Keresés

Részletes keresés

Valentine Creative Commons License 1999.06.10 0 0 660
NO FATE
Előzmény: Echo (653)
Valentine Creative Commons License 1999.06.10 0 0 659
ff,

Ott a helyszinen kapott idegosszeomlast? Mi tortent?
Kihagytad, hogy nem az idegosszeomlasert az Ure a dicsoseg hanem hogy az agykontroll befolyasa megszunt :)

Hianyzik a minek orulunk ma topic... szoval most annak orulok hogy betortek hozzam du.. Mert orulok??? Nem vittek el szinte SEMMIT pedig van itt 3-4 milla studiotechnika.. Hihetetlen, de egy ocska karoran kivul meg a legmozdithatobb targyakhoz se nyultak.. no ezert Dicsoseg Az Urnak!

Meg a szeretetrol: szerintem nem lehet teologiai alapon annyira sarkosan szetvalasztani a szeretetfajtakat. Vegytiszta formaban nagyon ritkak ezek a formak. Jezus pl. filosz-szeretettel is biztos szeretett embereket amikor itt volt. Na jo, erosszal nem, az igaz :)
De ha egy ferfi-no baratsagot nezunk, nehez az erosz-faktort kizarni, el lehet persze nyomni akarassal es eros elhatarozassal. Vagyis a filosz-erosz szeretet is atfedesben van gyakran.
Oda akartam kilyukadni, hogy a filosz nem feltetlenul, sot, az esetek 99.99%-aban nem demonok megnyilvanulasa. Az erzelmi zsarolas, amire gondolsz, ff, az meg nem filosz, bar gyakran annak akar latszani.

Valentine

Előzmény: faithful (627)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.10 0 0 658
Kedves Echo!

"Isten nem színházat játszik, előre leosztott szerepekkel."

Amen!

A Jóisten komolyan vesz minket! Nekünk is komolyan kéne venni Őt!

üdv: aranyviktor

Előzmény: Echo (653)
Nemo Creative Commons License 1999.06.10 0 0 657
Kedves Mindenki!

Az eleve elrendelés offtopic. Majd a hétvégén nyitok egyet erre a célra.

Előzmény: Echo (655)
Echo Creative Commons License 1999.06.10 0 0 656
Botrány a Szent Pál Akadémián ? Mintha ilyet hallottam volna a Nap Keltében. Tudtok erről valamit, vagy csak félre hallás volt ?
Echo Creative Commons License 1999.06.10 0 0 655
Kedves drugics

"az felmentené az embert a döntéseiért való felelősségvállalástól."

Egyetértek.

Előzmény: drugics (654)
drugics Creative Commons License 1999.06.10 0 0 654
Kedves mindenki!
Szerintem Isten nem eleve elrendelésben gondolkozik, mert az felmentené az embert a döntéseiért való felelősségvállalástól. Ugye bármit csinálsz a sorsod adott.
Inkább arról lehet szó, hogy Isten a mindentudásából fakadóan ismeri előre az emberek döntéseit. Pontosan ezért volt szükség a megváltásra, hogy a rossz döntéseinket korrigáljuk Jézus Krisztus elfogadása által.

Elragadtatás ügyben: Teljesen bibliai tanítás és nem csak százéves amerikai buli. Olvasd el a Thesszalonikabeliekhez írt első levél negyedik részét. Illetve Ézsaiást, amikor azt mondja, hogy a veszedelem elől ragadtatik el az igaz.

Echo Creative Commons License 1999.06.09 0 0 653
Bizony kedves aranyviktor

Isten eleve elrendelte
- Angyalának lázadását (Sátán)
- Éva és Ádám bűnbeesését
- Ábrahámot, Mózest stb.
- Jézust
- a te sorsodat

Igazad van viktor. Ha így lenne, mi értelme lenne mindennek? Isten nem színházat játszik, előre leosztott szerepekkel. Hol lenne akkor a döntés szabadsága ? Minek lennének törvények, ha úgy is el van rendelve a sorsod ? stb.

Előzmény: aranyviktor (652)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.08 0 0 652
Kedves Nemo!

Légy oly kedves magyarázd el nekem, mert én úgy szeretném befogadni Isten országát, mint a gyermek. Nálad is addig kérdeznek az iskolában, míg érthetően el nem magyarázod.
Ha előre el van rendelve, akkor Isten miért nem avatkozik bele? Nem utána szalad a Jó pásztor a századik báránynak is? Nem hagyja, hogy elvigye a farkas, mert "előre el van rendelve" ?

Hogy bízzak így Istenben? Cak arra kérlek, ne azt mondd, hogy hittitok, mert ezt mondzták hatéves koromban is, amikor már ez erősen foglalkoztatott.

Én abból indulok ki, hogy Isten szeret minket, jószándékú, és minden teremtményét maga melett a mennyben szeretné látni. Ebbe a hitembe pedig nem "fér bele", hogy eleve el legyen rendelve, hogy vaaki elkárhozzon, pláne az nem, hogy örökre!

Válaszod előre is köszönöm.

üdv: aranyviktor

Előzmény: Nemo (651)
Nemo Creative Commons License 1999.06.08 0 0 651
Kedves Aranyviktor!

Megertem, hogy gyanakodva emlited az eleve elrendelest. Kalvin szerint ez Isten gondviselesenek resze, es nem zarja ki az ember akaratat, donteset, sem a felelosseget. Ezt nem azert mondom, mert el tudom kepzelni vagy meg tudom magyarazni, hanem mert mindkettot tanitja a Biblia. Az eleve elrendelest pl. a Roma 9.

Kesobb talan reszletesebben is ki tudom fejteni allaspontomat, de most sok javitani valo dolgozat var ram. Tudniillik tanar vagyok...

Előzmény: aranyviktor (648)
Szombatosok Creative Commons License 1999.06.08 0 0 650
Kedves Katter
Az elragadtatas tanitasa alig tobb mint szaz eves amerikai protestans talalmany. Mivel nem ertettek a bibliai feltamadasok jelentoseget es foleg idoziteset igy ezt a filozofiat alakitottak ki. Na meg a spiritualis onteltseg, hogy ok olyan jok, hogy megmenekulnek a nagy nyomorusagtol.

Kerlek nezz be az Isten Orszaga topicba es az ott lathato beszelgetesbol lathatod miert lehetetlen az elragadtatas, mint ahogy azt ma tanitjak. Az altalad idezett irasok az elso feltamadas esemenyet mutatjak be. Annak lenyegesen tobb a mondanivaloja teologiailag mint az, hogy a "jo sracok megusszak a balhet". Es hidd el jobban ismerem az angol nyelvu ministryk tanitasait min szeretnem, de mar amerikaban is kezdik felismerni, mennyire megmagyarazhatatlan kerdeseket hoz magaval ez a habos torta tanitas.

Előzmény: Katter (649)
Katter Creative Commons License 1999.06.08 0 0 649
Kedves Szombatosok!
Hadd legyek én az első, aki felvetésedre reagálok, mint HGY-s. Tehát. Az elragadtatás is, mint a többi ebben a topicban tárgyalt kérdés nem csupán a Hit Gyülekezete tanítása. Ha vennétek a fáradságot és néhány külföldi (pl. angol nyelvű) ministry tanítását megnéznétek, akkor azt látnátok, hogy ezt még igen sok gyülekezet tanítja. Tehát az elragadtatás. Ez sem a HGY találmánya. A korai egyház nagyon is valóságosnak tartotta az elragadtatást, pontosan ezért volt többek között olyan dinamikus a szolgálat, az igehirdetés. Másrészt ha elolvasod az egyik (vagy az első vagy a második) Thesszalonikaiakhoz írt levél végét, láthatod, hogy Pál apostol világosan leszögezi: elváltozunk egy szempillantásban, és utána örökké a Krisztussal leszünk. Ezenkívül a Máté evangélium végén Jézus tanít arról, hogy ketten lesznek a mezőn, az egyik fölvétetik, a másik otthagyatik. Most így hirtelen ez a két igehely jutott az eszembe, de biztos vagyok abban, hogy a levelekben még találsz ilyen jellegű kijelentéseket, ha akarsz. Természetesen ha te nem akarod beilleszteni azt a teológiádba, az más kérdés, de akkor ne mondd azt, hogy ez egy tévtanítás. Én a magam részéről ennyit kívántam erről írni, nem kívánok vitázni, mert tudom, hogy az igazat írtam le. Sok szerencsét!
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.07 0 0 648
Kedves Nemo!
"Isten bizonyara tudja, mit miert cselekszik." Engem is ez tölt el nyugalommal.
"eleve elrendeles" valloja vagyok," Gyermekkoromban - lehet, hogy rosszul tanítoták - nagyon elkeserített, az általam igazságtalannak tartott tanítás, hiszen, ha elve el van rendelve, hogy én öszetörjek egy lekvárosüveget a spájzban, és letagadjam, akkor nem én vagyok a rossz, hanem aki eleve elrendelte.
És ha csak ennek, meg annak van eleve elrendelve, hogy üdvözüljün, akkor meg minek érdemes egy gyufaszálat is keresztbetenni bárkinek. Én veszélyes tanításnak tartom az "eleve elrendeltetést", szerintem nagyon körültekintően kéne tanítani, nehogy más is elforduljon a Jóistetől, mint én is elfordultam kamasz koromban.
25 év kellett,meg egy súlyos, hgyógyíthatatlan betegség, hogy viszataláljak hozzá.
üdv: aranyviktor
Előzmény: Nemo (647)
Nemo Creative Commons License 1999.06.07 0 0 647
Kedves Aranyviktor!

1) Belatom, elso kerdesem nem ert celt. Felreismertelek: azt hittem, valami vonalas romai katolikus vagy, nullahoz kozelito teologiai ismerettel. Meg egyszer elnezest kerek.

2) Van egy olyan igehely a profetaknal, hogy "megsebzett az Ur, de be is kotoz." Ezt, ha jol emlekszem, a babiloni fogsagra erti. Mindenesetre van bibliai alapja annak, amit mondtam - bar azt elviselem, ha az ilyan igehelyekre Te maskepp "latsz ra."

3) Igen, joleso erzessel menne'k be a mennybe, mert ugyanaz az Isten hivott oda, aki a kenkoves poklot igerte a bubajosoknak es a hitetleneknek. Azt hiszem, ha valami rossz erzesem megis tamad, az fel fog oldodni abban a tudatban, hogy Isten bizonyara tudja, mit miert cselekszik. Mellesleg, amint a "r.k. tevtanitasok" kapcsan eloadott hozzaszolasaimbol lathatod, a kalvini erteemben vett "eleve elrendeles" valloja vagyok, es a pokol fortyogasa mar most, a foldon sem befolyasolja Isten iranti szeretetemet.

Előzmény: aranyviktor (639)
faithful Creative Commons License 1999.06.07 0 0 646
Na, végre egy építő jellegű ötlet!

ff.

Előzmény: Szombatosok (645)
Szombatosok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 645
Kedves Nemo

Szerintem az "elragadtatas" tanitasa a egyik legnagyobb tevtanitas a HGY-ben. Persze van boven mas is, de ezt jol meg lehetne vitatni.

Előzmény: Nemo (638)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.07 0 0 644
Kedves rez!

Más az elfogadás, és más az egyetértés. Van nekem is véleményem, de nem rohanok le vele mindenkit, aki szerintem nem helyesen él. Az erőszakos térítgetések nem járnak eredménnyel.

üdv: aranyviktor

Előzmény: rez (641)
Réz kígyó Creative Commons License 1999.06.07 0 0 643
Kedves Nemeth Ferenc!

Kerdezted mirol szol a szakadas?

En kezdem ugyerezni, hogy arrol, hogy akik ilyen foszerkesztot szeretnenek: nyiro.index.hu azok ide jonnek vitatkozni...

Kedves Hazigazdanak latszik...
Kulonosen egy vallasi vitaforumhoz...

Shalom!
Réz kígyó

Előzmény: Törölt nick (602)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.07 0 1 642
Ariel!

Így már tetszik? Kedves nélkül?
"aranyviktortol meg herotom van" Nekem meg attól, hogy tele van az összes topic félelemkeltéssel, fenyegetéssel, sértő, durva kifejezésekkel, fikázással, mindenki fejből tudja a Bibliát, mindenki démont akar űzni belőlem, stb, mindössze azért mert nem szeretem az erőszakot, sem mással szemben megtenni, sem mástól elviselni.
"ezoterikabol es keleti misztikumbol nyergelt at (megteres nelkul) katolikusekhoz." Ha "vonalas" gyülekezetben vonalasnak lenni jelenti a megtérést, akkor valóban nem tértem meg, és nem is fogok.
"viktor! ne legy mar ennyire szerettol csopogo, mert ez mar gyanus..."
Drága barátom! Foglalkozz magaddal, én sem mondom meg, hogy mit csinálj! Ihatsz citromot nyugodtan, ha te savanyúan szereted az életet, én nem úgy szeretem.

üdv: aranyviktor

Előzmény: Ariel (640)
rez Creative Commons License 1999.06.07 0 0 641
Akkor ugye nem szavazol olyan partra amely a "massag" teljes es kritikamentes elfogadasat hirdeti?
Előzmény: faithful (631)
Ariel Creative Commons License 1999.06.07 0 0 640
nemo!

termeszetesen ferfiu vagyok...
vili, miutan 3-4 topicban is az ariel nev utan erdeklodott, belinkeltem neki egy magyar utoneveket tartalmazo oldalt a mek-rol. ahol a ferfi nevek kozott volt. De o csak irni szok' :))

aranyviktortol meg herotom van (bocsi viktor), az intergetton elarulta, hogy ezoterikabol es keleti misztikumbol nyergelt at (megteres nelkul) katolikusekhoz.

idonkent annyira csopognek a levelei, hogy citromkurara kell magam fogni... :)

viktor! ne legy mar ennyire szerettol csopogo, mert ez mar gyanus...

Előzmény: Nemo (638)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.06 0 0 639
Kedves Nemo!
"El lehetne magyarazni Aranyviktornak, hogy 1) Sajat felekezete sem jeleskedett a turelem es a keresztenyi szeretet erenyeinek gyakorlasaban;" Ezt sohasem állítotam. de az vese a katolikus egyházra az első követ, aki, vagy akinek egyháza maga is bűntelen!
") A szeretet neha megsebez, de csak azert, mert jot akar." Szerintem a Jóisten nem sebez minket, csak a saját magunk által, saját magunknak okozott sebeket gyógyítja, fájdalmát csökkenti. Sokan burkolóznak ilyen érvek mögé, és tesznek erőszakot másokon. "Mt 7.12 "Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez a törvény és a próféták."
"3) Meg lehetne kerdezni tole, hogy letezik-e ordog es pokol. Vagy talan mindenki udvozulni fog?"

Szerintem van ördög, és van pokol. És a pokol egyszer ki fog ürülni, mert a jó pásztor addig nem nyugszik, míg a századik bárányát is meg nem találja.
Valamikor, lehet, hogy nagyon nagyon sokára, mindenki üdvözülni fog!

Vagy te tudnál jóizűen uzsonnázni az üdvösségben, míg lenézve látod, hogy lelkek a pokolban sínylődnek?

üdv: aranyviktor

Előzmény: Nemo (638)
Nemo Creative Commons License 1999.06.06 0 0 638
"Holgyek??" "Hableany?"

Ariel, Te lany vagy?
Nem hittem volna!

(Tenyleg az vagy? Komolyan zavarban vagyok. Hozzaszolasaid alapjan nem gondoltam volna.)

Egyebkent a vita szinvonala tenyleg lehetne jobb is. El lehetne magyarazni Aranyviktornak, hogy

1) Sajat felekezete sem jeleskedett a turelem es a keresztenyi szeretet erenyeinek gyakorlasaban;
2) A szeretet neha megsebez, de csak azert, mert jot akar. A Peldabeszedek konyveben van errol szo, a gyereknevelessel es a baratsaggal kapcsolatban;
3) Meg lehetne kerdezni tole, hogy letezik-e ordog es pokol. Vagy talan mindenki udvozulni fog?

Stb.

De ezek az egyre melyebbre sullyedo szinvonalu sardobalasok sehova nem vezetnek.

Mit szolnatok hozza, ha vegre tenyleg a HGY tevtanitasairol beszelnenk? Szerintem a bovolkodes "evangeliuma" jo tema lenne, es hozzaerto biralok is bizonyara akadnak.

A magam reszerol Kenneth Hagin krisztologiajat fogom megcafolni, valamikor a nyaron. Addig csak olvasok.

Előzmény: Vili (637)
Vili Creative Commons License 1999.06.06 0 0 637
:-) Hát hiába, a hölgyek... Amit nem ér el Ff a vasvesszővel, az eléri a Kis Hableány egy mosollyal.
Elnézést, de ezen a ponton a topic elvesztette minden maradék komolyságát. Megyek aludni.
Vili
Előzmény: Ariel (635)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.06 0 0 636
Kedves faithful!
"Homokosokat, pedofilokat, agykontrollosokat, nácikat, és egyéb sötét
szellemeket nem fogok tolerálni,"
Ne haragudj a hasonlatért, de Hitler is így kezdte, csak ő a nácik helyett kommunistákat kezdett "nem tolerálni.
Hát nem emlékszel, hogy Jézus a könnyező bűnöst előbbre tartotta a mellét verő faizeusnál? Ha az örömlányokat tolerálta, pont Ő ne tolerálná a homokosokat?
"nem vallásos csalók és erőtlen démonizált bugyuta emberek és
vallási vezetők" Faithfulkám! Ezt hívják árnyékbokszolásnak! Kiket tartasz ennek? Így csak pufogtatás az egész!

üdv: aranyviktor

Előzmény: faithful (631)
Ariel Creative Commons License 1999.06.06 0 0 635
vili!
miert nem tersz meg inkabb.. :))))

ezt nem lehetett kihagyni.

Előzmény: Vili (633)
aranyviktor Creative Commons License 1999.06.06 0 0 634
Kedves faithful!

"tisztára élvezni szoktam,.........idegösszeomlást kapott"
Faitful! Ez komoly? Belőlem is ki fogod úzni? Imádkozzunk együt!

üdv: aranyviktor

Előzmény: faithful (627)
Vili Creative Commons License 1999.06.06 0 0 633
Magunk alá, természetesen.
Vili Creative Commons License 1999.06.06 0 0 632
Hát akkor kezdhetünk fát hordani a mágjákhoz.
Előzmény: faithful (631)
faithful Creative Commons License 1999.06.06 0 0 631
Hát igen kérem. Homokosokat, pedofilokat, agykontrollosokat, nácikat, és egyéb sötét szellemeket nem fogok tolerálni, ahogy Jézus Krisztus se tolerálta a bűnöket, és ahogy Jézus is szembeszállt a démonokkal, és az ördöggel.
Az én példaképem Jézus, nem vallásos csalók és erőtlen démonizált bugyuta emberek és vallási vezetők.

ff.

Előzmény: Vili (630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!