Úgy legyen. Amúgy nem egy félelmetes berendezés. Elektronikus gázpedálunk van, ott is csak egy elektromos jel adja a gázt, pedálállástól függően. A vákuumos meg a szervómotoros megoldást nem merném így bevállalni, ott bontanak, szerelnek, attól félnék.
bár mégiscsak ennek tudatában(mármint a tesztelés) írta a képviselet amit írt a gariról.
Az ,hogy a beszerelő cég válalja a tempomat garanciáját az egy dolog, de a hivatalos importőri állásfoglalás továbbra is az,hogy beépíteni, szervizelni garancia csorbulása nélkül csak Kiaszervízben lehet!
De megint más a helyzet, ha pl. a te autód hivatalosan az egyik "tesztüzem" lesz.
Kicseréltem a bal első helyzetjelzöt,nagy nehezen visszaszenvedem a helyére,erre nézem nem világít,de a hátsó se... jobb oldalon minden oK. Kiszedetem az összes lámpának irt biztosítékot,de még így is müködött a jobbos helyzetjelző...tehát más biztije van mint a többinek.Ha megtalálnám azt valoszinüleg ott lenne mellette a bal-é is :))) Nem tudja valaki annak hol a biztije,a kezelési nem ir külön helyzetjelzö biztit...
Ahol én beszereltetem, ott történik a KIA által felkért tesztelés is 3 autón. A garóm nem fog sérülni, a cég garanciát vállal minden esetlegesen ebből eredő problémára.
amugy ez korrekt ar, ha tleg garivesztes nincs , mert a szuglo utcaban a szett ara 70korul van karral egyutt, es az meg a vakuumos, tehat az elektronyos legalabb 80.
Én is kértem ajánlatot cégtől, azt mondták, dolgoznak a Kiának, garit nem érinti.
Megkérdeztem a vezérképviseletet, mi a hivatalos álláspont, azt írták , nem állnak kapcsolatban a céggel, és csak(!) a Kia szervíz által végzett beépítés nem érinti a garanciát.
Ha nem Kiaszervíz csinálja az utólagos beszerelést, hiba esetén mindíg vizsgálati procedúra indul, hogy az adott hiba visszavezethető -e az utólagos szereléshez.
Nekem ezt írta a referens, ezért én inkább megvárom, míg a szervizek be tudják szerelni.
Azt a plusz pár ezer forintot, ha többe kerül inkább rászánom, mint a gari csorbuljon bármilyen szinten is.
"Erről jut eszembe, a vezérképviselettől érdeklődtem az 1.4 benzinesekhez szerelhető tempomat ügyben, azt írták most tesztelik , pár hét, és a Kiaszervizek tudják majd vállalni (ez azért jó,mert a garancia nem csorbul)"
Szia!
Azt nem tudod, mennyibe kerülne a tempomat szerelése, szőröstől-bőröstől?
Engem is érdekelne, hosszú úton sokkal pihentetőbb lenne a vezetés.