Keresés

Részletes keresés

MLG Creative Commons License 2000.09.18 0 0 458
Csak egy apró hozzászólás a nap és a munkaidő végefelé.

Az új kedvenc pityum az M-14-es. Damagéja 33, Rangéja meg 34, amely az én éccakai dogaimhoz tökéletesen megfelel. Rúd & tavasszal csak 5/8 vele a lövés, és ami igazán megfogott benne, a magas sebzése. Ravennél van egy ilyen játékszer, felszerelve sznéjpöszkóppal meg lézerszájttal, hátulról szokja irtani az ellent. Általában fejre lövödözök vele és az esetek kilencven százalékában 30 és 45 között van a sebzése, de nem ritka a 60-70 körüli sőt volt már fejbe 118 is kék golóval mint azt lentebb írtam. Hogy jobban szemléltessem a dolgot, egy elit két lövés fejbe ezzel a pityuval, de volt olyan a Grummi útkereszteződésnél / ajszem G7-es szektor / hogy egy settenkedő elitre 61-et lőttem kobakra és eztán már csak rá kellett fújni és össze is dőlt.
Egy hátránya van a kupsának, hogy nagyon kevés piros lőszert találtam hozzá. Amikor kinyírtam Terryt Almában volt nála 2db 100-as box, de mivel mindhárom emberemnél ilyen kupsa van ez hamar elfogyott. Aztán sokáig nem találtam sehol, elvétve egy-két kéket. Tonynál is csak kék volt / a 18. napon még / meg olyan is volt, hogy abszolút elfogyott a lőszerem. Ez volt ám az izgi, mentem késsel, pajszerral, meg az összelopkodott szar, 50-60%-os pistákkal.

Ennyi voltam, csak gondoltam levésem már.

Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 457
Stein: tudom, sőt az én 1.3-asom már eleve a wf3-ashoz készült (ezt már többször is írtam).

MLG: a 100m az 10-es távot jelent a játékban, de az tényleg használhatatlan lenne.

A range adatok amúgy méter pontosan vannak a játékban, de ebből a szempontból egy kocka 10m-t jelent a ja2-ben, és általában ez a 10-el osztott adat van kiírva a fegyvereknél. Az egyetlen hely, ahol méter pontosan is látszik, az Bobby Ray boltja. Több helyen szerepel eredetileg is 5m-re végződő adat (pl. colt .45, P90), amit a kiírás lekerekít, de a lövések pontosságánál számol vele a game.

Előzmény: Stein_ (455)
MLG Creative Commons License 2000.09.18 0 0 456
Amberek!

Egy kis hozzászólás Wájldfájer paccsához!
Aktuális gámomat ezzel nyomom és ezt már be is fejezem, ha eliotok hullanak az égből akkor is.
Szóval jó ez a paccs, főleg mivel az 1.06-ra alapszik. Az 1.06 nem csak a 100-as statos problémán segít, hanem akkor is kapóra jön, amikor az utolsó enemi lepattan a szektorból, de ezt a gép nem érzékeli, így muszáj retreat-reenterelni. Nem gond, csak dühítő. Meg van még egy pár, de nem kezdek bele, inkább néhány vélemény Wilfire paccsához.

Kafák az új grafikák, új tár meg ilyenek, de a fegyverek között még mindig maradtak használhatatlanok sőt WF még rontott is néhány pistán. / MAC-10 range 20-ről 18-ra csökkent / ezt mondjuk nemtom miért csinálta, mert az FN-P90-est leszámítva nincs tisztességes Ambidexesnek való pistol, tehát ez maradhatott volna, arról nem is beszélve, hogy a valóságban 100 méter a MAC effektív hatótávja.

Ennyi röviden, szóval nem rossz, de megmondom az igazat, várom már hogy a kooprodukciós paccs elkészüljön, mert véleményem szerint jobb lesz, mint Wf paccsa.
Nemtom miért de engem zavarnak a használhatatlan pisták.

Sztori most nincs, mert a hétvégén egy szemet se gámoltam, búcsú volt nálunk aztán ott vedeltem, meg körhintáztam az asszonnyal meg ilyenek.
Talán holnap már tudom nyomni.

Amúgy most így állok.
Lacko, Raven, Barry, Maddog - 18.nap - Omerta, Drassen, Drasseni SAM, Alma, Chitzena, Chitzena SAM, Cambria, Cambria SAM van már meg.

A "Barry & Maddog Szerkezetlakatos Kft." úgy szerel, mint a disznó. Egy nap és minden kész!
Raven halálosztó, M-14-el lőtt már fejbe 118-at is, de inkább burstban jeleskedik négy golyó négy találat. Lacko meg Stealth Fighter, még Almában észrevétlen becserkészte az egyik elit snipert a tetőn! Egyszer meg olyan is volt valamelyik SAM-en jöttek visszafoglalni az elitek. Elbújtam a klozetba, bejött egy csávó, Lacko adott neki pajszerral és első ütésre 44-et !!!! sebzett! A csávó egyből ment le Turkesztánba, el is szedtem tőle egy SVD-t. Gondolom ez a sebzés annak köszönhető, hogy előtte aknára lépett az ember és már woundedként jött be. Amúgy az egyik wepönkes H5-ön volt, akkora tápolás volt, mint disznó. Volt ott egy rakat gránát, két SVD, egy FAMAS, egy C-7/M-16 meg minden.

No jó dógokat!

Stein_ Creative Commons License 2000.09.18 0 0 455
Hello!

Norby: asszem nem fogok ezzel szórakozni, ugyanis:

Lehet, hogy már tudjátok, de kijött a WildFire 3.0ás paccs. Ez már 1.06ra épül.
Kukk itt.
Én már szedem is le :)

Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 454
Hi!
Sok mondanivalóm van, de csak munka után (17h) érek rá kifejteni.

Stein: az 1.3-asom még az 1.03-as exe-vel készült, mivel akkor még nem volt jobb editor. Ha felteszed, lesz 100-as bug. Most már a wedit-el meg lehet csinálni az 1.06-ra is könnyen, de már az új verzión dolgozom, amely sok új fegyvert fog tartalmazni. Ha mégis inkább az 1.3-as érdekel jobban (1.06-os exe-vel), szólj. Amúgy akár te is meg tudod csinálni: az 1.3-asban levő norby.txt adatait kell beírni a wedit txt-jébe, és ráküldeni az 1.06-os exe-re.

MLG, Pedro: az editorokat és képeket felrakom hozzám (mihelyt az iif visszadugja a Veszprémi Egyetemet a netre). Beszélhetünk itt is, de minden részlettel nem akarom untatni a "tömegeket".

Jó, hogy írtok élménybeszámolókat, így nem csak a fejlesztésről szól a topic. Én csak azért nem írok, mert már hónapok óta nem játszottam. Előbb el szeretném készíteni az új patch-t, hogy azzal tudjak játszani.

Előzmény: Stein_ (453)
Stein_ Creative Commons License 2000.09.18 0 0 453
Hello!

Na, (újra)elkezdtem játszani én is egy kicsit. Egyenlőre paccsok nélkül, de még meglátom. (kéne jó snipper)

Norby: a paccsodat fel lehet rakni a wildfire nélkül is? És elmegy a 1.06oson? (az kéne a 100as stat fagyás miatt)

Pedro14: Részemről maradok a teljesen angol megoldásnál. Csak a fegyverekkel szerintem nem érdemes bajlódni, viszont a szövegek úgyis utánozhatatlanok...

Akkor én is sztorizok egy kicsit:
Miután a drasseni Sams(on)ite elfoglalása és megvédése történt, elküldtem egyszemélyes rambónénimet körülnézni a környéken. Az eredmény egy 13as csapat lett egy mocsáros vidéken (két csapat éppen együtt volt). Én persze bele az eksön közepébe. Sikerült megbújnom egy fa mögött az egyik sarokban és jöttek is az emberek két irányból is (ny-dny). Érdekes módon amíg a fa mögött hasaltam, nem jöttek közelebb és nem is lőttek rám. Így a dnyi fronton átalakúlt galamblövészetté a dolog. Viszont amikor át akartam fordúlni a többi, békésen guggoló és rádiózgató figura felé, észrevettek és volt nemulass... Ellenben amikor nem felgugol-fordúl-fekszik módon fordultam oda, hanem a lövéssel egyszerűen rajuk céloztam, akkor nem vettek észre. Ez azért is érdekes, mert olyankor otomaticle feltérdel és átfordúl. Szóval van különbség gugolás és gugolás között.

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 452
Na most jöttem utoljára!!!!!!

EGY FONTOS KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!
Meg tudom csinálni,hogy a fegyverek ismertetői(Bobby Ray,játék közben)magyarok legyenek.Ennek két hátránya lenne:
-Nem lennének ékezetek az ismertetőben
-És nem mindegyik fegyvernek van meg az ismertetője,ezért ezek angolok maradnának
(pl.Fn-P90).Nos kérdésem a következő,
MEGCSINÁLJAM?(Durván két nap-ig tart mig megcsinálom,és elmondom,hogy ha nem tetszik,hogy lehet vissza csinálni)Kérlek gyorsan válaszoljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stein:A TE váaszodat is várom!!!!!!!!!!4

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 451
Na megint itt vagyok!
Nos,Norby a editálásokat itt kéne megbeszélni,hármasban(Te,MLG,én)mivel szinte csak hárman vagyunk,és azért itt,hogy MLG is bele tudjon szólni!ICQ nekem nem műkszik,úgyhogy valami más módszer kell!
No,akkor piszkos statisztika:
AKM-63:
Űrméret7.62x39mm(ez lehetne 7.62 Nato ammo)
Fegyver tömege tár
nélkül:2,92 kg
töltött tárral:
20 töltényes tárral:3,50 kg
30 töltényes tárral:3,75 kg
A tár tömege üresen
20 tölt.:0,28
30 tölt.:0.33
A fegyver hossza:
behajtott váltámasszal:600mm
kihajtott -"- :847mm
csőhossz:317mm
Elméleti tűzgyorsáság:600 lövés/min
Gyakorlati tűzgyorsaság: 1-es lövésnél
20 tölt tár:40/min
30 -"- :40/min
Sorozatnál:
20 tölt:80/min
30 tölt:100/min
Természetesen nem mind használható adatt,csak érdekesség!A lőtávnak ajánlom:32
A sebzésnek meg :31
Így egy elég használható puska lenne a Thompson helyet(a képe sajnos fekete-fehér)

Tehét Norby itt kéne dolgokat megbeszélni!

Sziasztok
Pedro 14

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 450
Hi All!!

Norby:Elküldtem a dolgokat e-mailben,de a fegyverbuherálók még nincsenek meg!(csak egy van meg azzal se értem el semmit,de azért igyekszem!)
Úgy érzem nem leszek valami nagy segítség,de nem adom fel!

MLG:CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!!!!!Mindig ilyen KIRÁLY dolgokat mesélj!Hiába belőletek csak 1 van!!!!

Norby jó lenne,ha a fegyver editorokat el tudnád küldeni!Köszi szépen.

Na hali Mindenkinek

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.15 0 0 449
NPC meggyilkolása

Tegnap kinyírtam a tolókocsis barmot Almában.
Apropó egy kis tipp, ha netán valaki még nem jött volna rá.

Úgy a legkönnyebb kinyírni a nekünk nem szimpi NPC-ket, hogy egy emberrel menjünk mellé, a többi pedig harcoljon az ellennel. Amikor a mi turn-ünk jön, lőjünk rá az NPC-re. Az elős lövés után káromkodni/fenyegetőzni fog, de nem, lő vissza. De törekedjünk ebben a körben kinyírni mert a következőben már visszalő.

példa: Miután a General megadta Orta helyét, maradjunk mellette egy emberünkkel. Ezután ha bárhol harcba keveredünk, kapcsoljunk erre az emberünkre a saját turnunkban és adjunk két burstlit a generalnak. Annyi ideje lesz csak, hogy elmondja "ejnye" aztán már megy is a levesbe.:-)

Persze lehet mustárgázzal is csinálni, bár vétek elpazarolni.

Másik módszer a Night Ops. Arról a kockáról ahonnan észrevesszük az NPC-t, ki is tudjuk lőni egy NO-s emberrel, ő nem fog visszalőni mert nem látja max elfut, de már vérző fejjel. Bár ez a módszer ritkán alkalmazható, mert nem sok NPC mászkál a sötétben. Én eddig terroristák ellen alkalmaztam, akik a lámpák fényében kószáltak de lőttem már be kocsmaajtón is a sötétből, nem vett észre a victim.

Csak ennyi gondoltam leírom, mert hasznos lehet főleg, ha a játék elején összeakadunk Mickey-vel vagy Carmennal a Drasseni kocsmában az első napon.

Üdv: MLG: The Midnight Stalker

MLG Creative Commons License 2000.09.15 0 0 448
Csövektek!

Pedro14!

Hjaa, ha még egyszer tizennégy lehetnék :-) Azért így se rossz / 24 / A
A
mikor 14 voltam még Enterprisével nyomultam:-) és minden vágyam egy C-64 volt floppyval:-)
Amúgy velem tényleg mindig történik valami a JA2-ben tegnap is volt, lejjebb elmesélem.

Még nem voltam az E-14-en, vagy ha már korábban voltam is, nem emlékszem, hogy lenne ott valami szpesöl dolog, azért majd kicsekkolom.

Norby! Megnézted a táblicskut. Írhatnál valamit.

Szóval mi történt tegnap.
Előre mondom, hogy ez afféle bug és poén keveréke, így volt: A Chitzenai SAM mellett találkoztam Hamussal. Felvettem, de gondoltam inkább otthagyom, nem viszem a SAM-re harcolni. Így lett, Hamus ott maradt a Family Frostos verdával együtt. A SAM-et lenyomtam, egyből átirányítottam oda a Drop pointot, hogy a frissen felvett Buns már oda pottyanjon tréningezni a militiát. Addig is elkezdtem az ott lévő embereimmel edzzeni meg javítgatni. Telt-múlt az idő, egyszer csak az egy kockával arrébb álló Hamus beszól, hogy "Naughty men here" ok akkor retreat merc. Amint Hamus megérkezik a következő szektorba egyből szól megint, hogy újabb naughty men here. Úúú báz, no mondom mi legyen, próbáljam meg Hamussal meg az egy szál 38-asával lenyomni az ellent / kábé 13 / mivel a retreat ugye másik ellenséges szektorba visz vagy reload. Utóbbi mellett dontöttem, de azért próbaképp nyomtam egy autoresolvot. Eztán jött a bug-poén. Feljön a csata képernyő, balra Hamus arca jobbra meg hét!!! igen 7 darab Mike! :-) Hahahahahahahahahahahahahahaha! No mondom mi ez, valami jópofaság?! Nyomom a play gombot, Hamus egy májkit lenyomott, de aztán feldobta a pacskert. Mondom jól van vicces volt, töltök vissza erre eltűnt az ÖSSZES emberem meg militám, SEHOL SENKI. Itt jöttem rá, hogy ez valami fagylalt.
Szóval ennyi emberek.

Norby Creative Commons License 2000.09.14 0 0 447
Hi!

Végre volt időm megnézni, mit tud az új editor! Hiper-szuper! Meg lehet csinálni, hogy bármely (akár az eredeti game-ből teljesen kimaradt) tárgyból legyen lőszer, kés, vagy fegyver! Beállítható a lőszerek páncéltörő képessége, és át lehet a csoportokat is rendezni.
A fegyvereknél megadható, hogy egy vagy kétkezes, milyen attachment való rá, csak a Tons of guns módban lesz-e, és az ellefelek a játék mely szakaszában használják. Azaz elég komoly fejlesztést tudunk vele csinálni, bízhattok benne. ;)

Stein: az UB-ben messze nem lesz annyi új fegyver, mint amit mi tervezünk berakni. HMG-k, heavy sniperek meg egyáltalán nem. Ha valami tetszik az UB új fegyvereiből, azt is berakhatjuk. Ha kijön az UB, nyilván nem lesz hozzá azonnal editor, de ahogy nézem, nem kell majd sokat várni rá, akkor pedig ahoz is megcsinálhatjuk.

Az eredeti fegyverk realizálására készült az 1.3-as patch-em, ezen nem is tudok tovább finomítani, annyira reális szerintem. Wildfire 3-as patch-át meg azért érdemes még az enyém előtt felrakni, hogy a képek-hangok jobbak legyenek. Egyébként ez is sokkal jobban ki van egyensúlyozva, mint az eredeti ja2, (nem haraplak meg, ha csak ezt teszed fel ;), én csak még jobban továbbfejlesztettem a realitás irányába. Rengeteg honlapot néztem végig adatok után, a kutatás eredményei a ja2weapons.rar-ban láthatóak.

Pedro: Naná, hogy lesz több magyar fegyver is, csak legyen róluk részletes infó, ami alapján valósághű adatokat tudunk adni nekik. A segítséget köszi, jól jön, a részleteket küldöm mailben.

Amúgy még én sem voltam katona, de az egyetemen tesióra keretében több éven keresztül a lövészetet vettem fel. :)

Előzmény: Stein_ (439)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 446
Hi All!!

MLG:Bevalom neked a nevem után a 14 az életkoromat jellemzi!A csűzlikat a Faterom révén nyomtam!Amúgy én se vagyok nagy programer,de a bátyám ért egy kicsit hozzá, én meg szeretem a kihívásokat.MLG szeretném, ha elnéznél az E:11-es szektorba vagy ha már voltál ott,akkor meséld el mi történt ott Veled!!Mivel még kisiskolás vagyok és a szüliem fizetik a telefon számlát ezért,csak 18.00 után tudok jönni!Egyébként már próbálkozok átírni a fegyvereket.(Egyébként tudtam mit jelent az SVD,de nagyon szépen köszönöm,hogy informáltál).
Te MLG veled mindig történik valami érdekes a ja2-ben!Nekem mindig a "halomra lövöm az ellent" játék menet van!No holnap gyüvök!Sziasztok!

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.14 0 0 445
Örömmel látom, hogy szarrá fagyott minden, míg a fórumba írtam. No mindegy nem kezdem már előlről, hogy az isten fojtsa vízbe, meg az ördög vesse tűzre. Óóó hogy a tályog ölje meg! Azt a jó istenit....

Közben munka is jött, remek, hogy azt az oltáron kerékpározó szucspulá....

ÁÁá de nem szentségelni jöttem, szóval majd holnap, most már nem kezdem az írást előlről, megyek haza gyilkolászni.

Szasztok

Stein_ Creative Commons License 2000.09.14 0 0 444
Hello!

MLG: kösz!

Én leginkább egy olyan paccsnak örülnék, amiben a a fegyverek reálisak, de nincsenek benne újak. Tehát nincs cserebere. Sajna jómagam nem tudok elkészíteni egy ilyet (programozáshoz nem nagyon értek meg a fegyverekhez se (még katona se voltam)).

MLG Creative Commons License 2000.09.14 0 0 443
CSövezz mindenkinek!

Pedro14! Amúgy tudod mi az SVD???
"Snaiperskava Vintovka Dragunova" nem sámli mi?!
Mondjuk ebből a "vintovkát" nemtommi.

Kösz a helpért, gondolom Norby igényt fog rá tartani, mivel, én nem vagyok nagy segítség neki mert mint említettem én leginkább csak az ún. "tróger" munkát tudom elvégezni, mert egyrészt a fegyverekhez nem nagyon konyítok / pl. katonaságnál csak akkor volt a kezemben kupsa, amikor pucolni kellett / másrészt a programbuheráláshoz sem értek.

Vicces dolgok:
Tegnap Almában voltam. Ért egy kis meglepi, mert az SVD-s sniper meg az őrbódés elit hiányzott a pályáról, még szerencse, hogy az UV Gogglesos megvolt, bár a hülye kétszer is mellém lőtt:-)

Az első vicces tehát az Almai kiképzőbázison történt a hordós épületben:-)
Berobbantam, a nyílásba özönlő pirosingeseket lezúztam, aztn nyomakodtam befelé ládát nyitogtatni. Balszerencsémre pont Barry ment elől, aki igaz, hogy kapott egy interruptot / volt rajta NVGoggle / de ami eztán jött marha vicces volt. Barry a hordók között guggolt, a többiek kicsit hátrébb, de még mindig a hordők között, az ellenfél szintén. Barry becélozta, puff mellé, hordó berobban, láncreakció indul. Az ellen muki egyből kimurdelt sebződött vagy 120-at, aztán a robbanás szép sorban elérte az embereimet, akik 40-60 pontnyit sebződtek és hanyattvágták magukat egyből. Aztán nagy csend, mindenki feltápászkodik Barry meg megszólal "Frankó" azaz Groovy. Hát itt úgy elkezdtem röhögni, hogy még a cigaretta is kiesett a számból. Hehe

Másik vicces: ALma mine. Osonok a házak között, lövöm a lámpák fényében osonó hülyéket, erre egyszer csak a harc hevében, civilian turn és az ellenség között felbukkan egy tolókocsis ipse majd ezerrel tovaszáguld a sötétbe. :-) Terryrista volt az:-) Vicces volt ez is, de az már gázos, hogy az ellenek kinyírása után nem találtam meg. Kerestem mindehol, de nyoma veszett, pedig szívesen elmagyaráztam volna / burst / neki, hogy máskor figyeljen hol kerekezik.
Szóval nem lett meg, gondolom amilyen tempóval száguldott, már Medunában lehetett ekkor:-)

Ennyi, remélem nem volt uncsi

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.13 0 0 442
Ja, majd elfelejtettem.Tudtátok mi az SVD hivatalos neve?
Én meglepődtem egy kicsit:Kbi Dragunov Model SVD
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.13 0 0 441
Hi All!

Stein:Örülök, hogy vissza jöttél és, hogy a patchel van véleményed!

MLG:A fegyver változtatások tutkó megoldásnak látszik,és ÉN támogatom!

Norby:Be tudok sceneltetni egy rakás képet és ide is felrakom,ha akarod!Szívesen segítek a képek buherálásában!(csak az a gáz,hogy inkább gamer vagyok,mint programiren, de azért próbálkozom!
Ja és még valami!AJÁNLOM MINDENKINEK AZ E:11-es szektort.Eddig kétszer voltam ott(természetesen külön játékban)és 2 SVD-t és 1SkS-t mindid táláltam!És ezzel leváltottam a pisztolyokat egy város elfolglalása után!
Tehét Norby érdekel a kép csere bere!

U.I.:De mivel magyarok vagyunk be kénne rakni egy PA-63-as psztiolyt vagy a 38.spec helyére egy AMD-65-őst vagy egy AKM-63-t.(imdegyik volt a kezemben tele tárral!Piszok jó érzés volt!)

Na szeva mindenkinek és Gamezést!!!

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.13 0 0 440
Oksa Stein, nem csalódtam benned! Rendes krapek vagy! No megyek haza, hallgatom Barry jajjgatását.
Forgév mí for táking lájf!
Szakasztok
Stein_ Creative Commons License 2000.09.13 0 0 439
Hello!

MLG: Nem kritizálni vagy leszólni akartam, csak kifejtettem, hogy nekem nem tetszik az ilyesmi...
Ettől függetlenül kipróbálnám és lehet, hogy még tetszene is. Kérdés, hogy mi lesz, ha kijön az UB? Abban egyrészt lesz egy rakás új fegyver, másrészt valószínűleg nem fognak működni az ilyen módosítások. Szóval lesz gondotok elég. Én azért csak figyelek tovább és ha esetleg elkészűl, biztos meg fogom nézni.

Norby Creative Commons License 2000.09.13 0 0 438
Felraktam az editorokat hozzám (ja2wbe, ja2wedit), de ez nem a hivatalos helyük, csak azért rakom ki, ha lassú lenne a freelancer.

A wedit wildfire.txt-jét összehúztam egy kép szélesre, hogy jobban áttekinthető legyen, ez a WILDFIRE3data.rar -ban látható (xls, html). MLG: ez utóbbiban érdemes szerkesztenünk az adatokat.

Pedro: igen, munkahely, de tudok maradni tovább is, ha nincs más dolgom. Nekem a freelancer-es slf és sti unpackerek mennek, miután kitapasztaltam, hogy kell használni. Képet csinálni már nehezebb velük. Ha érdekel, és akarsz segíteni, írj mailt.

Stein: köszi a tanácsokat. A G3-on még gondolkozom, shotgun helyett jobbak lesznek (lehet, hogy 3-nál több is), a minimi meg esetleg a 200-as hevederrel maradhat, de akkor előrébb kell kerüljön a játékban (pl. áttesszük egy assault rifle helyére), mert az új lőszerekkel működő fegyverek sokkal erősebbek lesznek nála, így azoknak kellenek az utolsó helyek.
Több fegyver berakása techniailag nem lehetséges, mivel a módosítás úgy megy, hogy az exe megfelelő byte-jain átíródnak a stat-ok, de ahoz, hogy több hely legyen, újra kellene fordítani, amihez meg kellene a ja2 forráskódja. Ez szerintem az UB-ben se fog menni, meg más játékokban se, hacsak nem eleve olyanra írják, hogy a felhasználó maga is tehessen hozzá újakat.

A Tons of Guns-al kapcsolatban esetleg csinálhatnánk azt is, hogy csak azokat a fegyvereket cseréljük le, amelyek csak ekkor vannak a játékban, de azt mind. Ez sajna több megkötöttséget is jelent, én inkább változtatnék mindenhol, ahol érdemes, de a jobb fegyvereket mindenképpen a ToG-osok helyére tenném.

A távcsöves pisztoly jó ötlet, a valóságban a Desert Eagle-re is tehető távcső (ha bentmarad, lesz is rá).
Mondok mégegyet előzetesen: vannak olyan puskák, amelyekre rá van építve fixen a hangtompító. Az eredeti ja2-ből teljesen hiányoztak a nagy lőtávú hangtompítós fegyverek, ezen az előbbeken túl még azzal is gondoltam javítani, hogy a Steyr-nek mégis inkább a 9mm-es változata lenne bent, amire hangtompító is rakható lenne, és a lőtávja is jó nagy (30-40).

Előzmény: MLG (436)
MLG Creative Commons License 2000.09.13 0 0 437
Nnaszóval!

Norby! A következő változtatásokat javaslom:
"Eredetiként Wildfire legutóbbi paccsát vettem alapul, hiszen azt kellene / tudjuk / szerkeszteni, mert az 1.06-os

Első, amit le kell cserélni, a második, hogy mire.

Glock17 - Danuvia VD-01

Beretta92F - BerettaM12

S&W38 - ? / nehéz géppityu? /

Barracuda - ? / nehéz géppityu? /

Colt45 - Colt Anaconda vagy a te általad javasolt 5,7-es pista?

ThompsonM1A1 - ?

Aksu74 - ?

Type85 - valamiféle minigun?

AKM - AN-94 Abakan / ez tökéletes /

SPAS15 - valamilyen shotgun?

CAWS - valamilyen shotgun?

Mint láthatod elég tanácstalan vagyok, de azért pár ötletem van. Beszéljük majd meg, ha ráérsz, de persze MINDENKI tanácsát szívesen vesszük.

1előre ennyi:

Pablo Greco alias Csúting Indi Érrporrt

MLG Creative Commons License 2000.09.13 0 0 436
Üdv mindeneknek!

Stein! Nyilván félreérthetted a szándékainkat, mivel mi egy TELJESEN VALÓSÁGOS ADATOKON ALAPULÓ peccset akarunk / fogunk / létrehozni.

Abban pedig egyetérthetsz velünk, hogy ha egyáltalán van a JA2-nek gyenge pontja, akkor az a fegyver választék. Hiszen bármilyen stratégiát alapul véve / night opsos shot gun, silenced téma vagy nappali sniperkodás / vannak olyan fegyverek, amelyet az ember nem használ, hanem nagy ívben elhajigál. Másrészt a fegyverek "feljavítása" az ellenfélre is hatással lesz, így akár egyfajta minőségi nehezítésnek is felfogható, nem beszélve persze arról, hogy mennyire élvezetes valósághű fegyverekkel játszani meg kipróbálni új kupsákat.

Más...
A cserebere pedig leginkább a használhatatlan kupsákra fog vonatkozni.Én egyenlőre Norby kutakodásai alapján elékszítettem egy excel táblázatot, amelyet akár alapul is lehet venni az esetleges módosításokhoz. Nyilván ez a cserélendő fegyverekre fog vonatkozni, hiszen Norby már a játékban szereplő fegyvereket realizálta. Persze az újban át kell írni ezeket is.

Még egy magánvélemény a végére! Egyrészt tapasztalataim szerint akár Wildfire, akár Norby paccsai jobbá teszik a gamét, másrészt pedig a változatosság gyönyörködtet és ha egy opciónak vettük a készítők "tons of guns" illetve "normal" lehetőségeit, ezt is vehetjük nyugodtan annak. Aki akarja kipróbálja, ha tetszik ezzel nyomul, ha nem, nem.

Azért írtam mindezt, mert nem Stein levele az első, amelyben enyhén vagy durvább formában kritizálják a fegyvermódosításokra vonatkozó törekvéseinket. Érdekes például, hogy a tacticalplaneten Wildfirét senki sem kritizálja, sőt nagyon sokan örülnek az új peccseknek. No, mindegy, azért örülök, hogy legalább Pedro14 jó ötletnek tartja.

Norby! Nézd át a táblázatot, igyekeztem azokat az adatokat kiszedni, amelyek a játék szempontjából fontosak, új fegyverből pedig egyenlőre a már említett Colt Anaconda az ötlet. Nem lenne rossz egy sniper scope-os pisztoly:-)
Ezután ki kellene választanunk, hogy mi marad illetve mit cserélünk, erre még ma készítek egy magánjavaslatot, eztán már csak az adatok véglegesítése van. No meg persze a descriptionok megalkotása. A skulók terén kicsit káosz van a fejemben, ezt is dumáljuk majd meg.

Pedro14! Én melóhelyről tudom csak elérni a netet, tehát 8-16ig vagyok itt!

Hali

Stein_ Creative Commons License 2000.09.13 0 0 435
Hello!

Én itt vagyok és figyelek, csak hozzászólni nem tudok. Két okból is: mostanában nem játszom és nem nagyon szeretem az ilyen 3rd party módosításokat... Én inkább csak az eredetivel játszom, mert a kiegészítők mindig gyengítenek benne valamit az erősítés mellett. Pl. most úgy lenne az igazi, ha nem más fegyverek helyett, hanem mellé lehetne berakni az újakat.
Persze azért egy teljesen _valóságos_ adatokon alapuló javítást én is szívesen vennék :)
Norby: Én vitatkoznék a cserebere listáddal. A G3A3at csak fel kéne javítani a valóságos szintjére és máris jó lenne. A shotgunok mindenképpen hasznosak a játékban, tehát a helyükre csak jobb shotgunokat lenne érdemes rakni. A Miniminek is csak a statisztikáin kéne változtatni és hevederes töltényt lehessen beletölteni, mert úgy az igazi (azért mégiscsak hozzászoltam :)
Remélhetőleg az UBt már jobban lehet majd variálgatni (új fegyverek hozzáadása)...

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.12 0 0 434
Hi All!!

Norby,MLG, úgy néz ki, hogy velem együtt hárman vagyunk NAGY JA2-sök!
Norby:A fegyver editálót fel tudnád nekem ide rakni?Előre is kösz.
Amúgy "nagy" fegyver mániás vagyok és utálom, ha valami eltér a valóságtól!
MLG,Norby:Ti honnan írtok?(Gondolok pl:munkahely vagy egyéb!)Mert ahogy elnéztem az írások ídőpontját,nem a kedvezményes ídőben írtok.Ne vegyétek tolakodásnak,csak csupán egy kérdésnek!Amúgy a lecserélendő fegyverek nevsora rendben van.
Lehet,hogy az editáláshoz tudok,majd képeket felrakni.Most jut eszembe használtátok már próba képpen valamelyik itemwiever cuccot.ÉN kettőt is kipróbáltam, de egyikse ment!

Pedro 14

Norby Creative Commons License 2000.09.12 0 0 433
Én is egy teljesen új rendszerre gondoltam, ahol a fegyverek nagy részét újra cserélném, mivel aki az eredeti fegyverekkel akar játszani, annak teljesen jó a wf3+az én 1.3-asom.

Az eddigi legjobb fegyverek azért megmaradnának, de az egyes kategóriákban kevesebb lenne (pl. minek annyi 5.56-os), hogy a helyükre kerülhessenek az új, magasabb kategóriásak. Ez a lőszerre is igaz: pl. a .38-asból csinálhatnánk meg a .50bmg lőszert, amit persze nem az a pisztoly használna, amit a .38 helyére teszünk, hanem az új sniper puskák és HMG-k (amik a G3A3 és gyenge társai helyett lesznek). Pisztoly helyére azért nem tennék jobb fegyvert, mert akkor az Omertai ellenfelek is megizzasztanak, valamint a legolcsóbb AIM-osok kezében is az lesz.

Mindenesetre én szeretnék több új lőszert is berakni: a .50bmg mellett a 12,7-es és a 15,4-es oroszt is, hogy a szupernehéz mesterlövészetről is legyen fogalma a játékosnak, valamint hogy tankok ellen is lehessen ezeket használni, mint ahogy a valóságban is.
Plusz lesznek olyan fegyverek, amelyek nem igényelnek új lőszert, mégis új kategóriát képviselnek, egy ilyen a dobtáras, sorozatlövő shotgunok, ami 12gauge-vel mennek (a guns.ru-n van róluk leírás).

Lecseréendőnek jókat írtál, plusz még ezekre gondoltam elsőre (szóljatok/tegyetek hozzá):
Glock-17, Barracuda, Thompson, a shotgun-ok, SKS, G41, G3A3, AK-74, AKM, Minimi, RPK.
Nem kell megijedni, ezek mind jobbra lesznek cserélve.

Előzmény: MLG (432)
MLG Creative Commons License 2000.09.12 0 0 432
Hala az istenem!

Norby! Elnézegettem az anyagot és ammo ügyében arra a következtetésre jutottam, hogy ha egyáltalán érdemes létrehozni új ammot akkor az 50 BMG kellene, ez mehetne a nagyobb puskákba, a többi meg maradhatna.

A változtatások. Hmmm. Ezt jobban meg kell rágni, fogok is csinálni egy táblázatot, hogy jobban lássam egy-egy fegyver előnyeit és hátrányait.

Annyit már most gondoltam, hogy leírom melyek azok a fegyverek, amelyeket nem használok egyáltalán, tehát számomra ezeket kellene megváltoztatni. És egyáltalán úgy kellene megcsinálni, hogy minden fegyvernek legyen egyáltalán legalább EGY olyan tulajdonsága, amiért érdemes megtartani.

Szóval én nem használom ezeket:

- 38 special
- Type 85
- Aksu-74
- Automag IV

persze ez nem azt jelenti, hogy csak ezeket a fegyvereket akarnám megváltoztatni, igazság szerint akkor érdemes belevágnunk ebbe a paccsba, hogyha egy teljesen új rendszert hozunk létre, és ez alatt nem pont a fegyverek fajtájának a megváltoztatását értem, hanem inkább a statjaikat. Mondjuk az más tészta, hogy láttam a doksiban egy-két pistát, amelyet nagyon szívesen látnék újra a játékban.

Keményebb meló lesz ez, mint sejtettem, főleg, hogy én nem értek a fegyverekhez annyira. Mondjuk jelen esetben a favágó munka is öröm. Szóval tegyük a dolgokat holnapra.
Üdv!

Amúgy más is hozzászólhatna a témához, már ha van itt rajtunk kívül meg Pedro14-en kívül valaki.

Hala

Norby Creative Commons License 2000.09.12 0 0 431
Végre én is megtaláltam az új editort. :)
Van kettő is, az egyik a LotB ja2wbe nevű description editora, amivel végre a fegyver nevét is át lehet írni, a másik meg a mindenttudó fegyvereditor, aminek még a forráskódját is kiadta a szerző (W4st). Ezek után nekem már csak a kis képek fehér gyűrűje hiányzik, és némi szabadidő... de biztos megcsinálom a HMG-s patch-t.
Nagyon sok cserét tervezek, a fegyverek több, mint a felét újra akarom cserélni, leginkább a tons of gun-osakat. Több magyar fegyvert is tennék bele, ehez tomslayer és a fegyver levlista adott ihletet, de ha tudtok, mondhatnátok hasonlókat.
A többihez meg a Guns.ru-t találtam a legjobb forrásnak, addig is nézegethetitek.

Pedro: én még nem voltam a cache-ben, de az angol fórumban olvastam, hogy a helye jatekonkent mas, es a tartalma fugg a megtalalas helyetol. Csak a medunahoz legkozelebbi helyen van benne P90.
Köszi a Steyr-es infókat, én is sok helyen olvastam róluk, az egyik előnyük, hogy pár perc alatt átszerelhetőek ezek között a lőszerek között. A ja2-ben ezt sajna nem lehet reprodukáni, a legjobb lőszer hozzá meg az 5.56-os, ezért nálam ez fog maradni.
A statok az én (átlagosnál talán valamivel jobbnak mondható) fegyverismeretem szerint igyekeznek a leghető legjobban közelíteni a valóságot.

Előzmény: Pedro 14 (429)
MLG Creative Commons License 2000.09.12 0 0 430
Csákó!

Megnéztem a Wildfire editáló porgit. Elég adott, mindent lehet vele editálni és tök könnyű használni. Kafa.

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.11 0 0 429
Csővek az All népnek!!!!!

EGYSZERŰEN NEM TUDOM ABBAHAGYNI!!!!!!!!
Nyomulok megint a patchel!(a psg szépen műkszik!)
NA mesélek valamit.Éppen Cambria ellen nyomultam kis csapatommal mikor ellen is van a szektorban!Hurrááá,de mit látok,két épületet!De az enemin kívül semmit nem mutatot,hogy az a weapon(Ahol az Fn-p90 van).Na,a fegyverzetem így nézet ki!
Pedro:Beretta
Buns:H&K mp5
Barry:Remington
Ira:Barracuda
Dr.Q:Barracuda
Az ellennél meg ez volt mikor kiírtottam őket!:
SVD
Remington.
A két házikóban(volt egy nagyobb és egy kisebb, amolyan raktár féle)Miután kipakoltam mindkettőt
ez lett a fegyver arzenál!
SkS
2db SVD
2db remington
H&K mp5
Úgyhogy felfegyvereztem magam!
Lehet,hogy korábban megtaláltam az fn-p90 lelőhelyet és ezert nem volt ott.
Norby:Neked,hogy nézet ki az fn-p90 lelőhely?
Na szerintem Wildfirt vagy ki a szösz,tehát ő is megszerezte valahonnan!
Norby még valami a Steyr Aug tárkapacitásáról!

Steyr AUG-Police(szerintem ez van a jétékban):32db töltény befogadására képes Ürméret:9mm para

Steyr AUG-SA:40db lőszer
Űrméret:.223 Rem.

Steyr AUG-SA Standard:40db lőszer
Űrméret:.223 Rem.

Erről a háromről volt infóm.Gondoltam érdekelhet!Amúgy a statisztikák 100%-ban tükrözik a valóságot?
Na ennyit mára,holnap jövök!
Hali Mindenkinek!(Ha valamit elírtam később korigálom!)

Pedro 14

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!