Nem akarom elrontani a kedved, de lerobbant autót határon áthúzni nem szabad. Ezt tapasztalatból tudom a testvérem az M5-ön Bugac közelében robbant le (elkapott egy nyulat és kiszakította a hűtőjét, decemberben), érte menet megkérdeztem a határon haza húzhatom-e és mondták, hogy nem engednek át a határon (Magyar- Szerb). Magyarországon kellet megjavítani az autót. A másik dolog mi síksághoz vagyunk hozzá szokva, arrafelé pedig azért vannak hegyek. A harmadik dolog pedig a balkáni kultúra a közlekedésben arra is készülj. Merre mennél, melyik útvonalon? Én is csak a trélert tudom ajánlani. Jó lenne valakivel beszélni, aki jártas a dolgokban. Nem elijeszteni akarlak, hanem fölkészíteni és segíteni.
Bérelj trélert. De komolyan! Ne csak az autód seggét féltsd. Vontatni max 40-nel és max bundáson lehet. De egy rossz motorú, se kormány se fékrásegitéssel nem rendelkező autót a következő falun túl nem húznék. Miskolcon is van trélerbérlés, a Metroval szemben egész emberi áron.
Ez gyári alapméretes F9Q a motorkód egy olasz autóból lett kivéve 160.000 volt a motorban az egyyik hajtókar csapágyas lett a főtengelynek nem lett baja. 20.000 ft az ára.
Ha pettyes a kocsi fara akkor elégetlen olaj került rá. Ez jöhetett a kipufogóból ha a henger után fosta el magát valami (kipufogó szelepszárszimering vagy turbo) vagy a kocsi aljára felverődött az olaj tócsából vagy valami tömítés miatt az autó alján végigfröcskölt az olaj a forró kipufogón elégett, a többi helyen csak pettyeket csinált. Nem csak motorolaj van egy autóban, érdemes felülvizsgálni a váltót és a kormányszervó körét. ha van rá még mód, szaglászd meg az olajcseppeket. A szaguk elárulja hogy milyen olaj is az tulajdonképp, de aknán is sok minden kiderül.
Porlasztócsúccsal ne kínlódj az feketét füstöl/kormol és hagyományos adagolós autóban ritkán fosik be egyik percről a másikra.
Olyan problémával fordulnék a profi espacesekhez hogy vala egy espace 3 2001-es 1,9 dti motoros kis családi járgányunk.Elutaztunk hétvégén vidékre azaz 250km oda-250km vissza útra. Tankoltam 10 000 ft -ért kb 30l ment a vasba, örömömre (négy csik volt) 250 km után egy csik kopott le az üzemanyagszint jelzőn.A gép szépen egyenletesen ment átlag 110km/h-val mentem.Visszaút: 130km/ó a 230. km megtétele után megáltunk egy üzletnél bevásárolni, és elindulva a 20 perces pihi után a fennmaradó 20km-es útra isszonyatosan füstőlt a kipufogó! Kékes szinű füst, a kocsi hátúlja teleokádva olaj fröccsökkel!A fogyasztásom jó volt, a viz nem forrot,nem fogyott,Olaj rendben,az autó teljesen jó üzemben közlekedett!
Nincs benne semmi ördöngösség. a kárpit 3 csavar , egy a nyitó mögött kettő alul. A szerkezet megint csak 5 csavar és kint az egész. Onnantól pedig mint a videón. Jó ez a cím amit találtál el is mentettem.
Attól félek én is, hogy a gyári bírta nekem 5 évig, akkor az utángyártott meddig fogja? Mivel én cserélem, a használható darabokat elrakom, lehet a következő alkalommal pont az fog kelleni.
Akinél cseréltetted, az is pont ezeket az utángyártott vackokat használja, mint amit rendelgetünk. Mindenesetre szar egy konstrukció, ez tény.
Azt akartam még hozzáírni, hogy mivel nem régi, lehet elég lenne csak azt cserélni ami törött.
Lesz egy kis időm szétszedem teljesem. Ma csak a kárpitot vettem le, hogy alátudjam támasztani az üveget. Ha jól láttam csak néhány csavart kell kicsavarni és kijön a komplett mechanika? Van valami trükk, amire figyelni kell?
Az a baj, hogy pont 2 éve lett kompletten felújítva, minden alkatrész, bowden cserélve, mert, amikor megvettem a gépet a nepper úrtól, hazaérve becsuktam az ajtót és beesett az üveg az ajtóba. Akkor e céggel csináltattam meg: http://www.ablakemeloszerviz.hu/
Lentebb írtam ebay-os linket, németektől két nap alatt itt van a szett, 5,5eFt szállítással együtt. Mondjuk én biztos szettet cserélek, mert ma csak az egyik pöcök tört el, holnap a másik fog.
A kék műanyagba akad bele a bowden. Az törik ki vagy szét azt kell cserélni. Az mozgatja az ablakot is le fel. Ha eltörik a bowden már nem tartja az ablakot és lecsúszik aztán ha rátapadsz az üvegre tudod mozgatni le fel. De ha szétszeded majd meglátod. Az orsó ami piros ott az nekem nem ment tönkre és a bowden sem ezért elég volt a kék csúszkát cserélni.
Amíg írtam te megelőztél. Akkor mégsem a piros izét kell cserélni?
Ha tekertetem, a motor, mintha szabadon futna és nem teker, nem mozdít semmit. Az ablakot viszont kézzel (tenyereim közé fogva) oda állítom ahova akarom.
RENAULT ESPACE MK IV 4 ELECTRIC WINDOW REGULATOR REPAIR KIT FRONT LEFT or RIGHT O/S 2002-2006 http://s.aliexpress.com/MRJFv2i6 (from AliExpress Android)
Eltört a műanyag ami mozgatja az ablakot le fel. Ne tekertesd a motort mert össze vissza kuszálja a bowdent. Én az aliexpressen rendeltem műanyagot. Valami 5 dollár a kettő ,itt 10 ezer:)
Nnna tegnap az én balos ablakemelőm is beadta az unalmast. Megálltam otthon, nyomom (húzom) a gombot megy fel az abalak, felér aztán egy kattanás, roppanás - olyan műanyag törés hang. Aztán már se le, se fel. A motor forog az ablak nem mozdul, de ha kézzel megfogom az üveget, akkor le-fel tudom húzogatni úgy magában. Nagyon nem szedtem szét csak a kárpitot bontottram le. hogy betegyek egy tetőlécet kitámasztónak.
Bocsi, nem olvastam az elejétől. Rövid, vagy hosszú. Rövidem van. De meg kellene mondani nekik, hogy az előrefelé menő vasakat a csavarjaival és a távtartóival adják oda.
Ez a gyorsan levehető fejes Westfalia szerelési utasítása...ábrákkal. Szerintem nyisd meg.
Látható, hogy a robbantott ábra 3-as és 4-es elemei (a hosszanti tartók, amiket Ákos-ITK-001 mond neked) a te példányod fotójáról hiányoznak.
Nyilván azért hiányoznak, mert a zseniális bontós nem szerelte le a helyéről és nem küldte el neked...azok az autóban maradhattak...abban a Grandban, amiből állítása szerint kibontotta.
Azok a hosszanti tartók (3-as és 4-es elem) kellenek a beszereléshez...neked meg nincsenek meg ezek...mert a bontós az autóban hagyhatta őket, mert nem tudta, hogy azok is a cucc részei.
(Nyilván nem kérdezte meg azt a szerelőt, akinek a szakvéleményét neked idézte, és aki szerint a Grand és a rövid Westfalia horga pont ugyanolyan...már ha létezne egyáltalán ez a szerelő. Bár ezt már csak viccnek szánnám.)
Így most van egy hiányos Westfalia készleted, ami a donor-autóban hagyott hosszanti tartók nélkül nem beszerelhető be sehova...de elvileg hiába küldené utánad azokat a bontós, ha azok egy Grandhoz való változat elemei, mert neked meg a rövidhez valók kellenének.
Így már talán érthető (bár ki tudja...), hogy hogyan lehet hiányos készleted, és hogyan lehetett mégis rendben beszerelve a zseniális bontósnál.
Szerintem visszatekintve és átgondolva, hogy mi hogyan történt, rá kell jönnöd, hogy sokkal jobban jártál volna, ha kb. 1 hónappal ezelőtt hallgatsz Ákos-ITK-001-ra, amikor ezt írta:
"...Az Ő gyártmányuk [a carmax.hu vonóhorga] jó rövidhez és grandhoz is...Bontottnál vigyázz ,hogy nem ugyan a kettő! szerelési segédletet a westfalia oldaláról tudsz leszedni."
Hát igen.Nekem is azt mondták,hogy akkor szedik ki az autóból és érdekes hogy nem jó. Viszont ha hiányos akkor,hogy volt bent az autóban. Nem tudom mitévő legyek. Van egy vonóhorgom amit nem tudok használni. Ráadásul nem is volt olcsó. Most megy az autó szeptemberben mūszakira arra szerettem volna felrakni. De hát így hogy? Józsi nem tudsz esetleg valami megoldást,hogy lehetne feltenni ezt a vonóhorgot?
EZEK A GÖDI FIÚK VICCESEK EGY KICSIT. FÉL ÉVE EGYSZER KELLETT RÁNCFELVARROTT, 2006 UTÁNI LÉGZSÁKKÁRPIT BORÍTÁS A MŰSZERFALRA, AMI UGYE FEKETE SZÍNŰ. MONDJÁK, HOGY VAN, 30EZER.
ELMEGYEK ÉRTE, HÁT MATTFEKETE FESTÉKKEL LE VOLT FESTVE FEKETÉRE. KÉRDŐRE VONOM ŐKET, HOGY NE NÉZZENEK HÜLYÉNEK. ERRE AZT MONDJÁK, HOGY MÁRPEDIG EZ VOLT AZ AUTÓBAN. IDIÓTÁK, OTT HAGYTAM ŐKET. KÉT IDIÓTA 25 ÉV KÖRÜLI HÜLYEGYEREK. MIT VÁRSZ TŐLÜK.
Tegnap hazaérkeztünk egy 4ekm-es görög nyaralásból. Az autó kitűnően teljesített, pedig megjártunk mindent. Voltunk az Olympos-on, kétezer méteren a Parnassus-on, 10km alatt 1000 méteren a tenger mellől. A fogyasztás 7,5 és 8,5 között alakult, de arra ráébresztett az autó, hogy a hegyi utakon való gyors autókázás lefelé nagyon megviseli a fékeket. De hát 2 tonna az nem sportkocsi. Mondjuk se le se fel nem előzőtt meg senki ;).
Az ablakemelő volt az egyedüli hiba, így vicces volt minden autópálya kapu és határ.
Clip diagnosztika. Biztos van itt olyan a fórumon, akinek van + laptop és kiolvashatóak a hibakódok.
Azért javaslom, mert nálam pl azt írja ki, hogy "kompresszor vezérlése", asszem DF090-es hiba, és a kompreszor nem indul el. Forró levegőt fúj a szellőzőből. Klímának is van egy csomó hibakódja, szerintem célszerű először megkérdezni a kocsit, mi baja, hogy érzi magát. Clip-el természetesen.
Nem .de igy akinek eladod az sem tudja felszerelni.vidd vissza a bontosnak,mert hiányos amit eladott.hiányzik a 2 db hosszanti tartó. Az a vas rövidnek rövidebb mint a hosszúnak és talán máshol van rajta a hajlítás is. Az amit eladott az valoban ugyanaz mindkettőn,csak éppen egyikre sem lehet felszerelni.
sziasztok.klimával kapcsolatba lenne kérdésem.este ment másnap nem indult el.a gázt lecseréltettem a klimás azt mondta hogy valami elektromos gond lehet ,tudtok e modai valamit hogy mit nézzek meg .köszi
Ha csak annyi van mint a képen, ne csodálkozz hogy nem jó. Hiányzik az oldaláról a 2 db hosszanti tartó.pont azok amiben különbözik a rövid és a hosszú.
Hogy az érdemi részhez is hozzászóljak (bár nem értek hozzá)...
"kiderült hogy a turbóhoz vezető levegő csőből vagy minek nevezik 4-ből három csavar hiányzik, az egyik csavar helye meg mintha ki is lenne valamivel tömbe a lényeg hogy fars levegőt szív, így a szivárgás hiba talán meg van :(( Nem tudom hol tudok ilyen csavarokat beszerezni."
Van egy olyan helyzeti előnyöd, hogy te látod is, hogy pontosan hol és milyen "csavarokra" gondolsz...más meg a távolból csak találgatni tudna...hacsak te nem tudod megmutatni robbantott rajzon, hogy milyen cikkszámú dologra gondolsz.
Ha automatás 2.2dci-d (G9T motor + SU1 váltó) van, akkor pl. a JK07-es motorkód egy kompatibilis választás lehet a robbantott ábrákhoz (de te tudod a pontos motorkódodat is).
(a levegő-csövek négy ábrán - a kép tetején a füleken végigkattintva)
sajnálom ha csalódást okoztam, sajnos nincs garázsom "műhelyem" ahol ezeket amunkállatokat eltudnám végezni ezért kell elvinnem máshoz :)) de ígérem majd ott beszállok a munkálatokba gittelésbe, csiszolásba, szinezésbe és polirba :D az eddigi kocsiaimmal is csináltam :) De a kérdésre nem válaszoltál és az érdekelne :)))
"...hazamentem lemostam, sima polirral bekentem hogy lássam nennyire sértül, de nem vészek, most alig látszik, de persze javíttatom és fényezés.Beszéltem a karosszériásommal, majd intézzük."
És akkor erre jönne, hogy akár lehetett volna ez is:
"...hazamentem lemostam, sima polirral bekentem hogy lássam nennyire sértül, de nem vészek, most alig látszik, de persze javítom és fényezés...csak este, tisztán lámpafénynél már nem akartam nekiállni az egésznek...ezért reggelre maradt."
És akkor erre te:
"Sajnos ki kell hogy ábrándítsak mindenkit...
Nem értek a karosszériajavításhoz és a fényezéshez.
Inkább csak motorikus dolgokkal foglalkozom (diagnosztika, felújítás, tuning).
A karosszériajavítás az egyik nővérem szakterülete."
Az előbb eltört a stabilizátorszilent lefogatóm :( Rönyóban 43.000 Ft, persze nem lehet külön kapni, szóval ehhez jár a stabrúd, szilent, meg a lefogató. Zsoltitól várom a csodát! :D
Igazán kedvesek vagytok és hízelgő volt rám nézve a video, majd igyekszem rászolgálni :)) öröm az ürömben: Tegnap hazafelé üröm és solymás auchan között a kanyarban átjött a sávomba velem szembe egy astra kombi, én a hogy félrehúztam a kormányt szallagkorláttal végig húztam a kocsi jobb oldalát kb 5cm széles csíkba :((( Persze Astra megállás nélkül tovább ment és ott még gyorsan megfordulni és utána menni sem tudtam. Casco van, hazamentem lemostam, sima polirral bekentem hogy lássam nennyire sértül, de nem vészek, most alig látszik, de persze javíttatom és fényezés.Beszéltem a karosszériásommal, majd intézzük.
Még mindig keresek valakit aki az audiohoz ért, DVD rá sincs kötve.
Van még ez a kicsivel korábbi rész, aminek nem látom magyar szinkronos változatát...amikor megpróbálja próbára tenni az ügyész, hogy vajon valóban elfogadható-e a lány szakértő tanúként: https://www.youtube.com/watch?v=GTPUzRXozF0
[itt jön egy rész, hogy ugyan most épp munkanélküli fodrász, de korábban dolgozott az apja autószerelő műhelyében...mert az apja szerelő, az apai nagyapja szerelő, az anyai nagyapja szerelő, 3 fiútestvére szerelő, 4 apai ági unokatestvére szerelő (vagy vmi ilyesmi kb.)]
...
D.A. Jim Trotter: Now, uh, Ms. Vito, being an expert on general automotive knowledge, can you tell me... what would the correct ignition timing be on a 1955 Bel Air Chevrolet, with a 327 cubic-inch engine and a four-barrel carburetor?
Mona Lisa Vito: 'Cause Chevy didn't make a 327 in '55, the 327 didn't come out till '62. And it wasn't offered in the Bel Air with a four-barrel carb till '64. However, in 1964, the correct ignition timing would be four degrees before top-dead-center.
ügyész: Ms. Vito, mi volna a korrekt gyújtás-időzítés egy 327 köb-inches motorral és 4 torkú karburátorral szerelt 1955-ös Checrolet Bel Air esetében?
Mona Lisa Vito: A kérdés hülyeség.
ügyész: Ez azt jelenti, hogy nem tudja a választ?
Mona Lisa Vito: A kérdés hülyeség, lehetetlen megválaszolni.
ügyés: Lehetetlen, mert nem tudja a választ!
Mona Lisa Vito: Senki sem tudná megválaszolni!
ügyész: Tisztelt Bíróság, kizárnám Ms. Vito-t mint "szakértő tanút"!
bíró: Tud válaszolni a kérdésre?
Mona Lisa Vito: Nem, ez egy trükkös kérdés [amire nincs jó válasz].
bíró: Miért trükkös kérdés ez?
Vinny: [a mellette ülőnek] Most figyelj...
Mona Lisa Vito: Mert a Chevy '55-ben még nem gyártotta a 327-es motort, a 327-es csak '62-ben jött ki. És a Bel Air-t egészen '64-ig nem kínálták 4 torkú karburátorral. Mindazonáltal, 1964-ben a helyes gyújtási időzítés a következő volna: 4 foknyival a top-dead-center előtt. ügyész: Nos...hm...elfogadható szakértő tanúként, Tisztelt Bíróság.
Nagyon jo a video! :) Majd a "mi" Espace Lady-nk is kikupalja magat, ebbol az autobol! Aztan mi fiuk,tátogó szájjal csak pisloghatunk, mint a hal a szatyorbol! :D
Bontóssal eddig csak telefonon beszéltem. Mikor kiderült,hogy nem jó, felhivtam azt mondta 2 hét múlva tudná visszavenni,mert a balatonon van . Hogy ezt most időhúzásnak szánta e nem tudom.
Ha valamiért nem jönne össze a menekülőutas továbbadás espace2015 ismerősével, akkor szerintem akár arra is lehet bőven elég alapod (~ "A bontós erősítette, hogy egyforma a kettő. Szerelő mondta neki."), hogy visszavidd a bontósnak, és visszakérd az árát.
Ha kételkedne (mert "szerelő mondta neki"), akkor mutasd meg neki azt, amire Ákos-ITK-001 utalt:
Látható, hogy a normál és a gyorsan bontható változatnál is tényleg külön-külön gyári cikkszámok vannak a rövid és a hosszú karosszéria változatokhoz való gyári vonóhorog-mechanikához (2x2 cikkszám).
De ugyanezt az 2x2-es osztást láthatta volna a szerelő a Westfalia (a gyári beszállító) oldalán is.
Zsirii: persze, hogy elado! CSak a pedal kell a felfuggesztesevel? Mennyit adnal erte? 2900ft kompletten? Helyileg Attala. De hetvegen megyek a Nagyfaluba. Telo szamom par hozza szolassal lejjebb megtalalhato.
A levegőrendszert kellene mindenképp rendbe tenni.Csöveket átnézni és amiről írsz azt a részt is gatyába rázni.A szabályzó nem biztos hogy rossz volt ha tömítetlenség van a rendszerben.
lehetséges, pl ha grandról vették le és te rövidre akarod felszerelni. westfalia oldaláról le lehet tölteni az útmutatót. Én is most szereltem fel. Hátsó kerekeket kell levenni, a pótkereket minimum leereszteni ,de kevésbé zavar ha nincs ott, dobbetéteket kell kivenni és a dobbetétek végén lévő két takaró műanyag a lökhárító belső felén, de ezeket szépen leírja a westfalia szerelési útmutatója.
A kálvária folytatódik :)) Szívesen venném a segítséget ötletet. A turbo nyomásszabályzó szelepet tegnap kicseréltük azt muszáj volt így is úgy is mert rossz volt. Viszont utána mentem vele próbakör megint visszafolytott. Hibaüzenet Fuelt injection system faulty. Elkezdtük nézni este mi lehet a hiba, hát láss csodát a kezét törném aki ehhez a kocsihoz hozzányúlt :( A komputer kiírta elnézést ha nem pontosan írom a hibákat nő vagyok :) de a turbo levegő szivárgás, valamint továbbra is a turbo túl nagy nyomást kap, a lényeg hogy a kiskörről a nagykörre nem áll át. bemászva a motortérbe kiderült hogy a turbóhoz vezető levegő csőből vagy minek nevezik 4-ből három csavar hiányzik, az egyik csavar helye meg mintha ki is lenne valamivel tömbe a lényeg hogy fars levegőt szív, így a szivárgás hiba talán meg van :(( Nem tudom hol tudok ilyen csavarokat beszerezni. Ha ez meg van most teszek adalékanyagot hogy kitisztítsa a rendszert és remélem hogy a turbonál csak az elkoszolódás miatt nem nyit ki a szelep rendesen. A turbot két éve cserélték rajta. Esetleg más ötlet vagy észrevétel? :) amúgy a kocsi gyönyörűen megy, tempomattal szépen gyorsul stb.