Lerajzoltam, hogy nézett ki, tessék nem röhögni. :-) Egy barát szerint lány bikapók (hm, akkor az tehénpók, nem? ;-)), de amit arról olvastam, abban sehol sem írnak EZEN a helyen sárga sávot, csak a rágói felőli végén, és az is nagyon ritka...
Pókászok! Nekem is lenne valamim, én valami ugrópóknak saccolom, a képen a hím és a nőstény is rajta van, olyan 4-5 mm-esek lehettek: ismeri őket valaki?
Ma egy csodálatos pókkal találkoztam! Sajnos kissé félős volt és előbb észrevett, mint én őt, így csak iszkolás közben tudtam lekapni. Kb. 2,5 cm hosszú teste volt, plusz a lábacskái. A teste bársonyszerűen koromfekete szőrös, a fejtora vége felé egy kb 4-5mm széles okkersárga sáv volt keresztben. A lábai a végük irányában átmentek sötétszürkébe. A fejtora és a potroha közel azonos nagyságú volt. A potroh végén jól láthatóak voltak a szövőszemölcsök. Sajnos a pofiját nem mutatta meg... Egy alacsony gazon ácsorgott, mikor észrevettem (alaposan meghajlott alatta a gaz...), de ő is meglátott, s elkezdett beiszkolni a növény tövében lévő üregébe, így sajnos nem túl jó a kép róla. Az élőhely: dolomit sziklagyep Veszprém szélén, vékonyka talajréteggel, sok morzsalékosra aprózódott kővel. Ismeri őt valaki? Ő a kérdéses pókocska
Helló! Szeretném megtudakolni, hogy ő miféle szerzet? Bocs a rossz minőségű képért, de még eléggé reggel volt (Kevés fény és kávé:D). Előre is köszönöm a válszt. ja it a két link: http://kepfeltoltes.hu/080520/4377538971_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080520/7433618682_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az Interneten keresgéltem cincérképeket és találtam egy Lamia textort (sajnos nem jegyeztem meg az oldalt), amiről bárki azonnal megállapíthatja, hogy azonos az enyémmel:
Ezt a jószágot tegnap fényképeztem a dunaszegi Morotva tónál. A taxon topikban azt a választ kaptam, hogy talán Hegedülő csercincér, de Bonard szerint nem az, viszont azt egyelőre ő sem tudta megmondani, hogy akkor meg micsoda?
Talán itt több hozzáértő akad és valaki majd csak felismeri.