Keresés

Részletes keresés

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5679

Kedves Topiclakók! :)

Szeretném véleményeteket, tanácsotokat kérni.

Van valaki...bárki közületek, akinek fájni szokott a bal bordaív alatti hasi részen, közvetlenül a bordaív alatt a has.

Ez a fájdalom néha elég komoly, szédüléssel is jár, meg erős hányingerrel.

Illetve a másik tünetem, tompa, gyomnor görcsök, melyek impulzus szerüen jön, aztán elmúlik, és így ismétli.

Illetve néha késszúrás az említett területeken.

Januárban voltam kontrollon, az ég világon semmit nem láttak, minden szép, egészséges, sérvet sem láttak.

Most PPI-t eszem 1 hete.

Írjatok léci!

Vicunye! :)

Bocsi, most jártam erre vizsgák az egyetemen.

Már nem kell, mert helyette a patikus egy német forrásvízet ajánlott, melynek nagyon magas a vastartalma és azt issza anyu és jelentősen javult a vérképe a vérvétel szerint.

Myron

Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 5678

Nálam u.az helyzet,mint gombocnál - no reflux- nálad a reflux okozhatja a problémát, bár írtad, hogy kb.4-5 cm rekeszizomsérved is van.  Egyébként a gyomorszáj körüli kötőszövet az életkor előrehaladásával  lazul (nőknél szüléskor is) ami sajnos nagy mértékben elősegíti a reflux, vagy sérv kialakulását, de mint korábban is írtam a kettőnek nem mindig kell együtt lennie. A másik, ahogy

idősödik az ember, annál kevesebb savnak kéne lennie, mert az atrófia miatt csökken a savtermelő sejtek kapacítása.  

A kenyér és általában a lisztes dolgokkal kapcsolatban én is azt tapasztaltam, hogy előnyös ha mellőzöm őket. Nincs allergiám, de ha csak reggel eszem kenyeret, és ritkán eszem tésztát akkor nincs panaszom. 

Előzmény: vicunye (5677)
vicunye Creative Commons License 2012.06.04 0 0 5677

nekem a ph meres 30%-ot mutatott refluxra, annyi volt a szazalek, ez több mint a normal, de nem veszes, a gyomorszajam viszont iszonyu gyenge, majdnem semmi......

Előzmény: gombóc63 (5676)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 5676

Én voltam már ph mérésen és nem igazolt refluxot. Valamint 5 és fél éve van ez a bajom és én is jó ha 3-4 alkalommal éreztem savat. A PPI azért nem volt már jó nekem, mert 90%-ban leszorítja a savat és ez elégtelen emésztést okozott, állandó puffadással. A hasüri nyomás nem jó ennél a betegségnél, de nem tudom van-e köze a kialakulásához, 27 éve, a szülésem óta 5 kiló pluszt cipelek, ami legyünk őszinték nem katasztrófa, mégis benne vagyok ebbe a betegségbe.

Nekem ételt nem sikerült "kiiktatni" mert egy bizonyos kajától egyik nap pocsékul vagyok, másik nap semmi bajom. Minden egyoldalú diétával bajom van, számomra fontos a mindenből keveset elv, ahogy a dietetikusok is javasolják.

Előzmény: vicunye (5674)
vicunye Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5675

kicsit rosszul tördelt az elöbbi hozazszolasomban a gep, meg elöjöttek ábrák, igy ertelmetlen lett...Szoval megprobalom leepitei 40 mg-ra, egyszer mar 10-re sikerult, es a 10 mg az mar majdnem semmi.  A üaleo szerint a kenyertol , gabonatol lesz gazkepzodes a gyomorban, ez nalam eddig mindig bevalt, sajna, most hogy hazajottem Horvatorszagbol, mátol jobb a helyzet, gondolom reszben azert meret tartom a dietta, masreszt attol, hogy elmult a fura erzes a torkombol, ami akkor biztos a tükrözestöl-is-volt.  Ilyenkor, mikor jol vagyok, en se gondolom annyira komolyan azt a mütetet....Mert valoban nem lenne jo szenvedni az evessel....

Előzmény: vicunye (5674)
vicunye Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5674

Ezen elgondolkoztam, amit irtal.  szoval szerinted a mi rekeszizomservünk nem refluxot okoz, es a savgöz feljövese az nem reflux... Az teny, hogy egesz eletemben eddig  ugy mint savat 3-szor ereztem.....  A PPI nem szedesen is elgondolkoztam, szerintem a PPi nekem szaritja a torkomat.....  A hasüri nyomas:Akkor tovabb kéne fogynom, 15 kilotol mar megszabadultm, de a helyzet nem ettöl lett jobb, szerintem.  ha gözök, akkor nagyon igaz amit paleo ir-mivel ha kenyeret eszem, a helyzet sok hust, egesz jo   Azt hiszem megprobalom ujra leepiteni en is a PPi-t, eddig 10 mg-ra sikerult, az mar majdnem most 40-nel vagyok.....

Előzmény: Kitkat01 (5671)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5673

Valószínűleg azért értesz meg, mert nagyon hasonló az állapotunk. Egyébként PPI nélkül én is jobban vagyok, nem mondtam le a kávéról ( napi 2) és hiába próbálok ételeket kiszűrni nem megy, ugyan attól a kajától egyszer vacakul, másszor teljesen jól vagyok.

Úgy teszek ahogy írtad, megpróbálok nem foglalkozni vele, de ezt Te is tudod, hogy nem megy mindig, hisz ha pocsékul vagyok.....

Előzmény: Kitkat01 (5672)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5672

Teljesen meg tudlak érteni, hogy nem vállalod egyenlőre a műtétet, hisz az is benne van a pakliban, hogy esetleg visszajön. Sajnos van rá sok példa, a másik meg, hogy a műtét után

- igaz változó- , de étkezéskor sokan szenvednek.  Amig tudod élni az életedet állandósult félelem nélkül, addig ne foglalkozz vele. :)

Előzmény: gombóc63 (5670)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5671

A refluxot nem a rekeszizomsérv okozza, - az esetek nagytöbbségében a reflux mögött nincs sérv - .

De ez  sajnos minket nem nagyon vigasztal.  Nekem most (gyorsan le is kopogom) nincs semmi gondom,  lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de mióta nem szedek PPi azóta sokkal jobban vagyok. Természetesen igyekszem betartani, hogy ne egyek olyan dolgokat amik árthatnak, de a kávéról nem tudok lemondani, igaz csak 1-re mérsékeltem.  Kezdem azt hinni, hogy nincs refluxom, a rekeszizomsérv okozza a gondokat, de az is csak néha ha pl. a túl sok étel emésztése során, a nagyobb hasűri nyomás miatt a savgőz fel-feljőn, bár soha nem éget. De az a tudat, hogy van rekeszizomsérvem automatikusan ébren tart bennem egy félelmet, hogy   márpedig akkor a gőznek  fel kell jönnie és annak torkomat irritálnia kell.  Próbáltam is különféle nyálkahártya védőket, de akkor aztán "lángolt" a torkom, meg nyelni is alig tudtam. Ahogy abbahagytam - megszünt minden.    

Előzmény: vicunye (5666)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 5670

Hidd el én is eleget mérlegelek, de egyenlőre nem vállalom a műtétet. Ezen a bajon kivül van egy szép életem, félek "belerondítani" És azon gyarló emberek közé tartozom, legalábbis ebben az esetben, akik megvárják a legrosszabb állapotot mielőtt igent mondanak. Lehet, hogy meg fogom bánni, de hozunk az életben egy-két rossz döntést. Pillanatnyilag  nem tudok mit kezdeni a félelmemmel, hogy esetleg még rosszabb lesz.

Előzmény: vicunye (5669)
vicunye Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5669

Merlegelni kell, mi a jobb, vagy rosszabb...Eleted vegeig a torokaparas, vagy hogy belevagsz a mutetbe, amirol valoban tudjuk, nem bizos. De a torokkaparas igen. Ha pillanatokban gondolkozol, akkor nem veszes a torokkaparas, ma epp jo, holnap rossz, es ez igy megy........valtakozva.  en lassan ugy erzem, nem tudok a szabad idomben normalisan tevekenykedni, mert it a torokhülyeseg...Amikor dolgozom, akkor ugy tünik jobb,  mihelyst nem kell ugy koncentralnom, maris rosszabb, es pld nincs kedvem a hazimunkahoz, a nyelvtanulashoz  önalloan. es ha belegondolok, hogy ez meg 40 evig......Akkor inkabb a mutet.   Ha van jo sebeszed, jol megvizsgalnak elotte, miert ne sikerulne jol a mütet.....Ug ygondolom, ha masnak sikerult, nkem is sikerulni fog, nem vagyok anynira kulonleges....mindenesetre valoban nem könnyü döntes....masik döntest segito teneyzeö, hogy az lht hogy a mi nyelöcsövünk nem karosodik, de a torkunk az igen, az karosodohat, volt is valaki itt aki irt ilyesmit.  na majd jövö heten kell ujra beszeljünk, mert jelenleg ugy erzem, vlami van a torkomban, de ha lenne, azt a sok gegesz az elmult masfel evben bizos latta volna.......remeljuk.....a fajas elmult, hat remelem az az ize is elmulik holnap utanra, mert a mult heten nem volt......biztos a csoledugas mradvanya meg....

Előzmény: gombóc63 (5668)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5668

Hát igen, de én itt élek Magyarországon, az itteni orvosokból kell választanom, az enyém egy jó nevű gasztrós sebész, de hol van a garancia, hogy épp az én műtétem is ugyan olyan jól sikerül, mint több száz másnak? Egyszerűen iszonyatosan félek a műtét utáni hónapoktól....miközben én is el vagyok keseredve, hogy így kell élnem.

Előzmény: vicunye (5663)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5667

A fontos baktériumokat azonnal pótoltam probiotikummal. A lényeg, hogy tökéletesen voltam és ezt most nem tudom hova tenni.

Előzmény: Kitkat01 (5665)
vicunye Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5666

ezt nem nagyon értem, hogy mire gondolsz......hiszen a rekeszizomserv ami a refluxot okozza.  Mert általa a gyomorszáj gyengül. Az biztos, a reflux lehet rekeszizomserv nelkül is.  Meg lehet hogy a kis rekeszizomserv meg nem okoz refluxot, vagy ha okoz is, nem veszi az ember eszre-biztos en is igy voltam ezzel sokaig....... 

Előzmény: Kitkat01 (5664)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5665

Az emésztést, a felszívódást számos "fontos" baktérium segíti, aminek egy "antibioktium kúra nem biztos, hogy jót tesz.

Előzmény: sasa58 (5662)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5664

Sajnos M.-on tisztelet a kivételnek, de a dokik nagy része nem tesz különbséget a rekeszizomsérv illetve a reflux által okozott panaszok terén, mivel mindkettő járhat savas felmarodással. De sérv esetén, (ami a felnött lakosság csaknem 80%.-ban megtalálható és ebből nagyrésze tünetmentes - Ők azok a szerencsések, akiknél csak egy más okból végzett gaszroszkóia után derül ki, hogy sérvük is van, ami nem mindig jelent veszélyt) az esetek nagy többségében a nyitott gy.szájon feljövő gőz okozza a torok, garat égést illetve ha ez tartosan fennáll akkor felmarodás is lehet belőle. Nyilván minnél nagyobb a sérv, annál nagyobb az emésztés során kialakuló  gőz felárámlása, és ha nagyon laza már a kötőszövet a gyszájnál- nagyobbodik a sérv, ami okozhat gondot, de az esetek nagy részében ezt az állapoto lehet húzni. Az igaz, hogy nagyon fontos a fokozott folyadék fogyasztása.  

Előzmény: vicunye (5663)
vicunye Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5663

Ez igy van, amit Magyarországról hallok, valóban sok rossz tapasztalat mütétileg. Itt nálunk pont ellenkezöleg, és az ismerettségi körböl hallva, egyáltalán nem rosszak a tapasztalatok. Csak azt hallottam, hogy utána kevesebbet tudnak enni, szerintem nagyon számit, hogy hány mütétet csinálnak a dokik, mennyi a rutinuk. Nálunk egy kórházba jár gyakorlatilag mindenki, aki Tb alapon akarja csináltatni, mert ott évente legalább 100 ilyen mütétet csinálnak, és jó a hirük.  Aki meg nem Tb alapon csináltatja, azt is ugyanazok a dokik mütik, csak privát klinikákon, ahol mondjuk jobb a komfort, meg úgy gondolod, még jobb lesz neked, mert külön fizetsz érte.....  Hogy mit érzünk.........Az is lehet, hogy amit érzek, hogy ott van, az igazán nem a torkomban van, hanem a gyomrom miatt van, talán a reflux maga, a refluxátum mozgása...Amikor ég, az más, az tényleg ritkán van........tegnap egy fizikus azt mndta nekem, azért érezzük a torkunkban a savas gözöket, mert légnemüek, és a végállomás a torokban van, mert felfele száll.  talán ez a magyarázat arra, hogy a nyelöcsövem nekem miért nincs felmaródva...Mert ez a savas göz azon kereszülszáll, mig a torokomban megmarad......  Azt mondta, talán többet kéne inni, érdekes, de ha sokat beszélek, akkor nincs ez a probléma a legrosszabb ha sokáig csukva van a szám:-))))  Talán ez a magyarázat, hát nem tudom, de egy a lényeg, hogy én ezt már nagyon unom........Ezt az egyszer lennt, egyszer fennt állapotot...és azt se lenne jó megvárni, mig a gyomrom ámegy a mellkasomba. De lehet hogy h holnap megkérdezel, akkor egész máskepp fogok beszélni. tegnap ott tartottam, hogy azonnal felhivom a dokit, és hetfön megyek mgamat mütetni, mert nem birom ki novemberig-akko rlenne igazan idöm ilyesmire:-))))  De ma nem fájt a torkom, igy nem is annyira sürgös:-))))))  De azt gondolom, ezzel mi nagyon sokan vagyunk igy.

Előzmény: gombóc63 (5661)
sasa58 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5662

Nekem van egy tippem. Egyes elméletek szerint a refluxot a bélben elszaporodó kóros baktériumok által okozott puffadás, rossz emésztés okozza. Nos, Neked az antibiotikum ideiglensen kiirtotta, vagy legyengítette ezeket a bacikat. Nekem is általában lepedékes nyelvem, de az antibiotikum kúra alatt gyönyörű volt, aztán 3 nap múlva újra jött a lepedék. Az más kérdés, hogy nekem egyéb gyomorpanaszokat okozott az antibio, ami kb. egy hónapig tartott.

Egyébként érdekes, mostanában nekem is torokpanaszokat okoz a reflux, de ez jobbam elviselhető, mint a tavalyi állandó mellkasi (nyelőcső) fájdalmak.

Előzmény: gombóc63 (5659)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5661

Én nem érzek semmit a torkomban, "csak"ég. Murphy....amikor jobban vagyok eszembe se jut a műtét lehetősége, amikor pocsékul vagyok akkor...

Csak az a baj, hogy itt a fórumon és most az ismeretségi körömben is van akinek nagyon nehéz volt a műtét utáni időszak, ettől rettegek, így tolom amíg lehet.

Tükrözés után persze, hogy rosszabb a torkunk, de annak el kell múlnia 1-2 nap alatt. Az nagyon jó hír, hogy nincs felmaródásod.

Előzmény: vicunye (5660)
vicunye Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5660

állandóan érzel vlamit a torkodban, vagy csak néha?  mert nekem néha fáj, ez a ritkább, de ha nyelek üresben, mindig van valami ott, ha nagyon el vagyok foglalva munkailag, akkor nem veszem észre, de különben igen, és ezt én nem akarom........  Most fájt 2 napig, de szerintem föképpen azért, mert volt a gyomortükrözés, a csöledugás miatt, azután is fájt, miután megcsináltattam a 24 órás ph mérést. Ilyenkor nagyon el vagyok keseredve, és a mütétre gondolok. ma egész jó a helyzet, lehet holnap még jobb lesz, tegnap, tegnap elött sok levegö jött fel, ma nem.....Lehet hogy ezért jobb a helyzet, ki tudja....... De legalább már nincs gégefelmaródásom, ez is valami.........

Előzmény: gombóc63 (5659)
gombóc63 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 5659

Két év alatt nekem is nagyobb lett a rekeszsérvem, ha nagyon rosszabbodna a helyzet gondolom azt megéreznénk, de egyenlőre én se gondolkodok műtétben. Nem kellemes, de elsősorban nekem is a savgőz irritálja a torkomat, egyéb számottevő gondom nincs.

Ellenben a napokban átestem egy antibiotikum kúrán ( 1 hét) és másokkal ellentétben azalatt az egy hét alatt tökéletes volt a gyomrom.  Az égvilágon semmi bajom nem volt. 3 napja, hogy vége a kúrának visszaállt minden. Nem értem....

Előzmény: vicunye (5654)
vicunye Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5658

Akkor nem 4-5 cm lehetett......Valóban........Biztos nagyobb......

Előzmény: Kitkat01 (5657)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5657

Nem tudom a nagyságát, de gondolom elég nagy lehetett, ha a gyomra nagyobbik fele át tudott préselődni rajta. Nekem is van rekeszizomsérvem, de ennek ellenére még gondolni se akarok a műtétre. (egyenlőre) 

Előzmény: vicunye (5656)
vicunye Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5656

Valami ehhez hasonlót sejtettem, és a baratnödnek mekkroa rekeszizomserve volt? Lehet tudni?  Azt hiszem, ezek után sokat nem gondokozom, operacio vagy se......

Előzmény: Kitkat01 (5655)
Kitkat01 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5655

a nagy rekeszizomservnek van valami kockazata azon kivul hogy reflux van?

Igen van, amikor a gyomor egy része vagy a teljes gyomor, illetve valamilyen más hasűri szerv áthatol a mellkasba. Ha tartósan fennáll ez az állapot a felcsúszott hasi szervek elhalhatnak, ami már komoly veszély.  

A barátnőmet márciusban operálták, a gyomrának 85% felcsúcsott a mellüregbe. Soha nem volt semmi rekeszizomsérvre utaló panasza. Ha lépcsőn, vagy emelkedőn ment fulladt, de ráfogták a túlsúlyára, illetve amikor már nagyon szenvedett akkor elkezdték szivre vizsgálni, mivel a totál negativ volt valakinek eszébe jutott, hogy gasztroszkópiát, ill. hasi UH csináljanak. 

Igy derült ki, aztán extra gyorsan meg is műtőtték.

Előzmény: vicunye (5654)
vicunye Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5654

Sziasztok!

De nagy a csend.....

Szoval voltam gyomortükrözesen, ahogy sejtettem, semmi gyulladas, non eroziv meg mindig-hiszen nem is ég sose, nem fáj.....Viszont azt mondta a doki, itt van a rekeszservem...Mondom neki, persze, 2es fel cm-es, tudom......Erre ö, hogy á, nagyobb, 4-5 cm-es......Most nem tudom, ezt tenyleg elhiggyem-e, mert egy éve volt 2 es fel cm-es, de azt röntgenen látták, az alapjan mondta röngtenorvos. van itt valaki, aki ért ehhez, lehet latni a gasztroszkopián pontosan, hogy mekkora az ember rekeszizomserve?????  Az elsö gyomortükrözesemnem az akkori doki azt mondta, hogy nem nagy a rekeszizomservem, es akkor nem kerdeztem, mekkora, mert nem tudtam, hogy mérik........Akkor még......

szoval azt mondta ez a doki, hogy meg kell operalni, nem surgos, ugyhogy ha raszanom magamat, akkor novemberben....

Azert annak örülök, hogy nincs gyulladas, tovabbra se.  Csak azt nem ertem, komolyan, miert vagyok azzal buntetve, hogy a torkomat piszkalja a feljövö göz, hát még savat se erzek, csak neha oylan kaparast, marast, meg mintha lenne utana valami ott, ha elmulik a kaparas, de legalabb a gegegyulladas elmult, azert ez is valami:-)))))

Egyebkent, ha beveszek egy könnyebb fajdalomcsillapitot, akkor nem erzem.

Közben egyre több emberröl hallok itt nalunk, akit megmutottek, pld egyik valogatott osztrak focista is, innen a varosunkbol, 25 eves, es valogatott, akkor talan en is kibirom:-)))

Sogormail, azt hiszem, ha a rekeszizomservem tenyleg ilyen nagy, hogy 5 cm-es, akkor az orromal valo foglalkozast hagyom, mert akkor a gyomorom a nagyobb gond, megis, nem az orrom....

Egyebkent ezt ki tudja?- a nagy rekeszizomservnek van valami kockazata azon kivul hogy reflux van?

Köszi

Előzmény: myrongoldman (5650)
vavamama Creative Commons License 2012.05.31 0 0 5653

Leírtad.

Elolvastam

Előzmény: CsFeco (5652)
CsFeco Creative Commons License 2012.05.29 0 0 5652

Sziasztok!

Leírnám a magam történetét, hátha segít valakinek.

2004 végén diagnosztizált rekeszizom sérv, reflux, elég sok fájdalom, 45 fokos magasított párnán alvás, 2008-ra nyelőcsőfekély.

Nexiumot szedtem 40 Mg-ost, időlegesen jó volt, de sokszor már egy hónap uán visszajött a fájdalom, kellemetlen érzés elég sok szenvedés, még diétával is.

Aztán 2009 végétőltől két alternatív gyógyász segítségével, jelenleg már egy éve nincs se nyelőcsőfekély, se kellemetlen érzés, savas íz reggel a szájban,  alacsonyabb párnán fekszem. Tudok enni újra olyan ételeket, amiket korábban nem (paradicsom, pohár bor stb.)

Jelenleg azon dolgozom, hogy a rekeszizomsérv is megszűnjön (ami az orvosok szerint ugye nem lehetséges, de én másképp gondolom :) )

Kiss Ferenc pszi-sebész (hozzá ma már rettentő nehéz bejutni /kb 4 hónap hogy időpontot kapj/, kézről-kézre adják a gyógyult betegek) - energetikai gyógyító

Dr. Balogh Márton (egy biológus doktor, de idősebb korára fura gyógyító lett, sok dolga számomra sem hihető, de kristályeszközös gyógyítása és saját készítésű homeopátiás szerei bejöttek) /honlapja néha nem elérhető, sajnos most sem, de aztán jó szokott lenni, de a nevére rákeresve meg lehet találni az elérhetőségét/

Ha van kérdés szívesen válaszolok.

Üdv:

Feri

vicunye1966 Creative Commons License 2012.05.25 0 0 5651

Itt meg van adva az Emailcimed, es erre irtam tegnap elött, mert olvastm a kerdesedet szinten tegnap elött a vas miatt, de meg nem jutottam el a patikaba es nem tudom aktualis-e a dolog,. 30 Euro korul van, 60 darab.  Tenyleg nem olvastam nemhogy aforumot egy honapig, hane,m totalisan semmit, ujsagot se, es tevet se neztem, nem volt ra idom.  Azt se tudom mi tortent eg yhonap alatt, most is annyi dolgom van, hogy csak ujsagokig meg most se jutottam el, a teverol nem is beszelve...A gégésznél voltam ma, aki kivalona meg volt velem meg a gégémmel elegedve, hogy most jo. A jövö heten szerdan megyek gyomortukrozesre, de ez semmi, kis altatas, aztan kesz,,,,,,,Elore tudom, hogy semmi valtozas, non erosiv lesz az eredmeny, szinte biztos vagyok benne, ugy legyen.....kerdeztem a gegeszt, most mi legyen, operaltassam -e a gyomromat, vagy se, azt mondta, meglatjuk mit hoz a gyomortukrozes......

Előzmény: myrongoldman (5650)
myrongoldman Creative Commons License 2012.05.25 0 0 5650

Sziasztok Kedves Topiclakók!

Vicunye!

Olyan rég jártál erre, írtam is neked ide a fórumra, de mivel nem jártál erre így nem kaptam választ.

Örülök, hogy felbukkantál :)

Sasa!

Hogy vagy mostanság?

Noémi!

Veled mizu? Még mindig max.mennyiségű gyógyszert eszel? Tüneteid felszívódtak így teljesen egy ideje írtad. Mostanság hogy vagy?

Én nekem most van egy új találmányom, véletlenül fedeztem fel.

Dr. Chen probiotikumot eszem, de úgy, hogy kibontom a kapszulából és a port bele borítom egy fél üveg sütőtök-alma bébiételbe és így jobb.

Fogalmam sincs hogy működik.

Illetve eddig semilyen gyümilevet nem tudtam meginni, de a kubu italokat (nagy üveges azt meg tudom inni. Főleg a sárgarépa-alma-őszibarack és a sárgarépa-alma-eper-őszibarackosat.

Kifejezetten jó :)

Sziasztok:)

Mindenkinek reflux mentes szép időszakot kívánok :)

Írjatok:)

Myron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!