KK/L interfész elég, ami a neten 10 000 Ft körül kapható, de pontos árakat nem tudok. A VW TOLLS-ot is meg lehet venni a neten, de az árát nem tudom.
Ez a Te autódhoz elég, de ha lesz ilyened, akkor fognak jönni a haverok, ismerősök az autójukkal....... És akkor már az ember többbet szeretne, mint hibakód olvasás és törlés. Én is igy kezdtem, és a vége az eredeti vcds lett.....
Legkisebb rosszándék nélkül kukacoskodok: pontosan melyik programokról beszélünk? Jelenleg 1997-es évjáratú autóm van, így a frissítések annyira nem hoznak lázba.
Elsősorban hibakódokat szeretnék tudni kiolvasni, nem szándékozok belepiszkálni mélyebben semmibe. (Egyelőre :))
A VAG K-COMMANDER nem azonos a VAG-COM-mal. Hallottam róla, a működéséről nincs információm, de azért megfontolandó, milyen autónál teszem rá az óraállításra, mert vannak műszerfalcsoportok, amik ára 1000 euró felett vannak. Nem biztos, hogy mindem típusú órát kezel, mégha rá is van írva.....
Én nem vennék ilyet, de ez is egy személyes vélemény.
Az eredeti kábelek frissíthetők a legújabb verziókra, a kinaiak pedig csak az adott verzióval mennek. Ha interneten próbálod frissíteni, akkor a kábel tönkremegy.
Az eredeti kábelek a forgalmazók honlapjáról ingyen letölthető programokkal használhatók, mig a klónokhoz adnak egy lemezt, aminvan a progi, és csak azzal fog menni.
Egy klón ára kínában 20-30 USD-be kerül, a szállítás sokkal többe (akár 100 USD felett is lehet, és a vámon a klón kábeleket elkobozzák, fokozottan ellenőrzik a behozatalt)
Inkább érdemes más pl. VW tools stb programban gondolkoznod, mint a klónban, mert hosszútávon drágább lesz, mint az eredeti.
Nem fogom üzleti jelleggel használni a kábelt, így a kínai is megfelel - amennyiben működik. Gondolom le tudják másolni az áramkört a kínaiak is elég jól. :)
Miben lelhetem a különbséget pl. a linkelt kínai és az "eredeti" Ross-Tech-es kütyü között?
Ezzel a progival könnyen működésképtelenné teheted a szekeredet!!! Ha csak otthoni "bohóckodásra" kell, akkor elég neked a 311-es is. Tanulgatni meg hibakódokat törölgetni ez is megteszi.
Új vagyok az autódiagnosztika témában. Egy '97-es Passatom van és elsősorban hibakódok kiolvasására szeretnék kábelt és szoftvert beszerezni. Elég nagy a választék ahogy elnézem és eléggé össze is zavarodtam az elmúlt egynéhány órás internetes információ-bogarászás közben... (Ezerféle kábel és program... OBD, OBDII, VAG-COM, soros port, USB... VAG-COM 311.2, VW TOOL, VCDS...)
Meg tudnátok mondtani, milyen kábelre lenne szükségem (amivel lehetőleg minden funkció használható lenne)? Illetve melyik programot ajánlanátok a sok közül? Laptopról, USB-portról szeretnék csatlakozni.
Nem hiszem,hogy rám vadásznak,mert mindig volt mögöttem még egy ,vagy két kocsi amit belém toltak és hiába nyomtam a féket az elöttem lévöbe is bele csusztam:((((
Az én féklámpámhoz biztos nem,mert mindegyij esetbe még burkolat törötten is müködtek,és az elsö esetbe még 2kocsi volt mögötem a második esetbe 1 kocsi volt:(((
Mind a két esetbe féket kelett nyomjak mert az elsö esetbe a Syma elött már a lámpánál emelkedö van a kutnál lámpánál !!
Második esetbe meg ha nem fékazek az elötem lévobe gurultam volna mert ott meg elöre lejtett az ut és lámpánáé áltunk!!
nem lehet tudni mire gondoltak,komolyan modták-e lehet csak arra értették , h féklámpa hiba miatt világíthat visszajelző ,
a 3 mmes betéttel még sokat elmegy ha a többi nem véknyabb ,a fémre kopást + 1ből hallani de még akkor is lehet fékezni mert nem 1ik pillanatról a másikra jön
ha rám bíznák én visszajeleztetném minden autón a féklámpa kiégést :-)
Szevasz!! Nem én mert általába megpróbálok az elöttem lévö kocsin átnézni,hogy elöbre lévö mikor fékez:))) De sok van aki csak az elötte közlekedöt veszi figyelembe,vagy azt se 2008.áprilisba barom össze tolt 5 kocsit a Syma csarnoknál sajna én voltam középen totálkárosra törtek !! Aztán 2009-be megint volt egy barom aki ugyan igy tört össze!!
409 "Szóval, ha nem látod a féklámpát világítani, simán neki mész az előtted lévőnek?"
Sajnos nagyon sok a világtalan az utakon, szvsz nem kevés ilyen lenne:( Bakker több nőről hallottam aki sötétben nem kapcsolt lámpát (városba), merthogy a műszerfal világítás gyújtásra automatikusan kapcsol sok új autóban, az ilyenektől minden kitelik:((
kolcsar "én megtudnám a szerviz nevét és elmennék mikor csinálják nehogy forditva tegyék be a betétet vasat a vashoz:)))" Szerencsére az hallatszik:)
Amúgy jó ez a szervíz, a kollégám ugyanilyen autóján több mint 1 hét alatt cseréltek ki egy nyelestengely csapágyat.
ctvi "Ezek után nyugodtan közöld velük, hogy ide nem visszed az autót, mert vagy nem értenek hozzá, vagy pedig hülyének néznek" Céges bérelt vagy lízing autó (a fene tudja melyik) a lényeg az, hogy ha baja van, akkor a flotta kezelő intéz mindent, mi csak járunk vele. Szóval oda viszik ahova akarják, ebbe nincs beleszólásunk.
Egyelöre maradok a magyar változatnál,azt is törve beszélem:)))
Neked is kellemes locsolkodást,és a kezedett fesd be mészel mert ha jönnek a részegek az utcán nehogy letapossák:)))
Másik dolog azt azért nem hinném igy akarnak munkát fogni vagy elértette a közvetitö,vagy ha nem akkor én megtudnám a szerviz nevét és elmennék mikor csinálják nehogy forditva tegyék be a betétet vasat a vashoz:)))
ctvi "Én azért kipróbálnám, mert számomra megdöbbentő lenne, ha ez tényleg így van..." Ez akkora marhaság, hogy akár igaz is lehetne....., de nem az. Megnéztük, hibátlanul üzemel a féklámpa (is).
Nagyon okos lehet aki ezt mondta neked:))) Magyarul ha kopás jelzö aktiv a fék lámpa nem müködik??:)))) Ilyent egy autógyár se csinál szerintem mert ez tömeg karambolt idézhet!!! Mögötted lévö nem látja ha fékezel és beléd megy??? Vagy lekelll álitani és TRÉLER viszi a szervizbe betét cserére??:))))
Érdekesség hogy a többi nyelvű 908.2-es verzió is egyidőben jelent meg a magyar nyelvűvel, valószínűleg a Ross-Tech-nél rájöttek, hogy jobb, ha az összes nyelven egyidőben jelennek meg az új verziók.
De lehet, hogy ez csak véletlen......
Tetszik, hogy az angol beta 10.4 a 64 bites verziókkra van csak, míg a többi op. rendszerre 10.3 van, gondolom mindkettő ugyan azt tudja, és csak az op. rendszer 32 vagy 64-bit miatt van más verzió száma.
"10 percen belül jött a válasz azt mondta a szervíz, hogy azonnal csere, mert ez így balesetveszélyes, mivelhogy, ha világít a fékbetét kopásjelző, akkor nem működik a féklámpa."
És ezekután miért engednek ilyen meegoldással magyarországon eladni Roomstereket, és a FABIA II-ket. (U.a a két autó), mert szerintem az nem hiszem, hogy megfelel az előírásoknak.
Feltéve, hogy a szervíz jól tudja..... Én azért kipróbálnám, mert számomra megdöbbentő lenne, ha ez tényleg így van...
Bakker ma ledobta az agyam a szíjat:( Felhívtam ma a flottakezelő céget (végülis az ő autójuk), hogy mi legyen a fékbetéttel. Diszpécser kiscsaj mondta, hogy ő nem tudja, de megkérdezi a szervízt és visszahív (ez végülis korrekt nem ez a dolga, hogy tudja).
10 percen belül jött a válasz azt mondta a szervíz, hogy azonnal csere, mert ez így balesetveszélyes, mivelhogy, ha világít a fékbetét kopásjelző, akkor nem működik a féklámpa.
Van egy rendszergazda barátom az szokta takaritani a gépet,minden ilyen új telepités elött,aztán ha már levan mentve mondta hogy fel is rakja:))) Aztán autómatikusan ráklikkelt a frisitésre:))
Sziasztok! VW Bora, 1.6 AKL 1999.12. A gyári távirányítómmal lenne problémám, kb két hete az egyik csak nagyon közelről volt hajlandó nyitni-zárni, elemcsere se gyógyította meg. Aztán a másik kulcsot fogtam be, ma az teljesen feladta a harcot, szintén elemcsere, de akkor se nyitja-zárja, még bentről az autóból se. Valakinek valami ötlet mi lehet a probléma? Illetve hol tudok venni távirányítót? Utána VAG-Commal kell tanítani? Köszönöm!
Skoda Roomster, ma elkezdett világítani a fékbetét kopásjelzőm. Nekem még sose volt olyan autóm amiben benne volt ez a feature, ezért kérdeznék. Kérdésem az lenne (hátha van valakinek tapasztalata vele), hogy kibírják-e a betétek a 90 ezres szervízig? Most 87200km van benne, ezek még a gyári betétek és az elkövetkező távot 90%-ban országúton fogom megtenni.
Az autó céges, illetve flottakezelő intéz mindent, ezért ha nem muszáj nem adnám nekik oda, egy kötelező szervíz is eltart így reggel 8.30-tól 16.00-ig ez se lenne meg rövidebb idő alatt:(
Van aki azt hiszi nem tudunk számolni. De az is lehet más országban 1x1 az nem egy. Nem tudom miért kell erölködni a megmagyarázással. Alakul a negativ reklám a Vag-Comnak is, nem csak az abritusnak.
Az elmitett romaniai linken csak angol nyelvű csatolókat árulnak és nem profi csomagban. Nincs hozza semmilyen szupport. A bukaresti aspad cég viszonteladója. Semmi kozük a hivatalos román nyelvű ROJ verzióhoz, aminek a kizárólagos tulajdonosa és forgalmazója a dig.ro.
" a szállítás, vámügyintézés, stb díja jelentős tétel a kábel árához képest, nem beszélve az itthoni bérterhekről, valamint a magyarra fordítás is igen időigényes, és költséges dolog."
Ezt nem értem! A bérterheket nem tudom, a vámnál lehet kicsi eltérés, DE cseh nyelvre ingyen forditják? Szállitás ugyanaz.
Szia Jani! Természetesen mindenki tisztában van a magyarországi adóterhekkel,de az aki a magyar jogokat képviseli az árulja a eredeti kábelt románul jóval olcsóbban mint az itthoni ára. http://www.diag.ro/products/vag-com/price.aspx Csak tudod ott van még egy hivatalos forgalmazó is (http://www.chiptuning.ro/preturi.htm) ,és azért ennyivel nem kedvezőbb a román adórendszer szerintem.Talán ha a magyar kábel nem két cégen menne keresztül lehetne itthon is olcsóbb. De ez csak az én véleményem. Üdv.
Nem csak a csehek, hanem a berlini képviselet is alkatrészenként veszi.
Egyébként a cseh ár akciós ár.
A gyártó délafrikai cég nem ad el, csak ross-tech képviseleteknek alkatrészeket.
A panelt, ami a csatolóban van veszik meg, ehhez kell még USB, vagy soros kábel, műanyag ház, catlakozó, vezeték. Ezeket szereltetik össze. Majd erre kérnek a ross-techtől licencet.
Egyébként a hazai magasabb árakat nem abban kell keresni, hogy készen veszik meg a kábelt, vagy alkatrészenként. Valószínűleg nem százas nagyságrendekben rendelik, valamint a haszon után nálunk kell a legmagasabb adót befizetni, és nyilván, szerintem jogosan a magyar licenc tulajdonosa is szeretne kapni valamit belőle. Kis mennyiségek esetében a szállítás, vámügyintézés, stb díja jelentős tétel a kábel árához képest, nem beszélve az itthoni bérterhekről, valamint a magyarra fordítás is igen időigényes, és költséges dolog.Egyszer panaszkodtak cseh ismerőseim, hogy milyen drágán dolgoznak náluk is a fordítók, valamint ne felejtsük el, hogy a csehek a csehen kívül a szlovák piacot is képviselik, mert Szlovákiában nincs Vagcom képviselet, valamint a csehországi, és már a szlovák vásárlőerő is jóbal nagyobb, mint a magyar. (Csehországban a városokban a legkevesebb 16 ezer koronát (160-170 e Ft), mig a fővárosban 20-25 e koronát keresnek. Kezdő villamosvezető bére (hírdetések alapján) 24 000 CZK. Ott sok magánember is vesz magának Vag-com kábelt.
Nem ismerem a jelenlegi disztribútor jogait. Ha kizárólagos képviseleti joga van, és teljesíti az ehhez szabott kritériumokat, esélytelen harmadik félnek beszállni. A helyi gyártást ők is meg tudják szervezni, mint teszik ezt az OP-COM esetében, csak valószínűleg, régiónk rossz híre miatt, nem kaptak ilyen jogokat, (vagy így egyszerűbb nekik?).
Mondjuk, manapság nincs mit félteni, mert aki akar építeni, az a második, esetleg harmadik találatra a google-ban komplett dokumentációt talál a szükséges PCB file-okkal, és a digit részbe való hex és ept file-okkal együtt.
(Bár a nyers csatolók szériaszámmal ellátása is biztonsági kockázat nekik, amit azért jól kézben lehet tartani, egyszerű technikákkal.)
Azt gondolom még erről, hogy - mint írtam - nem sokáig van már létjogosultsága a nemzeti verzióknak. Az én gyerekem , szerintem az általános végére jobban beszél majd angolul és egy tetszőleges második világnyelven, mint én valaha is fogok, azon az egyen, amit török. Ezért nem fogja megérni sem lefordítani, sem a fordított programért plusz pénzt adni.
Az, hogy melyik disztribútortól veszed, a kiegyenlített árak mellett, inkább a szolgáltatások fogják eldönteni. Segít telepíteni? Felhívhatod bármikor és nem kegynek tekinti ha segít? Szervez tanfolyamokat, ha egy új modell kijön, vagy egy új funkció kerül a programba?....sorolhatnám.
Az árat tegyük azért tisztába! Egy legálisan bekerült csatoló nem 349 USD ~ 70.000 Ft-ba kerül! Erre jön ~70 USD szállítás ~14.000Ft és a kettő összegére az ÁFA, amit ha vámot nem is vetnek ki, meg kell fizetned így -> (70000+14000)*1,25=~105.000Ft . ( Nekem is ennyi volt csak akkoriban még, az idők kezdetén, 250USD körül volt a csatoló:-)
Természetesen hivatalosan minden jogi háttérrel gondoltam. Meg sem fordult a fejembe más lehetőség. De ha a cseheknél uniós országban cseh nyelven 100000.-ft alatt van, miért nem lehet ezt az üzletpolitikát lemásolni nálunk is?
Ha valakit esetleg érdekelne, fejlesztés miatt eladósorba került egy Galletto 1245 interfész. Nem kínai. Minden funkció működik ami a listában szerepel. Nem rontja el az edc16-ot és fiat IAW59 hibrid resetelés is működik. Minden vezérlő fajtához bekötési dokumentációval. A telepítő licensz kulcsos és 1 gépen használható.
Megint lecsusztál a válaszról. Már hányan mondjuk mi a baj de nem hisz nekünk. Pedig neki lenne üzlet. De nekünk csak véleményünk van nem értünk a nagyok dolgához. Ő tudja. Pedig vennék tőled egyet ha nekiálsz a gyártásnak.
Ezt nem értem de szerintem Te sem! Hagyjuk már a mellébeszélést Jocó. Nem veszed észre magad? Inkább forditsál minthogy meg akard magyarázni a lehetetlent.
Igazad van, de vannak sokan, akik kényszerből kellett, hogy kiváltsák az ipart, mert megszűnt a munkahelyük. Ők is szeretnének diagnosztikai eszközöket venni, de azért egy műhely felszerelése diagnosztikai eszközökkel nem igazán olcsó, és nem biztos, hogy mindenki meg tudják engedni maguknak rögtön az elején.
Pl egy VCDS, ACTIA, DEC Superscan, BOSCH, Gutmann, műszerért nyugaton jóval kevesebb ideig kell dolgozni, mint itthon. És ezekből nem elég csak egy félét venni, ha sok típúst normál szinten le akar az ember fedni.
Egy kis szervíz komolyabb felszerelése is milliókba kerül, nem beszélve a gépek hitelesítéséről, a diag. eszközök frissítéséről, stb. Ha jól utanaszámolunk, igazából ezek a beruházások nagyon lassan térülnek meg, mert ezen a piacon is nagyon le vannak törve az árak, ami az ügyfelek oldaláról nézve jónak is tűnhet, de azért itt is érdemes figyelembe venni az alap igazságot, ami sok esetben igaz, " kevés pénzért, kevés muzsika". Persze vannak kivételek is.
Hu-ha .... ez hosszú, így aztán csak részlegesen válaszolok:
- egy fórumon "megbeszélni" egy ilyen darab gyártását nem lehet. - személyesen igen. Egyébként technikailag teljesen rendben volt az ajánlat. - felkészítőket itt Romániában évek óta tartok, jóval a Ross-Tech előtt. - a szabad országokról Hofy azt mondta, hogy "szabad országban azt teszel amit szabad" - senkire nem haragszom.
Most viszont tényleg le kell lépnem, mert nem leszek kész soha a 908.2 -vel -:) A napokban nem "forrrumozok"
De tudod igazán, hogy miből is áll egy ahhoz hasonló ajánlat gyakorlati kivitelezése? és mennyi is lenne a vége?
Mindig csak kérdezel! Meséld már el egyszer!
Szerintem vagyunk egy páran, akik nem gyermeteg módon űzzük az informatikát és az elektronikát! Amit akkor kalkuláltam, a leggyengébb magyar kisker árak voltak. Arra volt jó, hogy képben legyünk, mennyi a vas, mennyi a licensz, mennyi a magyarítás....stb., semmi másra, de attól az ártól kevesebbért rakják össze sokan otthon, hagyományos vasalós technikával, és még működik is. Ők persze sosem vennének legálist, de neked ők sosem voltak vagy lesznek célcsoportod.
Ez egy szabad ország, annyiért adod amennyiért akarod, senki nem piszkálna, ha nem próbálnád megmagyarázni azt, amit nem kéne, csak annyit kellene mondanod, azt gondolom ez ennyit ér, ha kell megveszed, ha nem úgy is jó. Ezekről a kérdésekről a piac dönt. A házi, legális csatolók nagy része, nem véletlenül német, angol, cseh, a piac így mondott egy értékítéletet. Ezzel mást tenned, mint elfogadnod, esetleg elemezned, mit is lehetne másképp, jobban csinálni , nem kellene. És a statisztikák szerint egyre többen beszélnek angolul ;-) A nemzeti verziók létjogosultsága , ha ennyivel drágább az angoltól, erősen megkérdőjeleződnek, ez az üzleti modell ma már necces. Sokan nem is foglalkoznak ( igaz nem autótechnikában ) a magyarítással.
Gyakran érzelmi síkra tereled a témát! Ezzel sem értek egyet ( tudom, tudom ...semmi közöm hozzá ) , mert ez üzlet! Itt nincsenek érzelmek, barátok, szimpatizánsok. Vagy működik egy üzleti modell vagy nem. Ha nem azért nem a vevő a hibás.
Nemsokára megjelennek a training cégek és szép pénzt fognak kaszálni a tanfolyamokon is, amit akár Te/Ti is tarthatnátok, de sehol ( csak a Ross-Tech-nél ) látok ilyen lehetőségeket. Az informatikában ( és az autódiagnosztika elektronikai részét is idesorolom ) a vas árával megegyező értékű szolgáltatást lehet eladni a termék élete során! Gondolj bele, nem sok befektetéssel. Ha valakinek eszébe jut arra is haragudni fogsz?
Persze van fórum, amire nem egy, legális magyar csatolóval rendelkező, öreg barátom képtelen beregisztrálni, nem is érti minek ez a cécó....aztán inkább megkéri a gyereket, kérdezze meg a ross-tech fórumán...;-)
Donibcsi-nek maximálisan igaza van, egy normálisan működő vállalkozásnak ez aprópénz, ettől sokkal-sokkal többet költ szerszámokra, műhelyre, bérekre.....stb. De mekkora piac lenne a sok otthon szerelgető hobbystában, és ők erősen árérzékenyek, a kritikák tőlük jönnek, hiszen ebben a fórumban nem (csak) a profi szervízek írogatnak
Aztán, amit eltoltak, pl. Doni, szívesen rendbe rakná, üzleti alapon :-)))
Ugyan Jocó ne tereld másra a dolgot. Itt senki nem hozta fel rajtad kívül a kulcsokat. Senki nem mondta hogy mennyi az USA-ban egy kulcs vagy más országokba. Itt arról volt szó ha nem figyeltél volna hogy miért ilyen drága nálunk a kábel. Na de ha már itt tartunk igaz semmi közöm hozzá de kevesebb mint 349USD-ből (ez nem nagyker ár) hogyan lesz 206250.-Ft? Biztos vagyok bent megmagyarázod. De ha belegondolsz mennyit vesznek az emberek az USA-ból és más országokból, ha olcsóbban adnátok azt mind tőletek vennék. Nem lenne jobb? Vagy ha az lenne ide írva a fórumra hogy gyerekek nem éri meg máshonnan VCDS-t venni, mert nálunk a legolcsóbb. (de ha még csak kicsit lenne drágább) Ez nagy reklám lenne neked. Én ezen elgondolkodnék!
"jól összefogunk egymás ellen" Ezt lehet Te így érzed de ha máshol mindenütt olcsóbb akkor ne csodálkozzál hogy mindenkinek ez a véleménye.
" A VAG-COM, és az OP-COM nagyon jó programok, de a fizetésünkhöz mérten drágák, pedig a diagnosztika területén a legjobbak között vannak, ha nem a legjobbak a kategóriájukban."
Ki kell javítsalak: a 2009 Lipcsei versenyen mindkét program az első helyet kapta az összes résztvevő (nemsorolnám) nagyágyú program és berendezés közül. Ha valaki nem találná meg a linket a verseny eredményeiről PM-ben szívesen átküldöm.
Úgy is fogalmazhattál vólna, hogy Magyarországon a legdrágább egy kulcs. Ez így hivatalosabban hangzott volna a tolladból. De itt látom nincs véleményed, pedig ez a te szakmád. Miért nem ezt vitatod? Miért van csak mások üzletéről véleményed?
Ami a C20NE ajánlatát illeti arról is van véleményed. De tudod igazán, hogy miből is áll egy ahhoz hasonló ajánlat gyakorlati kivitelezése? és mennyi is lenne a vége? Bíztosan mondhatom, hogy nem tudod, de véleményed az van. Na hát így vitatkozunk és ahogyan azt mondani szoktam "jól összefogunk egymás ellen" - mint a hétvezér.
Tudod az a furcsa hogy az USA-ban többet keresnek és olcsóbban hozzájutnak. Ezt máshogy nem tudják elérni mint kevesebb haszonnal dolgoznak. Miért nem árulja Jocó? Hisz akkor már egy ember kimaradna, és máris olcsóbb.
Igen volt egy időszak mikor nem méltattál válaszra. Amire most válaszoltál azt 409-nek írtam, nem neked. De nem baj. Nemtudom neked hogy jön ki a 20% de nem is igazán érdekel. Egy biztos! Magyarországon a legdrárább a kábel! Ezt nem kell megmagyarázni. Én azt sem tudom az USA-ban mennyiért adják,mert nem érdekel. De az biztos ha venni akarnák ott venném meg 349usd-ért nem nálatok irreális áron. A másik, engem az sem érdekel ha egy darabot sem adsz el. Ez a Te dolgod. De kár ezt a csontot már tovább rágni. Párszor már ezen volt vita a fórumon és mindig oda jutottunk hogy itt a legdrágább. Emlékszel mikor C2ONE csinált egy kalkulációt? Ah de inkább hagyuk. Mindenki másképp gondolkodik az árkalkuláción.
A VAG_COM magyar változata is még mindig olcsóbb, mint sok más univerzálisank nevezett méregdrága műszer. Szerintem nem az a baj, hogy drágább, mint a külföldi, hanem az, hogy a jövedelmeink nem olyanok, mint nyugaton. A VAG-COM, és az OP-COM nagyon jó programok, de a fizetésünkhöz mérten drágák, pedig a diagnosztika területén a legjobbak között vannak, ha nem a legjobbak a kategóriájukban.
Aki korán eszmélt, amikor sokan még azt sem tudtuk, hogy mi a vagcom, és beleölt időt, pénzt, munkát, attól nem sajnálom, hogy megkéri az árát. Az, hogy a magyarországi üzletpolitika helyes-e, vagy sem, a vevők döntik el, illetve a forgalmazó látja az eladás alapján.
Ne bántsuk Őket ezért!!!!
Nem kötelező magyar nyelvűt venni, de ha ragaszkodunk ehhez, akkor ennek az az ára amit a magyar nyelvű liszensz tulajdonosa, és forgalmazója megállapít.
Jó lenne, ha mindenki beszélne magyarországon olyan szinten idegen nyelvet, hogy ne legyen szüksége a magyar nyelvű dolgokra.
Mellékelve jegyzem meg, hogy a fordítóirodák 1 karakterért (leütésért) 0,4 Ft-ot számolnak a fordításért.........
Senkit nem akarok sem megvédeni, se megbantani, ez az én magánvéleményem!
Nálad mennyi az a transzponderes kulcs amit az USA-ban 12 dollár alatt lehet megvenni? Magyarországon mennyi az a liter benzin amit az USA-ban nem sokkal fél dollár alatt lehet megvenni?...na és sorolhatnám tovább.
De persze engem nem érdekel, hogy te mennyit adsz el és az sem, hogy mit mennyiért vásárolsz vagy épp ajándékba kapsz. Ha te a kulcsokat X százalékos nyereséggel adod, miért olyan nagy vétek ha valaki húsz százalékot nyer, de azt adózva!
De ha ezt jobban megnézzük ez sem 200ezer forint. http://www.diag.ro/products/vag-com/price.aspx Ennyiért szerintem nem sokan gondolkodnának hogy milyen nyelvűt vegyenek.
Sokan nem számolnak azzal, hogy nem elég átváltani a 350$ -t középárfolyamon forintra és akkor azt hiszik 63000-ból lesz kábelük. Mire a postás kopogtat vele már 90000 Ft felett lesz a vám és pk miatt.
Akkor elviekben angol nyelvüt ennyi pénzért nálunk is kéne hogy lehessen venni, hisz a viszonteladóknak mindig olcsóbban adják a terméket. És merem mondani többet eladnának mint igy hogy ilyen méreg drágán árulják. Dehát volt itt már jelentkező a fórumon a gyártásra is csak nem lett belőle semmi.
Egyébként, ezt a kábelt azért árulom, mert ajándékba kaptam tőlük, mert segítettem Csehországban nekik egy cégnek több műszert eladni. Én is ilyet használok több éve, de nincs szükségem két kábelre.
A cseheknél a kábelt reisztrálni lehet a honlapjukon, és íaz így kapott felhasználónév-jelszó felhasználásával lehet letölteni a legújabb cseh nyelvű programot.
Az általam a bazáron árult kábel, teljesen eredeti, nem szoktam klónokkal foglalkozni, nem a kábelek eladásából élek, nekem a diagnosztika hobby, és a saját, meg a család autóit javítom. Csak olyanokat csinálok meg, amiket meg tudok csinálni.
A honlapom létrehozatalának a célja a tájékoztatás, és a személyes, és másoktól hallott tapasztalatok megosztása.
A mai világban nem olcsó beruházás ilyen dolgokat venni, és a műszerek árai nem a magyar jövedelmekhez vannak tervezve, és nem árt, ha az ember nagyon alaposan megnézi mit vesz a pénzéért.
Egyébként szerintem nem kell bántani a magyar forgalmazót, mert drágábban adja a magyar vag-com-ot, akinek nem tetszik az ár, bárhol megveheti a világon a hivatalos (nem magyar) verziót. Ez üzletpolitika, és Ők így tartják helyesnek.
Igaz a magyar honlapon nem teljesen pontos a "csak eredeti" fogalma, mert a vannak ross-tech képviseletek, akik nem készen veszik a kábeleket a ross-tech-től, de így is eredeti a kábel, de ezt intézzék el a ross-tech forgalmazók egymás között, engem ez a része nem érdekel.
A cseh kábel is eredeti, de csakúgy mint pl. a berlini MFT nem veszi meg a kész kábelt a Ross-tech-től, hanem a gyártótól veszi meg alkatrészenként. A kábelek a VCDS programban is látható délafrikai HEX Micrsosystemnél készünek, és a csehek is, akárcsak a német MFT alkatrészeket vesz tőlül, és a másol szerelik össze. A liszenc a Ross-techtől van mindenkinél.
Én csehországban tanultam, ismerem a cseh forgalmazót régóta, és a saját kábelemet árulom az oldalon, ami hivatalos és eredeti. Az eredtei alatt értendő: nem klón, nem lopott, frissíthető, és garit is adok rá.
Az, hogy ezt a magyar liszenc tulajdonosa nem magyarosítja, érthető, mert nem szertné, ha nem tőle vennének kábelt.Ő csak a az USA-ból származó készen gyártott kábeleket magyarosítja. Elég sok munkája van benne.
Ha utána számolunk, a magyarosítás utólag drágább lesz a kész az"USA" (ross-techtől vett) kész kábeleknél, mintha magyar nyelvűt vesz az ember. Kábel ára + posta + magyarosítás + posta a magyarosítás helyszínére oda vissza (külföld).
Minden eredeti ross-tech kábel "tud" angolul.
Ezt csak azért írtam, hogy mindenki tisztában legyen a dolgokkal.
Szia! A BCB-s motorkódu autók nem nagyon akarják elfogadni az alapbeállitást,s akkor jönnek ezek a hibakódok.Alapjárat ösze-vissza,gázpedálra nem reagál,stb,stb. Menjetek vele ha már nem segit semmi(akku saru le,többszöri alapbeállitás).Valamikor kell nekik vagy 200km is,hogy beálljon.
Nem beszéltünk el egymás mellet,én megértettem mindent! Figyelembe veszem a tanácsaidat, de engedd meg nekem,hogy saját véleményem legyen konkrét dolgokról!
Csak hivatalos forgalmazótól vásárolj kábelt. A forgalmazók listáját megtalálod a honlapomon található link alatt is.
Bazár, e-bay...stb felejtsd el. Minden bejegyzést előzetes azonosítás előz meg és ha akkor derül ki, hogy gond van, akkor mit csinálsz? (egyébként az eredeti usa csatoló, amit be lehet jegyezni csak 1 nyelvű! nem kettő!) Ha igazán vásárolni akarsz, akkor csak képviselettől vásárolj. Persze a pénzeddel azt teszel amit csak akarsz, de ha már itt így elbeszélgettünk egymás mellett, akkor esetleg ezt is figyelembe veheted.
Én konkrétan erre a kábelre gondoltam: http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/eredeti_legujabb_vag-com_908.1_%28vcds%29_vw_seat_skoda_audi_kabel_hex-can-usb
Plusz kb 200euro költség még mindig megérné,de ha nem lehet akkor nem lehet.
Ha eredeti USA gyártmány és nem a cseheknél gyártották, akkor lehet. De tényleg nem értem a logikát, miután a cseh kábel 15600(kb 615 euro) korona és azt még be szeretnéd jegyezni magyarra, ami még plusz 99 euro + postaköltség + banki átutalás költsége kb. 35 euro. Persze ha az a lényeg, hogy a csehektől vásárolván nem fizetsz áruforgalmi adót, de még akkor sem éri meg.
....Itt azonnal "megmagyarázzák" neked.....amint látom. Pedig véleményem szerint semmilyen magyarázatra nincs szükség, csak olvasd el az utolsó mondatot mégegyszer.
Mert annál a cégnél , aki a magyar verziót készíti, annak a kábelnek az árából, amit külföldön veszel , nem keletkezik bevétel, tehát kvázi ingyen dolgoztak volna. Ha meg megfizeted a magyarításért járó díjat neked nem fogja megérni, mert olcsóbb lenne egy magyar verziót venni.
Tanulj meg angolul, a cseh kábel megy angol programmal, és nem kell bajlódnod ilyenekkel....
Bekerült hozzánk egy 2003-as BCB motorkódos Bora,a tulaj elmondása szerint január óta áll az autó és az akku lemerült.MEGBIKÁZTÁK elindult de világít az EPC és a motorkontroll lámpa.Így került hozzánk.Visszatérő időszakos hibának a 17961 jön vissza kb. 20 sec. alapjáraton való járás után,van úgy hogy 5-6 percig is elmegy hiba nélkül.A motor hullámzik alapjáraton 400-1200 között.Folytószelep egység EGR,Map tisztítva,folytószelep egység alapbeállítás megtörtént.A hiba továbbra is fenn áll.
Próbaut során egyszer egyet bólintott és nem reagál a gázpedálra.Újabb hibatár olvasás után a17961 időszakos és egy újabb hiba 17912-es állandó hibaként jelentkezik.Törölhetőek a hibák de mindkettő visszajön.A folytószelep egység cikkszáma:036 133 062M.Erre az alktrészre gondolunk,hogy tönkrement.
Érdekes, mert a mostani 1.6-osok nem BGU hanem BSE/BSF kódosak, barátomé is ilyen és neki nem csinálja 40e km után sem. Másik barátom BGU-s 1.6-osa sem csinálja, de 3 hónappal fiatalabb az enyémnél.
Szinte mindegyik egyenetlenül jár alapjáraton.Az egyik ügyfelem nemrég visszament a márkaszervizbe,hogy addig haza nem viszi amíg egyenletes alapjárata nem lesz.Bemutattak neki egy vadonatúj autót (ami a szalonban állt), annak sem volt egyenletes az alapjárata.
Van valakinek ötlete, mitől remeg be alapjáraton az 1.6 BGU motor? Pár ezer km után kezdte el, újként még szép sima volt az alapjárat. Aztán már csak magasabb fordulaton simult ki (pl. klímás alapjárat), most meg már klímás alapjáraton csak még jobban ráz.
Semmi hibakód, még csak fordulatszám változást sem mutat a diagnosztika.
EGR? Aktívszenes szűrő? A motor felől meg olyan fura hang hallatszik, de lehet, hogy csak a flexibilis kipuf. cső adja a hangot a motor megrázkódására.
Más tulajnak is van ilyen gondja, eddig nem jutottunk semmire.
Sztem proci hibás, de majd ma ránézek. Nem egy rettenet árú cucc, szel lehet nem érdemes a javítással foglalkozni. A hiba tünete sem épp olyan, hogy kitalálható lenne mi a baja.
nem tudom jó helyen kérdezem-e, de hátha: van egy első generációs Seat Leon-om, azt szeretném, ha bizonyos sebességnél automatikusan lezárná az ajtókat. ez megoldható valamilyen szoftveres beavatkozással?
A komfortrendszer(46) ismét elérhető, története: reggel akkusaru le, délután vissza. Utána sem látta a VWTools, de a VAGCOM másodszorra igen. Ezután a VWTools beállításainál megadtam egy másik portot, elmentettem, majd megadtam a valósat és újra elmentettem. Majd jött a csoda: 46-os STG ismét elérhető, programozható. Érdekesség még, hogy az értékek mentése után ismét nem látta a vezérlőt, de a fent említett procedúra megintcsak elérhetővé tette. A lényeg, hogy működik, és sikerült beállítani, amit akartam. Üdv!
Köszönöm a sok segítséget. Akkor viszi a tulaj egy műhelybe-mert a szoftverthoz nem nyúlunk az tuti :-)
Anélkül meg ezek szerint felesleges cserélni a szenzorokat.
Végülis nem is olyan drágaság-ha nem jön elő megindt majd egy jódarabig.
Hogy 3C-s e azt nem tudom, sosem foglalkoztam a jelölésekkel :-)
2006os 125KW-os BMR motorkódú 16szelepes tragacs.
A vezérlése már 2szer fellazzult.-A feszítőnél-egyszerűen kijött a menetes csavar(szár) a blokkból, pedig volt csavarrögzítő, meg minden, de akkor is. Ezután ki lett bővítve a blokk nagyobb furatra és így a vastagabb tőcsavarral már nem lazul fel.
Problémás egy kocsi.
De minden gondja most jelentkezett itt 170 000km környékén. És szerintem még nincs vége :-(
MErt ha igen és a motorve. cikkszámát nézve ez az akkor a nyomáskülönbség szenzorok gyárilag hibásak. Ki kell cserélni újra (már módosítottra) ekkor ehhez tartozik egy motorve. szoftver aktualizálás is és innentől jó lesz. Mindennapos a szakszervizekben a problémája a cimbidnek.
AutoDia K409 a csatoló típusa. Amúgy egy német fórumon azt olvastam, hogy többeknél előfordult a probléma, de egy áramtalanítás megoldja. Holnap kipróbálom.
Nah. Pont most most jöttem be, sikerült ránéznem nekem is a jelenségre.
Azonnal visszaírja a hibakódot, ez az 1 hiba van.
Regenerálást végezve lemegy 15%ig. 1 héttel ez előtt rendesen 0ra lement.
Amindt vége a regenerálásnak azonnal növekszik a % és visszamegy kb. 50%ra mindíg. itt megáll. Viszont a tisztítás után most már nem dadog, kipörög a motor rendesen de még nem az igazi, viszont már autózható.
Mikor rászúrtam a gépet 50,3%on volt. 3000ig forgott csak ki a motor.
A tisztítás után kipörög de 5percen belül felment 50,2%ra és kipörög így is.
Én is oda jutottam, hogy valami szezor baja lesz.
A hibakód alapján zárlatot ír a +on ami azt is jelentheti, hogy kábelszakadás, vagy teljesen zárlatos az érzékelője. Csak következtetek. Ha nem jól akkor jelezzétek kérlek.
Nem láttam még ilyen rendszert, de ha jól gondolom akkor a részecskeszűrő előtt mérheti a nyomást ugye? Vagyis ha nő a nyomás a szűrő előtt ebből tudja,hogy az eltömődött..... Bár ilyen módon utánna is lehetne-ha csökken a nyomás akkor van elrakodva. :-O
Na majd megkeresem ezt az érzékelőt amint alájutok. Remélem sikerül a hibát elhárítani :-)
Sziasztok!Olyan problémában kérem a segítségeteket, hogy ma sikerült kipróbálnom a VWTOOL-t (Octavia 1U), megnyitottam a 46-os címen (komfortrendszer) a 08-as beállítást és 0-ról 1-re változtattam. Gondoltam ezzel semmit nem szúrhatok el, de innentől kezdve nem találta meg a program a 46-os címet. A többi vezérlőt továbbra is látja. Van valami tipp, miért tűnt el a 46-os? Köszi
Ha rögtön visszaírja, akkor hiába a regenerálás, előbb meg kell keresni mi okozza. Kellene ott még másik hibakódnak is lennie. Többnyire a nyomáskülönbség szenzort eszi a fene.
Hali, nem hiszem,hogy beszél angolul,mert külföldi a srác így az interfésze is-lehet,hogy nem eredeti a vcds nem tom. Így küldte a fájlt egy régi ismerősöm, és neki próbálok segítteni valamit.
Amint törlik a hibát azonnal vissza is jön és kiírja a fedélzetire,hogy a kocsit szervízbe. Villog az izzításjelző és világít a részecskeszűrő állandóan.
A kocsi nem volt bántva rendesen volt használva.
Azt a tiszítást már megpróbálták ez eletőtt 1 héttel(akkor nem volt ez a hiba) és akkor 0%ra le is ment ez az érték. Most meg kéne próbálni megint? Hátha segítt vagy azóta rakodhatott el valami genya?
Előírás szerűen 30-60között inkább 60at tartva mentünk vele nagyjából 20kilométert. Ekkor ment csak le 0%ra-ahogy annak kellett az írás szerint. :-(
Angolul nem beszél az a program? A hibakódot azonnal visszaírja, vagy csak amikor lámpa is villog? Ha nem írja vissza, akkor futtatni kellene a VCDS részecskeszűrő regeneráló funkcióját. (esetleg menni vele legalább 30-40percet üzemmelegen 60-80km/h közötti egyenletes sebességgel)
Adresa 01: Motor Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 018 EM Systém a/nebo verze: R4 2.0l PPD1.2 G 0420 Kódování: 0000078 Číslo dílny: WSC 05314 Nalezena 1 chyba:
008194 - filtr pevnych castic rada valcu 1: efektivita na spodni mezi P2002 - 006 - zkrat na plus info o závadě: Stav závad: 11010001 Priorita závad: 5 Frekvence závad: 1 Počítadlo resetů: 40 Kilometry: 177265 km Indikace času: 0 Čas: 19:44:20
info o závadě: Otáčky: 800 /min Kroutící moment: 40.0 Nm Rychlost: 0.0 km/h bez jednotek: 2.0 Tlak: 85.2 mbar Lambda: 53.9 % Čas: 4492.8 s
Ez az pontosan, de nem értem egészen a kínját.
A megoldás? Csere vagy lehet ezt tisztíttani?--Vagy ki kell iratni a fájlból és többé nem lesz ilyen probléma?
Googleval lefordítattam, de hát húha mekkora baromság jön ki :-) Az nem erre való.
Véleményed szerint mi lenne a legjobb megoldása a dolognak azon kívül, hogy vinni kell szervízbe.
Megvételre keresnék hibás Passat 3C kormányzár elektronikákat, Audi 4F Bose és ASK erősítőket, valamint kicsit OFF: BMW E38/E39 BOSCH "001" végződésű ABS elektronikákat.
Adott egy 2008 év végi 1.8 TSI Superb. Illetve adott egy VAGCOM 805.
Akartam volna ma kikapcsolni a kanyarkövető ködlámpát, mert a tulajnak nem tetszik, de sajnos nem viszi ezt az ECU-t. Jobban mondva viszi, de gyanítom nincs hozzá label file, mert mikor kódolni akarom, nem jelenik meg a Bit-ek mellett, hogy melyik micsoda.
Szia! Néhány hete egy Audinak volt hasonló gondja,8 és 25 Volt rohangált az Ecu fesz. a mérőcsoportban.Multiméterrel 10V volt a kábelen.A gy.kapcsolóról közvetlenül lett fesz. ráadva beállta 14V-ra.
Az eredeti motorját kosárban hozták, hengerfejhibával. Összeraktuk, de a dugók csörögtek benne,-ezért lett motorcserés- így azt gondolom, hogy a felújított h.fejjel is ezt csinálta, akkor nem ott a bibi.
Polo 1.6 AKL 00532- B+ fesz. túl nagy , az autó meg csak inditózik szenzorok jók (akku,generátor is) ami meg meglepő a feszültség az ECU szerint 24.10V(!?) ez hogy lehet?? Ez nem IFA... Vezérlő csere ,vagy..??
Uraim, feladat ismét adott: Fabia 1.2 12V AZQ...motort cseréltünk komplett. Előtte is panaszkodott az ügyfél, hogy kb. 70fok felett az alapjárat leesik annyira, hogy majdnem leáll a motor, s néha az is előfordul, hogy leáll. Mivel komplett motort cseréltünk, fojtószeleppel, szívócsonkkal, MAP szenzorral, injektorokkal, hőm. jeladóval...mindennel, és a hiba még mindig fennáll. Gyakorlatilag az eredeti felállásból csak a motor ECU maradt az eredeti + a komplett kábelköteg. Várok pár ötletet, mert én úgy néz ki, hogy kifogytam belőle. (holnap teszek bele másik ECU-t, és kifújt az 5letem)
Északi szélesség 47 fok 27 perc 41 másodperc.....Keleti hosszúság 19 fok 5 perc 19 másodperc....keresel egy korrekt világtérképet vagy egy jó GPS-t és kikeresed rajta.
Elvi síkon érdekelne, hogy diagnosztikai kábelen keresztül hogxan lehet hibát ellenőrizni, esetleg módosítani a beállításokon? Van-e magyar leírás, útmutató az állításokhoz? Gondolok itt a legegyszerűbbnek tűnökre pl. km visszaállítás olajcsere után, alapjárat állítás, komfort beállítások módosítása, stb. (Mindezt azért kérdezem, mert sokallom a műhelyekben az 5000 forintos alkalmankénti ellenörzést.)
Biztos rossz helyen kérdem meg :) De ti jobban vágkátok az elektromosságot. Egyszerű pici kérdésem van. Kisebb amperórás aksit tettem az autóba mint a gyári. Öreg 2000Cm es kadett, asszem 70 es volt benne. 50 valahányas sikerült vennem bele óccsón, indul rendesen ezzel is, nem okoz gondot a kisebb amperórás akku?
Én azért írtam a voskan úrnak(akinek a nevét ezek után németűl olvasom és magyarul értelmezem), mert peu javasolta mint aki rendesen áll a dolgokhoz. Soha eszembe nem jutott volna, hogy zavarjam ezt az úriembert. A peu kollega sem tudhatta, hogy mi jön ki belőle-:)
Ha korrekt lett volna, az első megkeresésre azt mondja, hogy stopppp. ez nem általam eladott darab, kérem ezűgyben vegye fel a kapcsolatot x-z-y úrral.
Igen, jól tudod. Én tőle vettem. Régóta ismerem. Ha problémám van, vele lépek kapcsolatba. Reklamálnom még nem kellett nála. Ami le van írva bent azt mindent szépen megcsinál. Sőt még olyat is csináltam vele ami bent sincs. Szerintem mindenképp ott kell reklamálni mindenkinek ahol vette a terméket. A Jocónak azért mondtam a Voskant mert ő válaszolni szokott rendesen. Válaszolt is neki. Hogy ki kinek mit írt én abba nem megyek bele. Az a kettejük dolga. Vagy hármójuké mert elötte szerintem a Miroval levelezett.
Ebből az üzletből indulásból nem jöhettem jól ki, hiszen amióta megvettem a programot, összesen 10 alkalommal ha használtam, és akkor is úgymond jótékony céllal, vagyis kiolvastam pár pínkódot a kulcsos haveroknak -:)
Nem is állt szándékomban "intezíven" használni, csak a műhely problémamegoldási képességét szerettem volna vele növelni. Na és nem szerettem vólna feltört programot a gépemen tartani, hiszen már régen útálat fogott el, amikor csak arra gondoltam, hogy a sajátomat is lopják. Tehát mindenképp szar befektetés volt, de megvolt. Most már nincs. Legalább nem mérgesít a csatoló a táskámban-:))
Hát akkor nem jöttél ki valami jól ebből az üzletből. Remélem nem járok majd a nyomdokaidba. Nem szabadna így viselkedni nekik még ha egyeduralkodók a piacon akkor sem. Ők tudják.
Egyébként ma visszakűldtem nekik a csatolót és a matrixot a saját kőltségemre(kb 35 euró) és kívántam nekik további jó scam és cheater tevékenységet....legyenek boldogak és kövérek.
Nem halok bele 2000 euróba, de amit a nemzetközi fórumokon és egyéb releváns helyeken közzéteszek az majd emésztgethetik.....
Csak azokat az e-maileket, amelyekkel "támogatták" a terméket amit nekem eladtak, ha kiteszem épp elég lesz.....nem kell saját véleményt írjak melléjük.
Egyébként a közzétett lepisálós levélre a válaszom a Uriah Heep Look at Yourself című link volt -:)) más semmi. Ha valaki ismeri a számot, vagy van igénye meghallgatni, az érteni fogja.
Dehogyis csodálkozom :-) ismerem őket már az elejéről.
És hogy a tyúk-tojás meséjét említetted, hát egy rővid történettel tisztázom neked, hogy melyik cserebogár tojta a tojást:
-amikor vásároltam a programot (3x), akkor a felhasználók könyvében, a honlapjukon található képeken is ott vigyorgott az EDC16! - persze amikor a program megérkezett a csatolóval együtt, kiderűlt hogy azt még nem tudja..... - rákérdeztem, hogy ezzel mi a helyzet, amire a válaszuk az volt, hogy valóban ezt még nem tudja a program és a könyve véletlenűl került bele, ugyan úgy a képek is véletlenűl kerültek fel a honlapjukra. DE megnyugtattak, hogy hamarosan kész a program erre vonatkozó része és akkor tudni fogja és a frissítésben megkapom! - persze a képek a honlapról eltűntek, a könyvet átszerkesztették és rá két-három hónapra az EDC16 modul már egyből fizetős lett!!!
Amikor erre is rákérdeztem, akkor csak hebekgetek-haboktak és felajánlották, hogy a pézt visszakűldik, mivel tényleg SCAM és CHEATER íze van a dolognak, hiszen olyan funkciót adtak el ami nem létezett(scam) és a frissítésben beígért funkciót nem kaptam meg(csalók). A válaszom erre az volt, hogy nem a pénzt akarom vissza, hanem a beígért funkciókat. Röviden ennyi :-)
"civilizált emberek nem használnak balkáni kifejezéseket, na persze mindég hozzátettem, hogy véleményem szerint csalók. Talán túl dúrvának és sértőnek találta a "scam" és "cheater" kifejezéseimet -:) "
Ezek után még csodálkozol hogy ezt irták? Bár nem látjuk az egész levelet, igy nehéz eldönteni mi volt elöbb a tyúk vagy a tojás. Azt meg hogy kinek ki a barátja? A barátokat meg lehet választani. Én egészen addig nem fogok a Voskanra köpködni ameddid nem ad rá okot. A villamos oda vissza jár.
Az emberi kapcsolatok, mindig kétoldalúak. Az én kapcsolatom minősége, milyensége valakivel csak az enyém, köszönhető a stílusnak, szimpátiának, szakmai elismerésnek. Én már régen nem ajánlok senkit senkinek, nem mérvadó, én mit gondolok róla, a másik saját véleményt és kapcsolatot fog építeni vele....de engem ne szidjon senki ezért.
Ennek az üzletben, nem kellene látszani, de emberek vannak mindenhol.
Ez a "vedd meg és ne zaklass tovább" nem igaz! Nem védem őket de igy ezt sosem tapasztaltam. Ha valamit kérdezek azonnal válaszolnak. Ha ők kérdeznek mi is azonnal válaszolunk. Cryptos Superb órát még sosem rontott el. De mit is tud elrontani rajta? Természetesen ez csak az én véleményem. Más is panaszkodott rájuk.
CSAK OBD adatokat rögzít...tehát: lambda fesz., ennek fűtése, MAP/MAF értéke, üzanyag lepárlás, stb. Nincs égéskimaradás-figyelés, turbónyomás, befecsk. üzemanyag, és igen sok fontos érték. Ezek hiányában pedig sokmindenre nem jó. Dugtam egy 1.9pd-re, két napig járt a gazdi vele, semmit nem tudtam kihámozni belőle, hogy mi a kocsi baja. Végül EGR szelep baja volt. Ezt sem rögzíti természetesen.
A kínaiak nem sértegetnek. Ötször kérnek bocsánatot, de úgy amúgy semmit nem tesznek -:) Az eredmény ugyan az, csak a tálalás más-:))
Én a programot még a 3x korában vásároltam tőlük és a csomag, amit megrendeltem 2000 euróba kerűlt km-buherálás nélkül, mert azt nem kértem bele.(csodálkoztak is rajta). Persze, hogy azért a pénzért már le is lehet valakit pisilni ......abban az időben sok pénz vólt az mindenkinek és nagyon jól jött nekik még eléggé az elején. De hát ez van. Van itt nálunk egy szólás-mondás miszerint brassótól délebbre ne menj, mert túl sok már a balkán .....de én naívan azt hittem, hogy most már itt mindenhol európa-:)
Még mindig nem irtad meg konkrétan mik voltak a hibák,miket rögzitett,mit nem,és mire használható?? Csak heroltoztad,pedig ahogy látom mást is érdekel pl,vwopel kolegát is :)))
Látom te is kifogtad az inteligens embereket!! Igy még a Kinaiak se vagy az Ukránok se válaszolnak,láttam pár ismerösnek irt válaszukat ha gondjuk volt valamivel!!
Ime a @peu "barátja" által kűldött válasz, amelyből megérthettem végre, hogy ezt tényleg ki kellett volna hagyni.
Itt az idézet: I am sorry but I can't see any difference from my statement and Ivaylo stament. If youthink that you will get something free then you are the only stupid man in the world that is waiting for this. Also, I can't understand why you want me to see this e-mail. From the e-mail I can only realise that you are stupid man and you can't understand that you will not return your interface to us but you have to pay for it to upgrade it. I am pissed off from customer like you! Why don't you go back to your dealer and tell him that you have to give your car back because it was so expensive and now you can find it very cheap and you want to give it back. Stupid man, you will never develope yourself because you act like real Romanian gipsy! Eddig az idézet.
Ide csak azért másoltam be ezt a mailt, hogy akik mégis úgy gondolják, hogy szeretnének vásárolni ebből a termékből, mint infó belekaklulálhatják a pró és kontra tényezők közé. Őszintén mondon, hogy még csak fel sem tudtam mérgelődni. Ez már a sokadik sértő, illetve sérteni próbáló mailja vólt és valőszínű már nagyon ideges lehett, mert a válaszaimban mindég csak azt írtam, hogy civilizált emberek nem használnak balkáni kifejezéseket, na persze mindég hozzátettem, hogy véleményem szerint csalók. Talán túl dúrvának és sértőnek találta a "scam" és "cheater" kifejezéseimet -:)
....mna.... hát ilyen szintű szupportja nem sok cégnek van -:)
Vannak cégek, akiknél a "vedd meg, és ne zaklass tovább" elv érvényesül. Az Abrites gyártója is ilyen. Ha küldöd a pénzt, gyorsan megkapod az árut, de, ha kérdésed merül fel, akkor bizony hetekig is eltarthat, míg válaszolnak.
A maga kategóriájában a legjobbak közé tartozik, de ez az árában is látszik. (milliós nagyságrend a teljes verzió ára). Az, hogy egy szervíznek kell-e ilyen, vagy sem, azt mindenki döntse el maga, nyilván sok különleges dologra képes, de a megtérülése igencsak megkérdőjelezhető, feltéve, hogy esténként nem járunk audikat stb. lopni...:-))))
De azért ennek is vannak hibái, pl. az elvileg támogatott cryptos Superb óráknál előfordult, hogy meghalt a műszeregység. Kulcsos cég mesélte.
A megoldás a "supporthoz", a személyes látogatás Bulgáriába, Jocónak szerencséje van, hozzá közelebb van sokkal....:-)))))))
Egyébként elvileg a vag-com is bármikor fizetőssé teheti a frissítéseket, ennek a jogát fenntertják, de eddig szerencsére még nem éltek vele.
OFF Van esetleg valakinek egy fölös MFA-s, hibátlanul működő 6Y1919880C sz. műszeregysége (vagy ezzel egyenértékű újabb cikkszámú esetleg), amitől megválna? Jöhet mélben is.
Köszi a hozzászólást megpróbáltam felcserélni a Can vezetéket.
Jobb is lett meg nem is... Most pl. kivett indítókulcsnál is be lehet kapcsolni a készüléket(amit eddig nem lehetett) viszont ha működik és úgy veszem ki az indítókiulcsot akkor nem kapcsol ki a készülék csak a power gomb megnyomására.
A készülék lámpái továbbra is csak akkor világítanak (bekapcsolt világításnál) ha a készülék is üzemel....
Neked az autódban Diversity antenna van. Ami annyit jelent hogy a hátsó szélvédődben a fűtés szálaiból a felső 3-4szál az antenna. Ehhez van ez az átalakító. Vedd meg kösd be értelemszerűen és jó lesz. A Can-es dolgot amit írtál azt meg fordítsd meg és elméletileg lesz világításod amikor ráadod a világítást a kocsira és nem fordítva fog működni.
C20NE Wellerből esetleg konkrét tipus? Ahogy néztem van a profi meg a hobby kategória, de persze ezekből is van több féle. Villanyos pákából 20 éve wellert használok, azzal nincs bajom:)
Urak! Kicsit off, de hátha van tapasztalat. Használ itt valaki gázos forrasztó pákát? Ha igen, akkor tapasztalat? Valami olyan darab ami bevált? Néztem a dremelt, de sose használtam még ilyet.
szakoca A VW csoport régen használja azt a technikát, hogy az antenna tőkében van egy erősítő aminek a tápellátását a koaxon keresztül oldják meg, erre a gyári rádiók fel vannak készítve, de az utólagosak nem, ezért kell az a plusz táp, ha nem gyári rádiót használsz.
AHK (?) motorkódú A8 Audinak (4.2 V8) egyik pillanatról a másikra felment a fogyasztása 5L-el (12.x vs 17.x L/100km).
Egyik lambda szenzor bent volt hibának, vag-scope-pal is látszott, hogy nagyon gyatra. Nem elhanyagolható benzinszag terjengett a kipufogó közelében.
Lambda csere, hibakód kiüt. Nem is jön vissza, de a fogyasztás eddig (kb. 1 hét használat után) sem ment lejjebb, legalábbis a TC szerint. Van valami ötletetek? Egyéb, motort érintő hibakód nem volt. Hogy lehet resetelni a trip-computerben a fogyasztást? Köszi.
Akkoriban nem is tudtam róla, hogy léteznek hamisítványok ,mert mindent közel egy áron adtak. A vezérdiagnosztikásokkal való "remek" kapcsolatom miatt az itthonról vásárlást elvből elvetettem.
Akkor nekem mákom volt mert én is a németektől vettem, de ez eredeti kábel és lehet is frissíteni mind a mai napig. közel 400eur-ba került de kicsit kevesebb.
Csak nem tud magyarul de hát ez már csak ilyen.
Van angol német verzió x-ért és van a magyar 2x-ért. Nekem hobbi célokra nem éri meg közel 200e-ért egy magyar kábel.
Ha 50 körül lenne akkor sokan vennének és lehet több haszon lenne rajta, de nem ez a cél.
A bosch azt tesz amit csak akar mert mamutvállalat. És a kts termék náluk az összforgalom fillértöredékes üzletrésze. Van vagy nincs, semmit nem jelent.
Ezt a vegyen ujat a 90-es évekbe a Bosch is eljátszotta a KTS-el,mikorbárki vehetett komplett csatolóval programot,és amikor mentek a frissitésért,közölték velük azt csak hivatalos Bosch szerviznek adhatnak ki,fügetlen nem kaphat!! De ha akarja használni vegyen megint komplett készletet,ez még a Kandón mikor jártam továbképzésre derült ki többen is mondták mikor a Bosch elöadést tartott befecskendezökröl,aki tartota az elöadást közölte ebbe ö nem kompetens!!!
Az egészhez csak annyit, mivel a vcds-ről is szó esett, hogy 2005-ben már régen forgalmaztam a magyar verziót Magyarországon és a hivatalos forgalmazók között símán megtaláltál volna, de egészen bíztosan a klónárust, akitől vásároltál azt nem.
Kiadtak egy alap csomagot x összegért amit egy darabig _ingyen_ frissítettek amíg fel nem törték fél év után. Minek támogassanak tovább olyat platformot ami nem hoz több pénzt? Ez a ross-tech-ket kivéve mindenhol így van. Lényegesen kevesebb mennyiséget adnak el és jóval veszélyesebb üzletág.
Nincs szó semilyen öszzefogásról, csak nem árt néha a másik oldalról is felmérni a dolgokat.
2005-benrendeltem az első HEX-CAN kábelem németországból. USA szállításra nem volt idő, mert várták az autót amihez kellett. Neves legális diag felszereléssel foglalkozó cégtől ami a mai napig üzemel. Több mint 300 EUR-ért. Akkor még ezen a országrészen azt sem tudták mi az a CAN. Megjelent a beta 510, és meghalt a kábel. Mert lengyel klón volt, mert átb@asztak. A forgalmazó sem tudta mi a gondja, küldött másikat azzal meg tudtam csinálni az autót majd szintén meghalt. 3 hónap szenvedés után tudtam újra használhatóvá tenni a kábeleket és bár azóta vehetnék eredetit, de nem teszem és inkább használok 5052-t ha a klón nem elég. Akkor kit okoljon az ember? A resellert aki azt sem tudja mit árul? Saját magam amiért megbíztam a hivatalos forgalmazón kívül másban?
Vagy az eredeti gyártót amiért 10$-on spórolt hardveren és engedte hogy idáig fajuljon a történet, hogy mára a 3. találat a googleban már klón kábelre mutat, de leszarják, mert nagy tételben még így is megéri és már amúgy sem tudnák visszafordítani a folyamatot.
Ezért gondolom, hogy 2010-ben joggal kérnek pénzt frissítésekre, főleg ha az közvetlen bevételi forrást jelent a felhasználójának. Márpedig az abritus termékei igencsak ilyen eszközök.
Amikor megjelent az 5.x verzió nem mondták az abritusnál, hogy fizetni kell a következő modullokra. Utólag kiatalálták hogy kell.
Azután meg azt találták ki, hogy csak akkor kaphatsz frissítést, ha megveszed az újabb csatolót. De ez sincs kiírva még most sem a honlapjukra, vagy nem közölték a felhasználókkal. Erről van szó.
Én nem az árát kommentáltam az illető terméknek, hanem azt a sunyi módot, ahogyan próbálnak kényszeríteni újabb összeg kifizetésére.
Egyébként vártam ilyen és ehhez hasonló megjegyzésre. Nem lepett meg. Jól ismerem már a "nótát" aminek a címe: össze kell fogjunk egymás ellen!
Azért milyen érdekes, amikor a vag-com vásárlók itt lázadoztak, hogy milyen drága a magyar verzió, akkor oltottad őket, hogy a szolgáltatást, magyar nyelvet meg kell fizetni. Amikor meg más gyártó termékéről van szó, már nem lehet "drága"? Ja hát fizetni kell a frissítésért, azért, hogy legyen miből fejleszteni, mert ők rájöttek, hogy az nem biznisz ha a felhasználók 80%-ka klónt vásárol.
Persze hogy csalók, mivel km óra-login-légzsák csaló programot árulnak csalóknak. Fejlesztenek amíg anyagilag megéri, aztán úgy eltűnnek mint ahogy jöttek.
A régit én eladtam és vettem az ujat a benne levö alap diagok végett. Mindenesetre ez érdekesen hangzik. Ha a régit nem áll módjukba frissiteni akkor miért nem ad kedvezményt a régi ügyfelekne az uj vásárlásánál. Az új (AVDI) biztos más az egész mert mégegyszer akkora méreü mint a régi volt. Lehet technikailag nem tudják megoldani a frissítést azon.De ezt más nagy cégek is eljátszották velem is személyesen. (Silca,JMA) A barátomnak a Digit 7000.- euroért akarják frissíteni. Ezek nem reális dolgok az biztos. Nagyon nagy pénzek. Azért mondtam még most is el tudnák költeni husz millát a munkámhoz hasznos dolgok vásárlására. De mivel nincs igy nem kell gondolkodnom a sorrenden hogy mivel kezdjem a vásárlást.
Én utoljára e-bvayről Lengyelországból vettem kettőt 80e/db áron. A PoHu-nál 85 a beszerzési ára, keress valakit aki beszerzési áron odaadja én most erre a forrásomat nem akarom elhasználni, hátha kell még valami nekem is az autómra :)
Bontottat kérdezd meg a diesel mágusoktól az aktuális topicban, esetleg Kollár Szabit...
Na hát válaszolt!! De nem jót. Ezek csalók....kitalálták, hogy akinek régi típusú csatolója van + matrix az nem kaphat frissítést. Meg kell venni az új AVDI csatolót és csak akkor, mert ők kell védjék a programjukat. De a felhasználók zsebére?????? Kifizetsz még 600 eurót és kapsz frissítést. Jövő héten kitalálnak egy újabb csatolót és arra ismét fizetsz majd ha akarsz frissítést....ami úgy amúgy persze ingyenes!
Ekkora sz@rt még nem láttam. Komolytalan csaló banda. Kifizettem 2000 eurót nekik és most ha akarok frissítést akkor még kérnek 600 eurót.....rablás. Na és mit tudsz tenni??? semmit. Esetleg annyit, hogy itt leírom, hogy soha senki ezektől a csalóktól ne vegyen semmit.
Akkor abból a rengetegből kéne egy mert én gugliztam és felhívtam az összes hirdetést meg ismerőst akit csak ismerek de sajna senkinek sincs jelenleg, nemrég még huszasával voltak de most egy sincs senkinek, persze biztos van akinek van csak hát ő nem hirdeti sehol meg nem ismerem így nem tudom megvenni se tőle.
Újat legolcsóbban jelenleg 110-ért adnak ahol van is kézzelfogható darab és holnap el lehet hozni.
Amúgy a cikkszám:
03G 130 073 D siemens hogy a fene vinné el, és mindenki szerint akit felhívtam ez ilyen szar, mind bekrepál mármint hogy zárlatos lesz idővel.
Audihoz is tudsz alkatrészt?
A8-hoz kéne nekem valszeg első stab rúd, arra kéne ár. 2004-es modell BFM Lang
De ismerem öket,söt a 90-es évekbe a régi gárdával egész jó kapcsolatom is volt alkatrész ügybe is,de az ujakat csak Hungexpos autókiálitásokról ismertem mert a náluk lévö termékeket megkaptam máshol olcsóban ugyan úgy garival!!
Az egyik középső a rossz, lehúzgálta egyenként és beindult szépen megy 3 hengerrel.
Hol van 85-ért ilyen új?
Jó lenne bontott is, nem akar rákölteni félmilkát, legyen hibátlan és eladja utána, nem érdemes vele szenvedni, mert egy rakás dolog még beadhatja a kulcsot ezen a motoron ennyinél már, csoda hogy idáig elment hiba nélkül, másnak nincs ilyen szerencséje.
Van nekünk, jó, de még alig használtuk. Praktikus mert a kiértékelésnél úgy szadizod a diagramot ahogy akarod. Kinél nézted ki, a Tatabányaiaknál 19,5-ért?
ha testzarlatos, akkor nem fog elindulni a gep. lehuzkodva, meg tudod allapitani hogy melyik halott. viszont ha ram hallgatsz nem teszel be sem felújítottat, sem valami javítottat. a siemens félét nem lehet értelmesen javítani...
ja és érdemes mind a négyet cserélni ilyenkor, már 10-15e km-en belül megdöglik a többi is... tapasztalat !!!!! 140-es, 170-es pdken hullanak ezek a szarok, mint a legyek. az újnak az ára valahol 85e környékén van beszerzési áron....
Jónapot a kontár,és sufnituningos társaságnak:))))))
Ki találkozott,vagy halott olyan ketyeréröl mint a Crecoder by MAC?? Azt olvastam róla,hogy ez egy adatgyüjtö amit rálehet tenni az OBD csatira és 24-órás adat gyüjtést csinál a kocsiba,olyan hibákat is betárol amiket a vezérlö nem mert nem éri el a hiba az 5 másodpercet!! Kilehet értékelni,és amikor csak ügyfél mondása alapján nem találni hibát azt ezzel lehet rögziteni és megtalálni!!
Hali! Gyújtás nélkül egyenként húzd le és úgy indítsd ,és ki fog derülni melyik a rossz,mert ha azt húzod le el fog indulni az autó.Legalábbis nekünk így működött. Üdv
Kéne egy db PD elem bontott ami jó és ki kéne jönni az autóhoz és kicserélni, Szelepfedél le van bontva de nem akarja fater tovább erőltetni, csak ha nem lesz aki megcsinálja.
Telkiben van a kocsi, szerszámok vannak, csak ha spéci kulcs kell valahova azt kell hozni.
17448 - Supply Voltage A for Injectors: Circuit Malfunction P1040 - 006 - Short to Plus - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00100001 Fault Priority: 4 Fault Frequency: 3 Reset counter: 200 Mileage: 157019 km Time Indication: 0 Date: 2010.03.06 Time: 19:12:39
Freeze Frame: Text: Text: 208 Text: Nm Text: Battery Volts: 100.7 V Battery Volts: 101.7 V Battery Volts: 103.6 V
18578 - Supply Voltage for Fuel Injector Group A: Open Circuit P2146 - 009 - Open or Short to Ground - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00000100 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 17 Reset counter: 200 Mileage: 157021 km Time Indication: 0 Date: 2010.03.06 Time: 19:14:26
A dátum egy nappal el van állítva benne, az első kód gondolom nem érdekes annyira, a 2. volt amikor megállt és utána hagyta gurulni és a 3. lehetett amikor indítózott már a leállósávban.
Igen ez így van. Más is panaszkodik rájuk. Én a Voskan-t ismerem, de bármit kérdezek azonnal válaszol, és a frissítéseket is küldi. Nem panaszkodhatom rá. Ettől függetlenül a védelmük és a szakmai hozzáértésük kiváló. Pedig régebben Te szoktad mondani nekem, hogy neked mindig rendesen küldik a frissítéseket. Talán irjál neki ha eddig mással beszéltél.
Az Abrites/Abritus termékehez annyit fűznék hozzá, hogy a hivatalosan tőlük vásárolt 2000 eurós csomaghoz már rég nem kűldék a frissítést. Írtam panaszlevelet, de semmi. Egyszerűen semmibevesznek. Megvan a program(régi 2007)amivel küldték a csomagot, a hivatalos csatoló és a matrix de tojhatok rájuk, mert frissítés nincs. Ilyen komolytalan csalókat még mostanig nem találtam.
Idővel biztos fel lehet mindent de most az abritus, codecard, icc, meg még pár progit már rég nem sikerül nekik. Ahogy hallom most azok csinálják a védelmet ezekre akik eddig törték őket. Bár az icc-t még sosem tudták törni.
Szerintem mindenképpen bontott lesz, vegyen párat azt majd cserélgeti addig a pár hónapig amig még meglesz a kocsi, itt az idő eladni, ez a jel, innentől már bármi baj történhet egy autóval, venni kell újat vagy pár ezer km-es kocsit megint és azzal lehet menni pár évet hasonló hibák nélkül.
max 2 évente lecserélte az autit idáig mindig max 70 e km után, csak ez olyan jól bírta idáig, elégedett volt vele ezért is halogatta már 3 éve az autó cserét de már avaly óta gondolkozik új autón, közben meg itt az első nagyobb hiba de legalábbis megállt az autó, el kell adni.
Hát igen a benzinesnek is lehetnek bajai, de a dízel azért gyakrabban és főleg drágábban szarik be.
Én is viszek magammal mindig tartalék gyujtótrafót meg szerszámot, és mivel ki is gyulladhat úgy romlik el ezért van még poroltó is. F végű bosch trafó 4,2v8 BFM motorhoz.
"Tehát szerinted ha egy PD elem meghal attól még nem áll meg az autó és főleg beindul utána csak mondjuk 3 hengerrel?"
Félreérted, én csak rákérdeztem, eddig nem találkoztam ilyen zárlatos esettel, de ez nem jelent sokat! Normál esetben a PD, elemhiba miatt nem áll meg, a hibás henger befecskendezés vezérlését lekapcsolja és megy 3 hengerrel. Ha ezt a zárlatos lehetőséget nézzük, akkor megeshet, hogy az elemek +12V-os tápja száll el, akkor meg a többi elem sem tud működni. De ez csak elmélkedés a részemről.
"....ez dízel sajátosság hogy egyszer csak leáll és se kép se hang..."
Soha nem mond, hogy soha!! :-) Pl. tápszivattyú hiba ugyanúgy megesik benzinesnél is, akkor azzal sem mész egy tapodtat sem sehová. De emlegethetnék gyújtáshibát is, ami dieselnél sosem fordul elő. :-P
És ha lehúzom a kábelt a rossz elemről akkor beindul az autó?
Ezzel ki lehet próbálni akár 1-2 pillanatra hogy az e rossz.
A tanulság hogy vigyen az ember magával egy pár ilyen elemet meg szerszámot ha hosszabb útra megy , és akkor nem kell százerért hazatrélerezni(most csak a fele volt)
Így nem lehet nyugodtan elindulni egy ilyennel, mert gyakorlatilag bármikor megállhat.
Igen közben én is találtam hirdetést 130e ft új/db hihetetlen ebből 4 főleg a pohu-ból 700e nem is ér annyit a kocsi nemsokára, de legalábbis nem fogja fater a kocsi értékének az 1/4-ét rákölteni csak pár kis vacakra a motorhoz.
Bontottat érdemes venni ezeket a 20-40 közöttieket/ db? Gondolom azzal is elmegy pár hónapot, már amúgy is lassan el akarta adni, venni kell új autót nincs értelme közel millió rákölteni a régi múmiára.
Tehát szerinted ha egy PD elem meghal attól még nem áll meg az autó és főleg beindul utána csak mondjuk 3 hengerrel?
Ment pályán kb 350km-t és minden előjel nélkül megállt, utána indítózott és közben villogott az izzitáslámpa bár szerintem ez nem jelent semmit, se kép se hang többet.
Azt mondta tegnap egyszer leállt, de utána beindult és ment vele többszáz km-t.
Előtte meg évekig semmi baja nem volt, csak olaj kellett bele de abból sok.
Egyedül a tankban lévő üzemanyag pumpa de az is régen volt és akkor is egyszercsak megállt pályán és ugyanígy trélert kellett hívni. Lehet megint ez szart be, végülis már ez is elment több mint 70ezret?
Engem még benzines nem hagyott ott sehol soha, igaz nem tud 5-7L-t enni egyik autóm sem csak 12-22L de nem áll meg csak kimegy a világból amig benzin van benne, mégha baja is van akkor is haza megy, ez dízel sajátosság hogy egyszer csak leáll és se kép se hang lehet hívni a mentőt.
Még örülhet is hogy 155e km-t elment csak egy üzemanyagpumpa hibával.
A fékbetéteket is száz körül cserélték, fater nem az a fékezős fajta, meg nem is nyomja iagzi autókímélő tipus.
Holnap reggel azt akarja menjek át hozzá(50km) a kábelemmel meg laptoppal és vizsgáljam meg. 11 re ott is vagyok, de legalább van támpont mi a gyengesége ezeknek és merre induljak.
Gondolom ha egy meghalt akkor elég egyet is kicserélni hogy per pill működjön az autó.
Igen ir ki hibakodot, ha töbször volt inditva ill. legalább 5 sec-ig inditozol. Pontosan ne tudom most neked megmondani a hibakodot de injektor áramellátásra utalo hiba lessz benne. Holnap meg tudom neked nézni a mentett adatok közzöt, mármint amit csináltam tavaly év végén. Abban csak 80 e volt és gariban volt már 1 vserélve. Én kintről hozattam gyári felujitottat, mivel az neredetiben sajna sok a hibás és volt valami modositás a gyártás folyamán e miatt. Ezért javasolták ezt a megoldást, Igy volt 142 E és a cseredarab.
Pedig nem nyomja fater kb 130-al ment 5,5L-et evett már 800-at ment azzal a tankkal és még 300-at írt ki neki.
Újjonan vette semmi baja nem volt idáig szinte csak 75 körül a tankban lévő pumpa megadta magát de azt még gariban cserélték, meg a xenon égők kezdenek elfáradni.
Persze 100e felett de főleg 150 felett már azért bármi előfordulhat egy autón.
Én ezért veszek benzinest mert az nem áll meg, igaz többet is eszik de amit megspórol a dízeles a tankoláson azt idővel "beletankolja" a szervízben a motorba.
Előadnám újra a gondomat, hátha tud valaki valami megoldást: Az autó egy 2000 évjáratú all road. A szintszabályzóját nem lehet manuálisan kezelni (automatán sem működik). Egy darabig világít a led a kezelőszerven ami jelzi a magasságot és világít a felfele emelő nyomógomb ledje. Az autó törött volt és teljesen ki lett pakolva a belseje. A hibakód a következő:
01777 - Redundand Signal Path from Controls for Vehicle Leveling (E281) 30 - 00 - Open or Short to Plus
Ha a felfele emelő gombot megnyomom akkor azonnal bedobja a hibát ha nem akkor kb 15 másodperc múlva. A rendszer annyira megemeli az autót, hogy lehet vele közlekedni. Kivezérlés tesztnél működik minden funkciója. A kalibrálás nem segített.
Énsem lepődöm meg ha lelopják a munkánkat, ezért használunk ujabban jó minőségü két komponensü ragasztót az adathordozók leragasztására. Hú de ebbe ne is menjünk bele mert lehetne róla oldalakat irni. Van pár program ami jelenleg feltörhetetlennek bizonyul, talán ilyen védelem kéne a VCDS-re is. De ezt a gyártójának kell tudni.
Félreértés elkerülése végett! Én csak arra voltam kiváncsi bevállalod hogy vásároltál "lopott" vagy klón, vagy nem eredetit vagy nem. Ez kiderült, bár elég burkoltan fogalmaztál. Nem védem az ilyen embereket, de van akinek most van "ködösebb" időszak, és most "robban" a világ van akinek régebben. Ezen kár vitázni. Aki sosem vett klónt semmiből az ne vegye magára, aki vett az meg ne sértődjön meg ha más megveszi az ő általa fejlesztett program feltört változatát.
Most még lehet csodálkozni az afrikai nyomoron, a túlnépesedett kínán, de ugye mindenki érzi, hogy kelet-európában sem lesz rózsás a helyzet, mondjuk az elkövetkezendő 20 év távlatában. Kénytelenek az emberek a lopásból megélni. Ráadásul magyarországon minden 3. ember gyakorlatilag ingyen él. Én már meg sem lepődöm azon, hogy a munkámat ellopják, másolni próbálják, vagy éppen fele annyiért végzik. Ez mára természetes. Az eredeti szerzőknek, fejlesztőknek, szerelőknek megmarad az az előnyük, hogy a felhalmozott tudásuk, tapasztalatuk birtokában mindig képesek új dolgokat létrehozni a semmiből. Így a megélhetésük biztosított, amíg marad egy csöpnyi motíváció.
Ide tartozik egy kis kiigazítás: nem lopott programmal kezdtem! Az első program, amely használható volt (VW-Tool) hivatalosan vásároltam az USA-ból még 97-ben egész pontosan 800 dollárért. 97-ben indítottam a saját vállalkozásomat. Azelőtt majdnem 5 évet egy VW-audi képviseletnél dolgoztam(üvegmosóként -;) ).
Azután megvásároltam az "alfa 071 vag-com " verziót. Ami ezután jött, az már egy "ködösebb" időszak, de abban az időszakban "robbant" a világ.
Nálunk az originál az eredetit jelent. Pontosan ezt a választ vártam. Mert tudom hogy vásároltál Te is kinaiaktól nem is egy dolgot. Hisz még cimet is küldtél meg tanácsot is adtál hogy hogyan lehet. Csak arra voltam kíváncsi elismered vagy nem. Megemelem a kalapom az őszinteségeden. Hogy most mit használsz azt nem tudom , nem is érdekel,de ezek szerint azzal kezted. De ki nem? Sajnos. Érthető hogy a Te termékedet véded. A biblia irta a "sárga veszedelmet". Itt van. Tönkre tesz minden ipart és gazdaságot. Engem is boszant ne aggódj, hogy már minden utcasarkon kulcsot másolnak, feltört gépekkel, engedélyek nélkül, hozzá nem értő emberek. És ha megjelenik egy új dolog a szakmámhoz azt meg kell vennem hivatalosan, ha talpon akarok maradni. Jelenleg olyan húsz millát eltudnák költeni még. Amin nem is álmodozom. Csak csorog a nyálam....Sajnos nem lehet ellene tenni. Nyilván abban is igazad van ilyen embereknek nem kell segíteni. Én sem segitek. Amit akartam megtudtam, köszönöm. Ha nekem a szakmámhoz kellene naponta a VCDS akkor megvenném biztos. De igy amire nekem kel nagyon megfelel a 311.2N. A szakmámhoz nekem is minden eredeti ahogy irod "jogtiszta" dolgaim vannak. Hazudnák ha azt mondanám hogy nincs klónom semmiből. De aki ilyet mond az hazudik. Mindent letölt az ember ami jó lehet valamire, de lehet sosem fog kelleni.
Nem értem mit fed le a kérdésedben az "originál" De, ha a munkámban most használt eszközök jogtisztaságára gondolsz, akkor a válaszom igen. Ha azt kérdezed, hogy valaha használtam-e nemjogtiszta programot, a válaszom igen. Ha azt kérdezed, hogy hajtottam-e gyorsabban a megengedett sebeségnél, a válaszom igen. Ha azt kérdezed, hogy valaha káromkodtam-e, a válaszom igen. És ezt így sorolhatnám..... minden tolvaj boldogságára.
Na és akkor most azt mondod, hogy ezek tudatában örüljek annak, hogy meglopnak? Segítsek önzetlenűl azoknak a tolvajoknak is, akik a lopott programot használják?
Ha itt leírnám, illetve leírhatnám az országokra és nyelvi változatokra bontott programok számát és ezekhez tartózó "magyarázatokat" meglepően szomorú lenne.
Minden országban van klón, lopott program. Ez tény. A számuk és az illető ország társadalmi vonatkozásai viszont nagyon eltérőek. És az egészhez hozzá kell tennem, hogy NEM a gazdasági oldala a szomorú, hanem az illető ország társadalompszihológiai vetülete az ijesztő.
Egy megtörtént pédával mutatnám be: helyszín egy független magán műhely(egy országban)-> amikor rá akarta dugni a tulaj kocsijára a csatlakozót, a tulajdonos azonnal leállította a szerelőt! és kérdezett: mi az amit rá akar dugni?....és következett egy hosszas "vita".....Elcsodálkoztam de jól is esett! .....na de ez nem itt a környező orszgokban volt......sajnos.
A környezetünkben, nem érdekli a tulajt mit is "dugsz neki fel" csak már dugjad..... Ezért virágozhat a klónüzlet, a klónos-szaki....stb. Na hát ennyit a társadalmi oldaláról.
""És a vissza tekerösnél mit csinálsz??:))))"" -vissza tekerem -a légtelenítő +lazítása itt sem jelent gondot ;) -de ez nem az autószerelő fórum, itt diagolni kell:-) biztos ezért nem érted a lényeget;)
Tájékoztatom a T. közösséget, hogy telefonom biztonsági mentés fájlját 2hónap után megtaláltam, rendszert visszaállítottam, minden kóklernek meg van a telefonszááááma:)
Nekem még szerencsém volt velük:))) Még csak kedves ügyfél által barmolt szétesett rendszerrel találkoztam ami tréler szinten jött:))) Leginkább taxisok akik a saját szarjukat is megennék két fillérért,és sajátmaguk barkácsoltak:)))
Nyomtam mint az állat, de nem ment, gondoltam beragadt. Be hát. A fogaskerék a fejembe, mert nem láttam, hogy van oda egy spéci szerszám amivel tekerni lehet-illetve kell. :-)
VW BORA 2001. Elől féktárcsa, és betét csere után a fékhatás annyiban változott hogy jobban be kell nyomni a blokkoláshoz a fékpedált. (Mint ha levegős lenne).
De azon kívül hogy vissza lett nyomva a munkahenger, más nem lett csinálva.
A tárcsa az német, a betét gyáti!
Van-e ilyenkor értelme légtelenítésnek? Esetleg VCDS-sel?
Szerintem ilyenkor nem tud levegő kerülni a rendszerbe! Vagy igen?
Na hát ez az. Ha értelmezed amit leírtam, akkor máris van válaszod. Ez itt egy nyílvános fórom, és amit leírtam itt még az is sok ide.
Elegem van a jószívűségből és a segítőkész modorból. Minden tolvaj olvassa ezt a fórumot és ugyan úgy hasznára van, mint minden becsületes felhasználónak.
Jó ez a szabad fórum, itt lehet anyázni, lehet klónosnak nagyoskodni, másokkal csúfolkodni, de jobb lenne ezt jól meghatározott keretek közé rakni.(egyébként van ilyen hely, de ez itt nem a reklámról szól). A klón felhasználó csak azt panaszolja, hogy drága a program, de ha neki nem fizetnék ki a lopott programmal a nemtörvényes munkáját, akkor azért őfelsége klónos is felháborodna. És még van pofája klónoskámnak fölhívni, hogy leállott a lopott csatolója!.....és aljas hazugsággal USA-ból vásárolt volt "hivatalos".......uffff .......tele van.....a káposztás hordóm is.....
Egyébként a sok jótanács és szakértelem, amit itt egyesektől olvashatunk nem lenne itt, ha az illető szakemberektől is loptak volna. Nagyon sokan komoly tudás mögül írnak itt a fórumon, de ha az illetőktől is annyit loptak volna mint egyesektől, akkor kérdem én - ugyan olyan nagylelkűséggel osztanák meg a saját tolvajaikkal a tudásukat? Kétlem....
Én is sok mindent nem szeretek de a muszály az nagy úr:)))
Nem tehetem meg a luxust,hogy elküldözgetek ügyfeleket:)))) Sajnos annyi a klón a Vag-Com-ból minden sarcon hirdetimagát valaki hogy tesztel vele csak amihez ök nem értenek próbálja kihasználni az ember ami benne rejlik legalább irányadónak:)))
A fiat masinák nem az én világom és nem is szeretnék VCDS-fiat aklamazásokról tárgyalni -:) Viszont a VCDS beállításairól tárgyalhatnánk.... Csatolt kép bal alsó sarok.
Hát pedig P 307-nél és PuntoII marelli vezérlősnél is ezt csinálja. Az tény, hogy a vagcom nem erre készült, ajándék funkciónak ne..... Arra jó, hogy mire a hivatalos diagnosztika elindulna, addig OBD2 szkenner használata mellett már meg is van hiba, vagy nem :)
A jelenséget én is napi szinten tapasztalom. Egy-két túlságosan is kíváncsi ügyfél frász kap -hogy ilyet még sosem csinált, mi ez?- , de azért engem érdekelne mi is okozza pontosan. Egy erős tippem van, de mivel nem vagyok biztos benne, ezért nem vetném papírra monitorra.
Nem tudom még nem találkoztam ilyennel!! Pedig már volt Clio 2-es Citroen C2,Peugeot 307,Ford,Puntó stb egyiknél se tapasztaltam ezt csak enél ezért lepett meg!!
Azt nem mondhatom meg miért, mert akkor megint be lesz írva, hogy hazudok. Viszont nyugodj meg nem a műszerfal hibája, a legtöbb francia és olasz autónál ezt csinálja.
De arra nem válaszoltál miért csinálja a VCDS ha már felismeri és kapcsolódik hozzá a müszerfalat megbénitja,minden ikon világit,és a mutatók mind nullán vanak mikor a motor meleg, a tankba van üzemanyag,és van fordulat is!!!!
Ahogy megszakitom a kapcsolatot a vezérlövel abba a pillanatba minden helyre ál:)))))
Minden teszternek van erös oldala,és kevésbé erös,söt olyan is ami felse ismeri!! Ha mindegyiket megakarná venni az ember akkor több milliós befektetés lenne ami soha nem térül meg:))) De a DEC SUPERSCAN-tól se vagyok elesve,látam olyan szerelöt aki a falhoz akarta vágni PSA conszernes kocsiknál nyujtott teljesitménye miatt,az illetö csak ezeket javitja !!
Tiszteletem az uraknak,kontároknak,és sufnituningosoknak:)))
Talán kicsi tanulság olyanoknak akik nem csak Vag-Com vagy VCDS használók!! 2006-os Fiat Dukató Multijet volt a gond tárgya!!! Müszerfal ikon világit,és a motor nem forog 2500-nál töbet!!!KTS-Multi Diag nem is ismeri fel,Dukatónak,VCDS-t rákapcsolva felismeri OBD-oldalon,de ahogy csatlakozik abba a pilanatba minden ikon lámpa elkezd világitani,és minden mutató lemegy nullára (viz,üzemanyag) beinditva ha rácsatlakozik a fordulatszám mérö is lemegy nullára de a laptopon a program mutatja a fordulatot töltést mindent csak a müszerfal világit mint a karácsonyfa!!!Rádugva X-Car431-es Dukatónak nem ismerifel de ki irja hogy PSA Consern és egy számsort ad,de Peugeotnak már nem ismeri fel!! Vissza dugrá Actia Peugeot Boxer-nek fullosan felismeri vezérlö szám,alvázszám stb,élöadat mindent fulra!! De a lényeg ha a VCDS felismeri miért kapcsolja le a müszerfalat mintha csak gyujtás lenne rajta de a mutatótak teljesen nullára leteszi mintha hibás lene a müszerfal??? Üdv:Kolcsár
1. úgy tudom, ha egy új egységet (pl.:gyári állófűtés) szerelek be mondjuk egy Passat - ba (2007-es) akkor azt miután be lett szerelve és kötve aktiválni kell a kocsi vezérlésben VAG-COM kábel - al és egy VCDS nevű szoftverrel.
Ezt jól tudom? Ha igen milyen kábel és verzió - ú szoftver kell hozzá.
Nekem is lenne egy nem pont idevaló kérésem, de hátha tudtok segíteni. Fiat brava tip. légzsák vezérlőt csere esetén kell tanítani, vagy régit kiszerelni bontottat beszerelni hibakódot törölni és kész???
Sziasztok! Igaz nem idevaló,de hátha tud valaki segíteni.Seat Cordoba 2003 biztosíték táblába szeretnék üres helyre kicsi biztosítékot berakni.Ehhez keresnék sarut,amit bepattintok az üres helyre.Hol lehet ilyet vásárolni Budapesten?
Hááát, nem tudom. Nálunk olyat tett az eleje mérésekor, hogy néhány másodpercig forgatja a görgő majd fékezés nélkül elkezd lassulni és lefogja a fékpadot. ( kézifék behúzva)
A6 2.5TDI '99 multitronic esetében világít az ABS visszajelzőm. Fékerőszabályzó elektronika hibát jelzett a komputer hibakiolvasáskor. Kérnék egy kis segítséget, merre induljak el, mit nézzek meg? Előre is köszönöm a segítséget!
Torsen van benne, az tuti, viszont ha kerék felől jön a hajtás, nem tud a torsen dob kicsapódni. És mondom, az enyém is az, mégsem jött ki a padból. Ott álltam végig az autó mellett. Valamelyik topicban (asszem Audi) bettett vki egy videós linket, hogy a két első kerék alá görgőket tett, és indult az A4-el, de nem tolta le a hátulja, majd fordítva is megpróbálta az ember.
Lenne egy kis gondom egy 2000 évjáratú all road-al. A szinszabályzóját nem lehet manuálisan kezelni. Egy darabig világít a led a kezelőszerven ami jelzi a magasságot és világít a felfele emelő nyomógomb ledje. Az autó törött volt és teljesen ki lett pakolva a belseje. A hibakód a következő:
01777 - Redundand Signal Path from Controls for Vehicle Leveling (E281) 30 - 00 - Open or Short to Plus
Ha a felfele emelő gombot megnyomom akkor azonnal bedobja a hibát ha nem akkor kb 15 másodperc múlva. A rendszer annyira megemeli az autót, hogy lehet vele közlekedni.
A viszkósnak/torsennek mindegy mi hajt, csak fordulatszám különbség legyen. A villamosan vezéreltek az más eset. Azt most meg nem mondom, hogy a 98-as A4-ben torsen, vagy haldex van. ( ha nem tévedek :-) )
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy egy B7 passat csomagtér ajtó önmagától időnként felnyílik?
Mindjárt hozzá is tenném, hogy nem a zár a rossz,(sem a mikrokapcsoló ami a zárban van) mivel felnyitott állapotban is időnként elindul a zár motorja... kattog néhányat aztán elhallgat... van, hogy két hónapig semmi hiba nem jelentkezik aztán megint elkezdi....7km/h sebesség fölött nem nyílik föl(sem pedig kívülről bezárt állapotban.) de indulásokor nagyon gyakran előfordul....
Megint segítséget szeretnék kérni. A vag-commal ismerkedve minden elérhető egységnél hibaolvasást tartottam.(az autó 2001-es Passat 1,9PDTDI) A Climatronicnál a "00787 - Friss Levegő szenzor szakadt v. rövidrezárt B+ -al" hibát írta ki. Kérdésem az, hogy hol van ez a szenzor? Házilag ki tudom cserélni v. szakszerviz? Az ETOS-ban be tudom azonosítani az alkatrészt a beszerzéshez?
Az a helyzet, hogy a légzsák hibajelzője rendben működik, ebből arra következtettem, hogy a vezérlőt nem vette ki. Több úton indultam el, de addig nem rakom be, ha találok is, amíg az utcán állok, így, gondolom, a kutya nem akarja elvinni, hiszen az autó értékének 30%-a hiányzik :-P
Itt még kipattintható a műszerfal megbontása nélkül, gondolom ezért ilyen "népszerű"
Picit felgyorsítottuk a költözés projektet, ami a gyerekek miatt amúgy is aktuális lett volna, utána elhozom a szerszámaimat a mostani műhelyből, és végre élhetek a hobbimnak (is), - két büfiztetés között - , és nem kell aggódnom a kocsik miatt sem:-))
( Szomorú az a világ, ahol nincs biztonságban a tulajdonod :-(()
Esetleg ha nem sikerül a problémát megoldani tudok egy jó szakit Győrtől 50km-re szlovákba. 15éves tapasztalattal a háta mögött. VW, fiat, alfa,peugeot,renault,citroen,nissan,bmw,opel,honda,merci,meg a tököm tudja milyen amerikai kocsik villany részével foglakozik-nak.
Légzsák,vezérlők,kódolások,minden ami szoftver, írnak-olvasnak-javítanak.
Úgy emlékszem, hogy csak a 2006 utániaknál van együtt a légzsák a műszerfallal. Egy új légzsákvezérlőt tudok adni, ha profik voltak, biztosan vitték azt is. Nem túl rég, 1-1,5 éve javítottunk ilyen autót. Ha jól emlékszem, van szürke, és fekete színben.
Sziasztok! Valaki legyen szíves megmondani, annak a fórumtársunknak a nevét vagy elérhetőségét aki Györben lakik és vezérlőegységek javításával is foglalkozik. Sajnos elfelejtettem a nevét :( Köszi
Kicsit többet szeretnék róla tudni,ha van rá mód,vagy csörgessél meg légyszives vagy sms-be hol lehet találni téged vagy milyen számon vagy elérhetö???
Köszi a gyors segítséget. Megnéztem az általad belinkelt kódleírást.
Ha jól értem, a turbónyomás pozitív irányban eltér, azaz nagyobb a megengedettnél. Abban tudsz segíteni (vagy bárki más), hogy mik okozhatják ezt a hibát?
Amennyire jól tudom, jól fordítottam, de majd a szakik megmondják,hogy jó e ez így.
Próbád meg valahonnét a vis(vag info system)-t letölteni, abban vannak az ilyenek leírva.
Le van írva,ha új órát vagy új vezérlőt cserélsz, meg az is ha öreget cserélsz valemelyiket.Csak hát NO UNGARISCH. Több nyelven is létezik: angol, cseh,portugál,németet nem tom de szerintem az is van.
Szia! Nekem is van egy eladó! Fullos,(oszcilloszkóppal eggyütt) liszenc nem jár le, végtelenitve van. Ha nem irja ki,hogy kommunikációs hiba még ki is olvas valamit. Robi ,
Most találtam rá a fórumotokra és nagyon örülök neki. Azt hiszem, hogy az eddigi hozzászólásokat ahogy az időm engedi, vissza fogom olvasni okulás céljából. Most viszont segítséget szeretnék kérni. Sikerült szereznem egy KK/L csatlakozót és egy magyar VW TOOL progit. Van egy 2001-es Passat PDTDI-m, azon csináltunk tagnap hiba olvasást. A következő kettőt jelezte: 17965 Ismeretlen hiba és 65635 Ismeretlen hiba. Van ugyan egy magyar leírásom a VW TOOL VAG 1552 vizsgáló programról, de az abban található hibatáblázatban a fenti hibák egyike sem szerepel. Tudtok nekem segíteni, hogy milyen hibát jelentenek ezek a kódok?
Ha egy kábel működik pl. 908-as szoftverrel, akkor az mindenképpen CAN-t is tud kezelni, vagy nem feltétlenül, mert a nem CAN-képes kábelek is működnek a 409-nél újabb programokkal?
Tiszteletem a kontároknak,sufnituningosoknak és egyéb barkácsolóknak:))))
Kérdésem lenne egy régi vidéki kolegát megkerestek,hogy van eladó teszter,tölem kérdezte mit tudok róla,de sajna én semmit és nem is hallotam róla még,de neten se találtam a magyar forgalmazó honlapján kivül más leirást!!!
Hátha valaki találkozott már vele és ismeri vagy hallot olyant aki már evett ilyent:)))
EASY SCAN PLUS a neve és a WESZTI KFT forgalmazza!!
Elöre is köszönöm ha valaki találkozott vele és megosztaná a véleményét!!!
Nem, a műszerfalba simul és azzal megegyező anyagú a burkolata. Eszembe se jutott, hogy ezért feltörik, a csomagtartóban meg 1MFt értékű műszert otthagyott (kint felejtettem) ....:-)
Ez még manapság biznisz? Azt hittem ez 4-5 éve kihalt beszerzési forrás. Ennél ki lehet ezek szerint szedni a jobbos zsákot műszerfalpárna nélkül? Ha a jobbos zsák nyit, akkor nem szakítja fel a műszerfalat?
Feleségem sem érti min vigyorgok, de én már annak is tudok örülni, hogy a műszerfalat nem barmolták szét. "Szakszerűen" vették ki. A probléma nem itt kezdődik! Csak egészség legyen!
Attól eltekintve, hogy a szomszéd azzal keltett, hogy feltörték az autót és erre rossz ébredni, de hozzá vagyok szokva. Azonban mikor beültem méginkább úgy éreztem ma nem kell KV a vérnyomásemeléshez ... :-(
Nem tud véletlenül valaki megbízható forrásból 2004-es Ford Fusion -ba légzsáko(ka)t előre? Ma reggel egy ablakkal és 2 első légzsákkal könnyebb lett az autóm ....
Sziasztok! Megfejtés kellene erre: Adress19: controller:6no909901 component:Geteway k<-> can 001 shop#wsc 00020 01314 Endine control module 49-10 No communications intermitten
Sziasztok! Tdi adagolófedél (HDK216) beállítást szeretnék csinálni tisztítás után, de az injection quantity 3.2 és 4.6 között ugrál és a motor akadozik. Mi lehet ennek az ingadozásnak az oka?
Mennyit ingadozhat ez az érték? Fogyasztó nincs rajta, motor üzem meleg. Tisztítás előtt is ugyanez volt a jelenség. Fedélcsere vagy lehet más is?
Mesterurak! Audi A4 2008 2.0cr a szerviz nullázást nem naon veszi el,és érdekes módon nem 1-en hanem 2-en állt. Kapott 0-t is és akkor is csak 1-re ugrott vissza.Kijelző szerint 30000km-en áll a szerviz,de a gyujtás ráadásakor a service due felirat jelenik meg. Valaki találkozott már hasonlóval?
Jelentem, a mai napon, a délelőtti órákban felhívtam Donibcsit, második csörgésre felvette, csak pont nem ért rá, de kicsivel később visszahívott, --kétszer is--!! :-PPP
A telefon meg csak az én véleményem.- Tudod Papi én sem fiatalodom és rájöttem , hogy ha nem muszáj akkor félreérthetö dolgokat nem irok le másokkal kapcsolatban mert abbol nem szokott jo kisülni. Bizonyos szempontbol támadhato lesz az egyén ill. utolag nekem is jelenkezhet a hatása... Ha belegondolsz akkor nem irok most zagyvaságot?!
Elöször is nem kerestem még semmilyen szinü tablettát,pirulát?))
Másodszor nem csak egyszer csörgettem meg hanem töbször is,és ha csak annyira veszi fel hogy hivjál késöbb az is érthetö,nálam is van ilyen pláne ha ismeretlen szám és már töbször hiv!! Harmadszor,mióta volt a malür hogy kórházba annó lenyulták a telefonom,az ismerösök telszáma elvan mentve,egy sim kártyára ami félre van téve ilyen esetekre,mert általába ha új telefont vettem adtak hozzá lebeszélhetö kártyát is:))) De van biztonsági másolat mivel nem minden fér sim kártyára számitógépen és ha malör van vissza tudom tölteni,na most hallom a gondolatodat ja a kor igaz még se Cavinton nem kell mint sok fiatalnak,meg Viagra,se kell hálistennek mint nektek,mert mindig ez a témátok csak:)))) De lezártam ezt a témát,bele akartam vinni a jóba is nehogy azt mondja csak kérdezem amire neki se volt sokszor válasza nem csak nekem:)))) Üdv:Kolcsár
Papi nem toom de eddig ha Én hivtam akkor elértem és nem volt elérhetetetlen. Amugy meg szerintem nem mindegy mikor hivják az embert. Ha pl. ügyféllel beszél , vagy diagol akkor valahogy nem illik és nem célszerü felvenni a telefont. Nálunk a cégemnél nem tiltják ugyan a telefonálást de nem nézik jo szemmel sem . Én alkalmazottként dolgozom de megértem az efajta gondolkodást, mivel ha pl. a fiam segit nekem és a barátai hivják akkor egyből felkapta a telefont ls én meg várhattam amig befejezi közben meg evett a méreg. Egyszoval telefon szükséges de mindkét fél tolerálhat : Arrol ,hogy nem hiv vissza lhet a frissités tehet. Ritka az olyan ember aki egy esetleges ismeretlen számot visszahiv.
Köszönöm elöre is , holnap reggel irok mivel egy kicsit hosszabb leirni a dolgot. Mára nagyon befáradtam és amivel keresni szeretnélek azzal pedig elakadtam abban pedig Te otthon vagy!
De humorosak vagytok....mindjárt összepisálom magam:) Jocó, még nem végeztem a Q7-el, a címkét is pár helyen módosítanom kell(ett). Ha kész vannak az ISA,IMA illesztések, és minden jó, akkor referálok.
"Frissítés volt a telefonomon, és minden név eltűnt." lehet neked is meg kell csörgetni. de az nem jó mert nem veszi fel a telefont. küldj egy sms-t neki te is jocó névvel.:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
Bevittek egy Tranzitot hibatároló lekérdezésre,és közölték az ügyfélel,nem válalnak felelöséget ha a vezérlö egység meghal mert sajnos sokszor van ez !!! A legvicceseb alá is irattak vele egy ilyen papirt!!
Tiszteletem az Uraknak!! Mágusoknak,és Sufnituningosoknak:))))
Akkor most hogy lesz?? Mikor-hol lessz a miting,sulycsoport beosztásal vagy abszolutba indultok??
Minek itt veszekedni ha lehet verekedni:))))) Melyik szabálykönyvet használjátok??:))))
Különben igaza van a fiatal versenyzönek olyan nagy ember lettél hogy a telefont fel se veszed hiába hiv töbször is az ember,és még vissza se hivod:))))) Pedig most ráadásul nem segitség kellet volna,hanem pénzt akartam tenni a zsebedbe:)))) De most elbuktad:)))) Vagy most már nem sima kis Don vagy hanem Te fogod össze a családokat??:))))