Sajnos már utólag nem tudtam szerkeszteni. Az autó Mercedes-E w212. Az elektromos az az automata váltóra vonatkozott, és azért írtam, mert először váltózárat kerestem volna hozzá, és a Cerberoson kívül senki nem kínál hozzá, azért, mert a váltókar tulajdonképpen csak egy kapcsoló. Vagy legalább is így értelmeztem a Construct és BearLock-osok "lepattintását".
Újra előjött ez a sokak által kedvelt téma az OBD blokkolás.
Már többször előjött a kérdés, hogy valójában mi az igazi, valós értelme az OBD-n keresztüli kommunikáció blokkolásának.
Arra már fény derült, hogy nem az, hogy az utó motorját ne lehessen elindítani, mert azt sokkal hatásosabban meg lehet oldani másképpen is. Már arról is szó volt, de nem is azért, hogy a diagnosztikai protokollt elindítva esetlegesen meg lehetne határozni, hogy konkrétan mi és hogy hol van blokkolva az utólagos védelmi egységgel. Mert egyrészt az borzasztóan időigényes lenne és ha jól van bekötve a tiltás, akkor azt így szinte meg sem lehetne határozni... és ha csak ennyi, akkor annak túl sok értelme mégsem lenne.
De valamiért még is azt mondják, hogy egyes típusoknál szinte kötelező, más típusoknál szinte nem is lényeges.
Tehát konkrétan a Te esetedben a C4 GP-nél...?
Ki kellene, hogy derüljön, hogy egyáltalán mire jó és akkor derülne ki, hogy kidobott pénz, vagy igen is fontos.
És aki azt meg tudja mondani, hogy az OBD blokkolás mire jó és konkrétan a Te autódba miért is lenne arra szükség, az biztosan be is tudja úgy kötni, hogy egyáltalán érjen valamit...
Mert kicsit sem mindegy hogy, hogyan van az beszerelve! Pláne francia kocsinál több CAN is van az OBD csatiban...
Valóban elég nehéz helyzetben vagy itt ezen a fórumon, ha tényleg elektromos autód van.
Viszonylag borzasztóan kevés olyan gépjárművédelmi rendszer van, ahol az elektromos és hibrid autókat szakszerűen meg is tudják védeni, főleg blokkolni úgy, hogy az autó garanciáját az ne érintese és még a biztosító is elfogadja.
2012 utáni C4.Grand Picasso-ból 7db-ot csináltunk meg. Ebből 5db.-be csináltunk OBDII blokkolást. Egyébként ha jól mondom ezen idáig talán csak 1 típus jut az eszembe ahol nem tudtuk megcsinálni.
Én óvva intenék mindenkit attól hogy lábakat cseréltessen. Ha egyszer elfelejted lesz is nemulass mondjuk egy KPM vizsgán.... De még a sarki szerelőnél is
Hyundai i30-ast. Szeretnék vigyázni rá,és amire én gondoltam,az a vâltózár-motortérzár kombináció. Mit jó nekem tudni ezekről?
Az utastérben a váltóbox nagyon könnyen szétszedhető. Alatta könnyű műanyag elemek. A Váltózár egy erőkarnak nem sokáig tudd ellenállni. Igaz viszont hogy nem minden tolvaj jár pajszerral. de ha igen? Motortérben a váltó kulissza felett elég zsúfolt a terület, nehezen lehet hozzáférni és kiakasztani, de nem megoldhatatlan.
Viszont mégsem a Váltózár-Motortérzár kombót ajánlanám.
A váltózárat utolsó elemként szerelném be.
Sajnos ez elég sok típusra elmondható.
A Hyundai-nak a motorterében jó blokkolási pontok vannak.
Nekem ez a combó van a Cerberostól az egyik kocsinkban, maximálisan jól működik, már 5 éve bent van, semmi gondom nem volt vele.
De mielőtt elindul a savazás, volt a családban Pajzs-os autó is 6 évig kb, azzal se volt semmi gond. Ott váltózár nincs, cserébe van rablásgátló. Ott arra kell figyelni, hogy max évente cserélj a távirányítóba elemet, de ezen kívül ott se volt semmi gond a rendszerrel.
És van Mint-es autónk is, mindent összevetve ez a legszimpibb, használhatóságot, védelmi struktúrát tekintve.
Ezen a fórumon értelmes választ ne remélj! Pár hónapja én is beregiztem és olvasom, de a trollkodás és a troll-etetés / adok-kapok van. Néha bejön valaki és kérdez mint te, de csak beszólast kap.
Kedves Fórumozók! Nemrég vettem kis családomnak egy 2012 év eleji Hyundai i30-ast. Szeretnék vigyázni rá,és amire én gondoltam,az a vâltózár-motortérzár kombináció. Mit jó nekem tudni ezekről? Gugliztam már,de tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszönöm szépen a segítséget!
Nem tudom melyik védelem a legjobb. Nekem pajzs vemar komplex van beszerelve. Előző kocsimban is ez volt gps-el, gsm-el kiegészítve, de felesleges, mert mindkettőt leárnyékolja a tolvaj. Szóval elég az alap állítólag. :)
Remélem, azért valaki ad valami információt, de így első blikkre kissé furának tűnik a szerény honi (4-5 szereplős) piac index fórumon megvívott csatája. :((
A többiek már lelőtték a poént, sehol utalás a cikkben a védelem típusára, ezért vezettem fel azzal a kérdéssel. Esetleg Te többet tudsz az ügyről mint amit a cikk leír? :-D
De akár lehet CAN-Bus-os is, vagy akár mégsem.
Akár a kocsiban is lehetett valami elektronikai zűrzavar. Utalnak a cikkben rá, hogy kiszerelt védelemmel is csinált hülyeségeket, csak ha benne volt akkor nagyon elkurvult.
Akár a beszereléssel is lehetett baj, ami állandó visszatérő hibát generált. Egy hibás forrasztás, egy vezeték gyári hibája... Millió oka lehet. Az hogy kiszedték és visszarakták, meg kicserélgették és a hiba ugyanúgy jött, simán utalhat arra, hogy nem is a védelem hardvere volt a hibás. Egy márkaszervizben nem ötletszerűen szerelnek ilyet, vagy olyat, nyilván nem először használták az eszközt.
A cikk egy 12 (!) évvel ezelőtt beépített rablásgátlóról szól, amit valószínűleg anno egyszerűen sz*rul építettek be vagy esetleg alapból ilyen volt, és pláne egy betű nem szól a cikkben arról, hogy CAN-buszos lett volna. Amúgy aki nem ért ezekhez a rendszerekhez, vagy fél tőlük, az tényleg ne nyúljon hozzájuk, de amúgy nem túl bonyolultak, pl. valójában a can egyik rétege sem az, sőt.