Miert pont velem kellene kezdeni?:-))
Egyebkent nagyon viszket mar a tenyerem, ha minden igaz penteken egy 900-as tulajdonosa leszek. Akkor a klubba is belepek.
Topik
Thx! :)
Hmm. Szerintem a topikkal kellene kezdeni, mert hátha felmerül valami jó ötlet, amit pl. egy kérdőívben meg kéne krédeni, aztán lezsírozni szóban, aztán meg végigmélezni a társaságot...
:))
Helló BlackStar!
Szerintem ebben a sorrendben jó lesz (levélben, mélben, szóban és topikban). ÍGy legalább követhetjük a fejleményeket, gondolom mindenkit érdekel és sokat tanulhatunk belőle mi is. A topic lakók amúgy sem szégyelik egymás előtt a véleményüket és így lehet ütköztettni, de bocs nem hozzám szólt a kérdés.
LG
Figyu:
a következőt kéne csinálni.
Elvállaltam egy TDK-t ergonómiából, úgyse találod ki, mi a téma (Személygépkocsik ergonómiai szempontú tervezése - bemutatás a SAAB autókon :))) ) és ehhez valami olyasmit kéne, hogy a klubtagokat, főleg a topiklakókat végigkérdezni, hogy mik is a benyomásaik, (főleg ergonómiai szempontból).
Tehetem ezt a klub nevében? Szerinted hogy csináljam? Levélben, mélben, szóban, topikban... :))
Zoli,
amióta megvan a viggen, elég keveset opelozom, a múltkori 500+ ezres számla sem tecc és az opel topikban sem érzem magam otthon mostanában, khm...
5-kor a Mariott hotelben lesz egy tárgyalásom, remélem nem teljesedik ki vacsira és gyorsan végzek. Nem tudom, hogy azon a környéken hogy tudok parkolni, de amint szabadulok teflonozok Misanak és a nyomatékhegyek közé csapok!
Elegge meggyo=zo=ek a kepek az összetört 900-as limorol. Honnan lehet tudni, hogy tenyleg 50 km/o-val ment-e az auto? Arrol van-e valami infod, hogy a Liaz mennyivel jött szembe? Ha frontalis volt a "koccanas", akkor a ket jarmu= sebessege összeadodik, a Liaz nem kis tömegero=l nem is beszelve.
A Miniszterelnöki Hivatalnak en egeszen masfajta fekete autot kivannek inkabb. Nem 9-5 Aerot, inkabb olyan kombi-felet :-)
Hopp, ezt a hozzászólást véletlenül átugrottam. Szal nekem csütörtökön még nemtom mikor lenne jó, talán 7 körül vagy fogcsikorgatva talán 6. Ez holnap kiderül...
Egy böszme aero persze kíváncsivá tesz.
Gondolom ti teflonkapcsolatban álltok egymással, baas lécci értesíccs, vagy írjátok meg ide mi a helyzet!
valahol hallottam (valaki mondtam, mitthomén), hogy külföldröl lehet autót behozni úgy, hogy kiválasztod neten, és hozzák... hun van ilyen honlap? körülnéznék kicsit...
Btw ma voltam a ringen 200+ lóerős autókat tesztelni és egy 380 lóerős awd-s szörnyben egy profi tesztpilóta mellett megtapasztalni, hogy mi a különbség az amatőrök és a profik között, majd élőben mesélek :-)
axa, thom, baas,
nekem jó a kedd, de valszeg 5-ig melózok, tehát olyan fél6 felé tudnék a rakparton lenni. Szerda, csüt. sajna nem jó...
páter,
te is kinnt voltál? Mivel a volvo topikba be volt nyomva a hirdetés, ezért nem titok, 1.2M volt. A tulaj egyrészt tisztában volt a gép unikum jellegével, mert nem engedett, másrészt nem, mert ennyiért odaadta :-) Behozni már nem lehet, az EU-ban is ritkaság...
Sziasztok!
Sajna ezen a héten nekem csak a késő este jó este 10 után, úgy hogy majd máskor örsgyülünk. A tesztről sajnos lemaradtam, talán túlkorán távoztam a taliról?! Esetleg máskor?!
LG
Ja, és még annyit, hogy ha majd bekötöd a rádiót arra vigyázz, hogy a hangszórók + és - polusai egyformán legyenek bekötve mind a négy hangszórón, mert különben a sztereo hatásnak annyi.
1) Ha az óra rendszeresen megy gyújtás alatt, különben meg áll, akkor rossz bekötés. Bár nem tudom elképzelni, hogy lehet rosszul bekötni, hiszen egy nyomtatott áramkörrel van szerelve a műszerfal. Lehet, hogy buherált? Máskülönben az órák nem örökéletűek, szerelő szerint max. 8-10 év és leáll.
2) Kiégett izzó a hangszórót és a levegőnyílást magában foglaló rostély levétele után cserélhető. A probléma csak az, hogy vakon kell csinálni, de nem veszélyes. Csak arra vigyázz, hogy a rostélyt a két csavaron kívül egy kis acélrugó is tartja, nehogy letörj valamit. Nekem sikerült:( Szóval higgadtan, óvatosan:)
3) Ha a hangszórót kiveszed, már ebben a kérdésben is kicsit okosabb leszel:)
Szakirodalom, by Haynes:
Bal első hangszóró: zöld-barna Bal hátsó hangsz: zöld/fehér-barna/fehér Jobb első hangsz: kék-piros Jobb hátsó hangsz: kék/fehér-piros/fehér Földelés: 3 db fekete kábel Állandó tápfesz: szürke Gyújtásról kapcsolt tápfesz: piros Elektromos antenna vezérlés: zöld Müszerfal-világítás (szabályzott erősségű): barna/fehér
Sziasztok segítséget kérek.
Mint említettem volt, megvan a kékség. Működik, ma kipróbáltuk családilag hosszúban, rövidben, gyorsban és fordulókban....
próbaútvonal:Bp-Szentendre-Esztergom-Komárom-M1-Bp.
Nos 3 hibát tapasztaltam:
1. sajnos az autóban nincs rádió-magnó
2. Kiégett az egyik izzó a műszerfal mögött
3. A műszetrfal órája mikor bent ülünk megy. kivett slusszkulcsnál áll. vagy hasonló....
Ezekre kérek megoldási javaslatot:
kezdjük visszafele:
3. mi a fene baja lehet az órának? rossz bekötés??? Érintkezési hiba, avagy súlyosabb?
2. Hogyan tudok izzót cserélni a műszerfal mögött, a hangszóró-lyukból hozzáférek-e?
1. Mivel szeretnék belepakolni egy magnót, a bekötések érdekelnének: van 5 db megkülönböztethető csatlkozóvég:
(A). barna koax (antenna) egyértelmű, nem gond.
a többi madzag egy bogból jön: két külön csatlakozódugós végződéssel valamint 2x2 drót aránylag függetlenül.
ez utóbbik színre megkülönböztethetők:
(B). az első két drót barna és zöld,
(C). a második kettő piros és kék színű.
A csatlakozókba is más-más színű drótok mennek:
(D). 1. csatlakozó: nyolc drót megy 2x4-es formációban: egyik oldal: kék-piros-barna-zöld, vele szemben kékfehér-pirosfehér-fehér-zöldfehér színű kábelek. (okoskodásom szerint, ezek lehetnek a hangszórókhoz vivő drótok)
(E). 2. csatlakozó: 7 drót megy bele: egyik oldalon csak a sarkokhoz mennek madzagok: piros és szürke. velük szemben barnafehér, zöld és fekete, viszont a csatlakozó közepéhez is megy két fekete drót.
Nos kérdésem, hogy mit jelentenek a különböző szinek?
Mit hova kössek? Létezik ezekhez szakirodalom?
Előre is kösz!
lp,
köszi a próbalehetőséget! Fantasztikus, hogy két hasonlóan erős autó (viggen és 9000 2.3T) mennyire eltérő lehet: az egyik betonkemény, nyers, a másik kultúrállat, finom, elegáns. Remélem viszonozhatom a tesztet, bár már csak 1 hétig leszek itthon :-)
Jó, hogy ott voltatok a volvo talin, remélem mindenki jól érezte magát!
Nem tudom feltünt-e nektek, de a 900-as az egyetlen olyan autó, amelyiknek a régebbi modelljei is jó besorolást kaptak.
Saab 900, 79-es kiadástól +20%! Pl. a BMW 3-as, 83-tól -20%.
Mé, mi van fenn az oldalon?
Mondom, utánanézek, de ha amit tudok, nem igaz, és mert valszeg az adataimban is ez lesz, nem leszel okosabb.
Szóval, a belga módszer: amit a SAABról mondanak, pozitív, akkor igaz, ha negatív, akkor aljas hazugság :))
Elbeszélünk egymás mellett :))
Szóval a lényeg, hogy elsőre nem kapta meg a dolgot a dolog, de utána (most hogy újaxbb tesztyelésre, vagy mittomén), addigra már megkapta...
Különbenis mérérdekel? :)) Az OldSkool-lal soha nem volt baj :))
Adjak kölcsön? :)))
9000 is rulez... Bár gyári hibás, mert valami szokatlan helyen, valahol a kormány mellett van a slusszkulcs :))
A LARGE FAMILY CAR kategóriában az összes autó, ami 40%-al jobb az átlagnál svéd. Biztos csak véletlen:)))
Az ENCAP csak egyfajta ütközési mód szerint vizsgál, az élet pedig van olyan szemét, hogy gyakran produkál másfajta eseményeket is. Az előbbire sokkal könnyebb felkészülni, mint az utóbbira.
Kéretik baast felhomályositani arról,hogy mint tudjuk az NG900 az EURONCAP tesztjén kemény 1.5 csillagot kapott. Ellenben egy nagy svéd biztositótársaság aki a '92 utáni 9000 CSE-t két évben is Svédország legbiztonságosabb autójának titulálta ,az az NG900-at 40% al biztonságosabbnak találta 1 átlagos biztonságú autónál. Én ezt nem értem... Most akkor ki kivel van???
jelentem, blackstar és becsers neje, valamint a komplementer egységem és jómaga sikeresen végrehajtottuk a távozás feladatát. Kocsi tele volt ikea cumákokkal :)) még van egy-két volvo prospektus, amelyeket a black kartárs az elázás veszélye miatt a személygépkocsi csomagtartójában hagyta. Ott most nem ázik (remélem... ;) )
maratham
marathon
thom
u.i.: hurka hideg volt, és az nem volt jó, de amúgy jó volt. :)
Sziasztok!
Remélem mindenki szerencséssen hazaért a volvó taliról? És nagy pakokkal az IKEA-ból :-))
Kinek hogy tetszett? Korzo mit nyertél az új pályacsúccsal?
LG
Rád bízzuk! :))
Odaállítasz valahova, mint profi svédtúra-szervező, egy esztergált falábbal, mint Kalóz Dzsekk, (ha hatás kedvéért egyik szemüvegedet/kontaktlencsédet le is fújhatod Neoflexszel, úgy olyan kalózos), majd érdeklődsz tisztelettel, szponzorálnának egy kis menetet... :))
(És kapnál 1 csavart: nesze menet :))) )
Thom! Úgy érzed felvet a pénz? :))
Először is 2200 km, ami 10-es fogyival számolva is 220 liter, de ekkor gyalog jössz vissza :)
A másik, hogy Svédbe egy átlagos helyen egy kávé annyiban van, mint itt egy átlagos helyen egy ebéd (500-1000Ft), szóval nem a tejjelmézzel folyó szaréhugyéadnak mindent :))
Azé jó az ötlet :))
A volvo tali érdekesnek tünik, de a WECC-t kihagyom aktívan (egy volvot azért elvinnék hétvégére... :) ). Ugye megint lesz az nagyon durva volvicsek, amiben szép motor dobog?
Még egy gondolat az íjakhoz: egyetemi barátom is készített egy számszeríjat egész pofás darab lett bár 'kicsit' orrnehéz. Trabi laprugóból van a lelke, és teljesen keifeszítve kb: 80 kg-os (akkor sem számolom át fontba -mer' az pénzegység :-))), persze 30-80 kg között fokozetmentesen állítható egy-egy csavarral.
KorZo, aki teljes feszítés mellet átlőtt a 1,5 cm-es deszkán (nem furnér vagy ilyesmi, rendes fa), és a mögötte levő falon 20 cm-est csinált az eredetileg 45-cm-es aluvesszőből...
Thomikácska!
1. Ha már megyÜNK (én is) Svédországba, akkor már egyúttal a Finnországi Valmet gyárat is meg kéne nézni, elvégre ott rakják össze a kabriót meg a különleges modelleket.
2. Van egy "rossz" hírem: igenis létezik hycomat verzió, csak itt Sensonic-nak hívják (amennyiben autómata kuplungos megoldásra gondolsz) az NG900-hoz lehetett rendelni. Állítólag egy kezemen meg'thom számolni hányat adtak el Magyarhonban.
Ééés végül (de csak azér, hogy az egész képernyőt kitöltsem):
14.00
€ Rendôri felvezetéssel konvojban elvonulunk a WECC-hez,...
15.00
€...ahol a Volvo Galériában kis fogadás keretében kvízjátékot tartunk,
amelynek a fônyereménye egy tetszôlegesen kiválasztható modell a most futó
Volvok közül, egy hétvégére.
16.00
€ A találkozó berekesztése...
A II. Országos Volvo Találkozón részt fognak venni:
€ Ivanics Kft., székesfehérvári Volvo képviselet, a jelenleg kapható Volvo
modellekkel,
€ Volvo Hungária Kft., tehergépjárművekkel, busszal,
€ Galambos István úr, aki Volvo NH nyergesvontatót hoz.
€ A WECC-ben a Volvo Autó Hungária és Délkelet-Európa Kft, Volvo
vezérképviselet...
Nippon:
tényleg sajnálom, hogy nem megy az íjász-rendezvény (demegnéztem volna a Kassai-féle csigásíjat...), de esöben mit tucc csinálni? Mert szerintem nem sokat. as one... én is sajnálom! A klublabon meg nem lehet rencámra keresni (és ez bezyon hiányosság. A WAPon sem, és ez mégnagyobb. Fejleszteni kéne a klub nyilvántartását, mert gonolom Axa sem élvezi az excel file-okat...
A svéd túra :) (nem, nem torna!!!) pedig eccer biztos menni fog (támogassanak bennünek! nem? de! hátnem?)
a volvo tali ügyében meg lehetöleg ne "thom????" legyen. mert megyek :))) (nézz ki az ablakon, és megt'od miért.
az amerikai dolgokért meg ..I. a terroristáknak :-/ és nem a saab miatt...
maratham
marathon
thom
u.i.: úgy néz ki, katonaság lefúj, a dokim alkalmatlanná nyílvánított, és közölte, hogy a jobb lábam még mindig bibis (bameg, azzal kell a gázt nyomi... zrikálok én itt rendesen) tehát baas, hol is vannak a megrendelt áruk??? ;)
van SAABan hycomat verzió? najó, ez még viccnek is rossz.