Szóval csak sikerült:)))Akkor németből mentek igaz?Mennyi időre?A Sonnenklair-al mentek?Allinclusive,vagy fél panzióval? A junior suite az jobb nagyobb szoba én úgy tudom. A tesó hotelt nem úgy értettem :),hanem úgy ,hogy a Ghazala Beach van közvetlen a parton,a Garden a második sorban és a két hotel tesó hotelek:))) Itt van a Google ,róluk a kép.A pirossal jelölt a Beach,a Garden meg mögötte közvetlen.(Az nekem jobban tetszik,kár ,hogy nem az a parti)Tudod úgy ahogy nektek a Grand Resort volt,itt is az a szitu gondolom:) Ha tényleg úgy indultok,meg érkeztek az nagyon jó:)Csak kár,hogy sötétben fogtok repülni:)))Nekem a hotel fotózás a gépből nagyon bejön,rosszul esne ,ha nem tudnék:)Nekünk tavaly nagyon szupi volt,mert oda felé reggel indultunk,vissza meg estére értünk ,de így kihasználtuk az időt és még Egyiptom felett mind a két repülésnél világosban tudtam fotózni a gépből:)))))))))))))))
Az Ibertoelnek nagyon nem jó a strandja.Nagyon kicsi,szűk és oda van bezsúfolva egy csomó napozóágy.Láttam képen meg a csajszi is mondta az utazási irodába .Különben megoldódott közben köszi.A Ghazala Gardenbe megyünk.Standard szoba még volt, így hát befoglaltuk.Nem tudjuk mi a különbség a Standard és a Junior Suite között????? Árban 50 Euró.Július végén megyünk mi.Mondjuk az nagyon jó,hogy ugyan úgy lesz mint tavaly,az-az esti indulás így kb:éjjel 2-kor érünk oda és akkor végül is teljes az a nap.Vissza pedig éjjel 3-kor ez azt jelenti,hogy az a napunk is teljes mert éjjel 1 -kor mikor jön a transzfer akkor kell elhagyni a szobát.
Telt ház van???Mikor is mentek???Akkor gondolom a Ghazala Beach-ben sincs hely ,mert az a parti szálloda a Garden a háta mögött van tesó hotelja.Amit írtam az nem jött be?Meg ott a Naama Bay-en az Ibertoel Lido?
Szia Kathy8, most jöttünk meg az utazási irodából!Sajnos nincs már hely oda amit kinéztünk.(Sharmbean- Naama Bey-en- Ghazala Garden).Teltház van abban az időpontban amikor mi szeretnénk utazni.Ezen a helyen vannak olyan strand körülmények amik nekünk megfelelnének.Nem ismersz ott a környéken vagy (VALAKI NEM ISMER!!!)a fórumozok közül közvetlen közel valami jó szállodát????Gyorsan kell lépnünk mert lemaradunk.Köszi
Nézd meg,nem túl nagy területen fekszik az a hotel,de szép és lassan mélyül a partja:)De azért bentebb vannak korallok is.Mondjuk ott kite-ozni nem lehet szerintem.Meg a német oldalakon ami hotelek a Naama Bay-en vannak helyileg ,azokat is nézegesd meg!
A Marsa Alam az egy hely mint pl. Hurghada vagy Sharm stb. nem egy hotel:)Lent van egészen délen :)Luxor környékénDe ott a német oldalon láttam oda valósi szállodákat,szépeket.Van ott is reptér és az a német iroda amit néztem utaztat oda is.Itt nálunk csa a Karya Tours visz oda és sajnos sokért:( De ti most Sharmra mennétek,ezt a Marsa Alamot meg csak úgy írtam érdekességből.Ott még azt mondják nincsenek úgy lepusztítva a korallok,mint pl. Hurghada környékén sok helyen:)
itt a sonnenklaron megtaláltam ezt a MARSA ALAM nevezetű szállodát.Ti ide szeretnétek menni?Szép,nagyon-nagyon szép hely.Frankó. Ezt a IBEROTEL FANARA RESIDENCE nevű szállodát még nem találtam meg.Jól írtad?Kiemeltem neked a linket remélem sikerül kezdened vele valamit.Ha nem írj és megpróbálom máshogy.
Az egyiken megtaláltam Egyiptomot a másikon nem,de mondjuk most nem is érek rá most kerseni:) Szóval ez az ahol nincs móló és lassan mélyül a víz,itt a link.Régebben még egy kint élő idősebb hölgy,mondta,hogy onnan jobb áron utazik mint itthonról.Néztem Marsa Alam-ot is ,hát kár ,hogy nálunk az még nem indult be ,hogy opda is utaztassanak.1 iroda van ,de az meg horror áron vinne oda:(((
Bocsi,nem sikerült küldenem a linket.nem tudom miért.www.travelpoint.de Mi már sokat utaztunk velük és minden rendben volt.Nézegesd meg.Nem rossz a sonnenklar.de - sem.
Aha értem akkor.:) Hát én már régebben voltam arra felé,de sok szép hely van ott is:) Mostanában ha van időnk,meg keretünk rá akkor irány Egyiptom sznorizás:))) Így teljesen értem már ,hogy mit kerestek:) Az itteni irodáknál akkor azok a hotelek jók ami a Naama Bay-en,meg Sharm el Mayán meg Ras Um Sid-en és Ras Nasrani részen vannak.De a legtutibb nektek akkor az Ibertoel Club Fanara lenne ,ott abszolút nincs móló!:) Ott kint milyen árak vannak és ,melyik hotelek?Nem tudnál ide be linkelni ottani irodás oldalt ,ami még szóba is jöhet nektek?/Ha én ott laknék ,és lenne jó áron Marsa Alam egy ottani irodánál,akkor tuti oda (is) elmennék!Osztrákoknál néztem ,de bonyolultabb lenne nekünk onnan menni./:)
Szia foltos34! Köszi az ajánlást.:)Nekem ugyan van egy jó kis Olympus MJU Tough 6000 gépem ami 3m-ig bírja a mélységet.Ezt a Solarist gyorsan megnéztem,de hirtelen nem találtam róla meg azt ,hogy hány m-ig vízálló.Esetleg te tudod?Merüléshez le lehet vinni?
Lehet nem kellene, de azért leírom egy másik gondolatom.
Ha így indulsz neki az útnak elcseszed az egész családod (barátaid) várva várt pihenését, kikapcsolódását. (még ha nem Te idézted elő a helyzetet). Vedd pozitívan a dolgot vagy gondolkodj el érdemes e így nekiindulni. Mert a nyaralás az út tervezésével kezdődik, attól kezdve izgalommal, tervezgetéssel, utazással, váratlan események sorával, sok egyéb más dologgal folytatódik és életed végén ér véget, mert képeket nézed, visszaemlékezel.
nekünk éjjel 23.00-kor indult a repülőnk vissza.A portással megbeszéltük (20 Euro),hogy mi este 20.00-kor megyünk el.Nem volt semmi gond és így még végig tudtuk élvezni az egész napot a strandon.
Szia!
Repülővel kétszer voltam:
- Tunézia 09 kor el kellett hagyni a szobát, repülő 17 körül indult, a szálloda előterében kaptunk lehetőséget a csomagok tárolására, valaki mindig vigyázta, még a többiek, vagy 25-n szenvedtük ki a hátralévő időt.
- Kréta 10 kor kellett elhagyni a szobát kaptunk egy helyet ahová be tudtuk zárni a csomagokat és 20 óra körül indult a gép.
Na én ezekért voltam qrvára felháborodva. Mert ugye! A tengerbe nem mehettél mert nem volt lehetőség utána lezuhanyozni. A séta már unalmas, mert ugyebár már mindent sokszor körüljártál.
Itt nem tudom mi a szokás, de a következő turnusnak takarítanak, és biztos nem maradhatsz végig a szobába.
Igaz volt lehetőség 50 EORO körül megkaptad volna a szállodai szobád.
Bocsi, nem bántásból írtam.
Mi az Anubistól egy olyan utat vettünk ami Budapest-Sharm Sharm -Budapest oda-vissza indulásra szól, 8 nap 7 éjre.
Ehelyett 2-án késő esti indulás miatt kb. 3-án hajnali 2.30 kor érünk majd a hotelbe. A repülőtér csak 3 km távoslágra van a hoteltől. Így már egy napunknak ugrott.
Mivel a jordáninai repülőgép indulás egyébként is dél körül lenne, így kb 10 kor ott kellene lennünk arepülőtéren ami annyit jelent hogy előtte 5 óra hosszával kb hajnali 5 kor el kellen indulnunk a hotelből. Én nem fogok másnak az üzleti érdeke miatt hajnali keléssel, étlen szomjan fáradtan buszozni kb 300 km a 3 km helyett.
Na nézzenek hülyének Én nem erre a szolgáltatásra fizettem be.
Az Anubisznál egy kis ügyintézőnő azt mondta a telefonba hogy ez egyszeri kényszer út és végig busszal viszenk mindekit. Na ne szórakozzanak. Harmadszor mennénk az Anubisszal amivel idáig tökéletelsen meg voltunk elégedve, de lehet hogy ez az utolsó utazásunk lesz velük ha nem változtatnak.
A változtatás joga a repülőgép indulásra (időpont) vonatkozik ami az utazási szerződésben szerepel nem a helyszínre, nem arra vonatkozik, hogy az eredeti helytől több száz km távolságra egy harmadik országból indulunk haza. Ez egy oldalú szerződés szegés aminek per lesz a vége ha nem változtatnak a helyzeten. Ezzel az erővel kitalálhatták volna azt is hogy Fokvárosból hozzák haza a csapatot.
Szia Kathy8, HUUUUUUUUUUUUUU.Te aztán tudod mitől zörög a haraszt.Rengeteg információd van a dolgokról.Ügyes vagy és köszi.A jó nyaraláshoz általában jó felkészülés is kell.Akkor visszatérek a strand igényekhez.Homokos,"gyorsan "mélyülő ,nem korallzátonyos, strand partszakaszt keresek.Olyat ahol nincs stég mert nem stégen keresztül szeretnénk a vízbe érni.Minket is nagyon érdekel a tenger élővilága de azért,hogy ezt megcsodálhassuk mi inkább elmennénk párszor ilyen hajós sznorizásra.A strand az más,ott mi strandolni szeretnénk és nem hosszú métereken kereszűl esetleg esve kelve illetve hosszú stéget végigcaplatva matraccal meg búvár szemcsivel és békatalppal "szerencsétlenkedni" mire a vízbe ér az ember.A kit végül is nem annyira fontos nem ennek függvényében keresünk szállást ill strandot.Én azért szeretném ha a párom folytatná és gyakorolna amit tanult.Nagyon jó edzője volt Hughadán,akivel a mai napig tartja a kapcsolatot.Csak Ő most itt van a Garda tónál.Ti mikorra tervezitek az utazást? Személyes: 4 éve élünk itt.A férjem gyerekkorában itt tanult és hát ebből kifolyólag ő perfekt beszéli a nyelvet velem ellentétben.Én át-át vagy inkább vissza-vissza járok Olaszországba dolgozni.Egy évben úgy kb:5-6 hónapot
Szerintem irodával,olcsóbban kijöttök,főlek akcióban,ha sikerül.Kint már úgy is szinte oda mentek ahova akartok.Hotel ügyben meg nézd itt a fórumot,hátha írunk olyan hotelről ami neked is bejönne:) Ha kimondottan az élővilág miatt mész én a Naama bayen és Sharm el mayától kintebb mennék.A Nabq bay se rossz ,de pont lentebb írtam,hogy ott hosszú mólók vannak.Ha nem gond neked az sem,ha a nyílt víz csak mólóról érhető el szinte,akkor könnyebb dolgod van:)Szerintem egy ár-érték arányban megfelelőt kinézel (szerintem 4-5*-at) és utána akár itt is rákeresel,hátha vannak infók róla:)Ha jól tudom az ismertebb irodáknál 1vagy 2hetes turnusok vannak Sharmba.Hosszabbítással az egy hetes lehet ,hogy megoldható csak drágább lesz...:)
Folyt. /Lentebb véletlen Grand Hotelt(a tesó hotelja) írtam ,bocsi véletlen pedig tudom,hogy a Resortban voltatok,ami sokkal szebb:))) / Nekünk is az a lényeg,hogy tisztaság legyen,meg szép legyen a hotel,meg a kertje,a szoba másodlagos nem kell a legújabb dizájn,de ne legyenek bent állatok:))Meg ami nekünk a legeslegfontosabb,hogy korallos legyen a partja és legyen legalább egy olyan kis terület ahol a félősebb társak is boldogulnak,sznorizhatnak:)Én így hívom egyébként a helyes a snorlkel ,snorlkeling,de itt is csak úgy szoktuk ahogy mondjuk "sznorizás":)))))))))))
A Grand Hotel strandján(mivel ugye azt használtátok) tényleg tudott a párod kite-ozni?Ez mennyire fontos szempont nektek Sharmon?Ahogy kiszűrtem a keresgélések közben, Sharmon a Nabq bay-en is szoktak.Az a rész ,sem rossz nektek ,írtam is olyan pár hotelt ami ott van ,mert nagyon,nagyon lassan mélyül és utána "leszakad" a part (ott húzódik a korallos rész a korall fal),ott ha erősebb a széljárás jó nagy hullámok is vannak,főleg ahol van ez a bizonyos leszakadás,ott megtörnek a hullámok.Van ,hogy hatalmasak,gondolom akkor sem sznorizni ,sem kite-ozni nem lehet,veszélyes:)Tehát hosszú ,van hogy több száz méterig térdig,bokáig ér a víz csak.Azért én nem is néztem igazán megunknak ezt a részt,mert az meg túl kicsi víz és aztán szintén hirtelen mély.De még esetleg a Royal Albatros Modernában elmennék,vagy az Amwaj Oyoun-ba.A Tropicana Grand Azure(meg a Laguna Vista Beach az drágább) se rossz,de ott irtó hosszú a móló,a leghosszabb a Nabq-n.A hosszabb mólóknál szokott lenni közbenső lejárat a vízhez,csak nem tudom(főleg apálykor) ,hogy ott mennyire van látnivaló?!:) Szóval nehéz a döntés ilyen szempontból Sharmon:)Hurghadán könnyebb az ilyen szempontoknak megfelelő helyet találni:)) Írtad,hogy nem igazán tudsz németül.Tényleg?Lehet,nem olyan rég éltek kint?!Gondolom a párod perfekt:)) /bocsi kicsit személyes,ha nem akarsz ne válaszolj:) /
Írok ide még pár olyan hotelt ami az itteni irodáknál bent van a katalógusban és van "pancsis" rész is,ártól függetlenül,de csak olyanokat amik közvetlen partiak:
-Ibertoel Fanara /Best Reisen,Medina T./ (Ras Um El Sid) -Ghazala Beach /Medina Tours/ (Naama Bay) -Tropicana Sea Beach /Kartago Tours/ (Nabq Bay) -Royal Albatros Moderna /Kartago T./ (Nabq Bay) -Regency Plaza /Best Reisen/ (Nabq Bay) -Oriental Resort /Anubis Travel/ (Nabq Bay) -Laguna Vista Beach /Anubis Travel, Sun & Fun Holidays/ (Nabq Bay) -Amwaj Oyoun /Anubis , SunFun/ (Nabq Bay) -Tropicana Grande Azure /Kartago T., SunFun/ -Ibertoel Lido /Best Reisen/ (Naama Bay) -Continental Plaza Beach /SunFun/ (Garden Reef Bay) -Pyramisa Resort & Villas /Kartago Tours/ (Shark Bay, két éve itt voltunk van egy kis része ahol be lehett menni móló nélkül) :) Ezek drágább kategóriájú hotelek: -Marriott Beach /Sun&Fun Holidays/ (Naama Bay) -Novotel Beach /SunFun/ (Naama Bay) -Sofitel /SunFun/ (Naama Bay) -Baron Palms ,Baron Resort (Ras Nasrani)
Ezeken kívül,vannak olyanok ,amik partiak ,ahol viszont max a víz elejében szó szerint csak pancsizni lehet,mert kezdődik a zátony és olyanok is ahol max "dagonyázni" lehet és csak a mólóról érhető el rendesen a nyílt víz:)))De gondolom akkor azok úgy is kilőve:)))
A helyek amiket zárójelben írtam,itt megtalálod a képen,vagy keress rá a neten:
Sztem azért nem olyan jó móka egy 4 órás repülőút előtt még pár órát buszozni Jordániáig. Főleg, ha eredetileg nem erről volt szó. Olyat meg még nem is hallottam, hogy délben a szállodából is kiraknának.
Nah,most érek rá:)))Kicsit sokat szoktam írni,úgyhogy bocsi:)))))) Először is,:))) tudom melyik a Grand Hotel Hurghadán:))) nagyon szép maga a hotel csak nem parti és korallok szempontjából nem az igazi,de maga a hotel gyönyörű,úgyhogy sajnálom is ,hogy mondjuk nem egy korallos részen van a parton:))) Nekünk, mivel többen megyünk olyan partot kell keressek ami mindannyiunknak megfelel.Nekem személy szerint a korallos part a lényeg!!!De jönnek velünk félősebbek is és ők szeretnének csak "úgy is bemenni,sétálva" nem csak egyből a mólóról a mély vízbe.Tehát jól körül kell nézzek,nehogy csalódás legyen a vége.Mi most Sharmot nézzük elsősorban aztán Tabát (ott még nem voltunk,de az is nagyon tetszik) ,ha nem sikerül azokat a hoteleket megcsípni akciósan amiket előre kinéztem,na akkor megyünk megint Hurghadára.Tavaly is ott voltunk és ahogy a Hurghada fórumon is írtam SZUPER volt a Tiában!!!:) Tavaly előtt voltunk Sharmon a Pyramisában ,az is fantasztikus volt:)A mostani, már a hatodik egyiptomi utunk lesz és már megint alig várom(juk),mert mi is jártunk más helyeken,de a Vörös-tenger "rabul" ejtett minket:))) és még elérhető áron tudunk ott gyönyörködni az élővilágban.Persze lehetne a Maldívra stb. .... is menni ,de ugye tudjuk ,hogy az mennyivel kerülne többe:) és nekünk ezért az árért teljesen megfelel Egyiptom:))) Szóval Sharmon, ahogy én nézegettem és tudom (még biztos ezeken kívül is van hely,ahol van "besétálós" rész) az itteni irodáknál a következő helyeken vannak olyan hotelek, amit szerintem ti is kerestek: Naama Bay,Sharm El Maia, Ras Um Sid öböl, Nabq Bay,Ras Nasrani... Ezeken a helyen kell körül nézni szálloda ügyben.:) Írtad,hogy nincs kizárva,hogy itthon fizetnétek be.Tavaly Németben fizettetek be a Grand Resortba???(úgy értelmeztem ahogy írtad) Azt nem tudom ott milyen árak vannak érdemes tényleg összevetni az itteniekkel:) Itt a Kartago Tourst, a Best Reisent és a Medinát mondanám (mi pl. a három közül fogunk most is választani megint),de van még az új Sun & Fun Holidays, Az Anubis Travel,a Kayara Tours ,az Insight Tours,a King Tours, Neckermann... (meg persze azok az irodák akik az itt felsorolt irodák útjait közvetítik és itt meg is említeném a Dive Hard Tours-t,mert náluk,általában mindig fent van az összes nagyobb iroda ajánlata és hotel kínálata.Szép áttekinthető a honlapjuk és sok hasznos plusz információ is van rajta érdemes megnézni) Most leírom azt ,hogy én magunknak melyik hoteleket néztem ki és melyik irodánál,fontossági sorrendben:)))) : -Reef Oazis Beach Resort /Kartago Tours/ ( Ras Um Sid) -Domina Coral Bay Oazis /Kartago T. / ( Tiger Bay ) -El Faraana Reef Resort /Kartago T. / ( Ras Um Sid) -Jaz Belverde /Best Reisen ,Medina Tours/ (Ras Nasrani környéke öbölben van)
Ezek elsődlegesen ,ha nincs majd hely akkor Tabán:
Sziasztok!Mi 25-én indulunk és Ti válltatok minket. Nekem nem szóltak hogy ilyen + ingyen kirándulást kapunk. Én a helyedbe örülnék, nem kell egy napot szállodán kívül tengni lengni, mert ugyebár a szállodát álltalába az utazás délelőttjén, jobb esetben ebéd után el kell hagyni és onnét kezdve már nem az igazi. Gondold és értékeld át a helyzetet.
Sziasztok. Május környékén szeretnék S-ba menni. Olyan helyet keresek ahol lehet sznorizni. Főleg az élővilág miatt mennék ide, kirándulni annyira nem szeretnék. Bár ha lenne vmi szimpatikus lehetőség, akkor lehet az is belefér. Szívesen kihajóznék nyílt vízre is, és merülnék rendesen beöltözve is, de sajnos csak pórázról, mert nincs vizsgám :( Szállás szempontjából jó lenne vmi arany középút. Nem érdekel a luxus, nem a szállodában akarom tölteni a napjaimat. Amit ezen megspórolnék, inkább rákölteném a búvárkodásra. Egy közepes minőségű, nem túl drága helyet keresek. Szerintetek érdemes megpróbálni önállóan kiutazni? Olcsóbban lehet esetleg kijönni kb. 10 nap alatt, mintha utazási irodával szervezkednék? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Nagy valószinűséggel Taba felé fogtok menni (nagyon szép a táj , ha nappal buszoztok ) és Tabáról hajóval Aqabába. Sharm -Taba kb. 3 óra busszal, a kikötői
becsekkolás 40-45 perc, majd onnan a hajóút szintén kb.45 perc.
Szia, megint én vagyok,ne haragudj.most olvastam végig a sorokat.Azt hittem rám vonatkozik.(ami azért bizonyos okokból érthető lett volna) " Megijedtem" .Köszi.
Gondolom ez rám vonatkozok,és ha igen akkor jogos.Bocs,nem akartam üzleti érdekeket ezzel rombolni,ugyanakkor azért azt hiszem nem titok,hogy sok Magyar állampolgár külföldről utazik éppen azért amit írta.Tehát elnézés mindazoktól akiket sértettek soraim.
Érdekességként elmondanám, hogy ma reggel tudtuk meg az utazási irodától, hogy az ígért Sharm-i visszaindulás helyett elcibálnak minket visszafelé busszal Aquaba-ba és onnan jövünk repülővel.
Szerintetek ez jogi szempontból ? Ja és megtudná valaki mondani hogy egyáltalán hány órahoszás az út Sharm-ból Aquaba-ba?
Nem vagyok profi búvár, csak "profi" sznoris:)))))))))))))))))))))))))))))))Nekem az a véleményem,ha itthon meg tudjátok oldani akkor itt vegyetek meg mindent!!! Kint is ki lehet fogni jót is ,meg kicsit engednek is belőle.De Sharmon bazárban jó sokba kerül,meg akkor is ki tudja milyen minőség.Persze ők ott mondják ,hogy jó:) Nekünk itthon vásárolt Mares márkájú felszerelésünk van és elég jól bírja a strapát!A pipánk is teljesen jó pedig van ,hogy erősen szorítom:)Én pl. a Hervisben vettem.Nem a legolcsóbb de nem is a legdrágább.A páromé meg van vagy 8 éves és még most is azzal fog jönni ,mert teljesen jó még:)))Az egyém 5-6 éve van meg,de imádom!:)Mondjuk nem bírtam tavaly ellenállni és "kénytelen" voltam venni (sak egy plusz szemüveget,hogy legyen) a Dechlatonban 1500ft volt:)))Az is teljesen jó puha szilikon temperált üvegű.Most 1750-ért adják:)))Tavaly a társaságunkból Hurghadán vett valaki csak szemüveget (kb neki ez lett az 5. szemüvege:))) ) az ottani búvár centerben átszámítva 7500ft volt.De ez a tényleg jobb minőségű.Szóval ha kint veszel és a hotelnél van búvár bázis érdeklődd meg,ha még annyi is mint a bazárban ,de talán ott jobb minőségű van:)))Valakinek szintén a társaságunkból meg bójás pipája van ,tök jó pofa,ha belemegy a víz lezár teljesen,tavaly a Ldl-ben vette és az is bírja:))
Köszi szépen a gyors választ. Majd meglátjuk még. Azért gondoltuk, hogy ott vesszük meg, hogy legalább odafelé ne foglalja a helyet a bőröndben. Uszonyt nem tudod véletlenül mennyibe kerül?
Amennyire sikerül lealkudni:) De én többet nem veszek kint, mert nagyon vacak, 2 pipám is eltört, mármint a kis műanyag bigyó tört el, ami rögzíti a pipát a szemüveghez, így használhatatlan. Hacsak nem lehet valahol kapni kis műanyag bigyót külön:) Talán 50 v 60-ért (LE) vettem most a pipát, de már nem emléxem, mert sokat alkudtunk és már keverem, mi mennyi volt... A szemüveg az 100 volt, de csak azért, mert hirtelen kellett (délben) és "muszáj" volt megvennem a szállodasoron lévő bazárban, ahol ezt ki is használták, hogy hirtelen kell:)
Kedves Kathy8, Folyt köv. Bocs,hosszan írok igaz??Sokszor nem is lényeget.Ne hari. Petra????Szeretnénk nagyon elmenni oda.Ez csak nekem volt egy gondolatom de azt hiszem megvalósítható lesz az információim szerint.Nagyon pozitív dolgokat halottunk Sharmról és most ezért esett rá a választásunk.Fakultatív programok közül ami érdekelne bennünket és amiket találtam: - Mózes hegy - St Katerina kolostor - Delfinúszás - Vízipark - Petra - Szalladin fáraó szigete - Ras Mohamed Nemzeti Park
Ennyit sikerül találnom most, aztán biztos majd szanáljuk a dolgokat.Jön hozzá más,veszünk el belőle.Nagyon szeretnék Magyar idegenvezetőt találni a fakultatív programokhoz.Tavaly ez egy kicsit macera volt.Mondjuk nem is gondoltunk rá.Én a Németet nem nagyon beszélem "nem bírom".Így volt olyan,hogy a férjem Német én meg Olasz csoporttal mentem.
köszönöm soraidat és a segítőkészséget.- Hogy németből megyünk-e?eddig úgy volt,hogy igen.tavaly is innét mentünk Hurghadába.Az egy dolog,hogy itt élünk de úgy vettük észre,hogy az árak között jócskán nagy különbség van.Ugyanakkor pont tegnap este beszéltünk róla, hogy esetleg otthonról kellene most menni, így lenne lehetőségünk útitársakat,barátokat szerezni.Ezen most dolgozunk.Melyik a jó utazási iroda otthon szerinted aki utat szervez Egyiptomba???Szempontok ami a szállodát illeti?Tavaly Hurghadában a Grand Resortban voltunk.(www.redseahotels.com)Nagyon megvoltunk elégedve.Igazából nagy elvárások nincsenek.A szállodába igazából csak aludni+ enni jártunk mert mindig strandon vagy fakultatív programon voltunk.Ugyanakkor nem mindegy,hogy egy fárasztó nap után hová térsz vissza pihenni.Nem igaz?Amit szeretnék szép tágas szoba+terasz+tisztaság!!!.Igen,szeretem a szép szállodákat és ha nyaralunk meg is érdemeljük.Természetesen nem horrorisztikus árfekvésben.(megjegyzem,hogy tavaly 1200Eurót fizettünk kettőnknek de ebben sok minden benne van Magyarul minden mert itt "csomagban" vannak az utazások.illeték,félpanzió.delux szoba,és még nem tudom mi más)Visszatérve a szállodához,tehát tényleg "semmi " luxus.Érezzük jól magunkat.A férjem kitezni tanul.Tavaly nagyon jó helye volt.Most is olyan helyet keresünk neki ahol tudja folytatni a "tanulást".Én imádom a tengert.Sok helyen jártunk már a világba de tényleg ennyire csodálatos tengert még nem láttunk sehol.Én személy szerint nagyon szeretem ezeket a hajótúrákat.több helyen lehorgonyoz és lehet csodálni a tengert búvárszemüveggel.Hogy is hívják ezt?snuker???Örülök neki,hogy a férjem is megszerette.Igen,sajnos én nem szeretem azt ha nem tudok egyből a vízbe menni.Én elhiszem,hogy csodálatos a korallzátonyos strand rész,de inkább az sétálgatás közben nézegetném.Akkor te tudod Hurghadán milyen a strand?Szerinted van ilyen partszakasz Sharmban?
Az aktualisan "mukodo" NAAMA BAY-beli Hoteljaink: HILTON DREAMS es a SONESTA CLUB. Ezeket a PEACE ROAD 4 savos fout valasztja el a tengerparti resztol, de rovid setaval hamar le lehet jutni a szep obolbe, a homokos partra.
Hazi palinkat tobben is szoktak hozni magukkal ide a nyaralasra, mivelhogy elterjedt az a (bevalt) hiedelem hogy jol FOG "folyekony fertotlenitokent" :) Egeszsegukre, Csüssz!
Látom,hogy még csak keresed a megfelelő helyet Sharmban,meg azt is ,hogy olyan partú hotelt szeretnétek ahol nem csak a mólóról lehet a vízbe jutni.Korallos rész az szerintem Sharmon a legtöbb hotel partjánál van,így nem egyszerű a választás:)Mi is egyébként olyat keresünk ahol a mólón kívül is be lehet menni.Mi a tenger élővilága miatt megyünk Egyiptomba,az idén megint Sharm a fő útcélunk :)Tavaly Hurghadán voltunk, na ott találnál igazán olyan helyet ahol be lehet simán menni,meg kite szörfözni is klasszul lehet:)Persze Sharmon is van ilyen,de jobban utána kell nézni,hogy melyik hotel partja olyan ahol be lehet jutni simán a tengerbe. Szóval ahhoz ,hogy itt többen és jobban tudjunk segíteni,írd meg légyszi ,hogy mik a fő szempontok nektek!Pl. melyik irodával mennétek ,azon belül ár arányban melyik hotel jöhet szóba,utána azok közül lehetne válogatni.Gondolom nem németből mennétek,vagy igen???Sharm mindenképpen?Vagy csak a petrai kirándulás miatt?Fő szempontok? Ha tudok segítek:)
Köszönöm a választ! A pertuhoz én is viszem a Kecskemétit! Már nagyon mennék, elindult a visszaszámlálás (4). (talán a vulkán nem szól bele) Remélem tudunk találkozni, és személyesen is megköszönni a segítséged. Ha a Medinás hölgyek olvassák legyenek szívesek megírni, hogy a Kairói 1 napos mikor lesz, illetve mennyibe kerül (dollár).
Kedves borosolimp, Nagyon köszönöm neked a gyors és tartalmas választ.Esetleg konkrétan tudnál nekem mondani szálloda nevet,(neveket)és akkor én utánanéznék a neten.4-5*-ra gondoltunk de igazából semmi luxusra.Tisztaság,tisztaság,+kényelem a szobában +terasz+na meg jó konyha.A többit +már írtam neked.Természetesen akkor tartjuk a kapcsolatot továbbra is így vagy úgy.Köszönjük a segítséged előre is.További szép estét neked.Üdv:Judit és Zoli Németországból
ui:Egy kis hazai (tihanyi vagy hévízi)pálinkával akkor majd megihatjuk a pertut?!
Semmi gond Luna, remelem neked sem jelent problemat ha mostmar tegezodunk :) Majd talan itt Sharm-ban vagy Petra-ban ebednel megisszuk a pertut ;-) KOLAval persze :)
Szia Luna, Koszi hogy irtal, es ime tenyleg megtalaltalak :) Csupan sajnos nem vagyok fent mindennap a netten, hiszen eleg surun kirandulunk, visszuk a fakultativokat... de kerdesedre valaszolva szerintem a NAAMA BAY lenne a nektek valo part, es KITE-ozashoz pedig el lehetne menni taxival a DAHAB-i Laguna-hoz, amely a "kajtosok" paradicsoma, szuper hely, keressetek ra a Google-en ;-) Vagy esetleg a SHARM-i NABQ resz, a repteren tul eszakra, az meg szellosebb resz, ott is szoktak szorfozni, kite-ozni...
Petra-ba igenis szervezunk 1 napos kirandulast, busszal+hajoval+busszal lehet odajutni, az ara 190 Euro, tartalmazza a transzfert, a katamaran-hajo jegyet, a hatarilletket, a belepot PETRA-ba es az ebedet (a Petra-i MARRIOTT Hotelban, szuper!), illetve a magyarnyelvu idegenvezetest (amelyet idonkent jomagam, de amugy tobbnyire a TABA-i Patricia kolleganom vezet, ugyanugy mint a Jeruzsalem-i utakat). Meg nem tudom itt leszek-e vagy Taba-n amikor ti fogtok SHARM-ra jonni, mindenkepp tartsuk itt a kapcsolatot (=kipintacs:), illetve ha gondolod az iwiw-en illetve facebook-on is megtalalsz a felhasznalo (teljes) nevemmel (sot ezen a ket oldalon fotoim is vannak az itteni kirandulasokrol, mindenki megnezheti oket, nyilvanosan toltottem fel oket:), es ott is uzenhetsz majd elore. Udv. Boros Olimp / OLi / Sharm El Sheikh.
A Medina-s, Best Reisen-es kolleganok itt SHARMban: az Emese es az Aniko, de nem igazan szoktak forumozni... beirni... Csak olvasgatni :) De meg kell kerdezni oket ;-)
Sajnos nem igazan tudok valaszolni a bungalow vs. foepulet kerdesben, ugyanis eleg regen jartam a G.B. Hotelban, jelenleg nem szerepel a mi szallodaink kozott. De amugyis ha nem tetszene a bungalow szoba kis Baksissal el lehet intezni mindenutt a szobacseret, foleg meg most, csucs-szezon elott... majd juli-augusztusban nehezebb lesz cserelgetni a szoba(ka)t.
Sajna elúszott Napoleon + épp akkor járt le az utolsó kattintás is:) Kíváncsi vagyok, milyenek lettek, én most fotóztam először víz alatt. Talán lesz benne pár jó is..:)
Szia, remélem jó helyen "járok".Te vagy az egyiptomi idegenvezető akit ajánlottak nekem???Amennyiben igen akkor szeretném a segítségedet kérni.Július végén szeretnénk Sharmba menni nyaralni.Olyan szállodát keresünk aminek a strandja homokos,aránylag gyorsan mélyülő,nincsenek korallzátonyok és nem stégen keresztül kell közlekedni a vízhez.(sokat kérek?? bocs)A férjem kitozni szeretne de nem életbevágóan fontos ha nincs a közelben.De én azért bízom benne,hogy találunk rá lehetőséget.A másik dolog pedig,hogy szeretnénk eljutni Petrába katamaránnal.Ez miként lehetséges?szerveztek ti ilyen utat?meglehet járni 1 nap alatt???Mennyibe kerül?Még szeretném megkérdezni,hogy mivel mi külföldről utazunk Sharban hogy tudnánk felvenni veled a kapcsolatot.Esetleg a fakultatív programot ha veled szeretnénk menni hol fizessük be?Magyarországon vagy ott is lehet?Segíts nekünk légyszíves.Köszönettel.Luna0405
Üdv itthon!!!:)))Persze gondolom még kint lennél egy kicsit:))) Örülök,hogy szerencsésen megérkeztetek.Voltál ám párszor az eszemben,hogy milyen jó lehet neked:)))Drukkoltam a vissza utatok miatt is a hamu dolog miatt,de aranyos volt itt Oli mert írta,hogy rendben elindultatok vissza:)))Biztos ismét sok, szép ,gyönyörű élménnyel lettél gazdagabb!:)))Köszi a beszámolót is!!:D
Azt én is láttam tavaly, nagyon helyes! A tevén kívül volt még pálmafás is.
Nagyon örülök, hogy épségben hazaértetek és ha jól veszem ki soraidból, teljesen fel vagy dobva (de hát ez természetes). Napoleon miatt irigykedem, bár megevett volna a fene, ha nem tudok róla képet csinálni.:)
Hát, ez tényleg durva:( Kedden valamikor hajnalban indult a gépetek ezek szerint?? Reggel mi még a szállodában felmentünk a netre a bud.hu-ra és csak a mi gépünket láttuk kiírva. És akkor hétfőtől kedd indulásig csak vártatok a buszra valahol?? Úúú, ez tényleg nagyon durva:(( És vajon a következő turnus, akiknek vasárnap kellett volna kimenni, azok csak kedden tudtak, így 2 nappal rövidebb lett a nyaralásuk?? MÉg durvább talán..:((
Mi is hallottuk útitárstól, hogy az ő szállodájukban az oroszoknak fizetni kellett a szállodában, amíg tovább maradtak...
Nincs mit:) Olimp-nak hívják és ő a Kartago idegenvezetője, most épp Tabára ment, ahol a Patrícia is van, róla csak hallottam, nem ismerem. Olimp szokott ide írni, úgyhogy ha most legközelebb feljön a fórumra és látja amit írtál, biztos segít Neked ezzel kapcsolatban is!
Én voltam az egyik, aki ajánlotta őket, miután én is, itteni ajánlásra tavaly először mentem velük és elmondhatom, hogy idén sem csalódtam:) Most én is Olivérrel merültem (tavaly Dénessel), jó volt nagyon a merülés, illetve az egész nap jól sikerült, jól éreztük magunkat!! - már indulnék vissza...:)
Köszönöm neked az infót.Akkor méh kutakodok itt a levelek között egy kicsit.Ez az OLI, gondolom (Olivér)nevezetű úriember tudod kicsoda?Még talán Ő tudna nekem segíteni.Mit gondolsz???Köszi
Szia Luna! A petrai útról sokat nem tudok még, mert azon még nem vettem részt. Azt tudom, hogy busszal és hajóval mennek Petrába és hogy ez egy elég hosszú kirándulás, de fantasztikus! Valahogy nagyon hajnalban indultak útnak, hogy másnap éjjel visszérjenek Sharmba.
Szia sineas! Végre rájöttem hol vannak a teniszpályára néző szobák, eszembe is jutottál:)
Nekünk idén ismét jó szobánk volt...
Voltunk hajókázni, ahol újra intrózhattam!!!:)) A Korallkerteknél voltunk, ahol a Hyatt szálloda van, aztán tovább egy másik öbölbe, végül egy számomra teljesen ismeretlen helyre, ahol a parton nincs szálloda, hanem inkább egy szemétdomb!, viszont a víz alatt... húúú, talán egyik legszebb snoris élményem volt!! Az intró a Coral Garden-nél volt és jóóóóól sikerült!!:)) Fél órát voltam kb. lent és volt minden szépség, korallok, trigger fish, meg egyebek...
nekem úgy tűnik itt a levelekből,hogy te elég tapasztalt "egyiptomi"vagy.Tudnál nekünk segíteni,hogy jutunk el Sharból-Petrába katamaránnal?1 nap alatt meglehet járni??
A bazárban most próbáltam visszafogni magam, de azért így se jöttem haza üres táskával, pl. a kézipoggyászomból egy teve feje nézett ki...:) (egy ilyen fából készült teve, aminek a belsejébe égőt kell tenni és világít, nagyon helyes).
Szia Oli!:) Sajnálom, hogy csak a végén ismerkedtünk meg, mondták a többi Coral Sea-s magyarok, hogy milyen jót kirándultak Veled Kairoba, meg Petrába. Én Kairoban már egy másik út alkalmával voltam 2 napot, viszont Petrához nagyon kedvet csináltak, akik voltak, mert egyenesen áradoztak róla! Úgyhogy, ha legközelebb megyek Sharmba, még mindig tudok hová kirándulni majd!!:))
A (jelenleg nem létező) időeltolódás miatti kavarodás azért volt, mert a gépen odafelé, mikor megérkeztünk, a steward bemondta helytelenül, hogy 1 órával több van és akik nem voltak olyan rutinosak (mint én:), hogy utána néztek a világórán, azok tényleg becsapódtak és 1 órával hamarabb mentek az információs órára is... De egyébként én is csak azért néztem utána, mert az 1. egyiptomi utamkor ugyanez volt és akkor is valahogy így áprilisban mentünk és emlékeztem a sztorira:)
Az időjárás: Állítólag mielőtt mi kimentünk, nem volt túl jó idő és a víz is ölég hideg volt. Nekünk jól alakult, mert bár első délután-este megijedtünk a felhőktől, amik sznte esőfelhőnek tűntek, másnaptól kiváló időnk volt, olyannyira, hogy szinte perzselt néha a nap és azok a forró éjszakák voltak, amikor úgy érzi az ember, hogy semmit nem hűl a levegő a nappalhoz képest. A víz elsőre hidegnek tűnt kissé, de az is fokozatosan jobb lett!
A snorizás felejthetetlen volt és mivel eddig mindkétszer ősszel volt, most láttam, hogy ősz és tavasz: picit különböző a halak szempontjából. Pl. oroszlánhalat most egyet nem láttam, viszont van, amit most láttam először. Nagy élmény volt a Napoleon hal, ami után elkezdtem úszni ezerrel, de esélyem nem volt...:) Sajna egy mantáról lemaradtam, ott mondták az olaszok, hogy manta, arra, arra, de én már nem láttam... Viszont láttam óriásmurénát, félelmetes volt!! Meg hát millió egyéb halacskát és csodás korallokat!! Pl. a Blue Hole-nál a korallok gyönyörűek!! 1 napig viszont medúza-rajzás volt, amik igaz, hogy nem csípnek, de sajna kénytelenek voltunk közéjük beúszni egyszer és hát, nagyon rossz élmény volt, folyamatosan hozzánk értek, meg ahogy úsztam, beleakadt a kezem, áááá, rossz volt:( Ja, 2 pipát is elhasználtam, mindkétszer letört az a kis műanyag karika, amivel rögzítve van a szemüveghez, sokáig nem tartottak ki,lehet itthon jobbat kaptam volna...
Sok a szúnyog viszont! Úgyhogy vigyetek riasztót, én még Off-ot is vittem, befújkáltam magam éjszakára, mert engem imádnak sajna.
Sziasztok, itt vagyok újra! Köszönöm mindenkinek, aki jó utat kívánt és az első, amit írni tudok ma Nektek, az az, hogy: Egyiptom és Vörös-tenger mindörökké!!!!:)))) Ez volt az 5. utam az országba, azon belül a 3. Sharmba, újra felejthetetlen élményekkel tértem haza!!:)) Az utolsó másfél napunkon azért izgultunk kissé, hogy jutunk haza ,itthonról folyamatosan jöttek a hírek a lezárásról és persze picit félve ültünk fel a repcsire, de minden jól és simán ment. Mielőtt landoltunk Ferihegyen, kémleltük a felhőket, amik furcsának tűntek (de lehet, hogy csak bebeszéltük magunknak) és mintha a füstöt is láttuk volna a felhők között , valamit érezhető volt egy kis feszkó a stewardessek között, de aztán mikor landoltunk, vastaps volt!!:))
A Coral Sea hozta a megszokott formáját:) Ha valakit érdekel, írok róla, de most egy időre úgyis bezárják... Újfajta Arab Est volt, ahol láttunk egy fantasztikusan tehetséges pasi! hastáncost, hihetetlen volt!!
Az új lány, Ildi volt velünk kirándulni, mosolygós, jó fej, nagyon jó volt a hangulat, főleg mert mindkét kiránduláson szuper társaság gyűlt össze, az arab kísérőnk is nagyon jó arc volt, nemsoká ide jön élni, mert annyira imádja a magyarokat és az országot, már így előre, látatlanban!!:)) (biztos nem tudja még, milyenek az őszi borongós napok). A Szuper Szafarira egy szót tudok: szuper volt!!:)) Dzsipezés, hegymászás, kanyonban kúszás, Blue Hole és Ali Baba étterem Dahab. Ja, kis shoppingolás is:) A másik kirándulás nekünk a tevegelés, beduin sátor, naplemente volt... A barátnőmnek nagyon bejött a tevegelés, nekem nem változott a véleményem Tunézia óta: jó, jó, de annyira azért mégse:) De azért nem maradtam ki belőle. Itt is nagyon jó volt a magyar csapat, nem tudom megmondani mikor volt utoljára ilyen vidám napom, sokat nevettünk...
Szia, olvastam a beszámolód.szeretném megkérdezni,hogy Patricia nevű idegenvezetőt hol lehet megtalálni??Petrába hogyan mentetek,és mennyibe került?Köszi várom a válaszod.
Sziasztok, Egy kis segítséget szeretnék kérni aki járt már Sharmban. Agusztusi utazást tervezünk.Ismertek ott olyan strand partszakaszt ahol nem stégen áthaladva lehet a vízbe érni?Úgy értem,hogy nincs korallzátony,belehet sétálni a vízbe.A másik kérdésem pedig Petrával kapcsolatos.Szeretnénk átmenni egynapos túrára katamaránnal.Tud valaki erről valamit?Sharmból lehet-e?Mennyibe kerül?Milyen hosszú az út?Még valami.Mivel mi nem Magyarországról indulunk tud valaki Sharmban Magyar idegenvezetőről???Köszönöm nektek és bízom benne,hogy segítetek.
Csak, hogy tudjátok: Vasárnapdélután kellett volna hazautaznunk Egyiptomból. Már péntek óta egyértelmű volt, hogy ennek a lehetősége legalábbis kérdéses. Az utazási iroda képviselője folyamatosan "bújkált". Míg a többi, német, holland, angol stb. iroda a szállodában tájékoztatókat tartott, hirdetményeket tett ki, mindenkit bitosított, hogy dolgoznak a probléma megoldásán és addig is jó nyaralást kívánnak és vállaják a felmerülő költségeket, addig a "legjobb utazás"-i iroda: - egyszer sem jelent meg a szállodában, - nem tett ki egy tájékoztató levelet sem, - nem hívott fel senit, hogy tájékoztasson, - ha mi telefonáltunk folyamatosan hazudozott és későbbi újabb hívást kért, - vasárnap dél óta arról beszélt, hogy nekünk kell fizetnünk a további költségeket. Hétfőn délután azután kitettek a szállodából. Ismételtem folyamatosan hazudoztak, hogy mikor jön értünka busz, a mely kivisz majd a repülőtérre (6-kor, 10-kor, 11-kor, éjjel 1-kor, negyed háromkor). Közben kihangsúlyozták, hogy VASÁRNAP LEJÁRT A SZERZŐDÉSÜNK, CSINÁLJUNK AMIT AKARUNK, DE CSAK A SAJÁT KÖLTSÉGÜNKRE. Kedden délelőtt értünk vissza Bp-re, még csak nem is mentegetőztek. Nem arról van szó, hogy a vulkánkitörésért bármuilyen felelősség terhelné őket, ez természetes. De mégiscsak ez az utazási iroda vitt ki minket, és azután egyszerűen otthagytak minket minden információ és segítség nélkül, csak a pénzüket számolgatva. Szánalmas és felháborító. Soha többé B..st Re.sen!
Megtudnád e mondani valaki, hogy ki a Medina Tours Sharm-i képviselője. Próbáltam kideríteni itt a fórumon, de nem sikerült rájönnöm. És a fórumon megszokott e jelenni?, Ha igen milyen néven. Köszönöm!
Hello Rolidave, Termeszetesen szervezunk minden heten (1 vagy 2 napos) kirandulast KAIROba, az ara 80 Euro, gyerekeknek van kedvezmeny (1 napra 40, 2 napra a felnot ar 150 a gyerekar pedig 140). Szeretettel varunk ide SHARMba, es szerintem ahogy kisebb gyerekekkel is voltak mar utasaink a Kairo-i programra es kibirtak, igy az 5+8eves gyerekekkel is ki lehet birni. Es a LENYEG latogatosa utan vannak vasarlasi lehetosegek is, hibiszkusz tea+kavezassal egybekotve :) Udv. OLi.
Nem maradt kint meg senki Sharm-ban "az miatt"... ma szerencsesen megerkezett az UJ csoportunk, es hazarepultek a mult heti vendegek, kozottuk Napfeny is, akit az utolso pillanatban, a repteri transzferen ismertem meg Szemelyesen is, az itteni levelezodesunk utan :) OLi.
Mi 05.11-én repülünk Sharm mellé, a Tropicana Sea Beachbe a Kartagoval 5 és 8 éves kisgyerekkel. Kérdezném, hogy velük vállalható-e az 1 napos Kairói buszos út? Szeretnénk megnézni a piramisokat, ha már ott vagyunk a "közelben" Nálatok van-e lehetőség ilyenre befizetni, ha igen mennyiért? Nekünk nem fontos a parfüméria, vásárlás, stb... Mi tényleg a lényeget szeretnénk látni. Választ előre is köszi.
Holnapra drukkolok Napfénynek ,hogy menjenek rendben a gépek és terv szerint haza érjenek!:))) Meg persze mindenkinek aki mostanában megy vagy jön!:))) Reméljük a vulkán is lecsillapodik:DDD
Úgy veszem ki a leírásokból, hogy van bungaló jellegű, és egyemeletes fő épületben lévő elhelyezés Beachen. Ha van információja arról, hogy melyik a jobb. Hátha választhatunk.
:( Most olvasom a híreket, Magyarországon leállították a teljes repülő forgalmat. Tűzhányó pernye miatt.
Tisztelt Bekesm, Koszonom hogy megkerdezi velemenyemet, annak ellenere hogy teljesen mas irodaval repulnek Sharm-ba :) Semmi gond ezzel, SOT... es szivesen valaszolok barkinek, aki az itteni dolgokrol kerdez... apropo, mindenekelott:
FIGYELEM!!! EGYIPTOM-ban (Meg!) NEM ALLITOTTAK AT AZ IDOT, igy egyelore (aprilis vegeig) azonos IDOben van Magyarorszag Egyiptom-mal! Mert egyesek allitolag ezt terjesztettek az utolso erkezo csoportunknak, meg a repulogepen, es akadt nemi felreertes, illetve pld-ul Ma reggel 1 oraval korabban keltek nehanyan, "hiaba" varva a transzfert fakultativra, mig nem egyeztettunk majd telefonon :) Tehat, NEM KELL atallitani az orakat amint EGYIPTOMba ernek. Ez "eleg" FONTOS Info azoknak akik ideutaznak.
Ami a Ghazala Beach Hotel-t illeti, szerintem abszolut jo valasztas volt, es megfelel az elvarasoknak: - SHARM UJvarosi kozpontjaban, a NAAMA BAY Kozpontjaban van (olcson, Max.1 $-ert/fo el lehet jutni kis kekbusszal az ovarosi Bazar-ba is, az OLD MARKETba), kozvetlen tengerparti-ahogy a neve is mondja, lassan mejulo, sekelyvizu, homokos partja van. Es szerintem a szobak is jok, remelem nem fognak kapni lepukkant vagy budoset...
Ugyhogy lehet keszulodni, Jo Utat es majd Sikeres Nyaralast SHARM-on! Vagy amerre fognak kirandulni ;-) OLi.
Tisztelt Borosolimp!
Feleségemmel 04.25 én indulunk MEDINA szervezésében Sharmra a Ghazala Beach-ba.
Nem tudom jó választás volt e. Külföldi oldalakon olvastam róla leírást, illetve értékelést: (Magyarok igazából nem sokan értékelték). Általában egyszerű, jó szállodának tartják, de vannak rettenetes vélemények is.
Amit szerettünk volna: (extra igény nincs a szállással kapcsolatban)
- szálloda a tengerparton, és városba (nem valahol a sivatagban) legyen,
- tiszta, rendezett szállás, (nem büdös, nem lepukkant)
- homokos lassan mélyülő tenger.
Nem tudom mi a véleményed, illetve van e információd róla. Vagy tanácsod.
A tenger hőmérséklete jelenleg milyen?
Remélem találkozunk, üdv Misi
UI.:
Ezen a honlapon sok szálloda értékelése van. Akinek megvan, annak a Google fordító lefordítja automatikusan.
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d603046-Reviews-Ghazala_Beach_Hotel-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html
Balra fenn, írd a keresőbe a szálloda nevét
Kellemes idotoltest es Sikeres Nyaralast kivanok nektek ragyogo Napfeny-ben! Sajnos nem sikerult szemelyesen is megismerkedjunk, en pont 13-an jottem at TABA-ra, egy darabig ingazni fogok SSH-TB kozott, es innen (is) viszem a kirandulasokat mig a Patricia kolleganom Korutakat csinal. Az ejjel jottunk vissza Jeruzsalembol, ma ejszaka indulunk Kairo-ba (na, azon a turan talalkozunk a Sharm-i vendegekkel is: Hatha...), es vasarnap megyunk Petra-ba. Szoval kirandulunk rendesen ;-) NAPFENY majd meselj hogy tetszett Sharm-ban...
Sziasztok! Mi 04.06.án jöttünk haza Sharm-ból! Nagyon szép volt minden! A szálloda ahol voltunk az a Turquoise Sham volt! A Kartago 3 csillagra sorolta ,de a 4et megérdemli ,ahogyan a szállodában is ki volt írva! Idén még egyszer szeretnénk visszamenni majd október környékén! Mindenkinek szívből ajánlom ezt az otthonos,tiszta, jó kajákkal felszerelt szállodát!
Nemrég jöttünk meg Sharmról, itt a fórumon ajánlották páran búvárkodásra a C-Funt és hát nem csalódtunk. Olivér vitt minket búvárkodni. Nagyon türelmes, sokat foglalkozott velünk, csak ajánlani tudom én is mindenkinek. Ahogy eddig láttam, senki nem írta le az elérhetőségét, ugyh.leírom, hátha valakinek a jövőben szüksége lesz rá. Mail: strennero@gmail.com
Jajj ,de sajnálom:((( Mielőbbi jobbulást neki!!!! Mit mondanak az orvosok???Drukkolok ,hogy el tudjatok menni és,hogy teljesen rendbe jöjjön a fiad lába!:)
Sajnálom szegényt :( Ha titánium a csavar, akkor nyugodtan felszállhat, nem fog sípolni sem az átvilágításnál (nekem van a térdemben 4 db ilyen, sosem volt vele gond:)
Sajnos a fiam szombaton a meccsen eltörte a lábát. Kosárlabdázik és rosszúl érkezett. Meg is kellett még aznap műteni. CSavarral rögzítették neki a kis csontjait.Szóval nem tudom mi lesz a nagy tervekből. Remélem gyorsan gyógyul és tudunk idén menni kicsit. Egyenlőre azt sem tudom csavarral a lábában lehet e repülőre szállnia, mert ugye azt csak minimum 4 hónap múlva veszik ki.
Nagyon jó utat, sok napsütést, kellemes vízhőmérsékletet és sok színes halacskát kívánok!
Hát igen, a Conrad/Coral Seabe nem a gasztronómia miatt mennék vissza. Maga a szálloda van nagyon jó helyen, és a zátony....sóhaj. Igen, a hölgynek volt már fája, és a szálloda igazgatója személyesen jött le a strandra érdeklődni a kedves hogyléte felől. Ha nyerünk a lottón, néhány év múlva nekünk is kijárhat ez. ;-)
A kaja egyébként eddig a hurghadai Sunrise Holidaysben és az antalyai Kervansaray Kunduban ízlett. De a bátrabbak kipróbálhatják az utcai kifőzdeszerűségeket is Egyiptomban. Persze, ha valakinek érzékeny a gyomra, inkább hagyja ki. De aki jól bírja, érdemes. Más.
Nagyon szuper nyaralást kívánok nektek én is!!!:) Jó sznorizást,intrózást és kirándulást!!!:)))))))))))))Majd gondolok rátok és várjuk a beszámolót!!!:))))))) Érezzétek jól magatokat!!!!:DDDDDDDDDDDD Szióka:)))
A Baron az a "tényleg 5 csillagos", ahogy hallottam, meg a kertjében is jártam, kertészek dolgoztak épp rajta, az a szép zöld gyep...:) Igen, nagyon drága lett, a KT ki is vette a kínálatából, állítólag pont azért, mert nincs elég jelentkező rá, ilyen áron...
Köszi, így most már tudom, hol vannak azok a szobák. Mi mindkétszer tenger oldalon laktunk, elsőre egy standardnál eggyel jobb szobában, közép tájon, másodszorra a cserével a Pharao étteremtől oldalirányban feljebb. Remélem jövő héten is jó szobánk lesz!:)
Mi meg úgy csináltuk egyébként, hogy még röggeli előtt lementünk a stégre kicsit nézelődni, foglaltunk ágyat, aztán kaja után irány a part!!:)) Nem tudom Nektek hogy ízlett, de nekem a kaja elég felejtős volt, főleg másodszorra, mondjuk a Seagull-nál azért jobb:)
10 éve heteket tölt el ott - irígylem!!!:)) Most én is mólótól mólóig akarok úszni, feltéve, hogy nem fagyok bele a vízbe:)) Egyébként a néninek akkor biztos van már "fája" is a Coral Sea-ben, aki sokszor jár oda, ültetnek neki fát és rá van írva a neve, de biztos láttad, mikor ott voltál:) Lassan nekem is lehetne fám:))
Akkor azt hiszem, onnan megjöttünk. A mellette lévő Baron pedig nagyon drága. Bár voltak ott ismerősök, és teljesen el voltak tőle ájulva. Igen, a Baron felőli szárnyban vannak. Az első szobánk az olasz színpad közelében volt, oda amint beléptünk, már vissza is fordultunk. A sportpályás volt a második. Megnéztünk egy tenger oldali szobát is, de a sportpályás mellett döntöttünk. Csak aludni jártunk oda, és kellemesen csendes volt. Ha szembeállsz a főbejárattal, akkor jobbra megy egy út az épület mellett. Az vezet oda. A sportpálya mellett a Baron bazársorára láttunk. Mire 11 körül lefeküdtünk, néma csend volt. Reggelire a parti sétányon mentünk, leszórtuk a cuccost a strandon, és reggeli után el is lehetett nyúlni a napon. Érdekes módon a hátunkat kapta meg a nap... :-) Mi sem mentünk volna magunktól, mert állítólag nem engedik, de megismerkedtünk egy kedves, idős, orosz hölggyel, és ő vitt át minket. 10 éve heteket tölt el ott, ismerik már. Mólótól mólóig szokott úszni, bemutatott minket a baronos srácoknak, és akkor mi ott sznorizgattunk. Aztán "hazamentünk". :-)
Szia!:) A Coral Sea májustól be fog zárni novemberig biztosan, mert felújítják és a tervek szerint egy igazi luxus hotel lesz belőle. Úgyhogy én valószínűsítem, hogy utána sajna nem a mi árkategóriánk lesz:( Úgyhogy talán most megyek oda utoljára...
Ez a sportpálya egy mumus, mikor először mentünk ,itt a fórumon mondták, hgoy csak azt ne!! De ezek szerint nem Te mondtad ezt...:) Merthogy annyira nem lehetett rossz, ha csendes helyen volt. Egyébként bevallom őszintén, hogy már 2x jártam ott, de még mindig nem tudom, hogy HOL is vannak ez a bizonyos sportpályára néző szobák...:) Oldalt, a Baron felé nézve, vagy a másik oldalon?? Tavaly főbejárat felőli szobát kaptunk, de az se pályára nézett, hanem egy kis kertre medencével, de kicseréltettük tenger oldalira:)
BAron stégre nem mentem még, csak úsztam a mélyben abban az irányban, de majd most!:)
Szia Napfény, itt válaszolok, nehogy a HRG fórumon megszóljanak - jogosan. :-))) Ha SSH, akkor valszeg nekünk is Conrad/Coral Sea. Nekünk a sportpályára nézett a szobánk, de isteni csendes volt. Az étterem cseppet messze volt, a tenger csak pár lépés. Mi átnéztünk a Baron stégjére is, ott is klassz a zátony. A személyzet itt volt a legkedvesebb az összes egyiptomi hotel közül. Mi júniusban voltunk, akkor értekeztünk is itt. :-) Ó, terveim, azok vannak. :-)
Mi 15 napra megyünk,lehet ,hogy pont mi is kint leszünk még:)))
Ez az allinc. elég hízlaló:)))Régen ez fel sem merült,nem volt "divat" mégis megvoltunk:) De a pia miatt nagyon jó:)))Nekem kaja ügyileg reggeli vacsi is elég lenne,csak ital lenne korlátlan,meg legalább egyszer egy kis fagyi is legyen:)))
Ti Sharmra mentek?Írtad ,hogy Luxor még kimaradt,lehet ezért inkább Hurghada lesz a nyerő. De gondolom a fő ,mint friss kis búvár a lényeg a merülés lesz:))))))))) Nincs infód,hogy csak felszerelés meg a hajó Sharmon mennyi?
Hááát mi is mostmár kitartunk a last minut mellett. Sok elvárást nem is támasztok éppen ezért. Meglátjuk mellik hotelben lesz éppen akkor last minut hely. Azért a 4-5 csillag kell persze nekünk is. A gyerek miatt animációs progik stb.kiskamasz fiam van úgyhogy az all ellátás az fontos mert rengeteget eszik a kicsifiam...:-) Szinte 3 óránként mint a csecsemők:-) mindig éhes. Igazából tervezem a kirándulásokat, Szeretnénk 10-11 naposra menni. Az egyhét kevés a kettő sok. Szóval azért lezsnek igények, de remélem találunk majd olyat. Májusban már figyelek majd nagyon.Júni 21-től leszek szabin úgyhogy akár 19.-étől tudunk utazni. Nagyon várom már:-) Ha jól látom Ti még akkor ott lesztek. Össze is futhatnánk ha esetleg közeli hotelekben leszünk:-)
Köszönöm az ár infót , igy mindjárt máshogy hangzik:-) Hát igggen egyetérek minden csak nézőpont kérdése aki hisztis az hisztis. Szerintem sem az eső a lényeg...:-) hanem az a gyönyörű amit lát az ember, én nagyon optimista ember vagyok és mindennek tudok örülni. Aki nyávogós nyafka annak nem is ajánlom egyiptomot...:-) Nem igaaz?...:-) Petrára én is kíváncsi lennék, ezért kérdeztem. Mégegyszer köszönöm az infót!
Helyes! :-) Lassan már nem lehet kiindulni abból, hogy milyen évszak van. Úgy hallottam, hogy Ottawában a hét végén 28 fok meleg volt, holott ilyenkor még mínusz szokott lenni. Bezzeg mi a Szent Katalinnál megfagytunk és sz@rrá áztunk február végén. Szegény idvez sem számított ilyen ramaty időre. Egy rövidujjú póló volt rajta. Majd megfagyott szerencsétlen.
Bizony. Volt aki panaszlevelt írt. Mégpedig azért, mert a Kartago nem tájékoztatta, hogy milyen idő várható. De ez az egész egy hosszú történet. :)
Viszont az esőben olyan módon láttuk Petrát amilyenben mások nem láthatták. A színek sokkal szebben látszottak. A végén a legjobb a terepjárós kimenekítés volt. Végig felvettük videóra, ahogy a terepjáró néhol alvázig érő vízben kihoz minket.
Én most azért írok panaszt miért nem csónakkal mentünk. /Ez most vicc volt/
Nos akkor nektek szerencsétek volt. Az ébresztőt egyébként a telefon ébresztőjével megoldottuk. Igaz mi nem nagyon foglalkoztunk azzal, hogy hol a kaja. Megoldottuk. Bementünk a konyhára és mivel ott mindig volt valaki attól kértünk enni, inni. Nem vagyunk "elveszett" emberek. Megoldjuk a gondot ha a recepciós nem foglalkozik vele. Tehát az előbbiek nem panaszkodások voltak, csak a tények. Én még a petrai "vizenjárás" miatt sem panaszkodtam. Jó bulinak tekintettem. Igaz volt aki panaszlevelet is írt. Mi optimistán láttunk és látunk mindent.
Remélem nem riasztottam el senkit a Faraana-tól. Mindenkinek ajánlani tudom. Oli is ki tett magáért. Segítőkész.
Egyébként hajnal 4.50-kor indult a busz. Vissza pedig 00.40-kor értünk. Sajnos az El Faraana-ban hiába szóltunk a recepción, hogy reggel mikor kérünk ébresztőt, illetve kérünk elvitelre reggelit ezt mindig szisztematikusan "elfejetették". Mindig bólogattak, hogy minden rendben lesz de sajnos sosem volt meg amit kértünk. Igaz nem csak mi jártunk így. Egyébként minden rendben volt:)
Nem foglaltunk még.Nekem ugyan a S&F volt csak nagyon csábító pár hete.De már ott is felnyomták az árakat.Nem is bánom mert nem kell agyaljak rajta tovább,mivel ők ugye újak!:) A KT. és a Best/Medina még számunkra nem annyira csábító így sem,tavalyi lm.-ben jobb áron voltak és mivel nem teljesen fő szezonban,tehát A szezonban megyünk mi kivárunk!!!Lesz ami lesz,valahová biztos megyünk:)))Nekünk Sharm 06.08vagy 06.15 KT-nál ,Best/Medinánál 06.13. A Hotelek nekem meg sorrendben: -Reef Oazis Beach Resort -Domina Coral Bay Oazis -El Faraana Reef Resort -Jaz Belverde -Ibertoel Club Fanara
Jajj még nem választottam szállodát:-( próbálom azt nézni, hogyan járunk jobban ha az áprilisi akcoók keretében előre foglalok júniusra vagy ha tényleg last minut megyünk.
A google earth-on is kukkolok rengeteget....:-)
Nem tudom igazából jó lenne olyasmi helyet kifogni ahol nincs teli az oroszokkal a szálloda.
Bizony jobb,ha tudjuk kivel állunk "szemben"!!:)) Nagyon jó nyaralást kívánok én is,neked pedig jó munkát,ha ezt lehet egyáltalán munkának nevezni!!:))) Egyébként mi nemsokára itt fagyunk meg megint!!!
BOLDOG NYUSZIT MINDENKINEK!!::)) Azoknak akik kinnt vannak,dolgoznak,pihennek,korallokat nézegetnek,miközben engem itthon a sárga irigység mardos!:)) Persze azoknak is akik itthon vannak,terveznek,szerveznek,sütnek,főznek és persze locsolni mennek,egyszóval MINDENKINEK!!!!!
Haaat, mosakodasi lehetoseg van, de zuhanyzas nem igazan megoldhato ott a helyszinen, esetleg valamelyik buvarbazisnal tuti van zuhanyzo is, de az elmenyes sznorizas utan, altalaban az IGAZI Zuhanyzast ki lehet birni a Hotelig, es addig osztani az elmenyeket a JEEPekben :)
Hát igen, el lehet viselni odakint :) Nem tudom miért cserélték ki a stéget, de elég gáz volt, a tengerben elsüllyedve ott voltak a darabjai, elég kiábrándító volt. Nem nagyon fénykéezett fent senki. Már ha az ejtőernyőre gondolsz. De vizes nem leszel, a motorcsónakból átszálltok egy nagyobb motorosba, arról mentek fel egy csörlő engedi ki, kb 5 perc felfelé, kb 40m magasan leszel, vagy feljebb, de nem sokáig, aztán visszahúznak a hajóba.
delfinúszás 100 euro/fő plusz 20 euro ha a showra is mész, Kartagonál-Olinál- fizettük és nem tudom menyi volt pontosan de közel egy óra, 7-en voltunk a vízben és felváltva mentünk két delfinnel. A DVD-t mi is 3 felé dobtuk végül, mert egy fillért sem engedtek az árból (40euro)Az ejtőernyős pedig 30, vagy 35 euro nem emlékszem pontosan, lehet menni ketten is, és csak 10 euroval több ha ketten mentek. A szállodában fizettük be helyi értékesítőnél, és a stégről elvitték motorcsónakkal egy másik valami sportszállodába.
Szia!:) Igen, ezekért megyek vissza harmadszor is:)) MÁrmint Sharmra harmadszor, Egyiptomba ötödször!! Remélem megint szuper lesz!! A Blue Hole nagyon érdekel, hogy milyen lehet, köszi, ha Te is raksz fel róla képet!! Tabára is el kéne menni egyszer, meg Hurghadán a Makadi-öbölbe is, de egyelőre nem tudtam szabadulni a Sharm-mániámtól:))
Hát igen én is csak itthon gondolkozok el fölöslegesen ilyen dolgokról.Úgyis mindig adja magát a dolog:) Kíváncsi leszek az idén melyikünk fotóz többet?!:)))))))))))))
Köszi a választ:) Egy dolog még mindig nem tiszta,hogy a strandon a Blue Hole sznori után le tudjuk-e magunkról mosni a sós vizet?Van a parton zuhanyzó???
Igen, tudom!:-DD Gondolom rajtam is felülkerekedne a fotószenvedély. Gyönyörű lehet felülről a Vörös és partja.
Azt szoktam mondani az ismeretlen dolgokra, szitukra, hogy nem agyalni kell rajta, hanem menni és csinálni. Eddig mindenki leérkezett valahogy.;-) WMíra biztos erről is tudna írni.
Borneo 1, bocsi de konkret weboldalcimet nem szeretnek most megadni, miutan regen csinaltam ezt a sajat honlapommal, hogy "reklamozzam" BRAZILIA szepsegeit, az altalam keszitett fotokon keresztul, amikor ODA (is) inditottunk utakat, es valaKIKnek ez talan nem tetszett, vagy irigysegbol REKLAMALTAK, es engem meg letiltottak az akkori felhasznalonevemmel (a honlapom nevevel) INNEN. De mar szamtalanszor elhangzott masoktol is hogy melyik irodanak vagyok az itteni idegenvezetoje ugyhogy, konnyu megtalalni a katalogust ;-) Sok Sikert es Jo Utat... IDE :)
Szia Kathy8:) Mostmar IGY 1-1 ugye? :))) Nos, epp tulvagyunk 1 ujabb Szuper Szafari-n, es hat megint nagyon jol telt, a SZINES KANYON meglepetesein keresztul meg, eddig (EVEK OTA!:) mindenki tuljutott szerencsesen ;-) A shoppingolasi LEHETOSEG pedig csak epp a program vege fele van, rovid megallo... mosdok latogatasaval, ingyen (mert mashol 2 L.E.), es mindig kerul 1-2 szuvenir, hutomagnestol, vizipipan keresztul, DAHAB vagy EGYPT feliratu polok, ruhakon keresztul egesz ezustig, de errol azt hiszem mar meseltem ;-)
Szia Napfeny, Haaat oszinten en nem surun jutok be a tengerbe hogy megmerjem a homersekletet :) De el kell hogy aruljam hogy tegnap vegre sikerult (a Ras Mohamed-i kirandulas utan Dahab-ban is;) , tehat csutortok d.u. naplementeig kb. 45 percet sznorkelezett a csoportunk Dahabban a Blue Hole-nal, es azt mondtak hogy "haat, valamivel huvosebb mint Sharm-ban...", de a LATVANY szinte Nem Engedte kijonni oket a vizbol, meg aztan engem sem... ugyhogy nyugodtak lehettek, a SINAI FELSZIGET, SHARM EL SHEIKH es TABA szeretettel var mindenkit, egesznapos napsutessel, es kellemes melegvizu tengerrel, amelynek az elovilaga ... haaat, azt fel kell fedezni, ha meg nem sikerult eddig ;-) Apropo, fel fogok tenni par fotot az erdeklodoknek Blue Hole-rol.
Eddig én is úgy gondoltam, vinném a fényképezőmet, de olvasva a "biztonsági megoldásokat" lehet, hogy el sem merném engedni, amibe kapaszkodom. Lehet, hogy a vízben nagyobb májer vagyok, mint a levegőben.:-))
Én is csak az ő nevükre emlékszem, mert a szüleimet is így hívják.:-D Elárulod - Kathy8 is kérdezte - mennyi volt fejenként a delfinúszás? Hol fizettétek be és hány percet? Örülök, hogy nagyon tetszett ez a program, nekem életreszóló élmény volt és ha tehetem, megismétlem. Először mi is drágállottuk a dvd-t, aztán aludtunk rá egyet és úgy döntöttünk, hogy 3 felé osztva kibírható az ára.
Férjed hol motorcsónak-ernyőzött, a hoteleteknél? Én még nem futottam bele Egyiptomban, pedig nagyon szeretném kipróbálni. Mibe kerül egy "futam"? Van lehetőség párosával is felmenni?
Üdv itthon:) Biztos fájó szívvel hagytad ott azt a sok gyönyörűséget ami a tengerben van:)))) Tönkre ment a régi stég,hogy kicserélték???De azért jó ,hogy volt helyette másik:))) Magán fakultatívon voltatok delfin úszáson?Mennyi volt 1főre?Az ejtőernyős dolgot én is kipróbálnám egyszer ,de párban,vinném a kis fényképezőm:)))))))
Más fakultativon nem voltunk, bár a férjem volt motorcsónak ejtőernyőzni. Azt a biztonságot... Kemény volt, egyszerűen egy csomóval kötötték meg a zsinórokat semmi több, a két karabiner meg nem volt zárható csak billenősre, és a mellény pedig masnira kötve...
Oké!:) Szerencsére, a mi szállodánkban (ahová most visszamegyek) inkább olaszok vannak, úgyhogy szállodán belül inkább a Bon Giorno-t kaptuk:) Egyébként én már van, hogy kezdek mérges lenni a Zdrasztvujtye miatt és ki szoktam kérni magunknak:)) Meg mikor találgatnak, hogy Where are you from?, akkor szoktunk poénkodni, hogy: from Egypt:)
Nagyon fontos! Kezdj el oroszul tanulni! :) Minden teli oroszokkal, és még a helyiek is először oroszul szólnak hozzád. Az orosz animátorok nem értik, hogy miért nem érted őket...
Szia, üdv itthon!:) Igen, nekem is ezt mondták oda visszajáró vendégek, hogy évről évre picit romlott a színvonal. Hogy hívták a delfint, akivel úsztál?:)
Visszajöttünk Sharmból kedden :( , nagyon jó volt az idő és a víz is kellemes, 24 fokos volt. A Tropicana Grand Oasis még mindig nem rossz választás szerintem, bár tény, hogy 4 éve azért jobb volt. A régi müanyagstég helyett már fa-fém verzió van fent, de a tenger ugyanolyan gyönyörű :). Mondjuk kicsit megszívtuk, mert kb 4 arab focicsapat jött a szállodánkba és ott meccseltek napokig, és nem mindegyik tünt olyan jó fejnek, némelyik elég csúnyán nézett az erkölcstelen hitetlen európai fürdőruhás nőkre. De a delfinnel úszást mindenkinek ajánlom, nem gondoltam, hogy tényleg jó lesz és magasan az elvárásaim feletti volt. viszont a fényképeket és a DVDt rohadt drágán adták róla :)
A stégről még annyit, hogy kész van, ki lehet menni végig a nyílt vízig, de időnként még hegesztgetnek rajta egy két dolgot, de ez nem befolyásolja a használatát. Egyik napon levágtak róla egy lépcsősort de rögtön vissza is hegesztettek egy másik vadi új lépcsőt. Tehát a stég használható. Két lépcsőről lehet a tengerbe lépni.
Hello! Mi nem snack ebédre fizettünk be. Viszont beszélgettünk olyanokkal akik "csak" snack ebédet kaptak. Azok sem panaszkodtak. Senki sem maradt éhen. :)
A szobánk a szélső soron volt közvetlen rálátással egy kéttornyú mecsetre. Hajnalban úgy négy körül mindig rázendített a hangszóró és oszották az igét. :) Elég nagy hangerővel. Természetesen ez napközben még többször megismétlődött. A tisztasággal nem volt gond. Az egyik nap délben a szobába visszamenet be sme tudtunk menni mert olyan nagytakarítst tartottak, hogy még az ágyakat is kivitték a teraszra. Az egész szoba úszott az "ultrás" víztől. Aki volt katona tudja miről is írok. Minden ragyogott.
A stég könnyen megközelíthető. Mindig volt a stégen hely. Volt aki azon napozott. Közvetlenül kivisz a stég a nyílt tengerre. Igaz a stéget a szomszédos hotellel közösen használtuk de ez senkit sem zavart. Nincs megkülömböztetve senki, hogy melyik hotelből jött. Egyedül a karszalag színéből tudtuk, hogy vajon ki honnan is van. A nyílt tengerig ami kb 50 méterre van sok a látnavaló. Nagyon sok szebbnél szebb halak úszkálnak. A parton ha nem időben megy le az ember alig talál helyet. Tehát érdemes időben lemenni. Viszont a medencéknél amiből 3 van mindig volt helyünk. A hullámfürdő általában dél körül működött. 1-2 órát.
Nekem aki először voltam korallok környezetében nagyon tetszettek. A többiek is elismerően nyilatkoztak a helyről.
Köszi a beszámolót!:) Már azt hittük,nem is írsz a hotelről!:))) Engem is érdekelne a stég használat,meg,hogy milyen szobátok volt?!Meg a snek kaja ebédre?Van szabad hely a parton?Írj a korallokról is légyszi!:) Persze többek közt Szisznyóka is írt már ezekről mostanában,de kíváncsi lennék a te véleményedre is!:D
Köszi! Augusztusban mi is itt voltunk!!:)) Idén ismét ide tervezünk. Egy kérdés:még nincs kész a Faraana fa stége?? Mondjuk mi júliusra tervezünk,addigra tuti újra használhatjuk!!Köszi!
borosoli ir a katalógusukról, hol található ez? Mert ha ráklikkelelk az infóján lévő linkre csak az index fórum jön be...nem értem. Tudja valaki esetleg?
Ez egy olasz tulajdonban lévő szálloda. Így érthető, hogy sok a tészta.
Az étteremben közvetlenül a bejárattól jobbra van az olasz szakács helye. Ott készíti a különféle finom "olasz" étkeket. Nekem az étellel nem volt gondom. Igaz a reggeli egy kicsit egyhangú. Ha reggelinél sikerül a grill étterembe asztalt foglaltatni akkor ott szerintem finomabb az ebéd és a vacsora. Ha esetleg nem ízlene az étel a tenger látványa feledtetheti az esetlegesen nem ízlő kaját. Mi egyszer jártunk úgy, hogy nem ízlett a vacsora. Semmi gond nem volt átmentünk a főétterembe és ott újra megvacsiztunk. :)
Egy rossz benyomásunk volt csak. Mégpedig a rendkívül sok orosz vendég. Nagyon durva, agresszív az orosz túrista. Mint a sáskák pillanatok alat felfalnak mindent. Tolakodnak és erőszakosak. De majd mindenki aki kimegy meglátja milyenek is.
A fakultatív programok közül mi a Szt.Katalin kolostort, a petrai kirándulást és a Ras Mohamed parkot fizettük be. Egyiknél sem volt semmi komolyabb gond. Igaz én mindig a vidámabb oldalát nézem a dolgoknak. Olival az idegenvezetővel mindent meg lehetett beszélni. Ő volt a Sharm El Sheikh-i idegenvezető. Petrába pedig Patrícia kísért el minket. Ő is nagyon jól végezte a munkaját.
A repülő kifelé pontos volt vissza pedig 20 perccel korábban jöttünk meg.
Hihi :D bocsi, nahhh, most már azt hiszem jól írtam le:))))))))))))))))))))Jót mosolyogtam,most ahogy olvastam az írásod,hogy nem is úgy kell írni:)De én eddig úgy vettem ki,összefolyt a sok o betű:DDDD Most te is kihagytál ám 2karaktert,így 1-1:)))) Nekem is a 8-as a kedvenc számom azért is lett Kathy8 a nick nevem:)
Köszi a választ,most már teljesen képben vagyok a különbséggel is :) Ja és nem a kanyonos kirándulás miatt megyünk ide vagy oda,csak ott még nem voltunk és szeretnénk megnézni.A sharmi szafari azért szimpibb ,mert benne van a Blue Hole sznori:))))Mondjuk a boltozást,meg papirusz műhelyezést kihagyhatnánk:) Persze ilyet "muszáj" beépíteni a progiban,mert az plusz biznisz:)Nem is tudom hányadszorra megyek majd papirusz műhelybe:)De ott gondolom legalább wc-re el lehet menni:))))))))))
Még annyit ,hogy tudom van egy-két pontja ott a kanyonnak ahol át kell préselődni.Az mindenkinek megy szerinted,nem vészes??????
Jó reggelt, szia!:) Köszönöm a leírást, mindig ahogy olvaslak, egyre jobban várom, hogy induljunk:)) Valamelyik nap a neten 26 fokot olvastam a Vörös-tenger vizére, ez lehetséges??
Sziasztok Sborisz, Orulok hogy ENNYIRE Pozitiv elmeny volt nektek ez az egyiptomi nyaralas, es szerintem ez foleg annak koszonheto hogy UGY is alltatok hozza! Tehat ebbol kerem csak tanulni lehet, es meg nehany arab szo ismeretevel (amelyek elsajatitasaban akar en is segithetek itt a helyszinen), barmelyik turista Nagyon Jol erezheti magat EGYIPTOM-ban ;-) Es Nyilvanosan (nem mejlben) megkoszonnem hogy ennyire KOREKTul irtatok le mindent, jot+rosszat is (habar ez utobbibol alig talaltam a beszamolotokban, a 99,99999%on kivul, hehe :) Remelem meg talalkozunk ITT Sharm-ban, vagy hasonlo SZEP Helyeken Valamikor/Valahol... Minden jot, Udv. OLi.
Szia Katy, Eloszor is a 8as a kedvenc szamom :) Es bocsi, de nem bors hanem boros a nevem, de lehet csak mellepotyogtel, en is szoktam siettemben betuhianyjal irni ;-) Sebaj, valaszolva a kerdeseidre:
Szerintem nem feltetlenul a KANYON kellene eldontse a valasztasotokat, hanem az hogy Melyik Szalloda+part+kornyek tetszik meg a legjobban a katalogusunkbol, es utanna a helyek fuggvenyeben kell valasztani, ugyanis mindket helyrol nagyon jo programokra lehet eljutni.
A Kanyon eseteben az a kulombseg hogy Taba-bol a Jeep Szafari kereten belul nincs benne a Blue Hole de van lehetoseg kis furdesre/sznorkelezesre, ha a csoport idoben van,... a Sharm-i Szuper Szafari pedig 98%ban fouton tortenik, tehat nem "vegig zotykolodos", csak 1-1 feloras OFFROAD szakasz van a kanyonig es vissza, majd Dahab-ban a Blue Hole-ig es vissza, de mindezek nagyon hangulatosak es elmenyesek szoktak lenni... es ebben benne van 1 bo ora a Vilaghiru BLUE HOLE-nal. Jaa, es az ebed nem Nuweiba-ban van hanem Dahab kozpontjaban, az Ali Baba etteremben, kozvetlenul a tengerparton, nagyon finom kajaval (italok kulon fizetendoek). Vasarlasi lehetoseg pedig mindket programban van, papirusz is meg egyeb is, de nem kotelezo, csak ha valami megtetszik. Es persze... Alkudozni is lehet :)
SZalam Alejkum! HELLO! Bocs hogy kisse "eltuntem" de ... kirandultunk :) Kezdenem ezzel a valasszal, Napfeny-nek, mert ugyis 1-es szamu :-)
- a Blue Hole-nal egy olyan helyen allunk meg (es ott toltunk 1 bo orat, mult heten masfel volt, 1 nagy teknosnek koszonhetoen, amelyet 1ik utasunknak "muszaj" volt kovetni sznorkelezve:) amely ketszintes kavezo/piheno kozvetlenul a parton, mi fent szoktunk helyet foglalni megerkezeskor a "hempergobe", parnak vannak, kis alacsony asztalok, es ott jar is mindenkinek 1 ital a kirandulas araban. Raadasul szep a ralatas a Kek Lyukra. Ott van atoltozesre lehetoseg, igaz nem szokasos fulke vagy ilyesmi, de sajatos helyi stilusban megvan oldva, szines szonyegekkel es textilekkel van elkeritve egy 2,5x1,5 meteres resz, es mindig/mindenki ott oltozik at, de vannak mosdok is, ott is meglehet ezt oldani. Elotte is meg utanna is. - a Tevegeles marad a vendegeink kedvencei kozott, meg akkor is amikor egyenileg mennek/mentek el, angolnyelvu idegenvezetessel, helyi egyiptomi kollegaval. De amugy igyekszem ezen is ott lenni, ha csak lehet ;-)
Szia! Ma 20.25-kor érkeztünk meg Sharm-ból. Nagyon jó idő volt. Sokat fürödtünk pedig nem csak azért mentünk. Nagyon jó meleg volt a víz és a levegő is pedig egy "hidegfront" vonult át felettnk. Igaz szombaton a petrai fakultatív programon szakadt az eső de a látvány mindezt feledtette. Patrícia pedig a helyzet magaslatán állt. Igaz egy páran panaszkodtak de a többség egy jó kalandnak vette fel a szinte "vadvizi" kirándulást. Ugyanis a kanyonban vissza már nem tudtunk gyalog jönni mert majdnem térdig ért a víz. Kocsi hozott vissza minket a kijáratig. Tehát Petrában felhős, esős, ködös idő volt de Sharm-ban tökéletes volt az időjárás.
akkor jó:) csak még emléxem, hogy Hurghadán ápr. elején nagyon hideg volt a víz, április végén meg már jó. Most meg pont a kettő között megyünk:) És Sharmra:)
Én meg most attól félek, hogy fázni fogok a vízben - 2 hét múlva indulunk... Tegnap a neten egy oldalon azt olvastam h a Vörös-tenger 26 fokos, de valahogy nem tudom elképzelni, bár igaz lenne!!!:))
Szia!!! Mi tavaly júniusban is és augusztuszban is voltunk kinnt!!Hát nem voltunk már fehérek a ugusztusban,sőőőt!!!,de nagyon-nagyon megégett a vállunk,a fenekünk augusztusban!! Főleg sznorizás közben nem vettünk észre semmit!! Mi nem használtunk semilyen naptejet,de idén min. 20-ast viszünk,ha megyünk!!! Ha fehérebb a bőröd akár 40-est is vihetsz!!
Örülök, hogy mindenki megelégedésére szolgálhatok a fényképalbumommal. :-) Jó kis hely az a Párizs. :-) De Egyiptom az örök szerelem. :-D Érdekes visszanézni pl. a 2006-os képeket, hogy mennyit változott pl. a Királyok völgye. Először 1986-ban voltam. Ahhoz képest rengeteget "lazultak" az egyiptomiak.
Szia ! A cellánk kb. 400 méterre volt a tengerparttól. Szerencsére lépcsők nem vagy alig vannak, az út "szerpentines" és kanyarogva ér el a partig. Itt 3 "terasz" szerű homokos rész van ahonnan szintén lépcső nélkül lehet lejutni a tengerpartra.
2.rész: Szal OLI-nál maradva, várt bennüket és a fak. programokat ismertetve úgy döntöttünk vasárnap elmegyünk RM hajós túrára. Voltunk vagy 20-an a hajón csupa magyarszki. Előzőleg indulás előtt vki hívta az OLI-t, hogy már egy (!!!) órája várják hogy valaki elvigye őket a kikötőbe és csatlakozhassanak hozzánk. Tehát a megbeszélt időponttól számítva 1 óráig vártak és utánna hívták az OLI-t hogy most akkor mi lesz !!!! Már azzal is meggyanúsították OLI-t hogy ez olyasféle lenyúlás és igenis nekik jogaik vannak! Láttam szegényben megy fel a pumpa, próbált higgadt maradni. A szerencsétlen fejében persze nem fordult meg, hogy taxival utánunk jön.( Persze ha nem tud semmi nyelven akkor leírom papír, odatesz sofőr arca elé és mondom Jealllla) A bázis persze nem akart balhét ezért elvitték őket hétfőn egy másik turnussal. A hajón volt pár furcsa fazon akik úgy érezték az OLI valamiféle csizmaszár akibe bele lehet törölni a sz..ros kezüket. Problémáztak azon(komolyan gondolták !!) hogy miért videózza őket az egyik kísérő.( készült az egész kirándulásról egy film amit később meg lehetett vásárolni) Ugyanő hazafelé azt mondta: végre megyünk haza többet ide nem jön jó neki a Balaton, meg Erdély. No comment.
Hotel társaink voltak a delfin úszáson és a delfin shown. Ők nagyon élvezték azt mondták isteni volt. Kivéve a jéghideg halszagú medence vizet( szerintem nekik meg mi--ők voltak büdösek :D)ár ha jól emlékszem 100 Euro+20 a show.
A gyümölcsök közül kifelejtettem a törpe narancsot ( polgári nevén qumqat)ami jó volt a bőséges vacsi után emésztést segítendő. A hét folyamán egyetlen egyszer sem volt ugyan az a kaja a levesek is ( 2 fajta)változtak. A reggelinél a tojás különféle változatai(tükör,rántotta,omlett,főtt)mellett négy féle mortadella szerű felvágott és kb. 15 féle édes sütemény( fánk,croissan,leveles tészta)és 5 féle gyümölcslé ( ananász, friss narancs,guava,graepfruit,és valami piros lé) adta az alapot a yoghurtok és müzlik mellé. Képeket is rakok fel majd a videoból kicsit később. :)
Köszi a beszámolót. Már nagyon vártam, hogy írjon valaki erről a hotelről. Mi is nézegetjük már egy ideje a Concordot és a képek alapján nagyon szimpatikusnak tűnt, csak azért még hiányzott egy ilyen leírás, hogy megerősítsen a döntésben. Írtad, hogy ti a szálloda hátsó részén kaptatok szobát. Milyen távolságra vannak azok a szobák a parttól? Hány perc sétát jelent a tengerig?
Maradtunk a Coral Sea-nél:) - mivel a Faranánál most nincs kész a stég + a snack ebéd se vonzott annyira, utóbbi kevésbe, előbbi jobban zavart volna. De egyszer elmegyek majd Ras Um Sid-re is:)
Április 13-án:) Tényleg nem fogok tudni most új hotellel kapcsolatban tanácsod adni, de én arra számítok, hogy májustól mennek ki vendégek a Reef Oasis Beach-be, az pl. nagyon érdekelne, hogy milyen...:) Köszi, remélem én is, hogy jó lesz!!!:))
Ahogy ígértem: HOTEL CONCORD FRONT szállodáról pár információ:
A szálloda két részből áll a Front( a tengerpart felőli rész) valamint a Sport részből.Ez utóbbi a főút túloldalán a repülőtér mellet található. Kis buszok (ingyenes) jönnek-mennek a két rész között.A főétkezések kivételével mindkét szálloda összes szolgáltatása elérhető mindkét szálloda vendégei számára. A mi cellánk az 1242-es volt a Front részen. Ez a szoba a tengertől legtávolabbi részen a főút mellett, még a szálloda kerítésén belül volt. Cserélni akartam de az asszony azt mondta ennyi séta kell. :) A szoba felszereltsége megfelelő, több törölköző,hajszárító,habfürdők,mini hűtő,1,5 literes ásványvíz minden este bekészítve,TV,széf térítés nélkül, terasz a hátsó kis medencére. Csendes volt annak ellenére, hogy a főút mellett volt. A szobák a földszinten és az első szinten voltak. Mi az első szinten voltunk, szerintem jobb mint a földszinten.Az ajtok lapja és a kerete közt min.1 cm-es rész: a homok tehát szabadon jöhetett be a szobába zárt ajtók mellet is.( fölösleges napi munkát adva ezzel a takarítóknak)
A szálloda 99,99999 %-a orosz volt( annyian voltak mint az oroszok)ennek megfelelően készültek az animációs programok is. Amikor orosz slágereket kezdtek el énekelni kedd este a hastánc szám után úgy döntöttünk inkább a piano-bárt választjuk.
A vendégek elhelyezkedése is érdekes volt: a nagy medencénél angolok,olaszok és magyarok (mi) voltak míg a tengerparti napágyaknál szinte csak oroszok. A szálloda fekvése,a tengerpartja,a pool és beach bárok kiválóak. A személyzet kedves pláne ha pár arab szót is tudsz. Az étkezéseket a fő éttermekben és a beach bárnál lehet megejteni. A szállodához tartozik egy Olasz (Italiano) étterem is: itt a reggeli és ebéd szintén all inkl. a vacsora viszont a'la Carte és az étel illetve ital árából 40% kedvezmény jár a Concord vendégeinek. Az ételek a fő étteremben választékosak, és rendkívül ízletesek. Mi ált. a reggelit és a vacsorát a fő étteremben( Laguna)vettük magunkhoz az ebédet a Beach Bar-nál fogyasztottuk. Italok a helyi sör és vörös-fehér borokon kívül ált. helyi konyak, gin,vodka,viszki---azért így írom mert szerintem ilyen is volt.
Ált. 4 féle gyümölcs( banán,őszibarack,gyümi saláta,szőlő,datolya) volt, húsételek a disznó kivételével szintén 4 féle( birka,hal,marha,pulyka) A tengerpart kiváló, egy műanyag bója soron ( mólón) lehet bemenni a korál fal mögé.( a látványa fantasztikus)annak ellenére hogy szinte végig igen erős szél fújt, mindennap tudtunk fürdeni és a hullámok sem voltak veszélyesek.
A közvetlen parton sekély, homokos rész van kis gyerekeknek. A parton PADI búvár központ ( Marina Dive Center) Megérkezéskor Oli várt bennünket akivel és pár "honfitársunkkal" elmentünk a Ras Mohamed kirándulásra. Erről majd később, ha kérdés van írjatok. :) Mááe szálámá
Na, mikor indulsz? Jó neked, hogy még abba a hotelba mész, én is azt választottam volna. Így viszont nem tudsz majd tanácsot adni, ill. nem fogod tudni, hogy hova mész legközelebb. Azért, ha addig nem, írj, ha visszajöttél!:)))))Érezd jól magad!!!
Köszi a képet,meg a válaszokat!:)Én akkor úgy értelmeztem,hogy sem átöltözni nagyon normálisan,sem a sós tenger vizet sznorizás után nem lehet lemosni magunkról.Tehát nincsenek zuhanyzók parton igaz?Az átöltözést, meg ezekben az "emeletes étterem jellegű" helyeken lehet megoldani valahogy?Ott a wc-ben mondjuk??? Ha van még képed a Blue Hole-ról jöhet:)))
Anbati!! Azt hiszem 80-lépcsőfok van,de egy kényelmes séta az egész!!))) Lentebb tettem be linket a szállodáról,amit augusztusban készítette Podani,akikkel együtt nyaraltunk!!!!
Azt hiszem csak részletekben, de majd megnézem. Nem vészes egyébként. Ne úgy képzeld el mint egy lépcsőházi lépcsősort. ( Olyan is van, de az nem a Faraana-é. ) Csak az első pár lépcső " rendes" lépcső. Utána már szelesebb lépcsőfokok vannak pihenőkkel. Vannak padok is, ha elfáradtál. :-)
A Blue Hole-nál már szerintem nem nagyon van lehetőseg. Ott főképpen " emeletes éttermek vannak , egy -egy csoportot helyeznek el egy - egy étterem jellegű helyen , bevallom a mosdókat ott meg sem mertem nézni , hozzáteszem , hogy tavaly már kultúráltabb körülmények voltak , mint azelőtt. A szemetet kitakarították (tavalyelőtt egyes éttermek szinte tetejéig ért a szemét - nem vicc - el sem akartam hibbi , hogy a világ egyik leghíresebb merülőhelye így nézzen ki ) tavaly már "turista barát" volt. életem egyik legnagyobb élménye volt a Blue-Holt megmerülni. Próbálok pár képet feltenni , csak hogy lássátok mennyien is járnak oda.
Szia!Ezt gondoltam ám:))) Én arra gondolok inkább,hogy átöltözni fürdőruhára a Blue Hole-nál van-e lehetőség "normális" körülmények között?!Meg ott a parton,a sós vizet le lehet-e zuhanyozni,van-e zuhanyzó ?
A szuper szafari hatalmas élmény , de erről már sokkal lentebb beszámoltam.
Tisztálkodás ? ..... a csúszás , mászás után gondolhatjátok , hogy fogtok Ti is kinézni , pláne 40 fokban. Utánna visznek egy paprusz üzletbe , na ott tudtunk mi anno lábat , kezet , arcot mosni ( valamiféle mosdó volt a szafari végén a gyülekező helyen , de akkor azzal volt valami probléma )
A jó kis fürdés fürdőruhában a Blue Hole- nál volt , majd igazi fürdés este a szállodában. Na ezért ez ne vegye kedveteket , mert hatalmas élmény . Én anno vittem fertőtlenítő kendőket , meg olyan sima törlőkendőt (amitől a férjem mindig ragad :-)) ) kibirtuk . Ez ehhez hozzátartozik. Ettől lesz különleges feelingje.
Nem néztem, én mostanában inkább a vagyonbiztosítékos táblázatot szoktam nézegetni utazás előtt...:) Én buktam annyit tavaly, hogy pár évre befizettem a nem akciós és akciós ár közti különbözetet:(( Tudod, nem is az a legnagyobb baj, hogy végül nem vittek ki bennünket, hanem az, hogy futhatunk a befizetett pénzünk nagy része után:((
Hát igen,nagy dilemma ez,mert csábító áraik vannak nagyon:))) Nézted?Vannak más hotelek is náluk,így nagyobb lenne a választék:)))) Tavaly két iroda is csődölt a másik a Quitt Toursz volt akkor ezek szerint:((((
Szia Kathy!:) Törökről még annyit, hogy 3x voltam és voltam jó helyen is, az Égei-tenger partján, Marmarisban. Onnan a kirándulások (pl. a fantasztikus Pamukkále) is könnyebben elérhetők, a hely is hangulatosabb és a tenger is jobb, mint Alanyában.
Én a Sea Gull-ban egy nílusi hajóút és egy Kairo-Hurghada út keretében jártam, szóval mindkét alkalommal inkább a kultúrán volt a hangsúly, főleg a nílusi hajóútnál, na az valami fantasztikus volt!! Az élővilágot pedig Sharmon fedeztem fel magamnak és - mint látszik is - már harmadszorra megyek, mert nem tudok betelni vele:))
A Sunfun-t én nem merném, tudod, tavaly mi befizettünk az 5k-ba:((((((
Mi júniban megyünk,vagy Sharm vagy Taba lesz.:)Nézegettem a fakultatívokat és lenne egy kérdésem!!!:)Az egyik fakultatív azoknak szól akik Tabán vannak a másik azoknak akik Sharmon.Ez ugyanaz lenne? Csak a Sharmin +Blue Hole sznori meg papirusz műhely?A helyszín ugyanaz egyébként?Leírnád a különbséget?
Tabáról: Dzsip szafari és a Színes-kanyon
Tababól indulás dzsipekkel, majd úgy 40 perc múlva megérkezés a keskeny szurdokhoz, amely lenyűgözi az embert színesen fénylő kőzetrétegeivel. A vöröstől a sárgán át egészen a fehérig mindenféle szín megtalálható itt. Kb. 2 és fél km hosszan gyönyörködhetnek abban, amit a természet több millió év alatt alkotott. A legcsodálatosabb rész a kanyon középső része, ahol a két kőfal közé csak egy ember fér be. Ez a természeti csoda emlékeztet a jordániai Petra látványára. Az út befejezéséül Dahab városát látogatják meg, amely szintén az Akabai-öbölben fekszik. Itt egy tengerparti étteremben ebéd várja a résztvevőket. A hátralévő időt fürdésre, napozásra lehet kihasználni.
Irányár: kb. 50 EUR/fő
Sharmról: Szuper Szafari
A Szuper Szafari kirándulás a kora reggeli órákban kezdődik. Ez egy igazi terepjárós száguldást jelent műúton és sivatagban, a 15 millió éves Színes-kanyonig, amelyet a szél és a víz színesített a szivárvány árnyalataira. A kanyonban kb. másfél órás gyalogos túrát teszünk. Majd ebéd Nuweiba-ban a tengerparton, ezt követően felszíni búvárkodási lehetőség vagy fürdés a világhírű tölcsér-alakú korallzátonynál, a Blue Hole-nál, amely Dahab-tól 9 km-re van. A programot dahabi látogatás zárja, a papíruszkészítés bemutatásával és vásárlási lehetőséggel.
Törökben még nem voltam,mert hát ugye, ha tengerparti nyaralásról van szó akkor általában végül csak Egyiptomra esik a választásom:)))De amit írtál arról ahol voltatok,az nem túl bizalomgerjesztő:(Tudom,hogy ott is van rengeteg gyönyörű hely,csak biztos ki lehet fogni "rosszabbat" is.Egyszer a pamukkale-t megnézni tuti elmegyek:)))Meg mostanában még Szardíniát néztem,hogy el kéne menni oda,mert csodaszép tengerpartja van:)))Na és itt vége is az off-nak:)))) Meg még azt hozzá teszem,hogy Egyiptomban ha csak a Sea Gullhoz hasonló partú hotelekbe lehetne menni ,akkor az biztos,hogy már közel sem vonzana ennyire:))) Én leginkább az élővilág miatt megyek:)))A Balcsit is szertetem,minden nyáron oda is megyek egy kis időre:)))
A Szuper szafari minket is érdekel:)Oda tervezzük mi is a fakultatívot:)Úgyhogy érdekel engem is a válasz,hogy a Blue Hole-nál ,hogy oldják meg az átöltözést.Gondolom zuhanyozni is lehet?!
Persze előbb még hotelt kellene választanom,meg ,hogy melyik irodával és hová megyünk:)A Hurghada fórumban is volt szó a Sunfun utazási irodáról,nagyon jó áraik vannak,csak hát ugye itt nálunk most indítanak először utakat júniustól....háááát nem tudom:))))
Köszönöm a programok leírását!! Az jutott eszembe kérdésként, hogy a Blue Hole-nál ott van valami átöltözési lehetőség fürdés előtt, utánra?
Ez a program már biztos, a tevegeléses leírásoddal meg felcsigáztad az útitársamat, úgyhogy valószínű az is lesz:)) Én már tevegeltem Tunéziában, de akkor lehet megint fogok:)
Igen, én is szeretem azt is!! Hurghadán a Sea Gull-nál élővilág ugyan nem volt, de azért nem Balcsi volt még az se:) - a színe, az illata, meg az egész... Tavaly sajna Alanyában viszont eléggé olyan érzésem volt, hogy elmentem az orosz Balatonra, ami még koszosabb is:(( - bocs az offért!
Volt valaki mostanában az Iberotel Fanara Club-ban (Best Raisen, Medina Tours ). A Karthagós El Faarana Ref-et néztük ki. Szerintem nagyon hasonlít a két szálloda, meg állítólag majdnem szomszédok is. Van erről véleményetek?
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Április végén szeretnénk menni a feleségemmel sharm-ra, de mivel még nem voltunk nem is tudjuk, hogy melyik szállodába érdemes menni ahol jó az ellátás és sok látnivaló van a víz alatt. Tehát azt szeretnénk kérni, hogy ajánljatok olyan szállodákat ahol sok a látnivaló a sznorkerezéshez, és közel van viszonylag a Naama Bay-hoz. Előre is köszi!
A Szt. Katalin kolostorhoz kell vízum. Több ellenőrzőpont van, ahol kérhetik. Útlevél ellenőrzés és regisztrációs lap kitöltése után már mehetsz is ki a reptérről.
Azt szeretném tudni, hogy a Sz.t Katalin kolostor (Mózes-hegy) fakt.programhoz kell vízum? Bármiféle pecsét vagy akármi kell egyáltalán az útlevélbe, hogyha a Sínai félszigeten maradunk vagy leszállás után rögtön mehetünk is ki a reptérről? Köszönöm a válaszokat.
Köszi a gyors választ. A Pedro da Hungria-nak csak annyiban van köze Brazíliához, hogy portugálul van. Ugyanis portugál kötődésűek vagyunk. Minden évben kb 1 hónapot kint vagyunk Portugáliában.
Akkor a fakultatív programokról a helyszínen mindent megbeszélünk.
Igazad van ott van az emeletes szuper üzlet, de inkább még egy órát gyalogoltam volna a Színes Kanyonba:))))))), ezt nem csak én jegyeztem meg hanem a holland turisták is akikkel voltunk. tudom, hogy benne van a programba semmi kivetni valóm nincs mert megérte megnézni a kanyont de inkább ott legyen több idő amit a természet alkotott és ne a bazár soron:(
- Waris reszben igazad van, es egyetertek veled: "Színes kanyon- Dahab egész napos volt legalábbis Tabáról, terepjárókkal kb. 2 órás gyaloglás, kanyontúra (tök szuper:) ebéd az Ali Baba-nál Dahabban"... de SHARM-bol a Szuper Szafari tartalmazza az Ali Baba-s ebed utan meg az 1 oras sznorkelezest a BLUE HOLE-nal, a rovid vasarlasi lehetosegen kivul, amely amugy nemcsak a Dahab kozponti bazarjaban van, hanem 1 ujabb es klassz, emeletes bevasarlokozpontban, ahol a papirusztol, a Dahab-os polok, textilek, torolkozokon keresztul, egeszen a hutomagnesekig, ezustig, parfumig, MINDEN 1 Helyen van.
- Napfeny, a tevegelesrol epp ma (pentek) este ertunk haza... valoban 1 laza, delutani program, kb. d.u.2 oras indulas, tevegeles, sisha-zas (vizipipa), pihenes, teazas (habak+hibiszkusz) a nekunk berendezett sator/hempergoben, lepeny-kenyer keszitese a beduinokkal, kostolo, utanna naplemente megtekintese egy magaslatrol, aztan vissza a satorba, majd Beduin-vacsora, beduinos zene-tanc-muzsika program, es kb. este 7kor vissza a Hotelokhoz. Elmenyes, emlekezetes program, amely a Felejthetetlen Csillagos Eg alatt vegzodik, mint 1 hatalmas Planetariumban!
- Pedro da Hungria? Tiszta BRAZIL-os neved van :) Valoban van lehetoseg Sharm-bol is meglatogatni Petra-t (is), a Taba-i csoporttal egyutt, a Nuweiba-i kikotobol indul at a hajo Aqaba-ba. A Szuper Szafari meg a Szent Katalin kolostor programok pedig valoban 1 napon vannak, de vegyes (cseh, lengyel vagy brit) csoporttal valamelyikuket masik napon is meg lehet nezni ha tenyleg "mindent beszeretnetek jarni amit csak lehet". Es akkor Remelem, sot megvagyok Gyozodve hogy TI sem fogtok csalodni!
23.-án megyünk Sharm El Sheikh-be. Mint írtad van lehetőség fakultatív program keretében megnézni Petrát is Jordániában. Minket ez érdekelne elsősorban. Sajnos Taba-ba már nem volt szabad hely pedig a fakultatív programok leírásánál csak ott szerepel. Az irodában azt mondták, hogy Sharm-ból is indul. Ez akkor tényleg igaz?
Továbbá a Szuper Szafari, Mózes-hegy és a Szent Katalin kolostor programon is részt vennénk. Ezek más-más napon vannak? Mindegyikre el tudunk menni szerinted? Mert csütörtökre egyszerre két programot is írtál.
Nem csak lubickolni mennénk, hanem bejárni mindent amit csak lehet. Szeptemberben a nílusi hajóúton voltunk. Az fantasztikus volt. Szerintem most sem fogunk csalódni.
Tirán szigetekre kedden és pénteken megy a hajónk. A snoris ár természetesen tartalmazza a teljes felszerelést. Nálunk egy az egyben történik az intrózás, vagyis egy oktató merül egy vendéggel.
Az intró merülés minket is érdekelne.Meg köszönném ,ha nekem is elküldenéd az árakat e-mailben:) Valószínű,hogy Tiranos intró érdekelne elsősorban,írd azt is hogy ha kísérő jön sznorizni neki mennyi lenne?Gondolom cuccot a hajón adtok igaz?A merülés 1búvár+2túristával megy le 2*fél órában????
Köszi a képet:)Ha van még ilyen jöhet:) Ezt a "beúszni nem "nem teljesen értem.Te úgy érted,hogy már a mólóról ahogy lemegy az ember nézelődni és onnan sokkal bentebb nem engedik?Vagy a sziklás részen úgy bemenni nem lehet,hogy nem a mólón,mert hát az emberek ugye úgy letapossák a korallokat? Itt úgy van ,hogy bemenni rendesen csak a mólóról lehet.Ami meg a képeden is van ott lehet pancsizni egy kis részen.
Ahogy Napfény is írta a Pyramisa tuti választás:)Persze nem a legolcsóbb hotel:)A hoteltől megy kisbusz,kis összeget kérnek érte,és hamar be lehet érni Naama Baybe. A S&F azt úgy érted ,hogy a Sunfunnál,nézegetted idáig????????????Te bemernél náluk fizetni??
Igen ,tényleg gáz,hogy nincs stég:((( A "Balaton feeling" ,az meg azért nem teljesen olyan,még akkor sem ha mondjuk Hurghadán a homokos lassan mélyülős tengerparton megy be az ember,mert azért a Balatonban pl. nincs kőhal,meg polip a térdig érő vízben:))))))))))))))Én szeretek azért olyan helyen is bemenni,nem csak a mólóról!!!
Hát igen én is akartam mondani,hogy a Savoy nem a Ras Mohammed,nemzeti park területén van,de az tény, hogy szép a partja!!!:)))))Inkább a Shark's bay területénél van!:DDD
Színes kanyon- Dahab egész napos volt legalábbis Tabáról, terepjárókkal kb. 2 órás gyaloglás, kanyontúra (tök szuper:) ebéd az Ali Baba-nál Dahabban, plusz egy kis szabadprogram, vásárlási lehetőség de az egyenlő a nullával, az ki is maradhatna.
Köszönöm!:) Megvolt még nekem tavalyról a lista, csak nem tudtam, hogy változott-e. Mi egyelőre a Színes Kanyon-Dahab és a tevegelésben gondolkodunk... Ez utóbbi gondolom csak egy délutáni, kora esti programot jelent, ugye?
Igen, kb. 9-kor kihajózunk és du. 3-4 között érkezünk vissza a kikötőbe. Ilyenkor 2 különböző helyen köt le a hajó, itt lehet snorizni és intrózni is. Utána visszük vissza a vendégeket a szállodába.
Ok köszi, azt még írd le kérlek, hogy "cak-pak" mennyibe kerül, mert most tervezzük, hogy mennyi pénzt vigyünk magukkal, meg milyen programok jöhetnek szóba.
Persze el tudsz érni telefonon is vagy emialben. Amikor megérkeztek, kérlek küldj egy smst és meg tudjuk beszélni a részleteket vagy akár emialben válaszolok a kérdéseidre.
A hajónk csütörtökön és szombaton megy Local helyekre (a többi napon RM és Tirán szigetek az uticél).
Köszönöm, nem arab guide-al semmiképpen nem seretnék introzni, azért is kérdeztem van-e kint most magyar oktató, Téged el lehet érni kint valahogy, mert lehet hogy merülnénk egyet, kedden münk ki a TGOban leszünk, 7 éve egyszer már voltunk ilyen merülésen, és akkor a rasnál voltunk.
A Ras Mohamednél már nem lehetett tavaly sem intrózni. Egyedül a Local helyeken van rá lehetőség (szállodák előtti part) illetve a Tirán szigeteknél a Lagúnában. Amik szintén gyönyörű helyek.
Ha jól emlékszem, Te kérdezted, hogy milyen lehet arab guiddal intrózni? Nos: amit jó ha tudsz, hogy a merülés előtt van egy úgy nevezett briefing, amikor elmondjuk, hogy mit kell, mit szabad csinálni, mire kell figyelni stb...ezt azért jó magyarul hallani.
Reka, a Kozponti szallodaink kozul a Sonesta Club ill. Hilton Dreams-et ajanlanam, ezeknek mondjuk nem egeszen Kozvetlen a partjuk, hiszen at kell setalni a fouton, es ugy lehet leerni a Naama Bay obol kis sekelyvizu, homokos partjara, ahol ugyan vannak korallok is, de nem arrol hires, inkabb sekelebb a vize es "pancsisabb". A tobbi hoteloknal inkabb mely, korallos, steges part van...
Ami a Savoy-t illeti valoban Nagyon Jo Hotel, de egyaltalan nincs a Ras Mohamed teruleten, amely a Sinai Felsziget deli csucsken talalhato, es pont azert mert vedett-terulet es Nemzeti Park 1985 ota,... oda nem epitettek szallodakat. A RM tulajdonkeppen Sharm buszkesege, es csodalatos korallkertje van, erdemes meglatogatni 1 hajos kirandulas kereten belul, sznorkelezve vagy buvarkodva. Ehhez hasonlithato csak a Vilaghiru BLUE HOLE Dahab-ban!
Az Alf Leila Wa Leila, az 1001 ejszaka "mesevarosa", a belepo 25 L.E. (1 Euro = 7,5 L.E.), a "folkloreloadassal" egyutt 100 L.E., de olyan turistainktol tudom akik voltak es megneztek a musort, es nem Dicsertek TUL Nagyon. Tehat mellekelheto, de azonban a Fantazia mellett felepult 1 teljesen UJ es korszeru bevasarlokozpont, az IL MERCATO, jobbnal jobb uzletekkel, bazarsorral, ettermekkel, szabadteri "antik" szinhazzal ahol koncerteket is szoktak tartani, egyiptomi enekesek fellepesevel (egyiket epp a tegnap lattam az egyik helyi zeneadon!)... szokokutak es gyonyoru palmafak diszitik a Mercato udvarat. Kar lenne kihagyni, foleg esti orakban nagyon latvanyos es hangulatos.
A Delfin show+uszkalas itt forditott sorrendben van mint Alanya-ban pld-ul, eloszor az uszkalas (100 Euro, kozel 1 Ora!), es utanna a Delfin Show (20 Euro). Naponta vannak eloadasok, meg uszkalas, de ajanlatos Utazasi Irodanal befizetni, mert ezek lefoglaljak szinte az osszes helyet (es az arban intezik a transzfert is Hoteltol-delfinariumig es vissza a hotelhoz), illetve egyenileg nem biztos bejut az ember.
Tobb INFO-t inkabb majd Szemelyesen az informacios Orakon, azoknak akikkel talalkozunk majd itt, SHARM-on :)
Én inkább a víztől tartok egy kicsit, bár nekünk még van majdnem 4 hét indulásig... Hurghadán egyszer április elején majd belefagytam a vízbe, április végén viszont már kellemes volt. Sharmon nem tudom, csak a szeptembert és októbert csekkoltam le eddig ott:)
WMira, meg lehet nyugodni, es hozni kell magas faktoru napkremet/naptejet, mert ITT mar ugymond "Full Nyar" van... volt mar 30-32 C fok folott is a homerseklet! Sot mult heten Kairo-ban 37 C fok is volt. Amugy most 1-2 napja kicsit szelesebb mint altalaban, ami nyilvan leviszi kicsit az atlaghomersekletet (foleg este, ejszaka), de amugy mindezek mellett nagyon szepen le lehet barnulni, sot aki nem vigyaz es nem hasznal elegendoen magas faktoru napkremet, nagyon konnyen es Csunyan le is eghet. Ugyhogy strandfelszerelest, naptejet, es hasonlokat bepakolni, es irany... A NYAR! Jo Utat :)
Mikor akartok menni? Egyébként nézd meg a divehardtours.com - ot, ők értékesítők, de nagyon áttekinthető a honlap (szerintem), szinte minden hotelnél megmutatja, hogy hol található a térképen.
Szívesen:) Ami tényleg a központban van az pl. a Best Reisenes Ghazala Beach, nekünk azt ajánlgatták az utazás kiállításon, de nekünk nem szempont, hgoy központban legyen a hotel, tényleg hamar be lehet taxizni. Mondjuk néha túl hamar is:) - gondolok itt az "őrült" arab sofőrökre...
Én azt elhiszem, hogy gyönyörű korallos, de ezt írták róla itt régebben, szóval nincs pancsolós rész:
Savoy-jal kapcsolatban tudok segíteni: a hotel nagyon jó választás - gyönyörű! A partja is csodálatos - viszont egyből a 20 m mély vízbe kell csobbanni - nincs mélyülő része.
kb 10 m mély szerintem, bár ezt elég nehéz megsaccolni, mély az tuti, de gyönyörű. Nem beúszni nem lehet, volt aki megpróbálta, de kiküldték :) viszont elég sokan bemerészkedtek a mélyre is;)
Sok olyan 4*-os szálloda van ami all inclusive, biztos akad olyan is ami közel van Naamahoz, sztem érdemes felmenned a KartagoT honlapjára, mindenhova ki van írva hogy honnan hány km-re van. De ezen nem aggódnék :) Van olyan szálloda ahonnan óránként megy szállodabusz naamaba ingyen, vagy minden szálloda előtt ott állnak a taxik is. hamar beérsz-főleg ahogy vezetnek :) Meg nem csak naama jó, érdekes az alf leia is meg old market. Szép és mindenre igényedre alkalmas tengerpartot nehezebb találni.
Szia Kathy! Ezen én is meglepődtem tegnap:) De aztán beírtam a keresőbe a nevét és pl. ezt írták róla régebben:
" Iberotel Club Fanara (tavaly King Tours-os magyar utasokkal találkoztunk ott, nem tudom, most árulják-e nálunk, mi Bécsből mentünk)
Stég nélkül, egy bójákkal kijelölt sávban lehet átúszni a korallfal fölött. De nem jó érzés. Először homokos rész fölött úszol, de amikor a fal fölé érsz, nagyon kell figyelni, hasat behúzni, nehogy sünbe akadj, vagy valami más szúrós élőlénybe."
Úgyhogy így már értem, mondjuk a balatonfeeling kicsit nekem erős lenne:)) - szeretem a Balcsit is, de azért a Vörös-tenger ne legyen már balatonos:))
Tudtok nekem ajánlani központhoz közeli, min. 4 csillagos, AI ellátásos, közvetlen tengerparti hotelt, ahol korallok is vannak, de a 10 éves gyerek is jól el tud pancsikolni benne?
Más bajom nincs :-)!
Kinéztem én már egy párat, de amelyik minőségi, v. annak tűnik és árban is elfogadható, az elég messze van Naama Bay-től, a család meg a központhoz közel akar menni:(.
Jajj de jó:))) Köszi:) Nem gondoltam volna,hogy ilyen hamar:D Igen ilyen kimondott "pancsis" részre gondoltam:)Beúszni sajna nem lehet,ahogy látom:(A mólónál milyen mély volt kb? Jól feladták nekem a leckét a kedves utas társak:) De a lényeg a korall,aztán ha véletlen csak mólós vízbejutás lesz akkor,majd mellényt adok rájuk:))))Meg a kis vízben "dagonyázhatnak" maximum:))))))))))))))
Ti voltatok már Hurghadán?Nekem az is bejön,persze csak olyan hotel aminek korallos a partja:)Persze Sharm az ilyen szempontból durvább:) Meg attól is függ kikkel megy az ember,mert köztünk van olyan aki nem szeret egyből a mólóról a mély vízbe menni,mert félős,persze az úszással nincs gond:)Ezért mivel most Sharm a fő uticél ezért olyan partú hotelt kell keressek,aminél van egy kis rész ,ahol a velünk tartó félősebbek a kis vízbe is be tudnak menni.Gondolom képet erről a kis részről nem tudsz ide feltenni?A Pyramisánál is volt olyan rész ahol be lehetett menni rendesen és be is lehetett úszni,a mély vízig.A TGO-nál a kis rész is ilyen?Mert én már nézegettem azt a hotelt de nem tűnt fel.
Hát ha Hurgada és Sharm között kell választani egyértelműen Sharmot javaslom, a TGO viszont eddig mindig nagyon jó volt, nem sok a lépcső benne, bár asszem van vmennyi, bár erre nem is emlékszem, azt tudom, hogy lejtők vannak oldalt azokon lehet menni. Ha visszajövök leírom nem változott-e, ha nem talán érdemes a listádra :) ja és itt is müanyagstég van, a sekély part rész nem nagy, nézd meg a Kartago honlapján a képeket.
Köszi a választ.:) Nem ,majd csak júniban,csak ugye már nézelődök:))) Mondjuk,nem az Ibertoelt F. néztem,hanem először az El Faraana volt a toppon nálam,csak közben kiderült,hogy a mólója egyenlőre "szünetel" és anélkül nem nagyon lehet kijutni a külső korall falhoz.Persze nyárra már biztos mükszik a stég,de még van ezen kívül is olyan ami miatt lehet ,hogy hátrébb kerül mégis a listámon:)A mellette lévő hotel a Reef Oazis is bent van a topban nálam és így előrébb került ,mert ott tuti van műanyag lebegő móló!Aztán nézegettem volna a Bestes Ibertoel F.-át is ahol voltatok,de ahogy írod,hogy nincs mólója ,így nem kerül fel a listámra sajna:( A Shark's bay-en voltunk már egyszer(Hurghadán voltam többszőr) a Pyramisában,tehát attól rosszabbat nem nagyon szeretnék!!!Az nagyon szuper volt:) A TGO is ott van nem messze:) Ott is kellett azért lépcsőzni igaz?A partjánál mekkora részen van az a kis rész ahol be lehet menni "pancsolni"?
Azt nem tudom mi van a Best katalógusban, de én 2003-ban voltam az Iberotel club fanara-ban, valószínüleg nem fut ugyanazon a néven két szálloda :) sharmban, szóval sztem az lesz. Ha oda mész nem akarom elvenni a kedved, gyönyörű parkja van, az eddigi legszebb szállodapark amit láttam, mindenhol növények, édes arab kertészfiuk :) kiváló animátorprogramok és szupi kaják voltak, sőt mindig hajtogattak valamit törölközőkből, és megszórták virágszirommal, partban viszont nem a legjobb. Valóban nincs mólója az tuti, de hogy van-e korall fal? Nem tudom, olyan messzire sosem mentem a parttól, nem találkoztam vele, lehet hogy van, de nem partközelben. Arra nem emlékszem hol van pontosan a szálloda, asszem az Old Markethoz közel-ez olyan mint Naama, csak olcsóbb és arabosabb-, meg az Alf leia va leia Fantasy-ez meg egy kis egyipt kiállítással egybekötött folklorbemutató érdemes megnézni. Mostanában mentek?
Amiről írtál az most a Best katalógusban benne van.Pontosan Ibertotel Fanara Club & Residence a neve ami közvetlen a Reef Oazis mellett van,kis vékony területen a másik kettőhöz képest igaz?Tényleg nincs mólója?Meg korall fal sincs a mély víznél???
Érdeklődnék, Te ugye KT-s vagy, Te leszel a mi "fogadónk" (kedden megyünk)? Ha igen érdeklőndék delfin show-ról, mármint a delfinekkel úszós részéről. Tudsz árat mondani rá? Mert erre nincs ár a KT honlapon, meg az is érdekelne-bár ez még nem biztos-, hogy hányan kellünk ahhoz, hogy magyar vezetést kapjunk Luxorba? Illetve, hogy van-e kint olyan magyar búvároktató, akivel esetleg lehetne mondjuk intromerülni Ras Mohamadnél?
Rákerestem és a többiek is azt írták, hogy nincs stég, de át lehet úszni a korallok felett egész a mélyvízig. Egyébként nagyon dícsérték, akik ott voltak régebben. Nektek meg biztos a nászút miatt is szuper volt:)
Elhiszem, de szerencsésen megoldottátok akkor a helyzetet:)
Hát úgy, hogy nem volt stég, kicsit balatonfeelinges volt, csak mentél mentél befele, és nagyon lassan mélyült.
A Rehana nem választás volt, azt dobta a gép, mikor leszálltunk akkor mondta a telepített iv, hogy gond van a foglalással, és nincs hely a TGOban, ezért a rehanaba tettek minket ami állítólag 5* csak éppen közelsem valósan no de ezt hagyjuk, napokig járkáltunk át a TGOba, hogy amint üresedés van rakjanak be, mert ezt fizettük, aztán egyszer csak sikerült :)
TUdom, az Iberotel C. Fanarát a BR árulja most, de ezek ott vannak egy rakáson, ha jól tudom, a Faraana is meg a Reef Oasis Beach is. Azon viszont meglepődtem, hogy csak sekély víz van ott, hát a stégen keresztül nem lehet elérni a mélyvizet??
Az Oasisnak is van egy pici sekély része, mondjuk tény, h nem nagy, de van... A Fanara jó volt, de ez sztem nem az amit most a KT árul, az Iberotel Club Fanara volt, szép élmény, az volt a nászutunk :) Melette szól, h gyönyörű a parkja, rengeteg virág, növény, szemet gyönyörködtető, csak kb 1000 lépcső vitt le a parthoz, és sokkal kisebb volt az élővilág a vízben- mondjuk pont azért, mert sekély part, nincs korall fal, az animátorok és a kaja is jó volt.
Viszont a Prima life Rehanat nem szeretném mégegyszer. Kevés kaja, rossz animátorok, nincs tengerpart, csak ha kimész a szállodából, át egy uttesten szóval az nem volt jó élmény, főleg, hogy nem is abba akartunk menni.
Mondjuk ez 4 évvel ezelőtti állapot, remélem nem romlott a színvonal :) Azóta nem voltam és nagyon hiányzik. :( 3 éve amikor be akartuk fizetni pont egy héttel előtte derült ki, h bébink lesz :), így azóta nem voltunk, de most már elég nagy és reméljük nem lesz gond, ha itthon marad a nagymamival :). Remélem én is bírni fogom, még sosem voltunk ennyi időt távol egymástól.
Ez jól hangzik:) Benne volt a lehetségesek között, de most olyan hotelt szerettünk volna, ahol lehet pancsolni is a sekélyben. Azt hallottam az Oasisról egyébként, olyanoktól, akik szintén többször voltak, hogy évről évre picit romlott ott a színvonal. Még mindig jó, azt mondták, de mikor először mentek, még jobb volt.
És az Iberotel Club Fanara nem tetszett egyáltalán, vagy csak nem volt olyan jó, mint az Oasis?
Miért? Mindenért! Eddig 3x voltunk az Oasisaban, Egyszer a Fanarában (az Iberotelesben), és a Rehanaban(tévedésből odaraktak, aztán szerencsére két nap után vissza). Először is tiszták a szobák, hatalmas a kajaválaszték, jók az animátorok(legalábbis eddig jók voltak), a tenger meg csodálatos, bemész a stégen, alattad 10 méter mély tenger, melletted korallfal, és a kis némók alattad úszkálnak, na meg a többi összes halacska, mint egy hatalmas akváriumban..., a személyzet segítőkész, és ingyenes shuttle busz van Naama baybe, szal taxira sem kell költeni, hatalmas tiszta medencék, rengeteg napernyő...és sztem estig tudnám még írni... Mire vagy még kíváncsi? :)
Húúúú! Én is nagyon várom már :), ez az utolsó várakozási hét a leghosszabb.... Remélem minden rendben lesz, (volt, hogy nem abba a szállodába helyeztek el amit lefoglaltunk-az szörnyű volt-, ilyen remélem nem lesz, annak nagyon nem örülnék :) )A jó kis Tropicana Grand Oasis nekünk többször is bevált. Szoval jó lenne ha kedd lenne már végre, és újra megcsapna a sharmi forró levegő amikor leszállunk a repülőről.
23-án kedden érkezek Sharmba KT-vel, érdeklődnék, hogy milyen idő várható? Na persze azt tudom, hogy a KT honlapján fent van az előrejelzés, csak ez a gyakorlatban mit jelent? Eddig 3x voltunk kint, de legkorábban április végén. Nem szeretném ha ott omlanának le az illúzióim. Lehet majd fürdőruhában süttetni a hasunkat? van annyira meleg március végén?
Igen, en vagyok az... es Szeretettel varlak benneteket (is) SHARM-on! A menetrend mostanaban nem valtozott, sot keses sem volt... a keso delutani (14:25-os) erkezes meg mindig ervenyes. Jo Utat :)
Sharm - Kairo = 500 km, kb. 6 ora oda es ugyayannyi vissza busszal, 40 perc oda es ugyanannyi vissza Repulovel. SHARM Kozpontja szerintem meg inkabb "nyuzsis" mint a Hurghada-e, meg sokkal modernebb, nyugatiasabb, es SHARM tobb szempontbol is "Mas" mint Hurghada. Ugyanugy TABA is MASabb mint mind2... onnan pld-ul egyszerre latni (akar a HILTON TABA-bol) 3 orszagot, Egyiptom-on kivul: IZRAEL, JORDANIA, SZAUD ARABIA. Az ottani hajokazas-fakultativon pedig kulonosen elmenyes 4 orszag kozott lenni a Voros Tengeren, plusz a latvanyos Farao (Szalladin) Szigete, korallok... stb.
Az tuti lesz !!!! mi aug. voltunk a kellemes melegben csúsztunk , másztunk , jókat vihoráztunk :-)) alig lettünk homokosak ... nagyon klassz lesz , fárasztó , de érdekes , idősebbeknek nem nagyon ajánlják.
Dahab sokkal nyugisabb mind Sharm vagy Hurghada , meg van a maga varázsa , van ott egy magyar szálloda , hát érdekes... a part menti szállodákat is megnézhetitek nem amik a bazár soron vannak hanem kintebb .... az valami elképesztően nomád...
Én sajnos nem emlékszem ennyire vissza , mióta már többször is végigjártuk "amit látni kell" - nálam többször is :-)) , nem igazán volt dolgunk a helyi vezetőkkel, tavaly is csak azért mert a keresztlányunknak is meg akartuk mutatni a fontosabb helyeket. Bár most hogy írtad , tényleg Eszter ! a kicsi kis helyes szőke lány .
Igen, Kinga volt tavaly, előtte való évben pedig Eszter és Kinga voltak ketten. Mielőtt mi először kimentünk Géza volt, még úgy tudtuk indulás előtt, hogy ő vár kint, de nem.
Az igazság az, hogy eddig mindkétszer azt tapasztaltam, hogy naponta több órán át van apály a tengeren és ilyenkor (főleg) jó, ha a mólón keresztül ki tudok menni a mélyvízbe és ott csodálhatom a halakat. Egyébként én még dagály idején se szívesen úsztam át a korallok felett a leszakadásig, mert még dagálykor se túl mély a víz (legalábbis a Coral Sea-nél) és féltem, hogy valahol esetleg fennakadok. Úgyhogy vagy a sekély vízben pancsoltam vagy stégen keresztül mélyvíz. Így tervezem most is, remélem nem fagyok bele a vízbe:)
Kinga a tavalyi lány, ő évek óta kint él. Azt mesélte akkor azért volt egyedül , mert arányaiban kevesebb volt az utas. Most vagy ő nincs már ott vagy több az utas :-))
A tavalyi lányt nem ismerem, de Olimppal együtt van egy lány most is. Velünk Olimp jött a hajóra és a szállodában is ő tartotta a fogadóórát. :-) Jó fazon. :-))
Hát sajnálom, hogy elvettem a kedved a Faraanától. Pedig jó kis szálloda ám! Mondjuk nekem nem hiányzott a móló, mert mint írtam én egyedül bóklászom a vízben, így nem is távolodom el annyira messze a parttól.
A nevéből pedig arra következtettem, hogy nem a tavalyi lány van most ott:)
Majd gondolok Rátok:) Egyébként, ha nem írsz múlt héten a stégről, valószínű El Farana lett volna nekünk is:) De írtam már, hogy tervezem egyszer Ras Um Sid-et is, csak most inkább visszamegyünk egy picit feljebb.
Szia! Ha jól veszem ki, Te akkor a KT-s vezető vagy?:) Mi mához 4 hétre megyünk, lehet minket is Te vársz majd:) Menetrendről tudsz valamit, hogy változik-e addig? Elvileg most még ugyanaz van, mint tavaly ősszel, kora délutáni érkezés Sharmra.
Felvetődött nálunk is Sharm, mint lehetséges úticél! Tavaly Hurghadán Luxor megvolt, de Kairó kimaradt, ezért érdeklődnék, hogy milyen távolságra van Sharmtól? Kb. egyforma Hurghadával? Mindenképpen be szeretném pótolni! Sharm központja is olyan nyüzsis, mint Hurghadáé? Hasonlóak?
Sborisz, Hogyha holnap erkeztek, akkor talizunk a repteren, en foglak majd varni benneteket :) Es minden infot odaadok mindenkinek, heti beosztast ami a fakultativokat illeti, arak (bikam= 30 v. 27 Euro csomagarban:) es majd az informacios orakon meg tobbet meselhetek. Szerintem is Hajoval erdemes meglatogatni a Ras Mohamed Nemzeti Parkot, a buszos valtozatot mar ki is vette a partneriroda az ajanlatbol. Az arban benne van a transzfer (hoteltol-hotelig), a hajokazas, ebed es italok korlatlan fogyasztasa (viz, kola, fanta, kave, tea). Sznorkel felszerelest erdemes vinni-ha van sajat, ha nem akkor a hajokazas elott van a gyulekezo a WAVE buvarbazisnal, es ott lehet berelni kb. 20 fontert/maszk+pipa es ugyanannyi a "talp"... "kacsalab". Nos taviratosan csak ennyit, a tobbit majd szemelyesen ITT Sharmban. Jo Utat nektek!
Alejkum Szalam! Ez a hajós RM túra érdekelne. Így terveztem a RM meglátogatását a buszos helyett. Írnál konkrétumokat? (mikor indulnak,hogy szedik össze a turistákat, mi a program, és ami fontos "bikám"? mit tartalmaz a túra stb.stb) Holnap reggel indulunk ha minden igaz. :)
Szalam Alejkum! Brazil+torok topikok utan, immar jelentkezem itt is, elso sorban azok segitsegere szeretnek lenni akik ideutaznak Egyiptom-ba, vagy Sharm-ra. Amire most valaszolni tudok, az a "kis sarga" gyogyszerrel kapcsolatos tema, a TENGERIBETEGSEG Ellen... nos, lehet van kicsi es sarga szinu tabletta is, de ami nalunk az eddigi csoportjainknal, a hajokirandulasokon bejott es aranylag gyorsan hatasos volt, megha a hajokzas kozbe is vettek be a turistak, az a helyi (feher) DIZIREST B6 (Meclizine HCI+Pyridoxine HCI). Tegnap, vasarnap (is) meglatogattuk 25-os csoportunkkal, hajoval a Ras Mohamed Nemzeti Park-ot, es aki a hajon bevette ezt a gyogyszert, semmi baja nem volt az utolagos kisebb-nagyobb hullamzasokkor. Tehat csak kell legyen valami hatasa, es allitolag a legjobb ha a hajokazas elott feloraval veszik be. Tovabbi kerdesekre is szivesen valaszolok itteni temakkal kapcsolatban, egy itteni telepitett idegenvezeto szemszogebol. Udv. OLi.
És nagyon fontos: indulás előtt kell bevenni, mert ha már megvan a "baj", semmit nem ér!!! Én ezt tavaly megtanultam, hasonló tapasztalat árán, mint amit zárójelben írtál:)
:) A kis sárgáról hallottam én is valahol megvan a neve is felírva. Kis házi páleszt viszünk most is fertőtlenítés céljából. Én ritkán szoktam tengeri beteg lenni de azért nem árt az óvatosság. (Ált. ha a hajó közepén el tudok vackolni, meg hanyatt dőlök és csak az eget nézem jöhetnek a méteres hullámok is.) A legjobb ha tudok egy kicsit szunyókálni, mert akkor nem zavar a dolog. :D
Lehet, hogy egyszercsak megjön hozzá a kedve:) Exférjemnek is meg a mostani páromnak is hosszú ideig rágtam a fülét, hogy legalább az intrót próbálják ki. Egyik se akarta. Azóta mindkettő búvár lett.:) A jelenlegit 3 év után sikerült rávenni az intróra, úgy jött föl, hogy ez kurvajó, ő oktató lesz. Már a mentőbúvár tanfolyamot csinálja:)
Tengeribetegségre az egyiptomiaknak baromi jó gyógyszerük van, a nevét sajna nem tudom, kis sárga vacak. Én sokszor rosszul vagyok hajón, és ez volt az egyetlen hatásos ellenszer. (Volt, hogy úgy öltöztem be, hogy közben félpercenként hajolgattam át a korláton, alig vártam, hogy végre víz alatt legyek.)
gondoltam rá én is, csak a körülmények...... Szal ha kifogunk egy kisebb ringatózást, akkor nem biztos hogy jó kedély állapottal megússza a dolgot. ( plusz bennem van az is: jó lenne őt is belevonni ebbe az egészbe- hogy később párban tudjuk ezt is (!!!!) csinálni. :) A nyílt vízi biztosan szebb a tengeren de nekem egyenlőre a biztonság megszerzése az elsődleges.( NAUI tanfolyamon voltam sok hasznos dolgot megtanítottak, ezt szeretném begyakorolni a becsukott szemig......) Ha tetszik ( miért ne tetszene) úgyis visszamegyek, de már a megfelelő tudással. De köszi még egyszer a tippet.
Más:
A beszámoló pedig érkezni fog 24.-e körül ahogy haza érkeztünk. Amúgy a neten van jó pár tapasztalat a Concorde Frontról (tripadvisor.com-on is pl.) de ahogy néztem magyar nyelven az enyém lesz az első. :)
Bocs, hogy belevau, de ha vinnéd magaddal asszonyt a hajóra is? Akkor csak 1-2 órára kell magára hagyni, amíg víz alatt vagy. Mi is úgy csináltuk párommal Hurghadán. Amíg én víz alatt voltam, addig ő sznorizott, napozott, trécselt a hajón. Csak azért vetettem fel, mert a nyíltvizi itthon tóban vagy a Vörösben: ég és föld.
Szia! Nem, az itthoni medencés merüléseken vagyok túl. A nyílt vizit is itthon csinálom, mert nem akarom az axonyt egyedűl hagyni egy napra sem. Ő irtózik a cápáktól és nem akar búvárkodni. A tengert szereti, csak a Cápa filmek óta.....a film zenéjét hallja a vízben is. :) Csak snorkelezés lesz, de az minden mennyiségben.
Kicsi off, tudom h.nem sharm téma,de a diplomamunkámhoz felmérést készítek a biotermékek fogyasztási szokásairól és ha van 2 szabad percetek, legyetek szívesek kitölteni a kérdőívemet. Minél szélesebb körű felmérést szeretnék. Természetesen teljesen anonym. Köszönöm a segítséget. A linket sajnos nem tudom beszúrni: http://ripet.hu/feedback.php?kid=ndy0m54qwniry4i3
Azt nem írtad, hogy egy hetest néztétek-e, de nekem azt mondta a hölgy, hogy az is be van már telve 13-ra. A honlapon még nincs frissítve a dolog egyébként.
Szia Csilla! nem-nem, mi nem a Coralba megyünk hanem a Concorde Frontba és a KT-nál foglaltuk LMinute ajánlatból. Lehet eggyel elcsúsztál lefele. Bocs, szal ha haza jöttünk írom az infót. Más: Lentebb valaki írta, hogy a Ras-nál extrém méretek esetén nehéz ruhát,talpat találni. Mivel én csak most kezdem a búvárkodást(palackkal)ezért megfogadtam az oktatóm tanácsát: itthonról viszek ruhát és talpat amit búvárboltokban lehet bérelni.( változó árakon de ki lehet bírni) Maszkom van és pipa is mert ugyebár ezek alap dolgok. Ha így csináltok szerintem nem ér csalódás senkit. Szép napot mindenkinek. :)
Ti melyik utazási irodánál foglaltátok le az utolsó Coral See szobát?
Mi tegnap kaptuk meg a Coral Seere az ajánlatot a Kartagótól - igaz még nem hívtuk őket vissza - de csodálkoznék, ha tegnap óta már nem lenne ott szabad hely.
Holnap utána nézek! Lehet hogy még is csak egy szállodában leszünk?
Minket tavaly betettek hajóút utáni utolsó éjszakára egy úgynevezett apartmanházba, a parti bár mögött közvetlenül. Na, azt a szutykot. Az első szoba olyan volt, hogy kint volt a fürdőszoba a szobán kívül, sőt a kapott kulcs meg nem nyitotta a szobaajtót. A másodikban már legalább minden egy helyen volt. Első ránézésre nem is volt vele gond. Csak beraktuk a bőröndöket és mentünk a dolgunkra... stb. Mikor visszaértünk akkor jött a feketeleves. A fürdőben nem égett egy villany sem. A csapból még fél óra múlva is fekete víz folyott, úgyhogy fürdeni nem lehetett. Viszont volt mosógép. :-))) Reggel kiderült, hogy az ablakon nem lehetett kilátni, mert festés után elfelejtették megpucolni. Hemzsegtek a hangyák. Az útitársak szobája is hasonló volt, csak az övék egy másik házban és az emeleten. Nekiállhattam volna szobát cserélni éjfélkor, de úgy voltam vele, hogy másnap úgyis megyünk Sharm el Naga-ra, úgyhogy féllábon is kibírjuk. :-) Másnap mikor visszaértünk kiderült, hogy nem kapunk zuhanyszobát. Zuhanyozhatunk a medence mellett és átöltözhetünk a wc-ben. De mielőtt megkapnám, hogy nekünk semmi sem jó jelzem, hogy az első 2 éjszakára kapott szoba tökéletes volt . A főépület bal oldali szárnyának a végén, tengerre és medencére nyíló erkéllyel. Azzal maximálisan elégedettek voltunk. Viszont a szálloda szolgáltatásai messze elmaradnak az onnan pár 100 méterre lévő Le Pacha-étól, ahol volt szerencsém kétszer is nyaralni. Bocsi az off-ért. :-))
Szerintem jobb előtte összeválogatni a cuccot mint ott helyben,főleg ha valaki nem egy általános méret:)! Ismerősöm mesélte a Ras Mohammednél merült volna 2 intrót (mondjuk van vizsgája de min1) és a másodikat hagyta a francba mert először is alig tudta magát belepaszrozni a ruhába:( :) mert olyan magas (nem kövér) :) Meg nekem ha a ruhával nem is de a szemüveg meg a békatalp az nem mind1 hogy ,hogy passzol.
Ez az, régen ugye Conradnak hívták. Egyébként nem egészen értem, hogy miért pont a Coral Sea nevet adták neki, mert van egy másik Coral Sea is a Nabq-on és a taxis is rákérdezett, hogy most akkor melyikbe menjünk.
Pedig itthon 2 magyar csapattal is le e-maileztem meg sms-eztem,megbeszéltem mindent,hogy kintről már csak 1 sms-t kellett volna küldeni és ott is lettek volna értünk:)Persze aztán be a központba és onnan hajóval stb...Ezt a kocsikázást elkerülve közvetlen a hotelünk búvár centerével mentünk:)Sokkal jobb volt ,felszerelést is előtte nap kényelmesen bekészítettük közösen:)
Ja, valamiért én úgy emlékeztem, hogy azok magyarok voltak Hurghadán, akikkel Te voltál:) Mi Hurghadán is magyarokkal mentünk, csak akkor még csak néztem az intrósokat, nem mertem belevágni:)
Nem, nincs lezárva, miből gondoltad? Mindkét irányba el lehet menni, egyik felé a Baron-Melia, stb. jön, a másik felé a nagy "pusztaság" van:) vagy inkább pusztulat??:)
Köszi, hogy felraktad ezt a videót, most kezdem úgy beleélni magam, miközben kinézek az ablakon és esik a hó...:) Te mernél arabokkal intrózni? Nem azért, semmi bajom velük és jól beszélek angolul is, csak valahogy mégis, nem tudom... Pedig tényleg, az Aquarius Divers-ek ott vannak a parton és láttam is őket, ahogy vonultak a stégen, meg persze a víz alatt is láttam őket többször is sznorkellezés közben:)
Szia Kathy!:) Mivel tegnap senki nem dobott be semmi jobb ötletet, így maradtunk a bevált szállodánál:) Picit benne volt Szisznyóka hét eleji hozzászólása az ebédről és főleg a móló hiányáról az El Faranában, mert egész addig az volt a legvalószínűbb hotelünk. De egyszer szándékozom elmenni oda Ras Um Sid-be is, amikor lesz móló, vagy esetleg a Reef Oasis Beachbe, mondjuk ha Ti odamentek és utána jókat írsz róla:) Egyébként megkérdeztem az irodában és mondta, hogy még nem tudnak visszajelzéseket ugye, de jónak gondolják a Reef Oasist.
Igen, májusban kezdik el a fejújítást és egy jó fél évig biztos tart majd, mert luxust akarnak csinálni belőle... A Baron Palms, Baron Resortot is kivették a kínálatból, de azokat nem felújítás miatt. Annyiért foglaltunk. A Pyramisa ennél több lett volna egyébként. A hotelben volt az utsó, a gépen még van hely bőven állítólag. Azt azért remélem, hogy így zárás előtt azért a megszokott színvonalat kapjuk most is és nem az lesz, hogy na, most már úgyis mindegy...! Igen, van már a személyzetből, aki meg fog ismerni:)
Látom a jól bevált szállodába mentek:)))))Igazad van :)!!!Nem fogtok csalódni:)A személyzetből van aki már ismer téged?Nagyon kár,hogy ezt a hotelt kivették a nyári kínálatból,mert nekem is benne lenne a top 3-ban:( De gondolom azért többek közt ,mert felújítják igaz?Pont nyáron kezdik el?Vagy rosszúl tudom ezt a felújítási dolgot? Meg szabad kérdeznem ,hogy mennyiért sikerült foglalni?122.900?Tényleg az utolsó 2 hely volt????????A hotelben vagy a gépen???
Szia! Mi tegnap elvittük az utolsó szobát a Coral Sea-ben április 13-ra:) Úgyhogy mi ebben az időben megyünk és ha Ti is, akkor találozunk a repcsin, de nem egy szállodában leszünk.
Tényleg enyén kérdése a dolog. Mi nem fizettük be a rendes ebédet, és teljesen jól elvoltunk a snack-el, és tetszett is hogy nem kellett felöltözni ebédhez, csak úgy vizesen fürdőruhában benyomtuk, aztán mentünk tovább. Na meg nem vagyunk egy nagy evők, így legalább valamicske éhségérzet lett vacsorára, hogy nem ettük magunkat halálra délben (is) :)
Köszi! Egyébként megyek én még Egyiptomba szerintem ezen kívül is a jövőben:) Csak mostanra kéne még vmit kitalálni... Csak persze nem könnyű, mert azért ártól is függ, meg az ember nem szeretne most már csalódni se, tudom, hogy mennyire rossz egy jó után valami gyengusba menni. Az 1. sharmi utunk után a következő egy szörnyű török 3 csillagos volt, nem is olcsó, azóta már nagyon óvatos vagyok.
Sajna azóta kiderült, hgoy az útitársamnak csak az április jó. A Pyramisánál át lehet úszni a korallok felett a mélyvízig, vagy csak pancsolni lehet és a stégen át a mélyvíz?
De itt vagyok figyelek!:D Nem akarlak megint ezzel fárasztani,de nem gondoltatok még rá ,hogy májusban már belép egy-két hotel a kínálatban és több választási lehetőség lesz esetleg???
Igen, köszi, most újra megnéztem, mert már régebben is fel volt rakva egyszer ide:) Énnekem nagy favoritom volt (a képek alapján) az El Farana, már az Orbion oldalon is milliót megnéztem róla, meg hát ott voltam intrózni, tehát láttam mi van vízfelszín alatt:) De mivel most áprilisban megyünk, nem biztos, hogy kész lesz a móló, engem az viszont zavarna, ha behúzott hassal se tudnék átúszni a korallok felett és apály idején nem tudnék kijutni a mély vízbe. Az említett Coral Sea-nél apály idején nagyon jól jött, hogy csak végigmentem a mólón és már csobbantam is a mélyben... Nekem ez nagyon hiányozna, amellett, hogy szeretek a sekélyben is sznorizni és akkor tényleg az orrom előtt úszkálnak a halacskák:)
A kajával meg tényleg az van, hogy ha a 26 ezret hozzáadom, akkor ott vagyok egy 5 csillagos árnál és azért többen írták, hogy picit lelakott ez a hotel. De egyszer mindenképp szeretnék ide Ras Um Sid-hez is menni, de most áprilisban mást fogok választani, csak még nem tudom, mit... Valaki segíthetne...:)
Hát igen kevés olyan hely van.Főleg úgy,hogy ami benne is van a katalógusokban.:( Én még Tabát is nézegetem,nálatok az nem jöhet szóba??? A Pyramisa az meg nem tudom miért lett 4 *os a KT-nál:)? Mert igazándiból 5* Pl Tabán az Eliara hotelen 4*van,de az meg 3*nak írják....
Hát én is így vagyok vele!!:))Ezért is fizettünk be.Nekünk is csak egy szálloda volt Egyiptomban,ahol minden jó volt Makadi öböl Serenity Makadi Hotel,de ott voltunk kétszer.Egyébként itt is van önkiszolgáló italautómata,legalább is augusztusban volt,a partra vezető lépcső alján.Volt ásványvíz,cola,azt hiszem narancs.Nem kellett vinni a partra palackozott vizet.Talán a Faraana nem a kajája miatt olyan csábító!!:))Remélem megnézted a képeket,amit írtam,retusálás nélküliek.Ténylg olyan,amilyennek a képek mutatják.
Én szeretem a gyorskaját, de Szisznyóka elég kiábrándítóan írt az egész ebédelésről... Persze, nem egy Gundel színvonalat várok el, de szeretem egy normális asztalnál ülve megenni. Pl. az elvileg 5 csillagos Coral Sea-ben se volt egy álom kaja egyáltalán, de azért mégis délben szépen beültünk vmelyik étterembe és kulturáltan megkajáltunk. Egyiptomban egyetlen helyen volt szerencsém eddig kulináris élvezetet is kapni és ez a Mövenpick volt El Gounán. A többi helyen átlag, vagy annál picit rosszabb kaja volt. Nekem... Meg a Coral Sea-ben tonnaszám adták a palackozott vizet, ami nagyon jól jött mindig, a parton meg volt ilyen bár, ahol sört, bort, üdcsit lehetett kérni, ez mondjuk ott jó volt.
Mi fizettünk külön ebédet is a Faraanában!! Podaniék nem!! Mi is csak azért,mert vagyunk egy sültkrumplis,pizzások!! Kulináris élvezetet is akartunk,hát volt amikor jó ebéd volt,de volt olyan is amikor nem!!!Az ebéd kb olyan mint a vacsi,levesek,amik nagyon ízlettek,hal,csirke,olasz tulajdon lévén sok tészta ami szintén finom!!! Aki szereti a gyors kaját annak szerintem nem létfontosságú az ebéd!!PODANI!!!Hát én is mondom a férjemnek,hogy miattunk ment tönkre a stég,de csak azt mondja idén majd megjavítja!!:))Mi visszamennénk,ha sikerül!!
Ha hozzá adom az ebédet is akkor már nem olyan nagyon last-os a Faraana:)Úgy nem lehet vajon,hogy a két hétből csak az elsőre:)))Mert ki tudja ,ha az embert elkapja második hétre a hasmars akkor úgy jobban megérné...persze én még nem jártam úgy,de mindig parázok,hogy majd biztos legközelebb:))))aztán pont én úszom meg mindig:D
Az Amphorasnál valaki a fényviszonyokról írta ,hogy nem jó szögben süti a partot a nap vagy ilyesmi...
Én meg mostanában a Domina Coral Bayt nézegettem:)))
Akiket érdekel,az EL FARAANA,mi ezt láttuk! Találtok sok szép képet,ami augusztusban készült. Ott a stég és a szikla alatti napozóágy volt a miénk!! Nem láttunk kerítést, a stég a Faraanáé volt!!Ezeket a képeket a velünk együtt nyaraló pár készítette!! Érdemes átnézni és utána eldönteni,kinek jön be!
http://picasaweb.google.hu/podani/ElFaraana# Én már tényleg nem tudom mit,hova tegyek,de a mi tapasztalatink szerint a stég a Faraanáé:))) Minden nap ott napoztunk mellette!!De szerintem járjatok utána!!!:)))
Szia! Amennyiben nekem intézted a hozzászólásodat, akkor a következőt tudom rá válaszolni: A stég jelenleg, mint a képen is látszik javítás alatt van. Én is azt mondom, hogy főszezonra tuti kész lesz még az ő tempójukkal is. :-)
Hivatalosan ahhoz a 2 szállodához tartozik, akikhez a fém lépcső. Azt a partszakaszt is elválasztja a Faraana partjától egy alig észrevehető kerítés. De e mellett minden gond nélkül el lehet sétálni, sőt szerintem nem is igen veszik észre az emberek, pedig ott van. :-)
Tavaly a fa stégen közlekedtünk,mint már írtam csak a Faraanások használhatták.Nem tudom elképzelni,hogy most talán lemondtak volna róla! Szerintem csak javítják,és mire itt a szezon minden a régi lesz. Honnan vetted,hogy hivatalosan nem a szállodáé a stég?? Nagyon hihetetlennek tűnik,hogy augusztusban azt használtuk,és most huss nincs!:))
Gondolom azért kell mert nincs túl sok hely ott.Nyáron akkor még gázosabb nem???Ha az ember befizet rendes ebédre akkor is be kell jelentkezni vagy arra lehet,hogy kevesebben vannak és nem kell?
Svédasztal van. Az üdítőket magadnak nyomod automatából. A sör és a bor ki van téve a pultra poharakban. Ha innen elfogyott akkor vagy pótolják vagy ha szólsz, hogy kérsz és adnak Neked. A reggeli és a vacsora a főépületben van a recepcióval szemben. Reggelinél kell jelentkezni ha a parti étteremben akarsz vacsorázni. Van egy kis pult. Ott áll egy emberke és felírja a szobaszámot.
A stég már lehet, hogy készen is van. Nem tudom mikor akartok menni, de szerintem mire igazán itt lesz a szezon ez nem lesz probléma. A partja pedig jó. Nekem tetszett.
Akkor vacsinál nem úgy van ,hogy svédasztal és az üdítőt stb. ha oda megy az ember kér és kiöntik pohárba? A reggeli hol volt???A parti étteremben csak a vacsi van akkor és mikor kell oda bejelentkezni???
Köszi, most mennem kell, de lehet, hogy még fogok kérdezni:) Kicsit elbizonytalanítottál az eddigiekhez képest, akik áradoztak a Farana partjáról, persze akkor még állt a stég...
Minden ki van téve poharakban, de természetesen ha elfogyott a kitett készlet töltenek Neked a habibik.
Jól éreztük magunkat. Akár most visszamennék, de befizetnék ebédre is. :-)) Voltunk hajókázni a Ras Mohamed túrán, delfinshow-n és a Szent Katalin kolostorban.
A képek: 1. Az ágakból szőtt kerítés a Reef Oazis felőli oldalon. 2. Barikád a mólóhoz vezető úton. ( azóta már egy nagy falappal áthatolhatatlanná lett téve) 3. A snack étterem. 4. A fa móló jelenleg. 5. A víz apálykor. Kb. 10-20 cm a víz a korallfal felett.
Palackozott víz van a minibárban, az all incl. csak poharas innivalókat tartalmaz. Vásárolható üveges víz a bárokban, de én senkit nem láttam, hogy vett volna. Ha van üveged az italautomatából megtöltheted. Semmit nem hoznak ki az asztalhoz, mindent magadnak kell összeszedned.
Tapasztalatom szerint apálykor a mélyvíz nem közelíthető meg. Ez gondolom addig lesz így míg el nem készül a famóló. Ami hivatalosan nem a Faraana-hoz tartozik, de használható lesz szerintem, mert azt nem választja el kerítés a parton. A műanyag mólót igen.
Volt ingyen belépőnk, így kimentünk:) De még jó, hogy szombaton, mert tegnap bombariadó miatt kiürítették a Hungexpot, ahogy hallottam. Neeeem foglaltunk, mert én a tavalyi bukásom után nem szeretnék még egyszer hónapokkal előbb ennyi pénzt odaadni senkinek... Legszívesebben csak akkor fizetnék, ha már hazajöttünk:)
EGyébként meg hoztunk pár prospektust és néhány katalógus áron dobtam egy hátast!! Pl. Rodosz, 4 csillagos szálloda, first minute foglalással júliusra félpanzióval 210 ezerért, azt hittem nem látok jól, voltunk ott 2 éve mindennel együtt 140-ért, csak pislogtam...
Voltál kint a kiállításon?Volt valami kihagyhatatlan akció?:)Gondolom azért még nem foglaltatok?:)
Igen én úgy értettem,hogy akkor marad a belső fal a kis vízben:)Amin nincs nagyon színes korall.Most elgondolkoztam a Faraanán,még "elnéztem" volna ,hogy nem túl szép a fürdőszoba,hogy "csak" snak allinc. van,ami ahogy Szisznyóka leírta nem túl bizalomgerjesztő:( ,meg a sok lépcsőt ,a part miatt ami nagyon tetszik,de ha csak a külső fal és az a rész a szép és nem mindig lehet kijutni oda,így kezdek lemondani róla:) Pedig az első helyen állt ez a hotel Sharmon nálam:(
Én még várok Szisznyóka biztató soraira:)) Ez a móló dolog továbbra se hagy nyugodni, Te is úgy értetted amit írt, hogy ha apály van, akkor marad a pancsolás a sekély vízben?? Legalábbis amíg nem lehet újra a mólót használni...?
Elolvastam újra ezt a hozzászólásodat és most még bizonytalanabb lettem, hogy is van ez:) Mármint amikor írod, hogy egyszercsak jön a mélység, ezek szerint mégis ki lehet úszni? VAgy csak ha nincs apály??
Szia Kathy! Én ezt a videót találtam még régebben, ebből gondoltam, hogy part közelben is van látnivaló:) Bár ahogy elnézem, mit össze nyüzsögnek, itt azért volt némi beetetés is...
Szia Szisznyóka! Gondolom El Faraana Reef-ről szólt a beszámolód:) Nekem is lenne pár kérdésem... Jól értettem, az all inclusive ellátásban nincs benne a palackozott ásványvíz?? Van minibár, de víz nincs benne? Vacsorához se kaptatok, vagy csak pohárban kihozta az asztalhoz, ha kérted??
A móló dolgot se biztos, hogy jól értettem. Én úgy vettem ki, hogy elvileg tartozik a szállodához egy móló, csak azt most épp felújítják?? Így jelenleg a mélyvíz hogyan érhető akkor el pl. apály idején??
Kicsit megkésve ugyan, de fogadjátok szeretettel az élménybeszámolót.:) Pláne, hogy ha jól láttam, volt érdeklődés a szálloda felől.
Tehát:
Febr. 16-tól 23-ig töltöttünk 1hetet anyukámmal a Regency Plaza Resortban. Az idő kifogástalan volt, egész héten 28-32 fok, a szél is csak az utolsó 1-2 napban támadt fel. A szálloda gyönyörű, a kertje eszméletlenül szép, és persze a saját strand az, ami nálam a favorit volt. :) Itt megemlíteném, hogy aki sznorizni vágyik, ne ezt a hotelt válassza, mivel a víz igen sekély, és móló sincsen. Itt a rengeteg kitesurfinges a jellemző. Viszont gyermekes családoknak, vagy a pusztán pihenni érkezőknek (ezek voltunk mi:) ) tökéletesen megfelel.
A szobánk szintén nagyon szép volt, igaz, hogy már az út foglalásánál jeleztem, hogy tengerre nézőt szeretnék, ami miatt fizettem is némi felárat, de megérte, mivel két hatalmas terasszal rendelkező lakosztályt kaptunk, az egyik a szálloda kertjére nézett (szintén gyönyörű kilátást jelent), a másik a tengerre. Tisztaság szempontjából nem lehetett panaszunk semmire. Esetleg a szerelmes és túlbuzgó hotelboy lehetett némileg zavaró.:)
All Inclusive ellátásban részesültünk, de az arab konyha nem lesz a kedvencünk. Bár azért mindig találtunk ehető dolgokat is. Vizet minden nap készítenek be a szobába.
A személyzet roppant kedves, és valóban egyfolytában viccelődnek a vendégekkel, beletelt 1-2 napba, mire megszoktam, hogy semmit nem szabad elsőre elhinni.:)
A fakultatív kirándulásokat illetően sajnos nem sokat tudok mondani, mert az asztmás anyukámmal nem mertünk bevállalni semmi ilyesmit, de sokféle lehetőség volt, sivatagi kirándulós, búvárkodós és kulturális egyaránt.
Aki esetleg érdeklődik a Regency Plaza felől, nyugodtan írjon emailt az oriter.atetered@gmail.com címre, szívesen mesélek bővebben is és képeket is tudok mutatni.
Azt hiszem, hogy nagyon pihentető egy hétben volt részünk, egy csodaszép helyen. Csupán annyit említenék meg negatív kritikaként, hogy ez a szálloda abszolút az orosz vendégekre specializálódott, hiszen belőlük van a legtöbb. Ezen kívül angolok, lengyelek jelentős számban. Magyar rajtunk kívül senki nem volt. De ezen túllépve tényleg semmi okunk nem lehetett a panaszra.
A Neckermannos szervezés megfelelő volt, Tímea, a kinti képviselő barátságos, jól tájékozott.
A repülőút odafelé 3 és fél óra, közvetlenül Sharmba, visszafelé először Taba, majd úgy haza, ez plusz egy órát jelent.
Összefoglalva a szívem otthagytam, a szálloda, a környezet, az emberek mind-mind nagy hatással voltak rám. Novemberben újra Sharm és a Regency felé veszem az irányt.:)
Ez a képen látható sötét foltok inkább nagy kövek. Igen, ezután jön a korallfal. Egyébként lehet bérelni egy jópofa kis szerkezetet a parton. 2 személyes. Rá kell feküdni. A fejednél van egy ablak, ahol lelátsz a víz alá. Egy kis karral lehet irányítani, hogy merre menjen és motor hajtja. Többen használták, de az árát sajna nem néztem meg. Félősebbeknek ez is jó megoldás.
A képeket még át kell töltenem, de lassan az is meg lesz. :-) Kifejezetten színes korall nincs a belső fal részen, de azért ott is úszkálnak halak bőven. Külön álló kis sziklák vannak, de elvétve. Ott inkább tengeri sünök vannak. De azért ott is látni halakat. A bátortalanabbak is tudnak nézelődni. Mivel én egyedül snorizom, így nem szoktam nagyon beúszni, de bőven volt mit látni így is. Az tetszett igazán, hogy úszol a korallfal felett és nézegeted a halakat... stb és egyszer csak meglátsz egy teljesen más színű kék vizet és minden eltűnik alólad egyik pillanatról a másikra. :-) Melyik képtáramat nem tudtad megnézni?
Itt a kép alapján a kisebb vízben gondolom ,hogy vannak kisebb sziklás részek amiken akadnak korallok és körülötte halak.Vagy nem jól gondolom a kép alapján??? És ez után jön még a belső fal, ahol meg még szintén leér az ember lába??
Köszi!Jó gyorsan válaszóltál:))) Ha esetleg képet tudnál róla feltenni annak örülnék:)Mármint a partról a tengerről:) A képtáradban meg nem tudtam megnézni a képeket:(Nem tudom miért.Lehet ,hogy felteszed majd a Faraanás képeket is.:) A belső falnál akkor a félősebbek is tudnak nézelődni?:)Ott is akad színes korall? Kisebb sziklás-korallos részek a kisebb vízben nincsenek egyáltalán???
Szia! Akadnak ott is halak. Még leér a lábad. Ha ránézel a google earth-re ott láthatod, hogy egybefüggő korallfal van a szállodák előtt, úgyhogy szerintem a másik szállodánál sem tudsz kiúszni, de nem próbáltam. Nyárra biztos kész lesz a fa móló és akkor ezek a problémák megoldódnak. :-) A korallfal és a bójasor között van annyi hely, hogy át tudsz úszkálni a többi szálloda elé is.
Nagyon köszi a válaszokat:)!!! A korall fal belső oldalánál is van elég látnivaló,ha mondjuk apály van és a külső falához nem lehet kijutni???Ott a belső falnál milyen mély a víz????Ott körülötte nincsenek kisebb sziklás-korallos telepek??? Tehát elhagyni a hálót a mély víznél úgy nem lehet ,hogy át sznokerezik az ember a szomszédos szállodák koralljaihoz???
Szia! Hivatalosan nem a Faraanájé, de az megközelíthető a parton, csak most a renoválás miatt van elzárva az odavezető út. De gondolom főszezonra kész lesz. Egyenlőre nem lehet kijutni, mivel a korallfal végig húzódik a parton és apálykor szinte kint van a teteje a vízből. A korallok szépek. A korallfal belső falát láthatod apálykor is. A "kisvízben" semmi nincs. Pancsolásra jó. Utána jönnek a korallok és egyszer csak leszakad a fal és ott a mély víz. Igen arra a bójára gondolok. Gondolom, hogy azért szólnak, hogy nehogy bekerülj a hajók közé ill. alá és baleset érjen. Minket egyáltalán nem zavartak a hajók. Ne úgy képzeld, hogy van ott 50 egyszerre. 3-4 van összekötve egyszerre. Búvárkodnak egy kicsit, majd elmennek és jön a következő 3-4. Tulajdonkép ha nem figyeltünk volna rájuk, akkor észre sem vettük volna őket. Ki lehet bírni a lépcsőket. Lehet pihenni közben, mert vannak padok. :-) Ha befizeted a plusz ebédet, akkor ehetsz a parti étteremben és a fő étteremben is ebédet. Vacsorázni csak akkor tudsz a parti étteremben, ha reggel feliratkozol. A szálloda partján ( ha előtted a tenger), akkor elvileg kicsit túl tudsz sétálni a fa mólón, de mint írtam most ez a rész le van zárva. A Reef Oazis felé nem tudsz menni. Ha a szállodából kimész és jobbra fordulsz, akkor a sarokig kell kisétálni. Ott balra fordulni és már ott az az úgynevezett mesepark. Sok kis hagymakupolája van, de ezt már a szállodából kijőve is láthatod, mert elég nagy területet foglal el. Ha elmentél a park előtt, akkor ott lesz balra a bazársor. Ha egyenesen tovább mész még kb. 100 m-t, akkor ott van ez az új bevásárlóközpont. Annak a túlvége (mivel elég hosszú és még nincs is teljesen kész) a delfináriumnál van. Ha balra indulsz a szállodától, akkor bejutsz az őslakosok közé. Arra is vannak boltok. Pl. közért, ami ital vásárlása esetén (palackos víz) jön jól. A Reef Oazis partját annyira nem figyeltem meg, de majd ha áttöltöttem a képeket megnézem és teszek is fel néhányat. De tartok tőle, hogy ott sem. Nyugodtan kérdezz!
Köszönöm(jük) a beszámolót:)))) Erre,hogy a fa moló nem a Faraanájé nem számítottam:( Akkor ha apály van ki se lehet úszni sznorizni??? A korallok milyenek???A kis vízben is van látni való?? A bója ami legbentebb van a mély víznél arra gondosz, ha ott átúszik rajta valaki akkor szólnak???A hajók miatt vagy miért?Sok sznorist hoznak oda,zavaró??? A lépcsőzést jól bírtátok???Ha valaki befizet az allinc. ra akkor a parti étteremben van az ebéd?A vacsora az ott volt??? A szállodából akkor a parton jobbra el lehet menni valameddig???A szállodán kívül mik vannak,ha kimész a főbejáraton?Milyen a környék??? A Reef Oazis partján se lehet gondolom beúszni a korallok felett???
Itt az ígért beszámoló: 23-án délelőtt 30 perces késéssel indult a gépünk. ( 4 óra lett volna a késés, de szereztek egy repülőt nekünk. ) :-) Zökkenőmentes utazás után meg is érkeztünk. Miután 1 óra az időeltolódás, mire a szállodába értünk, már jóval közelebb voltunk a vacsorához, mint az ebédhez. Megkaptuk a kék karszalagunkat, mivel nem fizettünk be plusz ebédet, így csak snack járt nekünk. Némi baksis behelyezése után az útlevélbe, kaptunk egy jó kis szobát a coral medencénél. Illetve a kicsi fűtött medence és a coral medence között. A bejárati ajtó a kismedence felől volt. A teraszajtó és az ablak a coral medencére nézett. A szállodának 3 medencéje van. A legnagyobb a hullámmedence, az a recepcióhoz van közel. Időnként csinálnak benne nagy hullámokat, de hogy milyen időközönként arra nem sikerült rájönnöm. A fűtött medence tényleg nem egy nagy medence, de kellemes volt a vize a 2 nagy medencéhez képest. A 3. a coral medence. Hogy miért hívják így azt nem tudom, ez a part felől van. Ennek van egy külön része, ahol jakuzzi működik. A 2 nagy medence vize hidegebb volt mint a tenger. Az 23 fok körül volt. De az oroszok jól viselték. :-D A szoba tökéletesen megfelelő volt. A fürdő a zuhanyfülkét kivéve kifogástalan volt. Szegény fülkén látszott, hogy nem mi használtuk először. A matracok az ágyban rettenetesen kemények. 3. éjszaka után olyan derékfájást kaptam, hogy alig bírtam menni,de az utolsó éjszakára megszoktam. :-) Az étterem, ahol a reggelit és a vacsorát kaptuk teljesen baráti volt. A kaja jó és sokféle, csak a húst szeletelik és igen szűkmarkúan bánnak vele. Pizza és olasz tészta minden este volt. Italok: sör, vörös- és fehérbor, pepsi termékek és a szokásos narancs és ananász üdítő a gépből. Ja, üveges víz nincs. A szobába sem készítenek be vizet. A minibár tele van egyébként mindenfélével. Az étterem, ahol a snack ebédet adják enyhén szólva katasztrófa. Első nap fél órát kerestük. Azt mondták, hogy a parton kapjuk az ebédet. Mindenki örült, hogy abban a szép étteremben ehetünk, ami minden képen rajta van. ( a nádtetős) Frászt. Kiderült, hogy teljesen vissza kellett másznunk és a coral medence mellett kellett bemenni egy lerobbant épületbe. A 300-as szobák mellett található, egy kivénhedt szotszálló menzájára hasonlít. Ablak az csak mutatóban van 1-2. A madarak úgy járnak ki és be, mintha fáról fára repkednének. Gondolom, amikor még csak a 300-as szobák voltak, akkor ez lehetett az étterme. Kicsi és szörnyű. Asztal az nem sok van benne, de ami van az is csálé ...stb. Műanyag kistányéron, desszertes villával lehet elfogyasztani az ebédet. Ha szerencséd van találsz asztalt, ha nincs, akkor az épületen kívül a kőkerítésen ülve, vagy bárhol megállva ehetsz. A kaja: sültkrumpli, kofta, gyros, saláták. Ha még jut, akkor ehetsz olasz tésztát is, de ha elfogyott, akkor nem pótolják. 2 féle sütemény. 7Up és pepsi cola üvegből vagy ballonos víz. Minden nap ugyan az. A tengerpart: elég keskeny a homokos rész. Ráadásul most még valamit építenek is az étterem mellé. A lefelé vezető lépcső mellett van néhány boltocska. Érdemes reggeli előtt lesétálni ágyat foglalni, mert reggeli után már kétséges a siker. De ez vonatkozik a fenti medencékre is. Elgondoltam, hogy főszezonban ölre mehetnek az emberek az ágyakért. A part homokos, nem kell cipő. Van egy 10-15 m széles rész, ami lassan mélyül, ott nincs semmi. Gyerekeknek jó pancsolni. Utána jön a korallos rész, ami apálykor átúszhatatlan. Kvázi nem tudsz kijutni a nyílt vízre. A képekkel ellentétben a szállodának nincs saját mólója. A műanyag móló a Reef Oázis-é. A két szállodát a parton egy ágakból font kerítés választja el egymástól. Ez a kerítés egészen a vízig tart. A másik mólót jelenleg renoválják. Ott is van egy kerítés szerű valami, de ott át tudsz menni minden gond nélkül. De a móló jelenleg el van barikádozva, hogy ne lehessen a közelébe menni. Egyébként 2 másik szálloda tengerpartjához tartozik. Ez a 2 szálloda nem parti, ide busszal hozzák a fürdőzőket. Övéké a meredek fém lépcső. A vízben a partra merőleges bójasor az ágkerítés meghosszabbítása. A párhuzamos bójasor, pedig azt jelzi, hogy meddig mehetsz a partról be. Kívül már a hajók kötnek ki. Át tudsz úszni rajta, de fütyülni szoktak érte a parti őrök. Olajat, koszt, szemetet egyszer sem tapasztaltunk a vízben. A szállodától nem messze van egy bazársor és egy új bevásárló rész. Il Mercato a neve. Kényelmes sétával megközelíthető. Összegezve: az ebédet leszámítva mindennel meg voltunk elégedve és jól éreztük magunkat. Ha valamit kihagytam, amire kíváncsi vagy csak szólj.
Hát én is attól félek ,hogy nehogy rosszabb helyre kerüljek:)Mert akkor megütne a guta,hogy miért nem mentem inkább mégis oda ahol voltam már és nagyon tetszett!:)
Én is úgy tudom, hogy El Gounán a hoteleknél nincs korall. De hajóval biztos ki tudnak vinni szép helyekre, mert a Youtube-on láttam El Gounás víz alatti videót (legalábbis a címben így szerepelt) és nagyon szép volt!!!
Köszönöm:) Örülök,hogy tetszett. Igen az a szám is jó ,a kedvencesebb számaimat tettem be a videók alá:)
Hát én visszamennék,az tuti vissza is fogok.Nagyon klassz hely olyan mint egy kis város:)Nagyon bejött,hogy nem volt lezárva a part,pedig a hotel is hatalmas területen volt ott is el lehetett sétálni jó sokat:) El Gouna is biztos szép ott nem voltam,csak fentről a repülőből láttam:)))Tavaly terveztem ,hogy elmegyek városnézésre oda,de ott az öbölben annyira szép helyek voltak,hogy így nem volt értelme:)Majd legközelebb.Üdülésre nem mennék oda mert nem nagyon van a hoteleknél korallos rész.Legalább is én úgy tudom:)
Szia Kathy! Köszi, megnéztem őket és szupereeeek!!!:)) Jók a képek, jó a zene, hangulatos, bravó!!:)) A 3. rész végén pedig a kedvenc számom szól...:)
Egyszer nagyon szívesen megnézném a Makadi öblöt is, de egyelőre még mindig Sharmra húz vissza szívem (harmadszor is). Mióta ott jártam először, mindig félek, hogy bárhová megyek, nem fog úgy tetszeni, mint Sharm. Hurghadán is voltam már, de a belvárosban, meg El Gounán. Utóbbi nagyon szép volt, csak a korall hiányzott, mondjuk akkor nem azért mentem, tehát szuper volt az is!
Itt a Makadi Bay-ben a képeidet nézve próbáltam összehasonlítani Sharm-mal, de nehéz, így képen nagyon tetszik az öböl, de valamiért más, persze csak akkor tudnám összahasonlítani, ha élőben látnám!:)
Tudod írtam ,hogy teszek fel kép összeállítást a tavalyi hotelről ahol voltunk a You Tube-ra:) Volt időm és feltettem meg tudod nézni.3 részes 3*10 perces.:D
Ha más is kíváncsi rá nézze meg, igaz,hogy hurghadai hotelről van,de hát ugye az is Egyiptom:))))
Köszi szépen a gyors választ.Már böngésztem az említett oldalt és találtam is jó pár videót, sőt a picassaweb-en is találtam képeket.
Várom azért a Te képeidet is és ha van vmi, amire oda kell figyeljünk, pár jó tanács azt is szivesen fogadom, igaz nem először megyünk SES-be, de jó pap holtig tanul.
A hűtő végig fel volt töltve nem csak ásványvízzel, illetve a benne lévő üdítő is benne volt az árban. A képeket elképzelhető, hogy csak hétvége felé lesz időm kikeresni és felrakni. Ja és írni akartam, hogy a youtub-on, ha beírod a Sunrise Island szót, egy-két videót kidob a hotelről. Érdemes megnézni.
Mi megyünk május 30-án a Sunrise Island View Hotelbe, előre is köszi a képeket.
Annyit szeretnék még kérdezni Tőled ,hogy a szállodában kaptatok ti is minden nap fejenként egy másfél literes ásványvizet a szobátokba? Tavaly a Royal Albatros Moderna-ban voltunk és ott mindennap amikor takarított a fiú berakta az ásv.vizeket a hűtőbe. All.inc. ellátással voltunk, most is úgy megyünk.
Köszi a bókot,aranyos vagy:D Van azért olyan amit én sem tudok:)
Az áram dologhoz,meg a KT honlapján ez van: "Elektromos áram
220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető. "
Nekünk eddig ahol voltunk nem volt gond be lehetett dugni a dolgokat amiket vittünk.:)
A szálloda nagyon szép,biztosan szuper lesz és jól fogjátok érezni magatokat!:)
Ezen az oldalon vannak a jobb oldalon lefele képek róla(ha még itt nem láttad volna):
Igen az El Faraana benne van a top-ban nálam. :)Várom a beszámolót Szisznyókától:) Meg a tesó szálloda mellette a Reef Oazis Beach Resort , az is benne van. Sajna azért a júni még messze van:( de közeleg az biztos:)))) Az akciókra m,eg kíváncsi leszek mikortól lesznek az igazán jó akciók júnira:)
Kedden indulunk Fiatalok! Rettentően várom már, szorítsatok, hogy minden rendben legyen! Csak a hasi-masitól tartok egy kicsit, de csak megússzuk valamilyen belső fertőtlenítővel. :-)
Nem pont ide vág ez a dolog.:)De nem bírom megállni,hogy ne tegyem fel ide a linket:D Egy ismerősöm mutatta ezt a kis videó klipet a You Tube-on.Annyira sz....r,hogy már jó:)))Ha valaki gondolja nézze meg:) Borzalmas.....:))))
Szia! Ahogy írtam, mi pont egy ilyenen voltunk, hogy Ras Mohammed és intró:) C-Fun Divers, elérhetőségeiket többször írták már itt a fórumon, ha rákeresel a nevükre itt a topicban, megtalálod. Vagy Halmos Dénes nevére, akkor is meglesz:) Én írtam neki mélt és megbeszéltük, hogy melyik nap szeretnénk menni, különböző napokon különféle helyekre mennek, lehet fürdeni, sznorkellezni és intrózni is. Meg persze voltak ott vizsgázott búvárok is. Árakat is megírja majd, de a honlapon is rajta van, az viszont angol nyelvű.
A májusi Sharm-i nyaralásunkra a programot szeretnénk előre valamennyire megtervezni. Arról lenne szó, hogy intrózni szeretnénk és vagy Ras Mohamedre is eljutni. Szerintem olcsóbban meg lehet úszni ha nem az utazási irodával szervezzük meg ezeket a programokat, hanem kinti magyarokkal. Tudtok ebben segíteni, elérhetőséget, email címet adni eseteleg árakat hogy kb mi mennyibe kerül a kintiekkel?
Előre is köszönöm. Én pedig az ígért képeket felrakom még a héten a Sunris-ról.
Akkor lehet, hogy ez tényleg a tavasz miatt van, mert tavaly ősszel már elég jó ajánlatok voltak másfél hónappal indulás előtt, mi is úgy valahogy fizettünk be.
Emlékszem,hogy tavaly is u.ezvolt :)Szörnyülködtem áprilisban ,hogy még nincsenek igazán jó akciók.Aztán mikor májusban először kihozták a tényleg jó akciókat ,én már rohantam is befizetni:))) Minden nap figyeltem,hogy mikor megy lentebb igazán:)De tudod,ahogy már egy párszor írtam is kár volt,várhattam volna még:) Ilyenkorra valamiért drágábbak az akciós ajánlatok.Lehet,hogy a húsvét,meg a tavaszi szünet miatt.Aztán meg május-júni-ig jön megint a csökkenés:))) Aztán suli végétől megint kicsit felugrik. Bízom benne,hogy most sem lesz másképp:)
Végül az már kiderült, hogy ketten megyünk, de az ápr-máj még nem dőlt el... Kissé kezd egyébként bosszantani, hogy úgy látom, az idén nagyon kivár mindkét említett iroda az akciózással.
Megpróbáltam mégis megkeresni a neten a BR-nél a Pyramisát, a hoteleknél megtaláltam, leírás, kép, alatta egy link, miszerint árak az akciós ajánlatoknál találhatók. De ha rákattintasz, nincs ott az akciósok táblázatában a Pyramisa. Tiszta káosz, nem??
Nincs valakinek szüksége lonely planet utikönyvre? Lehet rendelni a honlapjukról és van egy olyan akció h 2őt fizet 3mat kap és nincs posta költség. Olyan 13-17 angol font egy kalauz (4-5000HUF). Könyvesboltban elég drágán láttam olyan 8500ért amit kinéztem:/ Szóval ha valakinek kell megoldhatnánk közösben. (így 3 könyv estén darabja 3e ft körül lenne!). Nem is tudom, hogy lefordították-e, de angol nyelven lehet ezeket rendelni. Itt van a honlap: http://shop.lonelyplanet.com nézegessétek és ha valakit érdekel írjon! Üdv!
Köszi a tanácsot, bár én is ezt szoktam csinálni, visszaolvasok a megfelelő fórumon, csak most kicsit lusta voltam, meg Sharmon rengeteg a hotel, ugyanakkor sajnos az egyiptomiaknak van még mit tanulniuk a vendéglátás terén, tehát nem mindegy mit választasz. De igazad van, kinyitom fülem, szemem és figyelek. Mi csak a családdal, vagy kettecskén utazunk, pedig barátokkal utazni sokkal izgalmasabb, dehát nekünk ez van.
Aha,most már értem :) Akkor ez fent maradt,vagy mi???A Best/Madinánál májustól meg nincs is Pyramisa,a kat.ban nincs benne,ha jól néztem.A KT-nál lesz csak:) Májusban azért is érdemesebb menni mert jobb a víz hő fok:)Meg még késöbb sötétedik:)
Köszi!:) Ez amit láttál, a Best Reisen ajánlata volt, tudod, még írtam is hogy 50 ezer a különbség a KT-hez képest. Ami érdekes, hogy most rámentem a BR honlapjára és az összes egyiptomi akció között valamiért most nem találtam meg a Pyramisát. Pedig ott volt, még kb. 2 hete volt ez,hogy írtam erről a különbségről.
Ősszel szeretnénk Sharmra menni. Tudnátok-e olyan szállodát ajánlani, ahol van sekélyebb nem hullámzó rész, és ugyanakkor kicsit mélyebb, - de nem nagyon,- sznorizós rész is, nem túl messze a parttól ? És persze jó ellátás, szép szoba, stb.
Szia ,Napfény1! A Dive Hard-nál a Pyramisánál igaz ,hogy még csak márciusra végig,az 1hét 99.900ft, a 2hét meg 149.900ft Viszont a KT-nál nem ennyit írnak a honlapon,nem tudom akkor melyik irodánál lehet?