Helló Baas!
Jó bulinak hangzik, szivessen csatlakoznék csak hát az elfoglaltság. Most ahogy már írtam pár hétre eltűnök viszont az jutott eszembe, hogy lehetne egy közös kirándulásos sütés főzés bogrács stb. talit is csinálni ha más nem aktiv tagok részvételével. Mi a vélemény? Ha pozítiv a fogadtatás Októberben visszatérünk rá!
Üdv mindenkinek LG
Mi ez a pezsgés? Elég két 200+ lóerős, meg egy szerény 200-as ahhoz, hogy két nap alatt annyi hozzászólás legyen, mint máskor két hét alatt? Ki érti ezt?
Úgy látszik minden héten kellene csinálni egy ilyet. Jövő hétre Axa intézhetnél pl. egy 93 Aero-t:))
Automata? Ugye megmondtam:))
Egy öblös V8-t én is szívesen kipróbálnék. Mikor lesz V8-as Saab? Nagyon bírnám. Lore! Neked pedig jó utat!
Hát úgy tűnik,hogy ha az égi istenek kegyesek lesznek hozzánk,akkor én holnap kifogok rándulni otthonról... VisegrádkompKisMarosNagyMarosKirályrétSzokolyaoztebédvalahol...vagymi.
Szia,
két kérdésem volna: pohártartó alatt mit értesz? Rádió feletti, vagy könyöklő fedeli? :-)
A jobb oldali ülés neked memóriás? Nekem csak az csak elektr., de nem mem.
Amúgy meg kéne nézni a KAE-ben, hogy ilyesmikért mit kérnek; a nagy futásteljesítményt némiképp kompenzálja a jó felszereltség.
Mennyit lehet kerni ezert:(az, hogy minel tobbet, mert annal jobban jarok nem elegit ki:-)
Saab 93
1998 februar.
2000 LPT, 155 LE, 150k km
Cosmic blue metal
SE + emelt szintu audio CD-vel + emeloerzekelos riaszto+ emelos pohartarto :-)+ konyoklo + hatso spoiler + elektromos,memorias ulesek + 90%-os nyari es teli gumik.
1. tulaj.
Igy hirtelen ennyi jut eszembe.
Koszi.
Thom,
jaja, az a 2.5 V6 bizony opel motor, én a vectrában meg vagyok vele elégedve. Ennek ellenére nem illhetett túlzottan a 900-ba, mert a 93-ba be sem rakták.
Én mennék ki a popovicshoz foncsorért,meg hátsóüléstámlatartóívért meg kormányalattiburkolóműanyagért meg biztonsági öv műanyag távtartókért mert azt a Szikiék elveszítették és meg is lett az eredménye...
stb.
az sem mind1, hogy milyen körülmények között használod az autót. Te, ha jól tudom, sokat utazol nagy távokon (ne mondd, hogy 1500 km-t autózgacc a városban :) ). Namost ott sem feltétlenül szükséges a turbo, bár elözésnél gondolom jól jön. (osztrákoknál azért van autópálya rendesen, ahol nem olyan fontos az elözés gyors befejezése, mert jön valaki szembe (akkor már rég baj van :) ), vagy mert elötted egy trabi vánszorog 60-nal). Namost ha valaki szívót vesz, és netalántán városban közlekedik (pölö szerénységem), akkor máris ott tart a dolog, hogy városban minek a turbo?... Gyorsulási versenyt nem szokásom rendezni (kiv. tegnap MiSával :) ), és amennyi kell a városban, meg a város közeli dolgokhoz az esetleges bibis helyzetekben arra pont elég az a 115 LE, ami a mociban van.
A Dög 14 éves, eddig élete nagy részében diplomata autóként funkcionált (asszem ollan 9-t), és hát mégse turbo. Pedig diplomatáéknál akkor már full extrás szokott lenni a verda (kiv. az afrikai küldöttséget, mert ök akár Ticoban is utaznak :) ). És látod, vígan elfutkorászott 350-t turbo nélkül is.
maratham
marathon
thom
u.i.: akkor a szagkör senkit sem érdekel a hétvégén?
Egy kis hozzáfűznivaló:
A tegnap este megvizsgált autó egy SAAB 9-5 AERO volt.
A szárny nem széria tartozéka az AERO-nak, és mint megtudtam, a felirat tévedésből volt 2.3t!
Ma már az egyszerű, szerény AERO felirat díszeleg a csomaftartón.
Ha meg a képet szeretnétek megnézni akkor érdemes ellátogatni a saab900.hu oldalára. :o)
Aki még készített juttatsa el hozzám,
lécci, lécci...
Ha találsz KÉTAJTÓS döntöttlámpás turbo16V-t azzonal meg is veszem, ja az aero spoiler sem hátrány. Persze megköszönöm ha segítesz áthozni a határon...
KorZo, aki ezt komolyan kondolja.
u.i.: Még most is bánom azt a '85-ös kétajtós metálzöld állólámpás turbot bézs plüssbelsővel villanyminden+légkondi, szép szolid Commander felirat az oldalán... de hát már vagy két éve le volt adva a rendszáma és féltem tőle... mindennek már öt éve.
Pl. mert eleg neki az amennyire a szivos megy. Vagy talalt egy olyant, ami biztosan nincs szethajtva es az pont nem turbos. Ha turbos lett volna nem bannam, de igy is nagyon orulok neki.
topic, aki ma lesz egy szivos tulaja :-)))
Bocs az elöbbiekert, de ha belehalok, se ertem meg, miert akaraja az összes förszt tajm SAABman es woman szivossal kezdeni??? Semmivel sem jobb, viszont sokkal rosszabbul megy, raadasul a viszonteladasi erteke is alacsonyabb, akkor meg minek?? Azt hiszitek, szivosat nem tud az elo=zo= tulaj szethajtani??
aex, aki mag is csak az esetek 10%-aban hasznalja a turbot, de akkor kell is!
Vögye turbot, ha nem akarsz ugy jarni, mint sokan masok. Persze mind1... amennyi hely az utakon van, inkabb villanyautot köll venni SAAB helyett, szuperero=s legkondival es beepitett parkolohellyel :) Vagy valami izgi szinu= sportautot, akkor legalabb nem egyedül kell allnod a dugoban, hanem valami maca is, hm, csatlakozik hozzad :)))
A SAAB-tulajdonlas persze elo=re nem lathato problemakkal is jar. Pelda: "Hogyan kommunikaljam a videki dizsiben, hogy az en automnak egyszeru=en csak sokkal kenyelmesebb a hatso ülese, mint annak a körbespolierezett Golf II-esnek??" Turbo-megoldas: Kinos helyzetbo=l gyorsabban tudsz tavozni :))
Es figyelmeztetlek: A szivosnak is ugyanolyan kenylemes a hatso ülese! :)
Disclaimer: I would like to apologize of all persons videki, all female citizens not even mentioned in the text above as well as Golf Dva juzersz and disoriented topicans.
a szexuális aberráltság egy különös fajtájával küzdhecc vp :) A pillangó szelepről majd MiSa ad(hat) némi fel és világosítást. Kábé én is tudom, hogy hol van, de ő a profi :)
Jah, mi lenne ha rendeznénk a hétvégén egy apró "szereld magad" szagkört, és ilyen aprócska dolgokat (pillangószelep tisztítás, kormánykerék csere, futómű beállítás, karosszéria munkák, motor generál :) ) meg lehetne csinálni. na? Dráva ucca? Az már bevált :)
Never mind! Hiszen Neked ugysem olyan autod van, hanem egy szetrohadt, rozdsatol mallo, utolso metereit magabol epphogy kiköhögo= OG900-asod (mint nekem ;), ami minden bizonnyal amellett meg buheralt, többszörösen balsesetes es illegalisan az orszagban tartozkodo is. Azt meg, latod, alig mesz neki 100-al egy Liaznak, mar viheted is a bontoba. :)
Valszeg ez a különbseg a 20eves Saab es vadiuj X marka (tippjeim: Suzuki, VW stb.) között: Az elöbbit Te viszed a roncstelepre "esemeny utan", az utobbit meg az özvegyed :))
A km kicsit tobb, mint az atlagos futas (82 e km, majusi uzembe helyezessel), SE +nem turbos = V6 2.5 l motor, 170 LE. Ezek azt hiszem OPEL motorok, de ezt helyesbittik majd a szakertok.
3 ajtos valtozat: 4.28 millio
5 ajtos valtozat: 4.44 millio
Sok fugg emellett az allapottol (akar +15 -30% is lehet), a valtot mindenkepp megnezetnem...
A gumi is atlagos a katalogusban, a + 4 teli gumira tipustol fuggoen szamolhatsz 25-80 e Ft-t is.
These cars have a well deserved reputation for mechanical reliability, but when problems arise, they can be very expensive. Non-turbo eight- and 16-valvers are the least complicated and often do gigantic mileage's without worry. Gearboxes are the first area likely to give trouble. Listen for a howling noise similar to diff whine at cruising speeds. A slight whine in fifth above 60mph means the 'box is starting to go, but if it's noticeable in third then the damage is severe. If caught early enough, gearboxes can be fixed by replacing the pinion bearings, but a whopping 13 hours of labour is needed, including removing the engine. A full gearbox change will set you back over Ł2,000.
Gearbox:One of the major weak points in a Saab is the gearbox. You hear of gearboxes, both automatics and manuals giving up the ghost at 60,000 miles and others going on for over 300,000 miles. It all depends how it has been treated. Auto boxes coupled to Turbo motors probably have the worst reputation for letting go first. As a rule of thumb you can reckon on some major gearbox repairs between 150,000 and 200,000 miles. Again very expensive as the whole engine and gearbox has to be removed for repair or replacement. Things to look out for, difficult to engage gear, not engaging any one of the gears, a whining noise whilst travelling in 3rd or 5th and popping out of gear.
Nezz korul a saab900.hu rol nyilo linkeken is. Ott vannak tanacsok mire kell figyelni hasznalt 900-as vasarlasa eseten. Arra emlexem, hogy a valto a leggyengeb pont, erdemes vigyazni, mert sokba kerulhet a javitas:-(((
Engem meg mindig idegesit az a 900as toresteszt a totalcaron.. (az elozo oldalrol).
Es FeketeCsillag7tengerordoge meg nem nyilatkozott rola semmit. Most mi van???
Meg akarom ujjazni a pillangoszelepet, hogy kezdjek hozza? Fajni fog?
ha állapotfelmérést akarsz csinálni (érdemes), akkor azért nem ajánlom, hallottam már olyat, hogy mondta, hogy jó, és nem volt jó. (nem velem esett meg)
itt egy tel.szám -> 239-5464. SzikiCar (Szikszai István) Hívd fel, és kérdezgess tőle ilyesmi dolgokat. Ért hozzá, és elmondja mi a pálya. Bár akármelyik szervízt hívhatod... Csak most az ő telefonját t'om. :)
gyarapítom a haszontalan válaszok számát: a lehető legkevesebbet :)
nem azért, mert nem éri meg, de te jobban jársz ;)
egyébként nézz körül a használt autó piacon (pölö autoexpressz.hu), vagy a Polár használt autói között, végülis informál (a Polárnál persze kalkuláld bele a hasznukat is).
A főnököm 96-97-s szintén SE felszereltségű ótóját 3.2 körül vette.
Mennyit adjak egy 1997-es 900 SE 2000-es Saab-ért (nem turbo), sérülésmentes, bőr üléses, aut.klíma, computer (SID 2 vagy mi)...aut.váltó nincs. Egyáltalán, az SE-ben mi az, ami extra és nem széria?
Popovics mester pont ellenkező irányban leledzik (ejtsd: Érd). De a klub lapján több szervíz is megtalálható. (www.saab900.hu)
egyébként klubtag vagy? ha nem, akkor miért nem léptél még be? Lépjé' be! de tényleg! :)
bár nem vagyok egy műszaki zseni, de amikor (idézek) "tempósabb események" vannak, akkor ráz is? mert akkor féltengely... Ha nem, akkor meg minha a totalcar-on olvastam volna ilyesmiről, igaz más típusról volt szó. (ne kérdezd mikor hol, mert nem tudom)
maratham
thom
u.i.: tényleg lépjél be a klubba, mert az neked jó!
u.i.i.: és baas, nem baas, hanem MiSa ;)!
Adva van egy 900 coupe a'la 81, 2.0k. Négyesben
tempósabb eseményeknél a váltó felől morgó hangok
érkeznek.Máskor nem.Ez mi pénzbe fog kerülni nekem
,és mennyit km. múlva (kb.).Mivel új fiú vagyok a saabos életben,azt se tudom,hova vigyem.Ki az a Po
povics bácsi,és hány km.re lakik Szentendrétől?
Vagy más aranykezű mesterek? A gép 81-es,de a kasz
tni 84-es look,az üvegek benne 83-asok,és az egész
nagyon jól működik (persze AFes),úgyhogy szerintem
nem gáz 2db 88as ülés egy autóban...
Segítségeteket előre is köszönöm!
maraggyá' má'... a munka soha nem lehet jó. (kivéve ha viggeneket, meg aerokat kell tesztelni - apropó, hol lehet tesztpilótának jelentkezni? Vagy mondjuk egy 50 éves tartós tesztre megkapni ilyesmi járműveket...) Mellesleg MISA :) akkor majd kapsz két nyerst (csak magyarosan).
Nembaasok! A Boardcomp és a rádió közötti csíkot megnyomva tuggya Johnny állítva tartani a coke-ot. Így, hogy nekem nincs, megpróbálom előnyként beállítani! :-)))
Sziasztok!
Úgy olvasom nagy buli volt! (bameg már megint lemaradtam) Legközelebb úgy szervezétek az ilyeneket hogy hozzám rabszolgához is igazodjon az időpont. Jóéjszakát LG
Mondjuk az biztos, hogy ott ingyé adják a vényócat. Egyszer télleg kéne egy olyan is, mert irgalmatlan életérzése van: pushrod, hátul laprugó, hétliterből 180 lóerő... De az a hang... Meg az a friss gumiszag... :)))
Egyébként vicces, de darabszámot tekintve a viggen még ritkább is mint a 780. Eddig kb. 6-7000-et gyárthattak belőle, itthon lehet 5-10 db. A 780-ból pedig 12k készült; tömegcikk :-)
(Persze ez téves megközelítés, hiszen a viggen egy tuningol 93-as, a 780-nak meg a kasztnija is más...)
Ráadásul odaát könnyebb ritka svéd vasakat találni. De nagyon szeretnék már egy ilyen öblös hangú, nagy lökettérfogatú amerikai kocsit vezetni, itthon ilyennel járni luxus (btw a viggen sem a legésszerűbb választás :-), és amúgy se valószínű, hogy lesz több lehetőségem rá az életben.
Itthon meg vagyok olyan szerencsés, hogy két exklúzív svéd kedvencem is van :-)
Engem meg a penész fog majd' egy évig. Azért elég laza lenne kinnt azzal nyitni, hogy eladó viggen után néznék. Arról nem is beszélve, hogy ezt el kéne adni :-)))
USA-ban amúgy is valami öblös mocis amicart illik venni...
Pedig szolid kis toldások voltak spoilerügyileg a küszöbön, lökhárítón, valamint ha jól emlékszem a mai aerokra jellemző viggen-fotelek voltak benne. A 17-es aero felniket már meg sem említem :-)
Bennem felmerült az erős gyanú,hogy a fekete csillag.......nem ,nem a másik!!! :))
De aztán óvatosan! IRL Te nem vagy BAAS, én nem vagyok BlackStar :))
Az nem Aero volt,hanem egy szimpla 9-5 2.3t :DD
Úgyanis nem tudom elképzelni,hogy az Aero-n nincs Aero felirat és hogy szárny nélkül adják!!!
Ezt akkor is kideritem... Van benne valami, de küszöb (ahol én ültem, ott elöl :)) ) Aerós volt :)
Elég meggyőző volt az új design is és a módositott futómű asszem ott van a toppon.. Repülőszőnyeg rúlz! :)
És egyre jobban húz a szivem a 9000 CSE 2.0t vagy 2.3t felé :((( (persze csakis automata) Jó gépe van Lp-nek, mi? :))
Hi dummyz!
Ez a mai du. nem volt gyenge mi???
Bennem felmerült az erős gyanú,hogy a fekete csillag.......nem ,nem a másik!!!
Az nem Aero volt,hanem egy szimpla 9-5 2.3t :DD
Úgyanis nem tudom elképzelni,hogy az Aero-n nincs Aero felirat és hogy szárny nélkül adják!!!
Ezt akkor is kideritem...
Hogy is foglaljam össze a dolgokat...
Újabb élménnyel lettünk gazdagabbak... :D
Elég meggyőző volt az új design is és a módositott futómű asszem ott van a toppon..
És egyre jobban húz a szivem a 9000 CSE 2.0t vagy 2.3t felé :((( (persze csakis automata)
jah, mégvalamit! Black, mesélhetnél, hogy milyen volt az aktív teszt Axa mellett 8 körül... Annyira khirály azzal utazni... Jó zene, khirály gyorsulás (lehet f*sni, mint galamb :)))) )
...csak pölö a legutóbbi saab tali épp' az esküvöje másnapján volt. Durva lett volna közölni asszonnyal, hogy halasztják a nászutat... ;) Mé, egy SAABtali csak menőbb, mint pl. Mallorca... :))
nem szöke, barna, de igen, ö az. Topicra nem ír, csak klubtag a visszafogott fajtából :)
persze nem lustaságból, csak pölö a legutóbbi saab tali épp' az esküvöje másnapján volt. Durva lett volna közölni asszonnyal, hogy halasztják a nászutat... ;)
Black! Mint szakerto=, meg lehet oldani a 900-as elso= üles fotelle, a hatsoüles szofava törteno= atalakitasat? Ha igen, hogyan lassak hozza? (felteve, hogy a kiszerelt üleseim mar megvannak) Allitolag a Szikinel latott valaki effele ülo=garniturat...
Hát lássuk csak. Elsősorban, nagyon pipecek legyenek azok az ülések, különben úgy mexenvecc vele, hogy nagyon (mint pl. én :) ).
Ha leszakadt az alja, akkor olyan 10 munkaórát számolj rá (+ a jáérulékos időelcseszés, boltokbamászkálás, szerszámszerzés, stb.)
Ha a kárpit koszos, az nem baj, de igen. :)) Ha hátul is textiles, akkor örülj, mert engem kiröhögek a mosodában a műbőr hátuljú huzattal :))
Aztán, az sem mindegy, hogy melyik évjára, és hogy vezető, vagy utasülés-e. A vezetűülés ilyen fastreplace :) stílusú, én minden szerszám nélkül vettem ki, az utasülés nyóc helyen van csavarozva :))
Ja, ha teheted, ne 3 ajtós ülést szerezz, mert belepusztulsz, amíg kipucolod, ill. leveszed a huzatot (ha kell).
A vezetőülések általában kopottabbak, főleg azon a részen, ami az ajtó felé esik, és a júzer azt koptatja ki/beszálláskor. Az enyémen az nagyon széjjelfoszlott, mivel eléggé frottírszerá anyag, varrni se nagyon lehet :( szóval nézd meg mit veszel :)
A szivacs is nagyon csúf dolog lehet, az enyémen teljesen széjjel van mállva, valszeg a tulaj kitalpalt az ülésfűtést, mert morzsává égett a fólia körül a szivacs :(
(Mint az eddigiekből is kedül, nagyon érik, hogy ugrani fog az ülés, mert kidobom, és inkább veszek egy tisztességes darabopt Popovics bácsitól... Még egy darabig próbálkozom, aztán feladom :( )
A másik lényeges rész a talp. Én azt valahogy úgy képzeltem el, hogy egy egykori levegős forgószék alját teszem rá, ismerőssel meghegesztetem a vas tetejét, és ráteszem az ülést. Ennek hátránya, hogy nagyon magasan lesz. Aztán felmerült a fa alap ácsolása, ennek előnye, hogy egyszerűen kivitelezhető, olcsó, cserléhető, hátránya, hogy bűngagyi :))
Sebaj, nekem ilyenem lesz/lett volna :))
Hamár Autóm nincs :(
:))
tehát:
az én autóm '83-as 2.0i 8V kétajtós, de papírok szerint '81-es 2.0i Turbo 8V ötajtós (sajnos az összes azonosító erre a típusra szól mot.sz./alv.sz.) :-(((( de erről pssszt!
A ferdeorrúsításban nem vettem részt, az az előző tulajnál került végrehajtásra ('88-as cuccok + üllések). És IGEN minden csereszabatos, magukban a "fémekben" nincs eltérés. Csak a lökhárítók+oldalak meg elsőlámpák+hűtőrács különbözik.
KorZo, aki mindezek tetejébe, majd egy T16-os motort fog beépíteni előbb-utóbb (persze sajnos /valószínűleg/ maradni fog a motorszám, ugyanis nincs kedve eredetvizsgára vinni.
Megvolt az en kisautomnak is a 15. születesnapja, szombaton. Trollhättanba nem kellett elvinni (ld. Thom), ugyanis arlövi darab. Ott meg most mar csak Daimot meg renszarvassonkat gyartanak a svedek, gondolom, SAABot nem. Halistennek meg le se kellett mosnom, mert vegig szakadt az eso=. Ünneplesnek meg legyen neki eleg annyi, hogy ezen a heten is mehet majd kabe 1500 km-t.
Black! Mint szakerto=, meg lehet oldani a 900-as elso= üles fotelle, a hatsoüles szofava törteno= atalakitasat? Ha igen, hogyan lassak hozza? (felteve, hogy a kiszerelt üleseim mar megvannak) Allitolag a Szikinel latott valaki effele ülo=garniturat...
Korzo! Az meg hogy van, hogy az autod 81-es es ferdelampas? Mar igy vetted? Ki epitette at? Mindet lehet? Es viszont is? (pl. cabriokat allolampasitani!)
YEEESSS!
Beszereztem ma 1 pár új bulb-ot az autóm fényszórójába. Osram Silver Star +50% !!!! Ez nem valami trendi superbluallweatherlaserlight, hanem
mezei Mr.Izzó.
Nem volt olcsó de nagyon állat...Ez sima 60/55W 12V H4. Előtte Tungsram Megalight 30% volt benne.
Direkt csak az egyiket cseréltem,hogy lássam a különbséget de nem csak az árban...
Jelentem ,hogy a különbség óriási még az én kopott foncsorommal is. Az ár nem ócsó de szerintem ,hogy lásson az ember este elég jól megéri az 5.500.-HUF. Kéne szereznem 1 pár jó foncsort is. És akkor vágni fogom az éjszakai sötétséget.! :D
Most ennyi upgrade törpént..
És még nincs vége!!! :(
ui:
Baas aki nem hagyja abba a pénz beletalicskázását a 21 éves madarába... :(