Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

JAMIE222 Creative Commons License 2021.01.14 0 0 928

Ez valami ősi subarus dolog lehet, hogy leszállnak az ajtók:)))

A szakszerű módszer a zsanérok cseréje+ajtó beállítása lenne, nem agysebészet, de el lehet vele cseszni az időt. 

A régi, olcsó kasznis módszer: valami arasznyi puha lécdarabot helyezni az alsó zsanér alá, az ajtó és az oszlop között, ajtót finoman próbálni becsukni, így ezzel kissé deformálni a lemezeket. Megnyomod, léc ki, próba, ha kell, többször is. A siker a kaszni merevségén múlik.

Te mennyiért látsz zsanért, ajtóhatárolót?

Ilyet találtam:

https://parts.subaruonlineparts.com/oem-parts/subaru-door-check-63302fc003?c=bT0xJmc9Ym9keSZzPWxvY2stYW5kLWhhcmR3YXJlJmw9MSZuPVJlY29tbWVuZGVkIFByb2R1Y3RzJmE9c3ViYXJ1Jm89Zm9yZXN0ZXImeT0yMDA2JnQ9eCZlPTItNWwtaDQtZ2Fz

https://parts.subaruonlineparts.com/oem-parts/subaru-door-hinge-60079fa002?c=Zz1ib2R5JnM9bG9jay1hbmQtaGFyZHdhcmUmbD0xOSZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPXN1YmFydSZvPWZvcmVzdGVyJnk9MjAwNiZ0PXgmZT0yLTVsLWg0LWdhcw%3D%3D

https://parts.subaruonlineparts.com/v-2006-subaru-forester--x--2-5l-h4-gas/body--door

Ez ugye amcsi oldal és modellek, de gondolom ezek az alkatrészek egyformák minden piacon.

Előzmény: Joker___ (927)
Joker___ Creative Commons License 2021.01.13 0 0 927

Pár napja a bal első ajtó kezdett akadni a zárnál egy kicsit, amikor lassan csukom be (ha bevágom, olyankor nem tűnik fel). Érződik, hogy nem pont abba a szintbe van a vége, mint ahol lennie kellene a teljesen sima csukódáshoz. Neten keresgéltem, kb minden létező autónál és modelnél ki lehet cserélni a műanyag gyűrűket meg a szeget az ajtósarokban, kivéve természetesen a Subarut, mert ott a teljes ajtósarkat (kettőt) meg kell venni. Valaki már csinált ilyent? Nincs pl állítási lehetőség, amivel ezt lehetne kompenzálni? Vagy ha rendelek két új ajtósarkat, gyárit, akkor kell-e majd szarakodjak az ajtó beállításával vagy felcsavarozom és kész is tökéletesen?

Ha már ajtó, nagyon könnyen nyílik meg csukódik. Az az alkatrész ami megakasztja az ajtót bizonyos pontokon, hogy  ne csukódon vissza egy kétfokos lejtőn, az ki van kopva. Láttam ilyen kiteket hozza, amivel a kis műanyag pofáit ki lehet cserélni, meg volt aki alájuk begyúrt egy alátétet, de az előbbi nem tudom hogy müxik, a második meg szarúl. Megvenni meg nem olcsó a négy darab. Ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek?

Joker___ Creative Commons License 2021.01.12 0 0 926

Felni, féktárcsa, betét, gumi, ez simán 1000 euró fölötti tétel, annyit nem ér a dolog, inkább vadászok valami jobb fékbetétet, megnézem az EBC-t. 17-es kerekeket meg rá sem tehetek hivatalosan, mert nincs benne a kocsi papírjaiba, na meg a 16-ossal kényelmesebb a csodaútjainkon.

Igen, a hillholder, ami megfogja a bal első és jobb hátsó kerekeket, csak néha nem engedi el amivel csak egyszer okozott füstölő kuplungot és vagy háromszor füstölő fékeket, na meg megvolt, hogy hogy kell vezetni a kocsit, hogy ha bekapcsol akkor kicsit pöccenteni a fékre, s akkor elengedi s hanem akkor megint pöccenteni egy finomat s megint. Ezt eljátszodtam párszor, de volt amikor a légtelenítőt engedtem meg a bal első félnyeregnél, hogy eresszen el a fék s tudjhak elindulni, a kesztyűtartóban volt ehez egy kulcs. Aztán akkor nem lett vicces, amikor egyszer egy útkereszteződésben kiugrottam (igaz akár meg is várhattam volna a másikat, hogy menjen el, de nem lett volna vészes a helyzet, csak ez a hill holder a tiszta laposba megfogta a kocsit, s a gázolás helyett a féket kellett rúgdosnom, hogy engedje el, aztán megint gáz, s aztán valahogy kikanyarodtam s a másik autós is fékezett szerencsére. Elvittem szervízbe, olyanba ami nem márkaszervíz, de szakszervíz és a bejárati banner tiszta japán autók logojával van telerakva, többekközt a subarujéval is, meg japán a szervíz neve is. Megállapították egy kisebb összegért, hogy a fékem fog és hogy az általam elmondottak alapján nem mertek megállni vele hegyre felfele, mert féltek, hogy leblokál a fék és akkor mit csinálnak vele. Szóval b***ák meg. Aztán a második vagy harmadik egyre elszántabb netes keresés után, mikor már a lennebb említett fékalkatrészeket kicseréltem, akkor találtam én is rá a hillholderre, annak problémájára, és a kiiktatása mikéntjére.

Előzmény: JAMIE222 (925)
JAMIE222 Creative Commons License 2021.01.12 0 0 925

A nagyobb féknyereg mindenből a hozzávalót kéri, ez tény, felni, féktárcsa, betét, etc., szóval drága buli de hatásos. Talán EBC fékcuccokat érdemes kipróbálni, olcsóbbra jön ki, mint az átépítés.

Amit írsz, az a hillholder, hegymenetei elindulást segítő rendszer, úgy rémlik régi subarus találmány, jó dolog, Régebben mechanikus megoldása volt, mostanában sok autóban van, felteszem ma már az ABS-en keresztül vezérlik, így egyszerűbb.

Előzmény: Joker___ (924)
Joker___ Creative Commons License 2021.01.12 0 0 924

Az idegesít, hogy egy Dacia Logan vagy egy 20 éves akármilyen Fiat vagy vezettem egy automata C Corsat, mind olyan fékük volt, hogy kimész az ablakon. Nekem nincs azzal gondom, mert azt is lehet adagolni szerintem, sőt, személy szerint jobban szeretem. Fékolaj friss, sőt, minden friss ami a féknél van. Hegyreindulásnál blokált a kerék, s mire kiderítettem, hogy a motortérben van egy kiiktatndó fékező valami, ami a hegyreindulásnál segít, arra ki volt cserélve a fékdugatyú, fékdugattyú tömítések, félkolaj, fékslagok, fékmunkahenger, fékbetétek, meg kb minden ami fékkel kezdődik, kivéve a fékszervót.

16-os kerékbe már nem nagyon fér ennél masszívabb féknyereg. A fékbetéten lehetne fejleszteni, csak nem tudom milyet vegyek. Régebb mikor motoroztam, akkor a Ferodonak volt ilyen Sintergrip utcai fékbetéte, úgy nézett ki, mintha fele legalább rézből lenne a kopófelület anyagának, az jól fogott csak valamiért autóhoz nem gyártanak olyant.

Előzmény: JAMIE222 (923)
JAMIE222 Creative Commons License 2021.01.11 0 0 923

Egyrészt lehet ez konstrukciós dolog, sok gyártó csinál pedál rálehelésre is pofára esős érzetű féket,de az a valóságban nem tud többet, mint a tied, ez csak egy érzet. Én az Outbackban pont díjaztam, hogy remekül adagolható, annyit fog, amennyit akarok, ha kell, brutál nagyot.

Másrészt minden klappol nálad?Fékolaj nem "százéves"?

Ha minden kóser, akkor marad a fékfejlesztés. Erősebb Subaruk féknyerge, egyebe biztosan adoptálható.

Előzmény: Joker___ (922)
Joker___ Creative Commons License 2021.01.10 0 0 922

A 2006-os Foresterem fékeivel nem vagyok megelégedve. Megevett kb 10-15000 km alatt egy szett Brembo fékbetétet, de annyira nem voltam oda értük, kicseréltem valami másra, de ezt még annyira sem szeretem. Egy-egy másik kocsinál fel szokott tűnni, hogy jó harapós a fék, olyan, hogy kimész az ablakon, ezt az enyémből hiányolom. Mi hiányzik? Hol van a gond vagy mit lehet tenni az ügyben? Magának a féknek van annyi ereje, hogy állóra fogja a kerekeket (persze az ABS ezt nem haggya) úgyhogy nem ez a hibás a puhány fékezési érzet miatt.

Joker___ Creative Commons License 2020.12.29 0 0 921

Elméletileg kijavították a kettétörő főtengely problémáját, de hallottam ezekkel is problémákról, igaz nem 100,000 km előtt.

Előzmény: peterguy (918)
Joker___ Creative Commons License 2020.12.29 0 0 920

A kocsim előző tuaja nőből volt, ennek köszönhetően több gyűrűt is hordott. Ez most nagyon meglátszik a kormányon, mikor vettem akkor is volt már rajta egy ilyen hányinger huzat, amit egyből le is vágtam. A külső részt újra tudtam húzatni, de a belső rá van ragasztva s az öreg vagy nem tudta leszedni s kicserélni vagy nem akart vele foglalkozni mert bajos. Szóval egyre szarabbúl néz ki, jelenleg taknyolom festékkel meg próbáltam a hibákat kijavítani. Pont erre való bőrt aliexpressen találtam 10-20 euróért, de a postázása DHL-el még 50-150 euró és csak Kínából tudnak küldeni. Magyarországon van online áruház, ahol kifejezetten erre a modellre (Forester 2006) van bőrborítás?

JAMIE222 Creative Commons License 2020.12.27 0 0 919

A tiedből kiindulva valamivel többet.

HA teheted, olyan szervizbe vidd, ahol konyítanak a diagnosztikához, nem csak találomra csereberélnek ezt-azt. HA nem tudsz ilyet, az autószerelő műhely nevű topicban kaphatsz tippet, lakhely szerint kérdezve.

Előzmény: peterguy (918)
peterguy Creative Commons License 2020.12.26 0 0 918

Köszi, viszem szervizbe. Csak remélni tudom hogy nem nagy a gond. Ezek a 2013-tol gyártott dízel motorok mennyit bírnak egyébként?

Előzmény: Joker___ (917)
Joker___ Creative Commons License 2020.12.26 0 0 917

Szia!

Ez a nagyobb terhelésnél / fordulatszámon erőveszteség lehet turbo vagy ahoz köthető hiba. Hogy ránt egyet az kicsit furcsa, inkább az elmenő erő vagy a meg sem jövő erő amit eddig láttam, igaz nem Subarunál. Még lehet, hogy az üzemanyag rendszerben van valami, nem kap üzemanyagot kosz vagy levegő vagy folyás miatt. Aztán jönnek az érdekesebb okok, hogy vákuumcső probléma, szenzprobléma, valami miatt letlt a motorelektrónika. Hétfőn mutasd meg a szervízben s addig csak ott előzz ahol nem "éppen be tudsz férni".

Előzmény: peterguy (916)
peterguy Creative Commons License 2020.12.26 0 0 916

Sziasztok! 2013-as gyártású dízel Foresterem van magyar 190.000kmel. Végig márkaszervizben szervizelt legutolsó olajcsere és olaj csere júliusban volt. Az autó bizonyos esetekben gyorsításnál ránt egyet, fordulat visszaesik. Ezt már egyszer egy előzésnél is produkálta sajnos. Szerintetek mi lehet a bibi? Nyilván ünnepek után megy szervizbe de ha valaki találkozott már ilyen dologgal akkor szívesen venném a tanácsát. Köszi és boldog karácsonyt!

Gurman Creative Commons License 2020.12.10 0 0 915

üdv Urak!

van valakine Leoneja? 1800 Gl!

Tanácsokra, tapasztalatokra lenne szükségem!

Köszi!

rpower1721 Creative Commons License 2020.12.09 0 0 914

Szia!

Igen, egyébként ott van kormányoszlopon a helyzetjelző világítása. Elég amatőr hiba volt részemről. :D

Köszi

Előzmény: Joker___ (912)
rpower1721 Creative Commons License 2020.12.09 0 0 913

Szia!

Köszönöm a választ, megoldódott. A probléma az volt, hogy a központi zár fényvisszajelzése megkavarta a rendszert, illetve volt egy zárlat is ami nem segített az ügyön.

Egy újabb problémám viszont lett. Az ABS hibát jelez, minden végig lett mérve. A tömbbel van a gond. A kérdésem az lenne, hogy a melyik számot és vagy betűt kell nézni a tömb tetején lévő fémbe mart sorok közül, hogy jó legyen az enyémhez? Megpróbálok bontva szerezni egyet, viszont elég nehéz eligazodni. Ahol egyezik a számsor ott nem egyezik a betű-szám kombináció.

Valami tanács?

Üdv,

P.B.

Előzmény: Joker___ (912)
Joker___ Creative Commons License 2020.11.06 0 0 912

Szia!

A helyzetjelző nem egy bonyolult dolog, van az áramforrás, a kapcsoló, a biztosíték, a relé, a vezeték meg az égő. Ezekből rossz valami. Cseréld ki a relét egy másikkal, ami már a kocsiban van. Ha valamilyen másik funkció nem fog működni, akkor az a hibás, hanem tedd meg ugyanezt a bíztosítékkal. De én a relére gyanakszom abból, amit leírtál, mert a kábel elég egyértelmű, hogy jó vagy nem, a kapcsoló dettó, a bíztosíték is, az égő meg főleg, akkor marad a relé, főleg, hogy direktbe kötve ment a rendszer.

A 2. generációsban a kormányoszlopon a kormány és a műszerfal között van egy kapcsoló, azzal parkolóvilágítást lehet kapcsolni, az első generációsban is lehet benne van.

Előzmény: rpower1721 (911)
rpower1721 Creative Commons License 2020.10.30 0 0 911

Sziasztok!

Hónap elején vásároltam egy első generációs Forestert (1998). Nagy örömmel használom azóta is, igazi horgászós-kertbejárós kis autó. Egy dolog árnyékolja be a boldogságom egyik napról a másikra a helyzetjelzőm se elöl se hátul nem világít.

Most látott neki az autóvillamossági szerelőm és a legnagyobb baj, hogy semmi hibát nem talál igazán. A műszerfal világít első kattintásra, a ködfényszórók is működnek, a féklámpa hibátlan, az irányjelzők teszik a dolgukat, a fényszórók és távolsági is rendben. Biztosítékok közül mindegyik jó, izzók rendben. A világításért felelős relék kiiktatásával kiderült, hogy a kábelekben nincs szakadás mert, ha direktre van kötve, akkor működnek a helyzetjelzők (ebből következik, hogy a kapcsoló is jó). Viszont elviekben a relé is jó, legalább is az ellenőrzés ezt mutatja. Mihelyt vissza van állítva az "eredeti" állapot megint nem világítanak a helyzetjelzők.

Esetleg valakinek valami ötlete? Próbáljak szerezni egy relét (nem kókányolok ezért szeretném a gyári állapotot visszaállítani)? Egyébként az normális, hogy ha kihúzom a kulcsot akkor minden világítás kikapcsol hiába van a bajuszkapcsoló helyzetjelző állásban? Az öreg W124-esemben létezett parkoló világítás állás, ebben nincs?

Köszönettel,

P.B.

repairer Creative Commons License 2020.10.01 0 0 910

Zebegényből vettem a kocsit ő a seibikohoz hordta. Szerintem nem drágább óradíjjal dolgoznak mint egy maszek. Számtalanszor jártam úgy hogy a szerelő pont annyit kért ugyanazért mint a márkaszerviz.  Ahová időpontra odavittem másnapra kész volt . A pubinál meg egy hétig eltartott mert ez-az nem volt otthon. 

Előzmény: inoxjewels (890)
repairer Creative Commons License 2020.10.01 0 0 909

Alföldön,  megrakva csomagokkal kölykökkel 7.4 liter 90-100 as tempó Hatvanig. Ott tankoltam pont 100 km re ennyit.  Onnan pásztón keresztül a mátrába szekérutazni szerpentinezni.  Itt már 11 lett az átlag a következő tankolásánál Hatvanban. Én nagyon szeretem a forestert minden nyűgje ellenére. 

Előzmény: Joker___ (897)
repairer Creative Commons License 2020.10.01 0 0 908

Én a csavarfejeket  leflexeltem óvatosan és tettem új japó csavart nagyobb alátéttel.  A rezonancia akkor kezdődött amikor kirándultunk a pulyákkal és nagyobb nyomvályú volt mint gondoltam,hogy  a foresternek jó lesz . 

Olaj - nem eszi a kocsim az olajat de az 5w olajjal nem tetszett a motorhang.  15w50 300w motulra  cseréltem ezzel szépen duruzsol. Mi földúton is használjuk így sokat megyünk 1 -2 ben . 

Előzmény: Joker___ (887)
korzo Creative Commons License 2020.09.08 0 0 907

Melyik évjárat?

Előzmény: jarabeck (906)
jarabeck Creative Commons License 2020.09.07 0 0 906

Sziasztok, volna oly kedves valaki és megmérné, hogy a SUBARU Legacy hátsó üléssorában az ajtó között mennyi a távolság. Köszönöm

inoxjewels Creative Commons License 2020.09.04 0 0 905

Köszönöm!

Előzmény: JAMIE222 (904)
JAMIE222 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 904

Gratula:))

Előzmény: inoxjewels (903)
inoxjewels Creative Commons License 2020.09.02 0 0 903

Forester 2.0 benzin-gáz 2010

Előzmény: JAMIE222 (902)
JAMIE222 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 902

Mit vettél?

Előzmény: inoxjewels (901)
inoxjewels Creative Commons License 2020.09.02 0 0 901

Nem lenne rossz ötlet, de az előző tulaj szervize elég messze van tőlem ...

Előzmény: JAMIE222 (894)
inoxjewels Creative Commons License 2020.09.02 0 0 900

Igen, köszi a választ. Nyilván sokminden megoldható házilag is, de van néhány dolog, aminek kezdő Subarusként elsőre nem esnék neki. Nem árt tudni, hol van a környéken jó szakember ...

Előzmény: Joker___ (891)
Joker___ Creative Commons License 2020.08.31 0 0 899

Ebben most nem volt sok autópálya, kb 50 km, de országút volt benne bőven. Összehasonlítás képpen két hete tengeren voltam, vagyis 400 m-ről le 0-ra és vissza, kb 1000 km, ott jóval több volt az autópálya és 9,7-et ivott 100-on.

Vagy amikor széthasadt a hűtőm műanyag része és megragasztottam, hazafele kb 100 km-t úgy jöttem, mint aki tojásokon lépked, akkoris 9 fölött volt a fogyasztása. Jó lenne tudni mitől van, mert tetszik a fogyasztáscsökkenés és igazán a fogyasztása az egyetlen dolog, amit nem szeretek a kocsiban.

Egy dologban még lehet potenciál, most agyalok rajta, hogy a kipufogó középső felfogatása elszakadt és alatta keletkezett egy lyuk. Ezt a lyukat és a felfogatást az indulás előtti nap meghegesztették. Most hogy onnan esetleg kaphatott némi levegőt és előzőleg emiatt a hátsó lambdaszonda hülyeségeket mért és kevertetett egy túl sűrű keveréket ez nem tudom mennyire valószínű. Kicsit messze is volt a lambda szondától és már kezd sci-fibe átmenni, de tényleg kiváncsi vagyok, hogy mi okozhatta.

Előzmény: JAMIE222 (898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!