A CNN egyik felvételén látható 1 fekete 9000 CSE Aero felnivel ,,,éppen elhalad mellette a kamera..
Tiszta törmelék meg por volt de felismertem...
Szerintem ez is valami dramaturgiai dolog lehet ,mert ugye minden ami filmben ott figyel a SAAB, tehát ebből sem maradhat ki vagymi..
nagyon úgy néz ki, hogy az időjárás miatt én is meglátogatom a volvo talit képviselvén a másik svéd vasat (itt most nem a korrozió rágta részekre gondolok :)) )
ami pedig eszembe jutott (amikor a kezem a bilibe lógott aktívan) az az, hogy eccer bizony a Dög saját négy kerekén fog elmenni Svédbe, hogy meglássa a szülőhelyét... Ki tart majd velem? Mekkora poén lenne (meg reklám a SAABnak, ha támogatná... ;) ), hogy 10-15 darab idősebb SAAB neki vág Észak-Európának, és átszelve a kontinens északi részét megérekzik a gyár elé. Aztán ott pihi, gyárlátogatás, alkatrészpótlás :), és irány haza... (sóhaj)
KLASSZIKUS SAAB 900 COUPE, 1993-as, első tulajdonostól, egyedi példány, rendkívül megkímélt, klíma, légzsák, ABS, teljes elektromos felszereltség, 16 szelepes, 100 ezer km-rel, szervizkönyvvel, karambolmentesen eladó. Ár: 1,79 M Ft. Tel.: 06-30-942-1281.
Te simaarcú tündérlelkű aranyifjú! :-)
A plakáton az szerepel "...bemutatókkal és programokkal várjuk kedves vendégeinket."
Az én kérdésem meg az volt: hogy részletesebb program. Tehát milyen beutatók, milyen programok. :-)
Azér' köszi.
KorZo, aki nem szereti az amcsikat, de ez azér' durva. :-O
Egy ismerősöm áruba bocsájtja egy 1980-as évjáratú barna színű SAAB 900-as gépkocsiját,melyben egy 2.0 literes,turbóval ellátott motor dohog.Az autóban található elektromos ablak,tetőablak,plüsskárpit,és egyéb extra,a kornak megfelelően.A gépezeten még 1,5 év műszaki vizsga van.
Érdeklődni a 0630/257-64-10 es számon lehet.
Én az érdeklődők tel számát átadom az autó gazdájának,mert az autóval együtt Zamárdiban vannak.
Előre is köszi,sziasztok
Nippon koma... 15-e kicsit változóban van. Remek meteorológusaink szombatra kakernyák idöt jósolnak (esö, hideg, miegymás). namost. Szerénységem nem akar azért 200 km-t utazni, hogy elázzon, megfázzon, dagonyázzon... Tehát: ha az idöjósok tényleg eltalálták az idöjárást, akkor részemröl a dolog lefújva, akkor Volvo tali (közel van, ha fázom hazaszaladom :) ).
ha még most is érdekel a dolog, akkor küldök infót.
aki mutogat, az lop is! :)) Öregem, ez akkora szöveg, ilyenkor mindig eszembe jut, amikor 1x évemár nem is tudom ki, talán az általános suli igazgatónője, valami nagy összeröfin (évnyitó pl.) valamiért rámutatott az öcsémre (de ebből csak ez utóbbi mozzanat a biztos, az idő, hely, személy egyáltalán nám), erre megszólal a kissrác 'aki mutogat, az lop is!'
Mekkora arc má', mi? :)))
Valaki tud abban segiteni, hogy mi a kulonbseg a Saab 900 es 900S kozott? (94/95 evjarat). Az eurotax katalogus szerint ugyanaz a felszereltsege. Hogyasn lehet megis megkulonboztetni? Hát lássuk. A 900, az 900, önmagában ez még nem felszereltségjelzés, csak a típus definíciója.
Az S az, ami kis hazánkban a második felszereltségi szintet jelenti a 2.0i után.
Masik: ugyanezen tipusu Saab-ok nemelyikenek muanyag, nemelyikenek szinre fujt a lokharitoja. Ez mikor valtozott (vagy extrakent volt rendelheto?) Ez megintcsak felszereltségi szinttől függ, tudtommal az S-hez már járt Magyarországon is, bár ebben nem vagyok így biztos, elég régen foglalkoztam már az NG-vel,
de ha visszakeresel, volt egy nagy brénsztorm még a legelelején, úgy ötszáz előtt, vagy még korábban, és ott mindenféle infót leírtunk.. :))
HIall!
Jelentem behányt az öninditóm....
2 nap munkaszünet in progress...
Volt kis gyujtáskontakthiba és szétbombáztam
a villanyászommal a gyujtást és a műszarfal alsó részét...A mai de. programom hogy mindent visszaállitsak eredetihez hasonló állapotba. :D
Nippon: hamarosan megy egy részletes levél 15-éröl. Türelem! :) Annyit már t'ok mondani, hogy szombat 3/4 hét-kor találkozunk az m7-s Érd utáni elsö pihenöhelyén (a dolog 9-kor kezdödik). Azt'n orrvérzésig :)
Hát...
Kb. 20 év, egyébként télleg hasonlóak (de nagyon), a Gripen sokkal karcsúbb, vékonyabb az orra, 'elegánsaabb'
Jellemző, hogy a Drakenek, pl. Ausztriában még repülnek, pedig már vagy 40 évesek :))
Azok alulnézetből 100% karácsonyfák :))
Amúgy ha netalántán valaki hiányolt volna, Sevillában voltam. Volt ott egy jó kis JD világpremieres (csak két helyen volt a világon US/E), gépbemutatós, showműsoros, andalúzfiesztás 'ereszdelahajam'. De ami a lényeg: kettő darab SAABot láttam a 4 nap alatt amíg kint voltam. Egy NG900-ast és egy 9-3 taxit(!) semmi mást. VOLVOból se láttam többet 15-nél, viszont meglepően sok volt a ROVER.
A VOLVO talira is megyek, ha közbe nem jön valami. :-)
KorZo, aki magától északra indulna, de ha viszik... :o))
Gripenek erősítik a jövőben a magyar légierőt
Gazdasági okokra hivatkozva a Gripen vadászgépek bérlése mellett döntött a Nemzetbiztonsági kabinet - jelentette be a testület ülése után Szabó János honvédelmi és Matolcsy György gazdasági miniszter. Az eredetileg tervezett 24 gép helyett azonban 14-et vesz bérbe Magyarország a brit svéd Bae-Saab konzorciumtól, előreláthatóan 140 milliárd forintért.
Valaki tud abban segiteni, hogy mi a kulonbseg a Saab 900 es 900S kozott? (94/95 evjarat). Az eurotax katalogus szerint ugyanaz a felszereltsege. Hogyasn lehet megis megkulonboztetni?
Masik: ugyanezen tipusu Saab-ok nemelyikenek muanyag, nemelyikenek szinre fujt a lokharitoja. Ez mikor valtozott (vagy extrakent volt rendelheto?)
Nyáron én is installáltam az NG900-ba egy JR direktszüröt. Nagyon jól ment töle az autó, söt még kevesebbet is evett, de idönként leállt!!!!
Olyan esetekben, amikor sokáig motorfékkel mentem pl. egy hegyröl lefele és csak a féket hasztnáltam. Mikor utána kinyomtam a kuplungot mintha elfelejtette volna, hogy mi az az alapjárat és csak azon vettem észre magam, hogy se kormányszervó se fék! Mindíg kellett neki egy kis gázfröccs, hogy le ne álljon! Na ez mitöl lehet???
1.500.000 Ft-os kérdés :-)
Mióta visszatettem a rendes légszüröházat+szintén JR légszüröt, azóta semmi probléma!
ja, szopktam, de ha ürítenéd a postaládád, vagy nem lenne kaki a szolgáltatód, akkor át is ment volna, és nem a disk is full hibát kaptam volna... megprószálom méeccer elküldeni.
Érd! 7-út, még lakott terület. Megáltunk lángost enni. A Saab a főúttól egy méterre parkol. Mi rendeljük a lángost amikor egy csúnya reccsenés az autó felöl.
Egy Opel Kadet kombi tolarott a SAAB bal elsó sárvédőjének. Futás a kocsihoz a vezető megfenyegetése hogy el ne mennyen. Szerintem nem is tudott volna, egy negyed órát szerencsétlenkedet a megállással. Idősebb ittas férfi kiszállt, majd tétován toporgott. A kocsijának jobb hátsó lámpája betört, a kökrárító elhajlott. Nem is az övé a kocsi, kölcsön kapta.
Megvizsgálom a Saabot milyen kár kelettkezett.
Semmi látható sérülés, csak a festék jött le egy 4mm átmérőjű körben a sárvédőívről. Lökfáritón nincs sérülés. Nézem oldalrol, hátha horpadt valami, de semmi. Irányjelző egyben. Ha eredeti lett volna a fényezés, az se sérült volna az tuti.
Közben elkészült a lángos, ugyhogy ott hagytuk a szerencsétlen pusztítót.
Délután meg egy másik állat akart tolatva elütni az utcánkban. Akkor gyalog voltunk az Alma kutyával. Alíg tudtunk elugrani.
baas, nem vagyok morc, és nem is leszek, lehet, hogy 1 hónap múlva már a honvédséget kóstolgatom belülröl... :-/ és akkor a Kicsikém is állni fog... akkor meg minek...
pont olyan dísztárcsám veszett el, amilyen ennek van (volt?). hol lehet az ótót megnézni, esetleg a felhasználható egységeket megvásárolni? (támogassuk a szerencsétlenül járt pilótát)
7 inch széles felnik, 15 inch átmérôvel, a felni középsíkjának távolsága a felni agyának síkjától 35 mm, 5 luk van rajta, egymástól 110-110 miliméterre.
Tudtok valami infot a neten, hogy 900-as saabra (95-os evjarat)milyen meretu konnyufem felnik jok? Es ezekkel milyen gumik?
7 x 15 ET 35, 5-Loch 110
Ez pl. jo? Mit jelentenek a szamok (a 15-on kivul:-))
Segítsetek nekem, sürgôsen beszélnem kellene az Axával, de a régi telefonszáma úgy tűnik megszünt. A Volvo talira kellene matricákat gyártani, azt mondta, van neki valami kontaktja. Ha találkozik vele valaki, akkor adja már át, hogy hívja fel fargot a 30/396-7337-es számon, plíz...
Ebben elvileg 100 ezer van, de ha tenylegesen 160 vagy 200, akkor tobb szazezer az elteres az arban.
Ezt a kocsit hozzajuk vittek javitani (elso sarvedo csere, a serules miatt gondolom olcson me tudtak venni kulfoldon) es ok is aruljak. Ilyenkor nem adnak pl. 6 honap garanciat? Kulfoldon ez termeszetes, ha szerviztol, kereskedotol veszed.
A kocsim elozo tulaja a Raczekra eskudott. Szerintem se rosszak. A vasarlas elott felhivtam oket is, erdeklodtem a kocsirol, tudtak segiteni, es kesobb az altaluk mondottakat megerositette a MullnerViktor is. Szoval, szerintem bizhatsz bennuk. Egyebkent rendszeresen kijarnak nyugatra kocsikert alkatresznek/eladni. Nem babraljak az orat, egy SAABnal nem is nagyon erdemes. En 242ekm-mel vettem az enyemet, de valszeg meg ugyanennyi benne van.
Ha nagyon akarsz kocsit, szerintem lepj kapcsolatba az erdi SAABmaffiaval (keresztapa>Popovics), ok megrendelesre is hoznak be kocsikat nyugatrol. Kis eloleget adsz, es kulcsrakeszen, atnezve adja at. Biztos lehetsz benne, hogy O sem fog sz.rt kiadni a kezebol...
Lattam, hogy a Racz Mobil (XVII. ker., Tancsics u.) rajta van a Saab-klub honlapjan. Milyen ez a szerviz? Meg lehet bizni abban, ha ok ajanlanak egy autot? Gondolok pl. km-ora allasra. Van valami lathato jele, ha tekergetik a km-orat?
Hobby (én és a sport... brrr... ;) ). Stanard birodalmi visszacsapó íj van, de majd eccer veszek csigás íjat (na az egy durva dolog :) ). Ami 15-én lesz, az semmi terepíjászat, hanem Kassai (khirály egy manus) birtokán lesz egy összeröfi. Lovasíjászat, várbevétel (az összes ember neki esik egy várnak:) ), meg hasonló programok. Eccer a Fikuszban (illetve fókusz) volt róüla egy riport, hogy indiánokat tanított íjászkodni (tud az ember rendesen...).
A Talladega a 900-as utolsó szériája a típusváltás - 93 megjelenése - előtt.
nippon
A Perionnal azért vigyázni kell, nem biztos, hogy kibírja 2-3 évig. (Ezért óvnálak az olcsóbb típusoktól)
A Kipufogó-klinikán nem csak utángyártott kipufogókat szerelnek be, hanem sokszor maguk alakítják át a kipufogórendszert a saját maguk gyártott alkatrészekből (csövek, dobok, íves elemek) Ezek korrekt termékek, de így egyszer és mindenkorra elintézik, hogy csak hozzájuk vidd vissza javításra, mert ezek után semmilyen gyári vagy utángyártott elem nem fog passzolni hozzá. Árulnak utángyártottat is, de ezeket drágábban adják, mint a sajátjukat és mint pl. a Sziki az utángyártottat. Szóval utángyártottat meg tudsz rendelni Saab szervízekben is, és ott bizti nem alakítják át a kipufogórendszert.
A Volvo talin tavaj képviseltettük magunkat olyan 8-10 autóval (képek a klubhonlapon), biztos idén is lesz valami. Magam részéről sajnos most nem tudok elmenni, hacsak a kedvemért át nem teszik vasárnapra:))
Pontosan, annak emlékére, hogy SAABék arattak a Talladega nevű, Maryland állambeli versenypályán... Ez az egyik utolsó kiadás, hozzáértők szerint jó vétel :))
Szerintetek ez megéri az árát?http://www.mobile.de/cgi-bin/search.pl?CountOff=198&DataNr=0&DisplayDetail=22683158&DoSearch=1&FormAircond=o&FormCategory=0&FormColor=%2e%2e%2ebeliebig&FormDate=0&FormEZ=1997%2d&FormGasoline=o&FormKilometer=%2d&FormLand=%2e&FormMake=38&FormModel=9%2e3&FormPlace=%2d&FormPower=%2d&FormPrice=%2d&FormSort=0&Page=0&SearchCat=bereich%3dpkw%26titel%3d1&bereich=pkw&sprache=1&x=39&y=15
A volvo taliról már én is érdeklödtem itt, dehát semmi... (komolyan mondom, mintha a NIL-re irányítánám az indexet - majd megnézem ezt a helyes kis ok gombot,milyen kódot írtak rá) Így kénytelen voltam egyéb elfoglaltság után nézni: mégpedig elmegyek Kaposméröre, íjász-rendezvényre. Én ott képviselem a klábbot.
Köszönöm a hozzászólásokat az akkumulátor témához (Lp; Baas)!
Nos számomra az derült ki, az üzenetetekből, hogy 60/62 Ah-ban egyet értetek, de a típusban nem igazán. Amennyiben 2-3évre vásárol az ember akkumulátort úgy valószinűleg az árra kell hajtani?! Viszont abban a perion a legversenyképesebb. Láttam extra indítóáramosokat is a felső középkateóriában?! A vásárlás helyét ill. ha lenne további tippetek még szivessen olvasnám!
Kipufogó! Még régebben a 90' évek közepén nekem a kipufogó klinika nevű hely nagyon bejött (után gyártott) és szemben a többi hellyel Itt akkoriban az volt a szokás, hogy 1,5év garit adtak! A Dob utca - Kertész u. sarka ill. egy utcával lejebb a körút irányában is van egy maszek kipufogó készítő mester (since 1900). Ezenkivül én még utána néznék a Bárdinál, főleg ha van valami kedvezményed (neked vagy ismeretségben)!
A Volvó találkozóhoz mit szóltok! Mi a tradició. Elszoktatok menni, részt szoktatok venni, tervezitek, hogy mi is ott összeruccanunk?
LG
Ez súlyzottan gáz... :((
Mekkérek autentikus hangot, fordítsanak legyenekszívesek...
De télleg, mi lehet ez? Elégedettség, technika, vennemégegyszerilyent, minőségibenyomás, vagy mi?
Egyébként látszik, hogy kama a dolog, nézzétek meg a Toyotát, meg a Volkswagent, ez előbbiről tudjuk, hogy bár semmi életérzés nem szorult bele, minőségileg meg megbízhatóságilag erősen a toppon van. a Fukszra ez így nem igaz.
A táblázatból látszik, hogy az adatok, amik a rubrikákbvan szerepelnek, annál jobbak, minél kisebbek.
Nézzétek meg, hogy azok az adatok, amiben a Toyota sokkal jobb a Fuksznál, az csak 10%-os súlyzó faktort kapott, amiben majdnem egyformák, az 30-at, amiben meg a Fuksz jobb, az huszat...
Öregem, ezektől még a Szonda is tanulhatna :))))
Csak semmi űbermens, a sorrend Merga-Ajudi-Bömös-Porcse-Fuksz- és jöhetnek a nem német autók.....
hello!
Tegnap vezettem az uj 9-5 aero-t. kétszobol elmonva: semmi különbség (a régihez képest) vannak autok amelyekben a 20LE különbség érzödik de ebben az X-tra power nincs jelen (szerintem). kerestem az 1200 pontos változásbol is néhányat de a külsön kivül (lámpa, lökhárito, felnik) nincs semmi különleges változtatás se belül sem az uttartásban... ja egy dolgon alakitottak: az aero most csupaszon is börülésekkel van felszerelve de ezeken az üléseken két "kocka" szövetböl van, az ajtoboritás (belül)szintén ebböl a durva szövetanyagbol készült (eddig plüss volt) ami egy krumpliszsákra emlékeztet csak a szine fekete.... ha valakinek ez véletlenül nem tetszene akkor tud pár ezer SEK-ért tiszta bört rendelni (incl. bör ajtoboritás ment a 9-3 aeroban)
még egy dolog: szerintem az uj felnik nagyon rondák lettek (küllös változat)
Na ennyit a tesztröl... legyetek jok!
Mi ez az ADAC táblázat? Én nem tudok németül, de amelyik rangsorban a Smart, Citroen, Skoda, Opel, Ford, stb... megelőzi a Saabot, az csak valamilyen matchbox eladási sikerlista lehet karácsonyi vásáron!
Én kétszeresen is elégedett vagyok a Nokia gumikkal, 900-on is NRH van:)
Keresek egy 1981-es Saab 900 Turbo-t. A júliusi Autó Expoban jelent meg róla egy hirdetés, de sajnos a megadott telefonszámon nem kapcsolható előfizető. Ha tud róla esetleg valaki, vagy a tulaj személyesen olvassa a fórumot, dobjon már meg egy emillel: hvtm@index.hu (Az adatokban megadott címem már nem működik.)
Nekem semmi negatív tapasztalatom nem volt velük eddig. Szikinek még valami svéd SAAB-szerelő-elismerő-okleveles bigyója is van (ki van téve a falra), meg számítógép kikérdezője is...
Akkutéma:
Baren,( most ilyet vennék ha nem CAT lenne )
CAT ( ilyet úgysem tudsz szerezni :D )
Bosch,Varta az ua.
Az autovillamosságis ismerős nem igazán szereti,mert ezek kb. 2-3 évre vannak kalibrálva esetleg több ,mert nem éri meg a gyárnak örökéletű akkumulátort készíteni.Ez a BOSCH tanfolyamon hangzott el az oktatótól..
A nagyszervizről pedig kérdezd meg a Viktort (CSABA-R KFT.) kluboldal....Ő eléggé otthon van a SAAB javításban,szerelésben.
Nem is olyan vészes a gyári kipufrendszer a madaramhoz. Potom 61.000.-HUF -10% klubkedvezmény.
Most valami szedetvetett noname hátsódob meg lukas középső pfujjj...
vankérdésnincskérdés ???
baas ,aki mostanában elektonyos problémákkal bíbelődik a gépjárművében suxx.
-Copyright by korzo.All rights reserved.-