Átlagos árak: HUF 2491 - 9410 (7,5-30 euró között fogásonként)
Konyhatípus: Olasz, Chowder, Pizza, Mediterrán
A http://www.tripadvisor.co.hu/ oldalon elég sok infót találsz. Engem már csak az érdekel, hogy milyen áron tudok majd biciklit bérelni kint egy fél napra..:D
2013. nyaráig volt egy szuper kifőzde a sétálóutcán az apartmanunk (évek óta ugyanabba járunk, már egy kicsit a "víkendházunknak" érezzük) alatt, volt egy helyes magyar hölgy eladója, de tavaly nyárra egy önkiszolgáló fagyizó nyílt a helyén és hiába kerestük, hogy hova költözhetett, nem találtuk...:-(((
mi szombaton reggel 8-9 között szoktunk indulni, ekkor erős forgalom mellett, de dugó nélkül ki szoktunk jutni az autópályáig...(Péntek este mindig elintézzük a kaució "visszaadást", így a kulcsot csak be kell dobnunk a postaládába.)
Sokan (főleg németek) hajnali 3-4 körül hazaindulnak.
Reggel 7-8 körül már alakul a dugó a Latisanai felhajtónál, de ez időjárás függvénye is. Ha esik az eső, akkor azok is elindulnak reggel,akik esetleg délutánra tervezték a startot.
Mi általában pénteken 14 óra körül indulunk hazafelé, de mivel 2 hetet vagyunk Bibiben, már nem számít az a pár óra (szombat reggel már úgyis csak reggeli, pakolás és indulás lenne).
Persze, köszönöm, és örömmel fogadom a térképet. :-D
Ugyan láttam a fotókon, hogy sok házhoz van grillsütő, de nem tudom, vajon mindhez e, és ezért arra gondoltunk, visszük a sajátunkat. (kicsi, kompakt, hely meg van a kocsiban)
Boltok milyen messze vannak? A környéken milyen láncok vannak jelen? Lidl helyett mi van Olaszországban? :-D
Jó sok éve ( 2005, 2006 ) mi is Tivoliban voltunk. Most csak azért nem, mert mire összehangoltuk az időpontokat, már nem volt hely :( , szóval majd tíz év távlatából az értékelés: Az apartman és az egész üdülőterület tiszta, gondozott, felszereltsége megfelelő, a medencéket minden nap használtuk. A Tivoli nagyon jó helyen van, közel a parthoz, a belvároshoz, de mégis csendes.
e hó 20-27 között leszünk Bibiónéban, a Via Lemene alatt sikerült apartmant találnom, a booking.com-on intéztem. A Villaggio Tivoli lett kiválasztva. Valakinek van itt ezzel tapasztalata? :-D A héten tervezünk egy keddi Római utat, egy napos szállással, majd szerdán vissza, és még két nap strandolás.. Ilyenkor már vajon milyen a víz hőfoka? :-D
Bibionéban tiszta, homokos a part. Egyáltalán nem szükséges.
(Azért megjegyzem, hogy ez egy tenger, élővíz, tehát azért 100%-ig semmi sem kizárható. Mindenesetre én még nem találkoztam semmi olyannal, amitől tartani kellene.)
Most megyünk először tengerpartra, és az érdekelne, hogy vigyünk-e magunkkal valami gumilábbelit a tengerbe, gondolok itt az esetleges tengeri állatkákra, illetőleg kavics stb. ?
- Punta Sabbioniból Velencébe a Marco Polo hajói félkor vagy egészkor közlekednek? 2008-ban voltam Bibionében és Velencében, de már nem nagyon emlékszem, hogyan közlekedtek hajók. Úgy emlékszem akkor minden órában félkor indultak.
- ha a kulcsok átvételére 17-20 óra között van írva, akkor hamarabb nem is lehet átvenni? Reggel 6-kor indulnánk (de lehet hamarabb), és úgy számoltam, hogy délután 4 körül érnénk oda. Olaszországban nem autópályán megyünk a fizetőkapu miatti dugó miatt, de kalkuláltam kb. 2 órát a Bibione előtti dugóra. Amikor voltunk, akkor az út utolsó 12 km-ét 2 óra alatt tettük meg.
Esetleg induljunk hamarabb? Mit javasoltok?
2008-ban már délután fél 1-kor ott voltunk, de azt nem én intéztem, és nem tudom, hogy a kulcs átvételére akkor milyen időpont volt megadva.