Felpatogott vagy hámlik mint egy vékony fólia? Mert nálam 1,5cm átmérőben, több helyen felpatogott a festék, pedig az alapozó sértetlen alatta. Melyik szervizben voltál? Én a Pappasnál.
mi az hogy a navin vetted észre? egyébként, hogy jelentkezik ez fékezéskor? én eddig nem vettem észre semmit, pedig én is sokat pályázok ( szinte 80% a 14.000 az pálya) és nem éppen nagypapásan!
Én már utánajártam a dolognak. Nyomdahiba történt, és néhány benzines autó mellé 20ezres papírt adtak. Nem örülnek neki, de nem tehetnek semmit, ha te 20ezrenként fogod szervizbe hordani.
Valaki találkozott e már az első féktárcsa elhajlásával már egyet 18,000 nél cseréltek most ugyan azok a tünetek. Először a navin vettem észre majd le esett, utána már fékezésnél a pedálon is lehetett érezni. Sokat járok autópályán 140-150 tempóval szerintem ez nem függvénye. Kia előtt két Mazdám volt ugyan itt és így jártam azokkal nem volt ilyen gond. Kérdeztem autószerelőt ő azt mondta gyenge a tárcsa minősége!
Nekem a tetején indult meg a fényezés, egy tenyérnyi folton belül 3 helyen. (szintén szürke).
Lefényképezték, kiküldték a gyárba várom, hogy mit mondanak.
De nagyon nem tetszik az ötlet, hogy az egész tetejét fényezzék.
Amúgy rádió gondjaim voltak vele, meg egy kipattant műanyag belül a váltózárnál, de ezeket megcsinálták. Most volt 15ezres szervízen.
Amit furcsállok viszont, hogy ragaszkodnak a 15 ezres szervíz intervallumhoz, holott a könyvében a 2. szervíztől 20 ezres lenne. (1.6 benzines SW EX+ECS)
Sajnos úgy kezdődik :o( Hamarosan én is viszem emiatt a szervízbe. Először azt gondoltam megvárom vele a 30e-s szervízt, de addíg még van kb. 6e km. Annyit meg nem akarok ilyen stabilizátor rúddal lenyomni. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez is egyike a kezdeti "gyerekbetegségeknek".
rugalmas, hanem rugalmasabb, mint a kézi :-) persze csak azért, mert a váltó magától ott tartja, ahol neki a legoptimálisabb, így egyből megy, míg kézivel nem győztem váltogatni. :-D
Ebből kifolyólag lehet az, hogy jobban érzi az ember azt a lórúgásszerű nyomatékot a kézisben, mikor mondjuk 1800-2000 körül el kezd tolni, mert az automata gázadásra inkább 2100-2200 fölé váltja. De persze szinte kb ugyanúgy megy, csak az indulása lassabb picit a hosszabb 1-es fokozat miatt.
Kb 2 hónap alatt a kereskedőnél volt és még 1,5 hét kellett a forgalomba helyezéshez.
Meg vagyok elégedve vele, nyomatékos a motor és szépen dolgozik a váltó is, szeretek vele menni. Nem érződik annyira nyomatékosnak az autó az automatával, mint a kézi váltóval, de jól megy. A fogyasztás kb. 0,6-0,8 literrel több, mint a kézi váltósnál, kb 200 km-es úton mértük egymáshoz.
Alapvetően öcsém is inkább automatát venne már, sokkal kényelmesebb vezetni.
Nem tudom, valakinek jött már e elő ez a stabilizátorrúd kolompolás 1.4-es benzinesen?
Én most valami ilyesmi halovány kopogásocskát kezdek hallani pár napja lassú haladásnál, ha nem tükörsima aszfalton gurulok, ha fülelek..ez vajon ez lehet? ill így kezdődik?
MISKOLC KIA - HONDA szalon Univer-Car Kft-nek. Köszönöm a mai gyors stabilizátor pálca cserét! Már 15.000km-t hallgattam, hogy kolompol, sosem értem rá kicseréltetni a szokásos helyen, vagy nem volt épp alkatrész( fogyóeszköz:) Spontán beestem az ajtón, és hamar megcsinálták. Megváltás volt! 10 piros pont, le a kalappal a gyors intézkedés miatt!
A másik:
KIA szalon Baja: Hietzl és Társa Kft. Köszönet a szintén "spontán" és gyors 60 ezres szervízért 2 hete. Oda is munka -út közben estem be. Kedves fogadtatás, gyors korrekt kiszolgálás, 7500Ft körüli munkadíj, a többi az anyag. Le a kalappal, szintén 10 piros pont!
Néha a hátramenetet nehezen veszi nekem is, előtte beteszem 1-be, vagy 2-be, és utána már normálisan veszi.A puntónk ugyan ilyen volt.A könnyű gázpedál szerintem a szerethető tulajdonságok egyike.Mondjuk bakancsban még nem próbáltam, de nem sokára jön a bakancs szezon, majd nyilatkozom akkor is.