Keresés

Részletes keresés

Sárkány Creative Commons License 2001.02.02 0 0 11
A hamutartó az semmi!!! Nálunk a sokadik emeletről sörösüvegeket dobtak le ami betörte az egyik trabi tetejét, kb fél év múlva pedig a szélvédőt. Tízesben lakom.
zoorka Creative Commons License 2001.02.02 0 0 10
Szvsz a legnagyobb gáz az, hogy az ilyen "kedves" szomszédok viselt dolgai még pont nem érik el a szabálysértési/büntetőjogi kategóriát, csak épp halálra idegesítenek másokat. Szóval igazából nem tudsz fellépni velük szemben.
zoorka Creative Commons License 2001.02.02 0 0 9
Hát az a hamutartós sztori nem semmi...
Az a baj, hogy aki ennyire primkó, annak hiába mutatkozol be, meg meséled el, hogy hol az ágy meg a TV...teljesen felesleges.
Előzmény: Spanci (8)
Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 8
Amikor kb. 1 éve ebbe a panelba költöztünk, a szomszédomhoz átmentem, hol van az ágyuk, nem zavarja-e őket közvetlenül a falhoz tett szekrénysor a TV-vel.
Á, nem, különben is süket a férje.
Ehhez képest én kiírtam, az ajtóra, hogyha egy ideig kutyasírást hallanak napközben, (pici csivavánk)elnézést és türelmet, amíg megszokja az új lakást, idegen neki, és rossz egyedül.
Két nap múlva átjött a nő, hogy mikor szokik meg a kutya? Mondtam, hogy majd megkérdezem tőle. Azóta nem kedvelem őket különösebben (előre elnézés kérés után beszólni!!!)
Azt sem szeretem bennük, hogy a 6. emeletről a teli hamutartót egyszerűen kiöntik az ablakon.
Ez valami hihetetlen vadparasztság szerintem, bár engem ez nem érint, mert mellettük vagyok.
Undorító, milyen emberek vannak.
Előzmény: zoorka (6)
sas Creative Commons License 2001.02.02 0 0 7
Nálunk a felettünk lévö lakásban egy testvérpár lakik, mindketten feleségestöl, gyerekestöl. 3-3 gyerekük van, és nagy a család, akik szintén idejárnak-))
Liberális nevelési elveiknek tárgyiasult formája valoszinüleg egy vasgolyo lehet, amivel kizárolag este játszanak. Valamint a lakás szerencsés hosszanti fekvéséböl adodoan, a gyerekek imádnak motorozni.
Amugy jol viselik a zaklatásainkat, elnézést kérnek, kb 1 orára csönd lesz. Aztán folytatodik minden.

Az alattunk lévö hölgy imádja lakodalmas rockzenét, amit ugy hallgat, hogy a magnot kirakja az ablakba, és teljes hangerovel hallgatja az egész utca. Ez nyáron rendkivül hangulatos-)))
Amikor 1x szolt neki a nagyim, hogy halkitsa le egy kicsit, mert pici baba alszik nálunk, ugy megsértödött, hogy azota nem köszön a mamámnak.

És ez nem panel.

Mindenkinek eröt, kitartást és joszomszédokat kivánok!

üdv, sas

zoorka Creative Commons License 2001.02.02 0 0 6
Nem, még nem szóltam nekik, mert még tűrök.

Az a baj, hogy mindkét szomszéd az én falamnál tartja a TV-t - szerintem még az egymáséit is áthallják, pontosabban áthallanák, ha nem üvöltene a sajátjuk.

Előzmény: Spanci (5)
Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 5
Hú, ez iszonyat lehet. Szóltál már nekik?
Előzmény: zoorka (3)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.02.02 0 0 4
Még sose értettem egyet semmivel ennyire, mint ezzel a hozzászólással.

[ZedIzDead]

Előzmény: Laja73 (0)
zoorka Creative Commons License 2001.02.02 0 0 3
Hasonló problémám a szomszédok TV-nézési szokásaival van. Nem tudom miért, de imádják max. hangerőn nézni a dobozt. Az egyik oldali szomszédomnak (eddig úgy vettem észre..) a Dáridó a kedvene, a másik oldalinak meg ami a rötölön megy (címét sajna nem tudom), vagyhát annak idején Jimmy. Ezért rendszeresen úgy érzem magam, mintha egy hifi középső része lennék, és a két hangfalból különbözö sz*r szól.
Előzmény: Spanci (2)
Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 2
A felettük! lakóéknál szülinapi buli volt, és kiírták a liftbe, hogy elnézést, zaj lesz stb.
Na az én felettem lakó, aki ugye azok alatt lakott, gondolta bemutatja, ő még náluk (a szülinaposoknál) is nagyobb durranás szülinap nélkül. Leiskolázta őket rendesen. Tiszta röhej volt.
Előzmény: sexmachinehead (1)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1
Kerd meg a felettuk lakot, hogy ugyan eccer ma' hadd hasznald a hifijuket egy fel orara:))
Hatha attol rajon.
Laja73 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 0
Jajj ne is mondd. Mi kertesházból költöztünk panelba, képzelheted, milyen érzés. Néha elszégyellem magam, amikor durván rászólok a gyerekre, ha átrohan a szobán, de hát a panel ugye...
A felettetek lakók meg a mai kor "hősei", az emberekbe tudatosan betáplált modern felfogás prominens képviselői: szarjál le mindenkit, törtess, csak magadra számíthatsz, a többi nem számít, a gyenge marad alul, te legyél erős, stb...
Ehhez párosul még a hagyományos bunkóság is, és a kettő együtt eredményezi a példádat, ami ellen kultúrált eszközökkel sajnos nem sokat lehet tenni.

Nyilván nem szólhat arról az élet, hogy egész nap arra figyeljünk, nehogy megzavarjuk a szomszédaink nyugalmát, de vannak bizonyos határok, amiket néhány egyedi esettől eltekintve (beköltözés, új bútor vásárlása utáni fúrás, szülinapi buli) illik betartani.

Előzmény: Spanci (-)
Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 topiknyitó
A felettem lakókkal több problémám is van (ilyenekkel, hogy totál leáztatnak, este 11 után centrifugáznak, ugribugri mosógépükkel már nem is foglalkozom, mert az rövidtávú esemény, lehet tudni hol a vége):
Ami gond:::
A gyermekeiket este 3/4 8-kor fürdetik, és utána,amelyik már tud járni, amíg el nem álmosodik 8-tól kb. egy, másfél óráig ide-oda rohangál a nagyszobába. Emiatt én az esti filmet úgy nézem, hogy felettem a plafon folyamatosan döng. Rohadtul idegesít.
Én is felneveltem panelban kettőt (illetve az egyik még csak 12), de mindig ha nekiiramodtak, rájuk szóltam, hogy alattunk is laknak.
A fentigyermekek apja, amikor kedve úgy tartja bekapcsolja hifijét, (van neki mélynyomója is), és olyan hangosan nyomatja, hogy a lányom szobájába a sarokgarnitúra és az ablaküveg is remeg. A lakás többi helyiségében meg csak egy monoton, légkalapácshoz hasonló hangot hallani, de a WC-től a konyháig mindenhol. Ilyen hanghatások mellett egy természetfilmet pl. nem lehet normálisan végignézni a Spektrumon, ami egy kicsit kikapcsolna meló után.

Van más is hasonló helyzetben? És mit csináljak, azonkívül, hogy már szóltam kultúráltan.

Ha valakit érdekel a téma, még vannak dolgaik, amiket ki lehet analiználni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!