Lenne egy problémám. Ez egy viszintes panoráma 1-ik része lenne, ezzel a részével van a gondom. (Még nincs vágva a kép+ilyesmi csak csináltam egy képernyő pillanatképet.) . A képek összerakásánál a program a hullámzó viznél nem tudja (?) jól összerakni a panorámaképet egy zavaró vonal szerűség van a képen. Jövő héten talán sikerül elmennem a balatonra, kevés időm lesz egy bringatúra keretében fotózni, és nem szeretném hogy az összes képem ilyen legyen.
- Mit kellene csinálni/beállítani hogy ennyire ne legyen látványos az összrakás?
Azért kell kézből, hogy ne legyen rajta az állvány, hiszen ebből lesz befoltozva az a rész amit az állvány kitakar. Ettől függetlenül lehet lefelé fordított fejjel is csinálni képet.
Minden esetben porté állásról van szó. A 'nadir' az a pont ami a függőlegesen a gép alatt van, ennek ellentéte a zenit, ami a fejünk feletti pont. Az állvány helyét lehet logo-val helyettesíteni, vagy retusálni. Utóbbinak több technikai megoldása létezik, amiről itt a fórumon is lehet bejegyzést találni, illetve a www.panoramafotozas.lap.hu-n
Kezdő vagyok a kérdésben. Sigma 10-20 al szeretnék teljes gömbpanorámát készíteni, de nem teljesen világos, hogy a korábbiakban leírt expoziciószám az portré vagy landscape módra vonatkozil. Érdekelne. hogy mit jelent a Nadír kifejezés. Az sem világos, hogy az állvány helyével mi történik.
hali! érdekelne nagyon ez a panoráma fotózás téma, a gömbpanoráma is nagyon bejön bár ahhoz "kicsivagyok" még..:) van erről valami ajánlot irodalom, hogy mit hogyan mivel miért? vagy esetleg valaki eltudja nekem magyarázni? köszi balázs
Ajánlom őket: http://www.poster.hu/index.php Legjobb személyesen odamenni, és a helyszínen el tudod dönteni, hogy milyen alapanyagra milyen minőséget kérsz, nagyon segítőkészek. Vidd magaddal a képet, mert azonnal betöltik PS-be és ha kell akkor még, tudsz módosítani rajta. Állitólag a minden eszközük szinhelyesen össze van lőve, tehát amit a monitorukon látsz, az lesz a nyomaton is.
Életemben először játszottam kicsit a PF-fel és ez lett belőle. Tudom, hogy vannak hibái, de nekem tetszik. Szeretnék belőle papírképet csináltatni. Hol dolgoznak szépen és kifizethető áron?
Ma kipróbáltam az udvaron (végre nem esett az eső...) a Nikon 10-24-et 8+4+4 és 6+4+4 verzióval is, az utóbbi esetén sem maradnak lyukak, bár azt nem tudom mekkora az átfedés, de a Ptgui csont nélül összerakta (csak arra kellett ráávennem, hogy az Exifből kiolvasot 10 mm nem circular lens, hanem normal...)