Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Egy ikra fűkaszához lenne segítő tanácsra szükségem. A kuplung leszedésével van bajom. Sajna berántáskor lejárt a berántózsinór az orsóról. Egyszer sikerült visszaküzdenem, de most csak szétszedéssel tudom visszatenni. És ehhez le kell venni a kuplungot a fedelével, hogy a müanyag burkolatot lecsavarozhassam. Hogy , mivel jön le a kuplung?
Na, nekem pontosan egy szezon ment egy ekkora területen a Hecht, aztán kaputt gegangen, megállt, mint halott giliszta a bazaltban. Szerencsére garis volt, kaptam cserekészüléket, úgy vatta újan, ahogy megjött, raktam fel a jófogásra és eladtam. A szervizesek egyébként köpködtek rá, alultervezett cucc, max. egy kis pár 10 négyzetméteres árokpart nyírásra jó. Egyébként az egy szezont sem dolgozta végig, állandóan szolgálatképtelen volt. Feltekerte a drótot, és eltört a hajtószár, majd két hónap múlva jött meg hozzá az új alkatrész.
Lehet, hogy téged nem érdekel, de a saját kertemben próbálok minél inkább környezetbarát és bió módon gazdálkodni. Gondolj bele, hosszú évek alatt mennyi műanyag fel tud halmozódni a földben, amiről egyébként fogalmunk sincs, hogy milyen következményei lehetnek.
De ha kivisz az ember a területre egy kecskecsordát, akkor azok nem fogyasztanak se áramot, se benzint! Nem kell aggódni azmiatt, hogy a damil lebomlik-e vagy sem! És az ember sem fárad el közben, meg a mekik is híznak! ;)
Én pár éve hozattam 110 mázsa rönkfát (bükk,tölgy)és a 10 éves alko elektromos láncfűrésszel estem neki a vágásnak, persze új dolmar lánccal. A szomszéd furcsán nézett, hogy mit akarok azzal a fűrésszel. És lazán felvágtam az összeset, pedig volt benne 50centi átmérőjű is. Előtte is sokat vágtam vele, úgyhogy nem is kételkedtem. Ezerszer jobb tulajdonságai vannak az elektromos motornak, csak a vezeték a hátránya, ill. az akkuk üzemideje. De egyszer azt is leküzdik majd az okosok. Munkatársam vett lidlben akkus szegélynyirot és marhára meg van elégedve vele, mert vagy félórát tud vele csapatni egy töltéssel.
Nekem is van valahol egy elektromos szegélynyíróm, erős kis gép az, damillal meg vágótárcsával is, de nekem rohadt kényelmetlen a madzagot húzgálni, nem is használtam vagy 6-8 éve, ha kell valakinek eladó, valami Mtd darab, rendes szöghajtással, nem spirálos.
Én Pest-megyében vagyok, de nem túl nagy távolság esetén bárhol, ahol adott 30 méteren belül egy 230 V-os konnektor, meg a vágnivaló.:-)
Negatívum a gépnél, hogy a kapcsoló rugója elég kemény és nagyon nyomni kell, ha nem akarja a felhasználó, hogy ki-be kapcsolódjon, mintha pisztolyozna az ember. Hosszabb munkánál eléggé kikészíti a kezet.
Találtam közben egy videót, hasonló munkáról. Érdekes a hosszabbító megoldása.:-DDD
Fuxtec ms 152-gépre milyen damilfej megy tudja vki? 10x1.25?
Másik kérdés:Budapesten hol lehetne hozzá venni?Amiket találtam boltokat neten ott leginkább Makita-k vannak 6-8k ft-ért.Én vmi olcsobb megoldást keresek.
Hasonló marketingfűnek álltam neki, pusztán lustaságból egyí 400 négyszögöles telken (nem volt kedvem benzinért menni a Fuxiba) az elektromos Hecht 1445-el.
2,4 mm-es négyszög profilú damil volt benne és gyönyörűen dolgozott, míg ki nem fogyott.
Aztán kifogyott a damil és rá kellet jönnöm, hogy nincs más, mint a Fuxihoz vásárolt és megelégedettséggel használt 3 mm-es kör keresztmetszetű damil.
Lustaságom jelzi, hogy nem feltekertem egy adag damilt a Hecht-re, hanem áttettem rá a Fuxiról a damilfejet, amiben a 3 mm-es kör keresztmetszetű volt.
Hihetetlen, magam sem bíztam benne, de gond nélkül dolgozott a hasonló sípcsont és térd közeli marketing fűben az elektromos Hecht!
2 órányi folyamatos munka után is csak kézmeleg volt a motorja!
Ha valaki nem hiszi, próbálna kioktatni, hitetlenkedni, szívesen állok a rendelkezésére, egy publikus videó erejéig, hasonló körülmények között!!!!!!!!
Ezek után meggyőződésem, hogy a Hecht 1445 simán tudja azt, amit egy 35-40 cm3-es benzines fűkasza!!!!!
Hmm... nem rossz ötlet, de igazából ritkán használom a kést, egyenlőre ez a gyárija sem rossz. Viszont most van bozótos , ami már korongos történet lesz.
Sziasztok! A három éves Fuxtec kaszám üzemmeleg állapotban (pl. damilfej feltöltés után) beindul ugyan, de gázadásra lefullad. Korábban is jelentkezett már hasonló hiba, de akkor nagyon óvatos gázadásra hajlandó volt felpörögni, most nem. Tapasztalt már valaki hasonló jelenséget? Mi lehet az oka és hogyan lehet megszüntetni a hibát? Előre is kösz a válaszokat.
Ezen nincs szöghajtás, a szár /gondolom amiben sodrony spirál fut/ vége enyhén hajlítva van a talajra merőleges állásban, ezen "kotyog" a damíl fej. Egyszerű könnyű szegélyvágó.
Sziasztok! Van egy Stihl Fs 450-es szegélyvágóm a ház körüli munkákra.
Most vettem észre, hogy a forgó damilfejnek jóval nagyobb a "kotyogása", holtjátéka a tavalyi szezonhoz képest. Kérdés: Szerelhető vagy egybeöntött, lehet valamit cserélni vagy nem?
Ok, akkor legközelebb erre is figyelek. Van még valami ami fontos vagy amit egy használt gépnél érdemes cserélni, mint az autóknál, hogy pl rögtön olaj, folyadékok, szűrők minden ilyesmit cserél benne az ember? vagy mittomén ha nem tétel (néhány ezer ft) elvinném a makitásokoz is hogy nézzék át, tegyék rendbe. Egy-egy komplett tavaszi, őszi szezont kibírnak egy ilyen gatyába rázás után, így ha csak hobbi szinten van használva? kb hetente, legrosszabb esetben kéthetente nyírom a füvet és akkor a szegélyeknél, járda mellett, fák körül használom ezt a gépet is, nem egy nagy feladat.
A fűkaszákat, maximális fordulaton kellene használni. Mivel a kuplung is röpsúlyos, kell a fordulatszám.
A motornak is jobb, ha pörög , jobb a hűtés nem erőlködik. Az "erőlködés" becsapós is lehet, mivel egy nyomatékos motornál nem érezni , hogy erőlködne. (40 köbcenti felett)
Inkább kisebb nyomaték és nagyobb fordulatszám, tehát pörgetni, még ha nem is teljes gázzal, ha kicsi a fű.
És nem "pisztolyozni" vele, folyamatosan húzni a gázt.
Köszönöm szépen, egyébként van a közelben egy makita kereskedés is. Az mennyire probléma(?) ha nem használom teljes fordulaton? mert nem kellett mindig maxon pörgetni, amúgy nagyon bivaly, ha felpörög legalábbis ilyen kis kerti használatra tök jó, csak abszolút nem értek a témához :D olajon biztos nem fogok spórolni, a 20 éves autóba is Motult meg Valvoline-t öntök.
Sziasztok, tök kezdő vagyok, először használtam fűkaszát, találok valahol infót arról mire kell figyelni vagy hogy a karbantartás pontosan mit jelent, mire kell vigyázni? egy Makita fűkaszáról van szó, asszem egy rbc260-as. Keverékre 1:20-at ír a tartályon, de milyen olajjal kell keverni a benzint? csak otthoni felhasználásra van, semmi extra. Használtan került hozzánk. Köszi
az a gusztustalan, mikor az egybites júzer a ledobott damilt otthagyja a tarlón... a kiürült vizes-, sörös-, pálinkásüveget meg beb@ssza a susnyásba...
a használat közben elkopó damil lófax ehhez képest :)
Van egy találós kérdésem. Szar olajat használok a fűkaszámba, ezért 1:25 a keverék. Ez környezet szennyezésből vajon hány sokezred lehet mondjuk a Mátrai Erőműhöz képest????? Hát egy (a volt Népstadiont eltoló) bulldozerhez képest???? Tudod, amire a világon SEMMILYEN előírás nincs????
Hát az szerintem is nagyon fontos!!! Lekaszálom a hogyishijjákot, és utána hetekig transzban vagyok, vajon a damil lebomlott-e!!!! Vagy már kaszálás előtt???
Közben ma eszembe jutott a régi nickemhez tartozó jelszó, talán 3 éve használtam utoljára, aztán az öregedés miatt valahogy kiment a fejemből, azért regeltem egy másikat, de most visszatérek arra. :)
A 13 éves Husi 323r megmarad, ma raktam össze, miután kipuceváltam meg pár dolgot cseréltem benne, pl membránt, szűrőket, csöveket. Miután összeraktam maradt még egy csavar (ez mindig így van), szedtem megint szét, hogy hová való. :)
Harmadikra indult, alapjárat ok volt, gázadásra fulladt, aztán rájöttem, hogy a karbi szétszedés közben valszeg kissé elmásztak a beállító csavarok. Sikerült belőni, most klasszul megy, de már nem szeretném gyilkolni a gyümölcsösünkben. Így rendbeszedve és csak itthon, a ház körül használva szerintem elpöfög még 13 évet. Van mit kipihennie, szép nyugdíjas évei lesznek. Kéthetente kell egy fél órát dolgoznia a tervek szerint. :)
Küldök ajándékba kipróbálni. A szállítási díjat 1000 Ft , ha állod küldök bio damilból mintát, mondjuk 15m. Bárkinek a fórumon áll az ajánlatom. Tarcalon személyesen átvehető. 06302566678
Csillag vagy kerek? 2,0 Le géphez 2,4 vagy 2,7 lenne a jobb meglátásod szerint? 3,0 makita kétkomponensű damil már sok volt. Nagyon fogta a térdig érő dusnyában a kisebb fordulatú 4-ütemű gépet!
Stihl FS-240-es kaszán gyárilag kisebb a damilfej, mint a többi kaszán, 25-2-es. A melóhelyen hoztak új fejeket, ezeknek az egyik fele fehér. A leírásban nem is szerepel a 240-es, hogy rá lehet rakni, de sokkal kisebb kaszák viszont ott vannak rajta.
46-2-es az új fej. Rá van írva pl. a 160-as, 180-as kasza is, azok pedig akárhogy is nézem, gyengébbek mint a 240-es.
Igen, bár nagy választék már nincs. Larixkertigepek.hu. Gugli dobta ki az oldalt az 5000_el, amit 190 e pénzért árultak amíg volt és annyiért meg is vettem volna, pedig semmi szükségem nincs arra az erőre és vehemenciára amivel az dolgozik. Azért írtam azt, hogy szerencsére már nem volt, mert igazi mohó sapiensként tuti azt vettem volna, bár csak egónövelésre, farokhosszabbításra lett volna jó.:-)
A 4 ezres 160 e ft volt, bőven belefért a keretbe, kedden elballagok érte.
Addig variáltam az Oleo- Husi- Nikkari- Maruyama négyszöggel, hogy aztán néhány napi keresgélésre fordított időt sutba dobva hirtelen felindulásból vettem egy Komatsu Zenoah-t. Szerencsére már kifogytak az 5000-es szériából, mert lehet, hogy elcsábultam volna, dacára annak, hogy az kissé nagy lett volna nekem. Így az igényeimnek talán jobban megfelelő BCZ4000DW közepeskét választottam. Mivel nem kaszálásból élek, szerintem jó lesz ez a fűnyíró által kihagyott részek, partoldalak gatyába rázására. A keretbe belefért volna a nagyobbik is, de az ágyúval verébre eset lett volna.
Köze nincs az eredetihez,pl a használati útmutató sem ilyen,a dobozon lévő kép egy 343 -ról készült,áááááá vicc,de biztos lesz olyan sajnos akit át tud verni.
Szerintem hobbi szinten teljesen használható! Egy a kérdés, mennyire macera egy benzines gépnél felragasztani a "matricát" és azt üzem közben "lézerezni". Nagyon sokszor csak burkolatok nélkül megoldható én úgy tapasztaltam.
(nekem annak idején ilyet sikerült szerezni, úgy tapasztaltam működik vezeték rátekerés nélkül is, de néha jól jön, hogy rátekerhető, és üzem közben nem kell egyensúlyozni a "műszer" odatartásával) és hasonló társai azért lényegesen egyszerűbben használható, a pontosság mindegyiknél hit kérdés, hisz egyik sem hitelesített.
Nem tudod véletlenül, hogy mennyi volt nálad oleo 420-nak az alap beállítása. (H és L csavar) Még az adapter leszerelése előtt? (hány fordulat a kifelé?)
Elballagtam ma a Husi szaküzletbe alkatrészeket venni a 13 éves 323r-hez, közben megnéztem az aktuális kínálatot. Az 545 rx amit ajánlottatok elég nagynak tűnik, sőt, túl nagynak. Talán a cső miatt, fene tudja...
Vajon az összes 50 köbcenti körüli gép ekkora? Nézegettem már lassú fordulatú japánokat (Maruyama bc 5020 hr meg Nikkari sxd 55n), meg egy Solo 155 háti gépet is, bár ez utóbbi nem tudom milyen lehet, ilyen flexibilis kaszám még nem volt. Milyen hátrányai vannak egy ilyen flexi megoldásnak?
Ügyvéd nélkül levegőt se szabad venni. Ezek még a korrektség látszatára se adnak. Az a gond, hogy a költségekbe nincs belekelkulálva a garanciális javítás. Talán, TAÁN a H és a S a kivétel. Németországban ugyanezt nem mernék megtenni, ott kemény büntit fizettettnek velük, ezért nem kell a vevőnek hónapokig, évekig cigánykodni velük.
Szevasztok. Tegnap vettem egy днестр fűkaszát. Összeraktam és mikor gyujtanám azt vettem észre hogy rántáskor forog vele együtt a damilfej is. Emiatt nehézkes berántani. 4 rántásra begyult, de lényegében a kuplungon szorul a henger ami kivülről rámegy. Néhány másodperc múlva be is döglött. Később leszedtem a motorról a nyélt. Első rántásra begyult. Szépen duruzsolt. Nem döglött be. De ha visszarakom a nyélt ugyanaz a probléma mint korábban. Próbáltam gázadással begyujtani. Be is gyult de alapjáraton rögtön lefullad. Próbáltam az alapjáraton lejjebb venni, de semmi. Igy is éri a kuplung a nyelen lévő hengert és a motor lefullad. Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet a gond? Mit javasoltok?
Évente 4-5 alkalommal egy 100-150 m2 több részre tagolt, fák alatti füves rész, szegély nyírására alkalmas lenne egy jobb minőségű benzines szegélynyíró, vagy ekkora területre már fűkasza kell? Soha nem használtam eddig se fűkaszát se szegélynírót. Ha elég a szegélynyíró, akkor abból melyik az ajánlott típus?
Köszönöm! Megtaláltam! A gáz pillangó tengelyére kellene támaszkodnia, ott is van a "kopás". Ez ugyan már nem fog (és ez az ami tévútra vitt), mert eltört, így rövidebb, de, hogy biztos legyen a siker, a gondos gazda azért biztos ami ziher alapon, hajtott rá egy szemet (inkább derékszöget, minek, azt nem tudom). Új kell, vagy valami.......
Hamár nevetni ide jöttem kérdeznék is! Ide hoztak a nyakamra este egy Husqvarna 343r kaszát, levettem a karburátort és valahogy nem sikerül megoldanom a rejtélyt. A szivató ezen ugye egy műanyag "karocska" ami levehető a pillangótengely végéről, ez alatt, a tengelyen van egy lemez, véleményem szerint a gáz reteszelésére, és itt jön a problémám. Eme kis lemezhez tartozik egy rugó, amit fogalmam sincs, hogy keletnek vagy nyugatnak kezdjek nyújtani, nem találom a beakasztási pontját. Így viszont ha olyan kedve van, nem fordul vissza a szivató pillangótengelyével és kitámasztja a gázt, így megemeli a fordulatot. Információnak, képes illusztrációnak nagyon tudnék örülni.
Az lenne a kérdésem hogy az egyik ismerösömek van egy oleo mac bc 430tl fűkaszája és elkopott a load go damilfej a fűkaszán és leszeretné cserélni Husqvarna damilfejre melyik paszolna rá ?
Sokaknak bevált és mindenhol elérhető damil a Rippel 2 komponenses ami jó. Átlátszó a külseje, belül fekete szál. (Nem fém). Vásárokban, fűkaszákat árusítóknál is kapható.Legutóbb 2,4 és 2,7mm 15 méteres tekercset 600 Ft/db-ért vettem.
Pumpedli, szivató, start. Most, tél után negyedikre indult. (tavalyi benzinnel) Szivató levesz, kicsit járatom Start állásban, aztán óvatosan gyorsítok.
Egy hete vettem egy Hecht 154-es kaszát. Jó kis gép alapvetően, annyi a problémám vele hogy a berántónál 1-2 csavar fellazul hiába húzom vissza. Arra gondoltam, hogy leveszem a berántót és menetrögzitővel rakom vissza a csavarokat. Ez miatt nem akarom szervizbe vinni, csak hát a garancia ugyebár. Nem tudom ugrik-e egy ilyen piti beavatkozás miatt? Gondolom nem. Szerintetek?
egyébként nagyon tetszik a gép. Minél többet dolgozok vele annál jobban. Erős, kényelmes, jó melózni vele.
Makita (Dolmar) LT-27 szegélynyíróról van valakinek gyakorlati tapasztalata? Évente 4-5 alkalommal 100-150 m2 zegzugos füves rész, szegély nyírására alkalmas lenne?
Nem voltak túl korrektek. 19 nap után (előtte szintén több mint 2 hét) ptk idézettel és a megfelelő jogi lépések ismertetésével gyorsult fel a folyamat. Szégyen, hogy ha nem verem az asztalt, akkor simán megszívatnak. Mindenesetre csupán elismerték azt, hogy cserélni fogják, de a gép nincs még a kezemben. Most keddig adtam határidőt mindkét cégnek (szervíz és a forgalmazó). Ezt követően beadom a megfelelő dokumentumokat a békéltetőnek és a fogyasztóvédelemnek. Szerencsére segítőkész ügyvéd barát is akad... Magyarországon csak így működik a jogorvoslat...
Nekem utoljára 2 éve sült be damil, az a ratioparts-os alu-cut volt! Vagy rosszul csévéled, vagy szar a damil, vagy nem pörgeted eléggé a gépet, és a damil nem vág, hanem csak tépked, és ezért sül össze, mert a dobban oda-vissza mozog a damil, és súrlódik!
Végeredményében akkor így jártál a legjobban! Mondjuk szerintem korrektnek tekinthető a viselkedésük ilyen szempontból, hogy komplett gép cserét ajánlottak!
Nem jó ötlet. Nehéz, mint a dög, és rövid a szára. Ráadásul nincs olyan, ami ekkora erőt kívánna. Hidd el, a husi 165/265 NEM JÓ fűkasza. Tisztító fűrésznek viszont kiváló. Már a husi 555RX se nagyon kihasználható. Az előbb ajánlott 545RX, vagy 543RS szerintem is a jó választás.
Sziasztok! Az a problémám, hogy a kis fűszegélynyíróm és a rendes fűkasza damilja is használat közben összesül saját magával és bent a dobon letörik. Úgy kell valami szerszámmal szétszedni, hogy újra használható legyen. Másoknak nincs ilyen baja? 1,6-os damillal használom őket. Túlmelegedhet a dob? 2,4-es damillal is csinál ilyet?
Husqvarna165 r fűkasza vásárlásán gondolkodom mert megtetszett a vehemenciája. Nincs valakinek tapasztalata vele? Lehet még alkatrészeket kapni hozzá?
Itthon van egy Stihl FS 55-ös ami éppen annyira elég erős, hogy a damilfejet megforgassa, most vettem egy Husqvarna 235r-t 1,8 lóerővel de a nagy gaz megakasztja rendesen azt is. Megúntam a szórakozást, valami erősebbet akarok, a nagy gazt vágnám a 165r-rel, a szegélyt pedig a 235r-rel.
MTD 780 HQ fűkaszám nem indul, szeretnék segítséget kérni, hogy érdemes vele foglalkozni vagy vegyek másikat.
Itthon szegélyezés közben hirtelen leállt és nem tudtam beindítani. Olyan problémát tapasztaltam, hogy levettem a hátsó részét ahol a levegőszűrő van úgy próbáltam beindítani (próba képpen) és próbálna indulni egyet-kettőt pöfög és ennyi, de viszont a karburátornál a pillangószelepnél is jön ki a füst nem csak a kipufogón.
Gyári kb 7 éves gyertya van benne, nem látni rajta hogy baja lenne. Eddig annyi tanácsot kaptam, hogy próbáljam meg úgy hogy veszek bele újat.
Márciusban azért vittem be a 163-at a szervizbe, mert azt gondoltam nem természetes, hogy ilyen nehezen akar elindulni hidegen. Ők aztán jól karburátort cseréltek rajta. Majd azt nem jól beállítva használat közben a fordulatszám az egekbe szökött és az elégtelen hűtés miatt a motor besült.
A múlt héten elvesztettem a maradék türelmem és jogi utat helyeztem kilátásba. A Hecht-nél ezért a javítgatás helyett a komplett cserét ajánlották fel, a jövő hét elején kell megkapjam az új gépet.
Azért még próbálj meg egy karbi tisztítást+ membránszett cserét+karbi beállítást(nem egy horror összeg az egész), nekem segített. Ja és még a benzincsöveket is ellenőrizd, mert nekem a gumicumiról a karbihoz menő cső is kirepedezett. 2005-től ennyi baja volt (természetesen a kopó alkatrészek cseréjén kívül), egyébként nagyon szeretem, könnyű, igen jól manőverezhető gép, kis fogyasztással, nagy strapabírással(természetesen ésszel használva: derékig érő fűhöz ott a penge).
A telkünkön a füvet vagy 10-15 éve Husival szoktam kaszabolni.A harmadiknál járok, egy kis 323r van épp szolgálatban. Utóbbi időben kezd gyengélkedni, cseréltem gyertyát és légszűrőt de továbbra is kevés a nyomaték. Fordulatot nehezen veszi, minden vacak megfogja. Indulással nincs gond, van alapjárat is. Mivel már jó pár éves, ezért lehet, hogy csak szegélynyíró lesz belőle, a gazra vennék valami erősebbet. Noname cuccok nem érdekelnek, talán maradnék a márkánál, ha csak nem ajánlotok tuti jobb ár- érték arányút. Egy Makita 190 ccm-et kell támogatnia a necces helyeken, 3500 nm-en. 200 körül szánnék rá, nyilván 10-20 pluszban nem probléma. Melyik mostanság a legjobb ár-érték arányú ketyere ebben az ársávban, amit már érdemes megvenni?
Nekem 163-asom van, és az enyém sem indul könnyen hidegen!
7-8 pumpa, szivató, félgáz, a második rántásra pöccen, szivató vissza, rántás, indul, de amint leveszem a félgázt leáll, majd ujra szivató félgáz nélkül, pöccen, szivató ki, és utánna rántás és már ketyeg is alapjáraton! Ilyenkor kicsit pöcögtetni szoktam a gázkart 6-8 másodpercig!
Amit észrevettem, hogy rendkívül kényes a légszűrő tisztaságára, 6-8 tank után tisztítani kell, különben még nehezebben indul! Pedig előszűrőt is építettem be!
Szerintem tök hülyeség forgatni, ígyis-úgyis ugyananni naftát kap, hacsak nem állít a tűn! De ha basztatja, akkor megváltozik a porlasztási kép is! Szerintem a legideálisabb gázáramlás és levegő-benzin keveredési arány szerint van beállítva a hasíték pozíciója!
ez szerintem ilyen:) nekem a nagy van, 8 pumpa, szívató, berántás... másodikra már pöffen párat, aztán negyedikre fog indulni! ha már pöffen, akkor én nem szívatom tovább!
Nem túl gyakori eset lehet, de akkor nincs mit tenni! :)
Mi a véleményed a a műanyag csőről, amiben a tű mozog?- van egy hasíték azon, eddig amit láttam azon oldalra áll. (Gyári eredeti nem másolat karbin is.) Volt aki befordította a henger felé így több anyagot kap a motor.
Ha rossz a szimering, azt úgy tudod megnézni,hogy leveszed a karbit, kiveszed a gyertyát, a dugattyút felső holtpontra hajtod, és a szívócsonkon keresztül benzint töltesz a forgattyúsházba! Ha rossz valamelyik szimering, akkor meg kell jelenjen a benzin vagy a berántónál, vagy a kuplungnál !
A karbi tetején van egy körcikkely alakú müanyag, (abba van beakasztva a gázbovden vége is) ez nyitja a pillangószelepet, és nyitja-zárja a súbert! A közepén van egy gumidugó, amit ha kiveszel, látni fogsz egy egészen pici csavarfejet,na azzal a csavarral állítod a súbertű magasságát! Egészen finoman állítgasd egy nagyon keskeny laposcsavarhúzóval! Az alsó csavart szerintem két környit hajtsd ki, a felsőn pedig negyedeknél többet ne forgass! Kell hogy adjon életjelet!
Koszonom a tan8csokat de egyszeri beindulástól eltekintve továbrra is semmi. Ha kérhetném és meg is kaphatnám a leirását hogyan kell az 1 csavaros karbit beálíttani nagyon megkoszonném.
Hali! ha HOMLITE kasza megfelel, akkor nekem van egy eladó. Egyenesszárú, a motorjából öt tank benzin ment ki.. Munkabaleset érte, belevágtak késsel a szárba. A jofogáson vettem egy használtat, most az van rajta, a terelője: sérült. Mivel nem használtam kb három évig, most, nem indul--gondolom a karbit meg kell nézni.. Ide nem tudok képet feltenni, ha érdekel, adj mail címet..
Üdv! Kaptam egy ryobi rbc40sb fűkaszát. A kezelési utasításban 1:30 keveréket ír. Van másik ryobim is, 30ccm-es, annak 1:50 van előírva. Full szintetikusból mehet a 40-be is 1:40 vagy 1:50 keverék? Az 1:30 keverékkel jobban füstöl mint a kis kasza. Előre is köszönöm a segítséget!
Számomra tegnap összezuhant a Komatsu mítosz. A kaszámon a rendesen zsírozott, SOHA BOZÓTRA NEM HASZNÁLT szöghajtás meghalt. Nagy csalódás ez nekem ...
:-) Eddig tudtommal a legerősebb gyártott kasza a Husqvarna 165/265R volt 65 ccm-rel és 4,2 LE teljesítménnyel. Na most ezek a "futottak még" kín(j)ai csodák már ránézésre is esetleg nagy szerencsével max cca 50 ccm-rel gondolom szerinted is simán 5,5 vagy 6,2 lóerősek, nem? :-)))))
56. Éves. :-) Nem hiszek a mesében, csk kb 600 nm.-es kertben akarom időnként használni. Évi 2-3 alkalom. (nem akarok kölcsönkéregetni) De úgy látom, hogy maradok egy Fuxtec-nél. Vagy 10 évig az is elmegy, utána meg ki a franc fog már kertészkedni. :-) (csak borozok, meg napozok)
Még mindig ne értem pontosan: a cél az, hogy a szivató indításkor lezárjon teljesen vagy csak félig nyitott legyen ?
Mert tényleg úgy néz ki,a hogy írtam: alulsó (szivató zárt állás) felső (szivató aktív) de a kart felfelé még tovább lehet húzni. Ha teljesen felhúzom, akkor zár be teljesen...
Csináld meg azt, amit Pufifuxi mondott, hogy biztosra tudd, mikor zár, és rendesen teszi-e. Amit meg mondtam, úgy értettem, hogy az első néhány rántásnál (3-4-nél nem több) betolod szívató állásba, majd utána visszanyitod, hogy szabad legyen a levegő útja. Persze, ha 2-nál pöffen, akkor már ott fogod kinyitni. Szomszédomnak a múlt héten segítettem beüzemelni egy Hecht 145-öst, teljesen üres rendszerrel is indult hatodikra.
De úgy látom, azt írod, hogy a szívatónak van félállása is? Mást nem tudok mondani, hogy próbáld ki így is, meg úgy is. Meg lehet, a használati is mond erre valamit. És jó munkát kívánok!;)
Nem értettél félre. Nem tudtam, hogy 3-4 rántás után le kell kapcsolni....
Illetve: nem igazán értem, hogy mire célzol ? Hol tudom megnézni, vagy másként kérdezem, hogyan kell állítani a szivató-kart ? Mert ugye van az alaphelyzet, amikor is szivató ki. Van a rákapcsolás és igen, lehet tovább is húzni a kart felfelé ennél a tipusnál....
Jól értettem, hogy végig szívatóval indítottad? Csak addig kell a szívató, amíg nem pöffen, de 3-4 rántás után amúgy is lekapcsolhatod, és úgy folytatod az indítást. Legalábbis nekem így működni szokott. Remélem nem értettelek félre.;)
Sziasztok. Kérem segítsen már vki. abban, hogy megértsem mit csinálok rosszul a kasza indításánál, vagy ha nem, akkor mi lehet a bibi.
Teljesen úgy próbálom elindítani, ahogy a leírásában van, illetve megpróbáltam még másként is, úgy ahogy vki. a neten leírja. Ez 1 Hecht 142-es fűkasza. Mindössze annyi bajom van vele, hogy nehezen indul.
Értem ezt úgy legalább 10 berántás, hanem 15. Aztán persze minden oké, le a gáz le a szivató és melegen meg teljesen oké....
Szakértő segítséget megköszönöm, gyertya-csere megvolt azonos értékűre....
Vettem egy kínai fűkaszát. Szépen összeraktam, szöghajtás zsírozás, tankolás és indítás. Eddig minden ok volt, 3 éve is vettem egyet azzal is ugyanígy jártam el, azóta is hiba nélkül megy. No de ezzel jöttek a gondok. Kb 20 perc alapjárat után beleengedtem az 5 centis fűbe, 3 perc után a légszűrőfedél repült. Felcsavaroztam és kb 10 perc pihenés után újra nyírás. Lenyírtam kb 3x5 méteres részt, a műanyag damilfej lerepült, megolvadt, az anya a szöghajtáson maradt. Leszedtem, rátettem egy újat (még jó h van itthol pót) azzal is ugyanígy jártam. Borzalmasan forró az egész szöghajtás, de amit még észrevettem, hogy egy ponton akad. A szöghajtást leszedtem, nem az szorult, a szár akad egy ponton.
Én mindkettővel rendelkezem. A 460 már 500 liter környékén jár. Ha nagy a gaz, inkább a 460 ast vedd meg. A 410es 2.4 es damillal teszi majdnem ugyanazt mint a masik 2.7essel. Érezni azt a 0.3 LE t köztük.
Stihl FS460 C-EM vagy FS 410 C-E vásárlásán gondolkozom. Visszaolvastam a fórumban és inkább a 460-ról volt szó korábban, árban minimális az eltérés köztük.
A kérdésem, hogy nem kell tartani a több elektronikától ? Egy megbízható, erős, mindig munkára fogható gépre lenne szükségem. Ti melyiket választanátok ezek közül ?
3 hektár gyümölcsös évi kétszeri kaszálására szeretném használni, mivel döntően időben sikerül elvégezni a gépi talajmunkát. Viszont, ha csúszik akkor elég gyorsan 30-40 cm-es növényzetet kell eltávolítani.
Hát.. meg se nézik. mondván nemismerik ezt a tipust... A Husquarna partner 15 éves, azt be tudom álíttani de ezt egy karbi ál=ítto csavarral minden elozetes info nélkul szinte lehetetlen...
Udvozletem , érdelkodenék tudna e valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a Grass Proo damilszálas kasza karburátorját beálíttani? Szinte egy szerviz se hajlandó még megpróbálni sem. 4 évig hibátlanul mukodott most viszont nehéz begyujtani, gyertycsere volt, keverék jó,,, de vagy tulságosan gyenge a teljesítménye, nem reagál a gázadásra, vagy iszonyat fordulaton dolgozik, szintén nem reagálva semmire. A használati utmutatoba semmi nincs rola irva...
Sziasztok! Teljesen újonc vagyok a fűkaszás világban, tanácsot szeretnék tapasztalt fűkaszásoktól. Enyhébb bozótost csipkebokrokkal kell kitakarítanom majd utána karbantartani évi 4-5 kaszálással. Terület kb 2500 nm. Ezeket a gépeket néztem ki, ezek férnek bele a büdzsébe jelenleg: Hecht 150 illetve Riwall RPB 520. Ismereteim szerint mindkét gyártó Csehországban, saját üzemben szereli össze a gépeit, alkatrészeket keleten gyártatja. Ami a Riwall mellett szól, hogy most 4 évig garit ad rá a gyártó. Köszi előre is a véleményeket!
Igen, szerintem azon a felső támcsavaron állítottam. A bovden elég feszesnek tűnik, de a spanoló csavarja nem laza, a pillangó szelep tetején lévő tartójában abszolut nem kottyan, teljesen feszes. Hétfőn beviszem a kereskedésbe ahol vettem. Mitől állítódhat el? Egy használat után! Gondolom nincs nagy gond vele, de azért idegesítő hiba.
A bovden spanolócsavarja nem lavult ki? A bovdenfej kicsit kell kottyanjon a pillablngószelep tetején lévő tartójában! Az alsó állítócsavarhoz(rugós) ne nyulj, ha nem muszáj! Szerintem túl feszes a gázbovden!
A legkisebb jelentéktelennek tűnő jelenség esetén is márkaszervíz, írásban kérni mit csináltak hogy csinálták miért csináták. Ha megismétlődik ragaszkodni a cseréhez.
Segítségre lenne szükségem. Két hete vásároltam egy Husqvarna 153r típusú kaszát, az első használatakor minden redben volt vele, és alapvetően nagyon tetszik. Viszont a mai napon elő kellett venni és azt tapasztaltam hogy az alapjarat nagyon magas ... Senki hozzá nem nyúlt Próbáltam az alapjarat állító csavarral orvosolni a problémát de semmi reakció. Nem reagál hiába tekertem, egyik irányban se! A mostani magas alapjaraton folyamatosan forgatja a fejet. Van valakinek ötlete? Nem rohannék rögtön szervízbe, hátha csak valami apróság vagy én vagyok hülye. Átlagban mi a vélemény erről a kaszáról?
Mielőtt még félre értenéd és mellre szívnád, a egy jó gép a kategóriájában, nekem is van ilyen.
Amíg csak ezzel kaszáltam és is azt hittem, hogy mindenre jó. Vágtam is vele mindent csak sokáig tartott, de azért vitte.
Kaszálj profi 3 lacis géppel is és akkor tudni fogod, hogy miről beszélek és helyén kezelni a dolgokat!
Pl.: Trabanttal is voltam 6.200 km-es nyaraláson, akkor nagyon élveztem, jó volt az is, de azért a mostani autómból nem szívesen ülnék vissza a Trabiba, hogy nyaralni induljak vele! :-)
Remélem érthető voltam és már érted miről beszélek!
Szivesen , igazán nincs mit . Magyar nyelvű utmutató jár hozzá , abban minden részletesen levan írva . Én Husqvarna LS + 2t olajat használtam többnyire , de a leggyengébb olaj is Stihl 2 t volt amit belettem . Zsírt érdemes venni rögtön és a szöghajtásba tenni . Különben hasznos videók vannak a beüzemelésről és használatról .
Én az enyémet Eurol 2t olajjal üzemeltem be 1:40-es arányban, szinte semmi füst nem keletkezett. Viszont a szöghajtásban gyárilag nagyon kevés a zsír, azt célszerű tölteni bele használat előtt.
Ahogy látom gyárilag a Prosint 2 olajat ajánlják hozzá 50:1 arányban, ez lehet a legjobb? Szöghajtást 20-25 óra után zsírozni? Egyébként gyárilag zsírozva van? Első fűkaszám lesz, uh kell a tapasztalat a hosszú élet reményében. :)
Első kézből az Oleo Mac Sparta 250 T ről : 8 év alatt 0 meghibásodás . Saját kertet , ami egésznapos munka volt , megbízásból néhány más kertet is vágtam . volt használva rendesen . Tévedés , hogy csak fűszegélynyírásra való és habverőnek jó . :) Max 2,4 es damil , a legjobb 2 t olajat bele , a szöghajtást zsírozni szakszerűen , ha pedig a vágótárcsát teszed fel akkor megfogsz lepődni , hogy milyen giz-gazt eltakarítasz . Egyszerű gép és nagyszerű . Eladtam tegnap és szerdán vásárolok egy újat .
Szerintem a fukasza egy ketutemu motorral megy igazan jol. Nyugodtan hasznald, ne felj a keverektol. 25 bejaratashoz, utana 40. En husi hp olajat kaptam hozza, de utana ls+-ra valtottam. Erezhetoen jobb lett a jarasa, kevesebb fusttel ment.
Nekem a hq whisper x damil jott be. Sokat kiprobaltam 5-10 meteres kis adagokban. Piacostol a stihl-ig. Megeri kiserletezni.
Szoghajtasba jo a grafitos zsir, mert allandoan nagy fordulaton porog, de elotte erdemes kitisztitani (pl fektsztitoval) es nem osszekeverni a zsirokat.
miért nem késsel vágod? lehet, hogy jobban is haladsz vele :) mi 2,7 mm-t használunk, de térd körülinél már soxor érdemes késre átállni! összeszedni is könnyebb, ha két vágást egy rendre kaszálsz...
a négyszögletes (ha szépen befér az orsóba!) mintha nehezebben adagolhatóbb lenne, kevesebb is fér fel. annyival nem vág jobban/szebben, hogy megérje. a csillag és ötszög jobb egy kicsit, főleg ha "babásodásra" hajlamos sportgyepet vágsz. mi parkoknál használjuk, minden másra ott a hagyományos hullámos damil :)
sokkal jobb a gázreakciója, és nem lanyha, nem rossz gépek! van egy 310-es stihl itthon, szeretem nagyon... könnyű, alig eszik, kezesbárány a 450-hez képest :) viszont a túl nagy füvet nem szereti
Köszönöm. És hasonló árért ilyen célra de erősebb kínai gépet? (Lehet egyszer szükségem lenne rá) Hecht vagy fuxtec? Vagy maradjak a kevesebb teljesítmény de jobb márkánál? Pl oleo mac
Konkrétan nincs vele tapasztalatom, de én soha nem vennék 4 ütemű motorral szerelt kisgépet. Gyanítom, hogy sokkal kevésbé harapós, nem olyan élénk a motorja, illetve techikailag sokkal összetettebb mint egy kétütemű motor, ami ugye több hibaforrást feltételez. Egyedüli előnye az lehet, hogy kevesebbet fogyaszt.
Sűrű, térdig érő füves területre milyen damilt ajánlotok? Amit próbáltam az 2.7-es körprofilú, illetve 2.7-es négyszögprofilú. Utóbbi talán jobban vitte a füvet, de egy kicsit mintha fogott volna a gépen a körprofilúhoz képest. ( 46ccm, 2,5 Le )
A csillag, vagy ötszög damilt próbálta már valaki fűnyíráshoz? A korábbi hozzászólásokat olvasva ez nem fogná a gépet mint a négyszögprofil. Ha esetleg vékonyabbat 2,4-est próbálnék az könnyebben szakadna, gyakrabban kéne koppintani a kaszafejet? A vékonyabb damil jobban vágna mint a vastagabb?
Tudna -e valaki segíteni? Stiga fűkaszám van, nem ment egy egész órát még a gép, csak késő ősszel kaptam meg. Az gondom, hogy: beindul, de gázadásra leesik a fordulat. Amikorra bemelegszik akkor közepes fordulaton megy valamennyit.. Arra gondoltam, a karbi beállítása után jó lesz- csakhogy! Nem találtam rajta semmit ami beállító csavarra emlékeztetne. Ahogy levettem a légszűrőt, belül, van egy fúrat, abban egy vékony hosszú csavar. Azt kivettem- visszatettem-szép tiszta volt.. de azóta még csak nem is indul el.. Van - e ötlet? /*/* ugyanitt Homlite fűkasza eladó. /cserélhető/ Annak a motorjából még nem ment ki öt tank benzin, amikor munkabaleset érte.. Elhanyagolt területet tisztítottunk, amikor késsel belevágtak a szárba. A jofogáson vettem egy eredetit, a terelő lemeze: sérült.
Jónak tűnik mindkettő a feladatra. A 2 nagy márka hasonló erejű gépei 20-30%-al drágábbak. Azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e a többlet ár vagy sem.
Illetve ami kimaradt: a 152-154-nek hajlított a kormánya, szerintem ha sokat rézsűzöl, akkor előnyösebb lehet mint az egyenes kormány, de ez szokás dolga is...
Na igen , habverő . :) Szegélynyírásra ott a szegélynyíró Sparta TR . Mellesleg , már megvásárolták tőlem a fűkaszát , tehát nem zavar , hogyan minősíted .
Én egy hecht-et használok, de most jöttem rá, hogy nem volt jó egy harmatgyenge példánnyal belekezdeni. Én a 129 bts-t nyúztam, holnap lesz egy éves, de a gariban visszavitt gépre már a szervizes srác is mondta, hogy erősebb gép kellene arra a 4-5- órára. Ebből a keretből ő a 150-152-154-et ajánlaná.
(főtengely szimering kuka, rezgéscsillapító gumi elporladt a kuplungharang alatt, műanyag burkolat elolvadt a kipuff fölött, a rögzítőcsavarja valahol az olvadék alatt, a burkolatot oldalt tartó csavarok a műanyagban tartanak, amibe be volt csavarva alu lemezből hajtott fülek, azok a lemezből kiszakadva, iszonyatosan forró a kuplung, hiába vártam meg mindig, hogy kihűljön a motor, csak utána tankoltam, de egy menetben egymás után öt tankolással (6-7 óra eltelt bőven...) kb, ez lett egy év után a végeredmény)
Az árához viszonyítva a két év gari és a jó szervízháttér miatt, mégis az ajánlom kategóriába sorolnám ház körüli munkára. Maszekolni vele esélytelen, annyira nem kényelmesek sem a hevederei, sem a rezgéscsillapítása szerintem.
Betojok, az uj masteren a hüvelykujjra tették szemből a leállítót , szerintem az cumi. Apropó nem tudja valaki hol robbant fel az a műtrágya gyár amitől idén ilyen sűrű dzsungel?
Köszi. Sajnos voltam olyan "ügyes" hogy a dugóról nem csináltam képet :/ Hengert viszont mértem az 40en meg a többi adat is stimmelhet. (10esre emlékszem a csapszegre) Csavarhelyeket nehéz betájolni mm-re pontosan képről. :) Viszont amit én linkeltem nem jó mert nem kúpos "persely részének" az alja
Ez viszont olyan már és a fenti csavar hely is oké a gyertyaközéptől mérve. A plusz bordák simán férnek fent nálam
pöcc-röff indul. damilvágó kést és a fekete műanyag csíkot ledobtam róla, mert útban van. sima terepen jó (inkább elmegy!), de rézsűt kaszálni nehéz, mert akadós a burkolat! itt nincs mese, csinosítani kell rajta :) ha elvárás a moháig való vágás, akkor pláne...
rezgéscsillapítás... stihl hasonló kategóriához hasonlítva nagyon sz@r! gumibak ugyebár csak a kormány előtt van, a motor előtt nincs. ez észre is vehető. nem vészes, lehet ezzel egyhuzamban egy tankot lenyomni, de azért látszik az árkülönbség :)
Sziasztok Fórumozók. Költözés miatt vennem kellene egy motoros kaszát, elsősorban a ház köré kb 200-300nm vadfűre, és kisebb gazokra amiket hetente kéthetente vágnék tavasztól-őszig. Puruttya kínai gépet nem akarok, visszaolvasgatva a pénztárcámhoz ajánlott az Oleo mac sparta 250t vagy a Dolmar MS-27U. Kettő közül inkább melyiket, vagy mi mást? Mivel mostanság időm is van, bérkaszálást ilyenekkel lehet vállalni, vagy ahhoz komolyabb gép kell? Köszönöm!
Bár élőben jobb szeretek vásárolni de itthon 20ezer környékén van a henger. Meg a másik kérdésem hogy egyezik e az enyémmel? Bár tény elég sok egyezik a tipusszámnál (g4k bc431, de a 0 meg az FWM nem tudom mit jelölhet. (Talán a felszereltséget? )
Külsőleg a fontosabb furatok adatok egyeznének, persze képen keresztül nehéz "belőni" A fent gyertya melletti menetes furat nem egyezik de csak a borítás lemezét fogja nem lenne nagy kunszt egy likat ráfurni. Esetleg van e itthon ilyen henger kompletten olcsóbban? Nagyon nem akarnék rákölteni sokat mert régi a gép, sose tudni mit kell cserélni a jövőben na meg alkatrész beszerzés ügyileg is hátrányos a kicsike.
Rengeteg kaszát néztem árgépen. Tudtok ajánlani 35-50.000 között amik vannak top "olcsó" találatok közül ténylegesen melyik amit érdemes megvenni ár-érték arányban? Napi felhasználás 4-5óra lenne.
Sziasztok! Új vagyok fűkasza témában. Jelenleg egy Makita ER2550LH 4 ütemű zümmögőt használok, de váltanék fűkaszára, mert dőnként szükségem van rá. Csak ház körüli melóra kell, semmi komoly. A választott valószínűleg egy Husquarna 135R lesz, mivel a HSQ fűnyírómmal maximálisan elégedett vagyok.
A kérdésemre az volna, hogy a fűkasza fogantyút át lehet-e szerelni balkezes használatra? Köszi!
Az szép, én a kisebb Oleoval időnként nagyobb füvet vágok, nem lesznek teljesítményproblémáid. :) Próbáld ki 3-as csillag damillal is, nekem bejött, takarít rendesen.
A feje nekem is forró, szerintem ez ilyen, eddig még nem lett baja.
Téli üzemeltetés esetén amikor 5 C fok alá csökken a hőmérséklet, szükség lehet a motor melegen tartására, hogy a levegőszűrő, porlasztó ne jegesedjen el.
hecht 163, gyorsbeszámoló (mert páran már érdeklődtek felőle):
kicsomagolás, összerakás gyerekjáték. pumpával jópárat nyomkorászni, nem kell gázt adni, pár rántás után indult. a köbcentinek hangja van, szép öblös... egyébként nem vészes az indítás, nem "rúg vissza". kompresszió után kissé még húzni, visszaereszteni, aztán hajrá. félig sem kell a kanócot a dobról lehúzni, indul a gép.
a kormány tényleg nem az igazi (majd lecserélem, van a műhelyben néhány), vastag a markolat (ezt is le lehet cserélni, kormánnyal egyetemben) mert ugye gázbowden, meg a drót van ott. 180 centi vagyok, elölről a 4. likba van akasztva, így jó a súlyelosztás és a damilfej is jól áll. nagy gamóknak van még két lik :)
kantár nem rossz, de én nem szeretem, ha a kampón van rugós biztosító. nehéz leakasztani... és ugye tankolva több mint 11 kiló...
damilfej elmegy, fémbetétes a koppintó! 2.7-es damilból 5 méter van gyárilag, annyi elég is lesz. az alupatkó kissé sorjás, meg kell reszelni!
a karbinál a fém bowdenvezető hozzáért a burkolathoz, azt érdemes kicsit arrébb állítani, mert vagy zörög, vagy törik majd a burkolat (10-es kulcs, 1 perc)
sokan írták, hogy a légszűrőház széthullós... háááát, ez ennél nem úgy tűnik, bika erővel lehet lepattintani :) viszont visszarakásnál a motor burkolata vágja a paraszt ujját, ezzel tessenek óvatosan bánni, vagy a burkolat sorjáit lereszelni...
Van egy Fuxtex FX-MS152 fűkasza ami mostanában elég sokat eszik, azaz még tavaly 1 teli tankkal simán ment 1 órán keresztül, most meg jó ha 40 percet kibír, mert elfogy az üzemanyag.
Annyi változás történt előző szezon óta, hogy a makita félszintetikus olaj helyett egy RepsolMoto Scooter 2T (1L) szintetikus olajjal van keverve (persze én full szintetikus kértem a boltból de ezt adták...). Volt benzincső és szűrő cserélve, mert már nem szívott üzemanyagot megfelelően, de a többlet fogyasztás már előtte is megvolt. Tankot megnéztem, de nem volt lyukas és a karbihoz sem volt hozzányúlva még mielőtt rossz feltételezés lenne.
Remélem tudtok valami tippet adni hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Kíváncsiságból kérdezem, az 52 köbcentis Gardenmaster kaszák a valóságban hány lóerősek lehetnek? Az enyémre 3,5 van írva, nyilván ez közelében sincs a valóságnak, eddig jól működik, de már keresem az utódját és nem szeretnék ennél gyengébb gépet venni....Gyors töltésű damilfejhez egy ötlet:
Ma felavattam végre az Oleo Mac 746t kaszámat. A tapasztalataim:
Az egész cucc nagyon masszív, jól összerakott konstrukció benyomását kelti, amit a 32mm-es szár is megerősít.
A motor ereje mindig, minden helyzetben elegendő volt, egy 300nm-es combközépig érő füves területtel kezdtem, majd egy térdig érő 2000nm-es füves, enyhén gazos területtel folytattam. Korábban próbáltam egy Stihl FS 300-ast, ami már bőven erőlködött volna ilyen körülmények között. Úgy érzem jól döntöttem, hogy nem a 755-ös Mastert vettem, a plusz erőt nem tudnám kihasználni, viszont több súlyt kéne feleslegesen cipelni.
A Load & Go fej nekem bejött, tökéletesen adagolta a damilt. A gyári, talán 2.7mm-es körprofilú damillal vágtam amíg el nem fogyott, majd áttértem egy négyszögprofilú 2,7mm-es szürke damilra, ami a gazos részt talán jobban vitte, de rendkívül gyorsan fogyott. A gép meglepően jól fogyasztott, szerintem 3l üzemanyag sem fogyott a 2300nm-en, igaz nem bőgettem, kb 3/4 gázon ment, fél óránként pihenővel a bejáratás miatt. Az Oleo heveder is kényelmesnek bizonyult, kb fél óra alatt magamhoz állítottam.
A kasza feje nagyon felforrósodott, ez miért lehetett? Zsír volt benne. Puszta kézzel nem lehetett megfogni, olyan forró volt. Ja és ami a legfontosabb! A tologatós fűnyíróhoz képest kb negyede idő alatt végeztem! Nagyon jó dolog ez a motoros kasza!
Sajna nem tudom alátámasztani az ismerős szerelő véleményét.
Van pár alkatrész ami azonos méretre, mert alapvetően ezek egy régebbi japán gép klónjai. Csak nem mindegy hogy a sok minőségi szint közül melyekből rakják össze a piacosat és a Fuxtec et.
Pl. piacon én 1 db Titantec márkajelzésű alkatrészt sem láttam, a Fuxin a zöme az. Már a blokk öntési minősége is 2 méterről láthatóan nem olyan a piacoson.
El kell dönteni hogy elég-e neki egy márkásabb 1 LE gép, mint az említett Husqvarna 128R amivel pár napja volt szerencsém 1 órát fűkaszálni, hát örültem mikor végre végeztem mert nekem az a teljesítmény nem elég semmire. Viszont könnyű a súlya az jó pont.
Csak rendelni lehet, megnézni a neten lehet, akár a forgalmazó által készített sok-sok videót a Youtube csatornán. Legutóbbi 30 perces, kiemelném a bejáratás részt! (vicces) :)
Vágás közbeni videók is vannak. -bár azok zöme új épp kicsomagolt gépek, gyári beállítással mennek, azért lehet finomítani rajta hogy kicsit szebben vegyék a lapot és haladósabb legyen.
"...A Fuxi full kínai. Silány Staus, Garden Master stb... minőség csak dupla áron. Szervizes ismerős szerint csavarra alátétre ugyanaz az 52ccm kínai motor van rajta mint a lengyel piacos 20ezres Straus-on csak más karbival. Minden motoralkatrészük 1:1 csereszabatos. Innentől fogva messze elkerülném. Ha már megfizethető benzines fűkaszát akar az ember akkor csakis Dolmar. Többek között a világ első benzines láncfűrésze is az ő nevükhöz fűződik szóval nem ma kezdték az ipart. Egy (pst-152) áráért kapni Dolmar MS-27U-t is (55k). Papíron gyengébb ugyan mert nem írtak rá a vágott szemű marketingesek nevetséges teljesítményt de élettartamra ég és föld a két gép. Fuxi se rossz ha csak hébe-hóba előkapja az ember és lecsapja vele a füvet de kb ennyi. Ha bozótirtásra használod csinálhatsz te vele bármit egyszerűen motorikusan széthullik két maximum három szezont követően. Amúgy a Husqvarna 128r pont mai naptól akciós. Bruttó 80k a hivatalos viszonteladóknál. Az sem rossz ajánlat csak nyélgázon kell húzni neki, hogy vigye a sűrű füvet. Mondjuk az legalább bírja a durva bánásmódot és nem kotlik meg. És a hosszútávú alkatrészellátása is megoldott..."
Sikerült találnom egy fuxtec ms152-et használtan itt a közelben.Holnap megnézem ha jó akkor meg is veszem.Tudnátok ajánlani hozzá olajat ami biztos hogy full szintetikus és lehetőleg nem olyan drága?
Nem tudom, hogy lehet-e néven nevezni, reklámozni a fórumon, így inkább nem tszem. Azonban egy helyi kertészeti és erdészeti gépeket áruló boltba mentem be, de ott még nem adtak el ilyen fejet, hanem megkérdezték az OM képviseletet, hogy jó-e Masterhez és megrendelték nekem. Néhány napon belül meg is érkezett, tegnap kaszáltam vele először. Kilencezer párszáz Forint volt. Szerintem Inerneten meg lehet rendelni. Így, hogy kipróbáltam, legalább már nem fordulhat elő esetedben, hogy esetleg nem passzol a gépre. Ha anyagilag rászánod ezt az összeget, szerintem nem bánod meg.
Helló!Én ugyanebben a cipőben járok,biztonsági akasztót le cseréltem karabinerre,azt hittem a fejjel én vagyok béna,de egy borzadály vágni vele,ha megkérhetnélek tudnál dobni egy linket ahol normális fejet lehet venni hozzá?
Egy ideje olvasom a fórumot, mert vásárlás előtt információkat gyűjtögettem. Nem régiben vásároltam egy OM Master 755 gépet. Az első benyomásom az volt, hogy egy jó anyagokból, jól összeszerelt fűkasza. Ehhez társult a 2.8LE teljesítmény. Az első kaszálás az ismerkedés jegyében telt, no meg odafigyeléssel a bejáratással kapcsolatban. Az alapvetően pozitív élmény mellett három negatívumot tapasztaltam, amelyeket azóta orvosoltam, legalább is részben.
1. A gyári heveder övei szinte kivétel nélkül rosszul, csavarodottan voltak befűzve. Ezt nem volt nagy ügy javítani. Átforgatás után sikerült kényelmesre beállítani, pedig nem vagyok átlagos testalkatú.
2. Amit nem sikerült javítani, hogy a biztonsági akasztó műanyag betétje az első pár forduló után kiesett. Nem hiányzik, nélküle akasztom a helyére a gépet.
3. A legrosszabb élmény a gyári fejjel kapcsolatban ért. Egyrészt egy bumfordi szerkezet, amivel kényelmetlen dolgozni szerintem. Másrészt a gyárilag feltekert damilt nem adagolta koppintásra. A damil gyorsan kopik, ezért kínszenvedés volt ez így. Szétszedtem, letekertem, újra feltekertem de érdemi változás nem volt.
A megoldást az OM fémkoppintós Load & Go fejben találtam meg. HQ X Force 3mm damillal tegnap este végre úgy tudtam dolgozni, hogy csak tankolni, illetve gyors damil utántöltésekre álltam meg. Ég és Föld a különbség! Ez a gép így már igazán a kedvemre való!
Azért írtam, mert talán vannak olyanok, akik hasonló tapasztalatokkal bírnak és megoldást keresnek és nekik esetleg hasznos lehet ez a néhány sor.
A teljesítményéhez mérve sokat evett, baromi kényelmetlen gép! 2 tanknyinál többet nem lehetett vele dolgozni, zsibbasztja az ember kezét! Hangos, és egyszer szétesett a gázmarkolat!
Nekem volt egy ilyenem tartalék gépnek, de összesen 10 tanknyit sem használtam el vele, aztán menesztettem a háztól! Szerintem ne vedd meg! Inkább fuxtec, vagy hecht! Sógoromnak volt egy 152-es fuxija, sokat ment, mielőtt lecserélte egy stihlre!
Hali. Demon RQ580al van valakinek tapasztalata Itthonra szeretnék venni egy damilos kaszát Max 30cm-es füvet (de inkább kisebb ) vágni. Kb 200nm-es a kert. Erre a célra megfelelne a fent említett típus? Esetleg ebben a 30-35k-s árban vmi más ? Korábban egy MTD-m volt amit 20 ért vettem a Tesco - ban anno. Amíg el nem romlott évekig az is jó volt erre a célra
A felújítás óta saját olajával (prosint) tökéletesen megy. Szép az alapjárat és nyélgázon is egyenletes a hangja. Bár legutóbb melegen kicsit nehezen indult (újra kellett a szivató) aztán ment. Stabil. Remélem most egy darabig jó lesz, mert most nem tudnék költeni rá ha baja lenne. Üdv
Sziasztok! Ma úgy jártunk az öcsémmel, hogy a KÍNAI kaszájának (hyundai) összetört a feje meló közben. Azt mondja próbáljuk meg rá az oleóra szerelt husi t45x-et. Mondom neki, hogy nem hiszem hogy jó lesz rá mert ugye a menet. Na majd meglátjuk. Passzolt rá. Dolgozott vele valamennyit majd cigi szünet közben kiböki hogy ég és föld a különbség a két damilfej között. Szerintem ő is maradni fog a husi fejnél. Üdv
Szia ! Én tudnék ajánlani egy kitünő használt gépet , a sajátomat . Oleo Mac Sparta 250 , hibátlanul működik . A tárcsa még soha nem volt rátéve (de holnap lehet ,hogy ráteszem) , szöghajtás rendszeresen zsírozva , Huskvarna 2t olaj mol benzinnel stb. Ár 38000 ft.
A 30 centis fű, egy fűnyírónak sok, a 600nm területhez akkus fünyiroval minium 3db akkupakk kell, ami 150ropi, plussz a fűnyíró ami még egy 50es. Szóval szerintem a kasza a jó választás.
Azért eltudom képzelni az élet helyzetet, hogy minden elinduláskor hátul berántom, majd go. Vagy megállok vkivel beszélgetni, leállítom, mert hát hangos, majd leszállok berántani ☺☺☺
"...Egy kb 600 nm erősen füves, gazos terület nyírására keresk valami szerszámot. Nem lesz időm hetente kijárni, így mindig magas (20-30 cm) gazzal kell birkóznia. Akkus fűnyírót néztem, konkrétanegy Makita DLM431PF2 modellt, mert a telken nincs áram és ott tárolni sem tudom egyelőre. A Makita azért szimpatikus, mert más szerszámban is tudnám használni az akksit.
Kérdéseim:
-Erre a célra nem inkább egy fűkasza lenne megfelelő? - Érdemes akkus gépet venni, figyelembe véve a terület adottságait? - Van jobb alternatíva a 100-130K ársávban ennél?"
Nem véletlen írtam a harminc kilométerperórát. Szerintem az a biciklinél a felső határ. A napokban láttam egy videót egy elektromos kerékpárról ami hetvennel megy.... az már egy kissé veszélyes. Harmnc fölött rendes rugózott kerék kell elöl hátul, meg rendes fék, meg olyan felépítés ami vészfékezés közben ha az első kerék egy huplibamegy, nem áll fejre a mókus. Azt meg motorkerékpárnak híjják. :)
Mindig nyélgázon használom ha damillal dolgozok. Illetve vannak kivételek amikor nem például kerítés töve, dróttal teledobált terület már ha ki lehet szűrni. Na de térdig érő fűben ki látja meg a kötöző drótot :(
Lazán elbírja, csak meg is kelkene állni vele. Elképedve figyelem az elektromos bicikliket és a polymobilos robbanó motoros társait, hogy kreszt nem ismerve sisak nélkül repesztenek, mert ha kiveszik a folytást, jobban megy, mint egy babetta. És persze bicikli úton is.
Igen igazad van. 7000-es fordulaton megy egy 2 lóerős kasza , harminc kilométeróránál egy 26" biciklikerék nem tudom hányat fordul percenként, bár nem lenne nehéz kiszámolni. Játszva el kell hogy vigye.
Kérdés, hogy a dolog érdekességén túl, milyen lehet egy bömbölő kaszamotorral hajtott biciklivel menni. A feltűnés garantált, párszázméterre a kocsmába elugrani tökéletes! :)
Minden csak áttétel kérdése. Én biciklivel nemigen mernék harmincnál gyorsabban menni. Egy két, kétésfél lovas kaszának ezt el kell bírni. Én úgy oldanám meg,hogya pedál megmaradjon, és az indulásnál midenképp pedáloznék, akkor a kuplungnak is birni kell.
Meg a nem full szint olaj is. És? Ezek a gépek pont úgy járnak, a maximum közelében. Kivéve persze a "takarékoskodó" hülyéket, akik negyed gázon nyöszörgetik. De ott nem a gépen kell állítani, hanem a kezelőn.
A 154-es nem rossz gép! Tavaly vett egyik cimbim, megy neki hibátlanul, pedig van egy hektár füves szőlő-gyümölcsös, meg otthon se kicsi a portája! Mikor bejáratódott finomhangoltuk a karbit, és azóta indul mint a doxa, és teszi a dolgát!
Tudod, nagyonsok célszerszámot én csináltam magamnak, hiszen kellett! Szimeringek, csapágyak membránszettek pedig szinte mindig vannak nálam, mert így tudok a saját bajomon azonnal segíteni! Aztán hogy a kisgépjavításból is mellékes bevétel lett, az jött magától.... Tudod, a jó bornak nem kell cégér.....
Segítséget szeretnék kérni. Azt találtam ki, biciklit szeretnék meghajtani fűkasza motorral. A kérdés az lenne, a kuplung elkopna, tönkremenne, vagy kibírja? 80 kiló körül kellene meghajtani a szerkezetet. A segítséget köszönöm.
Nekem is a kisebbik gépem Stihl FS 38, hasonló problémát csinált, azzal kezdtem,hogy kicseréltem a benzinszűrőt, és az összes membránt a karbulátorba, amit meg voltak már keményedve a 6 év alatt, annak ellenére hogy nem sokat üzemelt, majd beállítottam a karbulátort a csavarokkal, és azóta majdnem tökéletesen üzemel mint újkorán, azóta többet kell melegiteni, mert hidegen pár percig nehezen veszi a fordulatot, szerintem,még a H csavaron kell egy kicsit korrigálni,hogy több anyagot kapjon.Fordulaton tökéletes.!
Üdv fűkaszálók! Nem tudom, szentségtörés-e, de elektromos fűkaszában gondolkodom. Mekkora teljesítmény az, ami már összevethető a benzinesekkel? Ismertek használható típust? Fűszegélynyíróm van, azzal vígan levágok pár négyzetmétert. De a kert nem annyi. :)
A Hecht 154 mennyivel jobb, mint a 152 BTS? Gondolom nem csak a walbro karbi a különbség?
Gondolkozok egy tartalék kasza vásárlásán, mert a szervizben lévő 163 alkatrész beérkezésére 8-16 munkanapot mondanak. Ez nagyon hosszú idő... Viszont garanciába megcsinálják.
Majd megcsinálja más neki. Nem ritka hogy már a lendkereket sem tudják leszedni szerszám nélkül. Vagy addig feszegetik hogy eltörik a blokkot! Biztos olcsóbb lesz úgy... :)
Azt nem számolják hogy meddig tanulta valaki ezt a szakmát is vagy a többszázezer ft-os szerszámpark, céleszközök megvétele, stb.
Meg a kicserélt szimering valószínű túléli a gépet mert nem a legolcsóbbat építi be az ember, amit ezekbe gyárilag raknak.
Én inkább használtan vettem egy Lux kaszát kevesebbért mint egy új Strauss. Tegnap használtam 3 órát, indult hidegen, melegen pöccre, úgy működött, ahogy kell. Ha bedöglik, veszek egy normálisat, csak idén elvertem a pénzt a motoros redőnyökre. :-)
Fenét! Túlzottan megbocsátó vagy. Az ilyet már régóta elzavarom a halál faszára. Mint azt a sok hülyét is, aki jön tarhálni 4 mm-es damilt a 250 wattos szegélynyírójába, mert "csak azért vág jobban STIHL, ha neki ilyen lenne, fákat vágna ki a garantáltan név nélküli kínai elektromos izéjével"
Nem értem miért szidjátok a Straus fűkaszát és kínai testvéreit?Ha beleolvastok a fészbukos fűkaszás csoportba, akkor megtudjátok, hogy azoknál jobb, erősebb(van amelyik 6 vagy 7 lóerő, de minimum 4)és tartósabb nincs.Ja és ócsó, mint a zacskós tej....
Te figyu! Ezt a barmot nem h a portára nem szabad beengedni, hanem az "eredeti" Strauss kaszájával kellene jól pofán b*szni...... segít neki vki azonnal, megoldja a gondját, ráadásul sérült kézzel sz*pik vele 2 órát, mindezért kér 2000-et.....és a b*zija még sokallja????? Mér' ő mennyit gondolt? 500-at?? Nagy az Isten állatkertje.....
Éppenséggel én kulcsot tartottam benne, mert kocsival tudom megközelíteni a területeket.A rendőr nem nagyon díjazná a sör fogyasztást.Ha itthon iszok sört, akkor ahhoz meg nem veszem fel a hevedert... ;-)
Fúúú, ne is emlegesd azt a retket! Ma délután, életemben remélem utoljára, beengedtem egy ilyen átkot a műhelybe! Hozta asszony unokatesója, hogy nem megy...... Pedig csak 2 éves.....
Persze ki volt szakadva a szimering a lendkerék alatt, ráadásul a rossz kezem miatt kb 2óráig csináltam egy fél órás melót! Hívtam, jöhet érte, kérdi mivel tartozik, mondom neki 2 ropi! Majdhogynem anyámba küldött el, mett 13-é vesz másikat! Mondtam neki, vegyen nyugodtan, de hozzám nem kell hozzon többé semmit!
Vettem tegnapelőtt egy balance xt hevedert, ma sikerült kipróbálnom.Gondoltam leírom a fészbukos fűkaszás csoportban is, hogy mennyire kényelmes, de aztán meggondoltam magam.Ahol a kínai kasza a legjobb, legerősebb ott mi értelme ilyen információt közölni?
Tényleg nagyon kényelmes a Balance XT heveder, fényévekkel jobb, mint a konkurens cég hevedere.Ráadásul több praktikus ötlet is fellelhető, ami a másik hevedereken nem.
Aki gyakrabban kaszál órákon keresztül és még nem ilyen hevedere van, az ne késlekedjen és vegyen egyet!Most akciós, így azért megfizethető.
https://www.o-mac.ro/kasei/ Egy kis infó a Kasei márkáról! Tény,hogy senki sem várhat nagy csodát, de nem biztos hogy minden használhatatlan ami kínai.
Kis segítséget szeretnék kérni: van egy Stihl FS 38 fűkaszám, amit úgy kaptam, hogy "ki kell takarítani a karbit, de amúgy jó". Ezt meg is tettem, szétkaptam, kipucoltam (tömítések rendben), csavarokat beállítottam, a hiba azonban végig ugyanúgy megmaradt. Ugyanis csak csutka gázon, szivatóval indul, ilyenkor egy ideig dadogva jár, ha elveszem a gázt, le is áll. Melegíteni így nem lehet, egy kis idő múlva így is úgy is lefullad. Ha kikapcsolom a szivatót, akkor gázadásra szépen felpörög párszor, mintha minden rendben lenne (bár alapjárat egyáltalán nincs), majd pár másodperc múlva mintha egyszerűen elvenném a gyújtást, hirtelen leáll. Ha még időben visszarakom a szivatót, akkor dadogva jár tovább teljes gázt húzva neki. Ennyit produkált, ezt bármennyiszer el lehet vele játszani egymás után, melegen is ugyanígy csinál. Bármit néztem eddig, ezen a picit se tudtam változtatni. Ha valaki tudna támpontot adni, merre nézelődjek, azt nagyon megköszönném!
Azért van még amért nem indul melegen, meg aztán szerintem a kopott motor inkább hidegen nem indul. Ha netán kevés a kompresszió, akár egy zacskó Frutti áráért meg lehet gyűrűzni, mert ugye azért van a gyűrű, hogy az kopjon. A henger baromi sokat kibír, nem kopik az olyan könnyen, a dugót meg nem szentírás cserélni. Max kicsit csilingelni fog. Utángyártott alkatrészek vannak ebay, aliexpress, stb. Állítólag Szlovákiában hozzá lehet jutni eredeti alkatrészekhez, bár ezt csak hallottam.
Értem mit akarsz mondani ; ). Alkatrész ügyben tudsz esetleg segíteni ?pl:weboldal.Tehát akkor azt mondod ha jó lesz a kompressziós érték, akkor nem lenne rossz gép.Ja még valamit a damilfejet kicserélte Husqvarna ra mert szerinte a Makita fejen bonyolultabb volt damilfejet tölteni.
Mérjetek kompressziót melegen, legrosszabb esetben elkopott a hengerdugó! Ha jó az a kasza, az einhell után álom lessz vele dolgozni! Ha nem jó, ne cserélj, egy valag pénzt rá lehet költeni!
Ha melegen a kompresszió 9 bar körüli, akkor van még a motorban erő, ha 7 körüli, akkor már kopott szegényke! Szerintem 7 alatt meg már harmatgyenge, ha elindul!
Sziasztok.Makita dbc 340 típusú fűkaszáról tudna nekem valaki -valamit mondani.Azt tudom hogy alkatrész nem kapható szinte semmilyen Makita géphez.Ha ti tudtok egy link megosztása jól jönne.Royal Einhell msb 34 -t használok 2008 augusztusa óta( gond nélkül). Kollégámnak lenne egy ilyen Makita fűkaszája .Azt mondja erős ,nagyon hangos,1:30 benzinnel megy de (hidegen indul könnyen,melegen ha leállítja nagyon nehezen indul újra)az összeszerelés minősége is szerinte gyatra. (kérdés megérné az a 2.2 le a Einhellhez képest) Husqvarna 136 láncfűrészt adnék érte.
Szögletes damilt kért, csak nem határozta meg, hogy hány szögű szögletest!
Az nc-cnc világban a munkadarab hosszirányú körét a gép úgy csinálja meg, hogy fokonként sokszögesíti! Tehát hosszirányban a kört egy 360 szögű testnek veszi!
Szóval akkor a sokszögű damil lehet kördamil is ???? :D
Egy ilyen összejövetelen én is sziveses részt vennèk.komatsut mèg csak kèpen láttam.husikat viszem.Na meg van egy bc 33 as csodafegyverem, azt hiszem annak nem lenne ellenfele:)))
De miután komoly esély van, hogy megjelenik valami 2 hozzászólásos régi jó kommentelőnk, inkább foglalkozzunk a szakmai dolgokkal. A bizonyos fordulaton forgó kasza berázott szárának oka a nem túl jól kiegyensúlyozott damilfej, ami éppen eltalálja a hajlékony szár rezonanciáját. És ugye ha nincs lendítő súly (damilfej), akkor rezonancia sincs.
Érdekes ez a magyar nyelv. Pl hogy magyaráznád meg külföldi ismerősnek, hogy a bajai halászlé széles metélttel nem egy gyilkossággal kevert zsidózás????
A szintetikus olaj tökéletesen elég nem kokszol, kormól, még 33-as keveréknél sem.
A stihleknek nagyon jó hűtése, bejáratás alatt azért túl megelegedhet.
Viszont nem minden kasza stihl és nagy melegben , gazban, vastag damillal túl lehet terhelni a motort és talán extrém körülmények között az 1:40 jobban ken, mint az 1: 50.
Bejaratás alatt nem kérdés, de az utánavaló tartós használat érdekelne inkább. Anno a Simsonba is bejáratás alatt sűrűbb keveréket kevertem mint a kutakon kapható 1:40-es. ( 90-es evek vége )
Mert bejáratás alatt jobban melegszik, esetleg túl melegszik, rosszabbul tapad ilyenkor az olaj a henger falára és nem árt egy kis plusz olaj a benzinbe.
Az gép újszerű egy Stihl FS80, amit jelenleg 1:50-es keverékkel üzemeltetek, az olaj full szintetikus Stihl HP ultra.
Az elmult időszakban többen írtátok, hogy 1:40-es keverékkel használjátok a kétütemű kaszáitokat. Kérdésem az lenne, hogy mivel lenne jobb 1:40-el kaszálni? Élettartamban jelent valamit? Jobban füstöl mint az 1:50-es keverékkel?(jelenleg alig füstöl, közel sem annyira mint az ásványi piros HP olajjal az FS55-ösünk)
Van egy 12 éves FS55-ösünk, amit új kora óta 1:50-es piros ásványi olajas keverékkel használunk nyélgázon, és kutya baja, annak ellenére hogy még nagyon be sem járattuk, új korától piros olaj 1:50-be és nyélgáz.(a füstölés már annál inkább:-))
Ez az FS80 is új, összesen 4 tanknyit kaszáltam vele 1:50-es keverékkel. Azt is írtátok, hogy a bejáratás idősazkára nem ártana 1:33-as keveréket használni. Na most nagy hibát követek el azzal, hogy 1:50-el járatom? A 4 tanknyi kaszálás alatt károsodhatott valamit a henger/dugó/főtengely? Ha valamivel tovább bírja 1:40-el akkor átállok rá. Valakinek van ezzel tapasztalata?
A Stihl használati útmutatóban is, de még az olajos flakonon is 1:50 áll. Mi lenne a helyes keverék?
Viszont, ha nem költségérzékeny van rá pénze, akkor 545 rx. Én a múlt héten hoztam egyet, még most járatom, 10 perc kaszálás, fél óra pihenő. (eddig 4 liter keverék ment el)
A 430 tl megy nyugdíjba, kap egy 3 ágú kést.
Nem lehet egy lapon említeni a két gépet, komfortban, erőben nem egy kategória.
Az udvart szeretem "borotválni" a 430-ast egyszerűen nem lehetett rendesen balra megdönteni, akadt a szórásvédő.
Igazából a cél az lenne, hogy rendszeresen nyírom damillal, viszont idén későn értem ki a területre és a térdig érő matériát már nem bírta a jelenlegi 30 ezer forintos kis Lux kaszám. Kb. háromnegyed órát bírt és elgyengült, meg nekiállt fulladni. Ezért döntöttem úgy, hogy beruházok egy komolyabb gépre.
Szerintem az említett típusokkal ekkora növényzetet csak pengével tudod levágni,ha az a cél hogy egyszer levágod és utána nem hagyod megnőni ekkorára,akkor utána már lehet damilozni is ,igaz kicsit sűrűbben kell.Viszont ha mindig tökig érőt akarsz vágni akkor elkel a több erő.pl:Husqvarna 545rx,nekem is ez van és ekkora füvet damilozok:
Kb. 3000 m2 füves terület ápolásához akarok venni egy gépet, ami a térdig (néhol derékig) érő lágyszárú gazt is könnyen viszi.
Az alábbiak közül melyiket ajánlanátok erre a célra? A két gyártmány között nem tudok dönteni, illetve, hogy szükséges e a nagyobb teljesítmény erre a célra.
A Hecht szervíz nagyon korrektnek tűnik. Tegnap ért be hozzájuk a megégett 163-as. Ma már szét is borították. Motorikusan szinte mindent cserélni kell (henger, dugó, gyűrű, stb). Viszont akár több mint 30 nap is lehet a szerviz, mert alkatrészeket kell várni. Ez nagyon nagy gond...