Keresés

Részletes keresés

Maci_P Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80277

Merre van a terület? Mert sokat nem szeretek szőlőt utaztatni...

Előzmény: naivkezdo (80275)
Hepci Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80276

Kicsit még fáradt vagyok... tehát helyesen: Söptei Varázslat Olaszrizling 2018.

Előzmény: Hepci (80274)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80275

Ok, Köszi.

Amúgy ha érdekel ez az alapanyag, szólj, annyit hagynak fent, amennyit kérek.

Előzmény: Maci_P (80271)
Hepci Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80274

Kóstolgattunk Csopakon és Káptalanfüreden egy-egy barátomnál, a környéken, illetve a füredi bornapokon begyűjtött tételeket, valamint Homoláék Sáfránkert éttermében.

Ezek bejöttek nagyon: Figula Száka Olaszrizling 2018, Söptei Tündérkert Olaszrizling 2018, Dobosi Haraszt Juhfark 2018, Babarczy Rajnai Rizling 2019, Tánczos Cabernet Franc 2018.

Ezek meg kissé kevésbé jöttek be: Homola Hajnóczy Olaszrizling 2018, Homola Sáfránykert Olaszrizling 2018, Szabó és Fia Csicsó Olaszrizling 2018, Szabó és Fia Rajnai Rizling 2019.

Hepci Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80273

Mi a hihetetlen benne?

Előzmény: amimaki (80272)
amimaki Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80272
Maci_P Creative Commons License 2020.08.23 0 0 80271

14,2-15, de 13-13,5 potenciális alkohol körül érdemes leszedni, ha már jó a sav, csak nekem nem úgy jött ki.

 

Előzmény: naivkezdo (80268)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.22 0 0 80270

Valszeg tévesen informáltak a platánban, akkor nem olvastam el a leírást.

Most igen.

Maller Zsolt

Kocs, Neszmély borvidék, Currus pincészet, lélekvándor bor 2018

 

Eddig stimmel, a fajták helyesen:

Bálint, juhfark, sárfehér.

 

Elég jó bornak tartom továbbra is, a bálint -fajtát nem ismerem, de ez így összességében nagyon eltalált, különleges íz, illat.

Jövő héten felveszem vele/velük a kapcsolatot, miből milyen évjáratot lehet venni.

Előzmény: naivkezdo (80034)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.22 0 0 80269

Na ez a tétel is megdőlt, igaz ez csak egy gyenge irsai, amit pálinkának hoztam, de spontán rotyog minden, meg a préskosár is robogott, nem hűtöttem.

Előzmény: naivkezdo (80181)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.22 0 0 80268

Mennyi volt az a két alkohol, hogy kb tudjak cukrot számolni?

Köszi 

Előzmény: Maci_P (80267)
Maci_P Creative Commons License 2020.08.21 0 0 80267

Az egy bonyolult történet volt, megmaradt anyagot volt lehetőségem leszedni,  válogatva a fürtöket, szoval csak a teljesen erettek jottek. Nagyjabol 6os sav  a cukor bizonytalan, mert 2 tetel kerult ki belole, 1 alkoholfok kulonbseggel.

Előzmény: naivkezdo (80266)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.21 0 0 80266

Megnéztem a szőlőt, nagyon szép, egészséges, nincs megterhelve, mivel második éves termés lesz:) Most még éretlen nekem, érdekes, idén később érik minden. Addig hagyják fent nekem, ameddig mondom, nehéz ügy belőni a pinot szüretet. Maci_P tavaly milyen adatra szedted? Vagy csak érzésre?:)

Előzmény: naivkezdo (77254)
Tybald_ Creative Commons License 2020.08.21 0 0 80265

Szöglet-zászlós:-))))

Előzmény: lazaridi (80263)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80264

Ezer szempontból döbbenet. Például jó kérdés, hogy akkor ebben ugye kiérezte a borbíráló bizottság a tokaji jelleget... nem úgy mint egy tucatnyi élvonalbeli tokaji borásznak akiknek ki szokták dobálni a boraikat ezzel a kifogással. De az is jó kérdés, hogy kinek jó az, hogy ilyen nyomott áron felvásárolt gyenge minőségű szőlőből ilyen olcsó bort csinál bárki? 

Előzmény: lazaridi (80263)
lazaridi Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80263

Azért az nem semmi, hogy Tokaj zászlós borát ennyiért meg lehet venni.

 

Nem szőlőfajtáját, hanem konkrétan ezt a zászlósbort....

Előzmény: BZoltan (80254)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80262

Abban nem látok rosszat, hogy egy befutott sommelier megpróbál saját márkát építeni. Ez végülis alkotmányos joga mindenkinek.

 

Az mondjuk egy érdekes kérdés, hogy a piacnak az a szegmense aki 3 rugóért vesz 5 puttonyos aszút az tudja-e, hogy ki is az a Szik Mátyás. Mert én azt gondolnám, hogy a SZM az a csúcs gasztróban jártas körnek mond valamit.

Előzmény: bigup (80257)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80261

A Grand Tokajba valahogy biztosan fognak zsugát pumpálni... ahogy ezt tették eddig is.

 

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Áts Károly és Balassa István milyen mentál jógával teszik túl magukat azon az elmerobbantó ellentmondáson, hogy ők mint a minőségért elkötelezett sztárborászok egy ilyen korrupt fostalicskához adják a nevüket.

Előzmény: Daeril (80256)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80260

A Földi Bálint szerint az aki maximálisan megérdemli, hogy jó helyeken legyenek jó áron a borai. Szerény, korrekt és nagyon jó borász.

Előzmény: Hepci (80259)
Hepci Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80259

Újabb mikroborász érezte úgy, hogy jó dolog lesz megjelenni a Bortársaságnál: Földi Bálint (Sabar) borai 4,5-6,5 rugó közötti árakon kaphatók a plázákban.

Hepci Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80258

Reménykedjünk, hogy minden szomelijének lesz bora, már csak ez hiányzott a magyar piacról.

Talán akkor majd nem kell dugópénzt gyűjtögetniük, mint Zimány Lindának, hanem ajánlhatják a "saját" borukat. :)

Előzmény: bigup (80257)
bigup Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80257

Most már Szik Mátyás bohócsommelier is ad ki "saját bort", és én sírtam/nevettem, amikor elég komolyan reklámozta a közösségi oldalán, hogy az 5p aszúja most 25%-kal is olcsóbb lehet a tecsóban. Tehát valami 3300-ért megy/ment. :( 

Tényleg, a borait valaki kóstolta már? :)

Előzmény: Hepci (80255)
Daeril Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80256

A Nagyrédei Szőlőskert Zrt. csődbemenetele előtt produkált ilyen árakat. Mondjuk a Szőlőskertet senki nem mentette ki csőd után. A Grand Tokjban nem vagyok biztos...

Előzmény: BZoltan (80254)
Hepci Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80255

Végre az istenadta nép is megkóstolhatja Balassa úr produktumát, mert hát ugye a Villő kissé húzós nekik.

Reménykedjünk, hogy 5 puttonyos aszút azért nem dobnak piacra 1500 froncsiért.

Előzmény: BZoltan (80254)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80254

Köszönjük szépen a Borászok Borászának Áts Károlynak és Tokaj ünnepelt sztárjának Balassa Istvánnak, hogy végre ilyen komoly szintre emelték a Grand Tokaj (leánykori neván Tokaj Kereskedőház) termékeit.

 

 

Mondhatnám, hogy felfoghatatlan és védhetetlen ez... de nem, nem az. Védhető, mert Károlyunknak és Istvánunknak is van az a pénz amiért ehhez a gyalázathoz a nevüket adják. Derék harcosai a tokaji furmint forradalmának. Gratulálok!

BZoltan Creative Commons License 2020.08.20 0 0 80253

Vannak fogyasztói, rajongói, kereskedői akik segítettek elhinni neki, hogy ez a frankó. Ha meg is veszik a borát ennyiért akkor embert nem találsz aki meg tudná győzni őt arról, hogy bármit rosszul csinál.

Előzmény: Hepci (80252)
Hepci Creative Commons License 2020.08.19 0 0 80252

A Borrajongón éppen megdicsérték és 6 pontra taksálták Bott Frigyes 5500 forintos, 2019-es pinóját.

Én viszont sajnos nem értem, hogy az egykor a csillagokat súroló sztárborász mi a facnak jön piacra ezekkel az ér(lel)etlen, túlárazott izékkel.

Előzmény: loading (80251)
loading Creative Commons License 2020.08.19 0 0 80251

Én sem tudom, mert csak az érintett felek tudják.

Korábban az volt a kommunikáció, hogy mindent megvett, kivéve a szőlőt, amelyet úgy látszik csak 10 évre bérelt (vagy a céggel együtt jött a bérleti szerződés is, amely mostanság jár le és nem hosszabbítja a bérbeadó pl.).

Volt egy-két egészen jó bor is a Bukolyi korszak után, de aztán már csak a hiperes és a brettes vonallal találkoztam.

 

Éppen az ifjabb Bukolyi 2018-as Pinot-ját gyűröm. Még nem tudom, hogy ajánljam-e neked (inkább nem): egészen jól kezd, majd beúszik a végén egy erős éretlen meggyes íz. Az meg nem kedvencem.

Előzmény: Hepci (80250)
Hepci Creative Commons License 2020.08.19 0 1 80250

De, viszont most visszakapja a G. Buttler márkát Bukolyi, újra ő fogja csinálni a borokat.

Én nem vagyok képben az A. Merlot-ra orgazmikus hatással lévő egykori borait illetőleg, mert csak vacakhoz volt (bal)szerencsém ilyen néven.

Valószínűleg végleg kimaradtam a legendákat képző magyar borokból: Ráspi munkásságából is csak a dumát meg az újabb kori illós fosokat ismerem, sőt, Kaló Imre pincéjében sem jártam soha.

Egyedül Weninger esetében van fogalmam, mi volt, amikor még nem szerelmesedett bele a biodinamóba és az alacsony kénes istállószagú izékbe. :)

Előzmény: kifli (80249)
kifli Creative Commons License 2020.08.19 0 0 80249

a Buttlert megvette  már rég a Kovács Gábor (Bankár Kft, Sasad Zrt.Kogart), nem ?

Előzmény: Hepci (80248)
Hepci Creative Commons License 2020.08.19 0 0 80248

[Bukolyi sámán oly sok rossz emlékű, nem általa készített Gróf Buttler-tétel után újra megkezdi a varázslást.

Hurrá!]

 

Egyébként meg simán nem hiszem el, hogy a politúr és miegyéb illatú eloxidált cuccos überfantasztikus lehet ízben.

Előzmény: joskabacsi (80246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!