Továbbá legutóbb mikor felvetetted is volt említve a főtengely jeladó.
Ki kell cserélni, így kizársz egy lehetőséget.
Az is elöl van, megsérülhetett, sok szereldében meg nem foglalkoznak csak az adott ominózus problémával amit kezelniük kell, vagy fel lett hívva rá a figyelmük.
Simán visszamegy a szétnyalt csavar, meg a repedt főtengely jeladó is ha úgy adódik.
Múltkor csináltam egy 206-ost, amelyik random leálldogált. Azon a főtengely jeladó volt a ludas, pedig diagon nem látszott semmi hiba. Természetesen amikor leállt, nem voltunk ott, nem volt diag rádugva, akkor a paraméterekből kiderült volna a főtengely-jel probléma.
Persze ez csak egy ötlet, más oka is lehet, de a jeladó nem drága, ha nincsen mód a méregetésre, diagolásra, egy próbát megérhet a csere.
Korábban már jeleztem, hogy furán melegszik a hűtővíz és néha leáll a motor.
A tél miatt most nem foglalkozom a hűtővízzel :), de a motor leállás már elérte azt a szintet, hogy nem akarom vezetni ezt a kocsit.
Reggel munkába még hideg motornál visszaváltás közbe kuplung be és szépen leáll, olyan 50-nel gurultam. Nincs nagy baj, szépen beindul. Pár km múlva ismét leáll, de olyan mintha én állítanám le, mármint szép lassan pl váltok 2000 fordulat és onnan leesik a fordulat. Ennyi. Aztán még kétszer le akart állni, de kb lesett 200 a fordulat és fel is ugrott. Végül még kanyarodáskor is leállt. (13 km jöttem) Néha elindulásnál is van ilyen, mintha én lennék béna és lefulladnék, de gyanakszom, hogy olyankor is azért áll le.
Viszont nagyon szépen indul bármikor.
Van, hogy a fordulatszám megálláskor "hullámzik", azaz olyan 1000 és 800 között tesz pár kört a mutató és aztán állapodik meg alapjáraton, de azt sem mindig. Van, hogy tartja 1100 körül és csak megálláskor ejti le 800-ra.
Én gyanakszom fojtószelep állás érzékelőre és alapjárati szelepre. De ennek ellent mond, hogy tényleg olyan szépen esik le a fordulat, mintha én állítanám le.
Elejét összetörték és azóta csinálja ezt, de aki összerakta, azt mondta, hogy ők karosszériások, úgy rakták össze ahogy kell, motorhoz nem nyúltak.
Van egy 2007-es gyártású 1.4 HDI motorral és manuális klímával szerelt 206 sw-m.
Az lenne a probléma, hogy állandóan párásodnak az ablakok,a szélvédő, minden páramentesítő csodaszer ellenére.
Olvastam, hogy a klímában lecsapódó nedvességnek van egy elvezető csatornája és ennek eldugulásá vezethet hasonló problémához, de ennek a csatornának a helyéről nem írnak sehol.
Szőnyegek nem nedvesek.
Mit lehetne tenni ennek elkerülése végett, mit lenne érdemes átnézni az autón?
Üdv. Szerencsére nem foszlott a szíj csak szakadt egy helyen. Nekem is ez a furcsa hogy minden egyből meghal. Készített az asszony egy képet amikor megváltozott a hangja. Járó motornál készült a kép és akkor minden működött. Miután leállította utánna én indítottam el hogy beállljak az udvarra és már akkor semmi sem működött.
Kérdés, biztos, hogy összefüggés van a szij szakadás és a keletkezett hiba között?
Ha igen, akkor azon a részen kellene szétnézni, ahová oda csaphatott a szétfoszló ékszij!
Nyilván, ha szij nélkül indítottad, nincs töltés, nincs szervó, meg klima sem...de nem kellene ettöl mindennek behalnia!
Esetleg azon a részen valami vastagabb testkábel nincsen?
Én nem tudtam annyira lenyomni a lengőkarokat, hogy kiakadjon a talpas gömbfej..A lengőkar fém része hozzáért a bölcsőhöz. Így nem volt más választás, a lengőkarral együtt kellett kibányászni a csonkállványt, teleszkópot..
Pedig a szerelési doksiban is csak a lengőkart kellene lehúzni. Hát én nem tudtam.
Sziasztok, Olyan kérdésem lenne a 1.4Hdi hátsó kipuf dobját ha felrakom az 1.9 D-re ugyanolyan jó lesz mint a gyári dobbal?Vagy nem lesz baja hosszútávon motornak? Lóerőben hasonló a két motor. A dob belsejében sem sok különbség lehet gondolom én.
Nem ment szét a futómü geometriája, eleve szarul volt beállitva a kerékösszetartás...
Nem tud szétmenni...mert semmi nem állitható az összetartás kivételével...semmi nem nyúlik meg, zömül össze!
S mivel kiderült, hogy minden hiresztelés ellenére a két toronygumi is azonos alakú volt...ha már emiatt újra szét kellett szednem, visszatettem a gyárit, ami egyébként hibátlan volt, most van két új polcon, ami ebbe a kocsiba már sosem fog kelleni...
Kétszer szedtem ki és raktam vissza úgy a telókat, torony csapágyakat, hogy nem volt kivéve a lengökar!
Csak nekem kicsivel spécibb rugóösszehúzóm van hozzá...hidd el simán megoldható bent lévó lengökarokkal is, semmit nem kellett kikötni hozzá, csak a telót lent, fönt...
Mivel teljes felujításon esett át az első futómű is, így mindent kiszereltem.. És igen, tényleg "lehetetlen" visszatenni a teleszkópot, ha a lengőkar benn van :)
Ezt így célszerű és szakszerű megcsinálni, hogy a lengőkarokat is kiveszed és leoldod a nyomtávrudat.
Különben szétnyomódnak a szilentek a lengőkarokban, elfeszülnek a nyomtávrudak és összebarmolódik a lengéscsillapító fényezése, majd hamarabb korrodálódik.
Kapkodós, igénytelen szereldékben és szerelésnél szokták a csonkállványt lerúgva szerelni a lengéscsillapítót.
Nem kizárt akkor, hogy emiatt ment szét a futóműved geometriája amit néhány hozzászólással lentebb taglaltál!
Nekem a fordulatszámmérő kezdett napról napra minuszba csalni... Végül megállt 4000-nél, ekkor szétszedtem az órát, a mutatót nullára tettem. Azóta is jól mér :)
Kis 206-osomba RB3 kazis rádió van, és szükségem lenne a kódjára, amit természetesen a könyvében, és a papírjai között nem találok. Van rá mód valahogy kideríteni?
Üdv Urak. Adott 1 2000 évi 2,0 hdi 206. Elszakadt a hosszbordás szíj a klímakompresszor halála miatt. Abban a pillanatban még működött a műszer egység. Következő indításnál viszont már csak a visszajelzö lámpák működtek. Nincs km számláló,fordulatszám,üzemanyag,szint jelzés,km/h és vízhőfok visszajelzés. Cserés a műszer vagy más probléma megoldás is van rá? Válaszokat előre is köszönö. István.
A következő gondom lenne, 2005 ös 1,1 es autóban egy különleges jelenség ütötte fel a fejét,4 sebességi fokozatban 2000-2100 fordulaton és 50-55 km sebességnél ha csak lassan megyek akkor el kezd rángatni, ha lentebb megyek vagy fentebb elmúlik, csak a 4. ben csinálja. Valakinek esetleg van valami segitő ötlete, most volt gyertyacsere,hengerfejtömités csere.