a válaszokat! :)

Janimano Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20649

Vagy lemerült az aksid, ahogy Uhuhu írta, vagy csak az akku sarukon kell húzni. Én is így jártam. Kilazultak a rázkódástól és így nem tud átfolyni rajta a megfelelő áramerősség. Ezt nálam eljátszotta egy párszor, most vettem 2 hete új sarukat (sokkal biztosabbak), azóta nem lazult meg és tökéletes az indítás.

Szóval mielőtt új aksit veszel ezt nézd meg, remélem csak ez a hiba. :)

Előzmény: Sofala (20643)
uhuhu Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20648

:)

Gratulálok az új és szép autódhoz :)

Előzmény: Pitecus (20647)
Pitecus Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20647

Ma újra autóm lett!!!

Cosmo hátsó lökössel és Valeo tolatóradarral. Istenem. Mennyivel kellemesebb a sípolása, mint a másiknak volt.

Azért 1 kicsit megrökönyödtem, mert a teljes javítás elérte az 500K-t.

Még jó, hogy nem én fizettem, csak a lökös fényezés 30%-át (mert volt a lökhárítón 1 horpadás, ami csak esztétikai hiba volt. Így vettem).

Oly boldogan sípoltam tolattam be a parkolóhelyre. ÉS holnap nem kell tömegközlekednem!!! :-D

És mindezt megkaptam szépen lemosva és rendesen kitakarítva!!!

Egyetlen negatívum:

Az ülést kell a görnyedt testemhez igazítani :-(

Quasimodo forever...:-D

És lemaradtam egy tetőcsomagtartóról is...:-(

uhuhu Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20646

lemerült az akkud...

Előzmény: Sofala (20643)
uhuhu Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20645

a felesleges 6.000 forintokról ha akarod mesélek egy félórát...

ma épp egy turbos benzines merivás nem kérte az éves olajcserét, mert csak 7.000 km-t ment 1 év alatt.  igaz hogy a számitógép üvöltött, hogy akar egy olajcserét, de csak kinulláztuk, és raktunk bele egy pollenszürőt, mert az fontos.

a másik meg MOMO tipusu téligumit rendelt az autójához, mert az a legolcsóbb...  ( tegye fel a kezét aki hallott már ilyen gumiról )

Az én autóm 2008 ben 5,4 millióba került, és egy nyamvadt empéhármas lejátszó sincs benne, viszont ködlámpa van....

szóval furcsák az emberek :)

Előzmény: tankap (20642)
frecska Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20644

Nekem osztrákból behozott van, és van benne, a nejem örül is neki,

én nem sok értelmét látom.

Előzmény: tankap (20642)
Sofala Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20643

Szasztok fórumtársak!

B Zafim ma cserben hagyott. Nem indul. A hőfok kijelző helyén csak csikok vannak és a biztosizék tébla felől minden inditási próbálkozás után sipoló hang jön. Az öninditó sem mozdul, a lámpák nem halványak. Segitsek, mi lehet a gond?

Köszi

tankap Creative Commons License 2012.12.04 0 0 20642

a tetősín project nálam is elindult, ma sikerült lőnöm tetősínt, egy nagyon korrekt, segítőkész társaságtól, egészen normális áron, s holnap egy szintén nagyon korrekt és segítőkész márkaszervíz szereli fel  (ugyan nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mire az autón lesz, semmivel nem lesz kevesebbe, mintha eleve ezzel rendelték volna az autót, de ugye használtautó vásárlásakor azt kapjuk, amit az első tulaj rendelt, s Magyarországon az eddigi tapasztalataim szerint még így is boldog lehetek, hogy a többi dolog, amik nekem fontosak, benne vannak gyárilag az autóban :) - bár őszintén, sok olyan dolog van, amit nem értem, miért nem kérik a népek alapból, ha már szalonból tudnak autót venni, hogy csak egyetlen példát mondjak a tetősín mellett: egy ilyen Zafi új ára 5 millió felett van, ehhez képest épp tegnap lapoztam egy extralistát: napellenzők megvilágított tükrökkel: 6000 Ft - akármilyen haszontalannak is hangzik, én biztosan  kérném, ha már 5 millió belefér, de szerintem elég kevés új Zafit adnak el ezzel :D:D )

Janimano Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20641

Bocs, de én azt figyeltem meg itt, hogy akinek 1.6-osa van, az mint nagy olajfogyasztásról panaszkodott.

Nekem is a Zafi előtt egy 1.4 SE Astrám volt, az sem evett egy csepp olajat sem. Igaz, azt 100 ezerrel adtam el. :)

Előzmény: uhuhu (20640)
uhuhu Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20640

nem az 1.6 osra jellemző hogy eszi az olajat, hanem a szétcsapott motorokra jellemző inkább.

Nekem volt 1.6 os Zafirám ette az olajat, oka az volt, hogy 1500 fordulaton használták és a koromtól megszorult a gyürü.

Volt autokölcsönzői 1.4 Astrám 200.000 km el, semmi baja nem volt, olajcserétől olajcseréig egy csepp olaj sem fogyott.

Az Agi521 Zafirája sem ette az olajat.

Az én zafirám 13.000 km  alatt olyan 5 deci olajat evett meg. ( 132.000 km + LPG )

Szóval az általánositás nem jó. sok autó eszi az olajat, de azoknak mindnek története van :P

Előzmény: Janimano (20637)
Benidor Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20639

jaja: most néztem, kb.3-4 dl/2000Km de ez nekem inkább öröm, mint bánat. Lehetne rosszabb is :)

Előzmény: Janimano (20637)
Csepregi75 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20638

Milyen motorolajat ajánlotok dizel Opel Zafira dti 2.0 köszönöm.

Janimano Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20637

Nekem ugyanilyen autóm van, még a felszereltsége is az. Én 15-20 ezrenként cseréltetek olajat, de közben sose kell utána töltenem 1 decit sem.

Inkább az 1.6-os benzinesekre jellemző, hogy eszik az olajat.

Előzmény: Csepregi75 (20636)
Csepregi75 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 20636

Sziasztok Zafirások .

Véleményeket tapasztalatokat várnék ismételten. Adott ugye a mi drága Zafiránk egy 2.0 dizel elegance tdi szerintetek mennyi a normálisnak mondható motorolaj fogyás két hónapja vásároltam akkor ugye megnéztem a szintet és min-max közt volt jó pár utat megtettem és most olajcserére készülök hogy utána tudjam kb mennyi a normális fogyasztása azt olvastam hogy 0.6L 1000KM-nél megnéztem kíváncsiságból mielött leeresztettem mégis mennyi van még benne erre a min alatt van lehet ez attól hogy egy évig állt mielött megvettem vagy csak simán szereti "eszegetni "az olajat .Köszönöm a válaszokat 

receiver Creative Commons License 2012.12.02 0 0 20635

Picit off de megérdemlik a reklámot!

Van egy ilyen akkumulátor töltőm kb 5-6 éves. Autószerelő emberemnél van mert én nem használom. Múlt héten lefüstölt és mivel eddig meg voltunk vele elégedve így vissza mentünk, hogy veszünk egy másikat.

Régit elkérték, 3000ft-ért megjavítják de addig is adtak egy cseredarabot!

És ezt mind itthon :) Hazánkban:)

On

kocolaci Creative Commons License 2012.12.02 0 0 20634

Uraim!

Válaszolt a kütyü készítője: az öt emberke is elég, hamarosan készen lesz a magyarítás. Ettől a verziótól fogva tehát a következő nyelveket tudja: angol, német, francia, holland, olasz, spanyol, portugál és a magyar.

Minden vevőnek küldök egy e-mailt, a továbbiakban már a fórumot a beszerzéssel ne terheljük, inkább a tpasztolatokat osszuk meg majd itt.

uhuhu Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20633

váltsál szerelőt :)

Előzmény: csavar1968 (20631)
uhuhu Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20632

köszönettel, de nekem nincs szükségem erre a kütyüre.

én ebből 1 dolgot tudnék használni a hütővizhőmérsékletet, de az így is tudom. ami érdekelne még az a hangositó görgő érzékenyebbététele, de ezért én sok pénzt nem adnék...

a többi funkció meg az autómból hiányzik ...

:)

Előzmény: OPC-007 (20628)
csavar1968 Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20631

Kipufogó rendszer meghibásodást jelez a számítógép.Először kitisztítottak egy szenzort majd kb.300 km után bejelzett. Átvizsgálták de minden rendben volt. Azt mondták hogy,olyan mintha bioetanol lett tankolva. OMV meg AGIP-ot tankoltam.Most tettem bele 100-ast meg 98-ast és még is kb.300km után ismét bejelzett.

Janimano Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20630

Én biztos benne lennék, de nekem "A" Zafim van. Ott meg nincs olyan kijelzőm, ami ehhez lenne szükséges. Amiket meg kiír, az meg angol rövidítések, amit már megszoktam. Anno választhattam német és angol között. :(

Pitecus Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20629

1 próbát megér!

OPC-007 Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20628

Nem kérdeznéd meg a sráctól ,mivel 5-en vagyunk megcsinálná-e Magyar nyelven.......mert nem nagyon akarunk összejönni többen ?

DE AZÉRT MÉGEGYSZER EGY KIS KEDVCSINÁLÓ......

Gyerünk Zafira FAN -osok MINÉL TÖBBEN rendeljük meg a kocolaci   által leírt   20577   hozzászólásban levő kütyüt, higgyétek el sok segítséget fog nyujtani a jövőben mindenkinek,ráadásul MAGYAR nyelvű lesz !!!

.....és köszönjük Laci önzetlen segítségét a "kütyü" project-ben!

B zafira kütyü:

10+ darab megrendelésnél a srác csinálja a lokalizációt. Szerintem, ha páran összejöttök, meg nekem is van két ismerősöm akit érdekelhet, akkor kevesebbnél is megoldaná. A fordítást vállaltam. Tényleg: én itt promózom a cuccot, és visszaolvasva elég érdekesen néz ki. Szóval egy fillér hasznom sincs belőle, még a fordítást is ingyen vállaltam, nem is találkoztam a sráccal soha. Az egészet csak azért csinálom, mert sokunknak gond, hogy nem lát pár olyan információt, ami hasznos lenne, én meg véletlenül tudom a megoldást (opelforum.hu-n írta egy tag, hogy ezt ismeri-e valaki, megtetszett, megvettem, megosztom veletek).

A működéséről: egy teljesen különálló menüje van, amit a BC gomb hosszú nyomásával (1sec) lehet előhívni, vagy a kormányról a telefon gombbal. A menüjében öt elem van, de csak azok aktívak, amihez az autóban hardver tartozik. Diagnosztika: hűtővíz hőmérséklet, akku feszültség, töltés vagy becsült akku kapacitás kijelzés, elektronikus klímánál klímanyomás, tusbós autóknál turbónyomás. DPF: telítettség mértéke, tisztításkor a folyamat állapota (ez megjelenik a napi számláló helyén is a tisztításkor), részecskeszűrő belépő kilépő kipufogógáz hőmérséklet, legutóbbi sikeres/megszakított tisztítás ideje, azóta megtett táv, az elmúlt tisztításokból átlagolt regenerálások közti táv. Tolatóradar (csak gyárinál): az egyes szenzorok által mért távolságok 10 cm-es pontosággal kijelezve, automatikusan aktiválódik. Video: nem aktív, későbbi fejlesztéshez fenntartva. Beállítások: kormánytáv hangerő szabályzását dinamikusabbá lehet tenni, ajtónyitásra lámpákat kapcsoltatni, ablakot lehúzni bizonyos mértékig, stb.

Menet közben ha eléri a hűtővíz a 80 fokot akkor azt egy felugró ablak jelzi, ugyanígy a részecskeszűrő tisztításának kezdetét, befejezését, megszakítását. A hűtővíz hőmérsékletét állandóan ki tudja jelezni vagy a CID-en, GID-en, vagy a napi számláló helyén. Csak CID vagy GID kijelzőhöz lehet használni a kütyüt, mindegy milyen gyári rádióval, illetve rádió nélkül is működtethető, kormánytávról. Ha nincs gyári kihangosító (UHP4), akkor annak a helyén is mutatja a vízhőfokot.

Előzmény: kocolaci (20627)
kocolaci Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20627

Vagy a 7. hangszóró csatlakozója, vagy az automata klíma napsugárzás érzékelője csatlakozhat oda (vagy mindkettő, ha van ott annyi csatlakozó).

Kütyü: öten vagytok...

Előzmény: Mé.Zoli78 (20626)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.12.01 0 0 20626

Sziasztok,

Meg tudná mondani valaki hogy a műszerfal tetején van egy rácsozott rész,amibe van egy fekete gomb.Azt hittem hanszóró van alatta,de csak egy vezeték van rácstlakozva,ennek milyen funkciója van?

balazsh Creative Commons License 2012.11.30 0 0 20625

Tényleg nem nagy dolog, én is megcsináltam. :)

A hátsónál kell egy kicsit matatni, mert az nem látható, de az sem ördöngősség. 

Előzmény: uhuhu (20624)
uhuhu Creative Commons License 2012.11.30 0 0 20624

google - autotrend - telefon - keresd ákost - mond hogy az indexfórumról telefonálsz :)

Jólemlékszem akkor Te is esztergomi vagy. ugye?

kiszállást én nem vállalok, odahozod, otthagyod, vagy 1-2 órát várakozol...  tűzforró olaj csak szétégeti az ember kezét :(

de ha van egy torxkulcs készleted ami kiskrova, akkor elmondom hogy hol van az az 1 csavar amit ki kell venni, és kihúzható a jeladó(szelep) és ott oldalanként 2 szürő van amit el kell távolitani....

Előzmény: Zsolt-01 (20611)
Zsolt-01 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 20623

igen

Előzmény: frecska (20622)
frecska Creative Commons License 2012.11.29 0 0 20622

Köszi a választ !

Arra a flexibilis tagra gondolsz, ami fém hálóval van bevonva ?

Előzmény: Zsolt-01 (20621)
Zsolt-01 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 20621

Kipufogó rezonátor? Szerintem. Nekem comboban az produkál ilyen tünetet. Már négy éve. Amég nem megy teljesen tönkre nem cserélem ki. Semmiben nem befolyásolja a működést.

Előzmény: frecska (20620)
frecska Creative Commons License 2012.11.29 0 0 20620

Sziasztok!

Most pár hete került a tulajdonomba egy 1.6-os B Zafira, földgáz és benzin üzemű.

Segítséget szeretnék kérni, ha találkoztatok már ilyen tünettel.

Gyorsításkor második sebesség fokozatban, emelkedőn a motortér jobb oldala felől

rezonáló hangot lehet hallani 1700-2000-es fordulat tartományban. Harmadik fokozatban már tompábban 2200-2500-as tartományban csinálja. Negyedikben már szinte hallani sem lehet.

Csak emelkedőn terhelés alatt hallani, egyenes úton normál gázadás mellett nem jellemző.

Kicsit olyan mintha a légszűrő ház hiányozna, a levegőszűrő most lett cserélve, a csere előtt is volt hangja. Az üzem az mindegy, benzin és gázüzemben is egyformán hallani.

Az alsó tartományban mintha gyengébben húzna, de lehet, hogy csak a hang miatt tűnik úgy.

Előre is köszönöm.

Csepregi75 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 20619

Köszönöm megoldodott az insp felirat eltünt és meg nézetem valakivel az izzító gyertyát köszönöm a választ . Igazán bizonytalan vagyok még pár dologban mindig is benzines kocsim volt most hogy 4 gyermekes apa lettem jött el az idő hogy egyterüre váltsunk nagyon sok véleményt hallottam különféle 7 személyesekről végül a Zafira mellett döntöttünk most azt mondom fogyasztás és jó pár  megtett ut után hogy ez a mi autónk remélem nem lesz vele gond .Ez a szépség igaz nem mai gyerek egy 2002es 2.0 Zafira elegance metál zöld remélem nem csalódok .

Előzmény: nemo003 (20618)
nemo003 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 20618

Az insp kiírást te is ki tudod ütni: napi számláló nyomvatartása mellett ráadod a gyújtást amíg ---- jelenik meg. Ha nem ütöd ki, akkor sem fog "megállni".

Ha indítás után rövid ideig világit a sárga szervízlámpa, esélyes hogy valamelyik izzítógyertyád rossz.

Nézesd meg valakivel.

Előzmény: Csepregi75 (20614)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20617

Én most cseréltettem olajat és 1,9 cdti-be 12-13 ezer Ft volt Opel szervízbe 5W30+ olajszűrő+munkadíj 4+-ba,ennyiért szerintem érdemesebb szervízbe vinni.

Csepregi75 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20616

Nagyon szépen köszönöm a szakszerű segítséget .

Előzmény: OPC-007 (20615)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20615

Űlj be az autóba nyomd be a fékpedált és a napiszámláló gombot majd tedd rá a gyujtást és várj amíg 11-et villog a napiszámláló ,ezzel kész is !

ízzítás + 5 C fok alatt van / most e körül lehetett / ,az hogy kialszik a lámpa nem biztos hogy hibát jelent ,csupán csak annyi hogy elegendő a soför részére a visszajelzés.....izzítás a gyertyákra továbbra is van ameddig a vezérlőegység szükségesnek tartja  /....ha minden jól működik,és nincs hibakód /

Csepregi75 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20614

Sziasztok.

biztosan van olyan kérdés és válasz is mint amit kérdezni fogok de munkám miatt nincs sok időm ezért vissza olvasással gondba vagyok két kérdésem lenne .Van nekem egy opel zafira 2.0 tdi személygépkocsim 2014-ig van műszakija a kilomáter ora állása felett irt nekem ilyet hogy InSP azt már tudom olajcsere kéne De és itt a kérdés hogy ha én házilag lecserélem biztosan marad a kiirás vagy csak akkor tünik el ha szervizben csináltatom meg amire ugye most nem igen lenne 60000ft-om azt is mondták hogy meg áll nekem ha sokáig irja ezt igaz lenne vagy sem? a másik hogy indításkor és utána kb egy percig világít sárgán a kis autó kulccsal a tetején ez összefüggésben lehet az olajcserével vagy csak a motorelekronikája ? köszönöm előre is a hasznos infókat üdv Csepregi Zs

rsi Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20613

Itt a link:

http://www.autoalkatresz.hu/auto-felni/opel_zafira_b_vectra_c_astra_h_gyari_alufelni_19x8-601410

Egyébként nem tudom, mennyire lennék nyugodt 19 felnikkel, 235/35 R19-es gumikkal mondjuk egy Szolnok-Eger viszonylatban azokon a jóféle magyar utakon...

rsi

Előzmény: rsi (20612)
rsi Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20612
Szia!

Tudok erről a felniről... Már hirdetik egy ideje a hasznaltauto.hu-n... Nem csúnya...

rsi
Előzmény: OPC-007 (20610)
Zsolt-01 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20611

Köszönöm. Mikor menjek? Hogy lehet megoldani a hideg motort? Ott kell hagyni ott nálatok, vagy vállalsz kiszállást is?:)

Előzmény: uhuhu (20607)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 20610

Ezt nézd meg mit találtam neked !

Szerintem nagyon brutális lenne a gépen !

Előzmény: rsi (20609)
rsi Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20609

A linknek valamiért csak az elejét „kékíti ki” a rendszer, pedig egyben kellene az egészet kezelnie... Talán most(se) jobb lesz:

http://www.opel-accessories.com/subproductgroup.jsp?language=en&country=DE&vehicle_name=Meriva New&category=Wheels&subcategory=Alloy+Wheels+17+inch&part_num=13269541#anker

rsi

Előzmény: rsi (20608)
rsi Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20608

Üdv Mindenkinek!

Előzetes „piackutatást” végzek…

Most 17-es nyári kerekeim vannak, de „játszok a gondolattal”, hogy a következő szezonra lecserélem 18-as kerekekre…

A gumikat és a felnit is idén májusban vettem a kocsira (Zafira B).

Gumi: Goodyear Egle F1 Assimetric 225/45 R17 91Y (DOT 5010 = 2010 50. hét)

Felni: új Merivára való 10 küllős, teljesen karcmentes állapotban (lásd link)

http://www.opel-accessories.com/subproductgroup.jsp?language=en&country=DE&vehicle_name=Meriva New&category=Wheels&subcategory=Alloy+Wheels+17+inch&part_num=13269541#anker

Mivel pontos kimutatást vezetek minden alkatrész (kerék és gumi) cseréről excel táblázatban, ezért tudom, hogy a gumi mindösszesen 5300 km-t futott (a kocsin októbertől téli kerék van). A nyári kerekekkel semmi problémám sincs, egyszerűen szeretném egy mérettel nagyobbra cserélni őket, mivel a mostaniak optikailag kicsinek tűnnek az autón. Egyébként az OPC gyárilag is 18-as, vagy 19-es felnikkel szerelt, a leírása szerint a 17-es csak télikerékként javasolt…

Amennyiben valaki például szeretne 18-as (esetleg extrém esetben 19-es) felniről 17-esre váltani és épkézláb állapotban vannak a kerekei keressen meg és megtárgyaljuk a dolgot.

„B” verzióban, ha valakit érdekel a felni, vagy a gumi, esetleg egyben az egész keressen meg… Tudom, most nincs igazán nyári gumi szezon, de pont ebben a nyugis időszakban lehet szépen, türelmesen és kapkodás nélkül lefuttatni a nyári kerék projekteket…

Amennyiben nem jön össze semmi, akkor sem leszek elkeseredve, a 17-es kerekek kevesebb fejfájást okoznak a jó kis hazai utakon…

Üdv!

rsi

uhuhu Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20607

persze. 

hideg motor kell hozzá, és 1 db csavar / oldal...

Előzmény: Zsolt-01 (20604)
Benidor Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20606

Ezer hála és köszönet! Mail ment!

Előzmény: peti970 (20605)
peti970 Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20605

Nekem van jó bontós kapcsolatom valamikor megyek is hozzá szellőző biztosan van A zafi áll az udvaron vagy 4 db.Kldj egy számot és amikor megyek felhívlak hogy mi kell.Jól emlékszem Szombathelyi vagy a fehér 1.6 zafirával?

Előzmény: Benidor (20600)
Zsolt-01 Creative Commons License 2012.11.27 0 0 20604

Szia!

Néhány hónapja téma volt itt a fórumon, hogy a Z18XER motorból, a vezérműtengely elfokolóból ki kell venni a szűrőt. Ezt megtudnád/tudnátok valamikor csinálni? Nézegettem, én nem merek hozzányulni.

Előzmény: uhuhu (20602)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20603

Na megvan a szoknya! Igaz, hogy ki van vágva a vonóhorog helye, de hátulról abszolut nem látszik, csak alulról. 6 pénzt igazán megért.Ja és kirohant nekem ÉRD-re érte.

peszleg2:

http://racing-bazar.hu/alkatresz/kasztni/b_zafira_lokharitok_elso_hatso

Hivatkozhatsz rám (fekete B zafi-s)

Ha nincs neki, 1-2 óra múlva felhajt. XXIII. kerületi és az "A" zafihoz is van csomó mindene.. :-)

Angliából hoznak mindenféle úúúútált Vauxhall Zafirákat, tehát minden van dömpingben.

(Imádom, amikor egy márkáról így beszélnek, de ez bontósoknál bevett szokás. Mindig az utálatos, amiből megélnek. :-DDD)

Előzmény: peszleg2 (20599)
uhuhu Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20602

a sima lökháritóhoz is lehet rendelni / venni alulra betétet a radarhoz.  Mi még az elöző munkaheléyemen többet is beszereltünk, a radar utángyártott volt, a betét volt GM .  abban az időben olyan 20E körüli ára volt.

Előzmény: Pitecus (20598)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20601

Esetleg próbálkozott valaki 3 gombos távírányítót ráprogramoztatni Zafira-B-re ......a 3.gomb a csomagtér nyitás ??

Benidor Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20600

nekem ez kellene csak A-hoz de ez sem megy.:(

Előzmény: peszleg2 (20599)
peszleg2 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20599

Melyik bontós van B Zafira alkatrészekkel jó felszerelve? Nekem szellőzőrostély hiányosságaim vannak (műszerfalon fent középen és a jobb szélső az ajtónál).

Előzmény: Pitecus (20598)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20598

Na egy bontós igért hátsó radarsor szoknát a lökhárítóba.

:-)

De még mindig nem biztos, hogy  a gyári cuccokat bele lehet tenni. (valami szoftver misztifikációt mondtak).

Wazze... :-(

Legközelebb megint fullos közelit kell vennem a második honvéd kamikaze zászlóaljjal együtt, hogy el ne lopják.

LvFord Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20597

Szia Laci!

Kérdésben bene is van a válszod. :-)

Egyszerű ODB II kábellel olvastam ki. De a gond nem is a kábellel, hanem a software-rel volt.

Egy másik "okosabb" program már felismerte:

P0130  Lambdaszonda áramkör (1.hengersor 1.szonda)

Itt valószínűleg az első lambda szonda adta meg magát, de ebből a hibakódból még nem biztos teljesen, mert lehet akár egy vizes benzin, üzemanyag nyomás vagy injektor, stb. probléma.

Ezt tutira csak egy oszcillioszkóp, vagy egy lambda-tesztelő műszer tudná megmondani.

Azután jött még egy:

P0378  Időzítési referencia magas felbontású jel 'B' kihagy/szabálytalan impulzusok.

Na ezt nem tudom hová tenni. Melyik alkatrésznek az időzítési referenciája magas, ez mire vonatkozik?

Na mindegy ennyit tudtam kideríteni, most elkezdek telefonálgatni.

Üdv.

Előzmény: kocolaci (20577)
LvFord Creative Commons License 2012.11.26 0 0 20596

Erre csak egy ciikel tudok válaszolni:

Tatalcar, Rácz Tamás írása:

"Felment a sznobizmus ára!"

Ezt sértésnek szántam, ez a címe.

Ennyivel be is fejeztem, mert ez a Zafira fóruma.

Előzmény: Mé.Zoli78 (20570)
fefe03 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 20595

Aki tudja merre van az olajszűró Z19TD motoron legyenszives megosztani velem! Milyen szűrővel szerelték, betétes vagy egyben van az egész?

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 20594

Hát ezt is megpróbálhatod, hátha tovább bontja. Így egy 50-es ha jól emlékszem.

Előzmény: Pitecus (20593)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 20593

Pontosan olyan, de nekem csak az az alsó kieg. szoknya kellene.

A racing bazáron láttam pár Pesti és pest közeli bontót/szervekereskedőt, hétfőn felhívom őket.

Talán, esetleg, hátha...

Előzmény: Törölt nick (20592)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 20592

Ez nem olyan?

Előzmény: Pitecus (20591)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20591
Előzmény: Pitecus (20590)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20590

Tudod kedves uhuhu, azt nem értem, hogy mindenhol a lökhárítóval adják ezt a kieg szoknyát. Csak épp a kárfelvevő akar úgy rendelni, hogy az gyárilag nem jár hozzá, helyette 4 luk van. Hihetetlen, pedig nem jár rosszul kifejezés is elhangzott.

Beszereléskor se akar gyári pdc-t, pedig a kapcsolóját én állnám saját zsebből, de még a H astra tolatóját se akarná beépíteni. Valami utólag beszereltet akar megint, amire azt mondja, jobb, mint a piranha.

Ráadásul volt egy ütődés a lökösön, amivel vettem a gépet, szerintem ráesjettek a élére vmi nehéz tárgyat, erre kapcsiból 30% minusz a fényezésből. Hát a jó q..va nénikéjüket. Mondtam, hogy a pici horpadástól még jól állt a lökhárító, az opel astrától viszont több helyen leszakadt. A horpadástól függetlenül is telibe kellene fényezni. Most úgy saját zsebből 15K-t kell belenyomni, hogy hátulról belémjöttek. :-(

Előzmény: uhuhu (20589)
uhuhu Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20589

hát beszéld meg a kárszakértővel, hogy veszelegy bontott lökháritót, viszel számlát, és fizessék ki az új helyett.... ők is boldogok lesznek meg olcsóbb lesz a javitás, Te is mert lesz tolatóradarod, és a bontós is mert eladott egy lökháritót....

Tiszta biznisz ez mindenkinek :)

Előzmény: Pitecus (20588)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20588

URAK!

Nem tudtok olyan helyet, ahol lehetne bontottan kapni Zafi B Cosmo hátsó Cosmo lökhárítő PDC betétet?

Bontott is jó, mert alig tudok a kárügyintézővel zöldágra vergődni. A kötelező állja a lökhárítót, a betétet meg nem. A bontók a jó lökhárítóról meg nem szedik le. :-( Törött lököst meg nem bontanak, hanem trashbe megy.

Így nem lesz tolatóradarom. :-(

OPC-007 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20587

Gyerünk Zafira FAN -osok MINÉL TÖBBEN rendeljük meg a kocolaci   által leírt   20577   hozzászólásban levő kütyüt, higgyétek el sok segítséget fog nyujtani a jövőben mindenkinek,ráadásul MAGYAR nyelvű lesz !!!

.....és köszönjük Laci önzetlen segítségét a "kütyü" project-ben!

Előzmény: kocolaci (20586)
kocolaci Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20586

Kb.: 4 emberke van idáig (Pitecus-szal és OPC Gyuszival együtt)

Előzmény: Pitecus (20584)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20585

Szia OPC-007.

Sajna nem tudom megvenni a szűrődet,mert megadta magát a mosógép,és így karácsony elött most ez nagyon nem jött jókor:-(((.

Méretileg szerintem jó lett volna  Külső hossz: 292 Külső átmérő: 221 Magasság: 30 mert ezt a méretett írja hozzá.

Előzmény: OPC-007 (20572)
Pitecus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 20584

Én sem táncolok vissza, tehát érdekel.

Előzmény: OPC-007 (20583)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20583

Engem mindenképpem érdekel a kütyü......rám számíthatsz /ha Magyar nyelvű / !

Mennyien vagyunk eddig tuti vevők ?

Előzmény: kocolaci (20579)
Benidor Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20582

hja ingyébe lett volna! :))

Előzmény: Zafirka2003 (20581)
Zafirka2003 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20581
Pitecus Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20580

Hölgyek/Urak!

Nem tudtok olyan helyet, ahol lehetne bontottan kapni Cosmo lökhárítő PDC betétet?

Kicserélik Cosmo-ra a lökhárítót, de nem adnak bele betétet. :-( Azt nem állja a biztosítás.

Az se gond, ha a szenzorok benne maradtak esetleg.

Azt hittem könnyebb lesz ez a project, de úgy látom, a végén be fogom szopni. :-(

Üdv

Pite

kocolaci Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20579

A szett 132 euró (kütyü:120 €+kiemelőkeret:5€+szállítás:7€), erre jön még az utalás költsége, az nekem 900 Ft volt. Én szívesen megcsinálom a magyarítást, nem a pénz miatt írtam, elnézést, ha félreérthető volt. Megkérdezem még a srácot, hogy több darabot összecsomagolna-e, és elküldene-e egyben, így a postaköltség kedvezőbb lehetne.

Kérem szépen, hogy aki komolyan vásárolna ilyet, az küldjön egy email-t. A fórumot ezzel nem terhelném, de ha lesz idevágó fejlemény a témában, akkor azt megírom majd.

Előzmény: Mé.Zoli78 (20578)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20578

Szia,

Nem kell ingyen csinálnod.

Kiszámolod mennyiből állna fel a kütyü magyarosítással,+ amit gondolsz érte.Kiírod hogy aki érdekel,ezzel a tudással ennyi az ára.Utána ha leszünk annyian,akkor rajtad keresztül megrendelhető.

Engem érdekelne a dolog,persze tudni kellene az árat.

Előzmény: kocolaci (20577)
kocolaci Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20577

Vagyok megint.

Néztem-néztem, de nem értem. Nem találkoztam/hallottam még ilyenről. Milyen eszközzel olvastad ki az üzenetet. Megkérdezem még a szerelő ismerősömet.

B zafira kütyü:

10+ darab megrendelésnél a srác csinálja a lokalizációt. Szerintem, ha páran összejöttök, meg nekem is van két ismerősöm akit érdekelhet, akkor kevesebbnél is megoldaná. A fordítást vállaltam. Tényleg: én itt promózom a cuccot, és visszaolvasva elég érdekesen néz ki. Szóval egy fillér hasznom sincs belőle, még a fordítást is ingyen vállaltam, nem is találkoztam a sráccal soha. Az egészet csak azért csinálom, mert sokunknak gond, hogy nem lát pár olyan információt, ami hasznos lenne, én meg véletlenül tudom a megoldást (opelforum.hu-n írta egy tag, hogy ezt ismeri-e valaki, megtetszett, megvettem, megosztom veletek).

A működéséről: egy teljesen különálló menüje van, amit a BC gomb hosszú nyomásával (1sec) lehet előhívni, vagy a kormányról a telefon gombbal. A menüjében öt elem van, de csak azok aktívak, amihez az autóban hardver tartozik. Diagnosztika: hűtővíz hőmérséklet, akku feszültség, töltés vagy becsült akku kapacitás kijelzés, elektronikus klímánál klímanyomás, tusbós autóknál turbónyomás. DPF: telítettség mértéke, tisztításkor a folyamat állapota (ez megjelenik a napi számláló helyén is a tisztításkor), részecskeszűrő belépő kilépő kipufogógáz hőmérséklet, legutóbbi sikeres/megszakított tisztítás ideje, azóta megtett táv, az elmúlt tisztításokból átlagolt regenerálások közti táv. Tolatóradar (csak gyárinál): az egyes szenzorok által mért távolságok 10 cm-es pontosággal kijelezve, automatikusan aktiválódik. Video: nem aktív, későbbi fejlesztéshez fenntartva. Beállítások: kormánytáv hangerő szabályzását dinamikusabbá lehet tenni, ajtónyitásra lámpákat kapcsoltatni, ablakot lehúzni bizonyos mértékig, stb.

Menet közben ha eléri a hűtővíz a 80 fokot akkor azt egy felugró ablak jelzi, ugyanígy a részecskeszűrő tisztításának kezdetét, befejezését, megszakítását. A hűtővíz hőmérsékletét állandóan ki tudja jelezni vagy a CID-en, GID-en, vagy a napi számláló helyén. Csak CID vagy GID kijelzőhöz lehet használni a kütyüt, mindegy milyen gyári rádióval, illetve rádió nélkül is működtethető, kormánytávról. Ha nincs gyári kihangosító (UHP4), akkor annak a helyén is mutatja a vízhőfokot.

Elnézést a hosszú írásért.

Üdv: Laci

Előzmény: LvFord (20555)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20576

hívlak majd

OPC-007 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20575

Köszönöm a kimerítő segítséget !

Előzmény: mantec (20574)
mantec Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20574

T OPC-007!

Fékfolyadék.

Előzmény: OPC-007 (20573)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20573

Még mindig van eladó Gyári GM DOT4 +  fékolajam  !

Mindenkinek javaslom a cseréjét így tél előtt,ugyanis kevesen tudják hogy a fékolajat 2 évenként kötelezően kell cserélni mert magába szívja a párát ,nedvességet ami köztudott nem tesz jót a munkahengereknek meg a karmantyúknak sem ,és nem puhul be a fékpedál!

Literes kiszerelésben van ami pont egy rendszer cseréjére elegendő !!

Az ára 2000 ft, ha valaki többet kér akkor tudok egy picit engedni az árból !

OPC-007 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 20572

Ha a fékolajat is tőlem veszed akkor /esetleg/  a kettőt 13e ft-ba odaadom !

Ha rendben akkor adj egy elérhetőséget ,vagy én adok ?

Előzmény: Mé.Zoli78 (20571)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20571

Ez egy kicsit mást kategória,teljesítménybe menyit számít?

Most egy 10-es tudnék adni a szűrőért,mert még fékolajat is cseréltetnem kell.....

Előzmény: OPC-007 (20569)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20570

Motorikusan jók,de amikor beleülsz,akkor olyan érzésem volt,mintha egy 20 évvel korábbi autóba lennél,és nekem ez nem jött be,mégha új volt akkor se.

így lett inkább a Zafira:-)

Előzmény: LvFord (20568)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20569

De igen jó volt a K&N sportlégszűrőbetét ,de vettem egy ilyet...

Előzmény: Mé.Zoli78 (20560)
LvFord Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20568

Mit jelen az, hogy "valami normálisat"? :-)

Előzmény: Mé.Zoli78 (20566)
LvFord Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20567

Igen, ültem kettőben, egyszerű mint az 1x1, a tulajok ódákat zengtek róla, pedig az egyik tulaj echte német. Egyébként itt nagyon sok van belőle.

A mi Zafiránknak nincs baja csak apró hülyeségekkel tudatja velem, hogy létezik. A miénk biztosan nőből van, mert szeszélyes, kicsi filléres, de bosszantó hülyeségekkel szórakoztat időnként, ezért lassan beadom a válópert, nem vagyok én ehhez hozzászokva. :-)

Lehet, hogy visszalépés, de nekem az autó nem presztízskérdés. Otthon évente kb. 10 ezer km-t megyünk autóval, mert inkább biciklizek vagy kismotorral járok városon belül.

Ezen érvek alapján lehet, hogy még túl jó is nekem a dákó. :-)

Előzmény: receiver (20565)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20566

Dacia MCV-t én is néztem,de igazi retro volt,és egy jobban felszerelt áráért már kapsz valami normálisat is.

Előzmény: receiver (20565)
receiver Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20565

Daciat már nézted?

Zafira elött megnlztem azt is, de még az új autó kalkulátorban is igen egyszerű a szentem.

Zafirához képest is időutazás viszza felé!

Legyen a Honda!:)

Előzmény: LvFord (20562)
rsi Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20564

Üdv!

Az egyik oldali fényszórómosóm fúvókája használat után nem mindig megy vissza tökéletesen a helyére (néhány mm-t kilóg a lökhárító síkjából). Kézzel szoktam elegánsan visszatolni, persze nem menet közben, mint MacGyver :-))

Mi lehet a probléma? Mi lehet a megoldás?

Gondolom maga a szerkezet, amiből kiemelkedik a fúvóka a lökhárító belsejéhez van rögzítve, tehát pl. a lökhárító néhány mm-es lógása nincs hatással a dologra...

Amennyiben valaki találkozott már hasonló jelenséggel, ne tartsa magában a dolgot...;-)

Előre is köszönök minden infót!

rsi

Pitecus Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20563

Szia LAci!

Miket tud ez a kütyü?

Ha ide nem, hát magánba pls.

Üdv

Pite

Előzmény: kocolaci (20553)
LvFord Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20562

Jelenleg az átlag most 8,6, de azért mert még a 7,4-es autópályás visszaút dominál, de a km-ek számával majd lassan kúszik felfelé. 

Amúgy nem kell a 4 literes, elég lenne egy H Odyssey is, számomra ez az egyterűek csúcsa, 8 személyes és emellett még befér egy pár bőrönd is. Az csak 3.5-ös, 6 hengeres és, ha nincs szükség a hatra, akkor kettőt automatikusan kikapcsol, ha kell akkor meg vissza.

Lehet, hogy az sem fogyasztana többet, mint a Zafira.

Majd egyszer veszek egyet, ha nyerek a lottón, most jut eszembe, hogy nem is lottózom. :-)

Ha eladom a Zafirát, akkor jó lesz nekem egy hét személyes, 1.6-os 16V D. MCV is, az nálam 20 évig autó lesz. :-)

Előzmény: receiver (20558)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20561

Tesztmódba ha belemegyek sok dolog ki van kapcsolva nálam,ezeket lehet aktíválni,vagy csak szervíz tudja,vagy egyáltalán nem.

Gondolok itt arra,hogy a tv-knél is alapta tudták a PIP funkciót(bizonyos tipusok),csak le voltak butitva.Szervízkóddal pedig lehetett kapcsolni.Pl.nálam nincs fogyasztás mérés,ezen keresztül lehetne kapcsolni?

Reteszelés funkció se működik nálam,előző 2005-ös Astrám ezt tudta,ez meg 2006-os lehet hogy ez nem tudja?

Előzmény: kocolaci (20547)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20560

Most olyan 20 körül megy,plusz hozzá a tisztitó szett.

nem jött be neked,vagy mást raktál bele?

most cseréltem benne normál szűrőbetétet,ha elöbb jön,akkor biztosabb a dolog.

Előzmény: OPC-007 (20559)
OPC-007 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 20559

26.400 ft-ért vetttem anno..........510 km -t mentem vele........FÉL ÁRRA GONDOLTAM !!!

Előzmény: Mé.Zoli78 (20557)
receiver Creative Commons License 2012.11.21 0 0 20558

Uh..

Nektek valami 4l-es vas kéne. Ott nem számít a domb, völgy.

Budapesti 9.4 ilyen harminc párkm/h átlaggal jön ki. Neked mennyi az átlagod? Mert ha húszon akkor érthető.

Egyszer a körúton a Margit híd felé araszoltunk, szép rendes dugóban. Kíváncsiságból nulláztam egyet, kb 40 perc volt de ott is csak 11-12 l környékére jött ki.

Előzmény: LvFord (20556)
Mé.Zoli78 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 20557

Szia,

Milyen árba lenne a légszűrő betét?és a ketyere,amivel ki lehetne olvastatni dolgokat?

Pontossan mi az amit ezzel lehetne látni pluszba?

Mert az enyémen alapba sokmindent nem ír ki.

Külső belső hőmérséglet,rádió,óra dátum.....

pillanatnyi fogyasztás,és ehhez hasonló dolgokat nem tud sajna...

Előzmény: OPC-007 (20550)
LvFord Creative Commons License 2012.11.21 0 0 20556

Szia!

Télen beleszalad a 14-be is, de ez főleg a rövid utak miatt van. Nyáron meg 11 körül. Természetesen ez városban értendő.

Amúgy egész Stuttgart hegy meg völgy, alig van rajta egy normális, vízszintes földdarab, mint a hullámvasút.

Tiszta vicc, de még a parkolóhelyünk is oldalra dől!

Rengeteg lámpa van, az utcák 90%-a jobbkezes, sok a 3-4 km-es dugó, dombra fel, meg minden. 1,5 tonnát emelkedőn 20-30 szor kimozdítani, hát nem kevés energia kell hozzá. Valószínű, hogy ezek is bőven közrejátszanak a magasabb fogyasztásba.

Ezért rövidebb utakra inkább a kisautónkkal járunk, az meg igen gazdaságos.

Emlékszem, amikor hazavitted az autót, akkor leírtad az átlagsebességet és a fogyasztást. Határozottan emlékszem rá, hogy akkor kevesebbet  fogyasztott, mint a miénk.

Ez van. :-)

Előzmény: receiver (20549)
LvFord Creative Commons License 2012.11.21 0 0 20555

Szia Laci!

Te penge vagy ebben a témában.

Ez mit jelent pontosan?

Ezt dobta ma a gép. :-)

"Pending DTC (s) detected during current or last completed driving cycle"

Semmi kód vagy egyéb, csak ez az erotikus üzenet. Kitöröltem, azóta mentem kb. 10 km-t, 2x indítottam.

Eddig még nem jött vissza.

A törlés előtt is mentem vele elég sokat, de a motor piktogramm nem aludt el. Ezt azért nem értem mert, ha már nincs jelen a hiba, akkor a lámpa el szokott aludni, a kódot amúgy is letárolja, oszt jónapot kívánok. Na ez nem aludt el, de kódot sem tárolt, csak az üzenet röhögött rám a képernyőről.

Köszi szépen!

Üdv.

Előzmény: kocolaci (20553)
receiver Creative Commons License 2012.11.21 0 0 20554

OPC-007 , kocolaci

Áhá! :) Köszönöm. Értem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!