Keresés

Részletes keresés

Lektor Creative Commons License 2008.11.13 0 0 229
Minden érintettnek: az egóitokat ne itt ütköztessétek.
Dorien Creative Commons License 2008.10.27 0 0 226
No comment.
Előzmény: tigristomi (223)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 225
Előzmény: wawabagus (212)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 223
Nem hiszem, hogy mindenki azzal talalkozik, ami a legjobb neki.
En inkabb ugy latom, tobben talalkoznak nehany dologgal, ami messze nem biztos, hogy a legjobb nekik, es ebbol valasztanak, jol, kevesbe jol, vagy rosszul.

A TM-et eleg jol ismerem, jobban mint te.
A jogat is.

En biztos nem a TM-et valasztanam, ha van mas valasztasom. Plane nem 96 rugoert.
5-nel, vagy 10-nel tobbet nem er a dolog, hogy kiprobaljuk.
Előzmény: Dorien (218)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 222
Most oszinten megleptel, ez egy ertelmes valasz, amit nem szoktam meg toled.
Előzmény: Dorien (220)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 221
Szuper. Nos, mi a kulonbseg?
Relaxaciot csinaltal mar? Azt amit en irtam csinaltad? Weninger konyvebol?
Meddig csinaltad, milyen rendszeresseggel, es mit ertel el vele?
Ezt hogyan tudod a meditaciodhoz hasonlitani?

Mennyiben mas a ketto, es mennyiben azonos?

Tudom mirol beszelek.
Előzmény: Herold (219)
Dorien Creative Commons License 2008.10.13 0 0 220
De, sok esetben az.
Előzmény: Herold (219)
Herold Creative Commons License 2008.10.13 -1 0 219
Szerintem te kevered a szezont a fazonnal. A relaxáció nem meditáció.
Előzmény: tigristomi (217)
Dorien Creative Commons License 2008.10.11 0 0 218
Má' megin a zegó, Tomi...
Nem mindenkinek az a legjobb, ami neked.

A TM felnőtteknek júniustól 96 rugó.
Amikor én tanultam 2003 tavaszán, 120 volt.
Előzmény: tigristomi (217)
tigristomi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 217
Videki vagyok igy nem tudom Pesten mi hol van.
Weninger konyvet, Az ido partjan-t ajanlom, abban a 70-80-ik oldalon van egy tokeletes es szinvonalas relaxacio. Annal jobbat nem talalsz.
A masik, ami esetleg jo, Swami Rama-nak a meditacio konyve.

Ha erdekel a meditacio, ket dolgot tudok ajanlani, ha rovid vagyok. Az egyik a fenti, savaszanas, izomlazitasos relaxacio.
A masik a legzes, beavatkozas nelkuli, artatlan figyelese. Ehhez vagy fekudj le savaszanaba, vedd fel a pozt eloszor, feszitsd meg az izmaid, engedd el, vard meg amig a legzesed es a sziv veresed normalis lesz, utana 2-3 -szor nyujtozz, majd egy 5 percig figyeld a legzesed.
Vagy, ulj keresztbe tett labbal, kez a terden, lazitsd el a tested, egyenesitsd ki a gerinced, lazitsd el a hasad, vallad, legy mozdulatlan, es igy figyeld a legzesed, 5 percig.

A kulcsszo a rendszeresseg.
A TM 75 ezer meg most is, ha jol tudom.

Ha mindenaron a mantrak erdekelnek, nezz utana a Sant Mantnak.

Tamas
tigristomi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 216
Egészség-receptek neven fut az a topik, de ha jol tudom az orvos es gyogyszer partiak maradtak csak ott. Ha rakeresel Stoner nevere, onnan meg a topikokra, akkor megtalalod, hogy hova ir esetleg Stoner. Mostanaban a vega topikokat nem neztem.
Előzmény: csak én ;) (211)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.10.01 0 0 215
Nem, csak mindig készülök :((((
Előzmény: wawabagus (214)
wawabagus Creative Commons License 2008.10.01 0 0 214

Köszi!

Ez nagyon jól hangzik :-). Te voltál már esetleg ott?

Előzmény: Barátocska :) (213)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.10.01 0 0 213
Nézd meg esetleg ezt... Ez nem transzcendentális meditáció, de nem tudtam, hogy csak az érdekel-e.
wawabagus Creative Commons License 2008.09.30 0 0 212

Sziasztok!

Talán tudtok segíteni. Szeretnék meditációt tanulni, de nem nagyon ismerek helyeket.

Valahol itt a Pesti oldalon lenne jó (beváros)...tud valaki valami szinvonalas jó helyet mondani?

Ezere köszönet a segítségért!

Y.

csak én ;) Creative Commons License 2008.09.14 0 0 211

Szia !

Ha csak arra figyelnénk, a test mit jelez, az lehet megtévesztő. Már mint hogy mi  a jó neki, mert már gyerekkorban kondicionálva van erre meg arra.

Aztán bejátszanak a későbbiekben a  rögzült szokások is és ember legyen a talpán, aki képes átlátni, hogy valami étel kívánása a test jelzése vagy beidegződés.

( Hogy gyerekkorod óta mondják, sok kenyeret egyél a felvágotthoz, de az nem derült ki, csak mára, hogy ezt is azért mondták, mert a hús drága volt. )

Most csak a kedvenc vesszőparipámra, a tej ivására gondolok. Hogy élet, erő egészség.

Aztán persze rég tudjuk, hogy a csecsemőkor után sok haszna nincs. Arról már nem is beszélve, hogy a tej mennyire tej, és hogy abból a kalcium úgysem képes felszívódni a szervezetbe.

A Maharisi-féle termékeknél meg gondolom  a nevet épp úgy meg kell fizetni,  akár bármilyen márkanevet.

A neveddel régebben sokat találkoztam egy másik fórumon, az egészséges táplálkozást taglaltuk, Stone volt a topicgazda, ha jól emlékszem.

Van az még valahol?

Előzmény: tigristomi (210)
tigristomi Creative Commons License 2008.09.14 0 0 210
Aki kolat iszik, kavezik, cigizik, egeszsegtelen muetelekkel tomi magat, tisztito kurakrol csak messzirol hallott, az nagy valoszinuseggel nem erzi pontosan, mi az, ami jo a szervezete szamara, es mi az ami nem jo. Azt erzi, hogy mi a jo az izlelobimboinak, dehogy ez mennyire jo a teste szamara, azt valoszinu nem fogja.

Ezen lehet segiteni, ha valaki akar 1 honapig is, egeszseges dietara fogja magat, elhagyja a modern tarsadalom flancos ertektelen eteleit, probal egeszsegesen, es egyszeruen etkezni. Ezutan valoszinu megfog valtozni az etkezesi szokasa, mert megerzi, hogy mi az, ami jo neki, es azt finomabbnak is fogja erezni.

En rengeteg tisztito kurat csinaltam, nekem az egyszeru etelek is finomak, a rizs, kulonfele dhalok, es a jo minosegu vizet is szeretem, magaban is.

Az amrit kalashnak nemcsak a jotekony hatasat ereztem, de szerintem az illatanal csak az ize jobb. Ezzel sokan masok is igy voltak, akik rendszeresen ettek.

Ami budos szamomra, az a cigi, de ugye sokan vannak, akik napi 20 szalat is elszivnak. Amikor egyszer kitalaljak, hogy lekellene allni vele, akkor meg nincs hozza akaraterejuk.
Biztos ertelmes volt akkor, hogy szivtak.

En kolat sem iszom, nem is kell. A pizzaert sem vagyok oda, kb. 4 eve, amiota magamnak sutom a kenyeret, evente eszem talan egy szeletet.

Az egeszseges eteleknek, amik taplaljak a szervezetet, altalaban jo izuk van. Aki odafigyel a testere, az elobb utobb ezt meg is erzi.

Tamas
Előzmény: Dorien (206)
tigristomi Creative Commons License 2008.09.14 0 0 209
Itt vannak a TM legujabb videoi hirei.
http://www.tmhirek.hu/TMhirek/VIDEOK.html
Megneztem az utolsot, ami egy 4 evvel ezelotti arabussal beszelgetese Maharishinek.

A bibi csak az, azzal, amit Maharishi mond, hogy a 8 ezer ember szamara mar reg ossze szedtek a penzt. Igazabol 40 000 ember meditalasara is osszeszedtek a szukseges penzt, amibol azt hiszem talan 2 evig is tudtak volna meditalni, bar itt lehet, hogy tevedek, de az a penz beinditotta volna, ha nem sikkasztottak volna el. Ezt nyiltan be is ismertek, hogy bocs, a penz eltunt, India zegzugaiban. Beven Morris azt mondta erre az adakozoknak, hogy vegyek ugy, mintha Maharishi szettepte volna azt a penzt, amit adtak, ez pedig a legnagyobb kegy, hogy a mester szet tepi a penzuket.
Azota mondjuk csokkent is az adakozasok szama .....
Gondolom orultek azok, akik 1 millio dollart adtak erre, biztos ereztek a jotekony hatasukat. Ok voltak ugye, akik az 1 honapos megvilagosodas kurzuson vettek reszt. Megvilagosodott emberekrol azota sem hallottam.

Arrol persze meg hallgatnak, hogy mi van a tobbi projecttel, amikre szinten osszegyujtottek a millio dollarokat, de nem valosultak meg.
Stahlmann Creative Commons License 2008.09.08 0 0 208

"Jógázol is?"
Csak annyit amennyi az aszkézisemhez kapcsolódik és nem a fentieket"

Aha ;)

Előzmény: Amida (199)
tigristomi Creative Commons License 2008.09.07 0 0 207
Szia Herold!

Itt van egy link, hogy mi is ez:
http://www.mapi.com/en/1-800-255-8332/amrit.html

Az egesz pontos receptje titkos az amrit kalashnak.
Ketfele van, MA4-es, az a lekvar szeru, es MA5-os, az tabletta, ha jol emlekszem.
Az MA4 a testre hat, energetizal, tisztit, jobban erzed magad tole.
Az MA5 a tudatra hat, kitisztitja a tudatod.

Ezek vegul is jok, egy baj van veluk, hogy eleg dragak.
Előzmény: Herold (205)
Dorien Creative Commons License 2008.09.05 0 0 206
Az Amrit Kalash szagra meg állagra olyan, mint a szar. Megkóstolni nem mertem.
Szerintem nem normális, aki ezt megeszi.
Előzmény: Herold (205)
Herold Creative Commons License 2008.09.04 -1 0 205
Jól elvagy itt magadban... :)

Mi ez a cucc egyébként? Mit tartalmaz?
Előzmény: tigristomi (204)
tigristomi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 204
Igen, ez masoknak is feltunt mar:

That most herbs lose potency when subjected to high heat is not an opinion. It is a FACT.
Chyawanprash was formulated during a time and age when people did not know better about the fragility of phytonutrients.

Ajnast4r - I don't know why you have posted research articles about Maharishi Amrit Kalash. It has certain things in common with Chyawanprash, but is not the same product. Anyway the research associated with MAK products are highly controversial. I am not sure if you are aware of a certain Dr. Hari Sharma's research on MAK and the fact that he was caught blatantly lying(about the fact that he received a million dollar grant from Maharishi foundation).

http://www.imminst.org/forum/index.php?s=&act=ST&f=238&t=13467&st=40
Előzmény: tigristomi (203)
tigristomi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 203
Tegnap kezdtem el enni Sona Chandi Chyavanprash-t.
Total hasonlo, mint az Amrit Kalash, az allaga, az ize, minden.

Egy sajnalatos dolog, pont most akadtam egy lehangolo cikkbe, ami eleg jol lehuzza ezt a termeket, pont ezt a markat.
http://www.paramuspost.com/article.php/20071024162710875

People of the world shouldn’t waste their money in buying such nonsensical, farcical, deep-fried and dead products, against which author's message is :
CHYAVANPRASH IS A CRUDE ‘FOOD COMEDY’ ;
IT LEADS TO HEALTH- AND POCKET-TRAGEDY ;
IT IS ITSELF A MALADY ON WAY TO FIND A REMEDY.

“GOLD GIVES SMART BODY, AND SILVER GIVES SHARP BRAIN”. This idiotic message is being spread by Mr. Shah Rukh Khan on behalf of M/s Emami Ltd. of Kolkata ( India ) for selling its Ayurvedic food supplement—SONA CHANDI CHYAVANPRASH---in which dangerous heavy elements, GOLD and SILVER, have been added in metallic form.
The advertisement messages spread by most of the Chyavanprash companies are simply empty rhetoric, and are meant to cheat the gullible people, and earn money by unethical tactics.
tigristomi Creative Commons License 2008.08.16 0 0 202
Baromi nagyot tévedtél. Ez sokszor előfordul veled?
Előzmény: Herold (200)
Dorien Creative Commons License 2008.04.15 0 0 201
Herold Creative Commons License 2008.04.06 -1 0 200
Van egy olyan érzésem, hogy el fogod mondani kérdezés nélkül is.
Előzmény: tigristomi (192)
Amida Creative Commons License 2008.04.06 0 0 199

tigristomi

"Mi az a nap légzés?"

Általánosságban meg kell ismerkedni "a Nap és a Hold" dolgaival ... elmélettől az aszkézisen át, egészen az alkímiáig.(még a tarott-kártya-értelmezések is helyesen beszélnek erről)
Vagy:

Brihadáranyaka-upanisad

Vagy: a nadi sodhana pranayama

http://209.85.135.104/custom?q=cache:i7za-HU4OHMJ:www.yogapranayama.net/breathing-techniques/nadi-sodhana-pranayama.html+nadi+sodhana+pranayama&hl=en&ct=clnk&cd=5&client=pub-1258702196892976

És:

http://www.nondual.com/yoga-nidra/yoga-nidra-book.html

Két lehetőséggel szoktam kapcsolatba hozni:
Hatha jóga

Jóga Nidra

"Jógázol is?"
Csak annyit amennyi az aszkézisemhez kapcsolódik és nem a fentieket

Amúgy nem, mert inkább a dinamikus aszkézis, és az már egy másik kérdés.

Nekem az jön be.

Persze nyilván a meditációmat érintik pl. az ászanák.

... ;)

Hát én nem is a légzésre, hanem lélekzésre gondoltam ... (!)

Amida

Előzmény: tigristomi (198)
tigristomi Creative Commons License 2008.04.06 0 0 198
Jól van. Mi az a nap légzés?
Nekem a nadi sodhana pranayama jut róla az eszembe. Az mondjuk van a TM-ben is.

Amida, téged a buddhista topikban szoktalak látni. Jógázol is?

Igen, van ami nem egyezik a TM-ben a jógával, de az szerintem nem feltétlenül egy ilyen légzésnek a hiánya.

T.
Előzmény: Amida (197)
Amida Creative Commons License 2008.04.06 0 0 197

"A nap-légzés elvezet a transzcendenshez; ..."

Nem Maharishi vezet el(a transzcendenshez) ... nem értette a jógát ... ;)

Előzmény: tigristomi (196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!