melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Jó, hogy mondod ezeket, a 8,5%-os kamat csábító volt, de ezek után 6 lóval sem húznak be. Személyesen nem járok bankba a számlanyitáson kívül és ezen nem is tervezek változtatni. A többi apró stikliről nem is szólva.
Én segítséget kérek az értelmezésben. Van most pl 1 MFt-om. Ez érdekel: 2013/E 2013. 10. 24.-ig tudom is nélkülözni a pénzem. Innentől mondjátok el legyetek szívesek, hogy akkor mennyi kamatot kapok éves szinten és összesen és miből látom, hogy kétszer van kamat fizetés, illetve a második a kamat+tőke?
Csak az nem fért a fejembe, hogy pár napja még a 10-15 évesek bőven 9% felett voltak, ez azt jelenti, hogy 10-15 évre be van betonozva egy évi 9-10%-os kamatom ? :-O (oké, államcsőd stb.)
Szerinted érdemes megvárni a mai kamatdöntést (valószínűleg emeleik a jegybanki alapkamatot) 2013/E vétellel. Azaz, feljebb megy a 2013/E hozama, ha emelekedik az alapkamat ? Vagy pont fordítva ? Illetve, akkor lehet, hogy már lesznek ennél is jobb papperek ?
MINDEN bank azért adja az akciós kamatokat, emrt bízik benne, hogy később is ottmarad nálunk a pénz.
Szinte mindenhol van ilyen havi kötelező jóváírásos meg egyéb feltételek. A magnet-nél ezek még aránylag könnyen teljesíthetőek. És az akciós lekötések sok helyen ugyanúgy csak a bankfiókban végezhetőek el.
A kamatvadászok sora már csak ilyen szomorú, figyelni kell az apróbetükre, lejáratra stb.
van a kincstárnál számlám, de még sosem használtam, a felület gyakorlati működésével nem ismerkedtem még meg... Az aktuális államkötvényhozamokat elnézve ezen akár változtathatnék is...
9,5% körüli hozamokról cikkeznek 3 éves MÁK tekintetében... Ennél feljebb már csak államcsőd esetén mehet a hozama, tehát árfolyamkockázatom nincs (mondjuk akkor érdemes lehet hosszabb lejáratút venni, de ez már ugye spekuláció lenne, azt meg ebben a topikban kerüljük).
Na a kérdés az lenne, hogy hogyan és milyen hozam mellett /hol látom a kicstári kereskedési rendszer aktuális hozamértékeit/ tudnék olcsón gyorsan államkötvényt venni. (itt most elsősorban nem lakosságira gondolok, azok kivételesen le vannak maradva hozamban).
Gyorsan kéne döntenem, épp ma kötöttem le egy kissebb adag pénzt 8%-on 2 hóra. Tehát még szinte bukó nélkül át tudnék nyergelni az állam keblére..
Van egy nulla Ft-os K&H zéró számlacsomago. 2 hónapja folyamatosan mentettem át az OTP-től mindenem. Decemberben meg is szüntetem majd az OTP-t, de egy Aranygól esetleges Dec 16-os osztalékfizetést még megvárok hátha ad valamit...
Viszont a K&H-ba átvitt pénz 2 hóra volt 7,5%-on, melyek most majd sorban járnak le december elejétől január végégig. Viszont most már nem új pénz lesz, tehát a K&H-tól vinni/átutalni kell egy újabb bankba, ahol szintén kell egy nulla Ft-os számlát nyitni. A Raiffeisent néztem ki, de ott akkor ad 7,5%-ot, ha lekötöd egy évre. De most úgy érzem menni fognak felfelé a kamatok, tehát nem szabad 1 évre lekötni. Mit ajánlotok rövidebb távon egy nullás bankszámlával?
azért annyit hozzátennék, hogy igaz, hogy 100000 ft a limit, de csoportosan is alá lehet írni, egy kódszóval, én is úgy utaltam el kb 700.000 ft-ot, hogy egy kódszót kellett begépelnem
Mindenki tudja, hogy az első "Magyar közösségi bank" elég jó kamatokat kínál, főleg új pénzre (8% körül), de a régit sem vetik meg (6,5-7% körül), nos ezzel kapcsolatban némi tapsztalat:
-Betétlekötés akciós feltételek mellett csak személyesen lehetséges
-A betétszerződés hossza 1 év. Az akciós kamat az első kamatperiódusra értendő (2/4 hónap tipikusan), amelynek végén böntetlenül felmondható a betétszerződés, ha nem mondod fel, nem akciós kamatokkal megy tovább.
-Internetbankon a kapott papíron meg tudod nézni a betétidet, de csak a lekötés dátuma (L), illetve a lejárat dátuma ( L+1év) szerepel rajta, az első kamatperiódus vége nem.
Magyarul mindenképpen fel kell írnod naptárba a lejárataidat, mert nem fogod észrevenni, ha valami nem kamatozik megfelelően.
Tudom ez nem nagy dolog, mindenki felírja naptárba, de a lényeg az, hogy könnyű alacsony kamatban felejteni a pénzt, és ennek semmi nyoma nem lessz
-Súlyosbítja a helyzetet, hogy kell havi 50E beérkező utalás, különben a nem akciós kamatot kapod. Erre nagyon oda kell figyelni, mert nem lessz látható nyoma, hogy buktad az akciós kamatot
-Az első kamatperiódus után fel szeretnéd mondani a betétszerződést (hogy elutald, avgy újra lekösd akciósan), de a felmondáshoz személyesen kell bemenni, telebank, netbank nem jó. Nos az ember simán lehet akadályoztatva 1-2 hétre, aztán ha elfelejted, akkor kamatozik alacsony kamattal tovább, semmi figyelmeztetés
-Ha el akarod utalni a pénzt (miután személyesen a bankban jártál, mert fel kellett mondanod a betétszerződést) akkor erre internetbankon keresztül van lehetőséged, 100E-es tételekben (ha ingyenesen akarod megoldani). Nem lenne ez probléma, ha nem kéne minden tételhez külön beírni egy papírról valami 8-jegyű kódszót. Nekem most egy kissebb összeg elutalásához (szerencsére "csak" ennyit kellett) fél óra és 7 kódszó kellett, összessen 20 kódszó van a lapon, ez 2M forintra lenne elég.
Állítólag többet is lehet utalni egy kódszóval, mikor rákérdeztem, hogy mennyit, azt mondták 4-et vagy 5-t, attól függően, hogy milyen gyors vagy, mert egy bizonyos timer lejárta után kidob a rendszer... Tehát 20 kódszó max 8-10M forint elutalására elég, attól függően, hogy ki mennyire ügyes.
Szóval jók a kamatok, de szerintem az az üzleti modell, hogy az emberek ottfelejtik a pénzüket és akkor alacsony kamatot kapnak..
mindegyik bank belőled akar megélni. Ami neked 1000Ft-al több az nekik 1000 Ft-al kevesebb és fordítva. A pénzpiac már csak így működik, ha valaki azt mondja, hogy nem, azt jó messzire kerüld el...
Mindegyik belőled próbál megélni, na meg az eladósodott félnótásokból :)
Megbízható bank nincs, a szabályok és az apróbetűk folymatosan változnak, elég a WC falára kifüggeszteniük egy papírfecnit és következő hónaptól 0-ról 499Ft-ra változik a számlavezetési díj, 0-ról 0,2%/1500Ft-ra az utalási díj, stb..
Semelyik banknál nem vagy felmentve az alól, hogy minden komolyabb művelet előtt telebankon rákérdezz/a szerződési feltételekben/kondíciós listában utánanézz a részleteknek.
A megtakarítás egy háború, és mi megtakarítók vesztésre állunk, a hiéna bankok, az infláció, ilyen olyan politikai csomagok stb ellen.
Egy szó mint száz, csak az aktuális kamatok/aktuális kondíciók, garanciák kell, hogy számítsanak Neked, a többi semmit nem jelent.
Vannak bankok, amelyekkel általában nincsenek annyira rossz tapasztalataik a megtakarítóknak, illetve vannak olyanok amelyekkel vannak negatív tapasztalatok. Én nem reklámozok itt semmit.
Megerősítem, az FHB-nál nem nézik az utalás jogcímét. A lényeg, hogy bankon kívülről érkezzék a pénz. Utána azonnal tovább/vissza is lehet utalni. Én csak kényelemből irányítottam ide a fizumat, hogy csak egyszer kelljen utalni.
Szerintem a nagyobb megkötés a kártyás vásárlások megléte.
megnéztem, ezt tasllátam: A kamatprémium további feltétele, hogy a betét futamideje alatt a futamidőtől függően, 2, 8, illetve 16 db, legalább egyenként 4.000 Ft értékű sikeres bankkártyás vásárlás ellenértéke a betéthez kapcsolódó bankszámlán sikeresen terhelésre kerüljön :-)))) magyarul vásároljak?