A hamutartó az semmi!!! Nálunk a sokadik emeletről sörösüvegeket dobtak le ami betörte az egyik trabi tetejét, kb fél év múlva pedig a szélvédőt. Tízesben lakom.
Szvsz a legnagyobb gáz az, hogy az ilyen "kedves" szomszédok viselt dolgai még pont nem érik el a szabálysértési/büntetőjogi kategóriát, csak épp halálra idegesítenek másokat. Szóval igazából nem tudsz fellépni velük szemben.
Hát az a hamutartós sztori nem semmi...
Az a baj, hogy aki ennyire primkó, annak hiába mutatkozol be, meg meséled el, hogy hol az ágy meg a TV...teljesen felesleges.
Amikor kb. 1 éve ebbe a panelba költöztünk, a szomszédomhoz átmentem, hol van az ágyuk, nem zavarja-e őket közvetlenül a falhoz tett szekrénysor a TV-vel.
Á, nem, különben is süket a férje.
Ehhez képest én kiírtam, az ajtóra, hogyha egy ideig kutyasírást hallanak napközben, (pici csivavánk)elnézést és türelmet, amíg megszokja az új lakást, idegen neki, és rossz egyedül.
Két nap múlva átjött a nő, hogy mikor szokik meg a kutya? Mondtam, hogy majd megkérdezem tőle. Azóta nem kedvelem őket különösebben (előre elnézés kérés után beszólni!!!)
Azt sem szeretem bennük, hogy a 6. emeletről a teli hamutartót egyszerűen kiöntik az ablakon.
Ez valami hihetetlen vadparasztság szerintem, bár engem ez nem érint, mert mellettük vagyok.
Undorító, milyen emberek vannak.
Nálunk a felettünk lévö lakásban egy testvérpár lakik, mindketten feleségestöl, gyerekestöl. 3-3 gyerekük van, és nagy a család, akik szintén idejárnak-))
Liberális nevelési elveiknek tárgyiasult formája valoszinüleg egy vasgolyo lehet, amivel kizárolag este játszanak. Valamint a lakás szerencsés hosszanti fekvéséböl adodoan, a gyerekek imádnak motorozni.
Amugy jol viselik a zaklatásainkat, elnézést kérnek, kb 1 orára csönd lesz. Aztán folytatodik minden.
Az alattunk lévö hölgy imádja lakodalmas rockzenét, amit ugy hallgat, hogy a magnot kirakja az ablakba, és teljes hangerovel hallgatja az egész utca. Ez nyáron rendkivül hangulatos-)))
Amikor 1x szolt neki a nagyim, hogy halkitsa le egy kicsit, mert pici baba alszik nálunk, ugy megsértödött, hogy azota nem köszön a mamámnak.
És ez nem panel.
Mindenkinek eröt, kitartást és joszomszédokat kivánok!
Az a baj, hogy mindkét szomszéd az én falamnál tartja a TV-t - szerintem még az egymáséit is áthallják, pontosabban áthallanák, ha nem üvöltene a sajátjuk.
Hasonló problémám a szomszédok TV-nézési szokásaival van. Nem tudom miért, de imádják max. hangerőn nézni a dobozt. Az egyik oldali szomszédomnak (eddig úgy vettem észre..) a Dáridó a kedvene, a másik oldalinak meg ami a rötölön megy (címét sajna nem tudom), vagyhát annak idején Jimmy. Ezért rendszeresen úgy érzem magam, mintha egy hifi középső része lennék, és a két hangfalból különbözö sz*r szól.
A felettük! lakóéknál szülinapi buli volt, és kiírták a liftbe, hogy elnézést, zaj lesz stb.
Na az én felettem lakó, aki ugye azok alatt lakott, gondolta bemutatja, ő még náluk (a szülinaposoknál) is nagyobb durranás szülinap nélkül. Leiskolázta őket rendesen. Tiszta röhej volt.
Jajj ne is mondd. Mi kertesházból költöztünk panelba, képzelheted, milyen érzés. Néha elszégyellem magam, amikor durván rászólok a gyerekre, ha átrohan a szobán, de hát a panel ugye...
A felettetek lakók meg a mai kor "hősei", az emberekbe tudatosan betáplált modern felfogás prominens képviselői: szarjál le mindenkit, törtess, csak magadra számíthatsz, a többi nem számít, a gyenge marad alul, te legyél erős, stb...
Ehhez párosul még a hagyományos bunkóság is, és a kettő együtt eredményezi a példádat, ami ellen kultúrált eszközökkel sajnos nem sokat lehet tenni.
Nyilván nem szólhat arról az élet, hogy egész nap arra figyeljünk, nehogy megzavarjuk a szomszédaink nyugalmát, de vannak bizonyos határok, amiket néhány egyedi esettől eltekintve (beköltözés, új bútor vásárlása utáni fúrás, szülinapi buli) illik betartani.
A felettem lakókkal több problémám is van (ilyenekkel, hogy totál leáztatnak, este 11 után centrifugáznak, ugribugri mosógépükkel már nem is foglalkozom, mert az rövidtávú esemény, lehet tudni hol a vége):
Ami gond:::
A gyermekeiket este 3/4 8-kor fürdetik, és utána,amelyik már tud járni, amíg el nem álmosodik 8-tól kb. egy, másfél óráig ide-oda rohangál a nagyszobába. Emiatt én az esti filmet úgy nézem, hogy felettem a plafon folyamatosan döng. Rohadtul idegesít.
Én is felneveltem panelban kettőt (illetve az egyik még csak 12), de mindig ha nekiiramodtak, rájuk szóltam, hogy alattunk is laknak.
A fentigyermekek apja, amikor kedve úgy tartja bekapcsolja hifijét, (van neki mélynyomója is), és olyan hangosan nyomatja, hogy a lányom szobájába a sarokgarnitúra és az ablaküveg is remeg. A lakás többi helyiségében meg csak egy monoton, légkalapácshoz hasonló hangot hallani, de a WC-től a konyháig mindenhol. Ilyen hanghatások mellett egy természetfilmet pl. nem lehet normálisan végignézni a Spektrumon, ami egy kicsit kikapcsolna meló után.
Van más is hasonló helyzetben? És mit csináljak, azonkívül, hogy már szóltam kultúráltan.
Ha valakit érdekel a téma, még vannak dolgaik, amiket ki lehet analiználni.