Keresés

Részletes keresés

klsderm Creative Commons License 2006.11.20 0 0 1512
Kedves aaalat!

 

A világon a fénykezelési árak általában magasabbak, mint nálunk. Izraelben azért lehet olcsóbb (?), mert a nagyobb cégek innen jönnek (Lumenis, Syneron, stb.), sokkal jobban hozzáférhetőbbek a legjobb masinák. Az én gépeim is izraeliek. Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen géppel kezelték?

 

A jó fénykezelés nagyon fáj. Csak itt mondom a fórumon. Akinek nem fáj a kezelés, annak gyorsan vissza fog nőni a szőre. Bárki, bármit mond.

 

A lábszárát én is lekezelem és vállalom, hogy 10 éven át, ha kinő a szőrzete, úgy a kifizetett 6 kezelésen felül ingyen kezelem. A feleségem lábán most is hébe-hóba van egy-egy szőrszál. Előtte fotó, a kinövesztett szőrzettel. Akkor jön kezelésre és úgy, ahogy én előre berendelem. Ok? 

 

Várom a jelentkezését a http://klsderm.hu/posta.htm részen.

 

Kádárdr

Előzmény: aaalat (1509)
HairF Creative Commons License 2006.11.20 0 0 1511
Elmondanád nekünk, hogy mikor volt az utolsó kezelésed? Hány kezelésen estél már át? Milyen lézerrel/IPL-el kezeltek? Mennyibe került?
Előzmény: aaalat (1509)
Teaway Creative Commons License 2006.11.20 0 0 1510

"a kezelés előtt sűsű"

 

Mint a sárkány? :DDD

Előzmény: aaalat (1509)
aaalat Creative Commons License 2006.11.20 0 0 1509
heló,

én még külföldön kezdtem el lézeres szőrtelenítést csináltatni, már több, mint másfél éve. hát először is kint (izraelben) jelentősen olcsóbb, mint itthon, mert ott nem alkalmanként kell fiztni, hanem testtájanként. vkinek 5, vkinek 8 kezelés kell, tök mindegy, uannyiba kerül.
na az h nem fájdalmas nem igaz, nekem legalábbis marhára fájt (fazont és hónaljat csináltattam), és nem épp alacsony a fájdalomküszöböm.
viszont: nagyon elégedett vagyok az eredménnyel!!! már egy kezelés után szembetűnő volt a különbség! még mindig van ugyan pár szál a hónaljamban pl, de olyan kevés, vékony és világos (a kezelés előtt sűsű, sötét és rengeteg volt), h csak akkor veszem egyáltalán észre h megnőtt, ha már vagy egy centis a szőr!!
és még valami, amit itthon egyáltalán nem láttam: ha akár 5-10 év múlva visszanő egy része, visszamehetek a szerződéssel!!! és újra megcsinálják!!

most a lábamat szeretném megcsináltatni de elég kiábrándító dolgokat olvastam itt. az ipl-es "végleges" szőrtelenítésre és jó esetben 7-8 évet mondanak...
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 1508

itt megtalálod:

 

www.szortelenites.freeweb.hu

Előzmény: Andy7013 (1506)
ildi0308 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 1507

Kedves Andy!

 

Mielőtt belefogsz bmelyik kezelési módszerbe, nem ártana tisztáznod az egyéb bőrproblémáiddal kapcsolatos dolgokat.Az általad leírtakból nem derül ki, hogy ez mit takar, azt javaslom konzultálj bőrgyógyásszal, mielőtt belevágsz-ha ilyen jellegű a problémád. Utána ráérsz eldönteni, hogy melyik eljárás a szimpatikusabb.

 

Tisztelettel:Ildi

 

 

Előzmény: Andy7013 (1504)
Andy7013 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 1506

 Szia!

 Coconuts javasolta kérjek tőled tanácsot, megtudnád adni a kozmetikusod címét,

 vagy elérhetőségét, és az árakat.

 De bármilyen tapasztalatot szívesen veszek.

Előzmény: Törölt nick (1501)
coconuts Creative Commons License 2006.11.17 0 0 1505

Szia, új társunk. a többség véleménye alapján (ha az elektrolízist választanád)

Krike kozmetikusa tűnik a legmegbízhatóbbnak. Sajnos személyes tapasztalatom nincs Vele kapcsolatban.Számolgattam, több ezer szál esetén ez igen sokba kerülne.

Jó lenne találni kedvezőbb árakat is , de csak is akkor ha olyan minőséget nyújtana

más elektrológus is, mint Ő. Ha lenne rá lehetőségem, én az Ő személyét és módszerét választanám az eddig olvasott tapasztalatok alapján. Persze ez csak az én véleményem.

Előzmény: Andy7013 (1504)
Andy7013 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 1504

 Sziasztok!

 Még új vagyok. Végig olvastam a fórum hozzászólásait, de nem lettem okosabb a

 "véglege szőrtelenítést" illetően. Szeretnék tanácsot kérni, akár olyantól aki  

 valamelyik módot kipróbálta (és végig is csinálta), és siekrült megszabadulnia a

 nem kívánt szőrzetétől; vagy korrektül csinálja (orvos, kozmetikus).

 Az évek során  nekem is sok  bosszúságot okozott a szőr eltávolítása, és elvagyok

 keseredve :(.

 A különféle honlapokat olvasva az a benyomáson van, hogy igyekeznek

 megfoghatalan ígéretekkel elcsábítani az embereket. Nem merek csak "úgy"

 próbálkozni, mert félek a kudarctól, hogy nem sikerül és marad minden a régiben.

 (Nem vet fel a pénz, és mivel nem párezer forintos kezelésekről  van szó nem

 engedhetem meg magamnak, hogy az ablakon kiszórjam. Ezért akarok biztosra

 menni.)

 FEHÉR bőrű vagyok, sötét barna hajjal, így elég feltünő. Próbáltam kendőzni, de már

 egyre rosszabb. Mivel más bőrproblémáim is vannak, nem tudom, hogy egyáltalán

 milyen módszert válasszak. Nem kritikát kérem, hanem tanácsot.

 Előre is köszönöm, mindenkinek!!!!!

 

 

 

kata62 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 1503
Kedves Ildi,

Köszönöm a segítséget, végül is rendeződni látszik a problémám. Léptem, (és lehet, pont annak hatására, hogy megtudtam, a Blend-módszer nem csodaszer), és most már kitartok az általam választott módszer és személy mellett. Ha sikerrel járok, a végén megosztom a tapasztalataimat, addig pedig elköszönök mindenkitől.

Üdv.: Kata

Előzmény: ildi0308 (1500)
Nisoa Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1502

Köszönöm. Kitartok! :) és én is mindenkinek kívánom, hogy valamilyen úton sikerüljön elérnie a célját!

Az én gépem egy computervezérelt digitális masina. 288előre beállított programmal, bőr viztartalom ellenőrzővel-és ha túl száraz vagy túl nedves a bőr ahhoz állítja az értékeket Aztan pl. sajat magát is inditja beállított időintervallum után,ha érzékeli a beszúrást, de kapcsolható teljesen manuális módra is és akkor pedállal lehet indítani. Meg tud még egy tucat apró kis dolgot...

Előzmény: Törölt nick (1501)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1501

Igen doktor úr, így már jó a levezetés. Nem tudom, máshol hogy van, de ahova én járok, ott minden szőr ugyanannyiba kerül, területtől függetlenül.

 

Nisoa, kitartás, és sok sikert kívánok Neked! Bennem is felmerült régebben az, hogy magamnak csináljam, mondván, hogy úgy biztos könnyebb lenne. Viszont féltem belevágni, és lusta is voltam hozzá. És azt azért képzelem, mennyi lelkierő kell, hogy rávedd magad saját magad kezelésére :( Szóval biztos, hogy nem ez a könnyebbik út, minden tiszteletem!

 

Neked egyébként pedálos géped van, vagy olyan, aminél kézzel kell ráadni az áramot?

Előzmény: klsderm (1496)
ildi0308 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1500

Kedves Kata!

 

Kicsit mellbevágott, amit az Erzsi mondott neked. Amúgy ő nagyon jó szakember és elsőként próbálja ki a gépeket, amiket anno az édesapja is készített. Tudtommal alkalmazta ezt a módszert, amit már írtam neked családi vállalkozásként van egy cégük és forgalmazzák ezt a gépet is-szóval nem értem.Majd felhívom és megkérdezem tőle.Sajnálom, hogy így sült el ez a dolog, igyekszem helyre hozni és olyat ajánlani, aki megcsinál és jól.

Azért mertem őt ajánlani, mert évekkel ezelőtt ő csinálta nekem a szemhéjamon a tetoválást-nagyon szép és alapos munkát végzett.Határozottan emlékszem, hogy végzett epilálást is.Ha beszéltem vele, referálok, hogy miért ilyen negatív a hozzá állása, amikor az általuk forgalmazott gépeket is ő mutatja és tanítja be.

Ildi

Előzmény: kata62 (1499)
kata62 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1499
Kedves Ildi és Nisoa!

 

Telefonon beszéltem az általad ajánlott kozmetikus hölggyel, aki közölte, hogy nem dolgozik Blend módszerrel, és nem is ismer senkit, aki evvel a módszerrel epilálna. (Zárójelben megjegyezte, hogy a Blend módszer – parasztvakítás). Most, az Ildi és Nisoa által leírtak alapján látom, hogy sokkal bonyolultabb a dolog, mint gondoltam.

Nisoával szívesen felvenném a kapcsolatot, szeretnék tanácsot kérni tőle, ha lenne rám egy kis ideje, de az nagyon személyes, ha megkaphatnám az elérhetőségét a mail-címemre, annak nagyon örülnék: kata1962@citromail.hu. Előre is köszönöm, üdv.: Kata

 

Előzmény: Nisoa (1498)
Nisoa Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1498

Tisztel Ildi és Kádár Dr.!

 

Örülök, hogy sikerült valamelyest pozitiv benyomást keltenem, és alapos embernek tituláltak. Ezt valahol én is így gondolom magamról. És igen sajnos sokan azzal teszik tönkre a szakmát, hogy csak úgy vesznek egy gépet és elkezdenek kezelgetni háttértudás nélkül. -Vonatkoztatva mind az elktrolízisre, mind a lézer/ipl üzletre. Tisztelet a kivételnek.

A munkáimat nem is ismerhetitek, maximum csak akkor ha engem ismernél, mert ugyan bárkinek nagyon szivesen adok tanácsot, feltéve ha tudok; de bármennyire hihetetlen is egyáltalán nem vagyok érdekelt a szőrtelenítő -bizniszben. Én csak is magamat kezelem.

A saját káromon okulva jutottam el idáig. Az elmúlt kb 4-5évben jópár lézerklinikát végigjártam kb 15körüli lézerkezelésen/egy terület voltam és valamivel több, mint 1millió forintom fájta ezeket a próbálkozásokat. Nem azt mondom, hogy teljesen eredménytelen volt a dolog, mert nagyon sokat segített még lelkiekben is, de én többet vártam. Ezután határoztam el, hogy kézbe veszem a saját ügyem és elkezdtem tanulni az elektrolízist, majd megvettem a profi kis gépemet és nem is tervezem a jövőre nézve, hogy valaha mást üzletszerűen szőrtelenítsek vele.

De még egyenlőre szimpátia alapon se vállalnám, mert még rengeteg gyakorlásra van szükségem, hogy mást is 100%os biztonsággal tudjak kezelni. Egyébként eddig nem égettem még maradandóan meg magamat. :)) -hála a jó gépemnek és a betartott előírásoknak, na meg az elő-,útókezeléseknek.

 

/where dreams come true.../

Előzmény: ildi0308 (1494)
klsderm Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1497
Kedves Nisoa!

 

Köszönöm a gyors és értékes választ.

Februárban vizsgáztam Párizsban a Comet (dióda lézer + RF) gépből, és most kaptam meg egy hónapja a gépet. A lízingje azt hiszem eléggé meg fog izzasztani. Aki szőrtelenít, az tudja, hogy igazából a szezon novembertől május végéig tart. Utána csak megalkuvással lehet jól dolgozni. Ezért ebben az évben már nem akarok új dologba kezdeni. Tavasszal, nyár elején visszatérek a gépvásárlásra, addig is gyűjtöm az infót.

 

A válasza is és Ildi is azt bizonyítja, hogy nem arról van szó, hogy veszünk egy gépet, aztán kaszálunk, hanem keserves, hosszú tanulás után lesz meg az elismerés. Addig is nagyon sok „szakembernek” rá fog menni a szavahihetősége (jobb esetben csak az, és nem az egész pacientúrája) a rosszul bevállalt gépre, módszerre.

 

Csak kíváncsiságból kérdezem, tényleg azért vette a gépet, hogy csak önmagát kezelje? Nagyon érdekes. Én is sokszor elhatároztam, amikor új számítógépet vettem, hogy most nekiállok és megtanulom, nem leszek kiszolgáltatva a computer szerelőknek, programozóknak, de sohasem volt tehetségem és erőm hozzá.

Még egyszer köszönöm az infót a gépről.

 

Kádárdr

Előzmény: Nisoa (1493)
klsderm Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1496
Kedves Krike!

 

Az árakkal kapcsolatban csak feltételezésekbe bocsátkoztam.

Segítsen nekem, ha már úgy is vezet naplót, biztosan a ráfordítás is pontosan meg van. Azért írtam a 30 és 100 Ft-ot, mert a fórumon ezeket az árakat adták meg. Úgy gondoltam, minél kisebb a terület, és kevesebb a szúrás, annál drágább viszonylagosan. Tehát a lábszáron kb. 19.000 szúrás volt, ez szorozva 30 Ft-tal fél millió felett van. Míg a bajuszt is ezzel számolva, amint írja 1/3 készenlét kb. 30 ezer Ft. Tehát a teljes bajusz készre 100 ezer felett jön ki? Jól írom?

 

Kádárdr

Előzmény: Törölt nick (1491)
ildi0308 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1495

Kedves Judit!

 

Felkerested e a doktort? Ha igen és nem probléma, akár priviben is leírnád, hogy mit mondott? Van egy új kezelés amivel javíthatunk a vitilligos állapoton, ha esetleg érdekel szívesen segítek. Igaz sok kezelésre van szükség, de kítünő eredmények vannak. A kolléganő Bp-en dolgozik.

 

Ildi

ildi0308 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1494

Kedves Nisoa és fórum olvasók!

 

Olvastam a hozzászólásaidat, én több, mint 10 éve foglalkozom a szőrtelenítésekkel is. Ahogy írtad pl. egy bajusz kezelése 2 évig is eltarthat. Ez így is van, mivel ha nem az anagén fázisban van a szőr csak depilációt végzel. Mivel rengeteg tüsző lehet telogén fázisban az adott kezelési időpontban, időnként az elektrolízist is ismételni kell, hogy az aktivizálódott tüszőket is véglegesen ki tudjad írtani.

Igaz, hogy ősz szálakat csak elektrolízissel célszerű kezelni.

Sajnos nagyon sok pácienssel találkoztam már, akiket rosszul kezeltek elektrolízissel és most hozzuk helyre-amennyire lehet. Igaz, lézer kezelés utáni problémák is gyakran előfordulnak. 

Sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon hiányosak a kezelők tudása és gyakorlata.

Örülök-igaz a munkáidat nem ismerem, hogy van olyan szakember, aki mélyen beleveti magát abba, amit csinál.Meg merem kockáztatni, hogy alapos ember vagy!

Az ipl/ lézerrel végzett kezekésekkel is gyönyörű eredményeket érünk el, itt is végzünk ismétlő kezeléseket.

Amint már régebben is írta, mindig az egyénnek megfelelő kezelési módszert kell választani. A fotorejuvenációs kezelések is igen bonyolultak, előfordul, hogy pl.hónalj kezelésnél 2-3 hónapig telogén fázisban maradnak a szőrök, ilyenkor várun a kezeléssel és csak később folytatjuk.

Rengeteg féle lehetőségek állnak fel az összes kezelési eljárásnál, ami egyedenként eltérhet. Ehez évek tapasztalatai szükségesek.

 

Kata: Felkerested a hölgyet, akit ajánlottam?Ha igen, kérlek referálj coconutnak.Köszönöm.Amúgy így ismeretlenül igaz, de meg merem kockáztatni, hogy vedd fel a kapcsolatot Nisoa-val.

 

Tisztelettel:Ildi

 

Nisoa Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1493

Természetesen abból indulunk ki az elektrolízises kezeléseknél, hogy epiláljuk a szőrt és ne depiláljuk. -még a bajusz tájékon is. Különben csipeszelhetnénk is egy életen át és nem kéne 35 vagy akármennyi Ft-ot szálanként kiadnunk. Attól, hogy gyengébb a kezelés, még hatékonyságában meg kell egyezzen más területek kezelési hatékonyságával.

 

Itt több okból se lehet olyan módszereket alkalmazni, mint a lábon pl. (szőrök közelsége, terület érzékenysége, állandó fény érte terület..stb). Ezért nem lehet akkora energiával dolgozni, de attól még egy anagén fázisban lévő szőrszálra helyesen bevezetett tűvel közel~100%os kell legyen a hatás. csak más beállításokkel és esetleg más tűkkel, de semmiképpen nem az újra növő szőrszálakat epilálják újra.

 

Egy kis szemléltető összehasonlítás:

 

A bajusztájékon 500tüsző van cm2 -enként, ami igen nagy számnak számít, míg pl a lábon csak 60 ez az arány. És átlagosan 65%anagén fázisban, ami elég kedvező, míg a lábnál pl. csak 20%.

A bajusznál a telogén fázis 6hétig tart, az anagén 16 hétig, míg a lábnál az anagén szakasz megegyezik ezzel, de a telogén periódus már 24 hét.

Azaz ahhoz,hogy végleges eredményt érjünk el elektrolízissel bajusznál heti 30perces kezelés szükséges 6hónapig, majd 2-3hetente ismét 6hónapig és a következő évben már csak 1-1,5 havonta egy 30 perces kezelés. Ez így leírva kicsit soknak (~2év) hangzik, de körülbelül ez az ára - időben- a teljes szőrzet kiirtásának ezen a részen.

 

Amennyiben ön elégedett és eredményt lát a fény+RF hatékonyságában nem kell mindenáron elektrolízisen gondolkodni. Viszont a két módszert sokan nem ajánlják egymással keverve. Ha valaki elkezdett lézerezni vagy ipl-ezni egy területet és -tegyük fel- nem járt eredménnyel és elektrolizissel szeretné befejezni az epillálást az elektrológus igencsak meg fog szenvedni ezen a részen és sokkal több lesz a depiláció, mivel a lézer sok esetben deformálja a szőrtüszőket és azok meghajolnak a bőrfelszin alatt, ahova igen nehéz -körülményes -és sokaknak lehetetlen egy majd egyenes tűt bevezetni egy görbe tüszőbe. Ezért ha bele is vág gép vásárlásába és pl egy mellbimbó körüli területet már tudja, hogy a fény nem visz el, érdemesebb csak elektrolízissel kezelni.

 

Gépek esetében engedje meg, hogy szinte - minden külföldi elektrológus véleménye által - a piac legjobbját ajánljam. Nekem ugyanezen gyártótól van egy valamivel kisebb tudású gépem, de már ezzel is teljesen elégedett vagyok.

A VMC tudásban minden társát lefölözi. Akár autómatikusan tűbeszúrás után beállítja  a computer az általa ajánlott értékeket, így figyelve hogy megfelelő energia kellő ideig a kívánt hatást elérve a bőr megégetése nélkül hasson.

Ez a Silhouet-tone cégnek a sequentium VMC gépe. 3300$ + kiegészítők(tűk,nagyító,sterilizátor,lámpa...)

A www .prestigeelec. com -cégnek teljeskörű szolgáltatása van, minden kiegészítő és gép beszerezhető tőllük és igen kedvesek. - ez volt a reklám helye. :))) -bár nem kapok tőllük százalékot. :'((

 

 

/where dreams come true.../

 

Előzmény: klsderm (1490)
nn99 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1492

Helló mindenkinek!

Tud-e valaki olyan "szőrtelenitő" klinikáról (IPL vagy lézeres), ahol OTP Egészségpénztárra lehet a szolgáltatásokat igénybe venni?

Csinálna valaki egy olyan listát, ahol IPL-el szőrtelenitenek?

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1491

Kedves Kádár dr.!

 

Köszönöm a magyarázatot, így már én is jobban értem. Nem mintha értenék hozzá, de azért érdeklődöm, és jó tudni, hogy ez az egész hogyan működik.

 

De azért lehet, hogy bajusztájon egy kis félreértés van. Eddig a bajuszomnál csak az 1/3-ához nyúltunk egyáltalán hozzá, a két széléhez, itt történt a 900 szúrás, és ez a terület kész is, nem nőtt vissza már jó ideje. (Megjegyezném, hogy azért hosszú hónapok alatt, mert egyszerre mindig csak kb. 40-50 darabot szedett ki a kozmetikus, hogy kímélje a bőrt és hogy ne látsszon a bőrön a kezelés nyoma.) A többi 2/3 meg majd sorra kerül valamikor. Nem tudom, mire vonatkozik a 100 Ft-os szálankénti ár, ez félrevezető, hiszen bajusznál is ugyanannyiba kerül egy szál, mint máshol. Lehet, hogy én értettem félre, de ez így nekem nem volt világos.

klsderm Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1490
Kedves Nisoa!

 

Látom, hogy Önnel ténylegesen kialakulhat szakmai vita, mindegy, hogy kinek mi a végzettsége. Gyakorló kezelő, aki tisztán látja, hogy a szőrtelenítés nem fekete és fehér, üdvözítő és elvetendő módszerek sokasága, hanem egy árnyalt, nagy tapasztalatot igénylő szakma. Még nagyon sokan és sokat fognak fizetni ezért az információ hiányért. Ebbéli hiányosságomat próbálom most én is kielégíteni.

Krike bajuszánál nincsen heg. Ezt megvizsgáltam és látta Olasz dr-nő is. Nem volt pihe, semmilyen látható szőr, és ugyanakkor láthatóak voltak a folliculusok (a szőrtüsző bevezető nyílásai). Nem úgy, mint a combon, vagy lábszáron. Olyan volt a bajusztáj, melyről minden szőrtelenítő szakember álmodik. Sajnos én nem tudok ilyen eredményt prezentálni lézerrel, ugyanis a pihe megmarad, hosszabb, rövidebb hosszban.

Nem a nagyenergiájú szőrtelenítésben vagyok érdekelt, hanem a szőrtelenítésben. Ha veszek elektrolízáló készüléket, a legjobbat, akár a legdrágábbat fogom beszerezni. Problémát okoz a mellbimbó epilálása és az állon, bajusztájon megmaradó ősz szőrszál. A mellbimbón azért, mert ott 10 mm-es is lehet a gyökérhüvely és oda nem ér le a fény, az őszt meg nem mindet viszi el az ELOS. A tapasztalatom az, hogy kb. a felét elviszi, de ez a pácienseknek nem elégséges. Joggal.

Nem értem a következő mondatát: (írja Coconuts, amire már részben reagáltam)” Ha a kezelő csak az anagén fázisban lévő tüszőt „támadja”, akkor drágább, fájdalmasabb és hosszabb, mint egy jó minőségű fénykezelés.”

Válaszoltam az anagén részre, de még nem a „drágább, hosszabb” kifejezésre. Szerintem, és itt kérném a segítségét, Krike bajusztájékán egy jó minőségű depilálás történik, és nem epilálás. Ezt támasztja alá, hogy hosszú hónapok alatt 900 szőrszálat lőttek ki és 30%-os eredménynél tart. Tehát a kozmetikusa nem a hajhagymát öli el, hanem az akkor kinövő szőrszálat (heg és égés nélkül) pusztítja el. Azt írja Krike, csak a bajusz 1/3-nál tartanak. Ez még 30 Ft-os darabonkénti lövésnél is iszonyatos pénz és idő. De a bajusztájon 100 Ft-os árral mennek. Ezért így a teljes bajusz több százezer Ft-ra is kijöhet. A kérdésem az lenne, mielőtt belevágnék gépvásárlásba, hogy ezt Ön tényleg véglegesnek tartja, mert a számok azt vetítik előre nekem, hogy a mindig az újra növő szőrszálakat depilálják csak. És a villanófény+Rf és dióda+RF fénnyel, váltakozva végezve olcsóbban, és hatásosabban dolgozom.

 

Előre is köszönöm a választ:

 

Kádárdr

Előzmény: Nisoa (1489)
Nisoa Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1489

Tisztelt Kádár Dr.!

 

Természetesen óvatosabban kell kezelni pl. a bajusz részt, de nem értek vele egyett, hogy mindenképpen heges marad. Amerikában több száz embernek sikerült bizonyítottan heg nélkül megszabadulni a nemkívánt bajuszszőrzetétől is.

Cél tényleg az anagén fázisban lévő szőr kezelése, de ezt se lehet kívűlről minden esetben 100%-osan megitélni. Akkor ha véletlen egy telogén hajat kezelünk az Ön szerint mindenképpen hegesedik?

Természetesen bajuszkezelésnél is másképp kell eljárni, mint mondjuk a comb részen. Ismert az elektrolizisben egy ugynevezett Kobayashi-Yamada metódus, mely techinkánál szigetelt tűt használnak, ami nagyobb energiával tényleg "mindent" visz a bőr alatt, de mégse égeti meg a felső réteget. És minden fázisban sikeresen alkalmazható.

A célpontos résszel egyet értek.

Az ELOS kapcsán meg megkövetem, mert elhamarkodottan irtam, ha ez igy van. Ennél csak a tapasztalataimra és az elképzeléseimre építettem. Lehet, hogy kiirtotta akár a benőtt szőrt is nálam (nem az ELOS-hanem pl. alexandrit v dioda), de az aztán a többivel együtt szépen vissza is nőtt. - Ezért tartok most ott, hogy más módszert választottam. De ez csak az egyéni tapasztalásom és elhatározásom. Egyébként meg mindenki maga viszi vásárra a bőrét, bármelyik módszert is választja.

Arra a részre most nem reflektálnék, hogy melyik miért lett népszerűbb. Erről is megvan az elgondolásom, de ez csak mégnagyobb ellentéteket szülne, ami nem célom.

 

üdvözlet

Előzmény: klsderm (1488)
klsderm Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1488
Nisoa: „Krikével egyetértek, sehol nem írja elő szakirodalom, hogy csak az anagén fázisban hat az elektrolízis”

Nem írja elő, csak azt tanácsolja, ha nem akarunk nagy heget, és hatásosan akarunk epilálni, akkor anagén fázisban kezeljünk! Ezt írom én is. Ezt teszik, ahogy írtam a bajusznál is. Ezt tudja Krike kozmetikusa is. Kérdezze meg, hogy milyen árammal dolgozik a lábszáron és milyen erősséggel az arcon. Nem egyforma az erősség. A lábszáron „mindent visz”, az arcon óvatos, és nem csak azért mert sűrűbb a szőrzet. De hát ezt leírtam elég részletesen.

 

Krike kérdezi: „Miért csak a növekedő fázisban hatna az elektrolízis?”

Még egyszer: ha kellő energiát adunk, akkor a tű mindent visz, mindegy, hogy milyen fázisban vagyunk!

 

Nisoa: „Ahogy a hsz második felében is írja a doktor úr, elektrolízisnél, ha helyesen választják meg az erősséget, minden szőrt ki lehet égetni, miért függene ez a növekedési fázistól? Hol tanítják ezt és mi az oka?”

Azt írtam, hogy akkor jó a szőrtelenítés, ha a szőrszál a növekedési szakban van, mert akkor elég nagy a célpont. Ez pontosan azt jelenti, hogy egy duzzadt (növekvő-anagén) tüsző a hőt kb. 10x jobban veszi fel, és nehezebben adja le, mint a környezete. Ez a hőtartás okozza a megégést. Fogjunk meg egy 100 fokos vattacsomót és egy 100 fokos acélcsőt. Azért kell anagén szakaszban szúrni, mert akkor a szelektivitás nagy. A tüsző (anagén) termikusan sérül, a környezet alig károsodik, nem lesz heg (arckezelés). Ha nagy a hő, minden károsodik, minden kiég, szelektivitás nuku, heg meg lesz. És ez átvisz a következő hamis állításba:

 

Nisoa: „Sőt.. Mig a lezernél ez fent áll, mivel a szőr vezeti a hőt a gyökérhez, és ha nincs anagen fazisban a szőr akkor a a subdermistől már feljebb helyezkedik el a szőrszál és nincs kapcsolatban a papillával, aminek az elhalasztás szinten fontos hogy az a jövőben ne termeljen szőrt.”

 

Ez nem igaz. Akkor hogyan tudja a nagyenergiájú fény a bőr alatt benőtt szőrszálat tartalmazó tüszőt elroncsolni? A lézer szelektivitása pont abban rejlik, hogy a bőr alatt is tudja, a benőtt szőrszállal rendelkező tüszőt, melegíteni, irtani, pláne az ELOS. És a dióda+RF lemegy 4 mm-re is. Minden alapja a szelektivitás: csak azt termikusan károsítani, ami a cél, a környezetet (heg) meg nem.

És itt nincs egy súlycsoportban az elektrolízis és a nagy energiájú fény. Egyszerű fizikai törvényszerűségek miatt.  Ezért lett 15 év alatt a fény népszerűbb, mint a tű 100 év alatt. Ezek a TÉNYEK. 

 

1990 óta vagyok főfoglalkozású magánbőrgyógyász. Akkor vettem az első elektro-epico kauteremet. Az eladó, szégyellem, de nem tudom a nevét adott egy műanyag flaskában néhány vékony tűt. Kérdeztem, mire való, mert még sohasem láttam ilyet (már szakorvos voltam). Mondták, a kozmetikusok epilálnak vele, próbáljam meg nyugodtan, Megpróbáltam. Heg, égési sérülés, fájdalom. Ennek az oka egyértelműen a „fakezűsségem” volt. Ha majd felveszem a KLSDerm repertoárjába az elektrolízist, akkor összeállok valaki aranykezű kozmetikussal.

Magam sohasem fogom végezni.

 

Kádárdr

HairF Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1487
Tisztelt Nisoa!

Szeretnék neked egy személyes üzenetet küldeni. Kérlek, add meg az email címed nekem:

hairf@hotmail.com

Köszönöm.
Előzmény: Nisoa (1485)
kata62 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1486
Kedves Nisoa!

 

Köszönöm a kimerítő választ, nagyon érdekes, amit leírtál. Látszik, hogy nem a könnyen feladó típusú emberek közé tartozol. Én is hasonló cipőben járok, de én magamnak nem tudnám és nem is akarnám csinálni az elektrolízist, bár volt már ilyen gondolatom régebben, amit sikeresen elhessegettem magamtól.

Krike kérdésfeltevésére is nagy érdeklődéssel várom a választ, ez a téma nagyon érdekel.

Üdv.: Kata  

Előzmény: Nisoa (1485)
Nisoa Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1485

Szia Kata!

 

Jelenleg az elektrolizisben bízom én is. Mint azt mar irtam, hogy a különböző lézeres tizenegynéhány kezelés utan szinte ott tartotam, mint elötte másfelé kezdtem kutakodni.

 

Azaz-Igen, probaltam az elektrolizist; söt tanulom, gyakorlom és csinálom is, csak sajna nehéz rendszeresen időtszakítanom rá a melo miatt. Mielott rászantam magam jol körüljartam a témát, nem csak uj fejest bele, mint ano a lézerezésnél.

Jópár külföldi tapasztalatot osztottak meg velem, rengeteg fórumot és szakanyagot olvastam a témában, oktató videókat rendeltem, és beszéltem gépeket gyártó cégekkel. Majd kb. fél év utánnajárást követően amerikából beszereztem az én kis csodagépemet és a hozzá valókat és most gyüjtöm a tapasztalatokat és gyakorlok..gyakorlok..gyakorlok...

Igazából ez a legnehezebb benne, hogy szinte minden szőrszál egy új kihívás és rengeteg beállítási és hibázási lehetőség adott minden pillanatban, de persze en nem is kockaztatok annyit. Inkabb a biztos -meg nem égetésre megyek. Igy akad persze olyan, hogy visszanő egy-egy szál, mert esetleg nem volt megfelelő a kezelés, de nem probléma, mert igy már nem azt kell szamolnom, mennyi penzt kell még a kozmetikusra költenem, hanem annyiszor csinalom ujra, amig az összes kis szőr-dög ki nem hal.- és már egyre inkább látom, hogy ezen az uton fogom elérni a célomat. De azért nem ajánlom ezt a csinald magad mozgalmat-mert tenyleg egesz embert-, kitartast és nem keves penzt is kíván a dolog.

 

Krikével egyett értek, sehol nem írja elő szakirodalom, hogy csak az anagen fazisban hat az elektrolízis. Sőt.. Mig a lezernél ez fent áll, mivel a szőr vezeti a hőt a gyökérhez, és ha nincs anagen fazisban a szőr akkor a a subdermistől már feljebb helyezkedik el a szőrszál és nincs kapcsolatban a papillával, aminek az elhalasztás szinten fontos hogy az a jövőben ne termeljen szőrt. De kifejezetten a termolizisnel/v. blendnél a HF ha jol van beallitva és a tű is megfelelő pozicióban van akkor a felső epidermis réteg maradandó károsítása nélkül az also rétegekben képes elérni az energia egyszerre a papillat is (mégha az éppen nem is növeszti már a szőrt) és a szőrtüsző kiirtandó részeit is.

 

üdv.

 

Előzmény: kata62 (1482)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1484

Valamit nem értek, kérem valaki magyarázza már meg. Miért csak a növekedő fázisban hatna az elektrolízis? Lehet, hogy olyankor könnyebb kiégetni a szőrt, de nem csak olyankor lehet, ez tévedés. Ahogy a hsz második felében is írja a doktor úr, elektrolízisnél, ha helyesen választják meg az erősséget, minden szőrt ki lehet égetni, miért függene ez a növekedési fázistól? Hol tanítják ezt és mi az oka?

(Ráadásul azt írja, hogy ez mindenfajta szőrtelenítésnél így van, ezt végképp nem értem, a gyantánál is?) 

 

Tényleg érdekelne a dolog, mert az én kozmetikusom ilyenről nem tud (ő tanulta az elektrolízist, úgy tudom, Kádár dr. még nem, mert korábban írta, hogy majd meg fogja tanulni. Nyilván hallott már erről előadásokat, de az nem biztos, hogy egyenlő a teljes tanfolyam elvégzésével. Másrészt meg egy dolog az elmélet, de a gyakorlat néha kicsit más, ahogy Ön is írja...). Ha tévedek, kérem javítson ki, de úgy gondolom, hogy ha valaki bőrgyógyász, attól még nem lesz automatikusan elektrológus is. Nyilván a lézeres/ipl-es kezelést is külön meg kell tanulni.

 

A bajuszról meg annyit, hogy igen, rengeteg szőr található ott, mivel sokkal-sokkal sűrűbb, mint egy lábszáron, ha valaki megnézi magán, egyből láthatja. (Persze nem mindenkinél, van akinek csak kevesebb, de vastagabb szál van ott.) Ezért csalóka a dolog, bár sokkal kisebb terület, de 2-3 ezer szál simán lehet ott. Nekem eddig csak a bajszom két szélső oldalát kezeltük, ami kb. az egész 1/3-a lehet durván. Tényleg csak nagyon kevés áramot kell ráadni, annyira, hogy a kezelés helye nem túl erős szőröknél egyáltalán meg sem látszik, nem keletkezik seb! És vissza mégsem nőtt semmi ezekből, szerencsére.

Előzmény: klsderm (1474)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1483

Kedves Doktor úr!

 

Miért állít ilyet? Talán elfelejtette már, hogy amikor az Ön rendelőjében jártunk, megvizsgálta a párom nyakát (az áll alatti részt) is nagyítóval? Nem emlékszik arra, hogy nem volt heges?

(nyilván a csak nagyítóval látható "hegek" mindenhol ott vannak, de látható heg nem volt, ahogy az én lábaimon sem...)

Előzmény: klsderm (1472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!