Gratula, szép a vas, én is úgy emlkszem, hogy a használtautón volt sokáig, kb. ez volt az egyetlen olyan amit meg is vettem volna, ha nem indiszkrét a kérdés, akkor mennyiért sikerült elhozni?
Én egyetlen dolgot módosítanék így első körben, azt a hátsó lámpát:)))
zvajo, Kiprobaltam citromailrol es tvn-rol, mind a kettoben benne volt. Az elso "megalloig" masodpercre pontosan irja, hogy honnan, milyen cimrol indult.
Az IP cim utan meg beirta ezt a sort is: (User: ********* of www.tvn.hu) by tvn.hu with HTTP;
Eladó1 pár hibátlan sötétszűrke gyári első ülés Limoból! Nincs kiülve, kiszakadva! Tényleg ritka szép állapotúak! Ára 20epénz/pár se több se kevesebb! :)
eladó 1999/10-i mg mgf cabriónk 22e km-rel. klima kivételével teljes felszereltséggel (beige bőr, faberakás, gyári krómcsomag, szélfogó, hátsó spoiler).
trophy felszereltség a 160 lóerős vvc középmotorral (tehát nem a sima 1,8-as 120 lovas) és hátsókerékhajtással.
nagyon szerettünk volna egy kabriót, ezért tavaly vettem az mg-t 19e km-rel, de feleségemmel hamar rájöttünk, hogy nem tudjuk mikor használni, mert hétvégén mindig a gyerekekkel megyünk és ők pedig nem férnek el (csak a csomagtartóban).
a vásárláskor a wallisnál nézettem át az autót, az átvizsgálás eredményét el tudom küldeni scannelve. jelenleg garázsban áll, tavaly októbertől márciusig még a forgalomból is kivontam.
ha tudtok érdeklődőt akkor lsz szóljatok, tényleg ideális 1 vagy 2 embernek, pláne ha megfizethető módon akarnak kabriózni. nem hajt a tatár, de mivel nem használjuk, jobb lenne ha valaki elvinné....
Ricsi, Valoban mehettem volna. Csak epp nem egeszen ugy alakult az a napom, hogy este meg barhova is lett volna kedvem menni. Majd legkozelebb ;)
Ali, Hat igen. Ettol mar csak az jobb amikor kirakjak a tablat, csak epp olyan korlatozassal, amivel a kanyar bevehetetlen. Ott meg sajnos az is megszivhatja, aki egyebkent betartja a rajtalevot (mondjuk ilyen van Pand es Tapiobicske kozott...is).
Ha érdekel valakit, hogy működik a féklámpa kapcsoló a pedál mögött. Két független kapcsoló van benne, abból az egyik látszik. Gondolom a check control jelzi már azt is, ha az egyik nem érintkezik, de a féklámpa attól még működik.
a jó idő segített, így tovább turkáltam az autóban. találtam pár 98-as alkatrész is pld. rögtön a ventillátor mögött a motor elején a vezérlés öntvénye 98/02. lehet, hogy már cserélték? persze, igazából mindegy, mert a forgalmiban is 98 van írva.
ha tudtok lsz válaszoljatok a korábbi kérdéseimre. tx
Hány km-en?:)))) 70-re reális.:))) Felkerult az uj fektarcsa/betet, mert a régi vasig kopott, a kopasjelzo a jobb oldalon kicsit csálé, majd beállítom. Jövő héten fékfelujitó is lesz alphától, plusz fékolajcsere, plusz szerzek rá fémfékcsövet, és ha jól sejtem az első fékre pár tízezer km-ig nem lesz gondom:) A jobboldali fékdugattyú elég nehezn járt, annak biztos nem árt a felujitás. De akkor már a bal se maradjon ki...
A Vanosban lehet egyesével is alkatreszt cserélni, ha kopott? Ugyan nem erosodott a zaj a kezdetektol, de megnyugtatna, ha véletlenul majd valamikro cserélni kell ezt azt, az nem egy milliós művelet lenne... Mondjuk olajhőmérsékletre figyelek, szinttel sincs gond.
Kevin, milyen olaj is kerult bele utoljára, mindig elfelejtem...:)))
Fhuuuu ember... én csak felhozztam, h annyit evett neki autópályán. Amúgy nem 130-al jött.. tökölön is gyorsulgatot... csak azt mondtam, h ha lightosan mész ennyit is eszik...
M3-om meg nem mindenkinek bejövős. Speciál nekem az az álom autó!
Mas, ha valaki akar egy nagy batart mert abban erzi jol magat. ha korulveszi tobb, mint ket tonna, meg minden iranyba tobb meter.
Ha valaki arra buszke, hogy 10 liter evett az M3-asa, akkor valoszinu meg 130-al sem ment autopalyan. Akkor meg minek M3? Arra jo a negyhengeres e36 is.
köszi a válaszokat. kicsit kotorásztam az autóban és valóban 97/11 a legfrissebb évjárat/hónap jelzés az autóban.
a papírok szerint az első forgalombahelyezés 98/06-ban volt svájcban, gondolom a kettő között a gyár és az első tulajdonos között "mozgott".
ez az első bmw-m és lenne pár kérdésem:
- hol lehet megnézni felszereltségi adatokat a kódokból? van erre valamilyen weboldal?
- ebben az időben milyen felszereltséggel lehetett venni az m3-okat?
- esetleg van scannelt katalógusa valakinek amit át tudna küldeni?
- rozsdásak a kerékcsavarok. hol lehet szépet venni hozzá?
92e km van az órában és az első 500 km alapján nagyon tetszik, pedig volt már több nagyobb teljesítményű autóm.
az első tankolás meg is lepett, kb. 100km autópálya (egyszer 200km/h, inkább 150-160) + 300 km vegyes budapest/előváros és a fogyasztás csak 12,5 liter.
NERO! Csekkoltam Dömösön azt a kanyart. Tényleg kemény. Tegnap is volt féknyom egyenesen ki az árokba :/ Meg én is meglepődtem, hogy ez mi, baze! Aztán beugrott, hogy erről volt szó a múltkor.
Sziasztok, van egy kis gondom. A gyari riaszto itt-ott magatol elkezd uvoltozni. Olyan hangja van mintha a dudam szolna (vagy az szol?) Az ajtokapcsolokat neztem ugy tunik rendben vannak. A kocsiban van meg egy riaszto. A menet a kov.: eloszor megszolal a "duda" (ma epp hajnali fel otkor) aztan kabe 10 percre ra a masik riaszto is elkezd vinnyogni a dudaval egyutt. Lemegyek, kinyitom az ajtot, becsukom az ajtot (kulccsal), masik riasztot nem bekapcs, kuss van !!! jo sokaig.
Maa idegbajt kapok lassan. Van a gyarinak kulon szirenaja vagy telleg a dudara kototte valami allat ???
1998-as 4 ajtós m3-asom van. meg tudnátok mondani, hogy összesen hány darab 4 ajtós e36-ost gyártottak? A motorháztetőben a bal oldali cimkére ez van írva: BMW Individual Fg. Nr. EX74391 illetve FE 86-50GU BASF/4. Ezek a kódok mit jelentenek?
amikor az m3-t kerestem akkor megnéztem ezt az autót is és nekem nem volt túl bizalomgerjesztő. azonnal indult, de eléggé lelakottnak tünt annak ellenére, hogy az előző tulaj átbőröztette a belsőt (még a műszerfal is kapott). az igazán meglepőek a majdnem teljesen ledarált barum gumik és néhány rozsdafolt volt.....állítólag 1 éves korában importálták és azóta magyarországon van, erre utal a G-s 1997-es rendszáma is.
Lehet csak a kép csal mert nincs baj ott vele. Géptető fura kicsit de az azért van mert a direkt szűrő tartója kicsit felnyomja a géptetőt, de majd azt orvosolom. :)
Hi!!
Ez a mai nap Lolka megint :)
Mentem volna az okmányiródába, tegnap direkt megnéztem, hogy ki van-e írva a sztrájk vagy mi fasz. Természetesen semmi nem volt csak hogy 12ig van nyitva.
Reggel baktatok, mondom szerzek útvonal engedélyt ha már műszakit nem tudok csinálni a sztrájk miatt. Erre ez is bezárva, kiírva semmi :(
Ultra szopi :)
Na de velem nem basznak ki.
Nem lehet műszakit csinálni? OK
Nem lehet útvonal engedélyt kérni? OK
Akkor kapják be, szereztem egy rendőrt aki haza hozza az autót :))))))
Na nem olyan 1X megszivatni :))
Ma megyek a vasért VÉGRE :)
Fiúk!
Ha tudja valaki, hogy miként lehet e46-ban a gyári riasztót élesíteni az ne késlekedjen megosztani velem. Teljesen spontán hol bekapcsol, hol nem.
Éapa
Mi a fasz van ezzel a buzi indexxel?
Nemelég hogy összevissza kavar, még kiis szelektálja a fél hozzászólásomat?
P 853 EuroCarb cabin AIR filter BMW 3 E36 97 1997
Na szóval nekem nem egyértelmű, mikorihoz is jó ez pontosan?
Sziasztok!
Ritka vagyok itt,de segítség kéne!
Vennék egy légtömegmérőt 2.5-ös mocihoz, szívóvanos,93 körüli, 4-es csatlakozójú.
Kellene hozzá egy gumi is ami összeköti a szívótorokkal.E36-os-ból való a motor.
Kérek árajánlatot: baloghjanos@airplanet.hu
Köszönöm
Hi all
Valaki tud valamit erről a szrájkról? Állítólag holnap senki nem műszakiztat :(((
Holnap itt a vas és hétvégén ezért álhat, hogy kapnák be a ...... :(
senki nem tud okosságot? Please Help
GERY
Akkor nem apróztátok el a mókát, lehet, otthon már vártak volna hangyányit, aztán jöhetett volna a magyarázkodás...:-)
Csak is kizárólag munkaidőben netezek, ha bent vagyok, akkor is 4-kor vége a mókának. Ezért legközelebb telefonos segítséget kérek....
Köszi!
GeryV8
Köszönöm a hozzászólást, toltam is rá választ!
De a tegnapiból szépen kimaradtam. Sajna 4 után már nem vagyok gép előtt, így utána csak telefon marad...:-(
Kb 1 órát szenvedtünk azzal a 2 csavarral. Én, haver és a báttya aki karosszériás. Próbáltuk krovával, beta kulcsal, sima villáskulcsal, stb... Megtoldottuk a kulcsokat egy vascsővel, de csak a kulcs hajlott el :-( A végére már annyira elegem lett, hogy majdnem elvágtam a lemezt a legközebbi rögzítésnél... De elképzelhető hogy mi vagyunk a balfaxok :))
OFF Ma délután a csepel-plázánál: zöld kombi trabant, "optikai tuningolva", full LED-es hátsólámpák, indexek, és a lényeg : ANGEL EYE - a gyári trabi lámpában! Azthittem a pofám leszakad :D Szerintem xenon is van benne, csak nem volt felkapcsolva :DDD
OKS, Nyomatekkulcs, 17-es vagy 16-os fej (mar nem emlekszem pontosan) jo sok ero es le fog az jonni. Bar nem biztos, de emlekeim szerint meg a kerekagy is utban lesz. Ez mondjuk nem biztos...
Nem vettük, bizniszelte a tesóm. Csak a mi kocsinkba nem jó, mert ez klímásba való, ezért megkért adjam el.
Ha esetleg tudtok valakit.... Megköszönném.
HI G_AREA-------rég láttunk Téged ! :)) nagyon helyes hogy lesz net-et, írogass majd 1000el :)) de vigyázz, mert mostanában szarakszik az INDEX, nincs tördelés mindent egybe ír, és ha jol emlékszem régen is alig értettük amit írni akartál, hátmég most.... :DDDDDDDDDDD
hy
rookie a kövület.:))))))))))))
jövö 7töl mar lessz netem azt akkor majd megiint pörgök
mi ujsag berlinben-patre-azota sem voltal otthon-
??mert becsben sem??
A lóerőket egy pillanatra sem szabad pihenni hagyni, mert izomlázuk lesz ... :DD A gázpedál azért van, hogy tapossuk, a fordulatszám óra meg azért van, hogy eltaláljam váltáskor a leszabályzási fordulatszámot... :DD
De amúgy akkora szar, hogy hihetetlen. Cseréltek már benne garanciába motorvezérlőt, kombinált ABS-ASR-ESP vezérlőt és kormányszögjeladót, ez kb. másfél misibe fájt a márkaszervíznek. Most kormányművet fognak benne cserélni gariban, holtjáték van a kormányművön belül, 30000 kilométer után (!!), ez fél milla lesz az Opel szervíznek... még szerencse, hogy garanciális. Amint lejár a gari, eladjuk. Ez az autó 5 évesen 0 forintot fog érni...
Ákos, mert egy barom vagy, a szar Pomázi úton csont latyakos időben 160-al mész egy olyan kis fostalicskával mint a Corsa(hiába 100 lovas dízel, meg megy rohadt jól)...és még előztünk kanyarban, szembeforgalomban is.Öcséd tudná, rád gyújtotta vollna az E34-et:-DDDD
Megjegyzem, melletted bárki beszarna, hiába vezetsz jól,-mert ez tény-, állat módon mész. Amikor tavaly azon a gagyi főúton mentünk át Nagykőrösre, én már 180-at mentem mögötted, Te pedig 220-at.... úgyhogy ne dumálj nekem waze, inkább lásd be hogy k...ra igazam van.ÉS az M5-ben például a Vácin semmi para nem volt, utána 2 órán át vigyorogtam.De a Corsa az gáz...Firestone vagy Vredestein ide vagy oda...
De tudod mit? meglesz a gépem, lemegyek és én viszlek egy kört a Corsával, meg az M5-el is....majd élénken figyellek közben:-DDDD
Ez egy GSi futóműves 1.7-es CDTi 100 LE-s common rail dízel Corsa, Euro 4-es, és 6 litert eszik, ha nagyon taposom... a kis kasztnit úgy repíti a 240 Nm forgatónyomaték, hogy szerintem az összes 4 hengeres BMW-t megeszi gyorsulásban... :DD
este tudom megnezni, h ervenyesitettek -e mar akrtyan a valtoztatásokat:( majd hivlak. fémfékcsoved van?:) mennyi lenne a csere?:) mer akkor azzal egyutt kene, ha nem tul sok plusz:)
Ez már az én érdeklődésem is felkeltette!:))))
rnie@rookiefunclub.hu
p.s.: az M3 fémfékcsövesítéséel kapcsolatban semmi okosság? vagy ez annyira huje kerdes volt?:)
Mikor és hol, mert megyek du. Szarvasra, aztán nem tudom mikor érek visszább Pöstre, de, ha mondjuk fél10-10 körül lesz, akkor már mindenképp ráérősebb vagyok:))))
Volt egy kis időm, így hát kocsi mosás meg wax. A kocsi belsejét sikerült egy kicsit megszépíteni, de még a pedál szet meg a sportkormány csak most jön :))))))
És az adaptív mivel jobb mint a 3 állású verzió ?! (olyat még nem vezettem) Tehát mit jelent az pontosan hogy adaptív?! Valahol olvastam olyat, hogy felveszi az ember stílusát, tanulékony stb...
üdv
Volt olyan csajszi, aki azt hitte hogy ő milyen jól vezet, de közben mindenki rühellt mellette utazni, mert azért lépten -nyomon oda-odakoccolta az autót és 5cm-es követési távolságot tartott mindenhol. Mellette rühelltem utazni, mert kiszámíthatatlan idióta volt. Szentendrei úton 8cm-es szűzhóban 120-al.... Volt még egy pár barátnő aki kifejezetten jól vezetett, és tudtam hogy nagyon jól vezet és figyel is, egyszer egy csajjal egy Golf 1-el tükörjégen(ezt szó szerint értsd!) lejöttünk az Eurocenter fölötti útról.Nagyon jól csinálta, mellette akár el is alszom.
Nőtől is függ.
De van olyan barátom, akivel kölcsönösen fosunk ha a másik vezet, legalábbis ha gyorsan megy.Ha még beszlalomozok a városban, akkor kapaszkodik, amikor meg ő állatkodik az egyébként szinte új és jó autójával, én is bizalmatlan vagyok.
Minden attól függ, hogy picit megismerjem a másik stílusát, ha meg állatkodás van, akkor először érezzem hogy mennyit enged a gép, ha látom hogy érzi az autót, akkor semmi gond.
Akkor szoktam parázni vki mellett, amikor totál másképpen csinál mindent, mint ahogy én...
Nagy sebesség autópályn annyira nem gáz, csak ha érzem hogy kisebb repedésnél jó lágyan behintázik az autó, akkor nekem mindegy ki vezet, nem fogom jól érezni magam.
Az E34-es automata váltója (25i) mennyire egyezik az e36-al?! Azt írták, hogy "Ha PRND432 akkor 5 gangos, ha PRND321 akkor négyes". Namost nekem az utóbbi, és 5 sebességes. Vagy teljesen más a két váltó?
Még egy dolog: akárhány automata e36-ot láttam, mindegyiken volt egy 3 állású kapcsoló -sport-eco-téli- , nekem pedig egy 2 állású van (szinte ugyanolyan mint az ablakemelő), és A - M van ráírva. Az autó amúgy '94-es USA verzió.
Na én ugyanezt tapasztalom,ha jobb 1-ben ül valaki,csak fordítva!
Szerintem a pasik sokkal inkább hisztiznek a nagyobb sebesség miatt a jobb1-ben!
Én,ha menni akarok max. a legjobb barátnőmet viszem,mert Ő nem hisztizik,
és így még a kilókkal sincs gond!
Tegnap nekiálltunk szétszedni az elejét hogy a lemezeket le tudjuk szedni.
Odáig eljutottunk, hogy a nyerget leszedtük, de azt ami a nyerget tartja már nem.
Ha jól néztem 2 csavar fogja, de egyik sem engedte magát.... :(
Próbálunk szerezni gépet hozzá, és majd megpróbáljuk azzal.
Ja, értem!:) Klímát kikapcsolni?:)))SOHA!:))) amugy a klimaventi neked maradt már bekapcsolva? mentem ki BRNO-ba, full klima vegig, kb 2,5-3 ora. Megerkeztem, és a klimaventi még orakkal kesobb is ment, ugyhogy lehuztuk a biztositékát. (orultem, h azt megtaláltam). Aztan klima nelkul haza ejszaka, itthon ra a biztit, de enm indult ujra a venti:( na mindegy, most a fék miatt ugysem hasznalom:(
100-as benzin is kell bele?:) ennyit szamit? motoroknal nem jott be a jobb benzin tankolása, a legkozelebbi éjszakai utazasomkor kiprobalom:)
Dehogy akartam nyálcsorgatást... A sebesség relativ dolog, hidd el, egy ezres sportmotort, ami 7,2 alatt van 200-on is meg lehet szokni, ha egyenesben vagy autopalyan hasznalod - ezert is halnak meg annyian.
Fulda: jol nez ki a mintája, és én is ugy emlekzetem, h jo gumi, szarazon nincs is vele gond, de vizen sokszor alulkormanyzott lesz tole az auto, azaz elkezdi az orrát tolni, ami elég váratlan egy ilyen autóban:)
persze ez logikus is lehet, hatul ugyanis ujabb a gumi, nagyobb minta van rajta. Szárazon, ahol tobbet számit a gumi anyaga, mint a minta mélysége, nem volt vele gondom...
Hatodikban nem lenne szabad visszalassulnia. 280-nal siman ki kellene tudnod akasztani az orat, nekem nem egyszer sikerult. Viszont! 100-as benzin kell hozza, a 98-as ehhez keves.
Ja, es klima nelkul :)
Hát nekem "lazán" lepörgi a gép a 210-et!
Cinkótai hév megálló után, átmegyek a sorompon, és szépen elkezdem küldeni már-már a szlovák ABCnél, a csömöri út és szlovák kereszteződésnél 120-ra kell vissza lassítanom olyan 170-180-ról , h megálljak a közértnél!;)
1.8TI
ElőX is ha nyálcsorgást akartál akkor elárulom sikerült! Na jó ez csak poén volt! Én még sose mentem M3-al de minden vágyam! 1X vittek 1 corvette-el, a hajam is az égnek állt! De a BMW feeling bizti más.... Én se vagyok az a ami kifér a csövön típus, csak 1x akarom kipróbálni! pályán mindig 150-160 és közben duma!
Csajjal én se szívesen:
1, sipítozás
2 + 50kg (ami már azért talán számit 1 pár km/h-t) aztán lehet h. hülyeség.....
Motorral én még 100-al se mernék menni! Szó szerint halálfélelem kerülget rajta.....
Mondjuk régen E30 1,6 M40 emmel is kicsi para volt 180 felett! De E36 az más!!! Valahogy itt már nem érezni a sebességet!
Dunlop: Nekem is bejön! Sz.tem jó gumi! Lehet hogy követ kapok de én mindig a michelinekkel szoptam! Nekem nem jöttek be! Fulda: ne is mond... kalap szar.... 1X volt többet soha!
Na én mára kiléptem!
Továábbi minden Jót
Ja, és csajjal sosem probalnek végsebesseget, de meg 220 fole sem szivesen, motorral is 50%-ot megyek csak az egyedulihez képest. ugyhogy nálam a helyes válasz a kettes:)
Nekem is Dunlop van hatul: olcsobb volt, mint a Matador:) (35.000 a 245/40 17) nem rossz gumi, sokkal kiszamithatobb, mint a telivel volt, sokkal jobban lehet erezni, h mikor kezd el csuszni, nem hirtelen indul meg. Mndjuk vizen nem tokeletes, de sajnos az elso talan Fulda Extremo vagy mi sokkal rosszabb:)
Na ha 1X véletlen szakítanánk, biztos olyan csajt keresnék aki az 1-es választ adná! De hidd el ezen a 2 válaszon én lepődnék meg a legjobban! szinte olyan ez mint a lottó 5ös! Lehetetlen! Mondjuk igazat mondanék meg minden, de csak a bajt szülné! Megvonás miegymás..... De témán leszek.....
Más:
Tudja valaki hogy a BMW-sek nagy része miért a Dunlop SP Sport 9000-et vagy a 9090-et teszi a kocsijára! Tökre meglepdtem.. mivel nekem is az van! De tök véletlenül! Csak azt vettem észre hogy ezen is azon is... mondom mi a fene......
Patre: jó tudom te most a Wanli -ra esküszöl!
A "gyári" végsebesség nekem sincs meg, ora szerint 265-ot megy, egyszer 270-et sikerult kipreselni, de amint kapcsolom a hatost, visszaesik 260-ra, és nem gyorsul. Az angol meresek szerint 275-280-at kene mennie. egy szelepallitas vagy hasonlo biztos segitene:) Amugy en az M3 áttételeit roviditenem ugy 10-20%-al, szinte sosem megyek 200 felett, viszont alatta jol jonne az extra toloero, mert a csippelt TDI-k nagyon meg tudnak indulni:) A vegsebesseget egyebkent M1-en vagy M7-en probalgattam, éjszaka (2-3 korul), amikor ugy jott ki, pl. BRNO-bol hazafelé szombat éjjel.
Már nagyon várom az uj fékeket, felmerult bennem, h van olyan resze az M3 fekrendszerenek, ami tágulni tud, azaz nem fémfékcso? és vajon azt lehet -e, érdemes-e cserélni? a motorokon nekem mindig ez az elso tuning, mert a gumifekcsoveseket rendszeresen elfekezem:)))) femfekcsovel viszont sosem volt bajom (plusz a gyarinal eggyel jobb fekolaj)
De miért kell tovább aludjon? Párbeszéd vasárnap éjjel 2kor: -Mama, gyere kimegyünk az M7esre száguldani 1et!.................................................. 1. válasz lehetöség: -Ok mennjünk! 2. Hülye vagy! ilyenkor?-mennjél egyedül!...............szrtem mind a kettö elfogadható!;)-ja és igazat mondtál, és az sincs, hogy hanyagolod a márka miatt!;)))))
Ja ez így van! BMW őrültség/fanatizmust még el el is fogadná valahogy! Bár már nem 1 vitát szült! De ha 1 ilyen M7 storyt meghallana hát abba belegondolni sem mernék! Bár kíváncsi lennék a fejére! Már most is röhögök magamban!
Kösszz! Majd asszonynak beadom...... Figyu most te aludj tovább mert én most kimegyek az M7-re mert 220-al akarok menni! Vicces lenne! pofán is baszna! Aztán aludhatnék a kocsiban! (bár ez nem is rossz) :) Ha meg mindenféle mendemondát kitalálok akkor azt hiszi hogy kurvázni megyek! Kamuzni amúgy sem tudok hitelesen! Mindig lebukok.....
De gondolkodok ezen a lehetőségen!
Na 1 ilyen teszt kellene nekem is! Lenne is örömésbodottá! De mondom eddi gén csak szoptam amikor ki akartam próbálni! Sőt legutóbb amikor kb 200 körül jártam még valami emberfélék is kameráztak az út szélén! Mai napig nem tudom hogy zsaruk vagy kik lehettek! Utcai gatyát véltem felfedezni rajtuk! 2őn sárga mellény volt valami írással! Nemis tudom miért de valahogy nem tudtam elolvasni mi volt a mellényre írva.. :) Gondolhatod... mosoly az arcomra fagyott 1 pill alatt! Para bácsi beült a hátsó ülésre rögtön.....
De szerencsére utána nem kaptak ki sehol! De az utam el volt baszva utána!
Igen 230, de mondom az automatic volt, mondjuk hogy hány km volt benne, azt nem tudja senki, az órába 174 volt, és az autó kereken 10éves volt. Ott is a 220körül ment mindig, de egyik éjjel nem volt senki a pályán, mikor jöttem ide felé otthonról, na akkor mondom amíg nem kell lassítani, ez kb 10km volt, és itt érte el a 230at(na nem 10 km alatt, csak annyi alatt sem ment följebb), utánna már nem is próbálgattam, meg hely sem nagyon akadt...
Enyémben 250 van! Ez nem kamus 150-180 hanem tényleg 250! Enyém se vanos-os! De ez a 230 ez nem semmi! Őszintén kicsit most ez odabaszott! Én már annak is örülnék ha a gyári végseb meglenne! Mondjuk nem kínzom én szegényt! Csak +nyugodnék kicsit! Igaz edddig a 1,5 év alatt kb 5X próbáltam! Na majd 1X csak sikerül kiakasztani vagy megállítani a ford mérőt (kraft híán) Na majd ha kiderül beírom ide is! Remélem soksok :) közepette..................
Érzem hogy nem körültekintően választottam már megint! M52-őt kellett volna erőltetni! De sajna gempa erre volt........ Majd legközelebb......
üdv BMWT
nekem viszonylag "fürgén" kivitte a végét, 214-et (m50), de ekkor már teljes terjedelmével pirosban volt a fordszám! szóval a tartós nagysebességű autópályázás felejtős volt.
Igen az enyém M52, de ne felejtsök el, hogy 220k van ám az enyémben!
Nekem is az IA M50 volt, söt vanos nélküli, és az ment 230at végre, mondjuk abból a kraft fogyott el, mert kb 5500at forgott, de nnek úgy tenném 220nál a hatodikat, csak sajna nincs...
Patre:
A fogyasztást azt aláírom abban igazad van!
Az az érezhetően gyorsul az nálam úgy néz ki hogy kapcs 5. és jó 190-195-ig még érezhető de utána.... kínszenvedés feltornászni! Annyi idő hogy itt M.o-n eddig 205-ig tudtam csak! (aztán mindig jött valami kanyar vagy suzuki vagy más) Gondolom külhonban azért más a képlet! aztán lehet hogy a mocim se valami hű meg ha...... ki tudja....... Mondjuk az enyém még a régi M50 a tied meg asszem M52.. jól tudom? az azért már komolyabb/modernebb sztem! Ha nem lenne jobb akkor nem is dobták volna piacra gondolom.....
más: valaki innen volt a BMW céltúrán péren?
BMWT!
Ha jól emlékszem neked is asod van mint nekem, és nálam spec az a gond, hogy nagyon gyorsan elfogy az 5. is! 180ról 220ig még érezhetöen gyorsul, és nem a kajak fogy el belöle 220nál, hanem a fordulatszám nyal bele a tiltásba...
Ezért kéne nekem a hosszú difi, meg azért, mert volt elötte egy 320ia-am, amiben jóval hosszabb volt az áttétel, és tök jól autózható volt számomra, meg nem utolsó sorban 160as utazónál evett 8,5l-ert!-mondjuk 160nál ha leléptem, az automata úgy pakolta vissza 4be, hogy öröm volt nézni!;)
Ez a 150 ez igaz! Kérdem én hogy akor mi lesz az 5. sebességben? Visszakapcsolósdi? Hú most megfogtál! én se vagyok otthon diffi témában annyira! Ezért is vannak még kétségeim! Ha neked jó a mostani és nem speer akkor sz.tem csak annyit változtass hogy speert keress ugyaniolyan áttéttel! De mi a 2.8 i áttétele? Majd alpha biztos +mondja..........
üdv BMWT
Nehogy bontottat vegyél!!! Azok ugyanolyan szarok! Én már csak tudom! És drágák is! Nekem alpha a fasza utángyártottat kb 30-35 körül hozná ha jól emlékszem! Őt keresd! Hidd el sokkal jobban jársz! Zsír új érted????? Bontókban is 15-20 ropi 1ébként..... és 100 évesek! Nem éri meg.....
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség: A bömös (E36) klimahűtője tönkrement (elvetemedett és kidörzsölődött) és nem javitható. Tudnátok ajánlani bontót ahol lehet ilyen illetve létezik ez utángyártottban? Mennyibe kerülhet kb bontva?
Köszi
Jól gondolod. Alpha meg biztos arra gondolt, hogy ha a 3as kitart 150ig az akkor rugalmasabb mer nem kell 4est rakni, vagy ilyesmi. Ha már itt vagyunk, 28i-be milyen sperrt nézzek akkor? 2.9? Az a gyári áttétel? Mert nekem ez tökéletesen megfelel, pont olyan, amilyennek lennie kell :)))
Alpha
Egyfolytában azon gondolkozok hogy mire gondolhatsz pontosan!
Na várj elmondom hogy én hogy gondolom!
Ha sportos rugalmas kocsit akarnék én bizti betennék 1 rövid speer diffit! (jó inkább 1 M3 de ezt most hagyjuk) Na most az igaz hogy akkor minden fokozat a végsebessége kevesebb lenne de a 6500-at lepörgi jóval hamarabb így sz.tem rugalmasabb! Ha viszont hosszú a diffi akkor meg a 6500-at hosszabb idő alatt pörgi ki! Na most tegyük fel megyek mondjuk 1 fokozatban 4000 es fordulaton lepadlózom és sz.tem hosszú difivel nem rugalmas lenne hanem csak hoszabb ideig tudnám a max nyomatékot kihasználni nem? De akkor se ugrana úgy mint 1 röviddel!
Hidd el okoskodni akarok és nem is nem baszogatni akarlak a hülyeségemmel de tényleg nem értem!
+ nekem is lassan diffi csere közeleg... És szeretnék végre tiszta képet...
Üdv BMWT
Ha esetleg valakinek autóhifi beszerelésre lenne szüksége az szóljon. Haverommal bármit megcsinálunk. Erősítő bekötés, hangszóró berakás, stb. Akár komplett csomagtartó beépítést is üvegszálazva vagy szövettel bevonva.
Na megcsinálták az olajcserét. A computer nullázását máshol csinálták volna + 3000 Ft-ért amit nem is sajnáltam volna, de a szerelő a kezembe nyomta az autodata könyvet, hogy olvassam el. 7-es port testre köt, gyújtást ráad 7 mp, majd gyújtást levesz és nullázódott a computer. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Biztosíték volt. Figyelem bejelentés: A TRIÓDA riasztóshoz a gyömrőin senki ne menjen. Lehúztak számla nélkül 10 rongyra, (nem kérdezték , hogy kell-e számla, nem adtak), a riasztót nem csinálták meg rendesen, átbasztak (beigértek új egységet ingyen, ehelyett fizetnem kellett a régi javításáért), és kibasztak egy biztosítékot amitől szoptam 1 napot + a gép is rossz bőrben volt miatta. Szóval trióda szopjon le, nem ajánlom.
Emberek!
Lenne egy hiba jelenségem:
Mikor beakarom inditani a kocsit akkor néha-néha lefullad! Mintha inditanám és rövidebb ideig tartanám a kulcsot úgy! De én normális ideig tartom a kulcsot és néha csinálja ezt a leállást!
Azt tök gáz... Állok az uton, sok ember azt lefullad vazz!
Adi!
Pollenszüröt nem tartanak...:(
A munkadíj ennyi, ha náluk veszel mindent!
Szakonyi szervíz fehérváron a budai úton...csak olajoznak, meg a cserét is vállalják, nullázással 1üt!
LOL!
Ez egy kicsit olcsó!:)
Én azzér kicsit többér cseréltettem..
Mit is cserélnek amúgy: légszűrő, olajszűrő, olaj, és nullázás + pollenszűrőt is nem ?!
Amikor olajat és szűrőt cserélnek nekem eddig fel sem merült hogy külön kellene fizetni a nullázásért.
Amúgy egyszer csináltam én is, nálam nem volt gond. Már nem emlékszem melyik két érintkezőt kell összekötni, de úgyemlékszem az sem mindegy hány másodprcre adod rá a gyujtást. Asszem van különbség 3mp és 12 mp között. De korábban ha visszakeresel tuti konkrétan le van írva, még kép is lett betéve melyik érintkezőt kell összekötni.
Mivel a régi vasakban én cserélem az olajat, ezért kell nekem resetelni...
De én sem láttam még olyat, hogy fizetni kéne a nullázásért...
Mondjuk fehérváron tudok egy helyet, ahol becsületesen kicserélnek mindent, és le is nullázzák, és mindezt asszem tavaly 500!!! forintért csinálták, mert náluk vettem az olajat is!-ha nem náluk veszed, akkor asszem 1500???
Gáspi!
miért nem viszed olyan szervízbe, ahol az olajcserével automatikusan resetelik a check controllt is?viszed a szűrőt és az olajat, 1 óra alatt max. megvan és biztosan nem kérnek érte küln pénzt, aki ezért olajcsere után még külön pénzt kér, ak szerintem elég gusztustalan dolog.
de én inkább fizetnék 3 000HUF-ot, minthogy én kísérletezzek a csati lábainak rövidre zárásával...(?)
Mondjuk ne a Wallisról beszéljünk, mert az nem sokkal lenne olcsóbb....
6,5 € az olajért minden, csak nem sok.Sőt marhára olcsó.
Ugyanis liter ára biztosan több itthon, mint 12€ és itthon simán eladják neked literes kiszerelés árában, ahelyett, hogy a 100 literes hordó árát osztanák Neked vissza.
A munkadíj miatt lehet ilyen sok.... itthon szerintem max 120€-ból meg tudod úszni...
de ha szervízkönyves az autód, akkor fontos, hogy pecsételjenek, de az mindenhol rablás úgyis:-((
Úgy néz ki, viszkó jó, csak a klímaventi vagy mi a szösz nem forgott. Klíma nélkül begurultam 10km és nem melegedett. Azért 30 fok + full fűtés na ezt nem ajánlom senkinek :))
Az E30.hu-n nem találok semmi erre utalást. Viszont találtam egy másik helyen olyat hogy 19-es csatlakozóra tegyem a másik felét. Egy kicsit parás vagyok ez ügyben mert ha tönkreteszek valamit nem 2 fillér egy computer.
Irjatok man meg, Magyarorszagon mennyibe kerul az egesz olajcsere + filter + munka + ado meg nemtommicsoda. En ausztriaban lakom, es potom 200 Euros szamlaval ajandekoztak meg. 1 liter castrol olajert kb. 6,50 Eurot taxaltak a mukik. Holnapra megprobalom beszkennelni.
Hi mindenkinek!
Ali haverja vagyok egy fekete 316i compact-al. Tudna valaki nekem segíteni? Ma viszem az autót olajcserére de a computer lenullázása (hogy eltűnjön az oilservice felirat) + pénzbe kerülne. Próbálta már valaki ezt a 7-es port testre kötése és 9 másodpercig gyújtás ráadás trükköt? Mert megcsinálnám én is de nem akarnám tönkretenni a computert.
Előre is köszi!
Alpha:
Légyszi magyarázd meg nekem hogy miért is tökéletes választás az a 3.15 diffi 320i-be? Mert ugye gyárilag 3.45! Így meg még hoszabb lenne! Lent így is lomha... hát még 1 ilyennel..... nem értem......
üdv BMWT
Egyszer volt nekem is gondom az üzemanyagszint kijelzéssel. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi volt, de a jeladó lehúzása után ahhoz, hogy a computer, stb... ismét tudjon számolni hátralévő km-t, kellett egy akkus tápreset adni neki.
Szia! Konkrét márka nincs, csak úgy általánosságban. Ki kellene cserélnem, csak nemtudtam hogy érdemes-e utángyártottal foglalkozni... köszi.
Djsomi!
Szervízben csinálták és nem voltam ott, de majd biztos leírja valaki hogyan kell kiszedni.
hello ! szükségem lenne e36 coupe motorháztetőre! lekapcsoltak a kpm esek, és mivel morcosított a motorháztető, berendeltek szemlére! vagy ha bontót tudnátok ajánlani az is jó lenne. enyhén sérült is jó! aki tud kérem segítsen! 20 33 55 133, totyy528@freemail.hu köszi!
Ja igen, rákérdeztem, és "erre én nem tudok válaszolni" eddig :(( Még azért gondolkozom, kitől lehet megkérdezni, de már gyanús, hogy ez is csak egy átverés volt az interjún, meg ez a kis buzi magyaroknak nem is jár :/
bucsher,
akkor rendeltem egy 20as pakkot aztan elosztjuk.
ez a difi fel fog menni kb 300-400eurora es 3.15-os attetelu. brutal jol fog vele menni a 28i, viszont 210 lesz a vegsebesseged :(((
alpha
Hi!
Ismét lenne egy kérdésem tapasztaltabb márkatársaimhoz :)
Csaptunk egy kis kiruccanást az osztrákokhoz a hétvégén, megálltunk pihenni egy helyen, indulok tovább látom a tankszintjelző tök nullát mutat (a tank majdnem tele volt). Gondoltam majd megjavul vagy valami, de sajnos nem.
Le tud ennek csuszni a vezeték a jeladórol? Vagy van valami tipikus ilyen hibajelenség ezeknél a vasaknál? Hol nézzek szét benne először?
Thx & ÜDv: Somi
Suxxa:technika hogy áll?Jazzberény környékén voltam, sajnos számod nincs meg a telcsik amortizálása óta...pedig megismételhettük volna a "közvetítést":)
Szkátó!
Ment a válasz!
Nem tudom ki kérdezte!
Amiket kiír a müszerfal a napiszámláló nullázós gyujtásnál, azok a szoftware verzió számok az autóban
2. Nem tudom ki kérdezte!
A tükörfütés automatikusan megy, azt sehogy nem tudod ki-be kapcsolgatni!
Mert ugye a párát is eltünteti róla a nyáron...
Patre
Kint voltunk Ivekonál vagy minél. Haver oda adja a kocsiját(Ford Contuer- amcsi változata a mondeonak).
Két csaj vezeti felváltva a kocsit egyiknek sincsen jogsija. Telefon, h most már jöjjenek vissza.
Elhajtanak szokásosan ezerel a haverom kocsijával(tudjátok; " nem állunk meg, nálunk kocsi:)" - poén(?).
Halljuk jönnek vissza: vruuuuu-uuuuuu (automata kapcsol) kanyar. Havernak szóltunk, h ne álljon az útközepére, mert elfogják ütni ezek a némák(tudjátok az van, h majd akkor én kiállok és megállítom a kocsit) :D
....
Jönnek ezerel egyszer csak egy kibaszott nagy satu fék(itt két lehetőség van, vagy észre vették a tulajt az út közepén, h várja őket vagy májerul akartak megállni(de 120-ról satu?))
Sorba állnak majd nem a kocsik a záróvonalon bal oldalt. Egy 206 segge kilóg - ez is haver. Így állt a kocsi . Szemből nézzve: az történt, h miután satuzták a gépet annak a segge kicsapot balra elindult felénk illetve a PEG seggé a felé a "mondeo"segge. Ekkor 3 centi, h nem ment neki fére lett rántva elindult jobbra segge a patka és erdő felé. Egy újabb rántás következet ekkor ellentétesen tehát balra megint a sor kocsi felé de "szerencsére" besokkalt a Ford és dobot egy 180° de azt, úgy h a tulajnak hátra kellet ugrania. Az ugrás az nem az volt, h nagyott hátra hannem csak mikor hátra szökkensz és a hasad behúzzod.
Na dirr két tasli a csajnak!!:)
Most gondoljatok bele, mi játszodhatott leelöttünk!
A PEG seggét az mentette meg, h az aktuális utas fére rántotta a kormányt miután a kis jogsi nélküli hülye nem tudot mit kezdeni, mikor elkezdtek csúszni.
Amúgy ez a jelenet full olyan volt, mint egy kaszkadőr jelenet. Hihetetlen sok szerencse volt jelen!!!!!
Nekem csak 4-5 függőleges sorban hiányoztak a pikszelek, de nyomkorászással változott a dolog. Ezt a nyomkorászást állandósítottam egy papírlappal. Lehet, hogy kiterjedtebb hiba esetén ez kevés. Azért egy kis kontakt spré nem árthat neki ;))
Ahogy néztem a lemezt nincs nagyon rohadva, csak éppenhogy elrepedt...de ez épp elég. :( Talán jövőhéten szét tudom szedni.
Djsomi !
Azoknak a számoknak itt találod a jelentését: http://home.att.net/~ebaines/e36_obc.htm
bucsher !
Szétszedtem a bc-t, de hiába mozgattam azt a vékony fóliát, nem lett jobb. Hol az egyik hol a másik része lett jó a kijelzőnek.
[image1]
Azt hallottam régebben hogy tudják javítani. Tud vki segíteni ebben ?
Múltkor a szerelőm mondta hogy ha nagy bc-t szeretnék berakni, ahhoz át kell kábelezni az autót, ami 3 nap, de meg lehet oldani.
Tudnátok segíteni hogy ez pontosabban mit takar? Tehát hogy mennyire kell szétszedni az autót, hol-milyen kábeleket kell belerakni, stb... ?!
üdv
nem vagyok az, vannak cigány haverjaim. Vannak rendesek is, de az ilyen tipikus alkooooolista ,ingyenéllő köcsög ,ge...fas... utálom.De nagyon!!!! Az ember dolgozik, spórol, vesz egy kocsit magának, erre jönn valaki és szétbarmolja!
Pont most nézztem a klipet csak messze voltam a tévétől és nem volt a kontaktlencse a szemembe.. Mondom: vazzeg az egy bmw?! Nem láttom!:D
Ültek melletem, ahozz beszéltem nem magamba!:D
Képzeljétek, tegnap délutan 5-körul, épp konditerembe vagyok, (gyurok). A kocsim a terem előtt, s rálátni a kocsira a teremből. Arra lettem figyelmes hogy 3, 40-50 körüli cigány köcsög fasz... emberek a kocsim mellet állnak. Nézzem, áá, csak beszélgetnek, erre a teremnek a tulaja oda megy a 3 faszihoz, 1 perc beszélgetés után elmennek. A tulaj bejönn, oda jönn hozzám és azt mondta hogy a kocsimat akarták kinyitni!!!! Erre egy kicsit berágtam, kb. 15 perc és megint láttom a 3 faszit, na ennyi kellet mert vagy még 2-3 haverral kiúgrottunk az ablakon (szó szerint) és irány utánuk. Meglapődtek , kurva részegek voltak, büzlöttek mint állat, úgyhogy pár seggbe rúgással elintézztük őkett.:)))))))) Köcsög cig......
hi all!
Noh, nagy szünet után (vizsgaidőszak rulez) megint átbogarásztam a topic-ot végre.
A légzsák problémámat megoldották egy bosch szervízben.
Törölni kellett a computerből a hibajegyzékben lévő dolgokat, ezek akkor keletkezett amikor nyomásszenzor nélkül a gyujtást ráadtam. Szoval mostmár nem világít a kis lámpa. 3000 ft-omba került :) Ezt is tudom legközelebb ...
Egy olyan kérdésem lenne most, hogy bizonyára mindenki ismeri ezt a kis trükköt, hogy a napi km számlálót benyomva tartja és úgy ad rá gyujtást.
Noh ekkor elkezd kiirni különféle adatokat, ezeket tudja valaki hogy pontosan mik?
Az utolsó műszerteszt az naonjól néz ki :)
Üdv: Somi
A meleg... én tegnap csopperrel voltam a varosban, lassan mentem, h ne legyen gáz, erre kb 10-en probaltak alutni, de ugyesebb voltam!:) itt konkret elsobbseg meg nem adások, bevagasok, etc... azaz barmelyik, ha nem veszem eszre, bukta. mér nincs legkondi minden autoban?:))
Reggel majdnem belémjött egy hülyegyerek egy csöves zöld matizzal.
A pirosnál álltam, ha nem gurulok előrébb, tuti nem tud megállni, olyan gyorsan jött.
SZállt a gumifüst (R13:) rendesen.
MI VAN AZ EMBEREKKEL? Idióták...
A fékfelujitokeszletrol fogalmam sincs, nem én irtam:) osztottam-szoroztam és marad az uj szett, meg maskor odafigyelek jobban:) (már majdnem meggondltam magam rendelés után, egy javítasi otletre, de aztan gyozott a jozan esz)
A fekfelujito keszlet a fekmunkahengereknel levo kopo alkatreszeket tartalmazza. Tehat nem a fektarcsat, fekbeteteket es a kopasjelzot kell erteni alatta.
Nekem az E39/528-ban egyszer beragadt a jobboldali fekdugattyu elol. Egy ilyen felujito keszlettel hoztak rendbe. Utana meg mentem vele 120 ezer kilometert gond nelkul, majd eladtam a kocsit.
A fektisztito spray-t pedig ugy kell hasznalni, ahogyan irtad.
rnie: mi az a "fékfelújítókészlet"? Nem értem mi célt szolgálhat hiszen ha valami kopott akkor nem lehet anyagot rávarázsolni nem? De én is hallottam, hogy létezik ilyen, csak nem tudom mi lehet ez. Nálam ugyanis a hátsóféket már reparálták ilyennel.
kevin: Mosáskor én is nagynyomással rámegyek a fékekre, elképesztő milyen fekete lé jön ki. A féktisztítót hogyan kell használni? Le kell szedni a kereket lés a tárcsa és a pofa közé fújni? Van otthon, de még sosem használtam.
Most lettek egy évesek az első tárcsáim és a pofáim. (állítólag valami ATE? de nem ismerem, van erről a márkáról tapasztalat? Sztem gyorsan kopik)
Gyárilag elviekben 21,4mm a tárcsa szélessége, és 20,3-ig használható. Ezalatt elpattanhat a tárcsa. Azt mondták szabályozni éppen ezért nem is érdemes ezeket a tárcsákat. Egy év alatt, most járok 20,8-nál. Most volt szervíz, kicserélték a kopásjelzőt, hogy tudjam vinni ha jelez. De a kopásjelző szarakodhat, mert már most jelez. Jövőhéten cserélik garisan újra a kopásjelzőt.
Ráadásul enyhe fékezésnél nyikorog, pont olyannal amivel megálsz egy lámpánál. Ha brutál fékezés van akkor meg semm nyikkan, meg akkor sem ha nagyon enyhén fékezek. Nem tudom ez mitől lehet.
Alpha: 325i-n is kellene lennie a kipufon olyan zárnak ami az egyik ágat nyitja 4000 felett vagy nálam állandóan nyitva mindkettő?
Bimmer: el sem hiszem, hogy még mindég nem oldódott meg az autó ügyed. 4 hónap akárhonnan nézem nagyon sok. Remélem nem az van hogy annyira szét lett bombázva, hogy most meg már nem bírja jól megcsinálni. Aztán erre meg majd egy másik karosszériásnál derül fény, egyébként is imádják szapulni egymás munkáját.
Már megrendeltem a két komplett első féket:) megneztem ma megeccer, és inkabb cserélek. nekem a fék a halálom, ha az nem tokeletes, akkro nem szeretem az autot (vagy motort), és elobb-utobb megvalnek tole:) Viszont ha uj a fek, fekfolyadek, akkor már nagy gond nem lehet:) Remélem összeáll péntek estig az auto:)
OKS, Tarcsat 1 csavar tartja, a nyerget meg 2. Kis muanyag kupakok alatt talalod oket. Elotte azert szedd le az ABS vezeteket meg az osszes csovet a golyalabrol es szedd le a betet "rugojat" is, nehogy osszekarmolja a tarcsat.
Már egy jóideje csörög-zörök az első futóművem. Elvittem futóműveshez hogy nézze meg, aztmondta nem lát semmi különöset, nem tudja mi zörög. Mondom faxa, akkor én vagyok a hülye. Ma véletlen miközben szálltam ki, meghallottam a hangot. Kiderült hogy a féktárcsa mögötti lemez az egyik felfogatásánál el van törve. Mindkét oldalon :( A kérdésem annyi, hogy ahhoz hogy ezt a lemezt leszedjem, le kell venni a nyerget és a tárcsát is? A tárcsát egy csavar fogja, nem ? A nyerget hol és mi tartja? A szomszédban megheggesztenék nekem. Esetleg ebből mennyibe kerülne 2 db új? Alpha?
ez egy bevalt tuning, nemet oldalakon ha megnezed, akkor chippelve, kis okositasokkal ezzel a szivosorral siman 240LE fole mennek.
meg az eddig 230km/h kitolodik 260 föle :)
alul egy pici nyomatekot vesztesz, de 4000tol nagyon vadallat lesz.
eddy,
20i-bol nem sokat.
at kell fuzni 28i-re es akkor egy hasonloan fasza szivosor es 28i program kell a DME-re amit utana meg bechippelsz. ha meg M50-es regi vasblokkos a motord, akkor csak fel kell csavarozni a 25i szivosort, nem kell alakitgatni
nekem most a kombin amugy 528i program van, szerintem jobb mint a 328i program, mert mashol vannak a nyomatekcsucsok meg kicsit masok az injektor nyitasi idok is szerintem.
Féktárcsát ne szabályozz, főleg ne M-esen. Ne a féken spórolj, mert abból könnyen lehet nagy gebasz.
Én már próbáltam, katapult 250-ra, és satufék megállásig, majd ismét gyorsítás többször egymás után. Megálltam, és vörösen izzott a tárcsa, lehetett látni a tárcsa felszínén a bordák irányát az izzásból. Zimmermann nem lyuggatott féktárcsák jók és olcsók, az E34 topicban Gergelytds tud ilyet neked. Betétek nálam Textarok (nem gyári, hanem Láng). Előbbi műveletnél nem füstöltek. Jah, E34M5 a járgány.
az egyeduli pozitivum a 25i oldalan az, hogy nagyobb a szivosora.
a 28i sokkal-sokkal fejlettebb minden tekintetben (foleg elektronika es technologia).
ugyhogy az a titok nyitja, hogy at kell alakitani a 25i szivosort olyanra hogy felmenjen a 28i-re.
en eppen most csinalok ket ilyen atalakitast, ha kell, akkor neked is tudok csinalni egyet. +30LE-t jelent siman, meg egy chippel utanamesz es siman megvan a 230LE.
ha hozod a 25i vanosos szivosort akkor 30ezerert atalakitom.
úgy beszélsz mint az az ember aki megegezett a Porsche Hungáriával hogy ha megcsinálják a garanciában elromlott autóját akkor nem nyilatkozik a sajtónak semmi rosszat -:))))))))))) A2 ben olvastam nemrég
Adi01 Szívesen elmennék talizni, csak 250 km lakok Bp.-től. Ha sikerül egy komoly fórumos talit szervezni ahova nem 2-3 emberke jön el , akkor benne vagyok és szívesen elmegyek. Egy Szombati nap tökéletes lenne egy fórumos talira. Aki Kellet Magy. él , lehetne talit szervezni Miskolc, Nyíregyháza vagy Debrecenbe. Akit érdekel az jelezzen !
Jól hangzik! El is képzelem, suxxa épp tárgyal a szerelővel, erre megjelenik egy 15 autós E36 konvoj és leparkolnak szépen egymás mellé a kapuba. Szerelő: ez mi? Suxxa: á semmi, csak a barátaim meg akarták nézni a fényezést :))) Egy gond van: kedden csak úgy nehéz megszervezni egy ilyen vidéki talit ...
Nagyon sajnálom. Én azért keménykednék, mi az hogy azt mondta hogy vidd el a kocsit. Még ő keménykedik amikor 4 hónapja csinálja, azért ne a nyúl vigye a puskát, ami sok az sok. Én is a nyugodt helyzetkezelés mellet állok, de most ahogy figyeltem Suxxa topictárs kocsija újjáépülését, itt már nem a szép szó dönt!!! Amit tudok neked javasolni, „tudom nem az én kocsimról van szó”, ezt ne hagyd annyiba !!!
En magasnyomasu forrovizes mosoval (pl. sterimo, nekem Karcher van) mindig direktbe, ahany szogbol csak hozzaferek a fekhez szoktam mosni. Hihetetlen, hogy mi dzsuva szokott kijonni. Neha fektisztito spray-t is szoktam hasznalni.
rnie,
Ha mely barazda van a tarcsan, akkor valami - altalaban kavics - beszorul a tarcsa meg a betet koze.
Ha az egyik oldali betetek jobban kopnak, mint a masik oldaliak, akkor a fekdugattyukkal nincs valami rendben.
Nem jobb párban cserélni? a jobb elson van egy kb 1-2mm szeles, fél mm mély karc, és tobb kisebb, mindenfele. ráadásul folyamatos surlodo hangot adott az utolso 2 km-en (mentem vele így vagy tizet hazaig..)
A felujito keszletet inkabb kihagynám:) Az autoval pentekig nem megyek sehova, addigra lesz uj tarcsa-betet - fekolajcsere - pont idoben a szombati pannoniaring elott:))
Ha megsem indokolt a csere, akkor is felkerul az uj fek, ezeket meg elteszem telire:)
En se azt akartam mondani, hogy en rontottam el :)
De. A fekekkel is torodni kell. A rendszeres tisztitast en soha nem hagytam ki. Meg is halalta.
A board valoban jelzi, ha kopottak a betetek - mino veletlen - kopasjelzo segitsegevel :)
Amit alpha is pedzegetett, hogy megserulhetett a provedo gumi. Ez azzal jar, hogy kosz kerulhet a munkahengerekhez es nem megy vissza rendesen a fekdugattyu. Igy allandoan foghat a fek egy kicsit. Majd az egyik fekezes utan mar egyaltalan nem fog visszamenni es olyankor johet a trailer.
Egyebkent - ha jol tudom - lehet a fekekhez felujito keszletet is venni. A minosegerol, hatekonysagarol nincs tapasztalatom.
Mivel a jobb oldallal volt gond csak elol, lehet, h ott tortent valami, pl. kosz, és az fustolt a multkor is. akkor nem volt a tarcsan semmi lathato karc. Valaki azt mondta, h a board jelzi, ha tul kopottak a betétek? mondjuk azt nem tudom hogyan:) Egyebkent a vasarnapi jaták az kb. olyan volt mint 3-4 kor a Hringen, a tegnapi nagyjabol egy környi gyorsitas és fékezés, legalabbis tempo és tav alapjan: a sebesseg egy tartomanyon belul maradt (hármas-négyes fokozat).
A tény, h kétszer is kapott a fék mostanaban, egyszer vasárnap, akkor egy 15 km-es szakaszon volt 140-210 kozotti gaz-fék, forgalomtol fuggoen (ettol fursolt el - 100 alá egyszer sem fékeztem), masodszor most, kb ket percet mentem gyorsan, max 10 fekezessel. Mindekt alkalommal nyilvan menet kozben, nem hideg motorral, és nem alltam meg, h magatol lehuljon. Kicsit elkeserito, h ennyit bir csak (bár valszeg alkatreszhiba lehet, mert csak az egyik oldal ilyen, a masiknak semmi baja. ). Itt nem orakon keresztul valo szaguldasrol volt, mert mondjuk egy palyanap utan, 6 ora durvulassal megertem, de nem. Mégcsak nem is ballábfékezés. Szombaton lenne a pályanap, de már akkro sem vagyok biztos benne, ha addig el is keszulne. Egyebkent hoyg lehet egy féket nem megfeleloen hasznalni, egy M-es auton, ugy hogy éppen csak 200 fole megyek (tehat nem 260rol satu allora.)? és elso fékezesekkor nem satuok, h ne legyen teljsen hideg se a tarcsa, hanem bemelegitek mindent...
Alpha, az ajanlatod tarcsa - betet - szerelés értendo?
En se tudtam meg fustolosre fekezni soha, igaz en rendszeresen tisztitottam a fekeket. Feltetelezhetoen nem anyaghiba, mert gyariak az alkatreszek. Hogy a Racknal milyen munkat vegeznek, arrol meg oooo-t kene megkerdezni :)
Szerintem csak esszel kene hasznalni a fekeket. Ennyi.
nyilvan az en autom nem megy 280at de nekem nem sikerult meg soha ugy megfekezni hogy fustoljon... 250rol egyszer nyomtam egy satut, akkor sem fustolt :(
szerintem vagy valami porvedo megadta magat vagy valami beszorult a betet es a tarcsa koze...
Mivel nem ismersz személyesen, jogos a felháborodásod, mert én írtam, hogy ismerem a srácot. Ha ismernél, akkor tudnád, hogy soha nem szoktam keresztbe tenni senkinek (főleg Bmw-snek) addig, amíg ő nem szivat meg engem. (Volt rá példa, hogy akkor sem, mert nem ért meg annyi energiát)
Én a srácot nagyon korrektnek ismertem meg (mind emberileg, mind szakmailag) és ezért kérdeztem meg mást véleményét is.
Akartam is írni (csak a hét végén nem volt internetem), hogy biztos hosszú volt ez a 4 hónap az autó nélkül, de az az egy-két hét (bár nekem könnyebb, mivel nem az én autómról van szó) megér annyit, hogy rendesen meg legyen csinálva. Sajnos volt már tapasztalatom a hirtelen összedobott, de rossz munkában.(Ja, és én azt kértem a szerelőtől, hogy inkább lasabban dolgozzon, de jól. Erre ő hagyta állni úgy az autót és a végén pár nap alatt összedobta)
Gyerekek, viszonylag gyors segitsegre lenne szuksegem, ha ez lehetseges: ma a varosban par erosebb fekezes utan elkezdett furan surlodni a fek, meg bele-bele is kapott a tarcsaba. Lassitottam, irany haza, egyre rosszabb hangokkal. Otthon megneztem, a jobb elso fektarcsaban van kozepen egy karcolas, kb fel mmm mely talan, de mindenesetre lathato, kitapinthato. A fek ranezesre osszesen kb 1 mm-ert már biztos kopott. Pár napja az az oldal fustolt, akkor kerdeztem is, nem kell-e betétet cserélni, de nem jött válasz, hat most lehet, h tarcsa csere is lesz. :(((
Kérdesek:
1. lehet-e szabalyozni az M-es féket ilyen allapotban (igen, nem, talán)
2. ki tud ilyet, aki nem fél évre vállalja?
3. van-e valami ideiglenes megoldas addig, ugyanis az auto mindennapi hasznalatban van, és a masik meg nem jott meg
4. Ha sem ideiglenes megoldas (betetcsere, allitas, szaalyozas ) nem mukodik, akkor mennyi egy /pár elso tarcsa, (alpha:), mikorra lenne, és ki tudna szakszeruen, de nem wallis aron betenni? meg cserelnek fekolajat is, mert gyorsan puhul a fék amugy is..
Elsore asszem ennyi, ha barkinek van otlete, pls.!
tok muszaki analfabeta vagyok, ugyhogy barmi lehet segitseg:)
en nagy bikini rajongo vagyok :)) minden tekintetben :)
de most arra vonatkozoan faggatnam a kollegakat, hogy van-e itt hasonszoru topictars :)
mert ha kelloen elegen lennenk, akkor mondjuk lemehetnenk 5-én suxxahoz, osszeszornank a kocsijat (vinnem a patentos ladakat) es utana este meg jazzberenyben zenel a bikini :-)) utana meg jol berugatna minket suxxa, vegiginnank a varost azan meg ki tudja :)
jelentkezok?
utana en ugyis masnap megyek a voltra meghallgatni megint Laliekat :)) aztan meg Erd es utana egy szolnoki bikinikoncert is lesz :)
vegyel szelvedoragasztot meg 2000ft-os vakuumfogot az obiban es mar bent is van a hatso szelvedo!!! kb ennyire kell hozza szakertelem, utana meg papiros ragasztoszalaggal fixalod a kasztnihoz es ugy hagyod 1 napig es nem mosol kocsit :)
difi felrakasahoz csak egy akna kell es egy seged aki tartja alulrol mig a felso csavart ra nem kapatod.
en reggel beallitanek hozza, hogy na akkor vagy nekiall es osszerakja es megkapja a penzt vagy most elviszed de SEMMIT nem fizetsz ki, ha meg jonne kemenykedni akkor mondd meg nyugodtan hogy reszteljesitest nem fogadsz el......
utana meg otthon osszerakod. E36 nem egy bonyolult jarmu.
Rohadjon meg :((( Szomorú, hogy így működnek a dolgok, meg szarakodnak veled folyamatosan, ráadásul így autód sincs. A szerelőnek szerintem mondd meg, hogy ha péntekig megcsinálja akkor kifizeted. Addig meg csak találunk valakit aki tud szélvédőt ragasztani.
Ja össze tudnám rakni csak két dolog van ami kínos, hogy a difi asszem le van még kötve meg a hátsó szélvédő sincs beragasztva. KB ennyi amit én nem tudok megcsinálni.
Nem volt bajom vele soha. Mennék nyaralni, rohangálnom kellene Pestre és mondtam, hogy jó lenne ha időre kész lenne. Telen beszéltem tegnap vele azt mondta nem lesz kész amire mondta. Ezt ide beírtam és ez lett belőle. Valaki egy büdös spicli és kész :(
Most szophatom a faszt 1000-el.
Se autó se szerelő se semmi.
Nekem ezekután is az lenne a legjobb ha folytatná de ne én kérjek már bocsánatot.
Hát csak olyan lehetett, aki ismeri az embert. akár innen, akár e30ból, akár másik topicból.
Ha nem csinálja meg, ne is fizesd ki , vagy jóval kevesebbet.
És most mijé lepődött meg ??? Hát csúszik, nem ?! Mijé lennél elégedett vele ???
Érti a faxom a magyar iparosokat. Nemhogy, miután meghallja, hogy baj van vele összekapná magát, még neki áll feljebb.
Remélem az ilyenek hamar becsődőlnek.....
aztán meg megy a csodálkozás, hogy a magyar ember inkább fizet egy külföldi cégnek(vagy iparosnak), de akkor az olyan is. (persze tudom kint is van kivétel)
Bucher hülye ötlete nem is annyira hülye ötlet. :)
Rookie, Osszvissz 3 topic van ahova kicsit tobbet irok mint mashova. Ebbol 2-t szerintem te is ismersz :)))) Ha lesz erdeklodes akkor persze nekem is jo a szerda este.
Tehát, ha mindenki elhozza pár haverját, akkor onnantól nem topicmeet. Ilyenkor fordul elő, hogy nem mutatkozik be egymásnak egy csomo ember...stb stb.
Az ilyen "haveromat hozom" talikra ott vannak a nagy találkozók, amikor mindenki mindenkit hozhat, és ilyenkor szoktak eltünni cuccok is :DDDDDDD
Mhh... szóval én úgy hallotam, h ha gyorsan tépsz.. szóval hajtod a kocsit mint az állat akkor utána nem árt ha hagyod 1 percet alapjáraton járni. Ez amúgy a kreszbe is benne van, a hegyimenet után...
Turbosokat meg 2-3 percig kell hagyni alapjáraton!
Tegnap én sem értem oda, negyed egykor még motoron voltam, az meg hujen mutat egy autos topiktalin:) és ha jol ertelmezem, addigra már vége is lett... Na majd legkozelebb...
Értem én, szégyelled a pink panther verdát ;))) Na inkább azt mondd, mikor csinálunk egy rendes topik meet-et, ahova nem 3 órával a megbeszélt tali előtt kell menni, meg majd add meg a számod, mert jó, hogy neroval mindent letárgyalsz, de én ott voltam éjfélkor, ahova hívtál.
II. Magyarországi BMW Céltúra -Gyõr 2005.06.24-25. További információk: 061/349-2345, e-mail: welcome@wth.hu http://www.bmwautoklub.hu/
Szerintem megint érdemes eljönni, esetleg közös indulással Bp-ről (persze nem a Győriekre gondoltam).... Sok jó programmal nézzétek meg a klub oldalán! TOMBOLA: Fõdíj egy BMW 116-os
szerencsém volt, egyetem után (24) sikerült találni egy j középiskolát, általános iskolában nem is akartam tanítani. De mással is foglalkozok még, kell több pénz a BMW-re :))))))
Ha gondolod segítek a helyesírással …:)))))))))))))