Keresés

Részletes keresés

Bujazliz Creative Commons License 2006.03.13 0 0 48
Üdv
Az AM-ről, decemberben.
Előzmény: hadihajos (46)
peye Creative Commons License 2006.03.13 0 0 47

Hadihajós!

Már másodszor-harmadszor látom ezt a képet.

Az nem tudom eldönteni, hogy kész van ez már, vagy nincs.

Ha kész van, honnan a francból fogják ezt vezetni.

Emlékeim szerint a Csumpi a 22-esen volt. (94-től biztosan)

Előzmény: hadihajos (46)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.13 0 0 46

Igazad van Csumpi tényleg jó fej volt, Döbrente (bokorugró pk.) mindig tisztelte aazt aki a hajós szakmához értett mert ö csak belecsoppent a flottilla kolektivába. Vidékröl került föl hozni akarta a slepjét is

     Sajnos a kikötő nagyon piszkos volt csak áradáskor tisztult meg kissé, persze mi igyekeztünk a szmötyit hordóba gyüjteni és leadni az üza szolgálatnak.

     Milyen tipusú hajóról fürödtél Döbrente idejében Csumpi AM-11 en volt

    Sajnos a  11-ből ez lett

Előzmény: Bujazliz (45)
Bujazliz Creative Commons License 2006.03.12 0 0 45
Üdv

Kedvenc kapitányom Csumpi volt. Még Döbrente is tisztelettel beszélt mindíg róla, pedig a két rendfokozat között fényév távolság volt.
Egyszer megfürdetett (az én hibámból), mert az öbölben egy fordulónál nem kapszkodva kibillentem az egyensúlyomból. Elmartam az első legközelebbi kapszkodót.
Az a rádió antennája volt.
A gumitalp engedett és meg nagyívben belecsobbantam a 2 fokos vízbe.Csumpi körberöhögött. (Az olajos-mocskos öböl vize hazavágta végleg a téli öltönyömet.)
Szép idők voltak.
stopa Creative Commons License 2006.03.12 0 0 44

Hmm!  Hogy mik vannak? Kössz a tippet, tényleg sok az infó az aknásznaszád oldalon. Végig kell hogy böngésszem!

Üdv. Qti

Előzmény: hadihajos (43)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.12 0 0 43

Helló Stopa   Kovács ezr ma éli megérdemelt nyugdijas napjait,de még ma is aktivan kiveszirészét a 04 kerület életéből (jövök megyek intészkedek ) mindenkenkin segiteni akaró. A Hadihajós Nyugdijas Clubb eggyik meghatározó személyisége.

    Ha a naszádokról többet akarsz tudni akkor ugyan ebben a fórumban az Aknásznaszád topikon megtalálod a naszádokról készült fotókat is, persze már a civil hajókról.

     Németh hdy alosztáy Pk lett majd később Mo. pk jelenleg válalkozó konyhabutorban utazik

Előzmény: stopa (42)
stopa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 42

Köszönöm a fogadtatást!

 Elnézést kérek nem akartalak benneteket félrevezetni.Nem gépész voltam hanem kormányos csak nem tudtam a saját különbejáratú nick nevemen (Qti) bejelentkezni :-(

Köszi az infót. Kovácsról annyithogy amilyen bődületes hangja volt ugyanakkor nagyon fair volt a néphéhez!!!

Ahogy nézem, a fórumon nem tolonganak az emberek, sztm. nem tudnak róla.

Más. Vajon hol lehetnek a naszádok, mennyi van vizen , és hány darabot küldtek a levesbe?

Azt gondolom, hogy fotóvadászatot kellene indítani a meglévőkre! 

Sokáig  gondolkodtam hogy ki is volt a Németh hadnagy ( varjúnak hívtuk)az m.o.-n, de nem jön össze.

Na ő volt az akit nagyon utáltam ,mert egy gerinctelen seggfej volt.Az Öregek seggét nyalta, mert a dandár kisztitkár öccse Rapcsányi vezérgyökér is ott volt szakaszvezető, az mo.-n. A mai napig bekaphatja mindegyik!

Előzmény: hadihajos (41)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.11 0 0 41

 

 Üdv néked is STOPA ezek szerint gépész voltál Párizsnál, ott voltmég akkoriban Bukszár ,  Dienes..... Később Kovács örgy váltotta Fekete opk-t.Én az R o voltam Ármin bácsi (Cssz-1) üzemese. Igen igazad van kár a hajókért, kár a kolektiváért.

-Emlékszem a kikötői ut alapjait a törött házgyári elemek ből épitettük.

Előzmény: stopa (40)
stopa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 40

Üdv néktek Dicső Lovagok!

 

74' ben voltam kopasz  hadihajós lajos az M osztályon. Kovács őrnagy mutatta az utat a  népnek. A 024 hajón Párizs csőrmester volt a góré, jó fej volt csak mélynövésű :-)

Valaki említette fitox vezért is, háááát az egy arc volt!

Akkor hoztak a vasúttól betontalp követ a kikötőbe, és természetesen csak lebillentették. Evvel lett  "lebetonozva a felső járórész. Nem két darab ról van szó. Na majd fitti kieszelte ho nyolc ember (négy elöl -hátul) játszva széthordja egy kézikocsival ahogy kell. Folyamatosan rikoltozott a kocsit vonszoló embereknek lobb gép fél erő bal gép teljes erő!Majd beszartunk, és feladtuk fél óra után.

Apropó akkor volt Csana (Csanaky) gumi amikor odavetett jósorsom.

Jól éreztem magam , kár hogy felszámolták az egészet. 

 

Qti  

oszii Creative Commons License 2006.03.07 0 0 39
Hadihajos !! köszi most már beugrott Orosz már nem volt az R osztályon csak a legendája kösztük volt" BAJA- HIDLÁB" nemtudom emlékszel e rá hogy miért a Párizs meg nyilvá akkor mentt nyugdijba mert kopasz koromba ö volt a szolgvez
Előzmény: hadihajos (38)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.07 0 0 38

 

 Oszii a hajó pk-ok voltak még Rákos Jani (foci csapat edző is)  Orosz Pista persze arra, hogy mettől meddig azt nem tudom megmondani. hajókon voltak Bukszár Párizs Tóth feri Sirankó  hiradósok Lacházi ..... persze sokukra már csak akkor emlékszem ha találkozunk vagy foto alapján.

Előzmény: oszii (37)
oszii Creative Commons License 2006.03.07 0 0 37
HADIHAJOS!!! Köszi hogy irtál valami kezd derengeni de még nem teljes a kép
A János az stim mindig le akart csukatni a mi idönkben elöszört föhadnagy majd százados volt a Balogh meg akkort kekült föl a Mészáros melé az ostályra ugy emlékszem hogy akkor már nem volt hajó parancsnok akikre én emlékszem A Sáradi 21
Csumpi 22 Fitti 11-12 a 31-32 nem emlékszem
Előzmény: hadihajos (36)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.07 0 0 36

 

   Oszii   Balognak sokáig az üzemese voltam a 31-en majd tiszti vizsgát tettem és a techszogfőnök lettem a Zihchó után éveket ne kérjél mert ahoz komojabban meg kéne néznem a papirokat. neven P ferenc. Már a fitox igazi nevén is gondolkognom kell amásodik nev jános volt( janika) Az AM hajók haza hozatalában nagyban kivetettem részem.

Előzmény: oszii (34)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.07 0 1 35

ppgman: igen igazad van Hajdú Gabira gondoltam,de már öregszem.A gabit ismerem kezdő hadnagy korából, mindig szerette a katonás fegyelmet és a szabályzatott betartani. A Pk-i harsona megfelelt a VIGYÁZ vezényszónak egyben jelezte a PK érkrzését vagy távozását ezt akkor is játszották ha Dd PK-tól magasabb Pk -ok érkezett a laktanyába. Mi annak idején tájékoztató jellegünek tudtuk be, ha a jel a munkaidő befejezése előtt hangzott mi is tudtuk, hogy hamarébb leléphetünk.

Előzmény: ppgman (33)
oszii Creative Commons License 2006.03.06 0 0 34
Köszi!!! Hadihajos!!! olvastam hogy 89-ig a flottillánál voltál de nem tudom ki vagy nem emlékszem ki volt a fögépész az AM-11en Baloghra emlékszem meg a Fittire a fitokszikálismechanikum
Előzmény: hadihajos (32)
ppgman Creative Commons License 2006.03.06 0 0 33

Na ennek utananeztem, igazad van, a regi Flottilla-parancsnok jott vissza, de o Hajdu Gabor nevre hallgat, mig Molnar ezredes tuzszeresz volt, es egy par evig az osszevont parancsnok Hajdu tavozasa utan, es ujabb erkezese elott 

 

http://www.honvedelem.hu/honvedseg/logisztika/hajdu_gabor_mk._ezredes

 

99-ben is Hajdu volt a parancsnok (mar akkor is ezredes volt), az volt a szokas, hogy amikor elhagyta a laktanyat, akkor az UTI bejatszott valami harsonaszot a hangszorokban, es minden katonanak abban a pillanatban a kapu fele kellett fordulnia, es vigyazban allnia, mig el nem indult az autojaval. Ez szerintem egy hatalmas f.szsag, bar lehet, hogy ez minden laktanyaban igy zajlott.

 

Viszont ez a parancsnok meg kenyes is volt erre a "kivaltsagara". Egyszer annyira elmelyedtunk a beszelgetesben egy masik "kopasszal", hogy kb 200 meterre a kaputol nem vettuk eszre a harsonaszot, hanem ballagtunk tovabb a dolgunkra.

Persze 10 perc mulva mar a szazadpk. elott probaltuk kimagyarazni magunkat, mivel a sasszemu ezredes kepes volt emiatt visszafordulni, es lenyomoztatni a "renitenseket". Vegul valami enyhe fejmosassal megusztuk az ugyet, szerintem a tisztjeink is magasrol szartak bele az egeszbe...

Előzmény: hadihajos (31)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.06 0 0 32

oszii

   Nem tudok segiteni, Kis Paliról annyit tudok, hogy kint volt a müszakiakkal horvát országban töbször is. Csumpiról érdeklődni fogok a nyugdijas találkozón, és ha meg tudok valamit irni fogok.

Előzmény: oszii (29)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.06 0 0 31
Ha jól tudom akkor  a volt Flottilla parancsnok Molnár Gábor  lett újra a tüszerész és flottilla összevont pk -ja.
Előzmény: ppgman (30)
ppgman Creative Commons License 2006.03.06 0 0 30

A tv-ben a minap mint "Nyugalmazott tuzszeresz"nyilatkozott az a Molnar ezredes, aki az utobbi evekben a tuzszereszek es flottillasok parancsnoka volt. 

 

Ha o mar civil, akkor lehetseges, hogy idokozben Szollos Bela ornagy/alezredes lett a parancsnok?

oszii Creative Commons License 2006.03.06 0 1 29
szia hadihajos én is a flottillánál vóltam sorkatona 1984-1985 agusztusáig az AM-22 gépész Székely Ferenc "Csumpi" volt a kapitány Kispál András örmester a fögéfész ha tudsz valamit roluk irj az email cimemre oszi@emitelnet.hu ha tudod hol laknak vagy a telefon számukat elöre is köszönöm "osszii"
peye Creative Commons License 2006.03.03 0 0 28

A Sirankó Ferinek Én adtam a Sír Kán becenevet, a tigris után, a hangja okán.

Megragadt rajta, és nem is haragszik érte.

A Sport Büfében pedig Én is ott voltam.

üdv: peye

Előzmény: hadihajos (27)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.03 0 0 27
El nézést a helytelen dátumért, a szöveget előbb irtam és a fotón lévő dátumot csak a nagyitás után vettem észre. Mit tudtok a Tiborról. jelenleg mivel foglalkozik? Sirkövi (Sirankó) tudom még mindig ott van. Én 1989-ben jöttem el, de az ünepségeken és a nyugdijas találkozókon részt veszek. legutóbb is ott voltam a Sport büfében tartott év búcsúztatón.
Előzmény: Nán (23)
peye Creative Commons License 2006.03.02 0 0 26
Ez így igaz, de miután logikus volt, olcsó, és tökéletesen végezték a dolgukat, gondolom megtiltották Neki, mert 94-ben már nem láttam a birkákat!
Előzmény: Nán (25)
Nán Creative Commons License 2006.03.02 0 0 25
Azért a Dinónak a két birkája is sokat tett, főleg a kerítésen belül.
Előzmény: peye (24)
peye Creative Commons License 2006.03.02 0 0 24

AZ BIZTOS!!!!!!!!!!!!

Dínó megölte volna a katonáját, vagy az enyémet, mert állandóan tőlem kért kölcsön katonát, mert feadatot azt adtak neki, csak embert nem!

A szokásos: A terület, feladat marad, ill. több lesz, az emberek meg 1/3 annyian sincsenek, mint kellene!!!!!!

Előzmény: Nán (23)
Nán Creative Commons License 2006.03.02 0 0 23
A képen levő felirat szerint a kép 2003-ban készült. Ilyen nagy gyomosságot, gazt, fűvet 2001-ig nem lehetett látni a tároló helyeken sem.
Előzmény: hadihajos (21)
hadihajos Creative Commons License 2006.03.01 0 0 22
Tüzszerész munkavégzése a dunán
hadihajos Creative Commons License 2006.03.01 0 0 21
Naszádok solyán a kikötőben 2000-előtt
hadihajos Creative Commons License 2006.03.01 0 0 20
Az aknásznaszád tpikról értesültem erről a helyről mint öreg hadihajós örülök a helynek és érdeklődésnek.A flottila történetéből fotó azoknak akiket érdekel.akvárium hajó az AM-11 bőlilyen lessz a 12-es isakvárium hajó az AM-11 ből
Nán Creative Commons License 2005.12.04 0 0 19
Elnézést ! A cím helyesen: www.netlabor.hu/ roncskutatas
Előzmény: Nán (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!