Csak nehogy úgy járj, mint a haver! 1.000.000 ért akarta eladni. Aztán kínáltak 800.000 et. Nem adta. Használta egy évig még, majd beadta egy keróba. Nem ment el 600.000 ért sem. Végül odadta valakinek valami apróért 100-200, az meg elvitte a boxinak, és még adott mellé egy százast, hogy nesze itt egy autó, írd a nevedre. Boxi örült, mint majom a farkának, az ember meg felvett rá 900.000 hitelt :)))
András!
Amennyiben megígéred, hogy nem árulod el senkinek, akkor elárulom a titkos értékesítési stratégiámat.
Nincs végső ára.
Vagyis statikusan nincs. Most két hétig 950 az irányára és le lehet alkudni 900-ra. Két hét múlva újra meghirdetem, akkor 900 irányárral és így tovább.
Április végére ígérik a Ford Cmax –ot. Attól kezdve kell a hely a garázsban, ami a vevő alkupozícióját igen javítja. Akkor már ingyen (szinte:-)) odaadom.
A héten Pesten vagyok, ha érdekel megnézheted a Szentendrei úti Auchan parkolójában.
Ezt nem gondoltam volna. Ma már érdeklődtek a kocsi iránt. Nade emiatt nem írtam volna, hanem kérdezték, hogy milyen színű a kárpit és milyen színű a műszerfal. Majdnem dobtam egy hátast.
Nem hittem volna, hogy amit a belső térről való fénykép csatolásáról írtál jelentőséggel bír. Be kell ismernem: Igazad volt.
Most Pesten vagyok a kocsival és nem tudok fényképet csinálni, de mindenesetre beírtam ezeket a dolgokat is a leírásba.
Még valami ami már teljesen "On-topic".
Múlt héten az internetes adatlap kitöltése után szóban kaptam becsült árat az AAA-tól: 1- 1,1 millió Ft. Na, ma reggel hívott a többek által ismert kellemes akcentusu hölgy, hogy mikor viszem már be a kocsit. Mondtam, hogy nekem jobb lenne, ha kijönnének érte, itt vagyok Pesten. Jó mondta a hölgy, mindjárt megbeszéli a kollégákkal.
Öt perc mulva hív, hogy amennyiben ők jönnek ki, akkor csak 800 ezret tudnak adni.
Kérdeztem, hogy ha én viszem be, akkor mennyit adnak érte.
Válasz: Természetesen az eredetileg megadott 1-1,1 mill. Ft-ot.
Mondtam, nekem akkor is jobb, ha kijönnek érte.
Figyeltétek?
Semmi megtekintés, hibakeresés, fitymálás, köpködés, itt ropog, ott ereszt. Egyszerűen attól, hogy nem becsalogatás forog fenn, rögtön 250 ezer Ft-al kevesebb az irányár.
Egyelőre itt állunk. Amint lesz fejlemény, megosztom veletek.
Mindenki máshogy látja. De csak gondolj bele, hogy egy néhány milleres autónál egy néhány százezres "maradék" kárt simán megcsíphetsz. Megpróbálhatod perelni a "próbavevőt", de kérdés mikor lesz belőle pénzed, viszont egy törött autód - amiből se pénzt csinálni, se eladni nem tudsz normálisan - rögtön lesz. Én ezt nem vállalom be.
Nem. Sosem új autót veszek, valamilyen szinten valóban benne van az előzményben a km-tekergetés is. De ez azért hadd ne legyen már az én "bűnöm". Főleg ha 3-4-5 évig van nálam az autó, mert azalatt van esély, hogy kiderüljön, vagy ha mégsem, akkor az nem is számít összességében már annyira.
Mindenképp próba? Mindenkinek saját joga, hogy eldöntse. Én csak hibátlan autót veszek, ott meg nem kell azon agyalnom, hogy a zörgés honnan jön, mert ha van zörgés, az nem az én pályám.
"Hanem az, hogy mi van akkor, ha történik próbaút során egy baleset? Ha a "vevő" a hibás, akkor még egyszerűbb az ügy, de ha nem, akkor aztán végképp nem. Mindenképp nekem lesz károm belőle, mert a "vevő" semmit nem fog bevállalni belőle. Nekem egy ilyen "buli" nem hiányzik."
Ebben van valami, de ha el akarom adni az autóm, ennyi rizikót bevállalok. Eddig még sose volt belőle baj.
"Persze az gondolom számít még az ügyben, hogy soha nem adtam el km-tekergetett autót, ráadásul az autóim igen megkíméltnek számítanak."
Ezekszerint mindig új autót veszel? Mert ha te már 2. tulajként hirdetsz egy autót, korántsem biztos, hogy az elődöd nem tekergette az órát.
"A használtautó pedig mindenképp zsákbamacska, én nem hiszem, hogy ha én úgy próbálok ki egy autót, hogy ülök a J1-ben és az eladó azt csinálja, amit mondok, akkor olyan nagy különbség van ahhoz képest, hogy én vezetem."
Pedig szerintem van. Különbözőek vagyunk.:)
Még ha bízom is az eladóban, akkor is kipróbálnám az autót, hogy milyen vezetni, egyszerűen azért, mert nem vennék meg egy autót, amiről fogalmam sincs, milyen vezetni.
Néhányan megteszik, aztán sírnak a népítéletben olyan (sokszor a típusra jellemző) hibák miatt, amelyeket kb. 5 perc alatt észre lehet venni egy próbaúton.
Az én eladósorba kerülő autóim SEM zörögnek és kattognak soha. Ha valami hibája van, akkor azt megmondom előre kérdés nélkül. Mert ezt tartom korrektnek. Ha menetközben találsz bármit, amiről nem szóltam, nagy tanár vagy :-)
Utolsó eladott autóm vevője egy hét után mondta, hogy most már ment néhány száz km-t, de nem talált rajta hibát és nem akarja elhinni, hogy ilyen van. Pedig van.
Hanem az, hogy mi van akkor, ha történik próbaút során egy baleset? Ha a "vevő" a hibás, akkor még egyszerűbb az ügy, de ha nem, akkor aztán végképp nem. Mindenképp nekem lesz károm belőle, mert a "vevő" semmit nem fog bevállalni belőle. Nekem egy ilyen "buli" nem hiányzik.
Persze az gondolom számít még az ügyben, hogy soha nem adtam el km-tekergetett autót, ráadásul az autóim igen megkíméltnek számítanak. Ez látszik már "ránézésre" is annak, aki értékelni tudja. Én is vettem úgy autót, hogy a látottak alapján azt mondtam, hogy rendben. Az eladó kérdezte, hogy ki akarom-e próbálni, mondtam, hogy nem. Nem is csalódtam az autóban egy szikrát se .. sőt.
A használtautó pedig mindenképp zsákbamacska, én nem hiszem, hogy ha én úgy próbálok ki egy autót, hogy ülök a J1-ben és az eladó azt csinálja, amit mondok, akkor olyan nagy különbség van ahhoz képest, hogy én vezetem.
Mondjuk olyan már volt, hogy valaki nagyon ragaszkodott a vezetéshez, mondtam, hogy leteszi a zsetont egyben, ha a próbaút után egyben visszaérünk, visszaléphet, visszaadom csont nélkül az egészet. De bármilyen törés lesz közben, akkor az autó az övé. Nem ragaszkodtak a vezetéshez eddig.
Nem veszek úgy kabátot, hogy ne húznám fel! Ugyanez az autó! Vezetnem kell, hogy tudjam, hogy mi a baja. Jobb 1 ből csak a hangokat hallod, azt nem tudod , hogy mi miért zörög, kattog. Ahhoz kell vezetni is szerintem.
"Mint ahogy vezetni se fogja soha egy vevőjelölt se az autómat. Azt csinálom, amit mond - ha nem kér túl nagy hülyeségeket persze -, de vezetni nem engedem. Ebből még sosem volt problémám, mindenki megértette."
Megkérdezhetem, milyen kocsid van?
A haverom is ezt csinálta a 7 milliós Subaru WRX STI-jével, amikor eladta. Annál még úgy ahogy megértem a dolgot. De én tuti nem vennék meg egy átlagautót úgy, hogy nem vezettem (nyilván nem gyilkolom az autókat próbaút alatt). Az anyósülésen ülve nem derül ki az autóról szinte semmi. Jó nagy hülyék vagy lámerek lehettek, akik megvették kipróbálás nélkül az autóidat.
Két oldala van. Egyrészt megmutatja az arcát, ami később nagyon rosszul jöhet neki, ergo nem szívesen teszi a tolvaj. Másik hogy a biztonsági megoldásokat senki nem tanulmányozhatja az autómon. Egy embert kivéve: aki az autót kifizette. Annak elárulok mindent. De amíg nem az övé, addig semmit. Mint ahogy vezetni se fogja soha egy vevőjelölt se az autómat. Azt csinálom, amit mond - ha nem kér túl nagy hülyeségeket persze -, de vezetni nem engedem. Ebből még sosem volt problémám, mindenki megértette.
Ha bizalmatlanságot szül, ha nem, én nem hagynám rajt a rendszámot, az biztos. Ma már nagyon könnyű kideríteni, hogy kinek a nevén van az autó, ha egy jó autóról van szó, nem adnám meg az esélyt a tolvajoknak, hogy kedvet kapjanak rá.
A Parkolo ugy mukodik, hogy kivalasztasz egy autot, es a hirdetes cimsoraban, ahol az ar euroban jelenik meg, latsz harom P betűt. A jobb oldali ikon (P+) teszi a parkoloba az autot, es amikor legkozelebb belepsz, egy kulon menusorban jelennek meg az igy kivalasztott hirdetesek. A szolgaltatas IP-alapu, azaz a szamitogephez kotodik, nem a userhez.
Két tanács: feltétlenül legyen kép az autó belteréről is, persze alapos takarítás után. A képen ne legyen semmi oda-nem-való tárgy (CD-tok, ablaktörlő rongy, kulcs, csokipapír, stb). Az autó rendszámát pedig nem szabad letakarni, mert bizalmatlanságot szül.
Köszönöm a privátban küldött instrukcióidat Stevie. Feltettem a hasznaltauto.hu-ra.
http://www.hasznaltauto.hu/1820344_citroen_xsara_2000
Remélem elég részletesen írtam az autóról. Azért túlspilázni sem akartam mert - valljuk be - nem egy szűzlányról van szó, hanem egy háromgyerekes családanyáról.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz–e jelentkező.
Igazat megvallva nincs gyakorlatom az autó (és semmi más) eladásban. Inkább ragaszkodom a környezetemben levő tárgyakhoz és azért szeretnék megbízható kereskedőt és új gazdát keresni, hogy a bűntudatomat enyhítsem mert meg kell válnom Tőle.
Említetted ezt a „parkoló” dolgot a használtautó.hu-n. Kerestem, de nem találtam erre vonatkozó információt. Mivel a topic látogatók zöme autóeladás/vétel környékén látogat ide, gondolom nem nagyon ’Off-topic’ ha írnál erről pár sort.
"A realisan arazott, megkimelt autokat nagyon gyorsan elviszik."
Igen, ezen én is meglepődtem múlt ősszel. Meghírdettem egy Corollát csütörtökön, aztán szombaton már el is vitte egy magányszemély, viszonylag normális áron.
Viszont 2 hónap múlva, láttam, hogy a vevőm meghírdette a kocsit, kijavítva a külső hiányosságait, meg rátett egy spoilert, így 100 ezerrel drágább irányárral kínálta, mint én azelőtt, de még így sem volt drágább egy csomó hasonlónál. Ehhez képest több, mint 1 hónapig hirdette a srác, és végén az irányára olyan alacsony lett, hogy mosolyogtam rajta, hogy sokat nem kereshetett a kocsimon.
Szóval néha nem igazán értem, hogy mitől függ, hogy egy autó hamar elkel-e vagy sem.
Azt viszont néztem, hogy az utóbbi 1-2 évben annyira túlsúlyba kerültek a kereskedők a használtautón, hogy a 80 %-a a hirdetéseknek már kereskedői.
Az autó első tulajdonosa vagyok, mindent megkapott, de meg is hálálta, soha nem hagyott cserben. Most, hogy meg kell válnom tőle, szeretném, ha korrekt bevizsgálás alapján, korrekt áron figyelmes, jó gazdira találna.
Ismerem az erzest :-)
Tedd fel a hirdetest a hasznaltauto.hu-ra. A realisan arazott, megkimelt autokat nagyon gyorsan elviszik. (Hobbim, hogy nezegetem az autokat, es egy-egy szimpatikus darabot be szoktam tenni a "parkoloba." Az en "parkolomban" nagyon gyors a forgas, 2-3-4 nap alatt elmennek az igazan jo vetelek.)
Jaraka!
Végigolvastam a topicot és feltűnt, hogy mennyire lényegretörőek, korrektek a hozzászólásaid.
Tetszik az a visszafogott kiállás a céged iránt ahogy a fórumban gyakorlatilag egyedül állsz a hozzászólók heves és sokszor teljesen jogos felháborodásával szemben.
Magam is - mint első szintes hibaelhárító számítástechnikai területen - sokszor vagyok kellemetlen helyzetben, ha tudom hogy az ügyfél elégedetlensége jogos és ezt egy-egy kolléga pici odafigyelése megelőzhette volna.
Ami a topic témáját érinti:
Szeretném eladni 8 éves autómat az AAA-nak. Eljutottam odáig, hogy kitöltöttem az adatlapot és egy órán belül felhívtak 1-1,1millióra becsülték az autót. Ez az összeg meg is egyezik az elképzelésemmel (sőt), de a hozzászólások alapján úgy érzem, hogy dolgok neheze ezután következik.
Az autó első tulajdonosa vagyok, mindent megkapott, de meg is hálálta, soha nem hagyott cserben. Most, hogy meg kell válnom tőle, szeretném, ha korrekt bevizsgálás alapján, korrekt áron figyelmes, jó gazdira találna.
Jaraka!
Szeretnék Veled konzultálni, mielőtt tovább lépek. Kérlek, adj meg valami elérhetőséget az alábbi email címre: auto49@freemail.hu
NEm tudom ti hogy vagytok vele de ha az ember kifizet 1-2 netán 3 millát akkor azt hiszem elvárhatja azt, hogy az alapvető dolgok működjenek. Mondjuk én sem reklamáltam, hogy ablaktörlő lapátot az első napon cserélnem kellett mert hát azért csak használt a típus. A futómű és a motor valamint a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen alkatrészek azok működjenek rendeltetésszerűen.
Mellékesen tegnap írtam nekik egy mailt mert ugye a telefont nem veszik fel, hogy mikor fogom meg kapni a megígért CD rádiót? Kíváncsi leszek, hogy mikor és mit válaszolnak.
Rákattantatok az ablaktörlőre, de simán elsiklottatok a futóműprobléma fölött. Vagy az is bakfitty, amivel nem kell törődni? A lényeg, hogy ne hagyjon ott az autó, a többi nem számít? Ez egy marhaság. Aki a látható és könnyen kipróbálható / kijavítható dolgokat nem csinálja meg, az az összes többi dolgot még annyira sem fogja. Kicsit kinőttem már a mesék időszakából, de Ti azért megpróbálhatjátok ezt a süket dumát beadni, hátha másoknak sikerül :-(
Egyébként. Ezekre az apró szarokra én sem ugrom és nem is ugrottam soha.
Azért remélem olyan panaszok nem fognak érkezni a fórumba hogy nem volt megfelelő összetételű az ablakmosó folyadék.
Amit legutóbb vettem car-t azon is volt 1 csomó hiba meg cserélve volt a bal hátsó lemez, de amúgy s.mentes volt. De mentem vele egy valag kilómétert és nem hagyott ott. Azóta kivan a futómű meg az akksi de nincs eszembe visszavinni mert nem is gondolok ilyenekre hogy megtérítenek ilyeneket.
Én azt gondolom hogy a legnagyobb hazug banda az AAA-n belül a telemarketing.
Azokat nyugodtan elkülöníthetjük az összes többi részlegtől.
A többi részleg parancsra cselekedhet de ezeknek szerintem nincs megkötve a keze.
Annyit és úgy hazudhatnak amennyit akarnak.
Felhívják az embereket és hülyeségeket beszélnek nekik. (mint nekem is )
Amire az ember odaér és lát egy arcot is, azt összeköti a hanggal és azzal kezd majd ordibálni amikor jön a hideg zuhany.
Majd kiderül, hogy aki hívta az kinnt ül külföldön valami teremben és onnan telefonbetyárkodik.
Egyszer beolvasnék a sok majomnak.
Ha most körbekérdezek, akkor tegye fel a kezét az aki azt is kapta amit ígértek telefonon. Kam az egész úgyh ha nem akartok szívrohamot és kiválasztottátok az autót akkor magatok menjetek be és ott derüljön ki hogy mivan.
Tudnak nagyon fölé ígérni a dolgoknak. De betartani annál kevésbe.
Jó pár autót eladtam és vettem az AAA-nál .Úgyh jól ismerem Maróti doktort.