Keresés

Részletes keresés

Epsilon Creative Commons License 2001.04.18 0 0 148
Az i-BOX a Zeneház ( http://plaza.julianus.hu/zenehaz/ )kínálatában 12849 Ft, ami nem rossz, ha 6 CD-re vetítjük. Én 50 dollárért rendeltem a TDI-tól. érdemes megnézni a Zeneházat, kellemes a választék TD-ből. Ott van pl. a Thief CD (nagyszerű lemez) 1599 Ft-ért. Na jó, elég az ingyenreklámból... :-).
Újabb TD-clone ajánlatok: Andy Pickford (USA) és Can Attila (nem magyar, hanem török!). Ez utóbbit nagyon dícsérték a TD lev. listán, és egy online áruház így hírdeti AVE c. CD-jét: "Close your eyes and you think this is Tangerine Dream"
E.
Előzmény: Yozef (147)
Yozef Creative Commons License 2001.04.18 0 0 147
Udv!

Hat a REDSHIFT is jo kis zenet jatszik, eddig talan ez hasonlit a legjobban a TD-re, vannak olyan reszek benne amik majdnem hogy ugyanazok mint az eredeti. Nekem ez is tetszik, nem tudom ki hogy van vele, en nem is tudtam eddig hogy ennyi clone zenekar letezik, ha tudtok meg ilyenrol irjatok meg.
Kivancsi lennek mennyiert vesztegetik az I-Box-ot, amikor egy darab cd ara is mar az egekben jar... legalabb is nekem draga, igy marad az mp3.
Yozef

Előzmény: Epsilon (146)
Epsilon Creative Commons License 2001.04.17 0 0 146
Szia Tharsis!

Nocsak, mi ismerjük egymást: én rendeltem meg neked a Helpling CD-t Americicából.
Nekem megvan az i-BOX. A számok nagy része a Tangents és a Dream Roots gyűjteményből van "átpakolva", viszont -főleg a végefelé- sok csemege található rajta. Akinek nincs meg a fent említett másik 2 gyűjtemény, annak végig kellemes szórakozást nyújt az i-BOX. Kitűnő hangminősége van, ami koncert- és "archív" felvételeknél nagy előny. Mellesleg nekem még mindig a TANGENTS az 1. számú TD box, egyszerűen kiváló. Ezen hallottam először a Silver Scale c. számot, amit 1981-ben játszottak koncerteken (és egy rövidke részlete hallható a Wavelength filmzene CD-n Church theme cím alatt is- mivel azonban nekem egy hibás Wavelength LP-m volt: az A és B oldal majdnem teljesen megegyezett, ez a szám hiányzott a lemezemről...).
Még valami. Talán sokan közületek hallottak már Redshift-ről. A TD analóg korszakának zenéjét "lovagolja meg": Rubycon, Ricochet, Encore. ETHER című lemeze nagyon kedvelt a TD rajongók körében.
E.

Előzmény: Tharsis (145)
Tharsis Creative Commons License 2001.04.16 0 0 145
Sziasztok!

Ha már így szóba kerültek a T.D. klón zenekarok, azért ne feledkezzetek el a többi kiváló ambient/new age zenékről sem! Kiindulási alapnak ajánlom a http://www.spottedpeccary.com honlapot, mely egy stílusbeli kiadónak az oldala. Lehet csemegézni a jobbnál jobb zenék között. Külön is ajánlom David Helplinget! Nekem nagy kedvencem, szerintem az egyik legjobb ambient előadó!

De azért a T.D.-ről is essék szó. Kinek van meg az I-Box? Gondolkodom a megvételén, de azért előtte tájékozodok, érdemes-e költeni rá...Nos?

Üdv, Tharsis

Yozef Creative Commons License 2001.04.15 0 0 144
Udv!

Na itt vannak a linkek a szamokhoz, mert nekem egy-egy hibat belerakott ha ugy szedtem le ahogy leirtam, igy a direkt link-el mar minden ok.

http://downloads.mp3.com/AAIBQtBtEgBBXIHtFwGAwARub3JtUAMAAABSUwUAAFEBAAAAUwEAAABUAQAAAEO2tNk6LJYQP7hUUwk3JCd6O2b.aA--/alterstill_pt_1.mp3
http://downloads.mp3.com/AAIBQlGhEgBBXIHtFwGAwARub3JtUAMAAABSNwQAAFEBAAAAUwEAAABUAQAAAEOBtdk6hs.u_o.qtzGFISSYNYXnLw--/alterstill_2.mp3
http://downloads.mp3.com/AAIBQkZyEgBBXIHtFwGAwARub3JtUAMAAABSNwQAAFEBAAAAUwEAAABUAQAAAEPbtNk63s5x.uHIHfHxoVIBIUa8mA--/alterstill_3.mp3
http://downloads.mp3.com/AAIBQnh4EgBBXIHtFwGAwARub3JtUAMAAABSNwQAAFEBAAAAUwEAAABUAQAAAEPhtNk6QTVgAkHblFL3R0467zZkwA--/alterstill_4.mp3
http://downloads.mp3.com/AAIBQq2HEgBBXIHtFwGAwARub3JtUAMAAABSNwQAAFEBAAAAUwEAAABUAQAAAEPotNk6otFxiP8lr0NhdcJWNryCJA--/alterstill_5__live_at_moun.mp3

Yozef

Yozef Creative Commons License 2001.04.15 0 0 143
Udv!

Arcane.. meghallgattam, letoltottem az albumot, tenyleg nem rossz, nalam ez is bejott, igaz meg csak most hallgatom, de ugyanazok a hangszerek, a stilus is nagyon hasonlit, szoval egy probat mindenkepp meger. Akit erdekel az errefele nezelodjon: http://artists.mp3s.com/artists/206/-arcane-.html
Egy trukkel le lehet szedni azokat a szamokat is amiknel nincs ott a download, hatha valaki nem ismeri.. szoval elinditod a lejatszast a a HiFi Play (128)-ra kattintva, ilyenkor elkezdi lejatszani, de a lenyeg hogy a windows/temp konyvtarba szepen le is tolti ilyesmi neven: PNXA383.TMP, nincs mas dolgod csak megvarni amig lejon a szam, aztan kimasolod es atnevezed.
Kosz Epsilon az infot, igy gazdagabb lettem egy ujabb TD clone zenevel, ajanlom mindenkinek!
Yozef

Előzmény: Epsilon (142)
Epsilon Creative Commons License 2001.04.14 0 0 142
Elfelejtettem a multkori hozzászólásomkor említeni, hogy az AirSculpture-ön kívül (mellesleg az Europa c. lemezüket dícsérik nagyon), szóval van egy másik TD-clone együttes, ami szintén nagyon jó, név szerint az Arcane. Nekem "Alterstill I-V" c. lemezük van meg, és nagyon jó. Profi szekvenciák, háttér és atmoszféra, merész "lead"-ek. Akinek van ideje, keressen rá.

Kellemes Húsvétot mindenkinek.
E.

Előzmény: Epsilon (139)
Yozef Creative Commons License 2001.04.14 0 0 141
Gyerekek nagyon leult a forum, mi van veletek? Hamarosan jon az uj anyag, remelem nem csak en varom...
Na ez nem lett valami ertelmes hozzaszolas, de valahogy fent kell tartani a temat... :-)
Yozef
Yozef Creative Commons License 2001.04.08 0 0 140
Udv!
Kosz az informaciot az AS-rol, megneztem a weboldalukat is, van par lemezuk. Napster-en viszont eddig csak 2 letoltheto szamot talaltam, nem valami ismert ezek szerint. Az mp3.com-rol lehet letolteni par szamukat, ott is erdemes nezelodni. Tenyleg TD klon zenekar, de azert vannak reszek amik tetszenek, meg ha nem is az eredeti ugye...
MAr nem sokat kell varni a dream mixes 3 kijoveteleig, addig meg van mit hallgatni...
Yozef
Előzmény: Epsilon (139)
Epsilon Creative Commons License 2001.04.06 0 0 139
Yozef,
Az AirSculpture is egy un. TD-clone zenekar. Egy amerikai TD-cimboram kuldott el egy valogatas CD-t a szamaikbol. Ha tomoren akarom kifejezni magam, akkor azt mondanam, hogy a 70-es evek TD-hangzasat adjak vissza modern hangszereken. Sejtelmes "szonyegek" es egyszeru szekvenciak, melyek igy egyutt lebeges/repules erzetet keltenek es meditativ hatasuak. A hajtas utan este jol esik meghallgatni. Mivel nincsenek rajta dobok, nem riad fel ra az ember, ha a tul jol sikerult "meditacio" soran el-elbobiskol :-))

E

Előzmény: Yozef (138)
Yozef Creative Commons License 2001.04.05 0 0 138
Epsilon!

> Nekem megvan a Total Eclipse a Force Majeure-tol.
Irigyellek erte.. de nekem is meglesz, addig nem nyugszom.
> Nekem egy kicsit tul pop. Olyan Benko Laci-fele.
Azert ez szerintem nem igy van, amiket hallottam reszleteket eddig azok sokkal profibban kivitelezettebb szamok mint a Benko fele, persze ezzel nem akarom az o munkajat leminositeni, nagy szerepe volt az omegaban, a szolo probalkozasiabol nem hallottam tul sokat, az viszont tenyleg pop-os ebben egyetertek. A FM szamai kozott is vannak dallamosabbak, de sok az olyan ami szerintem megallna a helyet egy TD albumon is. Azt azert hozza kell tennem, hogy nem hallottam meg a teljes albumot, csak a szamokbol reszeket.
Van amelyik szam Jean Michel Jarre-ra hasonlit (rainbow), van amelyik Laserdance-re emlekeztet (stonehenge), es ott van Vangelis a (daylight stars), a tobbi inkabb TD. Nem szegyen a nagyokra hasonlitani...
A kepek alapjan en is azt mondom eleg profi lehet a kinezet, ez is erosen TD-s, de ez nem baj, sot...
Remelem lesz koncert a kozeljovoben.
Az airsculpturet- nem ismerem, irhatnal bovebben valamit rola.
Yozef

Előzmény: Epsilon (136)
syrius Creative Commons License 2001.04.05 0 0 137
OFF, de ha már napfogyi, sok-sok éve a Brian Auger Oblivion Express első lemezén megjelent egy Total Eclipse cimű szám. Lesem, de nem lelem sehol, pedig sok B. A. van a neten. Nem tud valaki forrást?
Epsilon Creative Commons License 2001.04.05 0 0 136
Nekem megvan a Total Eclipse a Force Majeure-tol. Nekem egy kicsit tul pop. Olyan Benko Laci-fele. A dobok kifejezetten "lame"-ek. Azt viszont elismerem, hogy a cimado szerzemenyuk ugyanazt adja vissza, amit szemelyesen ateltem a Balcsinal. Apropo, eppen a napfogyirol utaztam hazafele az orszag keleti felebe, amikor a vonaton olvastam az ujsagban, hogy egy magyar szintetizatoros egyuttes Veszpremben aznap este tartja a lemezbemutato koncertjet. Ha korabban tudomast szerzek rola, akkor hazautazas elott elmenetem volna a koncertre. A kepekbol itelve egesz franko kis koncert lehetett. Ezzel biztosan sikert arattak volna egy Alpha Centauri fesztivalon is (Hollandiaban, ahol szint. bandak koncerteznek).
Egyebkent egy AirSculpture CD nekem jobban bejon, mint a Force Majeure.
Előzmény: Yozef (135)
Yozef Creative Commons License 2001.04.04 0 0 135
Emberek! Senki nem reagal a force majeure hazai, nagyon hasonlatos zenet jatszo zenekarra. Nem neztetek meg az oldalukat, nem hallgattatok a szamokat? Velemeny? Vagy csak nekem tetszik? Meg is fogom venni az cd-t, ennyit mindenkepp megerdemelnek, nem lehet konnyo hazai viszonylatban boldogulni, raadasul ilyen szinten muvelni a zenet.
Aki meg eddig nem tette volna meg, irany a www.forcemajeure.hu !!!
Yozef
Yozef Creative Commons License 2001.04.04 0 0 134
Hat nagyon irigyellek erte, azert ehhez nem mindennapi szerencse kell.. es alairtak a cd-t legalabb?
> a billenytyűs technikust Gsettner Chrisiannak hívják
Hat ezt a nevet meg sohasem hallottam, csak en vagyok ennyire elmaradva?
> 11 körül kászálódtak mindíg elő éjjelente dolgoztak
Ez szimpatikus szamomra.
Kosz az informaciokat, ennyivel is tobbet tudhatunk kedvenc egyuttesunkrol.
Yozef
Előzmény: sade (133)
sade Creative Commons License 2001.04.03 0 0 133
Találkoztam is velük hiszen minden évben akkor kellett javítanom menni amikor itt voltak
Froesével dumáltam is többször
de hát nem esett le a tantusz csak később
aztán később kaptam tőlük egy cd-t a
Tournado címűt
a billenytyűs technikust Gsettner Chrisiannak hívják
ő lakik ebben a faluban, gondolom így akadtak erre a házra
tuti stúdió szuper ház csomó számítógépes játék
csodálkoztam milyen fiatal csapattal van körülvéve
11 körül kászálódtak mindíg elő éjjelente dolgoztak
Na csá
Yozef Creative Commons License 2001.04.01 0 0 132
Sade!

Piszok nagy szerencsed van, hat en is villanyszerelo vagyok, de ilyen szerencsem nem hinnem hogy lenne valaha is, igaz nem jarok kulfoldre. Mindenesetre kosz hogy megosztottad velunk ezt a kalandodat. Es talalkoztal is veluk, vagy csak valaki mondta hogy ott szoktak pihenni?

Yozef

Előzmény: sade (130)
sade Creative Commons License 2001.04.01 0 0 131
ez nem elsejei tréfa
sade Creative Commons License 2001.04.01 0 0 130
sziasztok
én nem vagyok nagy rajongójuk
vagy 15 évvel ezelőtt hallottam néhány lemezüket
nem voltak rosszak
Ausztriában dolgozom villanyszerelő vagyok egy kis burgenlandi faluban
hát hol kellett villanyt szerelnem?
Edgar Froese és társai minden évben itt vanak két hónapot egy jól felszerelt házikóban
dtúdió is van
pihenek gyakorolnak
és én a harmadik napon jöttem rá hol dolgozom
kár hogy nem akkor volt amikor még ismertem a zenéjüket
Yozef Creative Commons License 2001.03.31 0 0 129
Elsosorban TD-s hangzas, nemely hangszer egy az egyben ugyanaz.. van benne nemi Vangelis is.. de azert jo!!! vagy pont ezert?
Yozef
Előzmény: sylon (127)
Yozef Creative Commons License 2001.03.31 0 0 128
Udv!
Hejj, ez tenyleg jo, a lettoltheto reszletek alapjan nekem tetszik a zene, nincs meg valakinek veletlenul az album (total eclipse)? Napsteren eddig meg nem talaltam. Halgassatok meg!
Yozef
Előzmény: sylon (127)
sylon Creative Commons License 2001.03.31 0 0 127
Minden TD-rajongonak kotelezo:
www.forcemajeure.hu
(Remelem, elottem meg senki nem tette itt kozze ezt a linket...) Nehany olyan magyar ferfiemberrol van itten szo, akik tenyleg komolyan gondoltak a dolgot. A koncertkepek es a hangzasvilag is a TD aranykorat idezik, igaz, termeszetesen a hazai viszonyoknak megfelelo kivitelben/szinvonalon.
syrius Creative Commons License 2001.03.31 0 0 126
Húúúú :-)Ez még NEKIK sincs mind meg.
Ami a TD kontra Vang-Jarre vitát illeti, szerintem annyira más a műfaj, hogy majdnem mindegy ki mit csinált előbb. Az egyetlen közös a fehér és fekete billentyűk, de a jelenlévők közt azt hiszem egy sincs aki 5 másodperc ismeretlen zenéből ne vágná rá, hogy melyikük csinálta a háromból. Mondjuk Schulze TD relációban már nem lennél biztos (magamban)
Előzmény: Yozef (121)
Tharsis Creative Commons License 2001.03.29 0 0 125
Hello!

Mar ne is haragudj, de enyhen szolva serto a TD-re nezve az az allitas, hogy esetleg lenyultak volna valamit is JMJ-tol.:) Inkabb az ellenkezoje igaz! JMJ csak akkor lepett a szinre, amikor mar megvolt dolgozva a nep a TD es a Kraftwerk altal. Ekkor jott ki az Oxygen-nel ami a kedvenc
Jarre albumom, viszont az elso tetel a lemezen nyugodtan elferne a Phaedran is. Szerintem tehat Jarre batyo volt az aki lenyult dolgokat...:)

Udv!
Tharsis

Előzmény: Filburt (118)
Tharsis Creative Commons License 2001.03.29 0 0 124
Sziasztok!

A DM albumokra az utobbi idoben gerjedtem ra, szerintem nagyon jok. Majusig kell csak varni a DM3-ra, ami biztos maga lesz a tokej. Letoltottem a mengtiant -ami ezen a lemezen lesz rajta- es nem csalodtam.:) Tetezi meg a tavaszt, hogy jon az uj Depeche Mode lemez, ugyhogy kesz leszek teljesen.:))

Dream On.

Tharsis

Előzmény: Yozef (120)
czzf50 Creative Commons License 2001.03.28 0 0 123
Sziasztok!

Én is gyakran szoktam TD-t hallgatni :-))))

Most láttam pár (nekem) új lemezt:

QUINOA (TDI CD010)
---------------------------------
1. Voxel ux (1996)
2. Quinoa (1992 valami limited-ben kiadott szám volt - eddig)
3. Lhasa

ATLANTIC BRIDGES (TDI CD002) válogatás
--------------------------------------------------
1. Mothers of rain
2. Sungate
3. Long island sunset
4. Paradise cove
5. Atlas eye
6. Melrose
7. Girls on Broadway
8. Turn of the tides (egyik kedvencem)
9. Jungle journey
10. Catwalk
11. Touchwood
12. Time square

ATLANTIC WALLS (TDI CD003) válogatás
----------------------------------------------
1. Electric lion
2. Midwinter night
3. Graffiti street
4. Crystal curfew
5. Pictures at an exhibition
6. Firetongues
7. Mobocaster
8. Three bikes in the sky
9. Birdwatchers dream
10. Too hot for my chinchilla
11. Little blond in the parc of attraction
12. Marakesh

DREAM ENCORES 1998 (TDI CD004)
---------------------------------------------------------
1. Order of the ginger guild
2. Forth worth runway one
3. Eleanor rigby
4. Oriental haze
5. Story of the brave
6. Thief yang and the tangram seal
7. Catwalk
8. Purple haze
9. The midnight trail
10. Rolling down cahuenga
11. Towards the evening star
12. Dominion (szintén kedvenc)

syrius Creative Commons License 2001.03.27 0 0 122
Hála Napster bácsi (néni) nak-nek, én is vagy 15 CD-t tettem magamévá nagy örömömre. Ha gondolod küldhetünk listát hátha van csereberélni valónk. No meg esetleg helyben könnyebben cserélünk, mint töltögetéssel.
OFF: Emellett Jean Luc Pontyból töltöttem fel a spájzot, igaz elég távoli rokon.
Előzmény: Yozef (121)
Yozef Creative Commons License 2001.03.27 0 0 121
Ja, listat kuldhetek, ha valakit erdekel, ide nem akarom beszurni, mert nagyon hosszu. :)
Yozef
Yozef Creative Commons License 2001.03.27 0 0 120
Udv!
Most bukkantam ra erre a forumra, hat nalam is a TD az kedvencek kozott van. Megvan majdnem az osszes hivatalosan kiadott albumuk, igaz a java mp3-ban. Ezenkivul KS-tol is van rengeteg anaygom, valamint a tobbi tagtol is nemi cucc. Szoval erdekelne mukodik-e meg az az ftp, mert szivesen toltogetnek le/fel. Egyebkent a napster-rel szedtem ossze a legtobbet, tenyleg meglehet talalni szinte mindent, csak rengeteg ido meg turelem kell hozza. Majusban jon a DM3, mar van egy letoltheto teljes szam rola, a stilus maradt a DM-es Jerome jovoltabol. Innen le tudjatok szedni, ha meg nem ismernetek: http://www.dream-mixes.de/

Yozef

Epsilon Creative Commons License 2001.02.14 0 0 119
Május 12-én TD koncert lesz Londonban, a Shepherd's Bush Empire Színházban (ahol 1996-ban és '97-ben is volt) valamint júni/juli: amerikai turné. A hivatalos közlemény szerint a Dream Mixes 3 lemez népszerűsítésére.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!