Nem tudom a nagyságát, de gondolom elég nagy lehetett, ha a gyomra nagyobbik fele át tudott préselődni rajta. Nekem is van rekeszizomsérvem, de ennek ellenére még gondolni se akarok a műtétre. (egyenlőre)
Valami ehhez hasonlót sejtettem, és a baratnödnek mekkroa rekeszizomserve volt? Lehet tudni? Azt hiszem, ezek után sokat nem gondokozom, operacio vagy se......
a nagy rekeszizomservnek van valami kockazata azon kivul hogy reflux van?
Igen van, amikor a gyomor egy része vagy a teljes gyomor, illetve valamilyen más hasűri szerv áthatol a mellkasba. Ha tartósan fennáll ez az állapot a felcsúszott hasi szervek elhalhatnak, ami már komoly veszély.
A barátnőmet márciusban operálták, a gyomrának 85% felcsúcsott a mellüregbe. Soha nem volt semmi rekeszizomsérvre utaló panasza. Ha lépcsőn, vagy emelkedőn ment fulladt, de ráfogták a túlsúlyára, illetve amikor már nagyon szenvedett akkor elkezdték szivre vizsgálni, mivel a totál negativ volt valakinek eszébe jutott, hogy gasztroszkópiát, ill. hasi UH csináljanak.
Igy derült ki, aztán extra gyorsan meg is műtőtték.
Szoval voltam gyomortükrözesen, ahogy sejtettem, semmi gyulladas, non eroziv meg mindig-hiszen nem is ég sose, nem fáj.....Viszont azt mondta a doki, itt van a rekeszservem...Mondom neki, persze, 2es fel cm-es, tudom......Erre ö, hogy á, nagyobb, 4-5 cm-es......Most nem tudom, ezt tenyleg elhiggyem-e, mert egy éve volt 2 es fel cm-es, de azt röntgenen látták, az alapjan mondta röngtenorvos. van itt valaki, aki ért ehhez, lehet latni a gasztroszkopián pontosan, hogy mekkora az ember rekeszizomserve????? Az elsö gyomortükrözesemnem az akkori doki azt mondta, hogy nem nagy a rekeszizomservem, es akkor nem kerdeztem, mekkora, mert nem tudtam, hogy mérik........Akkor még......
szoval azt mondta ez a doki, hogy meg kell operalni, nem surgos, ugyhogy ha raszanom magamat, akkor novemberben....
Azert annak örülök, hogy nincs gyulladas, tovabbra se. Csak azt nem ertem, komolyan, miert vagyok azzal buntetve, hogy a torkomat piszkalja a feljövö göz, hát még savat se erzek, csak neha oylan kaparast, marast, meg mintha lenne utana valami ott, ha elmulik a kaparas, de legalabb a gegegyulladas elmult, azert ez is valami:-)))))
Egyebkent, ha beveszek egy könnyebb fajdalomcsillapitot, akkor nem erzem.
Közben egyre több emberröl hallok itt nalunk, akit megmutottek, pld egyik valogatott osztrak focista is, innen a varosunkbol, 25 eves, es valogatott, akkor talan en is kibirom:-)))
Sogormail, azt hiszem, ha a rekeszizomservem tenyleg ilyen nagy, hogy 5 cm-es, akkor az orromal valo foglalkozast hagyom, mert akkor a gyomorom a nagyobb gond, megis, nem az orrom....
Egyebkent ezt ki tudja?- a nagy rekeszizomservnek van valami kockazata azon kivul hogy reflux van?
Leírnám a magam történetét, hátha segít valakinek.
2004 végén diagnosztizált rekeszizom sérv, reflux, elég sok fájdalom, 45 fokos magasított párnán alvás, 2008-ra nyelőcsőfekély.
Nexiumot szedtem 40 Mg-ost, időlegesen jó volt, de sokszor már egy hónap uán visszajött a fájdalom, kellemetlen érzés elég sok szenvedés, még diétával is.
Aztán 2009 végétőltől két alternatív gyógyász segítségével, jelenleg már egy éve nincs se nyelőcsőfekély, se kellemetlen érzés, savas íz reggel a szájban, alacsonyabb párnán fekszem. Tudok enni újra olyan ételeket, amiket korábban nem (paradicsom, pohár bor stb.)
Jelenleg azon dolgozom, hogy a rekeszizomsérv is megszűnjön (ami az orvosok szerint ugye nem lehetséges, de én másképp gondolom :) )
Kiss Ferenc pszi-sebész (hozzá ma már rettentő nehéz bejutni /kb 4 hónap hogy időpontot kapj/, kézről-kézre adják a gyógyult betegek) - energetikai gyógyító
Dr. Balogh Márton (egy biológus doktor, de idősebb korára fura gyógyító lett, sok dolga számomra sem hihető, de kristályeszközös gyógyítása és saját készítésű homeopátiás szerei bejöttek) /honlapja néha nem elérhető, sajnos most sem, de aztán jó szokott lenni, de a nevére rákeresve meg lehet találni az elérhetőségét/
Itt meg van adva az Emailcimed, es erre irtam tegnap elött, mert olvastm a kerdesedet szinten tegnap elött a vas miatt, de meg nem jutottam el a patikaba es nem tudom aktualis-e a dolog,. 30 Euro korul van, 60 darab. Tenyleg nem olvastam nemhogy aforumot egy honapig, hane,m totalisan semmit, ujsagot se, es tevet se neztem, nem volt ra idom. Azt se tudom mi tortent eg yhonap alatt, most is annyi dolgom van, hogy csak ujsagokig meg most se jutottam el, a teverol nem is beszelve...A gégésznél voltam ma, aki kivalona meg volt velem meg a gégémmel elegedve, hogy most jo. A jövö heten szerdan megyek gyomortukrozesre, de ez semmi, kis altatas, aztan kesz,,,,,,,Elore tudom, hogy semmi valtozas, non erosiv lesz az eredmeny, szinte biztos vagyok benne, ugy legyen.....kerdeztem a gegeszt, most mi legyen, operaltassam -e a gyomromat, vagy se, azt mondta, meglatjuk mit hoz a gyomortukrozes......
Olyan rég jártál erre, írtam is neked ide a fórumra, de mivel nem jártál erre így nem kaptam választ.
Örülök, hogy felbukkantál :)
Sasa!
Hogy vagy mostanság?
Noémi!
Veled mizu? Még mindig max.mennyiségű gyógyszert eszel? Tüneteid felszívódtak így teljesen egy ideje írtad. Mostanság hogy vagy?
Én nekem most van egy új találmányom, véletlenül fedeztem fel.
Dr. Chen probiotikumot eszem, de úgy, hogy kibontom a kapszulából és a port bele borítom egy fél üveg sütőtök-alma bébiételbe és így jobb.
Fogalmam sincs hogy működik.
Illetve eddig semilyen gyümilevet nem tudtam meginni, de a kubu italokat (nagy üveges azt meg tudom inni. Főleg a sárgarépa-alma-őszibarack és a sárgarépa-alma-eper-őszibarackosat.
Kifejezetten jó :)
Sziasztok:)
Mindenkinek reflux mentes szép időszakot kívánok :)
Hát kedves Sogormail, örülök, hogy hißanyoztam:-)))) es nem felejtettél el, ez igzan jo, de tenyleg.......Meg kellett valtoztatnom a Nickmet, mert valami miatt az elöbb nem tudtam feljönni, igy most a vicunye az vicunye1966.
Horvatorszagban voltam 1 honapig, minden földi-es nem földi joban reszem volt, szuper volt, már mennék is vissza:-)))
A refluxom az nagyon romlott, ugyanis a midenn földi es nem földi jo miatt teljesen elromlottam, jo borok, sok borok, sajtok, kagylok, halak, baranyhusok, meg amit akasrsz, csak setemenyt nem ettem...kenyeret is csak ketszer, de a paleo oda lett teljesen......Ehhez kepest annyira nem rossz a helyzet, de van smirglipapir ujra atorkomban, ugyhogy 40 mg gyogyszert szdek 10 helyett, de most mar ujra aregi kerekvagasban vagyok, es remelem javulni fogok ujra, hogy szigorodik a dietam.
Hogy mik vannak........osztjuk a szobákat-turizmusban utazom-hat hallok egy nevet-B-a közös ismerösünk öccse volt, kepzeld el, nagyon hasonlit ra, meg is kerdeztem........Most talan juniusban bjelentkezem hozza, ja kapta,m egy kb 3 hetig tarto fülkürüthurutot, az is összefügg az orrbajommal, az meg a reflux-szal, szoval eleg rossz volt aprilis vege, majus eleje, de infralampaval legyöztem......meg orrcsöppel, nagyon kellemetlen a bedugult fül....mar azt i shittem ugy marad.....aztan lassan elmult.....
Azt nem igen vettem eszre, hogy a so hasznalt volna, a sos levego, de iden meg leszek eg yhonapot tengeren, majd figyelem:-))) Igaz, a szalodoabol nem igen dugtam ki az orromat, sok dolgom volt....
örülök, hogy ujra itt vagyok:-))) vagyis jobb lenne ha nem lennék:-)))))
"A rekeszsérvvel az igazi a reflux. Ha az nincs, akkor az csak vegetataív idegrendszeri elváltozás, ami ráolvasással is gyógyítható. Ők szoktak tünetmentesek lenni különböző löttyöktől,giz-gazoktól, agykontroltól, stb."
Jól szólsz! :-))
(Én idén már 6 éves leszek, első 6 hónap rettenetes volt 1 év után viszont már teljesen jó volt szinte minden. Azért idén év elején egy trópusi utazáson eléggé megszívtam.)
Sajnálattal hallom, hogy a refluxod rosszabbodott, pár napja az enyém is, szerintem a frontok is bejátszhatnak a dologba. Ma pl. hajnalban ébredtem, mert feljött a sav a nyelőcsövembe, ilyen már hónapok óta nem volt. A csodaszerek tényleg csak ideig-óráig használnak, de ez is valami, még mindig jobb, mint a műtét. Visszaolvastam Olimla és MegkőTóni szenvedéseit, hát inkább nem. A sípszódát Te rendszeresen szeded, vagy csak tűzoltásra? És ez jobb, mint a Rennie, Nilacid, Quamatel és társai?
Olimla...naná, hogy emlékszem rád. Elhagytál minket, a legutolsó hozzászólásodban a pocsék állapotodról írtál. Hát igen, ettől az első évtől félek, tolom a műtétet, amíg bírom. Igazad van, az orvoson sok múlik. Benne bízok, jónevű, szimpi doki, magamban vannak kételyeim.
Nem szedek rendszeresen PPI-t, sőt igazából az elmúlt 3-4 hetet megelőzően több mint egy évig nem szedtem. Nem tudom milyen az a térkép nyelv, az enyém normálisan rózsaszín, rossz napokon kicsit fehér.
Gombóc: Kösz jól vagyok. Pontosabban sokkal jobban mint a műtét előtt. Már írtam itt a történetemről, igaz más ( olimla) nickkel.
Az biztos, hogy a doki az nagyon fontos a projektben.
Engem még most is nagyon komolyan kivizsgáltat- 3 éve volt a buli - minden kontrolon. ( tükrözés, forgóasztalos-kontrasztos röntgen, labor, hasi UH,stb)
Csak hát néha bele merülök az élet sűrűjébe és azt azért nem igazán lehetne. Na meg a stressz és az időjárás változás ami leginkább gáz így is. De ezt már ki lehet bírni. Napi 1 Controloc azért most is megy, bár néha úgy érzem ki lehetne hagyni. Valakitől hallottam, hogy térképnyelvet okoz a PPI.
Neked már van ilyened?
Noémi: Nem tom mekkora volt, de a dokim azt mondta, hogy jobb lesz ha bicska és foltozás, mert különben előbb-utóbb kizáródik a gyomor felső része (bulbus) és akkor üszkösödés is lehet belőle, na meg a sok sav a nyelőcsőt elkezdi csócsálni, ami Gerd meg ilyesmi.
Szóval inkább nekivágtam.
Tény, hogy műtét után nagyon bántam a dolgot, mert pokoli volt az első év.
De most már király a szitu. Fény , pompa, ragyogás, sör, pörkölt, kávé, csoki, nők, stb. Ja ez utóbbi nem nagyon hat a rflxre negatívan, hanem az ihletre inkább ha fájt a mellkas, nyelőcső, stb.
Szia! Elárulnád, hogy mekkora volt a rekeszsérved, hogy hálót alkalmaztak a műtét során? Amúgy teljesen egyetértek veled abban amit mondtál, mert így sérvvel sokkal nehezebb a dolog.
Nekem volt már egy párszor szerencsém hozzá. Nem egy nagy törrénet, de azért csajozni sem igazán lehet vele.
Lényeg, hogy mindent bele, amíg lent van a szonda. Csoki, kávé, egy kis sör sem árt ( berúgni azért nem kell), kaja, stb. És össze- vissza. A doki ennek az ellentkezőjét mondja majd, de ha azt csinálod akkor egyébként is csökken a tünet.
Gombóc !
A rekeszsérvvel az igazi a reflux. Ha az nincs, akkor az csak vegetataív idegrendszeri elváltozás, ami ráolvasással is gyógyítható. Ők szoktak tünetmentesek lenni különböző löttyöktől,giz-gazoktól, agykontroltól, stb.
És nem igazán tudnak vele mit kezdeni, mert az izom rost nem nem elszakad, hanem szálában válik el a leggyengébb ponton (gyomrszáj).Nekem pl. implantátumot ( hálót) rakott be a doki.
Nálam hetek óta ugyenez van. Reggel már arra ébredek, hogy rettenetesen száraz a torkom és kínzó köhögési ingerem van. Ez aztán egész nap gyötör. Az egész lakást elárasztotta már ez a röpködő pihe. Rendszeres vizes felmosással próbálok küzdeni ellene, de reménytelen. Én arra tippelek, hogy a reflux miatt szárazabb és érzékenyebb a nyálkahártya és ez a pihe pedig ingerli és a kettő együtt már sok.
Jól mondja myrongoldman, hogy a hyperaemia gyulladást jelent, mégpedig GERD I stádiumnak, vagy Losangeles A-nak felel meg. Nekem is így volt írva legutóbb a tükrözésemkor a leletre. Egyébként elértem már azt is, hogy fél év után néhány napja semmi tünete nálam a refluxnak, igaz hogy mindenből a maximumot szedem. Most már szépen lassan megpróbálom csökkenteni az adagot. :)
A lányomnál a tükrözés azt mutatta, hogy a gyomorszáj nyitott, a gyomorszáj és a nyelőcső gyulladt, erodált. Valami hyperémia is van említve, ezt nem tudjuk mi. Helicobakter nem volt. Kapott 2x40 mg Controloc -ot, Motíliumot és Ventert. Pár hónapig javult az állapota, aztán stagnált. Akkor kezdte szedni a zöldárpa tablettát. Azóta jól van.
Jimys: Igen szerintem van, mivel a dohányfüst gastritist is csinál, ez tuti nagyimnak is volt-van a dohányzása miatt, meg torokig ég a nyelőcsöve, de neki a cigifüst csinálja.
Gombóc:Azért írtam, hogy ha esetleg mégse olvastad volna rendszeresen, akkor tudd.
Mostmár jobb május óta vagy még mindig u.olyan mint áprilisban?
Sasa: Te hogy vagy? Mizu veled?
Nécica:Köszönöm a ph monitorozásról a beszámolót, de nem én kérdeztem, csak Gombóccal azt beszéltük, mi volt az oka ennek a vizsgálatnak.
Vavamama: A lányod hogy van a árpafűlé óta?
Amúgy tükrözésnél mit láttak nála? Gyógyszer hat neki vagy nem hatott neki?
Képben vagyok, folyamatosan olvasom a fórumot. Tudom mikkel próbálkoztál. Nos én a chitosant szedtem 15 hónapig, tavaly tök jól voltam, idén....elhagytam. Aztán lehet, hogy folytatom majd, de mondom, ez az április.... Őszintén belefáradtam a próbálkozásokba. Elegem van a csodaszerekből, lötyikből stb.