Köszönöm a választ,nos az autó nem az enyém hanem egy ismerősömé.
Az osztóművet bontóban vették bele,elméletileg típus és évjárat azonos,egy szervizben történt a csere,de nem kia szervizben.A kiásoknál később volt,amikor az osztómű önállósította magát.Ezt úgy értem egyszer csak Lo módba tette magát és úgy maradt,nem lehetett onnan kivenni.ekkor nézték meg a kiások és mondták,hogy nem tudják mi a gondja,mert hibát nem tudnak kiolvasni,vagyis a diag szerint minden rendben.Akkor el lett hozva az autó,majd kb 10 perc előre hátr menet után egyszer csak megjavult.Aztán egy mezei autószerelő javaslatára a léptetőmotor csatija szét lett húzva,mert szerinte a motor romlott el és,hogy ne forduljon elő mégegyszer az átkapcsolás.
Kb 200km(főleg városi)használat után újra Lo fokozatba tette magát,és megint nem hajlandó visszaváltani.
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy nekem egy 2004-es Kia Sorentom van. Sajnos besült benne a motor, ki lett cserélve egy másikra. Az új motorhoz új szoftver is lett az autóba rakva de így sem indul az autó. Szétt lett szedetve a motor ami ellvileg hibátlan
Következö a helyzet.Csütörtökön elment a víztermosztátom ugyanis a víz hömérséklete nem emelkedett a kellő hőfokra.Péntek este hazajöttem munkából akkor még minden rendben volt azaz a vízhőfok már nem emelkedett.Péntek délután be akartam indítani és akkor jelentkezett ez a hiba jelenség.Kiolvastuk a autót és ey a 2 a U0002 és U0004 hibakód jelent meg törlés után sem indult el a gázpedál.Sok indítás után amely 1250 fordulatszámon ment a motor majd hirtelen leesett a normál fordulatra elinult a gázpedál.Rendben ment.Viszont hibakód olvasás után a U0004 kód jött vissza és ki villant (chek enigme lámpa) .
Ma ismét beindítottam és kb.5-6 perc amely 1250 fordulatszámon ment mert így indult alapból el.....visszaesett a fordulat normálra és a gázedál elindult reagált minden gázadásra.(felmelegedett a víz kicsit).Vártam hogy hüljön ki az autó utánna megint csak 5-6 perc után tudtam használni a gázpedált.Viszont a víztermosztát csere nem történt még meg mert nem tudtam sehol venni hétvégén.Hétfőre lesz termosztátom amit cserélek is.
Az utóbbi néhány napban elkezdett az ESP OFF lámpa néha világítani, most már viszont folyamatosan világít. Van valakinek valami tapasztalata, vagy tippje mi lehet a probléma? 2009.05 gyártási év, 2,5 dizel.
Sziasztok! Arra tudtok esetleg választ adni, hogy első generációs Sorentoban utólag fizikailag be lehet-e tenni hátra a plusz két ülést? Mert létezik hétüléses verzió, csak nagyon ritka. Köszi előre is!
A felni típusa ARCASTING BLADE. Az új ára 80.000.-/db VOLT (hol van az már), de ez nem releváns, nekem útban van a garázsban, 2013 óta nem volt az autón.
Gumi rajta van, de nem használható már, mert elég kopott. Sajnos egy jobb új gumi szintén 80.000.-/db körül van rá.
A (utoljára) jobb hátsónak használt eresztett is, kb:1 hét 1,0bar.
Én tettem rá karcot, ez az egyik ok, amiért levettem, mert nem tudok rá vigyázni. A másik, hogy nem szerettem, elvette a kényelmet. Nem szeretem a sportos autókat. Azonban tény, hogy ezekkel a kerekekkel a Lágymányosi hid Budai oldalán az éles kanyart hihetetlenül nagy sebességgel, biztosan lehetett venni, nem volt dőlöngélés. És autópályán is remekelt.
2-2 ráadásul külön színű. Az egyik páros alu színű, a másik fegyveracél. Szerintem ez utóbbi a tuti.
Viszont méretben tökéletesen SORENTOra való jó ET-vel, nem kell közdarab, vagy más, és van hozzá külön kerék csavar, viszont kerékőrt kell venned külön hozzá, annyival kevesebb a csavarok száma. (A kerékőrt most is használom.)
Kia Sorento vásárlásán gondolkodom. Kb. 4millió Ft-om lenne rá. Ennyiért 2011 körülieket kapok 200.000 km feletti futásteljesítménnyel. De ahogy látom ez ennél az autónál nem számít soknak. Mire figyeljek ezeknél a 2009 után szériás Sorentóknál? Volt-e valami visszahívása, típushibája ezeknek az autóknak? Mindenféleképpen automatát szeretnék, ezeknek mennyi a fogyasztása normális használat mellett(nem nyomom tövig a gázt inkább tatásan közlekedek)? Többnyire 60-70 km egyidejű megtételére használnám, ebből kb. 5 km város, a többi autóúton történne max. 100 km/h-val. 9 literből kijön vajon? :D
Illetve nézegettem még a Fiat Freemontot is. Nagyobb és kevesebbet is fogyaszt. De nekem ez túl szép hogy igaz legyen katergória. Azt az autót ismeritek? Melyikkel járnék jobban?
jah, nincs facebookom, szóval nekem marad ez a fórum :D
Sorento vásároláson gondolkodom, de sosem volt meg dizelesem. Sajnos sokat használnám városban, Budapesten. 2007-2010 nézegettem mert minel újabbat szeretnék, viszont a részecskeszűrő nemtudom mennyire bírná. Nyaron egesz sokat autopalyazunk, télen meg be tudnám vállalni (időben,uzemanyag költségben) hogy havi kétszer meghajtsam mondjuk 30-30 percre vagy akar nagyobb körökre (M3-M0-Kerepesi ut- vissza zugloba). Szerintetek ez elég lenne?
Egyebkent kb. évi 15000 km-t megyek, ebből 10000 durván városban. A munkahelyem kb 7 km-re van ettől nagyobb távot nem sokat megyak városban. Sosem volt meg dizelesem, de nagyjából ismerem a szabályokat, és ha lenne, akkor betartanam az alapokat (melegítés, fordulat, stb...)
Ha jól tudom 2007 előtti autókban nincs részecskeszűrő, válasszak inkább azok közül? Jobban bírja a városi utakat? Kevesebb kockázattal járna városba? Mennyivel tud kevesebbet mint 2007 utaniak, és miről kellene lemondania az juhot képest ha ezt választanám?
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik a kérdés, de remelem tudtok segiteni.
hello tanácsot szeretnék kérni, ez egy kia sorrento 2004-es 2.5 automata diesel , és megyek vele 80-90el és leveszem a lábam a gázról elkezd csattogni valami alul, voltam már sok szerelőnél és mind mást mond,én az osztóműre gondoltam de nem tudom, vettem egy másik difit ki lett cserélve és még annyira se jó mert amit vettem az többet forog mint a gyári igy tehát az első és hátsó nem együtt forog, most előrröl le van véve e gardán és nem csattog, a lényeg a hogy vissza lesz téve a gyári és kérném a tanácsokat hogy miért csattog mikor nincs húzó erő ?:?:?:?:?: