Talán kicsit szűknek tűnik a kategória, de próbáljuk meg. Mutassuk meg egymásnak a kevésbé híres és már nem működő gyárak óráit is. Jöhetnek szovjetek, NDK-sok is.
- külső-híd alatti fogaskerékkel meghajtott centrál mp. tengely
- nem ütésbiztosított werk
Antal testvér megjegyezte, hogy a GUB 60.3-as is ilyen megoldással rendelkezik, és Q1 minősítése van. Ezzel vont párhuzamot az említett AS és GUB között.
Ha a GUB az Q1 minősítésű, akkor az AS is elérheti ezt a minősítést, vagyis a mp. meghajtás ezen a módon megfelelő.
Közben megérkezett a kép a nyitó hozzászólásomban mutatott Rodania-ról, amit én nem tudtam szétszedni. Tóni leszervízelte, kitisztította lefotózta, szépen működik és szép a werkje - AS 1187.
Hogy folytassam...és befejezzem a Titanic vonalat, megmutatom egy másik kedvencemet, amit szerelemből vettem meg (ugye Titanic volt az első szerzeményem).
Ez egy nagyon szép fekete számlapos (igaz, hogy nem bikolor, de MÉRETES) darab.
Ha jó messziről nézem Tissot-nak is olvashatom:-)
Sajnos most nem tudom ideírni a szerkezet típusát, de szerintem ti rávágjátok.
Valami német. De adok nekimég egy esélyt a tisztítással. Csak előtte hátlepot kell neki keríteni, mert ha nem teszek rá, akkor idővel újra koszos lesz.
Azt irod , hogy a külső centrálkerekes werk érzékenyebbek a társaiknál............
kv-zgatás közben jutott a buta eszembe hogy az a fránya Gub 60.3 is ebbe a kategóriába tartozik és azok az ostoba Németek mégis Q1 es minősíést adtak neki! hábár ők nem katonai célra szánták ezt az órát,honlapjukon utána lehet olvasni.
megkockáztatom újonnan az AS is hozta ezt a teljesítmény..........................
Ezt írod........ valami nem stimmel a billegővel, az már tuti! szerintem valamelyik csapvég törött, vagy nincs kicentirozva a balansz , valahol üt és fennakad a hídban.
NA elöször is, van egy olyan sanda érzésem ezekkel a AS-1130-as werkekkel kapcsolatban, hogy boldog boldgotalan ráhuzza a werkemachwert jelzőt, igazándiból engem ez hogy ww-verk ugy nem izgat mint a világbéke..................csakis a tipusszám.
érzésem szerint az eladás szempontjából izgalmas a dolog jobban harapnak a halak:))
Ha majd elöbukkan a kolléga az msn-en megkérem , hogy csináljon róla fényképet, DE ugy érzem hogy nincs szükségem megerősítésre.............
Nem gondolnám, hogy rosszul tudom, én nem is vitattam, hogy ez Adolph Shild szerkezet-e vagy sem, de hogy ez nem egy 1130-as wehrmachtswerk, az is biztos! A külső centrálkerekes szerkezetek érzékenyebbek társainál, már csak emiatt sem lehet az, és az ütésbiztosítás miatt sem. Ez az AS 1130-asnak egy külső centrálkerekes változata, majd ha lesz időm, megkeresem a típusszámát.
a kolléga gyüjteményében tucatnyi 1130-as van, erre van rácuppanva, és hidd el hogy ez is AS mühelyéből jött ki........ elöször lestem én is mint Rozi a Moziban .................
Szerintem ez nem wehrmachtswerk, tudomásom szerint összesen két szerkezet kapta meg ezt a katonai minősítést, az AS 1130-as Incabloc-os változata, és az Unitas 6325-ös Incabloc-os szerkezete. Ez szerintem nem is 1130-as, és hogy ütésbiztosítás nélkül nem lehet katonai célokra készített szerkezet, az is biztos.
Most mutatni akarok egy igen ritka AS 1130-at , nálam volt javításon, a hid feled lévő segédkereket kellet pótólni..................... nehezen de sikerült
mikor megláttam hogy ez is ww werk tátvamarad a szám:)) egyik gyüjtőtárs órája, aki rávan kattanva erre a tipusra
.
Nálam a PERCIMAX van 1130-al szerelve, ez is kellemes darab, elég sürün használom
Szószerint! A többi Touristom eltörpül mellette, de azért majd megmutatom azokat is. Ez is acéltokos, igaz nem ww, és nem olyan hattyúnyakas finomszabályozós, mint a kedves fórum társunké, de így is kiváló, és pontos. Ebben egy Adolph Shild azaz AS 1441 van.
Ó, hát a Tourist az egyik kedvenc márkám. Az a formavilág, a finom, kifinomúlt és visszafogott stílus amit általában az óráiban képvisel, az nagyon tetszetőssé teszi őket. Nem is beszélve a minőségről! Nekem is van több Tourist órám, a legszebb, és legbeszesebb számomra az szintén egy Praesident, egy kedves barátomtól vettem, nagyon nehezen vált meg tőle. Hónapokon át sírtam neki, mire beadta a derekát.Ime, meseszép.