Valaki találkozott e már az első féktárcsa elhajlásával már egyet 18,000 nél cseréltek most ugyan azok a tünetek. Először a navin vettem észre majd le esett, utána már fékezésnél a pedálon is lehetett érezni. Sokat járok autópályán 140-150 tempóval szerintem ez nem függvénye. Kia előtt két Mazdám volt ugyan itt és így jártam azokkal nem volt ilyen gond. Kérdeztem autószerelőt ő azt mondta gyenge a tárcsa minősége!
Nekem a tetején indult meg a fényezés, egy tenyérnyi folton belül 3 helyen. (szintén szürke).
Lefényképezték, kiküldték a gyárba várom, hogy mit mondanak.
De nagyon nem tetszik az ötlet, hogy az egész tetejét fényezzék.
Amúgy rádió gondjaim voltak vele, meg egy kipattant műanyag belül a váltózárnál, de ezeket megcsinálták. Most volt 15ezres szervízen.
Amit furcsállok viszont, hogy ragaszkodnak a 15 ezres szervíz intervallumhoz, holott a könyvében a 2. szervíztől 20 ezres lenne. (1.6 benzines SW EX+ECS)
Sajnos úgy kezdődik :o( Hamarosan én is viszem emiatt a szervízbe. Először azt gondoltam megvárom vele a 30e-s szervízt, de addíg még van kb. 6e km. Annyit meg nem akarok ilyen stabilizátor rúddal lenyomni. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez is egyike a kezdeti "gyerekbetegségeknek".
rugalmas, hanem rugalmasabb, mint a kézi :-) persze csak azért, mert a váltó magától ott tartja, ahol neki a legoptimálisabb, így egyből megy, míg kézivel nem győztem váltogatni. :-D
Ebből kifolyólag lehet az, hogy jobban érzi az ember azt a lórúgásszerű nyomatékot a kézisben, mikor mondjuk 1800-2000 körül el kezd tolni, mert az automata gázadásra inkább 2100-2200 fölé váltja. De persze szinte kb ugyanúgy megy, csak az indulása lassabb picit a hosszabb 1-es fokozat miatt.
Kb 2 hónap alatt a kereskedőnél volt és még 1,5 hét kellett a forgalomba helyezéshez.
Meg vagyok elégedve vele, nyomatékos a motor és szépen dolgozik a váltó is, szeretek vele menni. Nem érződik annyira nyomatékosnak az autó az automatával, mint a kézi váltóval, de jól megy. A fogyasztás kb. 0,6-0,8 literrel több, mint a kézi váltósnál, kb 200 km-es úton mértük egymáshoz.
Alapvetően öcsém is inkább automatát venne már, sokkal kényelmesebb vezetni.
Nem tudom, valakinek jött már e elő ez a stabilizátorrúd kolompolás 1.4-es benzinesen?
Én most valami ilyesmi halovány kopogásocskát kezdek hallani pár napja lassú haladásnál, ha nem tükörsima aszfalton gurulok, ha fülelek..ez vajon ez lehet? ill így kezdődik?
MISKOLC KIA - HONDA szalon Univer-Car Kft-nek. Köszönöm a mai gyors stabilizátor pálca cserét! Már 15.000km-t hallgattam, hogy kolompol, sosem értem rá kicseréltetni a szokásos helyen, vagy nem volt épp alkatrész( fogyóeszköz:) Spontán beestem az ajtón, és hamar megcsinálták. Megváltás volt! 10 piros pont, le a kalappal a gyors intézkedés miatt!
A másik:
KIA szalon Baja: Hietzl és Társa Kft. Köszönet a szintén "spontán" és gyors 60 ezres szervízért 2 hete. Oda is munka -út közben estem be. Kedves fogadtatás, gyors korrekt kiszolgálás, 7500Ft körüli munkadíj, a többi az anyag. Le a kalappal, szintén 10 piros pont!
Néha a hátramenetet nehezen veszi nekem is, előtte beteszem 1-be, vagy 2-be, és utána már normálisan veszi.A puntónk ugyan ilyen volt.A könnyű gázpedál szerintem a szerethető tulajdonságok egyike.Mondjuk bakancsban még nem próbáltam, de nem sokára jön a bakancs szezon, majd nyilatkozom akkor is.
pl.: CRDI 20.000km (+1000) vagy 1év (+1hónap), de inkább előbb vidd.....
egyébként, amit mondasz az nem lenne rossz ötlet a ceed-ben sem. pl használattól függő szervíz perdiódus. ha tiprod neki akkor korábban hív, ha nyugizol akkor engedne tovább gurlni.....
Kompjúter nem jelzi, neked kell menni 20e-nél, vagy a vásárlás után egy év múlva, amelyik előbb következik be. A gari miatt is fontos ezen intervallumok betartása. Általában azt szeretik és tudtommal meg is követelik, hogy egy hónappal, vagy ezer kilométernél többel ne lépd túl ezeket az intervallumokat.
Nem emlékszem rá, hogy lett volna róla szó itt, ha igen, utólag is bocsánat! Szóval, a olajcserére behív a computer? Kijelzi az esedékességét? Vagy 20.000km-nél menni kell. (1,6CRDI)
Nekem is nagyon idegen/szokatlan volt, de megszokható. Elsőre kábé olyan érzés volt normál cipőben vezetni, mint a korábbi kocsimat bakancsban. Egyébként a többi mai kocsival összehasonlítva semmi extra nincs benne, a többiben is hasonlóan "könnyű" a gázpedál, a régiebbek voltak keményebbek.