Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Vanek
Minden fegyverhez ugyanaz a tudás kell, nincs különbség fegyver és fegyver között e tekintetben.
second
Mondj egy olyan esetet, mikor valakit megtámadtak és egy rendőr épp ott volt az áldozat mellett! A lövészklub megjegyzés nem ide való, nem akar itt senki lövöldözni, csak megvédeni önmagát. Alkotmányos jogod, hogy megvédhesd önmagad.
Akartok vele élni?
Azt hiszem nem lenne szerencsés "felfegyverezni" a lakosságot... nincsen ennek hagyománya ebben az országban... ez nem az Egyesült Államok, ahol mióta az eszüket tudják alkotmányos jog és szinte folklór, hogy fegyvered legyen...
inkább legyen sok, jó rendőrünk akikre lehet száítani... ne akarjon mindenki mindenben jó lenni... az orvos, tanár, pénztáros, szakács ne a bűnt üldözze, hanem gyógyítson, tanítson, számoljon és főzzön.... mindenki tegye a dolgát..
Önvédelmi fegyver utcán való viselését a legszigorúbban tiltanám, ahogy most is -szerintem helyesen- tiltva van, csak igen kevés embernek van rá szüksége. Errol egyébként már volt egy topic, ahol ugyanezt a kérdést ezer szempontból végigrágták. (Egyébként én nem vagyok ellene az újrakezdésnek, az újak kedvéért, csak azért hivatkoztam, mert most lusta vagyok gépelni). Majd kicsit késobb. De jó lenne, ha más is, pl a biztosan pártoló Corporal is hozzászólna.
Mindenkinek saját szívügye, milyen fegyvert választ magának. Ha valaki rejtve tud viselni egy Eagle-t, hát vegyen olyant. Aki elégnek érzi a 22-st is az meg olyant.
A jelzőpisztoly is engedélyköteles (pirotechnikai anyag)
Képzeld el a következő esetet:
Mész az utcán, majd elédugrik pár rosszarcú fickó. Előrántod a Flóbertet, mire ők - látva, hogy fegyver van nálad - előveszik az egyébként illegális éles fegyvert. Fegyverrel nem a legszerencsésebb dolog blöffölni.
Ja és elfelejtettem.
Másik variáció. Vesz egy jelzopisztolyt (pl. hajósboltban), ahhoz ha jól tévedek szintén nem kell engedély, de ha hasba lonek vele, akkor nem a köszönet lesz az elso gondolatod.
Miért pont erre a méretre. Nem kötözködni akarok, de szerintem egy 45-ös messze túlvan azon a határon, ami az egyszeru önvédelmi katagória. Az már durva és ahhoz érteni kell.
Visszatérve a méretre. Szerintem ha valaki marha nagy szükségét érzi otthon egy önvédelmi fegyvernek, akkor az bemegy az elso fegyverboltba, mindenféle engedély nélkül, kevesebb mint 20 ezerért vesz egy 8-10-12 lövetu flóbertet és egy másik párezerért egy félvödör loszert. Ez tök legális, tehát nyugodtan kiélheti célbalövési hajlamait. Továbbá a flóbert nem igazán halálos, bár érto kezekben könnyen lehet az is (ld, utolsó néhány flóbertes balhé, ami miatt lehet, hogy engedélyköteles lesz). De egy önvédelmi fegyvernél a halálos sebzés nem elsodleges cél. És kevés olyan higgadt faszi van akire ha ráfognak egy fegyvert, azt kezdi el méregetni, hogy ez vajon milyen típus. Pláne, ha a fegyvert szorongatónak beleáll a rángás az ujjába és kezdetnek belepumpál 3-4 skulit. Attól valószínuleg elfekszik, lehet fejbeverni, megkötözni és hívni a zsarukat. Azonkívül szerintem én is könnyebb szívvel húznám meg egy emberre fogott flóbert ravaszát, mint egy 9 milis paráét.
Mégis milyen fegyverre gondolsz? Konyhakés, vagy gólyószóró, 357-es Magnum, vagy egy 22-es pisztoly, netán vadászcsúzli, vagy bézbólüto esetleg szamurájkard?