Keresés

Részletes keresés

vavamama Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5653

Leírtad.

Elolvastam

Előzmény: CsFeco (5652)
CsFeco Creative Commons License 2012.05.29 0 0 5652

Sziasztok!

Leírnám a magam történetét, hátha segít valakinek.

2004 végén diagnosztizált rekeszizom sérv, reflux, elég sok fájdalom, 45 fokos magasított párnán alvás, 2008-ra nyelőcsőfekély.

Nexiumot szedtem 40 Mg-ost, időlegesen jó volt, de sokszor már egy hónap uán visszajött a fájdalom, kellemetlen érzés elég sok szenvedés, még diétával is.

Aztán 2009 végétőltől két alternatív gyógyász segítségével, jelenleg már egy éve nincs se nyelőcsőfekély, se kellemetlen érzés, savas íz reggel a szájban,  alacsonyabb párnán fekszem. Tudok enni újra olyan ételeket, amiket korábban nem (paradicsom, pohár bor stb.)

Jelenleg azon dolgozom, hogy a rekeszizomsérv is megszűnjön (ami az orvosok szerint ugye nem lehetséges, de én másképp gondolom :) )

Kiss Ferenc pszi-sebész (hozzá ma már rettentő nehéz bejutni /kb 4 hónap hogy időpontot kapj/, kézről-kézre adják a gyógyult betegek) - energetikai gyógyító

Dr. Balogh Márton (egy biológus doktor, de idősebb korára fura gyógyító lett, sok dolga számomra sem hihető, de kristályeszközös gyógyítása és saját készítésű homeopátiás szerei bejöttek) /honlapja néha nem elérhető, sajnos most sem, de aztán jó szokott lenni, de a nevére rákeresve meg lehet találni az elérhetőségét/

Ha van kérdés szívesen válaszolok.

Üdv:

Feri

vicunye1966 Creative Commons License 2012.05.25 0 0 5651

Itt meg van adva az Emailcimed, es erre irtam tegnap elött, mert olvastm a kerdesedet szinten tegnap elött a vas miatt, de meg nem jutottam el a patikaba es nem tudom aktualis-e a dolog,. 30 Euro korul van, 60 darab.  Tenyleg nem olvastam nemhogy aforumot egy honapig, hane,m totalisan semmit, ujsagot se, es tevet se neztem, nem volt ra idom.  Azt se tudom mi tortent eg yhonap alatt, most is annyi dolgom van, hogy csak ujsagokig meg most se jutottam el, a teverol nem is beszelve...A gégésznél voltam ma, aki kivalona meg volt velem meg a gégémmel elegedve, hogy most jo. A jövö heten szerdan megyek gyomortukrozesre, de ez semmi, kis altatas, aztan kesz,,,,,,,Elore tudom, hogy semmi valtozas, non erosiv lesz az eredmeny, szinte biztos vagyok benne, ugy legyen.....kerdeztem a gegeszt, most mi legyen, operaltassam -e a gyomromat, vagy se, azt mondta, meglatjuk mit hoz a gyomortukrozes......

Előzmény: myrongoldman (5650)
myrongoldman Creative Commons License 2012.05.25 0 0 5650

Sziasztok Kedves Topiclakók!

Vicunye!

Olyan rég jártál erre, írtam is neked ide a fórumra, de mivel nem jártál erre így nem kaptam választ.

Örülök, hogy felbukkantál :)

Sasa!

Hogy vagy mostanság?

Noémi!

Veled mizu? Még mindig max.mennyiségű gyógyszert eszel? Tüneteid felszívódtak így teljesen egy ideje írtad. Mostanság hogy vagy?

Én nekem most van egy új találmányom, véletlenül fedeztem fel.

Dr. Chen probiotikumot eszem, de úgy, hogy kibontom a kapszulából és a port bele borítom egy fél üveg sütőtök-alma bébiételbe és így jobb.

Fogalmam sincs hogy működik.

Illetve eddig semilyen gyümilevet nem tudtam meginni, de a kubu italokat (nagy üveges azt meg tudom inni. Főleg a sárgarépa-alma-őszibarack és a sárgarépa-alma-eper-őszibarackosat.

Kifejezetten jó :)

Sziasztok:)

Mindenkinek reflux mentes szép időszakot kívánok :)

Írjatok:)

Myron

vicunye1966 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 5649

Hát kedves Sogormail, örülök, hogy hißanyoztam:-))))  es nem felejtettél el, ez igzan jo, de tenyleg.......Meg kellett valtoztatnom a Nickmet, mert valami miatt az elöbb nem tudtam feljönni, igy most a vicunye az vicunye1966.

Horvatorszagban voltam 1 honapig, minden földi-es nem földi joban reszem volt, szuper volt, már mennék is vissza:-)))

A refluxom az nagyon romlott, ugyanis a midenn földi es nem földi jo miatt teljesen elromlottam, jo borok, sok borok, sajtok, kagylok, halak, baranyhusok, meg amit akasrsz, csak setemenyt nem ettem...kenyeret is csak ketszer, de a paleo oda lett teljesen......Ehhez kepest annyira nem rossz a helyzet, de van smirglipapir ujra atorkomban, ugyhogy 40 mg gyogyszert szdek 10 helyett, de most mar ujra aregi kerekvagasban vagyok, es remelem javulni fogok ujra, hogy szigorodik a dietam.

Hogy mik vannak........osztjuk a szobákat-turizmusban utazom-hat hallok egy nevet-B-a közös ismerösünk öccse volt, kepzeld el, nagyon hasonlit ra, meg is kerdeztem........Most talan juniusban bjelentkezem hozza, ja kapta,m egy kb 3 hetig tarto fülkürüthurutot, az is összefügg az orrbajommal, az meg a reflux-szal, szoval eleg rossz volt aprilis vege, majus eleje, de infralampaval legyöztem......meg orrcsöppel, nagyon kellemetlen a bedugult fül....mar azt i shittem ugy marad.....aztan lassan elmult.....

Azt nem igen vettem eszre, hogy a so hasznalt volna, a sos levego, de iden meg leszek eg yhonapot tengeren, majd figyelem:-)))  Igaz, a szalodoabol nem igen dugtam ki az orromat, sok dolgom volt....

örülök, hogy ujra itt vagyok:-)))  vagyis jobb lenne ha nem lennék:-)))))

Előzmény: sogormail (5647)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.05.21 0 0 5648

Nálam is hasonló a helyzet :) Semmi panasz, semmi gond ( csak el ne kiabáljam)

Előzmény: sogormail (5647)
sogormail Creative Commons License 2012.05.19 0 0 5647

@vicunye: Veled mi ujsag? Reg irtal..:)

Erdekes, hogy kinek mikor jon elo a reflux. Jo 2 honapja semmit nem szedek. itt a nyar:) (Pedig van jo kis rekeszizomservem)

sogormail Creative Commons License 2012.05.19 0 0 5646

Van azert akinek nincs rekeszserve es a gyomorszaja folyamatosan nyitva! Genetika..

Előzmény: Törölt nick (5645)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.18 0 0 5645

"A rekeszsérvvel az igazi a reflux. Ha az nincs, akkor az csak vegetataív idegrendszeri elváltozás, ami ráolvasással is gyógyítható. Ők szoktak tünetmentesek lenni különböző löttyöktől,giz-gazoktól, agykontroltól, stb."

Jól szólsz! :-))

(Én idén már 6 éves leszek, első 6 hónap rettenetes volt 1 év után viszont már teljesen jó volt szinte minden. Azért idén év elején egy trópusi utazáson eléggé megszívtam.)

Előzmény: rflx (5638)
gombóc63 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 5644

Nem szedem rendszeresen, csak akkor ha evés után botrányos a helyzet. Nekem jobban bevált mint a többi rágótabi, de a Quamatelt nem írja felül.

Nem tudom mi lesz velem, velünk, lehet, hogy rosszabb lett a rekeszsérvem, mert most akármit teszek nem jó a helyzet odalenn:-(((

Előzmény: sasa58 (5643)
sasa58 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 5643

Szia Gombóc!

Sajnálattal hallom, hogy a refluxod rosszabbodott, pár napja az enyém is, szerintem a frontok is bejátszhatnak a dologba. Ma pl. hajnalban ébredtem, mert feljött a sav a nyelőcsövembe, ilyen már hónapok óta nem volt. A csodaszerek tényleg csak ideig-óráig használnak, de ez is valami, még mindig jobb, mint a műtét. Visszaolvastam Olimla és MegkőTóni szenvedéseit, hát inkább nem. A sípszódát Te rendszeresen szeded, vagy csak tűzoltásra? És ez jobb, mint a Rennie, Nilacid, Quamatel és társai?

Jobbulást:S.

Előzmény: gombóc63 (5642)
gombóc63 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 5642

Olimla...naná, hogy emlékszem rád.  Elhagytál minket, a legutolsó hozzászólásodban a pocsék állapotodról írtál. Hát igen, ettől az első évtől félek, tolom a műtétet, amíg bírom. Igazad van, az orvoson sok múlik. Benne bízok, jónevű, szimpi doki, magamban vannak kételyeim.

Nem szedek rendszeresen PPI-t, sőt igazából az elmúlt 3-4 hetet megelőzően több mint egy évig nem szedtem. Nem tudom milyen az a térkép nyelv, az enyém normálisan rózsaszín, rossz napokon kicsit fehér.

Nagyon örülök, hogy neked sikerült és jól vagy.

Előzmény: rflx (5641)
rflx Creative Commons License 2012.05.15 0 0 5641

Sziasztok!

Gombóc: Kösz jól vagyok. Pontosabban sokkal jobban mint a műtét előtt. Már írtam itt a történetemről, igaz más ( olimla) nickkel.

Az biztos, hogy a doki az nagyon fontos a projektben.

Engem még  most is nagyon komolyan kivizsgáltat- 3 éve volt a buli - minden kontrolon. ( tükrözés, forgóasztalos-kontrasztos röntgen, labor, hasi UH,stb)  

Csak hát néha bele merülök az élet sűrűjébe és azt azért nem igazán lehetne. Na meg a stressz és az időjárás változás ami leginkább gáz így is. De ezt már ki lehet bírni. Napi 1 Controloc azért most is megy, bár néha úgy érzem ki lehetne hagyni. Valakitől hallottam, hogy térképnyelvet okoz a PPI.

Neked már van ilyened?

Noémi: Nem tom mekkora volt, de a dokim azt mondta, hogy jobb lesz ha bicska és foltozás, mert különben előbb-utóbb kizáródik a gyomor felső része (bulbus) és akkor üszkösödés is lehet belőle, na meg a sok sav a nyelőcsőt elkezdi csócsálni, ami Gerd meg ilyesmi.

Szóval inkább nekivágtam.

Tény, hogy műtét után nagyon bántam a dolgot, mert pokoli volt az első év.

De most már király a szitu. Fény , pompa, ragyogás, sör, pörkölt, kávé, csoki, nők, stb. Ja ez utóbbi nem nagyon hat a rflxre negatívan, hanem az ihletre inkább ha fájt a mellkas, nyelőcső, stb.

Előzmény: noémi8888 (5640)
noémi8888 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5640

Szia! Elárulnád, hogy mekkora volt a rekeszsérved, hogy hálót alkalmaztak a műtét során? Amúgy teljesen egyetértek veled abban amit mondtál, mert így sérvvel sokkal nehezebb a dolog.

gombóc63 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5639

És hogy vagy? Jól sikerült a műtét? Nem merem rászánni magam....

rflx Creative Commons License 2012.05.14 0 0 5638

Szia Kata78!

Nekem volt már egy párszor szerencsém hozzá. Nem egy nagy törrénet, de azért csajozni sem igazán lehet vele.

Lényeg, hogy mindent bele, amíg lent van a szonda. Csoki, kávé, egy kis sör sem árt ( berúgni azért nem kell), kaja, stb. És össze- vissza. A doki ennek az ellentkezőjét mondja majd, de ha azt csinálod akkor egyébként is csökken a tünet.

Gombóc !

A rekeszsérvvel az igazi a reflux. Ha az nincs, akkor az csak vegetataív idegrendszeri elváltozás, ami ráolvasással is gyógyítható. Ők szoktak tünetmentesek lenni különböző löttyöktől,giz-gazoktól, agykontroltól, stb.

És nem igazán tudnak vele mit kezdeni, mert az izom rost nem nem elszakad, hanem szálában válik el a leggyengébb ponton (gyomrszáj).Nekem pl. implantátumot ( hálót)  rakott be a doki.

Előzmény: kata78 (5613)
vavamama Creative Commons License 2012.05.13 0 0 5637

Nálam hetek óta ugyenez van. Reggel már arra ébredek, hogy rettenetesen száraz a torkom és kínzó köhögési ingerem van. Ez aztán egész nap gyötör. Az egész lakást elárasztotta már ez a röpködő pihe. Rendszeres vizes felmosással próbálok küzdeni ellene, de reménytelen. Én arra tippelek, hogy a reflux miatt szárazabb és érzékenyebb a nyálkahártya és ez a pihe pedig ingerli és a kettő együtt már sok.

Előzmény: fistiKK (5636)
fistiKK Creative Commons License 2012.05.12 0 0 5636

Mostanában rendszeresen torokkaparással ébredek, napközben is szárazköhögés. Reflux vagy a platánvattájára gyanakodjak?

noémi8888 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 5635

Nálam pl. speciel azóta kezdtek javulni a dolgok, mióta nem eszek édességet. (néha azért elgyengülök :) )

noémi8888 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 5634

Jól mondja myrongoldman, hogy a hyperaemia gyulladást jelent, mégpedig GERD I stádiumnak, vagy Losangeles A-nak felel meg. Nekem is így volt írva legutóbb a tükrözésemkor a leletre. Egyébként elértem már azt is, hogy fél év után néhány napja semmi tünete nálam a refluxnak, igaz hogy mindenből a maximumot szedem. Most már szépen lassan megpróbálom csökkenteni az adagot. :)

Előzmény: vavamama (5631)
myrongoldman Creative Commons License 2012.05.11 0 0 5633

Kedves vavamama!

Az nem jó, mármint, hogy gyulladás-erózió stb. A hyperaemiát nekem is írták először az gyulladást jelent. Nekem a nyelőcsövem aljára írták ezt.

Akkor egy idő után nem segített a gyógyszer, sirály! :(

Sasa!

Az tök szupi, hogy valamelyik használ!

:)

sasa58 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 5632

Elvagyok mostanában, a Progastro + olajfa szedésével úgy 80-90%-osan, esténként még iszok egy Mecsek gyomorteát is. Valamelyik használ a 3 közül, egyiket megpróbálom elhagyni most, hátha kiderül valami.   

Előzmény: myrongoldman (5630)
vavamama Creative Commons License 2012.05.10 0 0 5631

A lányomnál a tükrözés azt mutatta, hogy a gyomorszáj nyitott, a gyomorszáj és a nyelőcső gyulladt, erodált. Valami hyperémia is van említve, ezt nem tudjuk mi. Helicobakter nem volt. Kapott 2x40 mg Controloc -ot, Motíliumot és Ventert. Pár hónapig javult az állapota, aztán stagnált. Akkor kezdte szedni a zöldárpa tablettát. Azóta jól van.

Előzmény: myrongoldman (5630)
myrongoldman Creative Commons License 2012.05.10 0 0 5630

Sziasztok!

Jimys: Igen szerintem van, mivel a dohányfüst gastritist is csinál, ez tuti nagyimnak is volt-van a dohányzása miatt, meg torokig ég a nyelőcsöve, de neki a cigifüst csinálja.

Gombóc:Azért írtam, hogy ha esetleg mégse olvastad volna rendszeresen, akkor tudd.

Mostmár jobb május óta vagy még mindig u.olyan mint áprilisban?

Sasa: Te hogy vagy? Mizu veled?

Nécica:Köszönöm a ph monitorozásról a beszámolót, de nem én kérdeztem, csak Gombóccal azt beszéltük, mi volt az oka ennek a vizsgálatnak.

Vavamama: A lányod hogy van a árpafűlé óta?

Amúgy tükrözésnél mit láttak nála? Gyógyszer hat neki vagy nem hatott neki?

Sziasztok: Myron

nécica66 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 5629

tudom hogy reflux miatt van.....

Előzmény: sasa58 (5625)
gombóc63 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 5628

Szia!

Képben vagyok, folyamatosan olvasom a fórumot. Tudom mikkel próbálkoztál. Nos én a chitosant szedtem 15 hónapig, tavaly tök jól voltam, idén....elhagytam. Aztán lehet, hogy folytatom majd, de mondom, ez az április.... Őszintén belefáradtam a próbálkozásokba. Elegem van a csodaszerekből, lötyikből stb.

Rennie-nél nekem jobban bejött a sipszóda.

Előzmény: myrongoldman (5626)
jimys Creative Commons License 2012.05.09 0 0 5627

Van köztetek olyan aki e-cigizik? Érdekelnének a tapasztalatok. Van-e hatássa a refluxra?

myrongoldman Creative Commons License 2012.05.09 0 0 5626

Szia Gombóc!

Figyu én a "gyógyult" jelzőt arra értettem, hogy a nyálkahártya gyógyult, tehát maga a gyulladt részek meggyógyultak, nem a refluxra.

Nos, pillanatnyilag én is jó ideje le tettem a PPI-t, Rennie-t szoktam enni, illetve néha krumplilé (időszakosan), néha körömvirág, de ez is időszakosan.

Korábban próbálkoztam az olajfalevél kapszulával, de sajnos iszonyú alacsony lett tőle a vérnyomásom, folyton el akartam ájulni tőle.

Amit még hallottam, hogy jó lehet, mert volt akinek bevált az a zöldárpapor, amit én hallottam még az oroszlánsörény vagy más néven cseppkőgomba.

Illetve van egy ismerősöm (volt edző felesége), nekiolyan csúnya refluxa volt, hogy a gasztrós, nem merte letolni a nyelőcsövén az endoszkópot, olyan gyulladt és oedemás volt a nyelőcsöve.

Szóval ő nagyon gázos volt, éjjel-nappal hányt, ha csak ruha hozzáért a hasához ordítani tudott volna, éjszaka nem aludt semmit hónapokig.

Esomeprazolból 80 mg-ot evett naponta és még így is maradtak a tünetei, nem bírt nyelni, enni, inni, úgy érezte megfullad anélkül, hogy evett-ivott volna.

És terhesség végére jött ki rajta.

A gyógyszer mellett kezdett el szedni valami lötyit, ami valami 30 valahány féle gyógynövényt tartalmaz reggel-este a megadott adagot és 2 hónap alatt jutott odáig, hogy megállt a hányása, és már nem fáj olyan borzalmasan a gyomra-nyelőcsöve.

Amúgy érdekes amit mondasz, mert nekem is pokoli volt ez az április iszonyatos mellkasi fájdalmaim voltak, úgy éreztem, mintha nem kapnék levegőt, és a gyomrom is pokoli volt.

1x még az ügyeletre is bementem mert azt hittem fulladok, de azt mondták semmi gond a tüdőmmel-légcsövemmel, a refluxom tombolt. Már ott tartottam, hogy éjszaka vagy nappal, ha megmozdultam, akkor a mellkasomiszonyúan fájt középen, szerintem a sav miatt.

Üdv: Myron

sasa58 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 5625

Reflux.

Előzmény: nécica66 (5624)
nécica66 Creative Commons License 2012.05.09 0 0 5624

ti szoktatok érezni a gyomorszájnál és mellkasbam nagyon erős hasogatásokat? ez órákig eltart mi lehet ez ?nyelőcsőgörcs vagy a rekeszizom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!