Keresés

Részletes keresés

gyere a papához Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1066
Nem, fenntartom, hogy egy szemernyi igazság sincs benne ;-). Te pedig nem azt bizonygatod, ami itt a téma volt. Methogy ugye, mi volt itt a téma? (Elnézést, ez tényleg nagyon offtopik, de hát az ilyen, rövid életű elhajlások minden topikban gyakoriak) Hát az volt (a téma), hogy volt-e, van-e,  társadalmi "haladás". És nem az, hogy a haladás kiknek köszönhető - te ugyebár erről beszélsz. Persze amit mondasz, az igaz; valóban, a társadalmi, technikai, tudományos fejlődés gerjesztője soha nem az egész emberiség úgy an bloc, hanem mindig az egyes újítók, reformerek, feltalálók, forradalmárok. És ez voltaképpen természetes is.
Előzmény: pucros (1065)
pucros Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1065
Van azért igazság abban. Talán úgy lehetne pontosítani, hogy az emberiség főtömege csupán utánozni képes az élcsapatot, és ez bizonyos történelmi helyzetekben megmutatkozik.
Másképpen leegyszerűsítve, az egyszerű nép a bogaras és különc úttörőket először máglyán el szokta égetni, aztán a vívmányaikra építve döngeti a mellét, hogy mennyire ki van ő emelkedve az állatvilágból. Úgy egyébként a saját erejéből még mindig a lombkoronában makogna.
Előzmény: gyere a papához (1064)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.08 0 0 1064
Ez offtopik, de: Az első mondat, és különösen annak az első fele egyszerűen nem igaz. Ha igaz lenne, akkor az ember még mindig az állatvilág része lenne, nem alkotna társadalmat, civilizációt, nem lennének elvei, erkölcse, fogalmai, elképzelései a jóról, a roszról, a helyesről a helytelenről, és így tovább. Ha igaz lenne, akkor a megfogalmazója nem is tudta volna megfogalmazni, leírni meg pláne nem. Persze megértem: a búbánatos világvégevárásokra szintén megvan az igény, ez valahol rokon a transzcendenciába vetett hittel. De persze elsősorban csak egyfajta földhözragadt konzervativizmussal.
Előzmény: NGid (1062)
Thor Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1063
Nekem most is tetszett. 15 millió magyar műsorvezetője, höhh! :)))
NGid Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1062
Az értelem, meg a felvilágosultság terjedése illúzió, mely a következő komolyabb világméretű válságig fog tartani. Oil peak már úgy is a nyakunkon, nemsoká itt a Riddick által óhajtott világ.
Előzmény: gyere a papához (1060)
profika Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1061
Szerintetek az elmaradt múlt adás megy ma este?
Előzmény: pucros (1053)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1060
A tekintélyelvűség nem (csak) magyar sajátosság. Hanem egyrészt megszokás, tradíció (cár atyuska), másrészt meg a kevésbé értelmes emberek szükséglete (Viktor, Viktor...). Az értelem, a racionalítás, és a felvilágosultság terjedésével párhuzamosan visszaszorul. Lassan...  
Előzmény: Piccolomini (1058)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1059
Ez baromság.
Előzmény: Piccolomini (1058)
Piccolomini Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1058

II. János Páltól függetlenül: érdekes népkarakterológiai vonás, hogy mindig is túltengett a magyarban a paternalizmus, a vonzódás azért, hogy valaki jó atya módjára felettünk álljon és szemmel tartson minket, Mátyás királytól Kádár Jánosig.

Soha nem felejtem el, amikor néhány éve egy alföldi falusi néni a udvara kerítése mögött, a TV kamerái előtt siratta, hogy meghalt a jordán (!) király ...

Előzmény: gyere a papához (1055)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1057
Az Index mai címlapján van a hír: "Szolidarítási mozgalom a kenderaktivistákkal."
Előzmény: migueldiaz (1056)
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1056
OFF. bocs, mi ez a "kendermag-ügy"? Én lemaradtam róla.
(Elég egy link) Köszi! :)
Előzmény: gyere a papához (1055)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1055

No végre egy pozitív hír, ebben a nagy össznépi búslakodásban. Szvsz most már tényleg bekaphatnák ezek a nagy önjelölt médiafigyelő cenzúrabajnokok. Akik ugye, talán nem véletlenül mind a jobboldal "jeles" képviselői.

Azt meg 2x se mondom, hogy ez az idióta Maszop nem fog kiakadni a dolgon (ha leadják a műsort). Szemforgatásban, meg megfelelni vágyásban mostanában ők is nagyon igyekvőek. Szóval jól teszed András, ha leadjátok. (A kendermag ügyért meg külön dícséret... ;-))

Előzmény: pucros (1053)
peace03 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1054

Azt olvasom, hogy a pénteki gyásznapon levetítik a Hajós-műsort....

Érdekes.....

pucros Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1053
Úgy értesülhettünk az index mai cikkéből, hogy a gyásznap végén lazításképpen megtekinthetjük e műsor újabb epizódját.

Talán bizony össze lehetett vágni egy adást csupa méltóságteljes, komor, kimért, melankolikus produkcióból, röhögés nélkül, csak megrendült vastapsokkal?

Mert ha nem, bizton megtalálják a csatornát. Nem elég, hogy ezekben a nehéz időkben egyébként is médiafigyelő-seregek vadásszák a megbotránkoznivalókat, botrányköveket -- de azon a napon még külön jogszabály is tiltani fogja a jókedv nyilvános ábrázolását! Jó lesz vigyázni, RTL Klub!

És András, neked biztosan jól jön ez, a vastagszemüveges népszavazás után megint? Azt fogja hinni a társadalom, hogy direkt mindig röhögtetni akarod a nemzetet, valahányszor csak megnövekszik a mélabú népszerűségi indexe.
csinszka214 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1052
úriember az, aki tud tangóharmonikázni, de nem teszi.
: )
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1050)
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1051
:)
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (1050)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1050
Megjegyzem szerényen, hogy ennek a műsornak a hatására vettem elő a tangóharmónikámat a szekrény aljáról. Kultúrmissziós feladatokat lát el a műsor véleményem szerint.
Varga B. Tamás Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1049

Nem. Én egy hasonlót írtam, ami átment ezer kézen, és mindenki hozzá tette a saját ötletét. Aztán ez lett belőle.

P.S.: Amúgy meg, téleg vicces, hogy engem kértek fel rá:D 

Előzmény: csinszka214 (1045)
pucros Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1048
Őszintén szólva elkerülte a figyelmemet, hogy a közönség olyankor szakadna a röhögéstől, amikor valami nem tréfásnak lett szánva. Ettől persze még előfordulhatott.
Előzmény: FeketeTalp (1043)
Novicius Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1047
sőr = sőt
Előzmény: Novicius (1046)
Novicius Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1046
Az volna a stílszerű, sőr adekvát, ha magad adnád elő a Hajós-műsorban ... Jelentkezz!
Előzmény: Varga B. Tamás (1044)
csinszka214 Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1045
ezekszerint megírtad saját magad paródiáját? : )) hiszen az alapötlet, hogy legyen ilyen magyarországon és az hogy és mindként, szintén tőled származik...
Előzmény: Varga B. Tamás (1044)
Varga B. Tamás Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1044

Na, Hajós úr, megírtam a műsorod paródiáját:)

P.S.: Remélem, tetszeni fog:D

FeketeTalp Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1043

"Mit akarok ezzel mondani? Először is azt, hogy kiröhögtetésről szó nincs. Természetesen előfordulhat, hogy valaki alkati okokból kifolyólag kiröhögi a fellépőket, aztán nem vállalja fel a bunkóságát, hanem a műsort hibáztatja."

Persze, biztosan azért szakad a közönség a röhögéstől, mert a fellépőnek ez volt a célja... Na, menjél már!

Én inkább szégyellem magam ilyenkor. Ennek a műsornak eleve az a célja. Még Hajós mondta valamikor, hogy sokan vannak, akik nagyon jól elénekelnek egy dalt, vagy elmondanak egy verset, de nem ők fognak bekerülni, mert ez a műsor nem erről szól.

András stílusát én is nagyon kedvelem, az előző műsorait mindig megnéztem, és a Heti Hetest is csak azért nézem, mert ő ott van. Mondjuk kezd ettől is elmenni a kedvem, de ez más kérdés.

"Érdekes találgatni, hogy vajon ki miért akar benne lenni a tévében, és hogy miért pont azzal a produkcióval, amivel. Embereket ismerek meg, akik lehet, hogy nem tudják, de merik és teszik."

Miért pont azzal a produkcióval? Azért, mert nem tudja helyesen felmérni a saját képességeit. Én álltam úgy színpadon, hogy a szervező baromsága miatt egy teljesen más jellegű műsort vártak és aztán a szünetben közös megegyezéssel leléptünk. Szar volt. Mit gondolsz, milyen annak, aki teljesen komolyan előad valamit, aztán csak röhögnek rajta? És ugye mondhatjuk, hogy úgy kellett neki, minek ment oda, de valaki csak beválogatta nem? Én itt most azokról beszélek, akik komolyan gondolják ezt az egészet.

Előzmény: pucros (1029)
dohonyiz Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1042

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy ami most elmaradt adás, mikor lesz bepótolva? Vagy az lesz most pénteken, és így csúsznak 1-1 hetet?

(illetve, most olvasom, hogy most pénteken gyásznap lesz a pápa temetése miatt, szóval akkor az e heti is ugrik?)

Köszi,

Zoli

gyere a papához Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1041

"Nem csinált belőle senki hülyét. Sőt, emberi méltóság szempontjából sokkal fényesebb így bekerülni a tévébe, mint vágóképnek egy szociális ügyekről szóló hír alá."

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy ez a kijelentés így, ilyen formában nem teljesen állja meg a helyét ;-). Persze a "hülyét csinálni" kifejezés az tényleg erős kissé, hiszen itt (mármint a műsorban) ugye viszonylag keveseknek vannak ilyen szándékai (a közönség csak szórakozni akar, nem "hülyét csinálni", a fellépő alany meg csak szerepelni, anélkül hogy hülyének néznék). Viszont úgy talán lehetne fogalmazni, hogy egyfajta egészséges "népi" bohóckodás zajlik, ami "kint a terepen", kocsmai bolondozás, haveri ökörköri szinten eddig is ismert, és méltányolt volt (olykor ki-kiröhögött, de nem lehülyézett), viszont most lehetőség nyílt a sokkal szélesebb körű bemutatásra is.

Viszont az "emberi méltóság" ebbéli kontextusban való (ilyen, vagy olyan) használata, az valahogy nem idevaló. Ugyanis túl súlyos ez a fogalom ide. Ha már egy műsorban az merül fel (de persze szerintem itt nem merült fel, pont arról dumálok itt), hogy az emberi méltóság is sértve vagyon, akkor ott valami hibádzik, ugye. Merugyanis, ha valaki bolondozik, ha valaki önkritikátlan, ha valaki nem ért valamihez, viszont nagyon akarja azt csinálni, és bemutatni, az módfelett vicces jelenség lehet, a közönség emiatt méltán mulat rajta, ámde talán mégiscsak engedtessék meg, hogy az emberi méltóságát ettől még ne lássuk romokban heverni. Hogy miért? Hát azért, mert az emberi méltóságot ennél fajsúlyosabb jelenségekkel, viselkedéssel, magatartással, cselekedetekkel szokás kapcsolatba hozni, és mérlegelni. Ugye, ha netalán mégis megengedjük, hogy némely szereplő ideiglenesen "hülyét is csinált magából" (ez egy népies termimus technicus annak kifejezésére, hogy nagyon nem állt a helyzet magaslatán), az még messze nem jelenti azt, hogy azt gondoljuk, egyben elvesztette az emberi méltóságát is. Ezért hát nem kellene ezt azokról se feltételezni (hogy azt gondolják, hogy..., hogy lenézik, stb.), akik ezek nélkül az erkölcsi skrupulusok nélkül csupáncsak egy jót akarnak, és szeretnek mulatni egy olyan ember produkcióján, akinek feltett szándéka, hogy másokat mulattasson.

Előzmény: pucros (1015)
ttttttbd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1040
Pontosítás az elõzõ hozzászóláshoz: tehát ha valakinek megvan az elsõ adás DVD-n vagy AVI-ban, akkor szeretnék kérni belõle egy másolatot. Az árban megegyezünk. E-mail címem: ttttttbd@yahoo.com.

Dan
Előzmény: ttttttbd (1039)
ttttttbd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1039
Sziasztok!

Felvette valaki az elsõ adást (mondjuk AVI-ba vagy DVD-re)? Ha igen, akkor szeretnék kapni belõle egy másolatot. Árban megegyezünk. A válaszokat az e-mail címemre (is) várom.

Üdv:

Dan
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1038
Az elhamarkodott válaszadóknak :)

Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Változatlanul fenntarom, hogy igenis szükség van egy ilyen műsora, DE nem ezzel a körítéssel...

Ha esetleg tényleg empatikus és toleráns emberek lennének a zsűriben... akkor lenne korrekt....

Vannak emberek akiknek ez lehet az egyetlen kitörési lehetőséégük az életben. Mondjuk mindig az jár a fejükben egész életükben, hogy ha odáig eljutnék, biztos sikeres lennék.
Joguk van ehhez. A tévének meg kell adnia az esélyt ha már ezt a ideát tette meg mintának, hogy szerepelned kell benne hogy érezd, letettél valamit az aszrtalra, vagy csak akkor vagy értékes ember, valaki... (Csak ez tényleg úgy lenne tisztességes, hogy benne ül mondjuk egy ember akinek, de valamilyen mentálhigéniás végzettsége van, aki megmondja tapintatosan a formaegyes emberkének, hogy ez nem igazán nyerő, amit csinálsz, és sajnos nem, a lányoknál sem jön be... Meg legalább tényleg rendes zsűritagok legyenek, és most valami nagyon extrémet mondok, szakmai zsűri, akikből látszana, hogy ezeket az embereket komolyan veszik, De Komár Laci, és Lilu már egy értelmezési keretet ad ennek a műsornak...)

És mégegyszer, az ország ilyen emberekkel van tele, aha körülnézel magad körül. Ha úgy tetszik ez a valóság. És nem csak az olyan sokoldalú tehetségek vannak benne, mint Stohl Buci.

Egy ilyen műsornak, ahol hétköznapi emberek lépnek fel, már nagyor régi adóssága szerintem a televíziónak... És már nagyon régóta megérett a helyzet rá. Itt is csak az a szomórú, hogy nem a megfelelő módját választották ennek, hanem alapvetően más volt a cél...
deszka Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1037
már láttam
Előzmény: Bosco (1024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!